Ziarul de Duminică – 8 septembrie 2013
08/09/2013 | Autor theophyle Categorii: Ziarul de Duminica |
Ziarul de Duminica propune cititorilor Politeia cele mai bune articole publicate in cursul saptamani in media on-line. Articolele nu sunt mentionate intr-o ordine anume.
Romania Libera. Guvernare de „comunitari“ sau de maidanezi? Cristian Campeanu
Singura constantă a comportamentului administraţiei române în cazurile Ionuţ Anghel şi Roşia Montană a fost refuzul sistematic al autorităţilor – locale şi centrale – de asumare a oricărei răspunderi politice sau individuale. Problema este că „cetatea“, „comunitatea“ sau „poporul“ român refuză la rândul său să îşi asume responsabilitatea pentru acest faliment politic profund, cu efecte potenţial devastatoare pentru viitorul său. În primăvara anului trecut am făcut parte dintr-un grup de jurnalişti invitaţi să facă o vizită de documentare în Elveţia. În prima zi, după aterizarea la Zürich şi un drum cu autocarul pe o autostradă impecabilă, am ajuns într-un orăşel aflat la poalele Alpilor. Imediat după sosire, am ieşit la o ţigară în faţa cochetului hotel în care fusesem cazaţi şi ne-am exprimat dorinţa de a face câţiva paşi înainte de cină. „Atenţie la câinii vagabonzi!“, a fost replica plină de o ironie grea a unuia dintre oficialii elveţieni care ne însoţeau, familiarizat probabil cu avertismentele pe care le primesc diplomaţii occidentali atunci când vin la post la Bucureşti după moartea diplomatului japonez ucis de câini vagabonzi în plin centrul Bucureştiului. În Elveţia e ca şi cum ai fi căzut din greşală într-o carte poştală. Este atât de perfectă din aproape toate punctele de vedere încât pare nenaturală. Ideea de câini vagabonzi este pur şi simplu absurdă. Din toate vizitele făcute vreodată prin ţările lumii, acesta a fost modul cel mai crud în care ni s-a urat vreodată „Bun venit în lumea civilizată!“ şi i-am purtat multă vreme ranchiună elveţianului pentru umilinţa provocată de spusele sale. Integral in Romania Libera
Gandul. Vor lovi Tomahawkurile şi rebeli jihadişti? Lelia Munteanu
Luptătorii din An-Nusra, aliaţii ultrareligioşi ai Armatei Libere Siriene şi laice, încep să-şi strângă catrafusele şi să le dosească în locuri presupus mai sigure. Zic ”presupus”, fiindcă dronele (jucăriile preferate ale preşedintelui Obama) stau ciorchine în zonă. În mutări e şi armata lui Bashar Al-Assad, căutând să-şi îngroape ce are mai de preţ ca tehnică de luptă, în buncărele construite prin anii ’70 de Hafez Al-Assad (înainte de ieşirea pe piaţă a rachetelor inteligente de croazieră Tomahawk).
Amânarea atacului american le-a oferit beligeranţilor un avantaj tactic, pe care fiecare îl foloseşte cum poate mai bine.
Să recapitulăm. Cine luptă în Siria? Pe de o parte, trupele preşedintelui Al-Assad. Unul dintre comandanţi e chiar fratele său mai mic, Maher, un cleptocrat crud şi smintit, cel care se presupune că ar fi protagonistul din înregistrarea serviciilor secrete israeliene, comandând atacul chimic din 21 august. (Greu de crezut că Maher – smintit, nu prost – nu-şi transmite ordinele pe o linie securizată). Lângă armată, sunt temuţii Shabiha (într-o traducere aproximativă – ”Umbrele”, ”Fantomele”), poliţia politică a regimului. Pentru Al-Assad luptă şi miliţiile Hezballah. Au mai luptat – până când au trecut de partea rebelilor – şi miliţiile Hamas (sponsorizate de decenii de guvernul de la Damasc, cu banii iranienilor). Braţul înarmat al opoziţie siriene e Armata Liberă Siriană. Integral in Gandul
Revista 22. Realism politic sau lașitate? Andrei Cornea
Marile puteri democratice ar trebui totuși să vorbească deschis și într-un glas, recunoscând că sunt prea divizate pentru a opri un război civil dezastruos, pentru a împiedica utilizarea armelor chimice, pentru a da un exemplu altor eventual interesați de asemenea arme.
Cei care s-au temut cumva – din diferite motive – de vreo intervenție americană sau chiar aliată în Siria pot dormi liniștiți. Nu prea sunt șanse – cel puțin deocamdată – pentru o astfel de intervenție. Un președinte Obama care se voia ferm, dar nu a reușit să fie decât dezamăgitor, a declarat sâmbătă mai întâi că Statele Unite „ar trebui să acționeze militar“ (should take action), și nu că Statele Unite vor acționa militar; iar apoi că va trece chestiunea aprobării folosirii forței împotriva guvernului sirian, acuzat de a-și fi gazat populația civilă, pe seama Congresului. Or, Congresul va reveni din vacanță peste o săptămână, iar atunci nu e deloc sigur că va exista o susținere pentru intervenția armată, fie ea și limitată la 2-3 zile și, bineînțeles, fără trupe terestre. Exemplul parlamentului britanic, care i-a refuzat o astfel de intervenție lui David Cameron, poate fi contagios. De altfel, s-o admitem – cei care vor vota contra oricărei intervenții au de partea lor logica și realismul politic: 2-3 zile de intervenție aeriană nu l-ar răsturna pe Assad de la putere și nu e clar care ar fi atunci „lecția“ pe care el sau alții ca el ar învăța-o pentru viitor. Iar dacă intervenția va fi de durată și masivă, rezultatul politic previzibil al ei nu pare a fi decât unul singur: înlocuirea unei bande de criminali (șiiți alawiți și „socialiști“ Baas) cu o altă bandă de criminali suniți fundamentaliști cu legături cu Al-Qaeda. Exemplele recente din Libia și Egipt arată că țările arabe deocamdată înțeleg democrația numai, cel mult, ca persecutarea și privarea de drepturi a minorităților, astfel că între un regim minoritar opresiv și un regim „popular“ la fel de opresiv răul mai mic nu pare a fi decât răul mai vechi. Integral in Revista 22
Dilema Veche. Cîteva reguli de bună purtare. Andrei Pleşu
Apariţia la televizor este una dintre formele cele mai rîvnite şi mai eficiente ale manifestării publice. Mai ales pentru politicieni. Dar şi pentru unii intelectuali „angajaţi“, pentru vedete de tot soiul sau pentru cetăţeanul de rînd, fericit şi el, ca toţi ceilalţi, să-şi vadă chipul pe ecran, cînd se întîmplă să fie invitat, fie şi din raţiuni statistice, la vreo dezbatere filmată. Întrucît mai toată lumea aspiră la notorietatea TV, toţi se comportă dinaintea camerei de luat vederi ca şi cum li s-ar face un hatîr: sînt pompoşi şi stingheri deopotrivă, prezumţioşi şi timizi, „fireşti“ şi artificiali. Iar cei care invită, moderatori sau reporteri, au aerul suveran, suficient, al unor îmblînzitori de circ, obişnuiţi să domine manejul cu orice mijloace. Evident, există şi excepţii.
Ca unul care a asumat, mai mult de voie decît de nevoie, o lungă experienţă de telespectator, pot da, cred, cîteva sfaturi utile celor care se înghesuie să iasă „pe sticlă“:
1. Nu răspundeţi tuturor solicitărilor. Gîndiţi-vă bine dacă aveţi ceva consistent de spus, dacă vă convin interlocutorii, dacă nu cumva singura motivaţie a acceptului dvs. e plăcerea de a spune rudelor şi prietenilor: „Diseară mă dă la televizor!“ Integral lin Dilema Veche
EVZ. Toamna Patriarhilor. Ce, Kiril e mai breaz? Hai, peste Prut, Prea Fericite! Adrian Pătruşcă
Abia s-a oprit Basarabia din zgâlţâiala provocată de cizma grea a vicepremierului rus Rogozin, că iată, asupra Chişinăului se pogoară (pe calea aerului, cum altfel?) însuşi reprezentantul KGB al lui Dumnezeu pe pământ, Patriarhul Kiril.
Rogozin a emanat din tureatca-i de polcovnic o duhoare ameninţătoare, cu glume groase, amintind de vremurile când muscalul umbla pe meleagurile noastre cu mâinile îmbrăcate în ceasuri până dincolo de cot. Ca să nu piardă timpul.
Esenţa mesajului lui Rogozin, rezumată civilizat, a fost: “Vă ia mama dracu’ dacă vă asociaţi cu UE… Ba rămâneţi şi văduvi de Transnistria!” Cum nu s-a găsit peste Prut nici o opincă de răzeş care să-i lase o amprentă corespunzătoare pe turul nădragilor, bădăranul diplomat a ajuns netulburat la Tiraspol, unde l-a pupat în bot pe junele separatist Evgheni. Integral in EVZ
HotNews. Guvernul Ponta si Lebada Neagra. Dan Tapalaga
Oricat s-a straduit sa guverneze la televizor, sa controleze agenda, Guvernul Ponta incaseaza in aceste zile doua lovituri de imagine puternice. Aproape din senin, s-a trezit cu doua crize majore, cu mii de oameni in strada, cu mitiguri dupa mitinguri. Nu le-a mai putut arunca in derizoriu, cum a facut pana acum cu toate celelalte. Atat in cazul Rosia Montana cat si in cazul revoltei impotriva cainilor fara stapan, Guvernul Ponta si USL platesc cu varf si indesat pretul duplicitatii extreme, pretul populismului si demagogiei impinse pe culmi.
USL s-a aliat cu toate segmentele posibile din electorat numai pentru a castiga voturi, dar le-a intors spatele a doua zi dupa castigarea puterii. Pe unii chiar i-a sfidat cu cinismul celui atotputernic, aruncand a doua zi la cos toate promisiunile sforaitoare.
Le-a promis ecologistilor sau activistilor anti Rosia Montana ca nu va promova in vecii vecilor proiectul promovat de Gold Corporation? L-a adoptat guvern in mai putin de un an, in ciuda avizului negativ dat de propriul ministru al justitiei. S-a jurat ca nu se atinge de gazele de sist? S-a sucit imediat dupa ce a ajuns premier, a facut liniste la Vaslui cat ai zice peste si a dat avizele de mediu celor de la Chevron cu viteza luminii.
In cazul Rosia Montana s-a dovedit mult mai eficient chiar decat Traian Basescu, mare sustinator al proiectului minier. Seful statului, care astazi se arata mult mai prudent, iesea lunar sa-l sustina, dar se lovea de reticenta premierului Boc. Degeaba incearca acum Victor Ponta sa-i pacaleasca pe ecologistii dezamagiti, afirmand ca va vota impotriva proiectului Rosia Montana in calitate de deputat. Cel mult, ii enerveaza si mai rau pe ecologisti si activisti, insultandu-le inteligenta. Integral la Hotnews
Deutsche Welle. Condiţiile stabilităţii unei dictaturi. Dirk Kaufmann / Ioachim Alexandru
Regimurile autocratice nu sunt legitimate prin alegeri iar puterea lor se bazează pe violenţă şi oprimare. Totuşi, se întâmplă ca astfel de regimuri să fie sprijinite o vreme de popor.
În aproape fiecare a doua ţară a lumii, la putere se află un regim autoritar. Afirmaţia îi aparţine politologului Christoph Stefes, profesor la Universiateta Colorado, din Denver, SUA. Profesorul Stefes a condus un proiect de cercetare pe această temă, realizat de Centrul Ştiinţific pentru Cercetări Sociale WZB din Berlin. Primele rezultate ale studiului au fost date publicităţii.
Ce sunt de fapt regimurile autocratice? Stefes declară că în această categorie intră tot ce nu este democraţie, iar democraţia se recunoaşte prin faptul că “accesul la putere este liber, iar cele mai importante funcţii în stat sunt ocupate în urma unor alegeri libere”. Între statele analizate s-au numărat, potrivit politologului, “orice monarhie absolutistă, orice regim militar sau stat cu sistem monopartinic, dar şi sisteme pluripartinice, în care era clar dinaintea alegerilor cine va câştiga majoritatea la urne.”
Trei piloni ai puterii
Cercetătorii au identificat trei factori pe care se bazează puterea regimurilor autocratice. Acestea sunt legitimare, represiune şi cooptare. Aceşti trei piloni se află în relaţie de interdependenţă şi formează, atâta timp cât se află în echilibru, soclul pe care se ridică liderul.
Prin cooptare se înţelege înregimentare în schimbul unor privilegii. Oamenilor li se propune să se alăture regimului şi să profite astfel de pe urma lui. Pe solidaritatea astfel creată se sprijină puterea dictatorului care a distribuit privilegiile. Cooptarea este însă cel mai slab dintre cei trei piloni, relevă studiul, fiindcă exercită influrenţa cea mai redusă asupra stabilităţii unui regim autoritar. Integral la Deutsche Welle.
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
o zi buna tuturor!
😀 la multi ani celor care-si serbeaza ziua de nastre, respectiv onomastica!
Buna Sare 🙂
buna dimineata ! o zi excelenta si La Multi Ani sarbatoritilor de astazi 😀
Buna Ziggy,
da, si la multi ani!
O zi de toamna frumosa – La Multi Ani sarbatoritilor de astazi
Cum a învrăjbit Oprescu românii pentru a scăpa basma curată
Aflat în vârful piramidei corupției și incompetenei, care a ținut în stradă zeci de mii de câini fără stăpân, primarul Sorin Oprescu a reușit să învrăjbească o țară întreagă pentru a-și scăpa pielea după ce a fost mâncat de viu un copil de patru ani.
Din momentul în care primarul general a anunțat referendumul pentru ”aprobarea” eutanasierii câinilor maidanezi, românii s-au divizat în două tabere. Unii cer și susțin uciderea maidanezilor, alții reacționează aproape isteric și îi acuză pe cei dintâi că sunt criminal
Malln Bot a dat xemlu a adoptat o catelusa maidaneza si asteapta ca cai 300 sau 400 sute de mii
de bucuresteni sa dopte cate un caine maidanez din cei 65.000
http://www.evz.ro/detalii/stiri/caini-vagabonzi-1056270.html#ixzz2eNAUBwMj
Lipsa de curaj a oamenilor p;litici se ascunde in spatele acestui referendum – martirul 0049
Salut,
un singur lucru este deja sigur, asta nu mai ajunge la Cotroceni, neam!
Buna ziua 🙂
Sa presupunem ca fiecare animal se ca… in medie 100gr. pe zi asta inseamna doua tone in trei zile, 20to/ luna, doar maidanezi, nu si cei ingrijiti. Dejectii solide, lichidele sunt altceva.
Poate fi cam scarbos pentru o zi frumoasa de toamna dar exista.
Salut Gino,
mult metan 🙂 o zi rmoasa si tie!
Cantitatea de excremente de caine zilnice posibile in Bucuresti la plus 38 grade celsius
este intr 30 si 50 tone vezi comparatia cu Berlin
100 , 000 Hunde sind in Berlin registriert, dazu geht man noch einmal von 50 000 nicht gemeldeten Tier100en aus. Sie hinterlassen täglich laut Senatsumweltverwaltung 55 Tonnen Hundekot, der zum größten Teil auf den Gehwegen, in Parks oder auf Spielplätzen liegen bleibt.
http://www.tagesspiegel.de/berlin/daueraergernis-hundekot-haufenweise-gute-tipps/4262044.html
In Berlin la 150.000 apar zilnic 55 tone excremente pe caile de acces in parcuri sau pe locurile de joaca garantat ca si- bucuresti zilnic apar zeci de tone de cacat de caine si cei in bloc iasa la plimbare cu cainele sa-si faca necesitatile
e o vorba : “cum e stapanul … asa e si cainele” . :))
Preşedintele Băsescu a transmis ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală pentru Adriean Videanu
Duminică, 08 Septembrie 2013 11:47
Preşedintele Traian Băsescu a transmis duminică ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, cererea de urmărire penală pentru Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor.
Preşedintele Traian Băsescu a transmis duminică ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, cererea de urmărire penală pentru Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, pentru a se proceda conform legii.
http://www.agerpres.ro/media/index.php/justitie/item/221176-Presedintele-Basescu-a-transmis-ministrului-Justitiei-cererea-de-urmarire-penala-pentru-Adriean-Videanu.html
nu era mai simplu ca presedintele Basescu sa nu-l fi numit ministru pe “Adrean viloiul care este ” ? acum sa lase vrajeala si sa si-l asume!
Buna ziua!
La multi ani celor care isi serbeaza ziua numelui!
Am semnat petitia de eliminare a cainilor vagabozi de pe strazile oraselor din Romania (obiectivul ar fi: sa nu mai existe câini fără stăpâni !).
Eliminare si nu eutanasiere in masa, asa cum declama, vocile “nazy ” din politica romaneasca!
Totusi nu pot sa remarc ,retata clasica de manipulare si dezinformare, care a permis televiziunilor si unor jurnalisti total “neutri” si “apolitici” sa augmenteze nenorocirea abatuta asupra unui inocent
( micutul nu a fost omorat de caini fara stapan , ci de cainii adapostiti pe o proprietate privata -unde a intrat pentru ca nu a fost supravegheat!) copilul si sa speculeze in scopuri numai de ei stiute (??!- cu stupoare constat ca parintii indurerati au avut “puterea” de a participa la emisiunile “formatoare de opinie” -Acces direct si Maruta -Pro TV – http://www.b365.ro/bunica-copilului-ucis-de-maidanezi-a-povestit-tragedia-maruta-a-izbucnit-in-lacrimi_194334.html) si sa initieze drept “solutie” salvatoare -uciderea tuturor cainilor de pe strada (propunere stupida care nu va rezolva situatia cainilor fara stapan si nici a cainilor agresivi cu stapan).
Conform O.U.G. 155/2001 – cainele fara stapan este : “orice caine, care circula liber, fara insotitor in locurile publice”.
Tragedia care a avut loc nu are nicio legatura cu maidanezii sau cainii strazii sau cainii vagabonzi, maidanezii , comunitarii fapt cunoscut prea bine de presa,insa ignorat in mod intentionat.
Poate ca opinistii din media romaneasca ar fi trebuit sa incerce cu un dram de sinceritate sa initieze o adevarata dezbatere axata pe teme legate de “riscurile detinerii cainilor agresivi si ingradirea propirietatilor in care sunt detinuti acestia ”, “riscurile ce pot apare atunci cand copii raman nesupravegheati” si “solutii pentru a avea orase fara caini vagabonzi ” ( dar cea din urma tema nu produce rating! ).
Si, in maniera specifica tehnicilor de condiţionare ale maselor, asa s-a ajuns sa funcţioneze perfect isterizarea şi divizarea populaţiei. Mergand pe generalizare, cainii strazii, pentru ferocitatea unor interese partinice au ajuns “acarii pauni” ai unei tari ce se aproprie de faliment din cauza pradatorilor hominizi si cu fata umana! 🙁
PS:Daca tot vroiau sa-l tintuiasca (la ordin sau din patriotism local :P) pe gargaragiul Oprescu, deontologii ziaristi ar fi trebuit sa initieze investigatii in legatura cu banii cheltuiti “fara numar, fara numar” cu reabilitarea Centrului Vechi si increngaturile pecuniare din zona !
@brindusa.frunza, *** rog formulari civilizate!*****
1.Eliminare inseamna prinderea si cazarea cainilor in adaposturi. Uite ca io nu vreau ca banii pe care ii platesc eu ca taxe sa ajunga la intretinerea cainilor, ci la orfelinate, de exemplu.
2.Felicitari parintilor lui Ionut pentru ca si-au depasit durerea si s-au implicat in aceasta problema a noastra a tuturor.
Buna, ela blue! Unii nu vor , altii vor!
Ti se pare necivilizat, cuvantul “nazy” (exterminare in masa) sau gargaragiu (promisiuni neonorate) sau hominizi ( persoane ahtiate in a obtine cat mai multe contracte de la bugetele locale , bugetul statului fara buna executie a acestora? ) Mie nu!
Personal nu cred ca Acces direct si emisiunile lui Maruta pot face obiectul unor vectori formatori de opinie!
Cu doua saptamani inainte de tragedia din Bucuresti un caz similar a fost si in jud. Suceava!
Si?
Pentru nepasare si delasare ( cu toata legislatia existenta sau “ambigua” cum pretind unii ), nu aduci cainii la audieri si nici nu sustii exterminarea in masa a acestora si nici referendum in Bucuretsi nu propui ( costul acesta se permite?)!
http://www.rollingstone.com/culture/news/city-of-strays-detroits-epidemic-of-50-000-wild-dogs-20120320
Ella blue, ceea ce sustii tu , in prezent este irealizabil Si eu doresc de exemplu , ca sumele platite drept contributie la asigurarile sociale sa fi fost utilizate in exclusivitate de catre bugetul asigurarilor sociale si totusi nu sunt bani! 🙁
Salutare.
Persoanele care sustin acum alta solutie decat eutanasierea pur si simplu nu au notiuni aritmetice de baza. 65000 de mii de caini nu incap in toate adaposturile din Romania asta presupunand ca pot fi adunati in mai putin de 8 ani de pe strazi. Puneti 2 caini pe mp si aveti nevoie de 30000mp de constructie (fara spatii anexe) adica 3ha de suprafata utile construita. Cele mai mari supermarket-uri din Bucuresti au 10.000mp. Incercati sa va imaginati o constructie de 3 ori mai mare decat un supermarket. Apoi intrebati-va cat dureaza pana s-ar construi si cati copiii ar mai fi atacati intre timp.
m-am cam saturat de festivalul cainilor intr-o tara in care oamenii nu pot trai 🙁
ROG COMENTARII CIVILIZATE FARA CAINI DACA SE POATE!
Buna seara!
Acum am citit recomandarea dvs.
Subiect inchis!
Buna ziua, si la multi ani Mariilor si Marianilor 🙂 .
Treaba cu javrele (avatarul meu arata ca iubesc cainii – dar nu numai)
Parerea mea: Este o falsa iubire cea care exclude eutanasierea. (Inclusiv DeeDee – pe care o vedeti in avatar a fost eutanasiata – ca sa o scutesc de chinuri mai mari – avea cancer). Cainii pe strada sau prin parcuri sufera. Vara de caldura, iarna de ger. Le e foame. Gasesc si mananca la limita supravietuirii. Isi impart “prada” gasita (adica o cedeaza) cu alti caini – mai mari si mai agresivi. Sunt accidentati la traversari. Se imbolnavesc – de raie, de limbrici. Sunt infestati de purici si capuse. Iar cand mor agonizeaza in chinuri groaznice (cei mai multi in locuri ascunse publicului).
E o falsa mila “reinsertia” pe strada.
Pe de alta parte, in adaposturi: chiar in cele OK, nu au libertatea de a alerga, nu sunt scosi la plimbare, hrana se da la comun si acolo si iar apar incaierari sangeroase intre haite. Mai apar si molimele. Nu e vorba neaparat de incompetenta, ci pur si simplu, fizic, un numar limitat de oameni, nu poate asigura conditii optime pentru haite de caini. Adaposturile nu sunt bune pe termen lung, sunt dooar o solutie tranzitorie, care sa poata sa le asigure ce e omeneste posibil – un minim minimorum de conditii si doar atat. Acolo apare rolul voluntarilor – iubitori de caini, sa ajute voluntar si gratuit la intretinerea standardului cat de cat.
Apoi, dupa ce tranzitia s-a terminat sa se asigure ca cei adoptati sunt OK. Sau daca nu a fost adoptat sa se asigure ca eutanasierea nu va fi ultima cruzime pe care o aplica omul unui caine. Ci o moarte usoara. Atat.
Iubitorii de animale, in afara de adoptia personala a unui numar limitat (dupa posibilitati) de javre, asta trebuie sa faca – sa le faca sederea pe o perioada scurta decenta, sa se asigure ca adoptatul are conditii decente de trai iar neadoptatul are conditii decente de moarte.
Orice mila ce implica altceva – este o falsa mila, o ipocrizie sau o idiotenie.
Scuze @Theophyle, am apucat sa postez, apoi am vazut mesajul… 🙁
Oricum mai e un subiect actual:
Ar putea fi despre Rosia Montana, dar doar tangential.
S-a suit scroafa in copac ….
Circula un viral: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zo_AZKIp7Vs
Nu discut aici cine si de ce are sau nu dreptate pe fond. Voiam sa arat ca nesimtirea este maxima mai ales la “sindicalistii” suiti in copacul puterii… Tipic pentru clasa politica mioritica.
Politicianul nu simte ca trebuie sa fie egal cu interlocutorul, ci se pozitioneaza din start deasupra lui.
Mai mult nu comentez, cred ca eu, in locul omului ala, l-as fi eutanasiat mai intai si apoi l-as fi sterilizat.
Salut Dan,
nici o problema. Simplu am obosit de lipsa de relevanta a opiniilor care nu conduc la nimic in afara vrajbei 🙁
As reaminti un alt subiect – de care bineinteles nu se discuta absolut de loc: incercarea javrei aleia mici si nesterilizate, de la agricultura de a reintroduce maretele reguli comuniste – referitoare la proprietate.
salutari
daca te referi la legea noua despre terenuri agricole, care cica intra in vigoare de la1 ian 2014 – da, este o mare nebunie. si nu prea inteleg de ce nu prea am auzit vorbindu-se de ea …
http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/cum-va-putea-fi-amendat-un-agricultor-cu-peste-500000-de-lei-186291.html
o asemenea amenda … este nebunie curata. nici nu imi dau seama daca este voie sa existe amenzi la acest nivel (practic e o amenda pe care nu o poti plati).
mai mult, riscam sa discutam prea mult despre nivelul amenzii si sa trecem cu vederea incalcarea principiului proprietatii private: daca am o masina, e la libera mea alegere daca o tin in garaj sau merg cu ea. acelasi lucru este valabil si pentru teren (agricol sau ne-agricol) si pentru casa si pentru orice este “al meu” si pentru care am platit.
toate bune
Cu la fel de multe salutari si urari de toate bune amos
Egista multe gaselnite-n legislatia actuala (facuta si votata dupa principiul proprietatea e un moft) care ofera “juristilor”, dar mai ales celor dottoriciti, posiblitatea ca “otoritatili-locale” sa-ti poata confisca proprietatea. Sub (ori deasupra, chestie de preferinte) diverse motive. Ca e carcasa abandonata pe spatiul public sau pur si simplu focar de infectie publica te vei trezi din “apropitar” in datornic. Vandut “otoritalilor” locale… dar mai ales fiscului. Adica acel fisc centrat pe jumulirea “moftului” (a se vedea mai sus) si indestularea pulimii-purtatoare-de-stampila.
Buna ziua tuturor ,
Nu ma pot gandi la o zi de sarbatoare astazi cand privesc la pozele postate de IRL privind maretzul eveniment de ieri.
MRU arata foarte bine alaturi de Turambar, Diana Tusa , Bogdan Duca, Chilian, Vlad Moisescu?
Dupa cum spune si Lilick trebuie sa citim zilnic fapte de doctrina liberal-conservatoarele de la principalul bloger in tema – Bogdan Duca?
Spun asta pentru ca sunt confuz: Diana Tusa e ok, de ce nu e si Antonescu / E ok Toma Roman Jr. , de ce nu e si Ghise?
De cat timp e nevoie ca un penal din PNL sa devina cavaler pur al binelui, scutier al MRU catre inalte idealuri ?
Mi-e rau …. am citit discursul Dianei Topcsov..
IMHO, cred ca ieri s-a risipit ultima …….
Mai bine ma opresc aici.
Theophyle, Cetatean respect pentru bunele voastre intentii..
crisbear,
Turambar, amicul meu, de altfel e un om cum trebuie, astazi devenit mahar lucrand cu Ponta, crede-ma asta nu o sa-l faca nici ai destept si nici mai prost. Este o cariera si eu nu am nimic sa-i zic, asta nu-l face pentru mine toxic. Este un amic, care are alte optiuni decat cele alese de mine.
Restul ce sa-ti zic, ii “iubesc” ca si tine. Crede-ma ca sunt la fel de oprtunisti ca multi dintre blato-blagistii din PDL si multi dintre cei care au ales MP. MRU, are nevoie de aliati si sfintii sunt ocupati si ingerii au treaba. De unde dracu gasesti altii, de unde? Hai sa fim seriosi si sa vedem ce se intampla in continuare.
am mare nooc, ca si cetatean sa nu fim angajati si sa ne permitem opiniile. Cam atat 🙂
PS. Singurul toxic cu adevarat este Bogdan Duca pe care daca am sa-l intalnesc iti promit ca-i trag un cap in gura. Toma Roman Jr este un cersetor care traieste din imprumuturi alcoolist aproape sa-si bea ficatii.
In afara de ce zicea domnul de mai sus, legat de personajer penibile, mai e si problema tradatorilor. Daca Tariceanu recasitga sefia PNL, astia, fie se intorc la PNL, fie vor sabota actiunile lui MRU din interior, in favoarea lui Calin. Cat despre o viitoare mare alianta a dreptei cu PDL-MP-PNLTariceanu-FC-PNTCD eu voi sta acasa. Pentru mine nu e nici o diferenta intre Tariceanu si Antonescu sau intre Blaga-Ze-Dong si Chiliman.
Da Ovi,
crede-ma ca te intelg. Prea adanci sunt cicatricile, sper ca MRU intelege asta si o sa faca ceva pentru a ne da si noua increderea in proiectul cu acesti “liberali”.
My two cents: intre chili si moto chiar e mare diferenta… si nu ma refer la nr de p***Ies inscrise-n registrul starii civile.
Altefel sunt de acord cu propunerea evitarii urnelor in caz de mare unire pe “dreapta”. Nu de alta dar risc sa validez f-o propunere facuta de gaura-neagra. Ceea ce-ar insemna implicit c-as vota pentru si cu_categoria a 3-a.
Da, Ken, d.p.d.v. profesional-administrativ Chiliman e cu vreo trei clase peste Motoreteanu, insa problema e ca impartaseste cu respectivul aceeasi slabiciune: sira spinarii de consistenta plastilinei.
Salutare tuturor.
… macar chili si-a declinat, public, dorinta de progres. Stiu ca totul poate fi interpretat si rasucit si nici nu ma clamez a fi membru al organizatiei pnl sect.1.
E la fel de adevarat ca atunci cand ai un buget in-pix altfel poti face demonstratii de cat si cum te duce neuronu.
Sunt nuante si nuante… despre care am pomenit doar ca sa nu fiu inteles gresit 😉
salutare!
@Cribear, ne stim de ceva vreme. Mi-ai adresat un cuvant frumos (“respect”) si iti multumesc pentru el. Tocmai de aceea ma simt dator sa iti raspund.
Eu, daca eram sef de partid ca MRU, nu faceam protocol de colaborare (protocol, nu fuziune, nu alianta) cu fundatia IRL. Nu faceam aliante cu nimeni, nici macar cu “sfintii” lui Basescu din MP si nici cu personajele cu “potential de crestere” din PDL. Tocmai de aceea eu nu voi fi sef de partid si nici membru de partid niciodata.
In rest, ce aliante face MRU cu fostii liberali exclusi din partid de Antonescu (ma refer la Moisescu, sefulal IRL), e pe riscul si calculul lui politic.. Cand va veni vremea sa votez voi cumpani bine si imi voi face publica optiunea pe blog, cu argumente, asa cum am facut si in 2012.
http://theophylepoliteia.wordpress.com/2012/09/16/proportionalitate-perversa-si-nevoia-de-compromis/
Acest blog sustine sau critica pe baza de argumente, inclusiv pe Presedintele Romaniei sau pe MRU. Orice om politic care merita sustinut merita si criticat, fara partinire.
PS Subscriu la cele spune de Theophyle despre toxicul/ii din IRL. Cand acestia imi vor cere votul, acel partid sau alianta care ii va propune va pierde votul meu.
Salut… de amiaza trecuta. Trecuta bine.
… dar prea tarzie pt o “sinteza”
si prea matinala pt o abordare pe fond.
… drept urmare, fara caini si c-o incercare de civilizatie:..
pe intern cel mai bine s-a pozitionat Dan iar pe extern Andrei (fac abstractie de ceea ce ne ofera, zilnic, Theophyle). Lelita (ioana) a cam dat-o de gard. Dovada a nepriceperii si a necunoasterii dedesupturilor. E scuzata.
Plesu? Tern. Aceeasi mamaliga nesarata, nefiarta… ne-(ceea ce mai vreti boieri si boieroaice, d-voastra)
Campeanu? As usually: in reluare (replay). Adica_cu incetinitoru.
“doice-vele”? Alta lume, alte apucaturi. Mean, alte abordari.
ps: de mentionat ca vrajba (dintre diversele categorii sociale) a fost accentuata de gubernarea de si mai trista amintire… iar ca secesionismul a-nceput cu umerasele-de-sutana. Chiar n-are fo legatura cu faptu’ ca horror-abili (re)fo(r)misti, in loc sa le dea un cap-in-gura, le-au facut loc la masa… iar prin “programa” scoala… la masse…
ps: don’t forget to live, people. Life is too short 😀
Salut Ken 🙂
multam ca de obicei.
Placerea mea. Impartasita…. as usually 😛
Postare noua – Oltchim – Feudalismul economic şi preţul lui