Sectiunea: Arta

Bijuteriile blestemate: Fabergé şi ouăle pascale ale Ţarilor (2)

Redactat de @Demeter (2014)  Astazi voi prezenta inca doua splendori de arta din aceasta colectie. Ambele prezentari sunt comemorative: Oul Faberge din 1897 – Intronarea imperiala a tarului Nicolai al II-lea din 1896; Oul Faberge din anul 1913, care comemora 300 de ani de la instaurarea dinastiei Romanovilor. Oul Faberge din 1897 – Intronarea imperiala a tarului Nicolai al II-lea […] Continuare…

Bijuteriile blestemate: Fabergé şi ouăle pascale ale Ţarilor (1)

Redactat de @Demeter (Reluare din 2014) Celebre ouă Faberge au fost create la sfârşitul secolului al XIX-lea si începutul secolului al  XX-lea  pe baza unei cereri facute de ţarii Alexandru al-III-lea şi Nicolai al-II-lea. Aceste opere de arta in miniatura, din metale pretioase incrustate cu pietre, sunt o minune de măiestrie si o adevarata comoara artistică. Create de bijutierul Carl […] Continuare…

Crăciunul în artele plastice

Nota @Desy: acest articol l-am publicat in 2012. Va propun o recitire linistita la ceas de sarbatoare si va uram Craciun fericit, multa sanatate, bucurii si succes voua si familiilor voastre! Sper ca ne vom citi mai departe si dupa aceasta mare sarbatoare a Nasterii Mântuitorului! (@Desy si @Cetatean) Crăciunul este o sarbatoare creștină târzie. În primele două secole creștine, […] Continuare…

Constantin Tănase, ruşii şi invazia!

Moto: “Rău era cu “der, die, das” Da-i mai rău cu “davai ceas” De la Nistru pân’ la Don Davai ceas, davai palton Davai ceas, davai moşie Haraşo, tovărăşie” Pe 5 iulie 1880, la Vaslui, un orasel de provincie in care, de obicei, “nu se petrece nimic“, s-a nascut Constantin Tanase, fiul lui Ion si al Elenei, doi oameni de […] Continuare…

Muzee celebre: Ermitaj (2) Colecţii

Redactat de @Demeter  Colecţiile Ermitajului / 2 – antichitati  Colectia de antichitati – Piesele cele mai remarcabile ale acestor colectii (sunt 4 la numar) sunt obiectele din aur ale civilizației sciților, o imensă colecție provenită din culturile romane și etrusce, dar și o serie de obiecte deosebit de bine conservate ale poporului hun. Poate fi găsita, de asemenea, o colecție […] Continuare…

Muzee celebre: Ermitaj (1)

Redactat de @Demeter  Muzeul Ermitaj, situat în centrul orașului Sankt Petersburg, pe malul Nevei, în Palatul de iarnă din Sankt Petersburg, este astăzi unul dintre cele mai mari si mai vechi muzee din lume. Mai mult de 60.000 de piese sunt expuse în aproximativ 1.000 de săli, în timp ce 3 milioane de obiecte sunt păstrate în rezervă. Muzeul a […] Continuare…

Muzee celebre: Kunsthistorisches Museum

Redactat de @Demeter Kunsthistorisches Museum, sau in traducere romaneasca, Muzeul de Istorie a Artei, a fost înființat la Viena, la scurt timp după campaniile militare conduse de Napoleon în Europa la începutul secolului al XIX-lea. Dinastia Habsburgilor are probleme legate de patrimoniul artistic al familiei si mai ales pentru comoara imensă mostenita de  Sfântul Imperiu Romano – German. Această comoară […] Continuare…

Muzee celebre: Vatican / Stanze di Raffaello

Redactat de @Demeter Cele patru camere ale lui Rafael (Stanze di Raffaello) din Palatul Vaticanului formeaza o suită de camere de receptie, partea publica a apartamentelor papale. Camerele sunt renumite pentru frescele pictate de Rafael şi ucenicii său. Împreună cu frescele de pe tavanul din Capela Sixtină pictate de Michelangelo, acestea sunt cele mai mari si mai frumoase fresce care […] Continuare…

Muzee celebre: Vatican

Redactat de @Demeter Opere de arta unice, considerate “comorile lumii” se afla in pastrarea sau in expozitii special amenajate in muzee sau colectii diferite pe harta globului. Printre cele mai bogate si renumite se numara Muzeele Vaticane, care pastreaza (si expun cateodata) multe din aceste comori.  Muzeele Vaticanului (Musei Vaticani) sunt localizate (in majoritatea lor) în Viale Vaticano, la Roma, […] Continuare…

Pagina Urmatoare »