Ziarul de Duminică – 26 Mai 2013
26/05/2013 | Autor theophyle Categorii: Ziarul de Duminica |
Ziarul de Duminica propune cititorilor Politeia cele mai bune articole publicate in cursul saptamani in media on-line. Articolele nu sunt mentionate intr-o ordine anume.
Capital. O privatizare cu ochi albaştri. Claudiu Şerban
“Domnul Fenechiu este un mafiot!” Afirmaţia nu-mi aparţine, ea a fost făcută de fostul ministru al transporturilor, Anca Boagiu, în cadrul emisiunii Capital TV, difuzată de B1. Principala acuzaţie adusă influentului lider liberal se referă la preţul de pornire al licitaţiei pentru CFR Marfă, considerat mult prea mic pentru o companie de o importanţă strategică covârşitoare.
În ciuda aşteptărilor şi a declaraţiilor iniţiale, la startul acestei privatizări nu s-au aliniat investitori străini strategici, cu singura excepţie americanii de la OmniTRAX, dar reprezentaţi de un personaj considerat de toată mass-media ca fiind cel puţin „dubios“. După desfacerea ofertelor, a apărut o nouă surpriză: licitaţia a fost anulată pe motiv că „dosarele erau incomplete“. Aşa că licitaţia se va relua de la zero, cu singura diferenţă că o anumită clauză de participare a fost modificată în aşa fel încât să se califice şi Transferoviar Grup, care putea fi descalificat pe baza condiţiilor iniţiale. Merită menţionat că această fază a procesului presupune oferte neangajante în vederea intrării pe o listă scurtă pentru faza finală. Un lucru bun, dacă ne aşteptăm la un număr de investitori care să nu poată fi numărăţi pe degetele de la o mână, dar absolut inutil în condiţiile de azi. După cum se conturează faptele, nici intenţia de a căuta vreun mare investitor strategic din Europa nu prea a existat. Tot procesul pare să meargă către încredinţarea rutelor de transporturi de marfă unor persoane private, probabil români, probabil apropiaţi de băieţii cu ochi de culoarea cerului şi care să se bucure de condiţii neaşteptat de prietenoase din partea autorităţilor, la un preț mult mai mic decât dacă s-ar vinde toate bunurile companiei pe bucăţi. Integral in Capital.
Romania Libera. Noua alianţă Ponta-Udrea împotriva lui Macovei şi Morar. Cristian Campeanu
Cineva este dus rău de tot cu sorcova la vîrful politicii din România, dar nu este Monica Macovei, aşa cum susţine prim-ministrul. Mai degrabă, lucrurile stau exact pe dos. Căci cine altcineva decât un om îmbătat de putere ar mai încerca să schimbe realitatea prin dictat, ca în Orwell?
Se întîmplă ceva foarte bizar în vremurile guvernării Ponta 2. Corpul de control al prim-ministrului, organismul pe care actualui premier l-a condus în guvernul Năstase, face plângeri peste plângeri la DNA pentru a scoate la lumină ilegalităţile guvernării Boc. Foarte bine, sa scoată la lumină tot. Ciudat este însă că toate, dar toate plângerile au în vedere exclusiv perioada 2009-2012 şi numai ministerele conduse de cei de la PDL, nu şi pe cele pe care, în 2009, s-a întâmplat să le conducă miniştrii PSD, ca şi cum corupţia ar fi început şi se va încheia cu Boc. Nu cu trio-ul mult hulit Blaga-Berceanu-Videanu, nici cu Elena Udrea, ci cu Boc.
Apropo de Elena Udrea, această doamnă a condus un super-minster unde a avut pe mână miliarde de euro, a făcut obiectul unei campanii mediatice în care a fost acuzată de toate relele pământului, dar cumva, nu există absolut nicio plângere la DNA din partea guvernului Ponta în ceea ce o priveşte. Nici măcar una. Prim-ministrul nostru, aşa cinstit şi justiţiar cum este, nu îndrăzneşte să o atingă pe Udrea nici măcar cu o floare, asta în condiţiile în care nu pierde niciun prilej să atace guvernarea PDL-Boc. Ponta şi-a făcut un obicei prost să trimită presa după cai verzi pe pereţi acuzând guvernarea anterioară de lucruri care, dacă o iei înapoi pe fir, pot fi identificate foarte uşor la PSD sau PNL, dar, cumva, niciunul din aceste atacuri ridicole nu o au în vizor pe Elena Udrea, deşi, după linşajul de la Antena 3, ai fi zis că n-o prinde anul în libertate. Integral in Romania Libera
Gandul. Becali: „Am fost sclavul vostru. Acum trebuie să plec”. Marian Sultănoiu
Nu vreau să vorbesc aici despre problema juridică a lui Gigi Becali. Nu vreau să-mi dau cu părerea într-un domeniu pe care nu-l stăpânesc. În principiu, am spus-o şi o repet, democraţia se construieşte pe un eşafodaj de legi, iar ca ea să dăinuie, fiecare lege trebuie respectată; de cetăţean şi, cu atât mai mult, de magistrat. Astfel, o hotărâre definitivă în justiţie sper să poarte cu sine experienţa, ştiinţa şi conştiinţa judecătorilor; implicit morala, echilibrul şi nepărtinirea acestora, în scopul recreării echilibrului dintre respectul şi fronda faţă de lege. Odată luată o hotărâre, se presupune că magistratul a fost, la rândul lui, în matricea legii, luând în calcul principiul „mai bine scapă zece vinovaţi, decât să fie condamnat un singur nevinovat”.
Ceea ce vreau să spun, însă, este faptul că Gigi Becali a fost propriul său „gâde”. Dar nu singurul. Spiritul histrionic, tupeul în afaceri şi în viaţă, îndrăzneala, brodate pe un soi de imaturitate a caracterului, l-au pus în situaţia de a pierde, pe rând, toate pozitivele native.
A fost crescut în frica lui Dumnezeu, de o mamă exemplară şi cu adevărat credincioasă; a învăţat, de la tată, să umble cu banul, firesc într-o stirpe de negustori. Problema este că a vrut prea mult şi prea repede, iar pentru asta a fost dispus să calce pe cadavre.
A crescut, repede, prin apropierea de Hagi, în siajul unui anturaj uns cu toate alifiile, instalat în anii 90 la conducerea echipei Steaua – între care se aflau personaje importante ale momentului: Păunescu, Hrebenciuc şi, mai apoi, Piţurcă. Integral in Gandul
Contributors. Ultima mare condamnare. De acum, va fi linişte. Sorin Ionita
Câţi dintre dv cred că barosanii din fotbal ȋn care tocmai şi-a rupt justiţia română zilele astea dinţii, au câştigat bani din alte părţi şi i-au adus ȋn fotbal aşa, din patriotism, sau măcar pentru filantropie şi onoare, după cum sună explicaţiile oficiale ale lui Copos? Câţi dintre dv cred că tipii ăştia, pe care ȋi vedeţi la TV cum rup trei pixuri până reuşesc se iscălească o hârtie, au avut cine ştie ce scheme complicate, nemaivăzute de sifonat bani din prăpăditele lor de cluburi sau cu prăpăditele lor de terenuri? Mda, aşa mă gândeam şi eu…
Nu vă uitaţi că l-au băgat la răcoare pe bufonul Gigi şi ȋncă doi expiraţi care sunt pe linie politică moartă. Intersecţia astrelor a făcut ca ȋn complet să fie majoritari nişte magistraţi ok – adică exact invers decât s-a ȋntâmplat ȋn celălalt şi aşa cum nu veţi mai vedea ȋn lunile şi anii care vor urma. Aşa cum cea mai lungă zi a anului e ȋn iunie, dar cea mai caldă lună este august, tot aşa şi justiţia funcţionează cu oarece inerţie: succesele de azi sunt rezultatul muncii acerbe din ultimii ani a minorităţii reformiste; iar non-rezultatele din viitor vor fi efectul reculului din 2013. Pe scurt, ieri aţi văzut ultima mare condamnare din epoca ȋncheiată; şi prima mare achitare din vremurile cele noi.
Or, dacă nici de haiducii ăştia de doi bani din fotbal nu am putut scăpa, e clar. Câţi dintre dv mai cred ȋn asigurările care ni se dădeau de binevoitori mai an, cum că reformele ȋn justiţie au atins masa critică, de acum sistemul trebuie lăsat ȋn pace să continue procesul singur? Că nu mai contează oamenii, ci instituţiile, că nu stă anti-corupţia ȋn persoana lui Morar, nici nu mai e nevoie de sprijin politic, monitorizare pe CSM şi promovări la curţi, scandal internaţional cu MCV şi restul? Unde sunt teoreticienii instituţionalizării reformelor sub USL, s-au ascuns acum sub masa critică, pe care dansează Becali din buric?
Dacă nici ȋn fotbal nu s-a reuşit condamnarea marii corupţii, cu această generaţie de tipi mai curând primitivi, lucrând la vedere, ca maneliştii, pe ȋncuscreli şi cu sacoşe de bani, plătind lefurile jucătorilor ani la rând pe contract de sponsorizare (!), ce şanse credeţi că mai sunt să se atingă cineva de zone totuşi elevate, acolo unde mafia română a trecut şi ea cel puţin la nivelul de complexitate 2.0, că or mai fi ȋnvăţat ei ȋn Italia şi altceva decât cum se leagă cravata cu nod cât pumnul? Integral in Contributors
Ziare.com. Puiul Miscarii Populare. Ioana Ene Dogioiu
Sa vezi potriveala! Cei mai multi dintre cei care au aderat la Miscarea Populara vor ca fundatia sa dea nastere unui nou partid politic cu acelasi nume, a anuntat Sebastian Lazaroiu, in baza rezultatelor partiale ale unei consultari printre membrii MP.
Eu nu m-as fi gandit la asa ceva, surpriza e totala, zau! Sa faca Miscarea Populara partid, cum de nu ne-am gandit? Dar vox populi, vox Dei. Si dl. Lazaroiu, ascultator de zei din fire, a si anuntat ca, daca rezultatele finale ale consultarii vor fi la fel, vor incepe imediat demersurile pentru crearea noului partid.
Acum ma intreb si eu, ca umil observator de pe margine, ce ar putea determina pe cineva sa aiba o optiune atat de clara – fundatie + partid? Pe ce sa se bazeze ea? Eu n-am vazut pana acum nicio actiune notabila a Miscarii Populare. Vreo initiativa remarcabila, vreo analiza profunda, nici macar vreo dezbatere cu mare rasunet.
Au incercat, e drept, sa-i dea un aer intelectual domnii Marian Preda si Daniel Funeriu si chiar cred in bunele lor intentii.
In rest, de la Iulian Chifu, la Sebastan Lazaroiu si Gabriel Berca, consilierii prezidentiali fondatori n-au avut decat o grija: sa anunte cum o sa apara noul partid al MP cat de curand. Mai mult, Sebastian Lazaroiu tot profeteste ruperea PDL.
Spre binele democrat liberalilor, ar fi bine ca predictiile domniei sale sa aiba acuratetea celei cu care o vestea pe Alba ca Zapada. Integral la Ziare.com
Revista 22. La catafalcul plagiatului sau Noaptea mintii useliste. Andreea Pora
O rezolvaram si pe asta cu plagiatul lui Ponta. Definitiv. Pina si Parchetul lui dom’ Nitu cel cu “autocontrolul scazut” a spus ca “fapta nu exista“. Gata, sa fie clar, plagiatul a murit oficial, prin ucaz de la stapinire si cel mai bine ar fi sa figureze chestia in Constitutia USL. Sa se scrie acolo negru pe alb ca: 1) nu-i nicio problema ca intre doua texte-, c-or fi ele doctorate, teze de licenta sau bacalaureat, carti, reviste, brosuri de partid, ghiduri medicale, referate de orice fel-, sa fie vreo “identitate totala sau partiala de structura” si2) autorii textelor respective pot avea orice provenienta politica, potrivit principiului “paza buna trece primejdia rea”.
Spalarea de pacate a lui Ponta si cu detergentul Parchetului general, marca Nitu&comp., nu are de ce sa surprinda, coabitarea are si ea pretul ei. Plus, ca nu ar fi avut cum sa fie altfel in tara relativismului moral cu sustinere populara. Unul de larga respiratie intelectuala, cum ar zice admiratorii lui “dottore” Reevaluatul si Impecabilul, care, iata, s-a putut prezenta la intilnirea cu mai marii Europei ( de aici si prioritatea NUP-urilor) cu doua tidule la mina. Intrebarea e daca madam Merkel se va juca linistita cu “lopatica in nisip”, cum ii recomandau asta-vara pucistii plagiatorului fara fapta, sau isi va pune ochelarii sa studieze cele doua inovatii romanesti (de care voi vorbi mai incolo), convingindu-se si mai mult ca tarisoara noastra e unica si merita monitorizata cu toata atentia, aratura pe care aceasta poate zburda fiind, practic, de necuprins in vreo directiva.
Din toata tevatura cu plagiatul de lux au rezultat, stiintific vorbind, doua axiome: a)ghilimele au fost inventate in anul de gratie 2012 de Consiliul National de Etica din subordinea Ministerului Educatiei roman si b) Gutenberg a fost un bou, caracterele tiparului nefiind numarabile. Daca prima axioma e deja istorie recenta, a doua de abia isi incepe cariera. In intelepciunea lor politrucii de la Oficiul Roman pentru Drepturi de Autor au spus ca “Nu se poate proceda la calcularea procentului de text identic preluat, deoarece formatele lucrărilor, tipul caracterelor utilizate şi paginaţiile sunt diferite”, asertiune care i-a venit manusa politrucului sef de la Parchet. Dupa ani de obscurantism, omenirea in sfirsit s-a luminat: un text scris cu Arial sau Helvetica nu-i egal cu unul tiparit cu Times New Roman sau Calibri si viceversa. Deci, nu pot fi comparate nici partial, nici total. Revolutionara descoperire, pe care am putea-o numi “efectul Ponta asupra tiparului”, va pune in mare dificultate toata industria ce foloseste inventia lui Gutenberg. Va dati seama! Impasul nu poate fi rezolvat decit prin vreo directiva europeana, ba chiar una mondiala, care sa postuleze “caracterul unic”. Integral in Revista 22
Deutsche Welle. La catafalcul democraţiei româneşti. Petre M. Iancu
Au loc alegeri în România? Au loc. Sunt ele „comme il faut”? Sunt ele, aşa cum li se cere unor alegeri democratice, realmente libere, egale, secrete, corecte şi universale? Sunt. Dar funcţionează oare şi democraţia?
Alegerile nu sunt suficiente ca să garanteze democraţia. Ar mai fi nevoie de ceva. Ar fi nevoie de respectarea spiritului societăţii liberale, a legii, realităţilor şi a voinţei populare. La acest capitol al respectului faţă de valorile democraţiei, de adevăr, de lege şi faţă de naţiune, domneşte, în România, dezastrul. Motiv pentru care democraţia e moartă în coteţ.
De ce nu funcţionează democraţia românească s-a putut constata uşor, mai nou, ca şi de atâtea alte ori în ultimii câţiva ani. Întrebat prin referendum ce vrea, poporul a răspuns clar: un parlament mai suplu, unicameral.
I s-a dat opusul, aşa că dispune acum de un parlament supraponderal, plin cu neaveniţi. Dacă naţiunea ar fi fost întrebată în ce măsură vrea un for legislativ cinstit, ar fi răspuns cu siguranţă că l-ar vrea curat ca neaua. Dar are iată unul din care, ca şi din guvern, nu lipsesc nici penalii şi nici puşcăriabilii.
Dar cum să fie altfel executivul, dacă însuşi premierul a furat cuvinte şi idei şi poartă pe nedrept un titlu academic, dar procurorii, proaspăt remaniaţi la vârful lor, hotărăsc, altfel decât oamenii de ştiinţă, altfel decât realitatea empirică, vizibilă, altfel decât experţii interni şi străini, că plagiatul n-ar fi avut chipurile loc? Şi că premierul, ca atare, ar putea rămâne nepedepsit?
Să ne înţelegem: premierul ar fi avut loc de-ntors. Ar fi trebuit, în mod normal, să respecte cutumele europene şi tradiţiile lumii moderne, ale ştiinţei şi ale civilizaţiei, să-şi admită greşeala şi să renunţe la titlul academic, fără să-şi abandoneze cariera de politician.
Că n-a făcut-o, e dreptul lui. Dar că a manipulat (sau a acceptat manipularea unor) instituţii din subordine, precum Ministerul Educaţiei şi a desfiinţat (sau a permis să fie desfiinţate) instituţii precum Consiliul de Atestare a Titlurilor şi Diplomelor, doar pentru a nu i se oficializa plagiatul e intolerabil. Cum intolerabilă, într-un stat de drept, e nerespectarea dreptului la proprietate ori o justiţie care stă sluj în faţa celor prea puternici, negând realitatea şi principiul tratării egale a tuturor cetăţenilor în faţa legii. Integral la Deutsche Welle.
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
Salut de dimineata… tarzie 😀
1.pe de-o parte ar fi bancul zilei de ieri de pe HotNews: Guvernul a reusit sa vanda CFR Marfa! Investitorii au venit cu caruta si bomfaierele sa-si ia achizitia…. Pe de alta (cu referinta la “ochi albastri”) nu pot uita ping-pong-ul dintre gubernul de trista amintire si ioan nic(i)-o-lae* cu actiunile SNTR;
2.nu doar cineva e dus rau cu sorcova in poli-tichia romaneasca. Dusul cu sorcova/zaharelul este de esenta poli-tichiei. La care as adauga, cu voia dvs, noua sa forma de manifestare = coabitaceala;
3.de-a lungul timpului prs care inca mai credeau intr-o asanare a spatiului public de caraielile ciorii impanata cu resturi de paun au folosit diverse scheme si stratageme incepand cu o tentativa de embargo mediatic. Cred ca de fapt o solutie eficace ar fi fost camasa de forta si o rezerva de lux (si-o permite) intr-un sanatoriu;
4.daca tot vb ieri despre metafore: Câţi dintre dv cred că tipii ăştia, pe care ȋi vedeţi la TV cum rup trei pixuri până reuşesc se iscălească o hârtie, au avut cine ştie ce scheme complicate, nemaivăzute de sifonat bani din prăpăditele lor de cluburi sau cu prăpăditele lor de terenuri? Mda, aşa mă gândeam şi eu…;
5.puiul tocmai fusese renegat in seara precedenta (ce-i drept renegarea a fost in provincie) de niste indivizi care completeaza galeria politrucilor. Probabil c-or merge pe ipoteza conform careia cui pe cui se scoate;
6.or-da/or-lua n-a zis ca plagiatul nu exista. Formularea a fost despre procentul plagierii a carui consistenta nu se poate stabili din cauza schimbarii fontului (si a identarii si a paginatiei). Altminteri Andreea o comite inca din titlu. Expresia noaptea mintii useliste este pleonastica;
7.cam nashpa dar real tabloul. Democratia e pe nasalie. Daca n-ar fi trecut pastele as fi propus s-o rastignim… cu sperantele indreptate spre pastele celor care nu mor cand vor javrele 😛
Intrebare: stie cineva ce eveniment national a gazduit Clujul in perioada 1-5 aprilie? Nu. Nu e gluma. Gasiti raspunsul pe alta… pardon, site-ul: http://ziuadecj.realitatea.net/eveniment/olimpiada-nationala-de-religie-are-loc-la-cluj–108551.html
____________________________________________________________________
* ala care avea pareri critice despre caritatea unora precum Bill Gates
Salut Ken,
cred ca avem aceleasi opinii legate de articole si continutul lor. Problema ar fi ce ne facem? Cumparam matanii de la Muntele Atos si ne rugam la Dumnezeu cum a facut Becali (Dumezeu nu prea a raspuns) sau mama naibi incepe toata lumea sa vada ce se intampla.
Nu’sh cine dar eu nu-mi pot permite sa cumpar matanii de la Muntele Athos 😛
Greu de raspuns la toate solicitarile. Iti dai seama cate belele se-ntampla-n lume. De la ciocniri de trenuri, tornade si prabusiri de poduri pana la atacuri cu arme albe in plina strada si manareli fiscale. O fi ocupat.
(– Aloo… aloo…
– The number you call has been disconected from the terrestrial network.
Please, try on the astral communications… )*
Cred ca noi mai avem de coborat in Infern. Adica pana la nivelul de intelegere al masei critice. Dupa care incepe ciorovaiala/paruiala pt alegerea caii de urmat la urcus. Si despre metoda catararii 😛
Cum spuneai si tu deseori: macar traim vremuri interesante 😉
__________________________________________________________
* sursa de inspiratie: http://www.youtube.com/watch?v=4BQsJb7w83w 😉
Mai important cred ca este ce se petrece la Cluj in zilele acestea…
http://ro.tranzit.org/en/lecture/0/2013-05-24/tranzitro-cluj—social-forum-cluj-napoca-the-commons-of-the-left
Multumesc pentru informatie. Foarte interesant!
Cu mare placere! Urmariti daca aveti curiozitatea si ceea ce se publica pe Criticatac, acolo apar referiri la manifestarile de stanga ce se organizeaza, tot mai des in ultimul timp, la Cluj. Orasul Doinei Cornea si al lui Calin Nemes.
in trei ani Transilvania o sa devina rosie ca para focul din iad 🙁
Theophile, va rog mult, nici in gluma sa nu mai spuneti asa ceva. Sunt cativa acolo care se cred de stanga sau ceva de genul asta, nici ei nu stiu exact. Va trece, cu varsta. 🙂
elsewhere,
eu ma uit la rezultatele alegerilor acolo si ma ingrozesc 🙁
la rezultatele unor alegeri la care au participat patruzeci si ceva la suta din cetatenii cu drept de vot? Da, cred ca inteleg. Acestia asa vor vota si de-acum inainte.
Draga elsewhere,
oamenii trebuie sa intelega ca cine nu vonteaza da votul lui adversarului (posibil)
Va dau dreptate aici. Oamenii trebuie sa inteleaga ca absenta la vot inseamna implicit un ajutor dat adversarului. Dar totusi, oare nu ar fi mai simplu si frumos daca oamenii s-ar duce la vot din convingere, pentru ca au gasit o alternativa care merita sustinuta ? Nu neaparat un om, ci o miscare, un partid, un grup, o idee…!
Ok, e bine ca suntem de acord! Cum ii scotem din casa la vot?
Va pot spune cum. Cere insa ceva timp, efort si organizare. Ceva absolut fezabil pana la alegeri. Daca va intereseaza, am un plan pe care vi-l pot descrie. Insa nu aici, pe blog. 🙂
nici o problema aveti mailul blogului – aboutread@gmail.com
multumesc pt adresa. v-am trimis un email ! 🙂
Buna ziua,
exceptionale toate articolele citate. Din pacate,doar cu aceasta satisfactie ramanem si cu un gust amar!
salut Cedric,
da asta este sentimentul. Mai grav este ca oamenii nu inteleg proportiile catastrofei
salve!
pentru ca’i dumineca, va sfatuesc sa datzi mai incet gratarele ca sa putetzi asculta o manea de colectzie dedicata lu giji (si – mai ales – nu numai!), marca avtobaza kamikadze!
http://nikuelektriku.blogspot.ro/2013/05/esclusif-intra-si-vezi-maneaua-lui-gigi.html
n’am avut alta rima!
Salut Nikule 🙂
Ne-ai inveselit ca de obicei 🙂
Buna ziua! 🙂
Si ca peiajul politic sa fie complet, doua declaratii de ieri ale lui MRU. De data aceasta, spuse fara perdea. Noi o stiam deja de saptamana asta, insa acum e afirmata oficial de MRU
“Va rog sa observati ca partenerii nostri de dialog sunt partide membre ale Partidului Popular European, ca este vorba despre PNTCD, care este cel mai vechi membru al PPE (…), ca e vorba de PDL sau de UDMR. Noi ne pregatim pentru a construi o dreapta romaneasca reprezentativa pentru PPE. Si, evident, Forta Civica, pe cale de a deveni membra a PPE, cu sprijinul PNTCD, al UDMR si, poate, la un moment dat, si cu sprijinul real – si subliniez acest cuvant – al PDL“, a spus Ungureanu……Ne-am trezit loviti din toate partile. Cel putin din partea PNTCD nu au venit in niciun fel probleme, dar am avut destule, si asta pe seama intelegerilor intre PDL si UDMR. Nu vedem motivul pentru care un partid care astazi creste si a carui voce pro-europeana incepe sa se auda, un partid care are sansa (…), nu vedem motivele unei asemenea opozitii. Daca exista si nu le cunoastem, macar sa fie publice, pentru ca sustinerile, ca si lipsa de sustinere nu au nevoie de ascunzisuri, ci de un comportament demn“, a declarat Ungureanu”(Hotnews)
Si inca o declaratie care arata clar directia in care se indreapta PDL-ul si cum vor fi raporturile intre PDL si FC.
“Am anunţat că 25 mai 2013 înseamnă încheierea primei etape de dialog politic pe care îl purtăm cu lideri ai diferitelor formaţiuni din dreapta. Am avut discuţii cu preşedintele PDL, Vasile Blaga, nu am primit răspunsuri concludente. PDL, potrivit răspunsurilor sale, trece printr-o etapă de reorganizare. Sper ca această etapă de reorganizare să nu dureze până în 2016, să se încheie repede fiindcă timpul presează, iar 2014 este mâine”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu…..Am avut discuţii cu Vasile Blaga şi am convenit ca aceste discuţii să continue până când PDL îşi va desluşi propria atitudine faţă de proiectul pe care l-am oferit”.
Ziua buna 🙂
Buna mar 🙂
Postare noua – Sa împrumutăm ceva elite că ale noastre dorm!
ce vot? pana acum am tot fost la vot, dar de acum nici nu ma mai deranjez sa mai ies. Ca nu mai stiu pe cine sa votez, vechea dilema a romanilor.