2014: foaie de parcurs (2) – sindromul “mâna forte care dă”
08/05/2013 | Autor theophyle Categorii: Editoriale, Magazin Politic |
De obicei la noi, jocurile politice se petrec intre o opozitie, care arata in cele mai multe cazuri ca o haita de comunitari, ce alearga dupa un ciolan ipotetic si o coalitie care guverneaza, ce arata ca o hoarda tătărească, venita sa pustiasca tara si pusa pe capatuiala clientilor politici cu ajutorul carora au ajuns la putere. Ambele parti sunt ingrijorate in special de nivelul comisioanelor posibile si sursele lor. Intrebarea este daca numai ei sunt de vina si noi electoratul suntem niste ingerasi inocenti si plini de patriotism, dragoste de tara si ingrijorati continuu de destinele generatiilor viitoare.
Politicianul roman este sub-mediocru, credeti-ma ca intotdeauna a fost asa. Din fericire pentru ei, in alte timpuri, media nu a avut potentialul propagarii informatiei. Ciclul de informare era atat de lung ca pana ajungea informatia la electorat, stirea devenea “rasuflata.” Acesti politicieni sub-mediocrii au fost alesi de un electorat jalnic si la fel de sub-mediocru ca si ei.
“Mari români” a fost titlul unei emisiuni produse în anul 2006 de Televiziunea Română sub forma unei campanii publice de identificare a celor mai mari români din toate timpurile, bineinteles ca TVR in toata maretia originalitatii care ii caracterizeaza s-au inspirat din versiunea britanică a emisiunii “100 Greatest Britons”. Bineinteles ca rezultatele au fost un scandal monstru (vezi lista) si bineinteles asta spune foarte multe despre “caracterul national” al poporului nostru, care isi petrece zilele in mareata Romanie moderna. Cine a vazut programul si cunoaste ierarhia acestuia nu trebuie sa se mire de faptul ca astazi un domn ca Victor Ponta este premier si un alt domn numit Crin Antonescu este prezidentiabilul preferat al aliantei USL (deocamdata).
Dupa vesnicul preferat al romanilor Stefan cel Mare si Sfant s-a clasat Carol I. De mentionat ca cei doi preferati ultimativi ai romanilor au fost conducatori ai neamului care nu au fost alesi de poporul roman. De mentionat ca acest mare monarh, Carol I-ul, a avut un singur mare avantaj – nu si-a dorit niciodata sa fie iubit, popular sau prea-marit, el a crezut numai ca trebuie sa-si faca treaba pentru care a fost incoronat. Chestia cu iubirea poporului i s-a parut prosteasca, sentimentele de acest fel trebuie pastrate in sanul familiei, nu aduse in politica. Carol este singurul conducator al Romaniei, poate din toate timpurile, care atunci cand si-a dorit ceva a bagat mana in buzunarul propriu si nu in cel al poporului. Traim vremurile votului universal, acum votul unui academician este egal cu cel al unui analfabet.
Romanul, de felul lui, iubeste “mâna forte” care dă, iubeste mai putin “mâna forte” care si ia. Ura si dragostea romanului sunt schimbatoare ca zilele de primavara. Concetateanul nostru uraste coruptia, dar se lasa corupt cu placere, doreste dreptate pentru el, dar nu-i place daca justitia il pedepseste chiar justificat, pastreaza curatenia la el acasa, dar isi goleste scrumiera la semafor.
Aici incepe si se termina povestea “dreptei romanesti” atat cat exista ea in realitatile noastre politice. Cand “mâna forte care ia” , a luat fara prea multe justificari practice, fara sa ia de la toti si continuand sa intretina clientelele politice ce capusau sistemul s-a nascut ura, care bine intretinuta si manipulata a distrus credibilitatea, dar si viitorul acestui curent politic atat de necesar unui dualism politic fara de care nu poate exista o democratie solida si rationala.
Intr-un fel dreapta sau pseudo-dreapta romaneasca s-a dovedit de multe ori identica cu stanga cu care s-a aliat deseori, aceleasi modele umane goale de continut si gandire politica – farisei, curve si talhari! De atunci si pana astazi s-au perindat sute de politicieni mai buni sau mai putini buni, unii eroi, altii ticalosi. Daca dreapta este reprezentata de un nationalism religios sau laic, am avut din asta cat cuprinde. Libertate nu am avut , nici piata libera (economie de piata) si nici o clasa mijlocie, care poate forma o dreapta functionala. Clasa mijlocie interbelica a fost in majoritatea ei formata din functionari ai statului si din negustori, finantisti sau manufacturisti, toti dependenti de favorurile guvernarilor perindate, pana la disparitia simulacrului democratic sub cele trei dictaturi care ne-au insotit dupa ultimele alegeri “democratice” din 20 – 22 decembrie 1937 ; dictatura regala sub Carol al-II-lea, dictatura militara sub Maresalul Antonescu si sub dictatura comunista Dej-Ceausescu. Deci Romania a trait sub o dictatura aproape continua de 60 de ani. Intrebare deschisa – de unde traditii de dreapta in istoria moderna a Romaniei?
Pana vom avea o dreapta functionala avem nevoie insa de unitate, pacificarea egourilor accentuate si sincronizarea eforturilor care pot produce aceasta dreapta care “dă la cine merita si ia de la cine trebuie!”.
Toti cei care se considera dreapta trebuie sa se gandeasca serios la viitoarele luni si sa ia atitudine:
- NU unei Constitutii concepute pentru a eterniza fesenismul iliescian in Romania. O Constitutie elaborata de o majoritate de 70%, inseamna o Constitutie a tiraniei majoritatii conjuncturale. Nu vrem o constitutie gen cea maghiara – BOICOT!
- Este necesara o lista comuna a tuturor fortelor parlamentare de dreapta la alegerile Parlamentului European;
- Este necesar un candidat unic la Presedintia Romaniei care sa reprezinte toate curentele dreptei romanesti. Candidatul unic trebuie sa fie personalitatea cea mai bine cotata de electoratul romanesc, dispusa sa-si asume acest rol;
- Este necesara o alianta a tuturor formatiunilor de dreapta pentru a construi o reala alternativa a guvernarii feseniste pentru localele si parlamentarele din 2016.
Daca nu o veti face, veti învesnici Romania in zona rosie a Balcanilor, fara viitor pentru voi, fiii si ficele voastre.
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
Buna ziua,
Eu sunt mai novice in politica si as dori sa stiu de ce trebuie boicot si nu un vot de blam? Care este pragul electoral pentru ca boicotul sa fie cu succes?
Buna ziua,
Pragul electoral s-ar putea sa fie cat vor ei, poate totusi Curtea Constituionala sa nu permita chiar orice, dar nu ma pricep. Din cate stiu pot modifica pragul, dar sa fie din timp, nu ca in vara trecuta….
Probabil USL va estima prezenta medie si vor pune pragul sub ea. E aproape sigur ca subiectul nu va interesa electoratul si prezenta la referendum va fi extrem de scazuta, DAR toti dependentii de baronat vor fi scosi sa voteze. In conditiile unui interes redus pentru subiect din partea electorilor obisnuiti, e clar ca iobagii partidelor vor vota in masa constitutia antonesciana. De aceea, boicotul ar fi o solutie justificata cu conditia ca pragul sa ramana la 40-50%. Daca va fi prag de 25% boicotul nu ar fi eficient si probabil ca nu se va putea bloca in niciun fel adoptarea acestei constituii si mai apoi regionalizarea in satrapii.
Buna Ziua OVI,
nu au cum sa schimbe regulile jocului asa cum s-a vazut si vara trecuta. Deci pentru validarea acestei constitutuii au sa aiba nevoie inca la 50%+1. Poate in constitutia nou vor putea schuimba regulile, nu acum!
Buna Ziua OVI,
nu au cum sa schimbe regulile jocului asa cum s-a vazut si vara trecuta. Deci pentru validarea acestei constitutuii au sa aiba nevoie inca la 50%+1. Poate in constitutia noua vor putea schimba regulile, nu acum!
Pai cu 50% nu au nici o sansa. Va fi max 30% prezenta.
Salut dan,
Electoral vorbind, este un vot de blam. Cand ai in fata un gigant care in trecut nu a respectat legea (si continua) sa nu o respecte, singura posibilitate pe care o ai este sa nu permiti validarea referendumului prin neajungerea la limita de 50%+1, asa cum am procedat vara trecuta in referendumul in care se dorea demiterea Presedintelui.
Buna dimineata!
Zisul “boicot” imi pare un vot FANTASTIC de PUTERNIC si necontabilizabil in situatia nevoii de PRAG..
Mai rau decat sa tratezi cu “sictir” o intrebare, cum se poate?
Eventual “cu bata”; nu e cazul 🙂
O “foaie de parcurs” corect intocmita, ca de obicei. Da, fsenismul ilescian/capitalismul de cumetrie trb. sa dispara si daca se impune vom boicota.In caz contrar stafia KGBistului ne va bantui pentru vesnicie 🙁
Cred ca nu vor fi lasati sa-si faca numarul dupa chipul si asemnarea lor, Comisia de la Venetia este cu ochii pe ei.
a propos de Comisia de la Venetia… oare le va mai pasa de ea ? Or, ca de obicei – zicem ca ei, facem ca noi, avem cu ce (si cu cine – justitia e foarte echidistanta si se mai face, pe zi ce trece, pina la victoria finala)
Salutare tuturor.
Vad ca au aparut din nou aia cu Super Bingo. Care-i faza? Parca fusese oprita combinatia…
Buna ziua .
Citev date din partea biroului german de statistica .
In 2012, in RFG au intrat 1milion si 8 mii de imigranti . Au parasit tara 712.000 de cetateni germani (motive diverse) .
De unde provin noii imigranti in RFG in anul 2012 ?
Acelasi oficiu da si raspunsurile in ordine descrescatoare a numarului de imigranti noi/natiune de provenienta.
1- polonezi = 180.000 (comparat cu anul anterior avem un + 8 % )
2- romani = 116.000 ( + 23 % )
3- bulgari = 58.000 ( +14 % )
4- maghiari = 54.000
Ce e mai interesant (ca depopularea Romaniei nu intereseaza pe nimeni in tara ) e cresterea numarului de imigranti din tari dezvoltate dar cu probleme .
Respectiv : 42.000 italieni , 34.000 greci si 30.000 spanioli . In procente , acesti imigranti au crescut raportat cu anul precedent : +40 % pentru italieni , + 43% la greci si + 45 % pentru spanioli .
Seara buna.
1.solutia este boicotul dar… daca astia reusesc sa se-nvarta cumva si vor primi aprobare pt a manari principiul, boicotul le va fi favorabil;
2., 3. & 4. crystal clear 😀 Mai ramane sa-nteleaga si impricinatii. MRU macar a inceput operatiunea. In loc sa protesteze pe forma D.A,-ului pedeleaua ar fi trebuit sa puna osu’. Sa zicem c-au fost ocupati cu legitimarea organelor de conducere (stiu ca suna ca draqu dar a fost intentionat 😛 ). Acum nu mai au vreo scuza/circumstanta atenuanta.
Salut din nou,
Va supun analizei profilul unei colege de breasla mai tanara decat mine care a raspuns la intrebarea “Ce nota acordati guvernului Tonta dupa un an de instalare? (intrebare pusa de un om de la casa de sondare IMAS) cu urmatorul discurs,”NOTA 10 pentru VICTOR PONTA,NOTA 10 pentru CRIN ANTONESCU, NOTA 10 pentru DANIEL CONSTANTIN [cel mai bun ministru din guvernul USL alaturi de REMUS PRICOPIE] NOTA 5 pentru intregul guvern[mari greseli,balbaieli,contre intre ministrii,contraziceri si mai ales cea mai slaba comunicare,80% din populatie nu intelege absolut nimic din hotararile si legile modificate,ma refer in mod special la mariri de taxe si impozite si toate celelalte care au fost stabilite de fostul guvern dar implementate acum]NOTA 10 pentru USL pentru continuitate si sustinere reciproca indiferent de doctrina politica”.
Mentionez ca respectiva a terminat Facultatea de fizica la Universitatea de Vest dar in schimb este doctor in Agronomie, nefiind in stare sa termine un doctorat in fizica. Totusi preda biofizica.
😉 😛
Salut Ion.
Numarul de “cartoane” si emblemele de pe acestea sunt imune la prostie 😉
Altfel spus nu exista o legatura directa intre diploma de facultate si IQ. E valabila in general dar cu precadere intr-o tara care are un sistem de invatamant bazat pe stocare-reproducere 😉
🙂
daca nu e cumva de asa
🙁
Buna sa fie 🙂
1. Nu se stie, oricand pot apare surprize. Marturisesc ca nu ma asteptam la o astfel de declaratie 🙁 – Ar fi intelept sa se modifice cvorumul de participare la referendum, deoarece cvorumul de 50% plus unu este foarte ridicat, va fi foarte dificil de atins. Cred ca noi suntem in favoarea coborarii cvorumului daca in Parlament este o garantie suficienta pentru o majoritate calificata
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-14763110-forumul-constitutional-organizeaza-conferinta-expertii-comisiei-venetia-pentru-analiza-principalele-propuneri-revizuire-constitutiei.htm
Era un raspuns ptr. Ken. Se pare ca am postat aiurea 🙁
Se-ntampla cand dureaza mai mult sa formulezi reply si sa dai click pe Post Comment 😉
Te trimite-n radacina chiar daca initial ai dat click pe Reply-ul potrivit.
Nu am stiut, mai invat cate ceva. Multumesc 🙂
Cu placere. N-am reusit sa-mi dau seama cam care e limita de timp dar am aflat dintr-o experienta asemanatoare.
Buna Mar.
Aflasem despre asta. Ba chiar venisera cu niste argumente cum ca doar cateva tari din EU au prag de participare de 50% +1 pt validare. Au simtit ca se poate si de aceea incearca. Pe de alta parte un argument f.puternic impotriva coborarii l-a mai zis Citi p-aici. E logic si principial ca ceva ce a fost adoptat/a prin majoritate de 50%+1 sa nu-l/o poti revizui decat prin acelasi tip de majoritate. Iar acum se pune pb reviziurii prostitutiei care a fost adoptata prin referendum de minim 50%+1.
Declaratia secretarului Comisiei vine in contradictie cu recomandarile oficiale ale Comisiei de a nu modifica pragul de participare la referendum in acelasi an cu referendumul.
Este drept ca de regula Comisia recomanda eliminarea pragurilor la referendum, insa recomanda in acelasi timp ca acest lucru sa NU fie facut in anul de organizare al referendumului.
Orice ar recomanda Comisia, personal eu sustin boicotul total, cum am scris inca din februarie 2012.
MRU – B1, ora 9:00 pm
Cod bune practici in materie de referendum:
II.2.b: ” b. Aspectele fundamentale în materia dreptului referendar nu trebuie să poată fi modificate
cel puţin un an înainte de referendum, sau trebuie reglementate de Constituţie ori la un nivel superior legii ordinare”.
5.d: “Se recomandă ca prevederile constituţionale privind referendumul să fie supuse unui referendum obligatoriu sau unui referendum organizat la cererea unui segment din electorat
Recomandarile astea, ce face USL cu ele?
http://www.venice.coe.int/WebForms/documents/?pdf=CDL-AD%282007%29008-rom
Oameni buni, problema cvorumului la referendum o va lamuri CCR. Daca CCR e de acod sa se micsoreze prin lege cvorumul si va spune ca asta respecta Constitutia, nu avem ce face. Vom avea o ratiune in plus de a boicota.
Ideea e alta: se poate demonstra ca un cvorum de 50+1 e implicit continut de actuala Constitutie? Eu zic ca da.
Daca se va reduce cvorumul boicotul va fi contraproductiv Citi. Ba din contra, vom fi noi in postura uslamistilor la suspendare si va trebui mobilizare. Cu vot negativ, desigur 😉
Buna Ken,
Ca sa fim rigurosi chestia de simetrie “adoptat/a prin majoritate de 50%+1 sa nu-l/o poti revizui decat prin acelasi tip de majoritate” a sps-o prin martie Piratul, iar inainte acest principiu apare in cursurile de drept ale lui Deaconu fostul consilier prezidential.
In alta ordine de idei se uita ca factorul principal in datul OK-ului pe noua Constitutie nu va fi Comisia de la Venetia ci CE. Desi, eu cred ca nu vom avea anul acesta referendum de revizuire a Constitutiei.
Ai dreptate cu ce a spus TB legat de simetrie. Insa asta a spus-o dupa ce s-a pripit prima data spunand ca ar fi de acord cu reducerea pragului daca se da drept de vot prin corespondenta si pentru diaspora. Aia a fost o declaratie total gresita (si juridic si politic).
Nu stiam ca prezidentu a pomenit de simetrie. Cand e vb despre limba juridica am incredere in traducerile lui Citi. C-a preluat ideea de la pirat cred ca e mai putin important. Conteaza ce i se propune si ce hotaraste CCR. Iar Comisia de la Venetia poate fi fentata cum ai zis. Se scade cvorumul anul asta prin oct-nov iar la anu’ prin martie hop cu revizuirea la referendum. Pe baze noi.
ei vor sa faca la toamna, mort-copt. La anul in martie e prea tarziu. Vor avea calcule diferite PSD si PNL si vor sa rezolve Constitutia inainte sa inceapa sa isi dea la gioale.
Secretarul Comisiei a spus in nume personal ca de regula ei nu recomanda existenta unui cvorumul de participare (si e corect), insa problema lui e ca documentul oficial al Comisiei, citat de mine, recomand clar ca acest cvorum sa nu se modifice cu cel putin un an inainte de referendum.
Depinde. Cred ca mai degraba fixarea calendarului tine de altceva. Inclusiv forma viitoarei constitutii. Iti dai seama ca daca c/p se hotaraste sa schimbe Victoria pe Trei-Coceni va dori o anume forma a constitutiei. Atunci clar nu se va mai dori sa se schimbe actuala reprezentare la “Briusel”. Poate va dori chiar sa poata demite gubernu direct din pix si nu ca acum cu mana palavramentului… mai sunt. Daca nu va dori la Trei-Coceni si-o sa-l sustina pe cacarelu… sau chiar pe un pedeserist… vor fi altfel scrise articolele.
cateva doleante sunt comune: mentinerea bicameralismului, reducerea puterilor Presedintelui (si aici Amtonescu e de acord, pentru ca lui nu ii pasa de anumite atributii), subminarea CCR si a CSM.
Da… dar stii bine ca draqu e in detalii.
Si pana nu-l vaz pa cacarelu-n campanie prezidentiala… nu cred ca el va fi nominalizatu’
Ken, tu crezi ca vor risca sa ia bataie la un cvorum de 30%? Vor baga buletine cu DA in urne cate vor avea nevoie. Deocamdata eu sustin boicotul total. Daca CCR aproba un cvorum de 30%, n uavem nici o sansa, ei isi fac 30% numai din electoratul captiv si inca 10-15% din oamenii care voteaza DA pentru ca i-au agatat cu tot felul de argumente ieftine de marketing politic.
Corect, Citi.
Nu cred. Sunt constient de ceea ce spui. Ma bucur ca esti de acord ca daca se va scade cvorumul… e clara. Adica neagra si cu par 😛
problema nu e legata doar de acordul CCR pe cvorum (care poate respinge modificarea lui si il poate mentine definitiv la 50+1) ci si de respectarea limitelor revizuirii. Cu siguranta USL va incalca limitele revizuirii iar CCR va avea de casat acele prevederi care depasesc limitele puse de art. 152.
“(1) Dispoziţiile prezentei Constituţii privind caracterul naţional, independent, unitar şi indivizibil al statului român, forma republicană de guvernământ, integritatea teritoriului, independenţa justiţiei, pluralismul politic şi limba oficială nu pot forma obiectul revizuirii.
(2) De asemenea, nici o revizuire nu poate fi făcută dacă are ca rezultat suprimarea drepturilor şi a libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor sau a garanţiilor acestora”.
De ce crezi ca am scris?
“Grupul infractional numit USL care detine puterea absoluta in Parlamentul Romaniei planuieste o revizuire a Constitutiei in vederea anhilararii principiului echilibrului puterilor in stat si diminuarii sau anularii rolului Curtii Constitutionale, in vederea instituiri unei dictaturi parlamentare….Suprema lor dorinta este o Constitutie precum cea a RSR din 1965, cu Parlamentul ridicat la rangul de „suprem organ” iar celelalte puteri in stat facute dependente politic de grupul infractional transpartinic”.
http://politeia.org.ro/eveniment/constitutia-revizuita-pentru-linistea-infractorilor-v/9222/
N-am uitat ce-ai scris atunci. Adica macar la nivel de idei generale. Nu incerc sa te contrazic. Nici n-as putea in limba juridica 😀 Discutia pornise de la cvorum si boicot. Aia cu limitele revizuirii deja e cosmar.
nu e cosmar deloc. Peste o luna voi explica exact cum sta treaba 🙂
Cosmar cu sensul de complicat. Ok, astept traducerea 😀
Intrebasem mai sus de smenaria lui Varanianu’. Cum se face de a reaparut?
citisem undeva o stire, ca Ponta a dat din nou autorizatie, prin martie-aprilie, prin OUG.
http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-14469479-finantele-reintroduc-jocurile-bingo-televizate-circuit-infiinteaza-oficiul-national-pentru-jocuri-noroc.htm?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+hotnews%2Fyvoq+(Hotnews.ro)
Voiculescu sta prost cu banii 🙂
http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/de-ce-l-iubesc-romanii-pe-ponta-301361.html
Salut,
3 ” Candidatul unic trebuie sa fie personalitatea cea mai bine cotata de electoratul romanesc, dispusa sa-si asume acest rol; ” – Nu ma intereseaza acle candidat care e pe primul loc inaintea lui Neamtu dar mult sub Oprescu.
Eu cred ca e gresit asa. Acea personalitate trebuie sa se califice in prealabil. Eu cred ca acest candidat poate fi doar acea persoana care realizeaza (muncile lui Hercule) punctul 4 – Alianta fortelor de dreapta si punctul 2- Lista comuna pt PE. Apoi poate candida linistit. toata dreapta il va vota.
Cred ca iti dai seama cui nu-i convin punctele 2 si 4.
Cui nu ii convin ?
Daca vreunul din aspiranti sa conduca viitoarea romanie de dreapta are sange in vena si nu cerneala atunci el va incerca sa adune la un loc risipitii.
Speram sa fie MRU dar dupa viteza cu care se misca… nu il ajunge pe plastograf…. E drept ca nu e stilul lui sa muste de carotida… dar cam asa ceva am avea nevoie. Altminteri…. ramane pe 2019
Ce sa facem Theophyle, IL storc avocatii de Euroi.Numai Becali s-a scapat odata si a spus ca pentru procesul valiza a dat pana acum 800 000 de euroi pe avocat. Gandeste-te ca la acest proces Becali are doi.
Bun articol. Si bine scris cand arata ca in spatele lui Ponta se afla un angrenaj care se foloseste de el. In aceeasi ordine de idei, senatorii PNL l-au luat in suturi pe Antonescu si pe masura ce sondajele il scad, e posibil sa vedem ca acestia incep sa se gandeasca la schimbat partidul in 2014. Inspre PSD.
Buna Last,
Pai Piratul nu mai poate candida, asa ca schimba numarul muncilor lui Hercule
salut ion
candidatul de succes va fi acela care initial va pune osul, carisma, biciul si morcovul si va uni dreapta. Doar o precalificare ca la concursul de miss sau precalificare ca la eurovision nu mai merge.
MRU la ora 21 la B1:
http://www.b1.ro/live.php
In pauza de publicitate:
Am o idee de business de incercat pentru Turcescu si alti realizatori care invita pe Mr. MRU. Companiile care fac publicitate in timpul prezentelor MRU televizate sa sprijine financiar FC. Este un joc win-win-win. Telespectatorii care urmaresc pe MRU au in general bani si daca vor sti ca acea companie sprijina FC vor cumpara produse. B1 castiga bani caci companiile s-ar inghesui sa-si faca publicitate in acele programe. Creste si suportul pentru FC.
salut 🙂
Interesanta propunere. Stofa de antreprenor 🙂
Da Last e adevarat ce spui dar, ca si in cazul lui Hercules, mai trebuie si bunavointa Stelelor.
Te referi la stele in sens de astre? Sau te referi la stelele de pe epoleti? Ori si si?
Ken, both ways ca doar va fi nevoie si de bunavointa sfintilor din UE/ USA, nu numai a celor de pe cerul instelat,
Banuiam 😉
Theopphyle, Cetatean, hai sa vedem acum ce face domnul MRU in parlament. Ponta vrea sa se spele pe maini si sa nu vrea sa fie fi tras la raspundere ministeriala pentru teapa asta: http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-14766540-decizia-guvernului-ponta-cum-scapa-rompetrol-datoria-660-milioane-dolari-catre-statul-roman-cumpara-26-7-din-actiuni-200-milioane-dolari-face-fond-investitii-impreuna-statul.htm La fel ca privatizarea Petrom, copy paste dupa Nastase: Prim Ministrul baga Parlamentul (reprezentant al poporului) in fata ca sa nu poata fi impuscat de-a dreptul pentru subminarea Romaniei. Ce parlamentul a negociat memorandumul? De ce nu-si asuma raspunderea? A devenit brusc constient de numarul mare de Ordonante de Urgenta? De ce e nevoie de o lege pentru un Contract Comercial pana la urma?
Ca sa fiu scurt: acum statul roman are 44.69 iar Rompetrol Grup 43.74.
Aceste cifre sunt inainte de a fi rezolvat procesul pentru ca in cazul in care Rompetrol ar pierde, statul devine majoritar absolut cu peste 80%.
Si acum ce afacere a facut Ponta: mai vinde 26.69 din partea Romaniei si mai ramane cu 18%. Pentru asta primeste 200 milioane dolari si niste promisiuni de investitii undeva-candva. Adica practic statul renunta la actiunea in justitie pentru a-si putea vinde app 27% din actiuni pentru 200 milioane dolari.
Ca sa aveti o idee: cazahii au platit 1.6 miliarde pentru 75% din 50% cat avea Patriciu in 2007.
1.6 miliarde pentru 37% dintr-un Rompetrol cu datorii de 0.5 miliarde lui Patriciu in 2007,
200 milioane pentru 27% din Rompetrol plus stergerea datoriei de 0.5 miliarde -vanzarea lui Ponta din 2013.
E timpul sa vedem daca avem intradevar romani in parlament! Acum poate ma hotarasc si eu daca merg pe mana lui Ungureanu sau e doar aceeasi Marie cu alte palarie.
Mircea Rusu
tu poti sa hotarasti sa faci ce vrei, in orice caz sunt sigur ca MRU o sa aiba luari de pozitie in acest caz. In parlament din nefericire nu poate face mai mult decat sa critice. Opozitia inseamna astazi 3-4 parlamentari din FC, asta nu inseamna cu adevarat o opozitie care poate face ceva in Parlament. Din nefericire.
Mircea, inca ceva. Legea inca nu a ajuns la Parlament si nu a in dezbateri. Cand va ajunge, se va dezbate (din pacate, Fc are timpi foarte limitati) si se va vota. Din pacate, FC are 4 voturi in intreg Parlamentul. Nici contestatia la CCR nu se poate face (e aproape imposibil pe subiect economic). Insa ar putea Presedintele sa retrimita legea la Parlament, daca se voteaza.
Au facut-o ca OUG, deci nu prea mai vad ce este de facut. Totul secretizat. Ai naibi comunisti cu paqlvrele lor “Nu ne vindem tara“
Daca se aproba o lege, nu se poate face nimic decat luari de pozitii la nivel declarativ.
Buna seara,
Astia de la B1 sunt PDL-isti, nu jurnalisti. Turcescu e de rit Udrist, Badin de rit Blagist. Si nu stiu sa modereze. Au impresia ca emisiunea e cu si despre ei.
de data asta l-au lasat pe MRU suficient timp cat sa explice clar.
Da, au fost civilizati si cu bun simt acum.
Parerea mea este ca a fost foarte OK. MRU a reusit sa spuna exact ceea ce a dorit,parerea mea 🙂 A fost o emisiune buna!
Au fost si momente penibile de genul “Cum adica n-ati discutat cu Udrea?” sau “Sa recunoastem PDL e cel mai important si nu e OK sa vina astia de 1%-2% cu pretentii”. E adevarat ca fata de alte inerviuri au fost mai OK.
P.S. Pe mine Badin ala ma enerveaza la culme. Ma mir ca nu e suin in curtea Varanului.
Ovi,
Badin este un mercenar. El a ramas antenist (in exersarea profesiei) Nimeni in lume nu-l poate “trage de limba” pe MRU. Omul spune exact ceea ce doreste si nimic mai mult.
cine a lucrat la varan pe post de comentator politic, nici Dunarea nu il spala.
ala care a pus intrebarile e penibil.
la ce / cine te referi?
Turcescu.
Eh,
si el se baga in seama 🙂
Am urmarit emisiunea, foarte buna in ceea ce priveste mesajele lui MRU, de unire a dreptei, de faptul ca trebuie sa se renunte la un egoism stupid.
ceva critici (parerea mea)
1. In problema cu discutiile cu E. Udrea. Am impresia ca fost greseala lui.
2. As fi vrut ca MRU in locul lui Turcescu sa zica, la sfarsit, ca s-a saturat de asistati sociali, de bugetarii care sunt cumparati iar privatii sunt ignorati si taxati , nimeni neocupandu-se de ei.
eugeni,
1. MRU nu poate sa raspunda ce i se scoala lui Turcescu. Nu putea raspunde nici da si nici nu indiferent ceea ce a vrut Turcescu sau publicul sa stie. Orice raspuns ar fi dat nu ar fi placut unei parti a telespectatorilor. Parerea mea raspunsul a fost de nota 10.
2. nu era cazul, nu a iesit in discursul logic al discutiei. In afara de asta ne-am saturat de vorbe. MRU a fost FOARTE pragmatic. A spus exact ceea ce face el in viitoarele 2 saptamani.
Eugeni, de ce sa raspunda MRU la obsesiva intrebare cu Udrea? A spus-o clar: Udrea conduce un partid? Cu ea discuta cum discuta si cu Neamtu: doar circumstantial (ca sa preiau termenul lui MRU).
Buna seara,
i-a pus la punct MRU de nu s-au vazut cand l-au intrebat insistent ce a vorbit cu presedintele Basescu: astea sunt lucruri care nu se spun. Intrebau ca niste tzatze, pe marginea santului!
Eu zic ca MRU a dat exemplu de cum vorbeste un adevarat om politic, l-au confundat cu un tracanitor de politician care vorbeste la tv vrute si nevrute, Le-a dat o lectie, de aia il chema mai rar ca nu afla barfe de la el. Ar trebui sa-si dea seama ca altul este nivelul emisiunii cand e invitat MRU.
Buna Cedric,
asta ar fi dimensiunea politica pe care o reprezinta MRU si asta trebuie sa fie calitatea unui om care ne reprezinta pe noi. Parerea mea.
buna, Credric, ma bucur ca ti-a placut! 🙂
Impresia mea , a fost ca a incercat sa eludeze raspunsul si asta a atras atentia lui Turcescu
Am apreciat, si am specificat asta, jalonarea, etapizarea, actiunilor.
Omul a vorbit clar. El discuta cu sefi de formatiuni. MRU n e pentru barfe de carciuma. Bine face, parerea mea
Predictibil! – Dacă va avea succes, fundaţia va trebui să-şi creeze şi un vehicol de punere în aplicare a soluţiilor, iar acest vehicol nu poate fi decât un partid de centru-dreapta aşezat pe filiale distribuite pe tot teritoriul ţării. Etapa în care se află acum Fundaţia «Mişcarea Populară» este aceea de selectare a liderilor şi înfiinţarea de filiale în fiecare judeţ”, explică Traian Băsescu.
http://www.evz.ro/detalii/stiri/basescu-despre-miscarea-populara-daca-va-avea-succes-va-trebui-sa-isi-creeze-un-partid-10.html
Am si eu o nedumerire si anume de cand datele pentru Romania sunt confidentiale pentru lunile februarie si martie 2013 conform documentului
http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_PUBLIC/4-03052013-AP/EN/4-03052013-AP-EN.PDF
De cind “succesele” guvernarii ar crea invidie . 😆
Ascund si ei cum pot dezastrul .
Se pare ca nu poate sa ramana chiar totul secret
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-14767352-chevron-primit-permisiunea-exploata-gazele-sist-costinesti-vama-veche.htm
Buna dimineata.
Mai e un articol (mai degraba documentar) pe tema privatizarii CFR marfa pe hotnews.
Doar un fragment:
“”Directorul general de la Grup Feroviar Român (GFR), care face parte din grupul Grampet, este un fost director al CFR Călători, Sorin Chinde, iar soţia acestuia – Cristina Cintia Chinde – este tocmai actualul director comercial al… CFR Călători. Cristina Chinde este cea care face politica de preturi la CFR Călători, iar potrivit informaţiilor detinute de ZIUAnews, face prețurile în aşa fel încât să iasă în câştig… GFR. Atunci când CFR Călători şi GFR participă la vreo licitaţie, GFR ştie dinainte cu ce ofertă urmează să vină cei de CFR Călători. Cristina Chinde este cunoscută în companie şi sub numele de „Naşa Mare”, pentru că, deh, cei trei supercontrolori – Florin Truică, Valentin Cioncan şi Gheorghe Cazacu, care de ani de zile colectează şi împart banii de la naşii de tren, sunt sub papucul doamnei director comercial.”
Buna Dimineata,
Postare noua – Revista Presei – 9 Mai / Show la CSM : Niţu repetent!