Articole pe subiectul: Camelia Bogdan

Camelia Bogdan – un magistrat dat ca exemplu

Doamna judecator Camelia Bogdan retraieste, la 4 ani distanta, ceea ce au trait colegii ei Cristi Danilet si Alina Ghica, anume excluderea abuziva si fara temei juridic. Cei doi – din CSM, doamna Bogdan – din magistratura. Este incredibil cum pe judecatori pe care partenerii nostri occidentali ii premiaza ca “agents of change” colegii lor sa grabesc sa ii execute, profesional […] Continuare…

Eroii mei: Camelia Bogdan, Cristi Danileț și Daniel Morar

Daca aș fi fost tanar magistrat care isi incepe cariera, mi-as fi dorit sa ii am ca modele de oricare dintre acestia trei. Poate ca exista si alti magistrati integri, si cu siguranta exista. Aveti aici un alt exemplu stralucit de judecator onest si indragit de oameni sau un exemplu de judecator de pus la rana (va rog sa cititi articolul […] Continuare…

Camelia Bogdan – verticalitate !

Nu este nici un secret ca de-a lungul timpului Comunitatea Politeia a avut mereu la inima cauza Justitiei corecte si a dreptatii. Politeia este, aproape sigur, cel mai generalist blog care a acordat cele mai multe postari si comentarii subiectelor care tin de Constitutie si Curtea Constitutionala, Justitie si dreptate, legi si jurisprudenta. Fara a fi un blog al magistratilor, […] Continuare…

Justice is our hope! Un răspuns al Comunității Politeia adresat domnilor Tăpălaga și Cărtărescu

In numele Comunitatii Politeia, admir si salut articolele scrise de domnii Mircea Cartarescu si Dan Tapalaga, cu pozitii civice impecabile, pe marginea atitudinii institutionale deplorabile (ca sa nu spunem catastrofale) a Presedintelui Romaniei, garantul respectarii Constitutiei, ce a considerat ca punerea in aplicare a unei decizii definitive si irevocabile a Justitiei este un “banal motiv administrativ”. Dialogul dintre Cartarescu si […] Continuare…

Voiculescu si Mateuț: strategia de rezerva de dupa gratii

Infractorul Voiculescu vrea sa ii dea in judecata…pe judecatorii care l-au trimis dupa gratii! Motivul? Represiune nedreapta, fapta prevazuta in articolul 238 din Noul Cod Penal (marca Predoiu), care spune asa: “(1) Fapta de a pune în mişcare acţiunea penală, de a lua o măsură preventivă neprivativă de libertate ori de a trimite în judecată o persoană, ştiind că este […] Continuare…

Sarut mana, Doamna Justitia! La 5 ani de la fondare, Comunitatea Politeia va multumeste!

Redactat de @Cetatean Cu deosebita satisfactie personala, constiinta civica si respect profund pentru doamna judecator Camelia Bogdan scriu astazi aceasta postare, dand glas si gandurilor tuturor membrilor si cititorilor Comunitatii Politeia, care, de la fondarea ei de catre @Theophyle (John Herescu) in data de …7-8 august 2009, a fost, poate, cel mai ferm blog civic generalist, tinut de non-specialisti, care […] Continuare…

Pozitia Comunitatii Politeia. Ziua Judecatii: La Multi 10 ani, Felix!

Comunitatea Politeia, cu infinita satisfactie si profunda recunostinta pentru completul format din judecatorii Camelia Bogdan si Alexandru Mihalcea, multumindu-le acestora pentru ca au stiut sa aplice legea in litera si in spirit si au fixat cu celeritate termene care nu i-au mai permis puscariasului Voiculescu Dan sa fuga de judecata (lucru reusit vreme de 6 ani) constatand cu satisfactie ca […] Continuare…

Finalul celui mai veros mogul? Cateva impresii culese

Dupa un maraton de cateva zile intre 1 iulie si 5 august  in care audierile au durat peste 10 ore pe zi (pentru ca legea o permite!), procesul lui celui mai veros si mai rapace mogul se apropie de final. E ultimul, si cel mai perfid dintre mogulii care au vrut sa il ingenuncheze in 2009 pe Presedintele Romaniei si, […] Continuare…

Reactie rapida: de ce fel de magistrati avem nevoie

A fi magistrat este, poate, o vocatie, dupa cum este o vocatie a fi dascal, medic si preot. Vocatia presupune nu doar stricta exercitare, cu competenta,  a meseriei, ci si pasiune. Suflet. Daruire. Abnegatie. Intr-un cuvant, punerea pe planul secund a intereselor financiare, in detrimentul (fericit!) satisfactiei urmaririi unui scop mai nobil, anume…omul ca atare. Vocatia nu se exercita niciodata […] Continuare…

Pagina Urmatoare »