Home » Stiri / Revista Presei » Revista Presei – 23 decembrie. Iliescu, si rusii si polonezii mint ca tine?!

Revista Presei – 23 decembrie. Iliescu, si rusii si polonezii mint ca tine?!

0Buna dimineata intr-o zi de marti, 23 decembrie. Marţi, vremea va fi în general frumoasă, iar valorile de temperatură vor fi mult mai ridicate decât mediile climatologice specifice ultimei decade din decembrie, în special în regiunile sudice şi de răsărit. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales ziua în nordul şi în centrul ţării şi temporar şi în regiunile sud-estice. În Carpaţii Orientali şi cu totul izolat în celelalte masive vor fi precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă, iar pe creste trecător ninsoare şi se va depune polei. În Maramureş şi în Transilvania pe arii restrânse va ploua slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 grade în depresiuni şi 14…15 grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor încadra între -4 şi 6 grade. Noaptea izolat se va semnala ceaţă. In Bucuresti vremea se va încălzi, astfel că valorile de temperatură se vor situa multpeste mediile multianuale ale datei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în cursul zilei. Vântul va sufla în general moderat. Maxima termică va fi de 10…12 grade, iar minima de 1…3 grade.

Cursul valutar oficial al BNR il aflati aici.

1Cutremur in Sanatate: sub amenintarea conflictului de interese, zeci de medici demisioneaza din comisiile Ministerului Sanatatii de care depind castigurile industriei farmaceutice. Comisiile de specialitate din cadrul Ministerului Sanatatii sunt formate in principal din profesorii universitari lideri ai domeniului respectiv in centrele universitare din Romania. Comisiile au fost esentiale si inca joaca un rol important in decizia autoritatilor de a compensa anumite medicamente sau de a achizitiona aparatura avansata pentru spitale. Aceste decizii au o miza financiara importanta pentru industria farmaceutica. Un ordin al ministrului Sanatatii, publicat la sfarsitul lui noiembrie, extinde de o asa maniera aria conflictelor de interese incat o buna parte din medicii-membri se retrag pentru a nu cadea sub incidenta legii. Practic, in ultima saptamana din 2014, comisiile de specialitate din Ministerul Sanatatii sunt decimate.Din cei zece membri ai Comisiei de Boli Infectioase de pilda, 8 sunt in potential conflict de interese conform noului ordin 1406/2014 publicat de Ministerul Sanatatii. Aceasta este una dintre comisiile cele mai importante pentru industria farmaceutica, caci de ea depinde modalitatea de compensare de catre stat a medicamentelor folosite in bolile infectioase.Presedinte al acestei comisii, profesorul Adrian Streinu-Cercel, intentioneaza sa se retraga atat din aceasta pozitie, cat si din cea de membru in comisia anti-SIDA, au confirmat surse oficiale pentru HotNews.ro. Alti presedinti de comisii si profesori universitari s-au retras sau sunt pe punctul de a se retrage din comisiile de specialitate ale Ministerului Sanatatii. Din cei 7 membri ai Comisiei de Oncologie, o alta cu miza importanta pentru industria farma, 6 sunt in potential conflict de interese conform noului ordin al Ministerului Sanatatii. Conform legii, comisiile de specialitate “sunt formate din personalitati ale lumii medicale, numite prin ordin de ministrul Sanatatii”. Dar ce se intampla atunci cand un numar semnificativ dintre aceste personalitati au relatii financiare cu companiile ale caror medicamente trebuie sa le evalueze si, prin urmare, sunt incompatibile cu calitatea de evaluator? Integral pe Hotnews

2VIDEO. Imagini de la Revoluție, difuzate în premieră. Imagini nemaipublicate până acum, filmate la Revoluţie, în Craiova, au fost făcute publice astăzi de cameramanul de ocazie care le-a surprins. Angajat al Universităţii de Medicină din Craiova, Aurel Petrescu a aşteptat, cu răbdare, să treacă 25 de ani pentru că, spune el, aceste imagini au acum altă valoare. Pentru prima dată după 25 de ani, Aurel Petrescu a permis accesul la imaginile pe care le-a filmat pe străzile din Craiova în 22 decembrie 1989. Avea atunci 35 de ani şi, când a aflat că în centrul oraşului s-au strâns oameni care cer plecarea dictatorului, şi-a luat camera de filmat şi a mers acolo. A surprins coloanele de oameni care veneau spre piaţa Mihai Viteazu.Aurel Petrescu a suprins şi un schimb de focuri în centrul oraşului, între un TAB al amatei şi un trăgător necunoscut.Nu a vrut să-şi ia certificat de revoluţionar, iar imaginile le-a păstrat până acum, când timpul le-a dat altă valoare.„Sper să fie bună paralela, vinul vechi e cel mai bun”, spune el. Integral pe Digi24

3EXCLUSIV. Imagini video în premieră din momentul constituirii Consiliului Frontului Salvării Naţionale, în 22 decembrie 1989. După evenimentele intense din dimineaţa zilei de 22 decembrie, care au determinat familia Ceauşescu să fugă la bordul unui elicopter, ridicat de pe terasa clădirii Comitetului Central al PCR, evenimentele politice s-au precipitat. Ion Iliescu, cel despre care se vorbise atât la posturile de radio occidentale, avea să ajungă în Studioul 4 al TVR, în jurul orei 14.30, la chemarea generalului Militaru. Va avea loc atunci primul discurs televizat al viitorului preşedinte al CFSN. „Vinovatul principal de această crimă odioasă împotriva întregului popor este Nicolae Ceauşescu. Acest om fără inimă, fără suflet, fără creier, fără raţiune…”, a spus Iliescu în faţa camerelor. El cere oamenilor să dea dovadă de luciditate şi disciplină, şi anunţă că, în cursul zilei, se va constitui un Comitet al Salvării Naţionale, care va pune ordine în ţară. Iliescu le cere, totodată, celor care se simt responsabili, să se angajeze în această operă colectivă, inclusiv semnatarilor „Scrisorii celor şase”. La ieşirea din platou, urcă la etajul XI al Televiziunii, unde se întâlneşte cu un grup de revoluţionari, între care: Ion Caramitru, Mircea Dinescu, Petre Roman, Silviu Brucan, Nicolae Militaru, Mihai Bujor Sion. Petre Roman pleacă, câteva zeci de minute mai târziu, din clădirea TVR, îndreptându-se către sediu MApN. Este urmat la scurt timp de Ion Iliescu, Voican Voiculescu, Brucan şi Militaru. Sergiu Nicolaescu va pleca, la rândul său, către CC PCR. După o scurtă discuţie cu unii dintre comandanţii Armatei, Iliescu pleacă spre Comitetul Central în ideea deja exprimată la TVR, de a-i întâlni şi coagula pe toţi cei care doreau să ajute la reconstrucţia ţării. „Grupul Iliescu”, sosit de la MapN, ocupă un birou, la etajul II. Se aflau acolo, în acel moment, Ion Iliescu, Petre Roman, Silviu Brucan, Nicolae Militaru, Vasile Nicolcioiu, Dumitru Apostoiu, Ştefan Guşă, Corneliu Pârcălăbescu şi Cornel Burtică. Va mai ajunge în acel birou şi Alexandru Bârlădeanu. Întâlnirea a fost filmată de Adrian Sârbu. Integral pe Gandul [Nota Politeia: generalul Militaru era omul rusilor!].

EXCLUSIV: Mesajele cifrate ale Ambasadei Poloniei la București din timpul Revoluției din decembrie 1989, desecretizate. Ion Iliescu și Silviu Brucan au cerut, în zilele Revouției din 1989, ajutorul URSS, dar Moscova a exclus orice intevenție militară, rezultă dintr-un mesaj trimis de reprezentanții ambasadei Poloniei în centrala de la Varșovia. „Miezul vechii structuri, deşi fără Nicolae Ceauşescu, a rămas neschimbat”, opina autorul cablogramei.

La solicitarea României libere, Ambasada Republicii Polone la București a obținut de la Ministerul Afacerilor Externe de la Varșovia copiile mesajelor cifrate (acum desecretizate) care au fost trimise de către Ambasadă în Polonia, în zilele de 24, 25 si 26 decembrie 1989. Puteți citi mai jos traducerea în limba română a mesajelor. Mulțumim Ambasadei Poloniei pentru amabilitate de a ne fi intermediat primirea acestor documente.

4Mesaj cifrat nr. 0-3914/IV 

din Bucureşti 23.12.1989 

Ora 15.00.

1. De la sovietici:

În numele Frontului Salvării Naţionale, I. Iliescu şi S. Brucan au solicitat ajutor militar Ambasadei URSS, pentru că singuri nu se vor descurca.

Fără să aştepte răspunsul, FSN a anunţat la TV că Ambasada a promis ajutorul.

Răspunsul URSS: sunt gata să acorde orice fel de ajutor cu excepţia intervenţiei trupelor.

2. Polonezii de la aeroport sunt deocamdată în siguranţă. Ne sună. Noi nu putem [să-i sunăm – n. red.]. Au primit pături şi hrană. Nu există nicio posibilitate de a ajunge la aeroport şi de a-i lua de acolo.

3. Sovieticii au probleme cu cetăţenii lor, care s-au adăpostit în ambasadă după distrugerea Biroului Consilierului Comercial şi a locuinţelor.

4. La radio s-a anunţat că trupe arabe atacă Televiziunea.

La ora 15.00 auzim de acolo împuşcături care devin din ce în ce mai intense.”. Integral pe Romania Libera

6Primul şi singurul militar care a trecut de partea revoluţionarilor: „Teroriştii au fost inventaţi de eşalonul II şi Securitate“. Pe 22 decembrie, în jurul orei 10.00, în balconul Operei, baza revoluţionarilor timişoreni, şi-a făcut apariţia maiorul Viorel Oancea, de la U.M.01955. A fost primul şi singurul militar care a trecut de partea revoluţionarul înaite de fuga lui Nicolae Ceauşescu. În urmă cu 25 de ani, Viorel Oancea, care atunci avea grad de maior, a scris istorie. A pornit o revoltă în micuţa unitat militară în care lucra cerând Armatei, retrasă în cazărmi pentru a pregăti ofensiva împotriva manifestanţilor, să nu tragă în populaţie.    “Noi eram o unitate mică şi nu de luptă, ci de tehnică militară. Eram în jur de 200 de oameni, militari în termen, civili şi maiştri. Noi ne ocupam cu reparaţii de tehnică de luptă”, îşi începe povestea Viorel Oancea. “În 20 decembrie, când centrul a fost ocupat de timişoreni, simţeam că nu mai poate să se menţină regimul. Toată lumea era sătulă de lipsuri şi de viaţa de atunci. Atunci, locuiam chiar în centru şi am văzut tot ce se întâmplă”, a mai spus Oancea.   În 20 decembrie, când zeci de mii de oameni au declarat Timişoara “oraş liber de comunism”, unităţile militare au fost retrase în cazărmi, pentru a se pregăti lupta.  “Ceream ca Armata să nu iasă în stradă să tragă”   Ceauşescu a cerut unităţilor să acţioneze ca în caz de război. “Am zis că nu e în regulă. În piaţă erau rudele, prietenii, cunoştinţele noastre. Am zis să facem şi noi ceva. Aveam sprijinul celor de la unitate, unde erau şi mulţi civili. Am decis să tragem un semnal de alarmă. Am stabilit trei puncte, iar în 21 decembrie, la 7.30, după raport, am înmânat doleanţele colonelului Damian. Ceream ca Armata să nu iasă în stradă să tragă, şi nicio altă forţă să nu o facă, şi am cerut ca Armata să treacă de partea revoluţionarilor. Am fost chemat de generalul Cârneanu, comandantul Apărării Antiaeriene Teritoriale, de care aparţineam. Nu vă pot reproduce ce mi-au auzit urechile. Am fost ameninţat cu închisoare, cu curtea marţială”, a declarat Oancea. Integral pe Adevarul.

5Cum vrea PNL să facă pace cu Antena 3. Președintele PNL Alina Ghorghiu a reușit o performanță negativă. Săturați să stea sub tirul realizatorilor TV, liberalii vor să ia sub aripa lor postul familiei Voiculescu. După ce, în timpul campaniei electorale, Antena 3 a fost deosebit de critică cu prezidențiabilul Klaus Iohannis, acum, după ce acesta a ajuns la Cotroceni, lucrurile stau altfel.Liberalii, în frunte cu noul președinteAlina Gorghiu, sunt invitați din ce în ce mai des la emisiunile acestui post. Mediul online și susținători ai lui Klaus Iohannis s-au revoltat în legătură cu prezența Alinei Gorghiu la Antena 3.Apropierea de Antena 3 are însă o explicație: liberalii vor să aducă sub sfera lor de influență postul deținut de familia Voiculescu, debusolat după ce Victor Ponta a pierdut alegerile, potrivit surselor EVZ.Vârf de lance ar fi chiar primvicepreședintele PNL Teodor Atanasiu, deseori invitat al Antenei 3. De altfel, și alți liberali precum Mihai Voicu sau Alina Gorghiu sunt invitați în studiourile acestui post.Asistăm deja la o repoziționare a Antenei 3, în condițiile în care jurnaliștii și-au temperat tonul față de președintele Iohannis și echipa sa. Contactat de EVZ, Ludovic Orban a afirmat că merge la Antena 3 din respect față de românii care își iau informațiile de la acest post. „Singurele posturi imparțiale în campania electorală au fost Realitatea TV, Rareș Bogdan, în special, și Digi 24 (potrivit monitorizării CNA, între cele două tururi de scrutin ale prezidențialelor, cele mai echilibrate posturi au fost B1 și Digi 24 – n. red.)”, a spus Ludovic Orban, punctând că majoritatea media nu a fost imparțială.„Eu m-aș fi dus și în campanie la Antena 3 și am și fost desemnat reprezentantul ACL la dezbaterea cu Ponta, dar prezența nu mi-a fost acceptată. Când merg la posturi TV, mă duc din respect față de românii care își iau informațiile de acolo”, a mai spus primvicepreședintele PNL. Integral pe EVZ

8Cine sunt oamenii cu mainile patate de sange. Prima decoratie oferita de presedintele Klaus Iohannis, in chiar prima zi a mandatului sau, are o mare incarcatura simbolica, desigur.Exact la implinirea a 25 de ani de la fuga lui Nicolae Ceausescu, presedintele Romaniei l-a decorat cu Ordinul National Steaua Romaniei pe Octav Bjoza, presedinte al Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania.Dupa presedintele care a condamnat oficial comunismul, avem la Cotroceni un presedinte care isi incepe mandatul recunoscand public meritele istorice nu doar ale unui roman, ci, prin el, ale unei intregi generatii chinuite, dar demne, care nu s-a plecat in fata terorii si a aberatiei, care si-a pastrat valorile si principiile, platind aceasta fidelitate cu suferinte pe care cred ca mintea niciunui om netrecut prin iadul puscariilor comuniste nu le poate cuprinde cu adevarat.”Cea mai mare drama a fost ca regimul comunist a distrus elitele, resursa cea mai mare a unei natiuni. (…) Societatea romaneasca nu s-a vindecat complet de bolile trecutului. Azi exista oameni cu mainile patate de sange care au savarsit crime in timpul Revolutiei sau in timpul comunismului si se plimba liberi”, a spus presedintele cu ocazia ceremoniei de luni.Este foarte adevarat, profund, ce spune presedintele Iohannis, dar cred ca aceste crime, de fapt, nu au incetat. E drept ca nu se mai pune problema unor asasinate in sensul clasic. Sangele mereu proaspat de pe mainile criminalilor contemporani nu este al unor persoane cu nume si prenume, este sangele viitorului Romaniei.Sistemul acela terifiant si ticalosit, comunismul sinistru, nu a incetat decat formal in 22 decembrie 1989. Dupa parerea mea, produsele lui au supravietuit si, din nefericire, au captat puterea din aceasta tara in sens foarte larg. Nu numai puterea politica, ci si pe aceea economica si mediatica, multa vreme justitia si puterea informatiei. Integral pe Ziare.com.

Va urez o zi buna!Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]

25 Raspunsuri la Revista Presei – 23 decembrie. Iliescu, si rusii si polonezii mint ca tine?!

 1. O zi buna tuturor.
  Asta scriam in 1998: “Îmi propun să prezint fapte care demonstrează teoria conform căreia, în după-amiaza zilei de 22 decembrie 1989, în jurul orei 18,00, presiunea maselor asupra celor care se luptau pentru putere trebuia redirecţionată înspre alte obiective (fără nici o valoare), cei implicaţi în represiunea de până atunci trebuind să-şi recaptete credibilitatea. De aceea, după aproape o zi de relativă acalmie, în care armele au tăcut şi n-au mai existat victime, a început din nou să se tragă, au început să moară, în mod nejustificat, oameni…”
  si argumentam: “(Reproduc din jurnalul acţinilor de luptă al UM 01060 Bucureşti una dintre misiunile primite în 22.12.1989: “În jurul orei 18,00, s-a primit misiunea de luptă pentru apărarea fostului CC şi Palatului Republicii, nimicirea elementelor din aceste sedii şi punerea acestora la dispoziţia organelor superioare”. Rezultatul? … Strigăte puternice, apeluri repetate în Piaţa Palatului: «Opriţi focul!», «Opriţi focul!», «Nu mai trageţi!», «Nu mai trageţi!», «Armata e cu noi!». La ora 18,23, ceea ce mai târziu se va numi Frontul Salvării Naţionale îşi începuse şedinţa organizatorică. Afară, în faţa Comitetului Central, încep să tragă nevăzuţii “terorişti”. Armata ripostează şi ea. “Când marea bucurie a libertăţii poporului se revarsă pe toate străzile Capitalei, adunându-se în şuvoaie nestăvilite în marea Piaţă a Palatului, de undeva, dintr-un colţ, ca din bârlogul unei fiare hăituite, au ţâşnit dârele de foc ale gloanţelor ucigaşe. Ultima bandă de terorişti şi trădători de patrie – adevăraţii criminali ai acestor zile, cei care au înroşit în noaptea de 21 spre 22 decembrie caldarâmul străzilor cu sânge omenesc, sânge tânăr, nevinovat. Baricadaţi în propria lor spaimă care i-a cuprins la tunetul mâniei necruţătoare a poporului, ei şi-au trimis limbile de foc ale agoniei lor iremediabile, sfâşiind cerul abia înseninat al libertăţii noastre. Apelurile armatei noastre la încetarea focului, a violenţei, reprezintă expresia înaltei conştiinţe patriotice a ceasului de faţă: avem de apărat bunuri de nepreţuit, avem de apărat liniştea muncii noastre, şi în primul rând avem de apărat vieţile oamenilor care au făcut şi fac totul pentru ţară, pentru fiinţa ei de azi şi de mâine. În timp ce în Piaţa Palatului, vieţi tinere de soldaţi înfruntau gloanţele vrăjmaşe, am văzut pe ecranele televizoarelor o «maşină infernală» descoperită la una din intrările Televiziunii, pusă în scopul de a provoca panica şi dezordinea, de a împiedica desfăşurarea acţiunii revoluţionare de instaurare a noii ordini sociale pe care poporul român doreşte să o întroneze. Evenimentele istorice pe care le trăim arată că nu există «maşină infernală» în stare să întoarcă sau să împiedice mersul implacabil al voinţei poporului.”(“Scânteia poporului”, 24 decembrie 1989). … În Piaţă răsunau apelurile la încetarea focului şi violenţei… Cum se face, mă întreb, că toate victimele acestei Revoluţii române provin numai dintre cei care au câştigat această luptă? Unde sunt cadavrele inamicului? Cine a fost acest inamic?)”
  in rest, va las sa cititi:
  http://sareinochi.com/2010/12/24/cine-a-tras-in-noi-dupa-22-iv/

 2. salut, @sare! 🙂 si multumesc inca o data pentru efortul tau si a lui Domsa! Nu s-ar mai putea scoate o editie a cartii “Impuscati-i ca nu-s oameni”?

  Pentru cititorii Politeia:

  http://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/video-boc-lansarea-bibliei-revolutiei-cluj-revolutia-anticomunista-fost-preluata-putere–transformata-miscare-proastei-aplicari-comunismului-1_50d4c5cd596d72009123e293/index.html

 3. Buna dimineata !
  Dupa 25 ani , unii criminali din 89 predau in universitati .Asta spune tot despre perpetuarea sistemului bolsevic , cu toata spoiala de “stat democrat” de pe fatada Romaniei.

 4. Buna dimineata prieteni. In noaptea dintre 22-23 decembrie am stat pe intuneric cu mama sub masa din sufragerie si ne-am uitat la televizor. Tata, si cativa vecini mai voinici, pazeau usa blocului de teroristi cu doua lopeti si cu cainele blocului.

  • salut! Eu am petrecut Revolutia in intuneric, cu ai mei care erau panicati si aduceau (de unde, nu stiu) tot felul de stiri castrofalale care ma facea sa cred ca Ceausescu va declansa un razboi mondial mai degraba decat sa se lase debarcat.

 5. buna ziua
  se pare ca pacalici isi da seama ca nu il poate “gargarisi”pe iohannis
  azi guvernul discuta “autostrazi in 2015”

 6. “revolutie”??? da,a fost,la timisoara,la cluj si in noaptea de 21 dec la bucuresti
  “teroristi”? dintre “teroristi”cele mai cunoscute cazuri sunt cei 40 copii asasinati la otopeni si echipa lui trosca asasinata in fata academiei militare

 7. Buna ziua,
  m-am uitat la nevropatul Oprea ,are zeci de ticuri :clipeste necontrolat, intoarce mereu palma dreapta spre exterior, iar limbajul de lemn este alt tic, verbal!
  Cum poate asta sa conduca un minister cand nici pe sine nu se poate controla?
  A schimbat din functie seful aviatiei din MAI, ca urmare a accidentului de elicopter. Dar Arafat nu merita schimbat, inainte de a raspunde penal? E revoltator cum sunt mentinuti in functii toti impostorii pusi pe criterii politice! Sper ca DNA sa duca treaba pana la capat.

 8. “Cadou de Craciun” pentru Olguta Vasilescu:
  http://www.stiripesurse.ro/comisia-de-etica-a-univ-bucuresti-decizie-in-privinta-plagiatului-olgutei-vasilescu_942687.html

  Acu s-o vad , cu mainile in sold, cum balacareste si comisia de etica!
  Ghinionul ei ca Pop nu mai e ministrul educatiei si astept noul ministru sa-si arate priceperea in a o salva (are doar experienta)!

 9. Salutare tuturor!
  Foar Those About To Rock, I Salute You!
  Din 21 Decembrie de pe la pranz si pana in seara Ajunului am trecut p-acasa doar de vreo cinci-sase ori, mai mult pe fuga: niciodata nu am stat mai mult de trei-patru ore in casa. In rest, in strada si prin diverse locuri destul de fierbinti din Bucuresti (de asta mi-am dat seama mai tarziu, anume ca fusesera… foarte fierbinti, atunci nu stiam). Cand treceam p-acasa eram cam naucit de diferenta intre ceea ce traiam eu la firul ierbii si ceea ce dadeau aia la TVR-L… Si tot cand mai ajungeam p-acasa, printre altele, ii mai puneam la curent si pe altii – rude, vecini, amici samd (sau incercam, ma rog). Si desi ei erau aia care intrebau si erau curiosi si in nici un caz nu eram eu ala care tinea musai sa faca relatari, nu cred ca aveam prea mare succes cu povestirile mele; de multe ori, stiau ei mai bine ca mine, pentru ca “daduse la televizor” toata tarasenia. N-am inteles niciodata de ce ma mai intrebau ce, cine, cand si cum…
  Craciunul l-am facut acasa, cu familia largita; si l-am incheiat cu vizionarea “procesului”, executiei etc, chestie care pe mine, la vremea aia, m-a stupefiat. In fine, venisem eu acasa (si) pentru Craciun, dar mai mult pentru ca eu, unul, ma (cam) lamurisem. Iar cam trei sferturi (ca sa dau un fel de procent, desi nu l-am stabilit stiintific) din ceea ce credeam eu atunci, s-a dovedit a fi corect, odata cu trecerea timpului si aparitia in spatiul public a unor documente, marturii, filmari etc. Celalalt sfert s-a dovedit a fi mai cumplit. Deocamdata cam asa sta (statistic) treaba; din ce se stie public pana azi, evident.
  Pana prin ianuarie ’90 am refuzat sa mai merg pe la evenimente de strada si alte chestii asemenatoare, nu prea mai aveam curiozitati majore, cum ar veni, dar am avut o gramada de discutii, cu un toptan de oameni. Imi dadeam seama, din ce vorbeam cu ei, ca astia ii cam imbrobodisera si realizam si ca va fi o imbrobodeala pe termen lung… Cam atunci s-a format si grosul celor doua tabere/curente de gandire si opinie/etc, cum vreti sa le ziceti, prezente si azi in Piata Publica. Atunci, in nici o saptamana, s-au separat niste ape sau macar izvoarele (am mai explicat asta, cumva, intr-o povestire, aici: http://politeia.org.ro/editoriale/amantii-psd-ului-merg-la-manastire-oamenii-de-dreapta-la-vot/27912/#comment-79222)
  Apoi, din ianuarie 1990 (de la evenimentele cu partidele istorice, cu CADA, cu prima mineriada samd) si pana la finele lui septembrie 1991 (caderea Guvernului Roman/ instalarea Guvernului Stolojan) mi-am petrecut aproape doi ani din viata cam zbuciumat: mai mult pe strazi si prin piete, pe la mitinguri, adunari, proteste si altele asemenea; cateodata mai treceam si p-acasa. Nu exista eveniment public major intre 21 decembrie 1989 si 1 octombrie 1991 la care sa nu fi fost prezent live si in direct (mai mult sau mai putin, de la inceputul sau mai catre finalul intamplarii, fireste); ma rog, nu am pretentia sa fi participat chiar la toate, unele se desfasurau simultan. Alegeam ce mi se parea mie mai important. In unele cazuri (de exemplu la povestea cu uslasii de la MAPN sau la mineriade), m-au ales evenimentele pe mine…
  Sa nu uit: NU m-am dat la televizor/radio/ziare, desi as fi putut, NU am certificat de… revolutionar, cu toate ca mi-ar fi fost nu la indemana, ci la… foarte mare indemana si NU m-am inscris pe nicio lista de salvare a natiei sau a poporului sau a mea insumi… Cum ar veni, dupa standardele consacrate intre timp, un prost…

  https://www.youtube.com/watch?v=9_6_jVUVHLM

  • salut! Un singur link, te rog, ca altfel, cand nu sunt la calculator, stai mult la moderare!

   • Salut! Stiam de cand am dat “send” (de data asta nu uitasem 🙂 ), dar nu ma induram de nici unul dintre linkuri 🙂 … A fost un risc asumat, so to speak 😀 .

 10. Buna ziua!
  http://www.stiripesurse.ro/sistemul-de-urgenta-modificat-prin-ordonanta-de-guvern_942699.html

  Mno, geaba daca nu-si taie si burdihanu’ ca sa scoate banii… papati de la o consolidare a blocurilor cu risc seismic, de la vreo rezerva… a guvernului, statului… pardon n-a vazut, n-a auzit… “Nu ne-am atins de niciunul din buffere”, a dat asigurari kim kong.

 11. salut, postare noua! 🙂

 12. Cica “respect față de românii care își iau informațiile de la acest post”…
  Mao Zedong da indicatii USL-ului:„Dacă vrem să răsturnăm o autoritate, trebuie mai întâi să facem propagandă şi să muncim în zona ideologiei”… adica plagy face apel la intelectuali invitandu-i să aducă o „contributie ideologica” la bla, bla, iar lui pinky dinky doo ii trebuie teveu… ?!? … ca sa manance si gura lu’ Badea.

Leave a ReplyDiscover more from PoliteiaWorld

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading