Home » Editoriale » Klaus Iohannis stinge lumina. De bâte se ocupă PSD-ul

Klaus Iohannis stinge lumina. De bâte se ocupă PSD-ul

Ca si cum nu era destula batjocorirea Justitiei prin tratarea unei decizii definitive si irevocabile drept un “banal act administrativ” (ce folos ca Presedintele a revenit apoi pe jumatate asupra declaratiei, cand raul fusese facut?), aflam ca Presedintele Romaniei a recidivat, decorand in dreapta si stanga “revolutionari” care au luptat impotriva lui Ceausescu asa cum am luptat eu la Verdun, alaturi de strabunicul meu.

Nicolicea, Berceanu si Duckadam, adevarati eroi revolutionari.  Plus altii de care nu mai are rost sa pomenim.

Citesc de cateva zile pe Facebook comentariile celor care au votat si l-au sustinut pe Presedintele actual al Romaniei in momentele in care era candidat. Oamenii nu isi faceau iluzii atunci, si au avut multa rabdare asteptand ca seful statului sa “demareze” institutional. Or, el a “demarat” doar in vacante exotice, s-a inchis intr-o mutenie care nici macar nu mai pare inteleapta, ci denota doar incapacitate de intelege si reactiona institutional in cel mai adecvat mod.

Mesaje plate, actiuni fara forta, legi promulgate pe nemestecate. Comentariile de pe Facebook sunt de o obida si de o violenta cum nu te-ai astepta sa gasesti la doar 1 an de la alegerea acestui Presedinte. Si sunt facute de cei care l-au votat!

Dan Tapalaga face azi un diagnostic sumbru, pe care, din pacate, il impartasesc.

9Intr-un singur an, Klaus Iohannis a ajuns irelevant sau subiect de glume, un caraghios care “urmareste cu atentie” totul, dar nu misca nimic. Caderea acestei institutii-cheie a atras dupa ea o avalansa de alte abdicari institutionale, intr-o tara obisnuita sa execute ordinele venite de sus. Iohannis a scos presedintia de pe lista institutiilor pe care se poate conta in ziua cand a luat apararea Antenei 3 in procesul de evacuare initiat de ANAF. Marele defazat, presedintele Klaus Iohannis n-a inteles nimic din ce se intampla in jurul sau, din miza simbolica majora a aplicarii pana la capat a hotararii judecatoresti pronuntate acum un an si jumatate in cazul lui Dan Voiculescu.  Intr-un gest de tradare fara precedent fata de publicul care l-a votat in 2014, Iohanis s-a coborat la aranjamente pe sub masa cu televiziunea lui Voiculescu. Blatul a devenit strident gratie omului sau de incredere, Dan Mihalache, co-autorul prabusirii Administratiei Prezidentiale in derizoriu. Iohannis a negat in mod explicit  orice intelegere cu Antena 3 cand era deja mult prea tarziu.

Eu sunt chiar mai pesimist decat Dan Tapalaga, care vorbeste de un “presedinte marioneta la Cotroceni” care va face sluj la marele partid de penali ca sa nu fie suspendat. Eu cred ca va fi suspendat in 2017, daca PSD castiga majoritatea la alegeri si daca la CCR vor ajunge anul asta doi judecatori (din cei trei judecatori care vr fi numiti) care sa fie mai pesedisti decat cei actuali. Nu ca ar conta ce spune CCR, insa dupa ce Iohannis va fi suspendat (si PSD va astepta momentul ca dezamagitii sa fie mai multi decat votantii lor) va urma un val de legi anti-constitutionale pe care noua CCR nu le va mai opri.

5Din pacate, prabusirea Presedintelui este prea accentuata si are cauze prea adanci si prea substantiale pentru a fi inversata. Klaus Iohannis e prea osificat in modul lui de a “face altfel de politica” (ce contraductie in termeni in ceea ce il priveste!) si pentru a intelege ca nu e destul sa “urmaresti cu (deosebita) atentie” ceva pentru a-ti indeplini datoriile constitutionale.

Chiar daca PSD-ul il va scuti de o suspendare, electoratul nu ii va acorda un nou mandat. Sunt prea multe semne care duc spre aceeasi concluzie: cine nu intelege asteptarile electoratului, va fi tratat cu spatele de electorat. Cand va striga “ajutor, popor!”, va fi prea tarziu.

Dupa ce stingi lumina sperantei, sa nu te miri ca primesti bâte in cap de la PSD si nu te mai apara nimeni!
Etichete: ,


Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]

35 Raspunsuri la Klaus Iohannis stinge lumina. De bâte se ocupă PSD-ul

 1. Resalut
  Cind “opozitia” a prezentat candidatul Iohannis la prezidentiale era constienta de doua lucruri fundamentale :
  1- Fostul presedinte era prea independent , prea cu gura mare si se comporta brutal cu cine era de alta parere .
  2- Un nou presedinte trebuia sa fie DOCIL , TACUT SI FARA IDEI PERSONALE . Adica o marioneta posibil si SANTAJABILA.

  “marfa” perfecta era Klaus Iohannis , cu proces pe rol pentru conflict de interese , cu nelamuriri privind sursa financiara a cumpararii de case si terenuri .

  Eterna alternativa mioritica “raul cel mai mic” a fost scoasa la inaintare si a castigat . Doar ca fiind invatata lectia “basista” , noul presedinte e perfect pentru partidele mioritice . Santajabil ,”am fost gresit inteles” 🙂 fara nici un fel de carisma si deci la cheremul oricarui troc politic (fie el si criminal) intre partidele romanesti si liderii lor (puscariabili in totalitate) .

  Tot din “experienta” cu Basescu a aparut si “planul B” .
  Adica daca cumva Iohannis vrea sa arate ca totusi nu e un ardelean prost si se opune (cumva , cindva) trocurilor politice , demiterea cu doar 30% din voturile alegatorilor a devenit realitate legiferata si promulgata . Gata sa fie aplicata/incercata la nevoie.

  In rest si extrem de interesant (macar pentru aia platiti de la SRI , DIICOT ar trebui sa fie ) .
  http://www.romanialibera.ro/special/investigatii/exclusiv–reteaua-romano-siriana-a-traficului-de-migranti-spre-europa–4-milioane-de-dolari-la-un-singur-transport-408652

  Nu de alta dar cind vom vedea magistrati romani aruncati in aer de mafie (ca in Italia) sa nu cadem pe spate surprinsi de evenimente care nu apar NICIODATA intimplator .
  Sint efectele politicilor gresite , de toleranta si (aproape in totalitate) de complicitate cu crima organizata (uneori organizata de chiar cei care ar trebui sa o combata ) . Care la italieni se numesc “servicii deviate” dar tot secrete sint si tot de stat .

 2. “Presedintele Iohannis i-a decretat luptători cu rol determinant în Revoluție pe 1667 de cetățeni, după ce in septembrie a mai botezat astfel 505 de viteji.
  Redau lista, că mulți dintre ei au băut berea la TV atunci, în cazul fericit.

  Interesu’ național, nu domnu’ Nicolicea?

  Domnu’ Paul Jerbas, ca locotenent de construcții, ce ziduri ați păzit?

  Dar matale, Silvian Ionescu, ce fapte de vitejie ai făcut la Securitate?

  Poate ne spune nea Mitică Iliescu pe cine a călcat cu TAB-u…Duvăz, Berceanu, ce-a mai rămas din clanul Bîz