Ziarul de Duminică – 24 noiembrie 2013
24/11/2013 | Autor theophyle Categorii: Ziarul de Duminica |
Ziarul de Duminica propune cititorilor Politeia cele mai bune articole publicate in cursul saptamani in media on-line. Articolele nu sunt mentionate intr-o ordine anume.
Curs de Guvernare. Când premierul trimite economia, pentru încă un an, la păscut. Pauza de-o lună. Cristian Grosu
E necesar să înțelegem că azi, 19 noiembrie, am intrat într-un nou ciclu, identic în liniile sale fundamentale cu cel început în decembrie anul trecut. Nu are cum să se încheie mai bine la anul pe vremea asta. Cel mai probabil se va încheia mai rău – căci nu poți să ieși bine dacă nu înveți din greșeli și procedezi în continuare nu greșit, ci rău.
Valul a trecut și a durat fix 4 săptămâni. A lovit – iar guvernul a trecut destul de ușor pe sub el, în plin l-a primit economia reală – pe două direcții plecând din același trunchi: 1) Rectificarea în jos pe toate palierele (când guvernul a constatat că niciuna din socotelile sale nu se potrivește) și 2) Adoptarea bugetului pe 2014 – unde rezultatele creșterii economice s-au soldat cu mai puțini bani la buget, așa încât au fost inventate noi taxe (pentru mediul privat, firește), și a fost inventată, în premieră, indexarea cursului euro cu inflația leului – inovație pritocită la cabinetul ministrului (excelent cercetător în afara politicii) Liviu Voinea. Guvernul a reluat ciclul început anul trecut nu doar fără să fi învățat nimic, ci călcând cu băgare de seamă pe urmele exact acelorași pași pe care i-a făcut până aici. Am să încerc să rezum lapidar, pe 4 direcții, problema care ne împinge pe aceeași cărare pe care am ajuns, astăzi, la capătul unei creșteri care ne face campioni în UE, la intrarea într-un an care se anunță mai dificil decât acesta. Voi folosi analize și informații publicate pe cursdeguvernare.ro.
La sfârșit voi spune ceva și despre premierul Victor Ponta.
1. Beția cifrelor și neînțelegerea cifrelor
Creșterea economică pe care guvernul a lăsat-o să facă minuni bugetare, în vreme ce el era preocupat exclusiv de imagine și războaie politice n-a produs singură nimic.Creșterea s-a bazat în principal pe 2 surse. Agricultura și Exporturile. Agricultura (românească) crează, însă, 3 probleme atunci când intervine în creștere, fapt care face să dea bine în statisticile Eurostat pe PIB, dar nu înseamnă mare lucru la buget : Agricultura românească e nefiscalizată, e dezorganizată (marii retaileri se aprovizionează în principal din import) iar piața internă e subminată de o contrabandă care pare mai degrabă controlată decât combătută de stat. Integral la Curs de Guvrnare
Curentul. Nanism. Tia Serbanescu
Terenul de la Nana (Călărași) cumpărat de Ioana Băsescu s-a dovedit mănos – au răsărit deja câteva comisii parlamentare de anchetă – dar și minat: dnii Ponta și Antonescu și-au pierdut pacea și prietenia înfruntându-se pe marginea lui. Despre marea comisie de anchetă cerută și anunțată de dl. Ponta – șeful de facto al Parlamentului – premierul a mințit: „am vorbit la telefon cu Crin și a fost de acord” iar dl. Antonescu a dezmințit: „nu am vorbit cu Ponta despre anchetarea lui Băsescu”. Cei doi s-au întâlnit pentru a lămuri lucrurile: „a fost o neînțelegere, Crin credea că e vorba de altă comisie” a mințit dl. Ponta din nou.
Crin (care a luat și el credit pentru casă) a lipsit însă de la asumarea pe descentralizare enervându-l pe dl. Ilie Socru: „dacă Antonescu se supără prea tare, atunci o să-i spun două lucruri”. Ei, atunci și Crin o să-i zică vreo două. „PNL nu-și permite să nu accepte comisia” a zis socrul mic întrucât „comisia se face și fără PNL și o să-i spunem lotul nana”. Nanism politic. „De ce nu fac plângere la Parchet”, s-a mirat dl. Băsescu. Simplu: nu-i interesează adevărul ci scandalul. „În USL e competiție între Ponta și Antonescu, cine e jupânul alianței” a zis președintele. Degeaba.
Jupânul e Felix. Așa că a venit timpul ca evazioniștii, corupții, hoții, cei care și-au dosit averile (apropo, unde-o fi averea dlui Ilie Sârbu? Zicea c-a trecut-o pe numele Dacianei dar nu-i acolo) și securiștii să facă ordine (nu și justiție) în țara asta. Tandemul Ponta-Felix e mai unitar decât cuplul pasional Ponta și Crin – pe care dl. Băsescu l-a ales din nou: „măcar nu minte toată ziua, amândoi sunt două belele, incompetenți și cu reputație proastă dar Ponta e mai lipsit de caracter” iar dacă dreapta nu se unește rapid, „Ponta și Antonescu vor juca prezidențialele în doi”. Și cine le cântă? Integral aduce Curentul
Revista 22. Oda lui Basescu ( Scrisoare de la un basist adevarat). Andreea Pora
Ma numesc Victorita Popescu, domiciliez in Fundaticile de Sus, chiar linga scoala, motiv pentru care beneficiez de uaierlesul pe care l-a instalat acolo dom Costel, fostul nostru primar, Dumnezeu sa-i dea sanatate, ca-i de-al nostru, basist, chiar si acum dupa ce l-au dat jos nenorocitii astia de uslasi si toti spalatii pe creier din comuna. In ultimul timp am reinceput sa urmaresc tot ce misca pe feisbuc si teve, ca m-am enervat rau de tot. Va zic de la inceput ca sunt basista si asa o sa mor orice s-ar intimpla. Eu nu-s ca raspopititii astia, ca barbatu-meu Ghituca si altii, care s-au bolinzit la cap de la o vreme. Ma crucesc si nu pricep ce-i cu el, ce l-a lovit, ma gandesc c-o fi de la diabet ca auzisi la teve ca-ti tulbura mintea si da tot soiul de manifestatii. Nu va spui ca in alegerile din 2009 era asa de apucat c-a dat-o afara din casa pe vara-sa care tinea cu prostanacu. Venise saracuta sa stea la noi ca nu mai avea viata cu nenorocitul ala de barbata-sau, io i-am zis, nu-l lua Floricico, in 90 fuse asta, ca astia care au fost mahari la pecere o sa fie dati pe margine, m-am inselat, ca imediat s-a dus cu fesenistii si acu e plin de bani, dar cu Floricica e o bestie cum vezi in filme. Ghituca si Floricica se ciondaneau cit e ziulica de lunga, Ghituca voia la B1, ea la Antena 3 si Realitatea, asta pina-n momentul cu filmuletul cu pumnul lui domPresedinte. Al meu a umplut ecranul de flegme si proasta de Floricica, ca altfel nu poti sa-i spun, in loc sa-l lase sa-i treaca damblalele ridea. Era s-o pocneasca daca nu saream eu. A suit-o in masina, a lasat-o la gara si el s-a dus la Bucuresti sa protesteze. Mi-era ca face vreo boacana p-acolo, da foc la ceva, bate pe vreunul. Nu l-am mai vazut pe Ghituca decit dupa ce domnul Presedinte a cistigat, s-a intors asa de luminat si linistit c-am intrat la banuieli ca si-a gasit vreo curva p-acolo. Si eu sunt basista adevarata, dar ma tineam mai bine cu firea. La referendumul din 2012, am turbat insa amindoi atit de tare ca era sa ne pocneasca inima si vasele de singe de la cap. Ghituca urla cit e ziua de lunga, scuzati, baga-mi-as p…a in ei de pucisti, iar eu aprindeam luminari sa-l intareasca pe domnul Presedinte si sa-i loveasca boala pe ailalti. A fost jale aicea in comuna, toti erau cu plagiatoru si cacarau, sa le dea Dumnezeu numai bune alora de-au scornit numele astea frumoase care mi-au mers la suflet, si impotriva domnului Presedinte pe care din dictator nu-l scoteau. Ca le-a taiat, ca le-a luat, ca n-au nici dupa ce bea apa, pe dracu, ca toti traiau ca mai inainte, da le-a bagat asta-n cap antenele si nu era chip sa mai vorbesti omeneste cu ei. O vreme nici n-am indraznit sa mai ies din casa, ca strigau dupa mine basista imputita, dar povestesc alta data ce-a fost atunci, ca nu vreau s-o mai lungesc.
Am istorisit toate astea ca sa intelegeti de ce ma crucesc acum cind il vad pe Ghituca al meu dondanind toata ziua si gasindu-i cusururi peste cusururi domnului Presedinte. Ce-ai barbate, zic, ce-ai, te-ai stricat la cap, te-ai dat cu aia, esti cu Varanul si uslasii? Acum zic tot timpul Varanul, tare-mi place, nu stiam ce-i aia, dar mi-a adus nepotu o poza cu reptila. Am intrat la banuieli si am deschis teveul, nu ma mai uitasem de ceva vreme ca m-am apucat de agricultura bio, dar era sa cad lata. Dechid si netul cu uaierlesul, ca nu l-a scos tilharul ala de-a venit in locul lui dom Costel, si ramasei bujbei. Am inteles de unde i se tragea lui Ghituca al meu. Ziaristii basisti in care imi pusesem ultima speranta sa faca opozitie, ca aia de la pedeleu sunt ca coca nedospita, o dadeau cotita. Se faceau arme in mina dusmanilor. Rielativizau, cum bine a zis pe feiscbuc un domn de-al domnului Presedinte, Papahagi parca, rielativizau si le pierise descernamintul. Cum se poate una ca asta? E posibil sa-l lase singur singurel pe domnul Presedinte? E posibil sa nu inteleaga ca doar in el ne mai e nadejdea, ca-i singurul care le mai poate face mate fripte astora de la USL, vedea-i-as rupti si cu sapte candidati. Integral in Revista 22
Contributors. Propaganda ca strategie bugetară. Dan Suciu
Zilele trecute, pe site–ul de socializare al premierului, mașina de propagandă a guvernului – singurul departament care funcționează la turație maximă la Palatul Victoria – a pus următorul banner: „Dincolo de propaganda din ultimele zile, noi nu am pus nicio taxă pe niciun cetățean al României. Nicio persoană fizică din România nu plătește o taxă în plus. Dimpotrivă, am scăzut anumite lucruri“. Semnat: Victor Ponta. În pregătirea bugetului pe 2014, anunțul este o minciună sfruntată, semn că propaganda a ajuns să nu mai mizeze pe nuanțe și minime argumente, ci doar pe zgomot. Să lămurim lucrurile: avem o suprataxă la benzină de 7 cenți la litru, avem accize majorate de două ori (prin sistemul de calcul și printr-o majorare anualizată), avem permisiunea guvernului pentru majorarea taxelor locale. Toate acestea sunt taxe suplimentare pentru anul viitor pe care le plătesc și persoanele fizice. Dar în lipsa unei performanțe bugetare, zgomotul și furia sunt cele ce pot acoperi o serie de mișcări de protest care se anunță pe final de an, din motivul simplu al neîndeplinirii marilor promisiuni electorale legate de majorări salariale, compentență în guvernare etc.
Privit însă strict din perspectiva echilibrelor bugetare, faptul că nu avem o creștere globală a salariului în sectorul public este marele semn de raționalitate care mai există în construcția unui buget care are ca țintă foarte ambițioasă un deficit de doar 2,2% din PIB. Să păstreze un deficit mic, într-un an electoral, după ce euforia schimbării de guvern a dispărut, este cea mai grea confruntare cu guvernarea propriu zisă pe care o are premierul Ponta, de când este la Palatul Victoria. Anul trecut, s-a ascuns în spatele revenirilor salariale puse la cale de guvernele precedente, dar tranșate de noul guvern USL. Anul acesta, singurul element concret prin care se poate cuantifica eventuala performanță a unui guvern care nu a adus o îmbunătățire a serviciilor publice și nu a impresionat nici pe departe prin competențe sau viziune este majorarea salariului în sectorul public. Guvernul se ascunde în spatele majorării salariului minim, pe care o anunță ca pe o mare performanță (pentru că sunt peste 200.000 de bugetari care au acest salariu) și a burselor și bonusurilor pentru tinerii profesori și medici. Ideea acestor burse nu e rea, dar nu va liniști deloc lucrurile în zone în care așteptările erau maxime, conform promisiunilor. Integral la Contributors.
Gandul. 300 – Eroii de la Nana. Marian Sultănoiu
Acuma, că Antonescu a dat fuga la Victoria şi s-a pus de acord cu Ponta asupra înfiinţării celei de-a doua comisii care va sta de veghe în lanul de secară – după ce ne-a convins că nu face el şi PNL-ul său, joia, ce vrea PSD-ul, miercurea -, urmeză ca şi Camera Deputaţilor s-o „nască” pe a treia: comisia care măsoară cu pasul cele 300 de hectare smulse din trupul ţării, de familia prezidenţială. La urma-urmei, cinci sute de parlamentari de care n-a auzit nimeni trebuie să-şi justifice, cumva, existenţa şi banii pe care-i înfulecă. Şi cum, doar vreo câteva zeci îşi fac loc în charterele rezervate desanturilor exotice, plevuşca trebuie scoasă pe mirişte.
Remarc, din bun-simţ şi nu în prezenţa ori absenţa certificatului de antibăsism, că suntem obligaţi, ca naţie, să fim martorii-butaforie ai unui circ ridicol produs de mereu aceeaşi clasă politică, plină de tupeu şi săracă în respectul faţă de oameni. Văd că, pe măsură ce devin tot mai inutile – dat fiind declaraţiile notarilor, ale DNA-ului, ale unor reprezentanţi ai CEC -, comisiile parlamentare apar ca ciupercile după ploaie, născute de urmaşii politici ai celor care au „întârziat” şi împietrit ţara în proiect.
O ţară în care ne-am uitat, ca drogaţii în sevraj, cum au murit Bancorex, Banca Agricolă, Banca Religiilor şi altele de calibrul lor, ca să poată supravieţui formaţiuni politice hulpave, legate ombilical de interesele unor mafioţi notorii, guverne care au tocat banul, „urcând” datoria publică la peste 100 de miliarde de euro, care au vândut industria la fier vechi, care au privatizat pe nimic tot ceea ce producea şi au semnat contracte pentru care noi şi copiii noştri, şi copiii copiilor noştri vom plăti, cu miliarde de euro, parful de pe tobă.
Această clasă politică lamentabilă, care îşi umileşte electoratul de 25 de ani, se face, mai nou, că-i pasă de CEC şi de cele 300 de hectare de pământ cumpărate de unul dintre ei, în virtutea necesarelor reglări electorale de conturi. Se moşesc comisii, se promit anchete fără finalitate, se fac valuri şi nesfârşite campanii; toate, praf în ochii cocoşaţilor de taxe şi impozite, vlăguiţilor de sărăcie şi frustrare. Integral in Gandul.
Deutsche Welle. Merkel vrea să vorbească cu Putin despre Ucraina. Robert Schwartz
Cancelara Germaniei a anunțat că va purta o discuție lămuritoare cu președintele Rusiei, după ce Ucraina a decis să se retragă din acordul de asociere cu UE. Rusia criticase acordul în repetate rânduri.
Săptămâna viitoare, la summitul european de la Vilnius, Ucraina urma să semneze tratatul de asociere cu Uniunea Europeană, ceea ce ar fi apropiat Kievul de blocul comunitar. Guvernul ucrainean a făcut însă un anunț-surpriză – renunțarea la parteneriat. Moscova criticase înainte această intenție de asociere.
Kievul a propus în schimb negocieri comerciale cu UE și cu Rusia. Premierul ucrainean Mykola Asarov a respins criticile potrivit cărora decizia de renunțare la acordul de asociere ar semnala o schimbare de direcție radicală în politica Ucrainei. Hotărârea ar fi fost luată din rațiuni strict economice, potrivit șefului guvernului de la Kiev.
În această controversă se implică acum și cancelara Germaniei Angela Merkel, care a anunțat că dorește să vorbească, cu prima ocazie, cu președintele rus Vladimir Putin despre Ucraina. Parteneriatul estic al UE nu este un proiect orientat împotriva Rusiei, a arătat cancelara federală. Merkel a adăugat că, pe viitor, în procesul de integrare a fostelor republici sovietice nu mai trebuie să se ajungă mereu la confruntări cu Moscova. Negocierile cu Rusia trebuie să asigure că relațiile bune ale acestor țări cu Rusia nu trebuie să implice relații proaste cu UE. Integral la Deutsche Welle
EVZ. Momentul antologic al prăbușirii lui Ponta. Marioneta și-a tăiat singură sforile, în direct și la o oră de vârf. Adrian Pătruşcă
Victor Ponta a suferit cea mai cumplită înfrângere din cariera sa. Nici când dormea în Gare du Nord, la Paris, nu a fost atât de umilit ca vineri seara. Este meritul unei mâini de ziariști excepționali. Întrebările lor precise ca un ceas elvețian, tăioase ca oțelul suedez, dar elegante ca melonul britanic, l-au scos pe Ponta țâțâni. Niciodată nu l-am văzut atât de disperat. Nu știa cum să scape din capcană: își mușca buzele, își zbura ochii în toate părțile, se fâțâia de pe un picior pe altul.
Spre final, masca de politician matur, tencuită în ani, cu migală și perseverență la școala de actorie Iliescu & Năstase, i se crăpase de tot. De sub ea se ițea mutra jalnică a unui țânc chelfănit pe maidan, care imploră: „Nu mai da, nene!” El, Arogantul, Sarcasticul, Zeflemistul, se năruise de tot, se topise ca Vrăjitoarea cea Rea din Oz, după ce a fost stropită cu apă.
Sub tirul necruțător al întrebărilor, Victor Ponta a arătat că a ajuns premier al României doar printr-un accident nefericit al istoriei. Până vineri se știa că e tufă la Economie. S-a demonstrat însă că habarnamismul său este universal. Constantin Dăscălescu, prin comparație, era un astru. Până vineri, bunul simț ne îndemna să credem că măcar la Drept Ponta se descurcă, dacă nu strălucit – doar nu e doctor! – totuși decent, de vreme ce a ajuns procuror. Aiurea! Știe tot atâta Drept câtă Sanscrită știu eu! Integral la EVZ
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
Buna dimineata,
un articol proaspat , aparut dupa aparitia revistei saptamanale, dar completeaza pe cele enumerate:
http://www.ziare.com/victor-ponta/premier/cat-de-cutremurator-de-habarnist-este-ponta-1269421
Buna Dimineata Cedric,
multumesc, nu am apucat sa-l citesc 🙂
Buna dimineata 🙂
Un alt exemplu care se pare ca scapa observatiei este ca Ponta a spus ca bugetul se construieste numai pe taxele in vigoare anul asta, cresterea de acciza nu se pune pentru ca se aplica de la anul. Si ca nu este in legea bugetului, numai in Codul fiscal, deci nu participa la constructia bugetului.
Adica aia sunt niste bani care pot fi ascunsi pe unde vrea Ponta, un an nu figureaza pe nicaieri, ar spera el.
Despre articolul lui Patrusca de ieri, cu regret dar cred ca a facut o fixatie, nu este competenta presedintelui sa aprecieze daca o taxa este oportuna sau nu, poate doar daca este ilegala(asta nu-mi dau seama).
Ca romanii ar reactiona masiv la calculul rece al presedintelui este o speranta fara acoperire, romanii reactioneza emotional si visceral in proportie>70%, el a fost ales tot asa.
Buna dimineata Gino,
bineinteles ca ai dreptate, articolul lui Adrian Pătruşcă a fost postat si pentru a edifica cat de departe suntem de o cultura si o maturitate politica adevarata.
Buna,
cred ca a venit timpul sa ne despartim de editorialistii incremeniti in cliseele proprii, gen CTP-Montesquieu si Patrusca-pugilisti(nu eram sigur: boxeuri sau boxeri 😀 ) si de ciorba lunga taraneasca a doamnei Pora, pe care nu am putut-o duce pana la sfarsit.
Parerea mea, desigur. (nu inseamna ca nu trebuie trecute in revista)
Gino,
nu avem altii, din nefericire. Cand vor aparea o sa-i mentionez desigur. Daca ai niste recomanari, chiar te rog! Eu nu-i vad 🙁
Theophyle,
sunt bune astea care sunt, sunt reprezentative si le vorbim de bine sau de rau 🙂 , dupa cum ne plac sau nu, doar nu o sa fim un cor de laudatori ai ziaristilor.
Sunt comentatori pe aici care scriu mai bine decat multi “consacrati”.
sigur ca ai dreptate, dar noi nu suntem “formatori de opinie”, in primul rand pentru ca romanului ii plac “numele consacrate” si in al doilea rand nu prea suntem cititi de “tot poporul” 😆
Unu: formatorii de opinie au beneficiat rar de sufragiile majoritatii.
be: majoritatea are tendinta sa te tarasca in mediocritate.
😀
Nu stiam ca Ponta s-a facut de ras si la Guran. Parca ,de vineri seara, nu l-am mai vazut la tv. S-o fi “rusinat” de propria prestatie? N-as prea crede.
In alta ordine de idei, am citit ca Rusia da Ucrainei 20 mld dolari (sau euro, n-am retinut exact). Asta e pretul razgandirii!
Cedric, bine ca le-au dat bani si nu au trimis 20 de divizii de tancuri
buna dimineata
faptul ca toata-toata -lumea INCLUSIV CEI CARE AU VOTAT USL isi dau seama ca au gresit sau au facut o prostie e deja un truism;
ceea ce e gravissim este ca nimeni din media nu accepta promovarea alternativelor viabile;
discutia publica-daca exista-nu mai trebuie dusa pe ” disputele de opereta”( ca sa nu scriu de mahala) intre ponta basescu,ponta antonescu sau basescu antonescu;
discutia trebuie canalizata spre alternative; exista? si daca da ,cum se valorifica?
altfel si de acum in 20 ani tot circ ieftin se va servi la masa de Craciun si romania daca va mai fi,va fi tot”incremenita in proiectul care nu exista”
e o sansa unica-asazisele programe al gashtilor s-au dovedit niste minciuni gogonate si nimeni nu le va mai crede(cred ca inclusiv aia care voteaza pentru ulei)
@cedric
urmariti mai jos/e antologic
http://www.youtube.com/watch?v=bLHgKYoI7ws
Buna dimineata!
Si in calitate de deputat de Gorj Victor Ponta a primit o evaluare pro bono!
“Zece ani cu Victor Ponta mai răi ca o veșnicie cu Nicolae Mischie.”
http://www.gorjnews.ro/slider/10-ani-cu-victor-ponta-in-gorj-mai-rai-ca-o-vesnicie-cu-nicolae-mischie.html
Buna dimineata,
un compliment ca asta mai rar 🙂 de mentionat ca Mischie a fost mazilit de mentorul lui Ponta.
Buna mentiunea! Cazuri sociale! 🙂
totii “socialistii” sunt cazuri sociale 😆
buna dimineata si o zi excelenta tuturor ! 😀
buna ziggy!
Dece cresc taxel;e si impozitele …..tovarsiiau privilegii
Adrian Năstase recunoaște că și-a tipărit ultima carte la Monitorul Oficial, unde șef e o mimoză a lui Zgonea. Probabil la preț preferențial, de la stat un cadou pentru Bombonel. Și așa face Monitorul Oficial un “act de cultură”.
pastele masi! Profitori pana la ultimul kkt!
Razvan Ungureanu a distribuit un link.
acum 28 de minute lângă Bucharest
Astăzi, de la ora 13.00, mă puteți urmări la B1 TV.
Online, aici:
B1 TV Live
http://www.b1.ro
Transmisiune in direct B1 TV,
va fi lumea mai sigura dupa acordul cu iran?
un lucru pare sigur acum: pretul titeiului nu va mai creste,cel putin 6 luni ;daca va scadea,nu e sigur
pentru interesati, MRU
la ora 13:00, pe B1Tv
http://www.b1.ro
la ora 15:00 MRU pe Digi24
http://www.digi24.ro/Media/TV/Live/Digi24
scuze!
l-am vazut ieri la Digi intr-o discutie despre R Moldova. “statul roman trebuie sa ajunga la sufletul cetateanului moldovean , nu doar sa existe relatii cordiale intre oficialii de pe ambele maluri ale Prutului” . adica mai usor cu cu declaratiile “patriotice” si mai multe fapte . 😀
neata tuturor! 🙂
Salut citi 😆
@intamplator,
multumesc ,multumesc, multumesc pt. filmulet. Pierdusem, intradevar, o discutie antologica, asta deoarece nu ma mai uit demult la tvr.
Scuze pt raspunsul intarziat, dar am profitat de ultima zi cu vreme buna (cel putin asa se spune) si am plecat de acasa.
Ce mutra are Ponta, parca i s-au inecat corabiile. Si nici ex-consulul Lucaci nu l-a putut scoate din ghearele lui Guran!
salut , da-ti seama ce face MRU cu mitomanul , daca il prinde la o dezbatere in direct la tv :))
Buna ziua,
ra,in cu gura cascata la cite mizerii se pot intimpla zilnic…apropo de stirea de ieri cu impuscaturile din Drumul Taberei:
http://www.ziare.com/stiri/impuscaturi/conflict-armat-intr-un-supermarket-din-bucuresti-trei-oameni-au-fost-impuscati-1269407
Bine le-au facut alora de au comentat intrarea femilor in fata: ce, ei n-au auzit de discriminarea pozitiva a tiganilor? Atit de mult i-m discriminat incit au ajuns sa ne conduca: un presedinte, 2 prim ministri, multi alti ministri, parlamentari, etc…
erata: Ramin cu gura cascata…scuze…
L-am ascultat pe MRU la b1. A explicat foarte bine , sa priceapa orice prost, cum e cu dreptul de preemtiune al statului. Romanul, pana nu afla ce i s-ar putea intampla direct si personal (de ex. cu apartamentul), e inclinat sa nu se implice. Poate daca se insista cu descalcirea masurilor pe care le ia sau are de gand sa le ia USL, se trezeste la realitate si va actiona in consecinta!
bun gasit
exact asta ma astept si eu sa faca cei pe bune de dreapta si peste tot, de la ultimul oras pina la metropola. Revine insa mai vechea problema: citi or fi dispusi sa se faca traducatori ?
„… noi nu am pus nicio taxă pe niciun cetățean al României. Nicio persoană fizică din România nu plătește o taxă în plus. Dimpotrivă, am scăzut anumite lucruri“.
Pai, cum scria si Valeriu Butulescu ca ziceau comunistii: „Politica noastră nu se bazează pe forţă, ci pe acte de binefacere…”
Auzi tu „Statul lăptărie! Un mamifer uriaş, capabil să alăpteze toată populaţia cu drept de vot…”
Deocamdată, „statul nu alăptează! Statul mulge”.
Aaaaa si acu’ cu Jackie Chan ne baga si in geamantan.
salut pe toata lumea,
postare noua – Ochiul public – Geoana redivivus