Ziarul de Duminică – 8 decembrie 2013
08/12/2013 | Autor theophyle Categorii: Ziarul de Duminica |
Ziarul de Duminica propune cititorilor Politeia cele mai bune articole publicate in cursul saptamani in media on-line. Articolele nu sunt mentionate intr-o ordine anume.
Hotnews. Putina harmalaie. Dan Tapalaga
Premierul Victor Ponta si tata socru Ilie Sarbu au epuizat toata gama de acuzatii care se pot aduce unui sef de stat pe care o junta militara se pregateste sa-l condamne la moarte prin spanzurare in piata publica: santaj, sabotaj, razbunare pe popor, inalta tradare, iresponsabilitate, lipsa de discernamant si culmea dementei. Acuzatiile au depasit demult orice limita, ele sunt indamisibile in orice alt stat civilizat.
Liderii USL au formulat aceste acuzatii public, cu subiect si predicat, dupa ce presedintele Traian Basescu a refuzat, printr-un gest fara precedent, sa semneze memorandumul cu FMI din cauza cresterii accizei la carburanti si a anuntat ca va retrimite bugetul in Parlament. Adaugati la toate cele de mai sus acuzatiile de coruptie, trafic de influenta si abuz in functie formulate pe diverse voci in cazul Calarasi si veti obtine o imagine mai clara a razboiului total dintre presedinte si premier.
Ca si cum toate astea n-ar fi de ajuns, Victor Ponta incepe sa presimta cu voce tare consecinte dramatice pentru economie, milioane de euro pierduti si afectarea cursului de schimb. Aproape instant, leul se depreciaza subit in urma unor miscari suspecte in piata. Cu alte cuvinte, din cauza lui Traian Basescu populatia pierde bani, platitorii de rate la banci vor suferi din cauza dementului de la Cotroceni, cum acuza cu maine proletara Antena 3 si RTV. In opinia lor, Basescu se razbuna iarasi pe popor din rautate, malefic cum e, fiind gata sa-l lase fara bani de pensii si salarii.
Victor Ponta decreteaza ca acordul de coabitare este suspendat (observati va rog ca nici de data asta nu se rupe), se consulta cu baronii PSD, solicita o intalnire la Cotroceni pentru a face pe impaciuitorul (merge impreuna cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, ca sa arate ca e treaba serioasa), dar intalnirea se incheie previzibil fara rezultat si sarabanda acuzatiilor reciproce continua. Integral aduce Hotnews
Romania Libera. Interesele celor mari, o şansă pentru România. Laurentiu Mihu
Apartenenţa României la Uniunea Europeană a împiedicat acest spaţiu “biecuvântat de Dumnezeu” să intre total sub controlul mafiei. La asta ar duce, în final, lipsa oricărei stavile în calea corupţiei. Cât timp România ţine de UE, mai există o şansă ca reformele pe care autorităţile de la Bucureşti le dau afară pe uşă, să intre pe geam, venind de la Bruxelles.
“România a fost tratată de unii funcţionari de la Bruxelles ca o colonie, lipsită de atributele suveranităţii. În esenţă, exercitarea unei prerogative constituţionale a fost suspendată printr-o ‘directivă‘ politică de la Bruxelles. În doctrina clasică anglo-saxonă, ‘domeniul rezervat’ al statelor este reprezentat de ‘onoarea, interesele vitale şi esenţiale ale lor’. În cazul României, nu mai există acest domeniu rezervat’? Se împlineşte, în curând, un an de când Adrian Năstase, fostul premier cu număr carceral de înmatriculare, N0049, a formulat sintetic un curent de opinie în care se regăsesc azi toţi acei politicieni şi oameni de afaceri care s-au îmbogăţit nu graţie spiritului antreprenorial, ci abilităţilor care i-aupropulsat şi înainte de 1989: branşarea la reţelele politice de influenţă, specularea vidului legislativ şi instrumentalizarea lipsei de transparenţă în afacerile statului.
Pentru ei, o categorie repezentată la cel mai înalt nivel de figura emblematic-“mesianică” a lui Adrian Năstase, problema cedării de suveranitate a statelor din spaţiul comunitar nu are, în realitate, valenţele epice ale autodeterminării emasculate (aşa cum încearcă respectivii să ne convingă).
Din contră, grijile lor vizavi de sincronizarea politicilor naţionale şi a legislaţiilor statelor membre UE trimit la ceva mult mai intim: punerea în pericol a intereselor personale şi de grup.
Interese în raport cu care multe dintre reglementările europene şi etica transparenţei pe care Bruxelles-ul o cultivă la nivelul celor 28 intră în coliziune frontală.
Nu am readus întâmplător în atenţie poziţionarea izolaţionistă a lui Năstase (despre care, apropo, Victor Ponta zicea prin luna martie că “va fi important în decizii”).
Din contră, plăcerea vinovată de a reveni constant la repere bibliografice defazate mi-a fost prilejuită de o primă reuşită de substanţă a luptei anticorupţie la nivel european: depăşirea fazei sensibile a negocierilor pentru promovarea unei directive care prevede confiscarea extinsă a averilor ilicite, plasate, pentru a putea fi conservate, pe numele terţilor (rude, prieteni, cunoscuţi).
Vizate vor fi patru tipuri de infracţiuni: cibernetice, crimă organizată, pornografie infantilă şi corupţie la nivel înalt (în mediul privat, dar şi în instituţiile UE şi ale statelor membre).
Pe 17 decembrie este programat votul în Comisia LIBE a Parlamentului European, iar undeva la începutul anului viitor ar trebui să aibă loc votul în plenul PE. Integral aduce Romania Libera
Contributors. Cea mai scurta distanta dintre doi baroni e o autostrada. Ciprian Ciucu
Bine mă! Dacă tot le ştiţi voi pe toate mai bine şi niciun studiu, o opinie educată, o fărâmă de ştiinţă, un calcul, o evidenţă, un aspect de bun simţ nu vă stă în cale, faceţi voi aşa cum vreţi, că restul suntem nişte fraierii voştri.
Aruncaţi raportele asistenţelor tehnice pe care aţi plătit din banii noştri miloooane de euro, daţi dracului studiile de fezabilitate deja făcute şi decideţi voi priorităţie de dezvoltare pe transport. Toată lumea cu capul pe umeri ştie că prioritatea pe strategia de transport în României este coridorul 4. Avem nevoie de o autostradă scurtă, respectând matematica (cea mai scurtă distanţă între două puncte este o linie dreaptă) şi geografia dar şi priorităţile economice. V-aş zice să vă uitaţi niţel pe buget la capitolul de venituri şi să vedeţi că balanţa comercială a României se bazează pe investiţia Renault de la Piteşti! Este în interesul nostru ca acestă poveste frumoasă de succes să continue şi să facem tot ce putem ca Dacia să rămână competitivă. Iar exportul mai facil către UE contribuie la competitivitatea (bazată în principal pe costul de producţie transport redus) a ce face Dacia. Dacă Renault vă cere autostradă, voi, din bani noştri şi ai lor să puneţi mâna să-i faceţi autostradă pe unde au ei nevoie. Că ei plătesc pensii, voi doar le distribuţi!
Nu am niciun chef la ora asta să mai înşir argumete, să citez studii, să mai prezint date. Fac asta în raportele pe care mi le plătiţi din bani publici să le scriu şi pe care la ţineţi prin sertare. Pentru că vă doare undeva de eficienţă (ban public), eficacitate (să facem ce trebuie), impact (calitatea vieţii oamenilor), etc. Dacă ar fi după mine v-aş imputa orice cercetare plătită şi de care nu ţineţi cont! Dar acum să continui ca şi prin articole să mai fac asta asta ar însemna să fiu, în cel mai bun caz, inadecvat iar in cel mai realist, doar imbecil! Meritati doar articole scrise pe un ton ca acesta în care sa va tratăm cu acelaşi respect cu care ne trataţi si voi pe noi
Vrei autostradă la Alexandria? Fă-ţi mă, fă-ţi că plătim noi! Dar ai grijă în drum spre domeniu la vehiculele cu un cal/măgar putere când îţi conduci jipanu’ cu 200 la oră că nu-s semnalizate şi s-ar putea să-l iei pe capotă. Pe cal. Sau pe măgar. În fine, nu vor fi mari probleme, tu şi restul de nouă participanţi la trafic veţi ajunge mai repede acasă. Integral aduce Contributors
Revista 22. Cele două căi. Andrei Cornea
România are de ales între cele două căi de ieșire din comunismul marxist-leninist: capitalism plus libertate, ca în Polonia, sau capitalism fără libertate, ca în China.
Pe 4 iunie 1989, Solidaritatea poloneză câștiga toate locurile, mai puțin unul, din Senat și toate locurile pentru care avuseseră voie să candideze din Camera inferioară (Sejm). Era o victorie imensă împotriva partidului comunist la care nu se așteptase aproape nimeni. Ca urmare, după negocieri, pe 24 august, primul guvern necomunist din Europa de Est postbelică intra oficial în funcție. În scurtă vreme, Polonia avea să se angajeze cu putere pe calea unor reforme radicale privind societatea și economia. Dar tot pe 4 iunie tancurile chineze călcau literalmente sub șenile și măcelăreau sute, poate mii de oameni în piața Tien-An-Men din Beijing, zdrobind o mișcare pentru libertate inspirată de reformele lui Gorbaciov. Printr-o coincidență stranie, se prefigurau astfel, în chiar același moment, cele două căi de ieșire din comunismul marxist-leninist: capitalism plus libertate în Polonia, capitalism fără libertate în China. Calea lui Mazowiecki și calea lui Deng Xiaoping. Ambele căi s-au dovedit povești de succes, dar fiecare în felul ei: Polonia, azi, nu e numai o țară liberă într-o Uniune Europeană liberă, dar are și o economie performantă, reușind să scape cu bine din criza economică, ceea ce a demonstrat funcționalitatea reformelor inspirate în mod consecvent de capitalismul liberal. China a ajuns a doua putere economică mondială, dar își închide disidenții, cenzurează Internetul, persecută grupurile religioase. Cu ajutorul generos al multinaționalelor și fără libertate, China a extras aproape numai esențele rele ale capitalismului: exploatarea muncii salariate prost plătite, îmbogățire lacomă, prețuri de dumping pentru produse de calitate inferioară, falsificare în masă a unor branduri celebre, totul sub atenta supraveghere a statului și partidului comunist condus de succesorii lui Deng.
Celelalte țări foste comuniste par să fi ales pe una sau pe cealaltă dintre aceste două căi extreme, fie, cel mai adesea, s-au plasat sau au oscilat între ele. Cehia sau Slovacia, de exemplu, au mers pe calea poloneză; la fel și Ungaria, până când Orbán nu și-a amintit de performanțele capitalismului neliberal chinez. Rusia, cu Gorbaciov și Elțîn, a încercat întâi calea poloneză, dar a eșuat și atunci s-a grăbit, conformându-se propriei tradiții autocratice multiseculare, să meargă cu mare convingere pe „drumul lui Deng“. La fel și Ucraina. Integral in Revista 22.
Adevarul. Haideţi în duba istoriei, domnule Victor Ponta. Vlad Andriescu
România ultimelor şase luni a fost numită stat poliţienesc, dictatură, a fost făcută în fel şi chip. Dar cea mai mare teamă a mea în viaţă sunt oamenii cu tupeu. Iar România de astăzi mă sperie prin tupeul celor care au obrăznicia de a spune că ne guvernează.
Nu voi face aici o expunere de motive pro sau contra Roşia Montana Gold Corporation sau Chevron. Alţii sunt mai buni decât mine la asta. Tupeul guvernării Ponta mă sperie. Pe voi vă lasă rece? Pentru că dialogul a fost interzis în România. Iar nepăsarea şi aroganţa cu care suntem trataţi, se traduce prin folosirea forţei cu orice preţ. Mă uit la sătenii din Pungeşti. Oameni simpli, care s-au educat singuri în privinţa gazelor de şist şi pericolelor lor. Ei vor să oprească exploatarea. Vor să intre pe un teren deţinut legal de către Chevron. Evident, jandarmii au posibilitatea de a interveni legal. Dar nu despre asta e vorba. E vorba despre intimidare, despre lipsa oricărui dialog cu oamenii, despre caschete puse pe cap şi împingerea oamenilor cu scutul.
Unde ne veţi trimite, domnule Ponta, atunci când mai mulţi dintre noi nu vor mai avea răbdare?
Aveţi pretenţia de a nu fi violenţi? De a dialoga? Dar ce poţi face atunci când frustrarea devine prea mare, când vorbitul la pereţi pentru a mima democraţia nu mai are niciun rost? Nu îţi vine să fugi şi să intri prin scuturile jandarmilor, să-ţi faci loc, ca să fii ascultat? Nu ştiu cât veţi citi din rândurile mele, domnule Ponta, dar eu simt că presiunea devine din ce în ce mai mare. Când ţara aceasta va fi un cazan fără răbdare, unde ne veţi mai alunga cu jandarmii? Ne veţi da afară din ţară? Ne veţi împinge cu scuturile peste Dunăre?
Democraţia e un compromis. E un compromis al unui dialog. Nu există cu adevărat, dar el trebuie mimat. În lumea reală, acest compromis e realizat. Ai făcut o greşeală, ţi-o asumi şi pleci. Tupeul este pedepsit. Nu sunt băsist, uselist sau penelist. Sunt anti-tupeul acestor conducători care consideră că pot merge mai departe fără să fie traşi la răspundere.
Poate au tot dreptul, doar au fost votaţi de români. Da, noi i-am votat. Cum îi veţi pedepsi la alegeri? Ce forţă politică se ridică? Integral aduce Adevarul.
Ziare.com. Un furt mai pervers si mai periculos decat acciza de 7 centi. Ioana Ene
Victor Ponta se da de ceasul mortii sa tina in loc pretul combustibilului incapand cu 1 ianuarie.
Chestiunea a devenit pentru el o miza majora nu numai electorala, ci si in razboiul cu Traian Basescu. Daca va reusi pe 1 ianuarie sa spuna: “iata, mult zgomot pentru nimic, benzina nu s-a scumpit!”, va inregistra o lovitura de imagine importanta.
In plus, o greva transportatorilor in prag de Sarbatori ar fi extrem de periculoasa. Oamenii se uita cu mai mult sau mai putin interes, mai mult sau mai putin amuzati la razboiul politic, dar daca in mijlocul lui decembrie cand incepe febra cumparaturilor toate transporturile vor fi sistate, furia va fi imensa.
Pana acum Victor Ponta a incercat cateva abureli specifice. Mai intai a anuntat ca pretul la pompa nu va creste pentru ca scadea pretul petrolului pe plan mondial. Barilul s-a mai ieftinit, dar niciodata pretul carburantilor din Romania nu a scazut pe masura. Scaderea nu se produce automat si cat timp piata le permite, producatorii vor prefera sa isi majoreze profitul daca pot. De cate ori s-au ieftinit substantial carburantii in Romania?
Dar sa zicem ca minunea se va intampla, cum poate sti Victor Ponta ca dupa o perioada de scadere, barilul de petrol nu se va scumpi din nou? Atat de multe elemente care pot intra in discutie, incat daca nu ai vreun glob de sticla fermecat, practic e imposobil sa stii cu precizie ce se va intampla.
Apoi a anuntat ca negociaza cu producatorii pentru ca benzina si motorina sa nu se scumpeasca prea mult. Ce inseamna prea mult? Dupa ce criteriu apreciem daca e putin, mult, prea mult? Ideea este daca se scumpeste sau nu. Si cat timp creste acciza scumpirea nu poate fi evitata decat daca fie companiile suporta o pierdere, fie guvernul reduce alte taxe.
Guvernul ar putea, teoretic, ajusta alte taxe, dar ar fi impotriva intersului pentru care a majorat acciza. Daca s-ar putea lipsi de acesti bani, nu declansa scandalul. Dar cat timp tine cu dintii de majorarea accizei nu cred ca este dispus sa renunte la acesti bani in alta parte. Integral in Ziare.com
Dilema Veche. Uite că se poate! Andrei Pleşu
E o vorbă a lui Radu Cosaşu. Cînd cineva se miră, în prezenţa lui, de vreo nefăcută („Incredibil! Cum se poate aşa ceva?!“), el răspunde prompt: „Uite că se poate!“ Cu alte cuvinte, deşi aberaţia, inadmisibilul, incalificabilul pot fi „strigătoare la cer“, ele sînt, totuşi, posibile. În acest caz, avem de-a face cu varianta rea a transformării imposibilului în posibil. Dar există şi varianta bună. Uneori, neaşteptat de des, ceea ce părea de nerealizat, de neînchipuit, de neatins capătă brusc chip. Obstacolele cad ca prin farmec, puterile făptuitorului se multiplică, drumul spre ţintă se netezeşte, se luminează, devine plauzibil. S-ar zice că miracolul e la îndemînă.
Pentru generaţia mea, miracolul a fost căderea comunismului. Urmarea a venit aproape imediat: tot ce plănuisem în spaţiul unei utopii juvenile s-a putut preschimba în realitate. Am creat instituţii, am pus în mişcare proiecte, am deschis nesperate orizonturi de ofensivă intelectuală. E drept, am simţit, pentru prima oară, şi ghimpele unui avertisment, pe care îl rostea, uneori, Constantin Noica: „Va veni un moment cînd veţi înţelege că limitele interioare sînt mai greu de depăşit decît limitele exterioare.“ Am descoperit, într-adevăr, că libertăţile proaspăt cîştigate nu garantează succesul, nu te eliberează de tine însuţi, de inerţiile şi idiosincraziile proprii, de blocajul – greu de trecut – al firii tale. Într-un anumit sens, libertatea e mult mai solicitantă decît prizonieratul: îţi trebuie imaginaţie, tenacitate, putere, răbdare, curaj. Trebuie, cu alte cuvinte, să-ţi evaluezi corect resursele, să lucrezi cu sinele tău, să-l modelezi în perspectiva scopurilor pe care ţi le propui. Libertatea e, prin urmare, terenul de luptă al eului cu nelibertăţile dinlăuntrul său.
Mă întreb, adesea, cum îşi poate grădinări viaţa un tînăr de azi, care a decis să nu plece din ţară. La prima vedere, ambianţa nu e prea încurajatoare. Corupţia, pilele, „descurcăreala“ generală, legislaţia fluctuantă şi inhibitorie, mediocritatea guvernanţilor, salariile mici, universităţile etanşe, incapabile (şi nedoritoare) să-şi împrospăteze catedrele cu inteligenţe vii (acreditate la cel mai înalt nivel de marile şcoli ale lumii) nu sînt premise promiţătoare ale unei cariere „normale“, consistente şi răsplătitoare. Ai suficiente motive să crezi că se încurajează mai curînd şmecheria, nepotismul, abilităţile strict „sociale“, calităţile secundare. Nu „băieţii capabili şi serioşi“ ajung vedete, ci „băieţii deştepţi“. În plus, au apărut „modele“ noi, cu două tăişuri: funcţionarii „de firmă“, de pildă, cu un portret standardizat, zidit în lemnul limbajului corporatist, un soi de mutanţi cordiali şi aseptici, care trăiesc între computer, training-uri periodice, teambuilding-uri vesele şi şedinţe cu Power Point. N-au îndoieli, n-au surprize, n-au culoare. Cum se poate orienta un tînăr într-un asemenea peisaj? Cum poate trăi omeneşte, cum poate visa şi cum poate avea încredere în viitorul propriu, cînd are de făcut un slalom permanent între oameni de tarabă, oameni-şpagă, oameni de fiţe şi oameni-schemă? Integral in Dilema Veche
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
buna dimineata,
acum 22 de ani romanii aprobau constitutia iliesciana cea care sta la baza actiunilor statului (care stat?) politienesc (grupuri de interesese, gasti) roman de acum…care nu stiu cum sa fure cit mai mult nu conteaza de unde si de la cine…
ar fi interesanta o analiza swot a constitutiei post comuniste…pe plan extern s-a semnat decesul urss…
https://twitter.com/VicePungesti
buna dimineata geo
Romania de azi nu (mai) este o democratie nationala ci o ordine neo-feudala care a faramitat tara intr-o suma de baronate, de oligarhii sau de grupuri de interese locale si a transformat cetatenii in iobagi, in suspusi ai unor potentati parohiali.
Romanii de rand au renuntat la drepturile si libertatile cetatenesti in schimbul gratiei protectoare a oligarhilor locali. Spre a-si mentine puterea, amenintata de veleitati endogene si rivalitati exogene, potentatii abuzivi aflati la carma respectivelor baronate, la randul lor, au acceptat ori chiar au cautat arbitrajul corupt si coruptibil al unei conduceri centrale formate din “principi fara tara”. In ceea ce ii priveste pe cei din urma, spre a-si pastra statutul si a-si perpetua sistemul de privilegii garantat de el, acestia au „inchinat” teritoriul asupra caruia domnesc (dar pe care nu-l guverneaza) strainatatii, respectiv noilor imperii european si euro-atlantic. Protectia externa (evident, generos compensata prin cedarea atributelor suveranitatii statale dar si a controlului direct asupra celor mai strategice active/resurse autohtone) este menita sa descurajeze sau sa contrabalanseze contestarile interne. In fapt, conducatorii (nominali) ai statului roman actual nu mai pot fi inscaunati fara avizul strainatatii si se mentin in scaun doar cu sustinerea ei.
sursa articolul colonizarea-unei-natiuni-esuate
daca inca o data mi-l bagi la inaintare pe escrocul de Severin treci imediat la moderare. Acest escroc cu acte, indrazneste sa dea lectii romanilor dupa ce a luat parte la marele ospat din bucatele romanilor 🙁 hai sa fim seriosi! te rog mult – GATA!
bunadimineata
@observator 2
ce tampenie!dvs ati citit ce reproduceti?
e proaspata si sustin propunerea! ” sf plagiatorie mitomanul”
http://www.academiacatavencu.info/uncategorized/ponta-ar-trebui-sanctificat-de-bor-ca-sf-plagiatorie-mitomanul.html
Exceptional! Am ras cu lacrimi. multumesc @intamplator pentru link.
moooortal!
Buna dimineata,
din articolele propuse de Theophyle, se pare ca se va ajunge la o stare critica de care se tem de moarte guvernantii. Una dintre dovezi este ceea ce a patit jurnalista Oana Moisil de la Cluj, pe care jandarmii au tarat-o spre duba la ordinul SPPistilor lui Ponta, ordin despre care seful jandarmeriei Cluj nu stia nimic.
Au inceput sa se bage unii peste altii cu ordinele din slugarnicie fata de stapanire, din exces de zel.
Noroc ca mai sunt unii, chiar dintre ei, care nu accepta mizeria.
De aici si de la nemultumirea crescanda a oamenilor li se va trage sfarsitul!
Buna dimineata Cedric,
norocul lor ca se apropie sarbatorile. Asta insa poate deveni un cutit cu doua taisuri!
victor ponta de Craciun este porcul cel mai bun .si el si toata famiglia lui de bolsevici , vanzatori si tradatori de neam. iar Baselui sa nu creada ca daca se “cearta” la tv cu victoras ( dar in privinta abuzurilor facute de regimul ponta pe proprietatile oamenilor tace la fel ca plagiatorul ) rezolva ceva.
buna dimineata ! jandarmeria a devenit societate ( platita din bani publici ) de paza si protectie pentru victoras si camarila sa. bun articolul lui Vlad Andriescu ,nu e vorba de pro /contra RMGC sau gaze de sist. e vorba ca milogii din jandarmerie actioneaza exact ca in anii 50 – cine e deranjant pentru “mai marii tarii” o ia peste bot rapid. amintesc doar un fapt : in ianuarie 2012 , o banda de vagabonzi aflati in solda usl s-a pus pe incediat magazine in Bucuresti. jandarmeria i-a tinut in frau si a izolat cativa derbedei. care a fost primul lucru facut de stroe cand a ajuns ministru de interne, mai tineti minte ? a inceput sa faca cercetari sa gaseasca jandarmii care au actionat impotriva vagabonzilor din usl , apoi i-a suspendat din functii si i-a trimis la procuratura.
Inca un jurnalist pus caruia Ali Baba, plagiatorul i-a pus botnita
Sorina Matei vineri, decembrie 06, 2013
O precizare necesară
Având în vedere că deja au apărut zvonuri pe această temă, am decis să vă anunț eu: după o lungă chibzuire, am încetat colaborarea cu postul România TV
Salutare !
Sper ca limita rabdarii acestui popor nu mai e cum era, adica foarte sus.
Si ca ireponsabilul vesel impreuna cu toata clica lui de borfasi vor primi, pana la urma, un binemeritat shut in dos.
Si vor fi aruncati pe scarile palatelor in care se lafaie, ca niste veritabili politicieni de…stanga.
salut timi 🙂
he, he de-ar fi asa!
buna ziua
vlad andriescu,intr-adevar,atinge subiectul “punctului critic”;
un simplu exemplu:votant usl din sect 3 buc: imi arata cate banci s-au pus in jurul parcului ior spunand ” nu mai stie cum sa fure”/ii zic ” las ca la anu’ le face etajate ,asta ai votat asta ai”
replica lui : da ,domle m-au mintit,daca as sti ca iesind in strada scapam de TOTI as iesi chiar acum/nu se mai poate
replica asta ,mie imi spune ca se apropie cutitul de os/ori se va iesi in strada,ori-cel mai probabil-la alegeri vor vota numai ” mortii lui dragnea”
as zice ca ambele variante sunt necastigatoare: iesitul in strada fara a avea o alternativa va duce la aparitia “populismului extrem” sau a imposturilor gen ” domnu’ dan”( nu ca ponta&co ar fi departe de el)/ne participarea ,la perpetuarea impostorilor de acum
n-am nici cea mai mica idee cum pot fi facuti oamenii sa creada ca exista alternative,daca exista;in 24 ani s-a reusit ” lobotomizarea totala” a populatiei ,inceputa in 1945
eu unul am devenit sceptic ca se poate schimba ceva; o fi varsta? n-am idee,mi-ar placea sa fie asta
pentru interesati recenzia unei carti foarte actuale si pentru noi romanii in contextul gazelor de sist si Rosia Montana – RMGC Jared Diamond: Viruşi, arme şi oţel
poate cineva -care se pricepe la sondaje -sa explice ce inseamna formularea de mai jos?/multumesc
“Potrivit sursei citate, dintr-un eşantion total de 45%, 42% dintre respondenţi ….”
45% din ce? Si 42% din 45% din cati???!!!
asta intreb si eu!
probabil ca e o noua ” metoda de sondare” dupa decizia CCR
Din datele astea se vede cat de tampiti sunt recenzentii! Doar asa le iese la socoteala ca USL si Ponta sunt in fruntea preferintelor.
Or fi 45 % din cei 45 % care au votat, iar 42% din astia…dracu mai stie, grea socoteala care ar putea sa le dea 100%!! Adica 22 milioane daca se gandesc sa considere si diaspora pe care de obicei o ignora.
Despre mita electorala , integritate morala si promovarea in politica
«Putem face acest lucru(n.red. mărirea pensiile) în două moduri : dezvoltând economia şi furând mai puţin sau deloc. Dar deloc o să ziceţi : domne, este imposibil !», a mai spus Chelaru.
Masa electorală a fost organizată pe data de 29 noiembrie 2012, la restaurantul Casa Chianti din Roman, fiind invitaţi simpatizanţi ai PSD. Conform legii, acest tip de evenimente sunt interzise, fiind considerate mită electorală. Ioan Chelaru încearcă să-i convingă pe cei prezenţi să voteze şi să îi determine pe cunoscuţii lor, rude şi prieteni să voteze USL.
Party USL, Chelaru, Roman
http://www.youtube.com/watch?v=kf8-9YJDfz0
La Pungesti va iesi macel , mii de jandarmi au fost mobilizati pentru a pleca spre tabara . Doar un ADEVARAT comandant , general de brigada , sef al Jandarmeriei din Craiova (un OM pe care-l cunosc de o viata si care l-a fugarit cu ditamai cutitul pe Ioan Rus cand acesta era ministru de Interne si l-a scuipat in cap , la propriu , si pe Blaga cand era ministru de interne) , S-A OPUS ORDINULUI , ba l-a mai si injurat pe Stroe ! Asa ca azi , cand Stroe a dat ordin ca brigazile mobile din tara sa fie mobilizate la Pungesti , i-a tunat la telefon ministrului , apoi sefului jandarmeriei : “Tu sa ordoni lui ma-ta sa incalce legea , MIE nu ! Du-te ba , tu cu castravetii tai din minister , ca baietii MEI au treaba : sa PRINDA INFRACTORI , nu sa bata cetateni nevinovati ! Dar daca insisti , imi pot trimite baietii , dar nu la Pungesti, ci la tine in minister, ca sa te lege de scaunul din birou , sau sa-ti puna un calus in gura !” . ACESTA ESTE OMUL CARE INTR-ADEVAR AR MERITA SA FIE MINISTRU DE INTERNE : GENERALUL DE BRIGADA ION CONSTANTIN , PRIVITI-L :
http://www.vrn.ro/mesaj-care-circula-pe-retelele-de-socializare-un-general-al-jandarmeriei-a-refuzat-sa-intevrina-la-pungesti
nu stiu daca e adevarat sau i s-au pus aceste vorbe “in gura” pentru a fi demis sau pentru manipulare. insa exista ofiteri care gandesc la adresa politrucilor mai rau decat scrie acolo 😉
postare noua – Ochiul public – Pungeşti de sâmbătă dupa amiază, pană duminică dimineaţa
Noroc.
…ce avem aici .. http://pdsrnews.wordpress.com/2013/12/07/ion-iliescu-a-murit/
http://www.youtube.com/watch?v=7LKwEq1K66Q
Pentru-ca tot vorbim de jandarmi, poate ne spune ministrul Stroe ( acelasi cu cel care se infoia la inceputul mandatului la “mafia din politie”!) cum se face ca in locul pensionarului ION a fost adus la CRAIOVA col. ANDREIANA, un personaj FARA NICI O EXPERIENTA in operativ! Acest colonel a lucrat numai pe linie de invatamant, avand marea calitate de fin al lui ION! Gurile rele spun ca postul de la DRAGASANI a fost eliberat de ANDREIANA pentru a face loc colonelesei MARIA CRANGUS, nimeni alta decat sotia inculpatului general CRANGUS! Despre aceste manevre nu a fost informat ministrul Stroe de catre “organili abilitate”?