Camelia Bogdan – un magistrat dat ca exemplu
15/02/2017 | Autor Cetatean Categorii: Editoriale |
Doamna judecator Camelia Bogdan retraieste, la 4 ani distanta, ceea ce au trait colegii ei Cristi Danilet si Alina Ghica, anume excluderea abuziva si fara temei juridic. Cei doi – din CSM, doamna Bogdan – din magistratura. Este incredibil cum pe judecatori pe care partenerii nostri occidentali ii premiaza ca “agents of change” colegii lor sa grabesc sa ii execute, profesional vorbind, facand jocurile politicienilor care submineaza Justitia.
Strainii ii dau ca exemple stralucite, colegii lor ii executa….exemplar!
Personal, fara a fi magistrat, nu pot decat sa conjecturez ca doamna Bogdan nu se face vinovata de nimic, cata vreme singura institutie capabila sa se exprima in chestiunea unor eventuale incompatibilitati (ANI) i-a oferit un raspuns oficial, preventiv si exonerant, inainte ca ea sa tina niste cursuri pentru care a fost remunerata nu de Ministerul Agriculturii (cum se sustine) ci de o firma privata. Functionarii formati in acele cursuri erau de la Ministerul Agriculturii, insa banii proveneau de la BERD, semnatarul din partea Romaniei a fost Ministerul Finantelor, si firma care a organizat cursurile era una privata, nu era o agentie a Ministerului Agriculturii. Unde e incompatibilitatea?!
Insa alta e problema: Camelia Bogdan este practic linsata de colegii din CSM pentru a servi ca exemplu altor judecatori corecti care se vor apuca sa pedeapseasca politicieni luandu-le banii si trimitandu-i la inchisoare. Lectia de acum 4 ani a fost: cine face ca Ghica si Danilet, pateste ca ei. Acum e randul Cameliei Bogdan sa fie oferita ca exemplu corpului de magistrati, cu mesajul “bagati-va mintile in cap, oricand puteti ajunge ca ea“!
E destul ca alde Ciuvica sa faca o plangere la CSM, si CSM-ul cel nou se executa, sa traiti! Infractorii merita si banii, si libertatea, judecatorii corecti primesc si excluderea, si linsajul.
Pentru CSM-ul cel nou, nu am decat un singur sentiment mixt: scarba si dispret. Iar pentru doamna judecator Camelia Bogdan, un singur cuvant: respect!
P.S. Sper sa isi gaseasca dreptatea la ICCJ. Caci, daca nu si-o gaseste, inseamna ca orice judecator corect si de buna credinta poate fi “agatat” cu orice de lacheii lui Voiculescu si executat de CSM-ul slugarnic.
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
Buna ziua.
Tot respectul! Intr-o țara în care tălharii sunt la putere, oamenii valoroși sunt sacrificați fără remușcare pentru că sunt un pericol prin puterea exemplului.
Off topic! S-a dat semnalul de mazilire.
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-21612976-psd-constanta-votat-pentru-demiterea-lui-chirica-din-functia-vicepresedinte-partidului-sprijinim-neconditionat-liviu-dragnea.htm
Buna ziua 🙂
Inca nu a fost gasit personajul? :evi:
https://eumostwanted.eu/ro#/ro/ghita-sebastian-aurelian
Supar tare compania :
KYEI-BAMFO, Kojo,
VIDOVIC, MARJAN.
HASSAN, Mohamad Ahmed
de remarcat ca niciunul n-a fost sef de comisie parlamentara.
Bună ziua!
Mulțumim, Camelia Bogdan! Respect!
Felicitări, @Citi! 🙂
Suspendarea pedepselor corupților, interzisă prin lege!
Stați, stați, că nu e la noi, ci în Spania!…
http://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/spania-suspendarea-pedepselor-coruptilor-interzisa-prin-lege-670460?__grsc=cookieIsUndef&__grts=1487169885339
Jigodiile astea vor să „îngroape” Educația!
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21612418-ora-13-00-ministrul-educatiei-pavel-nastase-sustine-conferinta-presa.htm
Tot despre ministerul educatiei: batjocorit de leprele natiei, in frunte cu Tariceanu!
Secretar de stat la invatamant: Minca sau Cristiana Anghel- emblema invatamantului sub guvernul PSD-ALDE!
http://www.stiripesurse.ro/tensiuni-intre-psd-si-alde-amenintari-si-scandal-pentru-functii_1179907.html
Scuze dar imi vine sa vomit!
Liviu pop asta nu e unul si acelasi cu ministrul lui monta puie ?
Ăla e!
Zgonea fata-n fata cu organu’
http://s3.comisarul.ro/9e354b283fac0d0feb7c0a202dfeac77.jpg
de remarcat
1)faptul ca nu se fumeaza
2)organu`e un pic ma grasut decit zgonea +avocatu
3)avem camere de luat vederi
Bun…astea sint constatarile mele.
Intrebarea e ce constata (si ce simte) dracnea …..privind aceasta poza.
Dracnea îl poate lua pe Valerică de „meditator” (să-i explice zgonelu cum e cu organu’, cam ce te întreabă, cum te simți, ce emoții ai…)… Așa vechilul se va obișnui mai repede cu ideea că tot la răcoare va ajunge. Se poate consola, deja, cu gândul că nu e nici primul, nici singurul (poate să-i povestească Bombo, adelu cu prea mult hidrogen în apă, varanul, SOV…)
ar fi si culmea …manifestul psd , editie lumitata, editura jilava..::))
Zgonica pus sub control judiciar. Ghinion de nesansa, cu traficul de influență.
http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-21612960-vlaeriu-zgonea-pus-sub-control-judiciar-pentru-60-ile-fostul-presedinte-camerei-este-acuzat-trafic-influenta.htm
Un „arc peste timp”: 1990-2017!
http://www.digi24.ro/opinii/ce-ii-leaga-pe-dragnea-si-iliescu-670502?__grsc=cookieIsUndef&__grts=1487173449682
A fost atacata OUG 14. Asta au asteptat tot aminind si mintind ca OUG 13 nu mai are obiect?
Jos pălăria pentru Camelia Bogdan. Un editorial bine venit!
Toata lumea a văzut un American la Paris – vezi si versiune un American in Romania – povestea unui personaj remarcabil – un om de succes care si-a descoperit un scop in viață, o destinatie si o multitudine de proiecte – merita citit pe îndelete:
https://donlothrop.com/my-story/
De citit!
Gabriel Liiceanu:
http://www.contributors.ro/administratie/sa-i-%C8%9Binem-sub-lupa-dialogul-meu-cu-ramona-ursu/
Are mare dreptate – noi, cei din ’90 eram niste analfabeti politici comparați cu cei care au iesit saptamana trecută. Sunt convins că această generatie va avea capacitatea sa-si gândeasca urmatoarele reactii politice in mod eficient. Strada dă un semnal – hoții ăștia nu renunță decât dacă nu mai au soluții.
Recomandat – Dave Rubin – cum liberalismul si progresivismul își găsesc refugiul in idei conservatoare:
https://youtu.be/hiVQ8vrGA_8
De-asta e zgonică întrebat de „sănătate” la DNA!
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-21613285-ionela-dobrica-prezent-deputat-buzau-este-cea-pentru-care-intervenit-valeriu-zgonea.htm
„Ionela Dobrica este fiica fostului consilier judetean al CJ Buzau, Dumitru Dobrica, cel care este urmarit penal pentru cumparare de influenta in acelasi dosar ca Valeriu Zgonea.
Tanara are 27 de ani si a fost aleasa deputat de Buzau in decembrie 2016, din partea PSD.
Conform fisei de candidat la alegerile parlamentare din 2016, Ionela Dobrica a absolvit Facultatea de Cai Ferate, Drumuri si Poduri, la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, in 2012, iar in 2015, cursuri postuniversitare de Politica Externa si Diplomatie, la Institutul Diplomatic Roman.
Ea a fost presedinte al Centrulului National de Management pentru Societatea Informationala in 2014-2015, perioada in care a fost si subsecretar de stat in Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, se mai arata in fisa de candidat.
In 2010, Ionela Dobrica a fost aleasa vicepresedinte al TSD, iar de la sfarsitul anului 2016 este presedinte al TSD Buzau. ”
Pupăza asta are un singur „merit”: e „fata lu’ tata” (ca și baragladina aia a șefului comisiei sri!) și, întâmplător, ta-su e pesedist… Auzi, termini „Facultatea de Căi Ferate”, apoi sari la „cursuri p(r)ostuniversitare” (master se cheamă!) de „Politică Externă și Diplomație”, ca să fii numită președinte al Centrului Național de Management pentru Societatea Informațională… Mai ceva ca „societatea multilateral dezvoltată” cu care ne tâmpea ceașcă, acum vreo 30 de ani, zilnic și silnic!… Mi se face rău!… Parașuta asta ar trebui pusă la muncă în folosul comunității!
Un (alt) articol interesant:
http://www.contributors.ro/editorial/22056/?cfcc
„Dacă „dreapta” vrea să câștige alegerile are nevoie de diversitate. Asta înseamnă mai multe partide, cu identitate doctrinară distinctă, cu mesaje diferite, dar care împreună pot forma coaliții pre-electorale sau majorități post-electorale.
De ce să nu avem un partid conservator cu mesaj pentru creștinii din România, poate chiar critic la adresa modelului de integrare european pe calapoade socialiste în locul simulacrului care a fost PC al lui Dan Voiculescu? De ce să nu avem un partid liberal veritabil, cu mesaj pentru antreprenori și publicul urban cosmopolit, nu unul care se bate în pomeni electorale cu PSD?
Există o frică în elita intelectuală românească față de naționalism, lucru de înțeles după național-comunismul lui Ceaușescu și PRM-ul anilor 90. Totuși, acest culoar ideologic este de dreapta. Dacă nu îl ocupă cineva rezonabil, îl va ocupa cineva iresponsabil sau un prieten al PSD cu discurs strident și care va discredita ideea de patriotism luând și voturi din bazinul electoral al „dreptei”; doi iepuri dintr-o lovitură.
Proliferarea „dreptei” ar putea conduce la extragerea din bazinul electoral al PSD a unor categorii importante de alegători și atragerea unora dintre dezinteresați. Pe principiul vaselor comunicante, se va constata că PSD nu mai este atât de masiv precum pare acum.
Dar, să nu ne facem iluzii. Pluralismul real nu avantajează actualele partide. Așa cum se întâmplă pe orice piață, cei care au deja poziții importante vor acționa pentru bariere de intrare ridicate (în cazul nostru, praguri electorale, număr de semnături, etc.), vor prefera mimarea competiției și fixarea prețurilor (exploatarea clienților/alegătorilor captivi). Este încă un motiv pentru care consider că „unificarea dreptei” ar fi un pas într-o direcție greșită. Soluția nu poate veni de la cei din sistemul politic, ci dinspre societate, de la oamenii încă neînregimentați politic sau care nu se regăsesc în actualul spectru politico-ideologic.”
Inainte de a vorbi de o “dreapta” unita sa se mai studieze notiunea. Ca degeaba se bate apa in piua daca nu se pricepe ELEMENTARUL. Adica lipsa totala a unui partid de dreapta.
PNL impreuna cu PDL au fost si sint tot partide de stanga. Au fost periodic alaturi de PSD , au provaduit mereu mai mare cheltuiala publica , mai mare presiune fiscala.
Pina nu se pricepe ce e ala un partid de dreapta , confuzia va fi totala.
Salut. 🙂
Seara bună!
România e o țară „pe invers”, cam de cel puțin un secol… Ținând cont de faptul că Parlamentul de la Iași a legiferat, în 1917, Legea Agrară (pământ pentru țărani) și Legea Electorală (vot universal), în Vechiul Regat, dominanța a avut-o PNL, partid perceput ca fiind de „centru-stânga”, în epocă, în vreme ce Ardealul a votat cu PNR = Partidul Național Român (din 1926, PNȚ, după fuziunea cu Partidul Țărănesc al lui Ion Mihalache, din Vechiul Regat), un partid perceput ca fiind de „centru-dreapta”, cu o veche „experiență” de luptă națională (pentru românii ardeleni) în Parlamentul antebelic de la Budapesta… „Anomalia” asta e surprinsă de Sanda Stolojan, într-o carte publicată după 1945, în Vest – „Să nu plecăm toți odată”, în care explică de ce ardelenii, într-o zonă mai industrializată (în România acelor vremuri), erau mai de „dreapta”, în vreme ce „regățenii” (și chiar și basarabenii!), din zone mai agricole, votau cu liberalii!… În vest, de decenii întregi, se știe că urbanul industrial-terțiar e de „stânga”, iar ruralul agricol – de „dreapta”… Anomalia a fost „uitată” doar în primul deceniu postbelic: din 1946 până în 1957, în România, din ce în ce mai „supusă” Moscovei, urbanul (Ardealul și Capitala au votat cu socialiștii, comuniștii și/sau UPM – Uniunea Populară Maghiară – „strămoșul” UDMR, care a sprijinit PCR în schimbul creării „Regiunii autonome maghiare”), în vreme ce ruralul (Vechiul Regat, dar și Maramureșul!) au votat cu țărăniștii și liberalii în 1946 și „contra regimului” din 1948 până în 1957… După Revoluția maghiară din 1956, lucrurile au „revenit” la normal: Bucureștii și Ardealul+Banatul au trecut „contra regimului” (mă refer la ponderea voturilor contra: de pildă, la 3% voturi „contra regimului”, Ardealul avea 5% asemenea voturi! – după datele oficiale publicate de ziarul PCR, „Scânteia”), în vreme ce restul țării (în care începuse, după colectivizare – cu multe revolte, înainte de 1960, în Moldova, Maramureș…, industrializarea, care a mutat o grămadă de „regățeni” la bloc, în Capitală, Banat, Ardeal…) s-a „obișnuit” cu „democrația comunistă”… Așa ne-a „găsit” Decembrie 1989… A venit apoi „Duminica Orbului”, „Iliescu-apare/Soarele răsare” (în 1946, semnul electoral al comuniștilor a fost tot „soarele”) și… restul îl știți!
Sau au fost „scăpate” din vedere câteva „detalii”… Dacă PNȚCD (revitalizat de Seniorul Coposu, Dumnezeu să-l odihnească!) a rezistat mai bine, înainte de 1996, „infiltrării” cu lepre filo-comuniste, pnl – nu! Mie și Câmpeanu mi s-a părut o jigodie (Rațiu era doar un inadaptat, ce folosea discursuri ce mergeau la Londra, dar nu într-o țară ce venea după aproape jumătate de secol de comunism!), dar nu era singur: Trădiceanu a devenit deputat – ales la Arad – încă din 1990!… Nu mai vorbesc de aripile și aripioarele FSN: ăia „răi” (retrograzi) au rămas cu bolșevicul Ilici în FDSN/PDSR/PSD, ăilalți, „buni” (sau, mă rog, „mai puțin răi”) – cu piratul, Petrică Roman și alții – în PD/PDL… PNȚCD n-a putut fi „infiltrat”, dar, „beneficiind” de o gașcă de idioți – Ciorbea, Radu Vasile (ajuns la PD, în 2000!), țapul… a dispărut din 2000 din politica românească… În 2003, PNL s-a „aliat” cu PD, în „Alianța DA”… și a câștigat alegerile… În 2008, PD, devenit PDL (după ce aripioara Stolo a „zburat” de la pnl, spre PD, prin „disidența” din 2007, zisă „partid liberal-democrat”), s-a aliat la guvernare cu PSD (cu „trompeta” piratului, Boc, ca premier)… Din 2011, a apărut uslamaua, din alianța între psd și pnl… Mai departe, nu mai insist… După 1989, când cam toți de mai sus s-au „pupat” pe gingii cu ceilalți, despre ce „dreaptă” vorbim noi în România???
Recitind ce-am scris mai sus, am descoperit că, după 1989, evoluția politică pe „cicluri electorale” poate fi împărțită în două: înainte de 2004, toate formațiunile câștigătoare și-au dus guvernarea la final, în aproximativ aceeași componență ca la începutul acelui ciclu, iar după 2004 – s-au „spart” în 1-2 ani după alegeri… Astfel, în 1990-1992, 1992-1996 și 2000-2004, PSD (cu sau fără aliați) n-a avut probleme, cum (chiar cu 3 premieri) nici CDR nu s-a „rupt”, guvernând tot cu USD (PD-PSDR) și UDMR în 1996-2000… Din 2004 – „distracție”: „Alianța DA” (la care, piratul a „atras” și pur-ul varanului = „soluția imorală), s-a „spart” în 2007, prin eliminarea de către Trădiceanu a miniștrilor din pd din guvern… După parlamentarele din 2008, aproape un an am avut o „coaliție” PDL-PSD… Din 2012, uslamaua a rezistat cam doi ani, PNL certându-se cu psd, în 2014… Să recapitulăm: 2004-2007, alianță între PD (ulterior PDL) și PNL (acum, azi, majoritatea sunt în PNL, dar partidul nu mai e în gruparea „liberalilor europeni”, ci în PPE!), în 2008 – coaliție PDL-PSD (un fel de „remake” al primului FSN din 1990-1992!), iar în 2012-2014 – USL = PSD+PNL…Dacă rămânem în „logica” ultimelor 3 cicluri electorale parlamentare (2004-2008, 2008-2012, 2012-2016), ar trebui ca și „alianța” psd-alde să „crape” la un moment dat… 🙂
Și o ultimă precizare: poate că are legătură cu această instabilitate, din ultimii 12-13 ani, și faptul că prezidentul nu mai este ales odată cu deputații și senatorii…
Nu știu, zic și eu…
Deci e clar ca actualmente nu exista dreapta. 🙂
Mama tuturor e PCR cosmetizat in FSN.
PNL de azi e la ani lumina de principile dreptei.
Care incep cu ” la venit egal , taxare egala”.
Nu e de dreapta sa taxezi divers pensile fata de salariu.
Nu e liberal cine pretinde ca unele pensi sa fie garantate la 80 % din ultimul venit si altele (restul majoritar) sa fie calculate cu punt de pensie si alte aiureli.
Ma opresc aici. 🙂
http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/oug-14-a-fost-atacata-in-instanta-670544?__grsc=cookieIsUndef&__grts=1487176667628
„Ordonanța de Urgență nr. 14, care a abrogat controversata OUG nr. 13 de modificare a Codului penal și Codului de procedură penală, a fost atacată la Curtea de Apel București. Au fost depuse două sesizări, prin care se cere suspendarea și anularea OUG nr. 14, implicit a efectelor ei.”
Asta-i important, aici este nevoie de atentie maxima in Romania:
https://www.yahoo.com/news/pentagon-chief-mattis-makes-clear-us-committed-nato-135812034–politics.html
O adaugire de ultima ora:o nava de spionaj ruseasca “se plimba”la numai 30 mile de baza de submarine Groton/CT;este prima data cand o nava militara rusa e atat de aproape de tarmul,american…
pare ca putin s a hotarat sa l “testeze”pe Trump
Interviu interesant si caricatura precum drapelul Romaniei:
http://www.contributors.ro/administratie/sa-i-%c8%9binem-sub-lupa-dialogul-meu-cu-ramona-ursu/
http://www.digi24.ro/emisiuni/starea-natiei/starea-natiei-14-februarie-22-30-670035?__grsc=cookieIsUndef&__grts=1487176772332
Eu zic sa-i ia copilul, ca este din familie de sorosiști. La cât de disperați sunt, îi văd în stare. Dar inainte de a face referire la ND, care le stă în gât, poate ar fi bine să se uite în oglindă. Idioată și periculoasă această borfi 👿
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21613495-autoritatea-pentru-protectia-copilului-primit-25-sesizari-privind-prezenta-copiilor-proteste-olguta-vasilescu-spune-fost-depuse-doua-sesizari-numele-lui-nicusor-dan.htm
Începe măcelul!
http://www.stiripesurse.ro/se-face-cura-enie-in-psd-catalin-ivan-i-mihai-chirica-sunt-propu-i-pentru-excludere_1179959.html
Conform „prețioaselor indicații” ale șefului „partidului”, „strâns uniți în jurul conducătorului iubit”, „moldovenii” ăștia din Dolj decid „soarta” lui Chirica… Au mai fost alții, la fel de „moldoveni” și pe la Constanța… Curat „democrație” și „libertate de exprimare”, coane Fănică!
Să mă ierte Dumnezeu, dar asta nu e de bine…
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-21613521-legea-privind-parteneriatul-civil-aviz-favorabil-comisia-pentru-drepturile-omului.htm
RESPECT STIMATA DOAMNA JUDECATOR CAMELIA BOGDAN !
Multumiri @cetatean .
PS la DIGI24 , la jurnalul cu Prelipceanu s-a dat un filmulet scurt ,animat ; facut de nemti pentru copii lor,
explicand simplu ce inseamna coruptia de la noi. Iar la noi vor sa pedepseasca pe parinti pentru ca la mitingul impotriva coruptiei au fost si copii,
e scos din context. E vorba de un alineat din art 27 referitor la imaginea copilului, expunere in cadrul audiovisual deci … e intimidare si manipulare. un avocat poate sa ceara daune prin aplicarea prevederilor legii mentionate.
https://www.petitieonline.com/a/166455
buna dimineata!
http://politeia.org.ro/stiri-revista-presei/revista-presei-16-februarie-alexandra-andon-rra-il-trimite-in-corzi-pe-dragnea/52184/