Sfârşit de săptămână: 15 decembrie / PDL între hiene şi papagali
15/12/2012 | Autor theophyle Categorii: Stiri / Revista Presei |
Bună dimineata intr-o zi de sâmbata, sfârsit de săptămâna. Valorile termice vor creşte sâmbătă mai ales în vestul ţării, dar vremea va fi rece pentru această dată cu deosebire în centru, nord-est şi sud. Cerul va fi înnorat, treptat în toate regiunile, iar în nord-vest pe arii restrânse vor fi prezente precipitaţii slabe mixte, în cursul zilei. În cursul nopţii se vor semnala precipitaţii pe arii extinse în vestul, centrul şi nordul teritoriului, local în zona deluroasă din sud şi est şi pe arii restrânse în rest. Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie în Banat, Crişana şi Dobrogea, mixte în Maramureş şi Muntenia şi mai ales ninsori în Transilvania, Oltenia şi Moldova. Vor fi condiţii de polei. Temperaturile maxime vor avea valori de la -9 grade în Lunca Dunării până la 7 grade în Dealurile de Vest, iar temperaturile minime, în creştere accentuată faţă de noaptea precedentă, se vor situa între -8 şi 5 grade. În zonele joase, local se va semnala ceaţă şi chiciură.
La Bucureşti: valorile termice vor marca o creştere faţă de intervalul anterior, vremea se va menţine rece pentru această perioadă. Cerul, variabil ziua, se va înnora treptat în cursul nopţii, când vor fi precipitaţii slabe, predominant sub forma de ninsoare. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de -3 sau -2 grade, iar cea minimă, în creştere accentuată faţă de noaptea precedentă, se va situa în jurul valorii de -3 grade. Vor fi condiţii de ceaţă dimineaţa şi de polei noaptea.
Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 4747 RON; 1 USD = 3. 4205 RON; 1 EURO = 1. 3082 USD; Francul elvetian 3. 7022 RON. Gramul de aur 186.6382 RON. Evolutia saptamanala o puteti citi aici. Evolutia saptamanala o puteti citi aici.
DIICOT: Doi directori de la BRD şi Vasile Creştin, liderii grupului în cazul fraudelor bancare. Procurorii DIICOT arată, într-un document, că Adrian Martiş, director executiv la BRD Unirea, Andrei Nanu, director comercial BRD Dorobanţi, şi Vasile Creştin erau liderii grupării ce se ocupa cu fraude bancare, urmărind obţinerea a mari sume de bani prin inducerea şi menţinerea în eroare a băncii. Într-un proces verbal de aducere la cunoştinţă a acuzaţiilor, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) arată că “în perioada ianuarie 2008-decembrie 2011 (…) a aderat şi sprijinit grupul infracţional organizat ai cărui lideri erau Adrian Martiş – director executiv BRD Grup Unirea, Andrei Nanu – director comercial al BRD Grup Dorobanţi şi Vasile Creştin, în scopul obţinerii unor importante sume de bani în mod ilicit, prin inducerea şi menţinerea în eroare a BRD Grup Unirea şi Grup Dorobanţi, prin folosirea documentelor contabile, folosirea contractelor comerciale despre care avea cunoştinţă că nu reflectă realitatea, prin semnarea contractelor de credit în calitate de împuternicit al adevăraţilor proprietari despre ale căror imobile cunoştea că sunt supraevaluate, prin semnarea contractelor de credit, în calitate de fidejusor, garant ipotecar sau administrator al unor societăţi comerciale, a întocmit facturi fictive, borderouri de achiziţii cereale, pentru a putea efectua retrageri de numerar în vederea reintroducerii sumelor de bani în circuitul legal, dându-le astfel aparenţa de legalitate şi cunoscând că provin din activităţile infracţionale”. Cele 20 de persoane reţinute de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) sunt Daniel Sandu, Diana Mihaela Gireadă (evaluator), Sava Tipa, Ioan Repede, Alexandru Ploscaru, Bogdan Florin Dinu, Livia Bobu, Adrian Martiş, Andrei Nanu, Elena Blaga, Orlando Ionuţ Ghiorghe (evaluator), Andrei Suditu, Niculae Sandu, Ioan Creştin, Dumitru Benga, Vrânceanu Jenica Barbu, Marius Locic, Liliana Liuba Alexandrescu (notar), Claudia Maria Peter şi Camilia Damiela Pop (notar). Integral in Ziarul Financiar.
Pretenţiile lui Barroso: să promoveze reformele în interesul României, cooperând cu Ponta şi Băsescu. Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, aşteaptă să colaboreze cu prim-ministrul Victor Ponta şi cu preşedintele Traian Băsescu în anii plini de provocări care urmează, pentru a promova reformele necesare în interesul României şi al Europei, se arată într-o declaraţie transmisă vineri de CE. Potrivit declaraţiei preşedintelui CE după publicarea rezultatelor oficiale ale alegerilor din România, Jose Manuel Barroso îl felicită pe Victor Ponta pentru victoria sa şi a coaliţiei USL în alegeri. “Poporul român a făcut o alegere clară, într-un mod democratic”, se menţionează în declaraţia dată publicităţii de Comisia Europeană. Potrivit sursei citate, preşedintele Barroso aşteaptă să colaboreze cu prim-ministrul Victor Ponta şi cu preşedintele Băsescu în anii plini de provocări care urmează, pentru a promova reformele necesare în interesul României şi al Europei. De asemenea, preşedintele CE salută angajamentul tuturor actorilor politici din România pentru consolidarea statului de drept şi respectarea echilibrului democratic instituţional.Procesele- erbale privind rezultatele alegerilor parlamentare din 9 decembrie au fost publicate vineri în Monitorul Oficial. Adevarul.
În PDL îşi dau demisia cei care n-au candidat. Actuala conducere rămâne pe poziţii. Cristian Preda şi Sever Voinescu au plecat, deşi nu au nicio vină pentru eşecul în alegeri. Vasile Blaga rămâne președintele PDL până la Convenția din primăvară și se gândește dacă va candida. PDL îşi va alege o nouă conducere. La primăvară. Niciun lider care susţineau că Vasile Blaga şi echipa lui trebuie săşi asume eşecul de la alegerile parlamentare şi, în consecinţă, trebuie să plece, n-au rămas ieri pe poziţii, la Colegiul Director. Nici măcar primarul Aradului, Gheorghe Falcă, nu i-a mai cerut lui Blaga să-şi depună mandatul, deşi, înainte să intre în şedinţă, a susţinut că discuţia trebuie să se poarte „cu mandatele pe masă”. „Deja se decisese că va exista Convenţia naţională”, a explicat Falcă ulterior. Şi-au dat însă demisiile Cristian Preda, primvicepreşedinte PDL, şi Sever Voinescu, vicepreşedinte al partidului. Deşi ei nu au candidat la alegerile parlamentare din 9 decembrie, au dorit să-şi asume astfel eşecul colegilor lor. La finalul celor patru ore şi jumătate, cât a durat Colegiul Director, democrat-liberalii au ajuns la concluzia că trebuie să se facă o analiză la nivelul organizaţiilor judeţene. Pentru 23 februarie au convocat Consiliul Naţional de Coordonare (CNC), care va stabili data Congresului din primăvară.„ Ceea ce m-a bucurat a fost înţelepciunea tuturor colegilor, faptul că au abordat extrem de atent şi şiau exprimat fiecare cuvântul cu ponderaţie, pentru a ajunge la concluzia că avem nevoie de un partid mai unit ca oricând, să facem faţă unui USL, care nu a făcut altceva decât să manipuleze opinia publică”, a spus Vasile Blaga la finalul şedinţei. Integral in EVZ.
Cum va arăta bugetul 2013. Guvernul Ponta a anunţat săptămâna aceasta primele cifre legate de bugetul pentru anul 2013, care va fi fundamentat, cel mai probabil, pe o creştere economică de 1,8%, cifră pe care reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice (MFP) au prezentat-o mediului de afaceri. Ceea ce nu va fi însă clar este cum vor fi împărţiţi, efectiv, banii între ministere. Până în momentul de faţă se ştie doar că va fi vorba despre 22 de portofolii. Pe agenda şedinţei de guvern de miercuri s-a aflat şi o notă oficială a MFP în care se propune tăierea unor cheltuieli de la investiţii pentru a se putea asigura reîntregirea integrală a salariilor bugetarilor. Totodată, Ministerul Finanţelor a anunţat că majorarea pensiilor cu 4% reprezintă “o prioritate” pentru guvernul Ponta. Măsura s-ar traduce prin cheltuieli suplimentare la bugetul asigurărilor sociale de stat (pensii) de circa 1,9 miliarde de lei, echivalentul a 0,42 miliarde de euro la un curs mediu de 4,5 lei/euro estimat de Comisia Naţională de Prognoză (CNP) pentru anul viitor, potrivit calculelor gândul. Economiştii avertizează că majorarea unor cheltuieli într-o conjunctură economică fragilă trebuie făcută cu atenţie, indicatorul principal ce trebuie vizat de noii guvernanţi fiind deficitul bugetar de 1,7% din PIB, conform metodologiei “cash” (care nu ia în considerare decât veniturile şi cheltuielile efective) asumat în acordul cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), Comisia Europeană (CE) şi cu Banca Mondială (BM). Totodată, “împărţirea” banilor de la buget trebuie să fie făcută ţinându-se cont de veniturile pe care statul le va încasa în următoarele şase luni, dar şi de cheltuielile suplimentare preconizate pentru anul viitor, respectiv restituirea unor tranşe ale împrumutului de la FMI şi finanţarea datoriei publice. Integral in Gandul
Ungureanu: UDMR trebuie să-şi asume orice consecinţe privind participarea la guvernare. Preşedintele Forţei Civice, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, vineri, că UDMR trebuie să-şi asume orice consecinţe în cazul participării, ca membru al PPE, la guvernare alături de USL, pentru că ar arunca “un semn de întrebare asupra legitimităţii ideologice”, potrivit Mediafax. Întrebat, într-o conferinţă de presă la PDL Arad, cum comentează eventuala participare a UDMR la guvernare alături de USL, având în vedere că Uniunea este membră a PPE, Ungureanu a răspuns că “este o decizie asupra căreia UDMR va trebui să-şi asume orice consecinţe”. “În ceea ce priveşte intrarea UDMR la guvernare, este o decizie asupra căreia UDMR va trebui să-şi asume orice consecinţe. Ideea intrării unui partid membru al PPE la guvernare aruncă un semn de întrebare asupra legitimităţii ideologice şi asupra legitimităţii de reprezentare”, a spus preşedintele Forţei Civice. Liderii USL şi UDMR au avut o întâlnire, miercuri seară, la Palatul Parlamentului. Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că negocierile dintre USL şi UDMR nu s-au întrerupt, el arătând că următoarea întrevedere va avea loc la începutul săptămânii viitoare. Integral in Romania Libera
Băsescu a invitat partidele la consultări simultane, luni, la ora 10.00. Preşedintele Traian Băsescu invită partidele parlamentare la consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru, luni, la ora 10.00, la Cotroceni, acestea urmând să se desfăşoare în acelaşi timp cu toţi reprezentanţii partidelor politice şi ai minorităţilor naţionale. Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Traian Băsescu a transmis, vineri, preşedinţilor partidelor parlamentare şi reprezentanţilor minorităţilor naţionale din Parlament, scrisori de invitaţie pentru participarea la consultările necesare desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru al Guvernului României, în conformitate cu prevederile Articolului 103 din Constituţia României. “Scrisorile de invitaţie au fost adresate domnului Victor-Viorel Ponta, preşedintele Partidului Social-Democrat (PSD), domnului George-Crin Laurenţiu Antonescu, preşedintele Partidului Naţional-Liberal (PNL), domnului Vasile Blaga, preşedintele Partidului Democrat-Liberal (PDL), doamnei Simona-Alice Man, preşedinta Partidului Poporului – Dan Diaconescu (PP-DD), domnului Hunor Kelemen, preşedintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR), domnului Daniel Constantin, preşedintele Partidului Conservator (PC), domnului Gabriel Oprea, preşedintele Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR), domnului Mihai-Răzvan Ungureanu, preşedintele Partidului Forţa Civică (FC), şi domnului Aurelian Pavelescu, preşedintele Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD), dar şi minorităţilor naţionale din Parlamentul României. Mediafax.
Ce document “în interesul României” le-a dat Băsescu liderilor europeni. Preşedintele Traian Băsescu a spus că le-a dat liderilor europeni, printre care preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, preşedintele PE, Martin Schulz, şi preşedintele Franţei, Francois Hollande, un document “în interesul României”, fără a preciza însă ce conţine acesta, scrie Mediafax. Băsescu a fost întrebat de jurnalişti despre faptul că în imaginile de la fotografia de familie a Consiliului European a fost văzut dându-i un document preşedintelui PE, Martin Schulz, el răspunzând că a fost dorinţa sa să se vadă acest lucru. “Cum credeţi că eu mă duceam la fotografia de familie cu un document fără să vreau ca acest lucru să se vadă? Dacă vroiam să nu se vadă, i-l dădeam lui Martin Schulz în Consiliu”, a afirmat Băsescu, refuzând însă să precizeze ce conţine documentul. Băsescu a menţionat doar că acelaşi document l-a tranmis şi lui Barroso şi Hollande, dar şi altor lideri europeni, şi că era “în interesul României” ca acel document să ajungă la aceştia. Preşedintele a fost întrebat dacă era referitor la aderarea la spaţiul Schengen, însă a negat acest lucru. Romania Libera\
Va urez o zi buna
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
Buna dimineata tuturor, sunt curios de continutul documentului dat de Basescu lui Schulz,..presupuneri,ceva ?:)
Buna dimineata,
din articolul lui Cartianu am aflat detalii interesante de la alegerile de duminica
Frunda a pierdut desi a fost pe locul 1, Socaciu n-a intrat in parlament, ce procente au realizat unele “personalitati” :
http://adevarul.ro/news/politica/mica-mica-da-ridica-1_50cb1199596d720091fd461b/index.html
salut. vezi ca sunt si urme de satisfactie? Doua JEGURI mai putin. (daca vrei sa atenuezi, atunci un JEG si un PROST DE BUBUIE mai putin).
Buna dimineata tuturor. Jalnic ca in PDL si-au dat demisia din functiile de conducere sever Voinescu si Cristian Preda iar restul conducerii a ramans pe pozitii. La groapa birjar 🙁
salut clemy. Vin simultan si vesti bune: cei doi pot fi excelenti in FC (alaturi de MM si altii). Mai am si alte vesti bune: am scapat de jegul numit Frunda, de imbecilul Socaciu.
Buna dimineata 🙂
Intoarcerea la perioada 2000-2004 este o iluzie. Atunci exista un multipartidism cu partid dominant.
Mai degraba, ma astept la perioada ’90-’96. Era multipartidism cu partid hegemonic.
Aka USL..
Democratia mexicana este mai apropiata de ideile USL-iste decat democratia sud-africana (doua exemple de manual pentru partid hegemonic – versus dominant).
E o ironie a istoriei: Iliescu si urmasii lor ne-au bagat de doua ori in perioada de inceput a anilor ’90 .
Prima oara dintr-o directie, a doua oara din directie contrara. Probabil e perioada unde a “incremenit in proiect” tartorul romaniei.
Salutare !
Turturica, in RL :
“Cei ce persistă în iluzia că PDL poate fi reformat din temelii de către o nouă echipă de conducere îşi pierd vremea. Structurile locale, mai ales, nu se pot lepăda peste noapte de rutina care i-a menţinut la putere atâta vreme şi nu vor accepta o revoluţie. Dacă nu vor reuşi să reziste presiunilor de la centru vor dezerta şi se vor alătura colegilor care deja au trecut la USL. Iar fără infrastructura locală, la ce bun să te mai încurci cu un partid golit în mod deliberat de identitate, care a renunţat până şi la culoarea sa, doar ca să-şi piardă urma?!
Şansa reală ca dreapta să devină o forţă politică de amploare, care să scoată la vot milioane de români, este un nou partid. În care să se regăsească şi puţinii lideri ai PDL care au făcut o figură onorabilă până acum, dar mai ales oameni noi, profesionişti care să intre în politică cu aceleaşi principii pe care şi-au clădit cariere de succes.
Demisiile lui Cristian Preda şi Sever Voinescu ar putea fi un prim semn încurajator că vremea naivităţilor dar şi a comodităţii a trecut. Rămâne de văzut ce va face Monica Macovei, dar mai ales câţi dintre cei ce astăzi se declară revoltaţi de victoria USL se vor implica pentru a pune umărul la construcţia unui partid care să câştige prin prezenţa la vot a susţinătorilor săi, nu prin absenţa unui rival autentic.”
Ii dau dreptate.
Buna dimineata
in principiu, are dreptate dl Turturica, doar ca experienta toamnei/iernii de formare NR si mai apoi din vara FC arata disponibilitati de implicare jenant de mici (chiar daca in ultimul caz chiar exista figuri onorabile, lucru acceptat de multi dintre cei care prefera rolul de spectatori cirtitori). Iar de PDL, numai de bine, ca asa-i frumos – cred ca doar un miracol il mai poate salva, le-ar trebui niste comunicatori de exceptie, interventii media la foc automat (ceva pe model Boculetul din anii 2000 – 2004?) ar mai ramine de gasit si canalele dispuse la preluarea mesajelor. Or in campania de acum si-au atins limitele ? asa ca orice discutie a devenit inutila. Si mai ramine doar sa asteptam minunea care sa transforme pDLul intr-un ceva frecventabil.
(Iar C Preda or S.V. ramin niste ET pentru masa traditionala de alegatori PD, trust me – chestie rasverificata, din teren)
Si eu. Ma bucur ca nu sunt singura care gandeste in acesti termeni.
Da. asa este.
Realitatea este ca nu va exista niciodata PDL condus de MM, CPreda.
Daca se rup ori MM &CP creaza un partid nou ori pleaca in alta parte.
PDL-ul activistilor si al primarilor se va micsora la 6-8% dar nu va dispare si nu se va reforma.
MRU are si posibilitatea asta in calcul aceea de a avea neamestec in treburile interne si colaborare la alegeri cu un PDL nereformat.
Si nici o frica : cu un TBasescu constrins de Barroso sa faca un pas in spate , USL nu mai are nevoie de tradarea lui Blaga. Au ei altii mai zemosi care abia asteapta sa treaca de partea puterii udmr,ppdd etc
parerea mea
Buna Dimineata, inca o data!
Pentru interesati – Europa: 15 decembrie 2012 / Eroziune
buna dimineata ! asta sa fie pretul coabitarii despre care intrebam acum cateva luni, ponta mondialu’ renominalizat premier? astept ziua de luni apoi vom vedea care a fost regia si scenariul care a inclus si debarcarea domnului Ungureanu.
salut ziggy. SI daca pretul este eliminarea lui Cacarau + y sus companeros? nu e un bun scor de etapa?
salut , da ar fi un scor bun de etapa daca se ajunge la scoaterea din joc a instigatorului cacarau si a grupului infractional care il sustine. vom vedea luni cum sta treaba .
o zi buna.
salutare all 🙂
interesante comentarii
singurul vehicul cu ajutorul caruia fc sa intre in parlament era pdl.Nu exista alta varianta(motivele sunt stiute)
Asta inseamna negociere dura,si asumarea multor riscuri de partea ambelor parti,si in perioada desfasurarii campaniei si ulterior rezultatelor alegerilor.Probabil si piratul si-a bagat manutza,tinand cont de ce-a iesit in targ.Exista si alte variante contrapuse negocierii, mai putin probabile,ce mi se pare cert este ca pdl a amusinat pericolul care venea din flancuri pe masura desfasurarii campaniei si s-au incercat repozitionari,adaptari de parcurs care ,odata muscand din marul paduret(ard), trebuiau sa duca actiunea pana la capat..
Scopul,fc partid parlamentar a fost atins.Costuri,cam cele expuse deja mai sus.Dar detaliile astea nu vor ramane in constiinta electorului.FC este partid parlamentar si de aici ,practic,porneste orice scenariu.
Una este actiunea care se va desfasura in parlament si alta cea fata de electorul care intereseaza,si in ceea ce priveste ultima parte se vor separa iar targeturile tintite,presedentia respectiv cresterea fc.
mi-e de ex,mi-ar place f. mult ca sa se gaseasca solutia ruperii stereotipurilor,cliseelor,mecanismelor care guverneaza actuala conceptie despre politica,cea care in opinia mea a dus la crearea si motivarea captivului si indepartarea unei mase mari de electorat.Nu-i usor 😉
salut
dupa cum vad se pare ca base a facut cartile la nivel de ue,toti lideri europeni sunt pusi in tema cu strategia ce o are basescu in cap si curios nu transpira nimic:).astept sa vad luni numirea lui ponta ca premier (cu tot ca nu o doresc) si formarea guvernului fara cacarau.cred ca pnl ul va ramane in opozitie:)
buna ziua. “era priceput in ale razboiului si iscusit la fapta; stiind cand sa navaleasca si cand sa se retraga la timp, mester in a intinde curse, viteaz in lupta, stiind a se folosi cu dibacie de o victorie si a scapa cu bine dintr-o infrangere” 🙂
ne tot batem capul cu ceea ce a dat piratul mai marilor ue Si ambasadorul usa a iesit,probail a primit si el ce-au primit ceilalti.
Analistii neamului vor avea o surpriza 😆
:documentul” inmanat este o retzeta traditionala de specific national al fiecaruia dintre ofertanti dar cu ingrediente romanesti.Doar vin sarbatorile..
de ex. merkel a primit o reteta de shtrudel cu mere f. acre romanesti,schulz o reteta cu stafide stafidite,hollande reteta unui eclere cu frishca din oua de cornu,gittenstein reteta unui hot-dog in care dog-ul este un enot jigarit si fara blana. etc 😆
Mircea,
Documentul continea subiectele si angajamentele luate de Ponta in scris la intalnirea dintre ei miercuri seara. Respectarea legilor, institutiilor statului de drept si Constitutia Romaniei.
buna Theo 🙂
asa am vazut si eu pe sticla,spuneau doar ca nu a fost semnat de ponta
permiteţi: admit că poate fi aşa – cu sau fără încuviinţarea lui antonescu – mai ales că ponta este avid după imaginea democratului constituţional în lume, i-au zis-o toţi coechipierii stîngişti.
dar ce te faci dacă parlamentul – curat constituţional, găseşte el dacă n’o şi are la sertar – cu votul a minim două treimi din numărul aleşilor “înţelepţi”, hotărăşte punerea sub acuzare a Preşedintelui pentru înaltă trădare?
se zice că-i vax, pardon, vox populi(i)? s-a scos ponta? s-a scos, zic! 🙁
încă de la discursul ţinut în Parlament la investirea al lui MRU ca PM, l’am suspectat pe acest plagiator ordinar de banditism politic.
văzut şi trăit multe pînă la pensionare ca să mai fiu înşelat, nu dau doi bani pe ăsta, aşa cum n’am dat nici pe votul meu din 9 dec. şi (iar) nu m’am înşelat!
Buna ziua!
Pentru mine PD sub conducerea lui Blaga a devenit la fel de nefrecventabil ca PNL-ul sub conducerea echipei lui Antonescu. Acum pot face alianta…si cred ca pe viitor, cand se va rupe caruta USL chiar vor face.
Veti observa ca tema “Jos Basescu!” va mai fi aruncata doar asa, din inertie. Pana si Antonescu a realizat ca sansa vietii a trecut pe langa el si de acum, daca mai vrea la Cotroceni, trebuie sa-si faca mai multe planuri de rezerva. Ba mai mult…sunt convins ca Basescu va fi “reevaluat” de o componenta a USL (probabil PSD). PSD ar fi singura parte avantajata de pastrarea in continuare pentru cat mai mult timp a lui Basescu la Cotroceni.
Pe viitor vor fi mai multe persoane luate la “huo” si mai mult ca sigur MRU va iesi cel mai bine…parfumurile si faptul ca a fost sef la SIE vor fi niste nimicuri fata de laturile aruncate dinspre RTV-uri catre adversarii PSD, dinspre Antene catre adversarii lui Felix si dinspre OTV catre toti. Observati ca liberalii (ca partid) nu exista in analiza mea. Ei vor fi mana moarta din dreapta lui Felix…
Este culmea ca partidele asa-zis de dreapta (PNL si PDL) sa nu aiba macar un trust de presa al lor in timp ce neo-comunistii au cel putin 3 cu acoperire nationala (cu TVR patru acum) plus zeci de televiziuni locale
Salut rebe,
In orice caz, PDL si-a “cantat” prohodul!
din 2004 ii f…ut la cap sa-si faca trust de presa ca au sa o ia cu spume de la tembeliziunile celorlalti. din 2004 le spun ca propaganda se combate numai cu propaganda. mi-am racit gura de pomana.
Tariceanu :
“Deci va fi o misiune aş spune un pic puţin mai grea”, a declarat, vineri, senatorul PNL, la Teatrul de revistă “Constantin Tănase”, la finalul ceremoniei de înmânare a certificatelor de parlamentar în Bucureşti.”
Adica certificatele de parlamentar (ce-or fi alea ?) s-au dat la Teatrul de revista ?
Foarte tare ! 😆 😆
PS
A fost si corpul de balet ?
salve Timi 🙂
certificatele sunt de fapt cupletele care au fost inmanate respectivilor ptr. a invata rolurile cum sa evolueze pe scena teatrului de revista.Arsinel si Popeasca vor avea muult de lucru cu ei.Oare cine-i prim balerin ? 😆
Salut ! 🙂
Nu poa` sa fie decat Tariceanu (fost manechin-repetent).
Sica Orban e “gurist”, se stie. 😆
Salut timi 🙂
Nu, erau canapistele de Bucuresti ! Sufuiceint pentru babalaci 😆
bunä,
nu jignitzi manechinul de paie, un vanzätor de masini ce a fost
gigolo, un fiu de securist crescut cu totzi KGB-istii in casa lui Amadeo.
Täriceanu nu este un reper moral, este un pervers ce si-a schimbat
femeile ca pe sosete, ce aäsat cu Vosganian visteria tzärii goalä, dupä
ani de duduialä.ZILNIC- ZILNIC era ilici la el in birou- consultant.
PNL- nu este un partid liberal.
cum pot fii romanii ASA PROSTI ?
eu am mare incredere in capacitatea de a cerne si hotära,
a domnului MRU, sä hotärascä el, cu cine si dacä merge cu PDL
E F: GREU SINGUR. plus si “cainii ” sunt buni la päzit oile:
APOI O PARTE cunosc potecile, scurtäturile si “fiarele”
EU UN LUCRU DORESC,
cand v-a hotära MRU, sä nu-l boicotäm si sä-i judecäm hotärarile.
Multumesc, theo-nona; ai formulat foarte aproape de ce simt si eu (Foarte aproape si nu exact, dintr-un motiv simplu: eu sunt foarte critic cu mine, asa ca…) 🙂
ne vedem la tepele pe care le vor da
http://sareinochi.com/2012/12/15/executie-bugetara-2013-ne-vedem-la-tepe/
Buna ziua! Interesante au devenit discutiile de dupa alegeri intre prieteni. 🙂
Oameni care vroiau sa scape de T.B. acum sunt un pic loviti de puterea totala a USL si isi fac probleme.
Aceiasi oameni, nevrand sa sustina ARD nu s-au dus la vot… si acum, vazand ca PDL aproape ca nu poate contesta la CCR unele chestiuni si nu poate depune motiuni de cenzura, incep sa vada cat de important este votul fiecaruia…si ca trebuie sa cantaresti bine si cand decizi sa nu votezi. 🙂
Cu aia te lauzi tu ? Eu in locul tau mi-as alege alti prieteni 🙂
USL-ul are vreo 70% din mandate. Cu toate astea campania electorala pare a nu fi incheiata daca e sa ma iau dupa densitatea de postaci talibani usla pe hotnews si evz. Ce urmaresc astia, alegeri anticipate si 99%? Din cite stiu lacomia e unul din cele 7 pacate mortale, sa nu se trezeasca electoratul cu partea “mortale” de atita avint uslist.
La orice articol unde se pomeneste de UE toti postacii ii trag niste ragete nationaliste avind in prim-plan pozitia Romaniei care ar trebui sa fie dura datorita noianului de valori mioritice. Mda, pe linga hotii de cupru si bancomate (chiar in ziarul local de ieri pomeneau de a n-spea gasca de roamani care smulg bancomatele din beton cu camionul prin Elvetia) avem acum o noua stacheta de valori cu care sa defilam la Bruxelles: un parlament mustind de hoti dovediti, corupti, proxeneti, amante si soferi, baroni furaciosi de fonduri UE, un guvern condus de un plagiator (tot un fel de hot dovedit) si plin de ministri cu datorii de sute de mii de euro la tot felul de mafioti.
Ihi, minunate motive sa umblam la Bruxelles cu nasul pe sus.
Postare noua: Democraţie sau tirania majorităţii (2)