Ziarul de Duminică – 17 februarie 2013
17/02/2013 | Autor theophyle Categorii: Ziarul de Duminica |
Ziarul de Duminica propune cititorilor Politeia cele mai bune articole publicate in cursul saptamani in media on-line. Articolele nu sunt mentionate intr-o ordine anume.
CdeG. Azi, 13. Guvernarea prin diversiune și ruinătoarele ipocrizii, Cristian Grosu
Nu e un ”atac la guvernul Ponta”. Ci e despre noi – cei aflați la capătul ăstălalt (știu ei care) al guvernării și despre următoarele lucruri foarte evidente (evidente pentru noi) :
-, Azi 13 (februarie), Curtea Constituțională a dat undă verde la bugetul pe anul acesta. Guvernul are, deci, singurul instrument prin care poate interveni în economia de piață.
-, Azi 13 februarie, Guvernul are un pachet fiscal cu care să gospodărească economia și care va trece prin parlament foarte simplu. Pentru că
-, Azi, 13 februarie, guvernul are un sprijin parlamentar de peste 70 %.
-, Azi, 13 februarie, guvernul știe că poate conta, după summitul european de săptămâna trecută, pe fonduri europene de aproape 10 ori mai mari decât a dovedit România până acum că poate absorbi.
-, Azi, 13 februarie, guvernul are deja stabilite obiectivele cu FMI, Banca Mondială și CE – are, adică, un plan (fie și făcut și smuls de alții) în ce privește companiile de stat și ruinătoarele lor pierderi.
-, Azi, 13 februarie, guvernul are la dispoziție o economie pe care Alico a evaluat-o ca fiind cu risc redus pentru sustenabilitatea finanțelor publice – adică are note bune pe piețe.
-, Azi, 13 februarie, guvernul are la dispoziție 5 miliarde de euro gratuiți de la Uniunea Europeană, pe care nu trebuie decât să meargă cu hârtiile în regulă și să-i ia. E drept că în buget n-a prevăzut destui bani pentru prefinanțări, dar a fost opțiunea lui să ducă banii către alte zone.
Și încă un lucru foarte, foarte important: Azi, 13 februarie, guvernul se află, prin premier și niște miniștri, de 9 luni la butoane – adică știu situația, cunosc sistemul, nu au în față terenul sterp al incertitudinilor cu care începe orice guvernare.
Toate astea înseamnă că azi, 13 februarie 2013, mecanismele care ar trebui să repornească economia ar trebui să ne asurzească. Nu ne asurzesc, iar cei care, cu urechile ciulite încearcă să afle ce e cu zgomotul ăsta de fond, să știe că huruitul vine din altă parte : Integral in Curs de Guvernare.
EVZ. De ce nu au succes intelectualii în PDL. Silviu Sergiu
Intelectualii din PDL sunt dezamăgiţi de mesajul pe care Traian Băsescu li l-a transmis, în ultima sa apariţie publică. Mulţi consideră că presedintele i-a descurajat să candideze la şefia partidului, proclamînd a priori eşecul lor la Convenţia de la sfîrşitul lunii martie.
Silviu Sergiu
“Aşa-numiţii intelectuali ai lui Băsescu nu sunt ai mei, sunt ai PDL-ului. E adevărat că unii dintre ei au venit în PDL pentru mine şi au refuzat PDL. Ei trebuie să opteze. Dacă optează pentru moţiunea Blaga, foarte bine. Nu ştiu dacă va apărea o a treia moţiune. Nu ştiu. Acum sunt două declarate, încă nu a apărut niciuna ca document politic. Nu ştiu dacă va apărea o a trei persoană. Cert este că dacă se izolează şi vor vrea să depună o moţiune separată, riscul este al unui eşec şi nu trebuie să se expună acestui eşec”.
Sunt convins ca unii dintre intelectuali s-au simţit desconsideraţi de preşedinte. Este o greşeală. Unii, probabil, s-au enervat la gîndul că sunt daţi la o parte, după ce l-au susţinut pe şeful statului la referendumul din vară. S-au simţit, cu siguranţă, nedreptăţiţi. Li s-a părut revoltător ca preşedintele să le ceară, printre rînduri, să susţină moţiunea Elenei Udrea, pe care nu o considera drept o reformistă. Integral in EVZ
Adevarul. „De Crin aş fugi cât văd cu ochii“.Andrei Pleşu
[…] Aţi lucrat cu toţi preşedinţii. Cu domnul Antonescu aţi putea lucra, în eventualitatea în care ar ajunge şi dumnealui preşedinte?
Nu. Eu sper să nu ajungă, cinstit vorbind, de dragul patriei, nu de altceva. Altfel mi-e egal – nu are decât. Dar aş fugi cât văd cu ochii! De altfel eu nu ştiu cu cine lucrează el, pentru că văd că oameni importanţi ai Partidului Naţional Liberal nu prea pot lucra cu el, iar ceilalţi, care au aerul că lucrează, mă tem că o fac strict interesat pentru că niciun argument raţional nu te poate face ca membrul al PNL să vezi în el un lider adevăral liberal. Cineva îmi spunea „Da, dar a adus partidul mai sus ca niciodată, l-a adus la guvernare”. Bine, aşa, prin alianţe de tipul ăsta poţi să obţii ce vrei până la urmă, acesta nu este un merit în sine. Integral in Adevarul
Adevarul. „Aş vrea să fim şi noi odată reprezentaţi de un domn““.Andrei Pleşu
[…] Există vreo persoană în spaţiul public românesc pe care o vedeţi demnă să devină preşedinte al României? Pe cine aţi vedea în acest rol, în 2014, la alegeri?
Sunt mai mulţi care sunt plauzibili, probabil. Dar nu aş vrea să anticipez cu vreun nume, că fac un rău. Dacă spun un nume acum, cine ştie ce necazuri îi fac celui pe care îl propun. N-aş spune că am o opţiune definitivă şi unilaterală, dar stăm aşa de prost la nivelul candidaţilor, încât îmi vine să spun: orice om cât de cât normal, cât de cât educat şi care ştie două limbi străine e bun. Şi care nu este foarte corupt, totuşi. Aş vrea să fim şi noi o dată reprezentaţi de un domn. De un domn adevărat. Cu maniere, cu zâmbetul adecvat în situaţii adecvate, cu sobrietate când e cazul, cu capacitatea de a întreţine o conversaţie. Integral in Adevarul
Adevarul. Povesteşte ce i-a spus Dinescu după ce a vândut „Dilema“, deşi n-o cumpărase: „Hai, bre, nu te patetiza!“. Andrei Pleşu
[…] Ne puteţi spune cine era acel personaj?
Da, a fost o propunere din partea domnului Sorin Marin, cel care ulterior a făcut fundaţia ”Anonimul”.Şi am rămas în aer, că plecaserăm de la Institut şi nu eram nicăieri. Şi Dinescu în stilul lui jovial: “Vă iau eu că am eu o fundaţie”. Şi am fost salvaţi în momentul acela de acestă promtitudine amicală a lui Dinescu care nu ştia cu ce se încarcă, care ne-a produs câteva momente pitoreşti: se întâmpla să nu aibă lichidităţi pentru hârtie sau salarii sau nu ştiu ce şi mai veneau şi în natură. ”Am o damigeană de vin, am nişte piept de gâscă extraordinar”. Bun, dar fapt e că ne-a salvat, numai că la un moment dat, fără să ne spună, a vândut” Dilema” domnului Patriciu. Aici am fost puţin contrariat pentru că el nu cumpărase “Dilema”. Ideea că vinzi ceva pe care l-ai luat gratis, deşi luându-l l-ai salvat, mi s-a părut ciudată. Aşa ne-am trezit noi în trustul “Adevărul”. Peste noapte.
Nu aţi discutat atunci cu Mircea Dinescu?
Ba da, i-am făcut acest reproş dar mi-a zis: ”Hai bre nu te patetiaza” . Cunoşteţi genul acesta de limbaj. Dinescu are o digestie extrem de eficientă, dizolvă tot, ”Hai domnule să nu o luăm nici aşa…”. Integral in Adevarul
Deutsche Welle. „Entrare Papa et uscire Cardinale“. Christoph Strack, Claudia Stefan
Alegerea noului Suveran Pontif va decide şi viitorul curs al Bisericii Catolice. Dar cine va fi succesorul lui Benedict al XVI-lea? Presa şi observatorii deja au pus în mişcare caruselul speculaţiilor.
Un Papă din bătrâna Europă? Sau curajul de a alege un cleric de pe alt continent? Scherer, Gomez sau Turkson… Numele potenţialilor candidaţi încep să fie rostite, iar observatorii şi cercurile apropiate Bisericii lansează speculaţii pe marginea viitorului ocupant al Sfântului Scaun.
Doleanţe există destule. De pildă, cardinalul german Joachim Meisner şi-ar dori un nou Suveran Pontif “în putere”, unul mai tânăr, aflat în jurul vârstei de 70 de ani, dar educat şi înţelept ca Benedict al XVI-lea. În opinia cardinalului Meisner, ideal ar fi un “amestec între Wojtyla şi Ratzinger”.
“N-ar fi nepotrivit” ca viitorul Papă să aibă între 60 şi 70 de ani, crede şi arhiepiscopul berlinez, Rainer Maria Woelki. Viitorul Suveran Pontif ar trebui să fie un om sensibil la problemele semenilor săi, pe care să şi-i poată apropia prin forţa cuvântului. La cei 56 de ani ai săi, arhiepiscopul Berlinului este unul dintre cei mai tineri clerici din Colegiul Cardinalilor. Woelki n-ar avea nimic împotriva unui Suveran Pontif de pe continentul african sau din America Latină.
De data aceasta, mulţi cardinali şi episcopi îşi doresc un Papă mai tânăr. În conclavul din aprilie 2005, Joseph Ratzinger era ales în fruntea Sfântului Scaun. Cu trei zile înainte împlinise 78 de ani. Desigur, la prima sa apariţie de la balconul bazilicii Sf. Petru, clericul bavarez părea şi chiar era ceva mai tânăr ca acum. Opt ani mai târziu, Benedict îşi motivează retragerea cu vârsta înaintată. Integral la Deutsche Welle.
Revizta 22. Deriva antiliberală a liberalismului românesc (I) Andrei Cornea
Cum de a ajuns PNL, din 2000 și ceva, moștenitorul campaniilor de ură de altă dată ale PRM, ale antimaghiarismului PUNR, ale conceptului „România colonizată de marile puteri“, promovat cândva de toți aceștia și de vechiul PDSR, fiind totodată votat masiv de un electorat care ar fi trebuit să fie cel mai „luminat“ al României?
Pe mulți comentatori, dar și pe simplii observatori atenți ai vieții politice românești i-a uimit și îi uimește în continuare deriva naționalistă, antieuropeană, antiamericană – pe scurt, antiliberală în sensul cel mai larg – a Partidului Național Liberal. În mod paradoxal, partenerul socialist din USL, PSD, cu tot pedegree-ul său postcomunist deloc recomandabil, reușește să fie ceva-ceva mai „european“ și mai moderat decât PNL, care odinioară se mândrea cu liberalismul și occidentalismul său – considerate o veritabilă moștenire de familie de la partidul Brătienilor.
De fapt, această derivă a început de câțiva ani – încă din timpul guvernării Tăriceanu, fiind promovată de persoane precum Tudor Chiuariu, Bogdan Olteanu, Relu Fenechiu, Norica Nicolai; un soi de radicalism rigid și trufaș s-a insinuat încă de pe atunci în PNL; sub conducerea lui Crin Antonescu acest caracter nu a făcut decât să se amplifice, ajungând să definească azi aproape complet un partid, care a acceptat drept membri și parlamentari pe Gigi Becali, pe Sorin Roșca-Stănescu, pe Victor Ciorbea, Sorin Frunzăverde, pe Sorin Ilieșiu etc. – adică tot ce poate fi mai antiliberal (din diferite motive) în societatea politică românească. Cei câțiva dizidenți, precum Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Călin Popescu-Tăriceanu (eventual) pot fi respectabili, dar nu contează politic. Integral in Revizta 22.
Dilema Veche. “Munca la români”. Vintilă Mihăilescu
În vama de la Giurgiu nu s-a schimbat nimic. E ca o călătorie în timp! – exclamă un prieten care nu mai trecuse pe aici din alte vremuri. La capitolul „de ce e România altfel?“, vameşii noştri au adăugat şi o nouă dilemă: de ce de la bulgari la români podul costă 2 euro şi este reparat, iar de la români la bulgari costă 6 euro şi nu este reparat?
În acest peisaj dezolant şi uşor tarkovskian, în care drumurile sînt pline de cratere, bordurile nu se mai văd de bălării, iar gunoaiele zac deprimante, cît vezi cu ochii printre resturi de clădiri şi utilaje, doi tineri în salopetă strălucitoare mînuiau sîrguincios, zilele trecute, cîte o maşină nou-nouţă de tuns gazonul. O fată blondă venea în urma lor cu o măturică, dar fără făraş sau tomberon. „Întreţinem peluza“, mi-a răspuns ea cînd am întrebat aşa, ca să mă aflu în treabă, ce fac ei acolo. Şi, timp de jumătate de oră, cît m-am prefăcut că repar ceva la motor prin preajma lor, cei trei au muncit de zor şi cu aplicaţie. De ce, ca să ce? Nu ştiu, dar păreau foarte harnici…
Românul nu e leneş, aşa cum ne întrecem cu toţii să ne flagelăm în ultima vreme – şi în această privinţă, să te ferească Dumnezeu de greierele parvenit, că e cea mai cicălitoare furnică moralistă! Există însă, bineînţeles, şi români leneşi, dar o populaţie întreagă n-are cum să fie puturoasă, pentru simplul motiv că nu ar mai avea cum să existe. Sîntem, deci, şi noi, un popor harnic, dar în felul nostru. Acest fel pare să fi pierdut însă ceva important în ultima vreme: sensul muncii, adică de ce şi cum e bine să munceşti? Integral in Dilema Veche.
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
bunä,
alegerea unui Papä, este o problemä ce primeveste f. putzin pe intelectuali,
si pe altzii , care au väzut putzin prin ceatza si amägirea inprästiatä de religie.
sunt f. multzi crestini adeväratzi, ce s-au retras din catolicism, dupä multe mizerii
si perversiuni väzute-auzite. este vorba de institutzie. dumnezeu e altceva.
am citit a 2-a oarä articolul lui PLESU; spune f. multe. cat primeste falsul dizident,
presul mafiotzilor si escrocul Dinescu, este un sobolan infect si pervers.
buna dimineata ! de cacarau nu trebuie fugit – cine il vede prin apropriere sa sune la 112 sa-l duca smurdul la balaceanca , ca ii face un bine si lui si tarii.
un lucru mä scarbeste, vaca sleioasä pippi, care este o intrigantä
o comunistä veninoasä, ce se bagä unde nu-i fierbe oala.
paiatzele trebuiesc duse la circ, s-au dupä caz la bäläceanca.
omul este bolnav, un vid inchipuit, o maimutzä schimonositä.
off-topic
ştiu că am sosit cu întârziere, dar mai poţi răspunde la întrebări la articolul descpre începuturile creştinismului?
ai lansat provocarea, nu ne lăsa în ceaţă 🙂
Salut Elena
am sa raspund mai tarziu. E totusi duminica si nu prea am timp de blog.
theo,
salutäri doamnei, joacäte cu cätzelul s-au plimbäte,
vä doresc o zi frumoasä.
Sarut mana, Theo,
Tocmai ne-am intors acum cateva minute 🙂
‘neata buna
… in amiaza unui inceput de saptamana pe care v(i-l/o) doresc cat mai bun/a. Pe cat se poate de bun/a date fiind imprejurarile.
Foarte bun colajul. Multumesc Theophyle 🙂 … dar am niste amendamente:
1.ipocrizia (cu tot cu derivata diversiune) a devenit starea de fapt a realitatii. Din pacate nu doar pe aceste plaiuri binecuvantate de d-zeu cum ar fi tentati/e sa creada majoritatile de ambele sexe. Sigur ca e o contradictie in termeni… dar… de ce trageti in mesager?
2.fara sa-ncerc sa diminuez munca lui Sergiu dar adevarata intrebare este: de ce nu au succes intelectualii in politica romaneasca?
3.subscriu propunerii facuta mai sus de Ziggy. cacarelu a depasit de multa vreme conditia de pericol la adresa stabilitatii si functionarii statului de drept. Deja e sinonim cu pericolul* public.
4.idem 3.
5.daca scuturam bine pomul dizidentei o sa ramana cracile goale. Exista si exceptii. Putine. Prin definitie.
6.polonezul aflat acum pe vesnicele plaiuri ale vanatorii a fixat referitna atat de sus incat mi-e greu sa cred ca altcineva o va atinge.
7.desi catalizatori si asociati cu marile reusite ale natiunii liberalii s-au desfiintat cand au pus botu la propunerile comu’istilor. Adica cele din 46-47. cacarelu a fost doar consecvent.
8.un text care-mi aminteste de o rubrica din Academia Catavencu mici fragmente de neant 😀
___________________________________________________________________________________
* asociere pt ce(i/le) mai intelepti/e: intr-un serial mai vechi (care se numea Lost in Space) era un robot umanoid care ori de cate ori detecta un pericol incepea sa zumzaie metalic: Danger! Danger! Danger! 😀
Salut Ken,
traim intr-o lume ciudata. Sinteza ta este ca de obicei la obiect si in principiu, ader in totalitate. Cei care au facut dizidenta au murit 🙁 Restul au devenit “revolutionari” cu acte si privilegii.
Total de acord, Theophyle. E atat de ciudata incat ajungi sa te-ntrebi daca nu cumva gresim cand ne raportam la ce credeam candva c-ar fi normal, logic, firesc si de bun simt 🙁
Eiii… lasa ca uneori “sar din schema” propusa de tine 😛
Pe de-o parte imi vine-n minte ceea ce mi-a dezvaluit unchiul lu’ tata. De fapt cel care mi-a fost bunic (in total acord cu definitia termenului). Cum ca “patlagelele” rosii au fost mai intai “verzi”. Dintr-o data s-au schimbat nuantele tabloului despre rezistenta “legionara” din munti. Nuante care s-au pastrat si inca sunt vii si clare. Cred c-am mai spus-o pe aici dar din filmele (nu numai) cu aceasta tema am retinut doar: pttiiiuuu… pastele mamii voastre de comunisti 😀
… si ca sa-nchei rotund app de lumea ciudata. Cum pisic s-a-ntamplat ca zona-n care altadata traia Elisabeta Rizea (si fost bastion al rezistentei anticomu’iste) a ajuns sa fie astazi emblema a stalinismului?
sindromul Stockholm a functionat perfect 🙁
Legat de filme si replici, cred ca „Fir-ati ai dracului cu melcii vostri” este de retinut ptr. aceasta etapa.
Am putea sa-nsiruim o groaza de replici, Mar 🙂 Mai ales ca e duminica 😛
Scuze pt abordarea personala dar as dori sa te-ntreb daca ai vazut si retinut imaginea salii in care avea loc “gala premiilor” zece pt romania si-n care Gheorghe Dinica (locul 9 🙁 ) a saltat prezenta in pozitie bipeda… si n-a fost nevoie de aplauzele din difuzoare. Ar fi fost o insulta. Era si actualul puscarias.
Marturisesc ca nu am urmarit emisiunea/gala, ptr. simplul motiv ca nu ma urmaream/urmaresc irealitatea.
Nici eu. A fost una dintre exceptii. Aflasem ca va fi prezent si-am urmarit emisiunea pt el. In plan secundar a fost placerea de a o revedea pe ex-“Taxi”-metrista 😛
Doua articole interesante:
Spiegel: Scandal în ţara oamenilor corecţi
Gnosticismul si filozofia neoplatonica (1)
Buna ziua 🙂
multumiri ptr. efortul facut zi de zi!
Sper sa apara si o a 3-a motiune in PDL, una viabila care sa aseze cat de cat dreapta pe un fagas. In caz contrar, ma gandesc ca va fi foarte greu ptr. PFC sa faca fatza presiunilor USLamiste si ne vom indrepta cu pasi rapizi catre partidul stat.
Se pare ca nu “este pace sub maslini” , se prefigureaza o opozitie serioasa/fractura in PNL.
Am senzatia ca ne asteapta o perioada zbucimata, cu reconfigurari politice interesant si sper de bun augur ptr. actualul context, in care domina rosul si vantul de la est.
Salut mar,
eu cred ca vor fi surprize. Alminteti, cum sa-ti spun? Kaput!
P.S placerea care a devenit aproape o datorie 🙂
am väzut adineauri, chilian si M, fäcand dizidentzä la Cäcäräu,
au mare dreptate ,in tot ce spun. cä USL au hotärat ,cä il vor pe
CÄcäräu, se intelege ,cu un läträu anti-democratic, anti-occidental,
este mai usor de dus linia lor “comunistä.” Cäcäräu a aruncat cu
functzii la totzi nechioplitzi si mafiotzii, doar sä-l sustzinä. eu cred
nu mai sunt liberali in PNL, altfel nu permiteau sä ajungä la comandä
Jagardeaua cu 2 neuroni läträtori.-paiatza cäcäräu.
Danke schön theo 🙂
Adica pt ca mi-ai amintit de jagardea. Respectiv primul nume al “liberalului”. Sounds perfect: JAGARDEA george laurentiu crin. Alias flocirica_cacarau.
dar sä nu uitäm ,de manechinul de paie Täriceanu, care s-a combinat cu PSD
tot ca sä-l sustzinä la guvernare si a fäcut un joc asemänätor, spre rusinea liberalilor
salut,
Ce naiba sa astepti de la PNL ? Ati gasit o parte mai curata a rahatului pe care o putem apuca cu degetele ?
Fractura in PNL din care sa profitam noi astia de pe margine , Chiliman, Sica, Tariceanu perele malaiete pe care le astepam sa ne pice in gura ? Hai sa ne vedem de treaba si sa trecem la munca inovativa de jos.
Cred eu din vorba aia cu 5 minute a lui Basescu, ca el nu prea are sperante f mari in presedinte de dreapta in 14, si ca intorcandu-se marinarul in Modrogan, dreapta sa cistige macar alegerile din 16
As face o completare. In acord cu id-ul 😉
http://www.youtube.com/watch?v=Gg-9mn-pWL8
L-ai vazut vreodata zambind pe Lemmy. Try this:
http://www.youtube.com/watch?v=j2IyX5LXGyg
Scuze de off topic! Mai are putin si pune taraba in faza ministerului, juri ca vorbeste despre mercuriale si nu despre lucruri delicate 🙁 Rau am ajuns si vom ajunge.
http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-14246089-titus-corlatean-avem-problema-ambasadorul-finlanda-catalin-avramescu-chem-tara-pentru-explicatii.htm
Cunosc un fost militian in Spania prieten cu Corlatean cind era si Corlatean militian. De ce spune Corlatean nu ma mir de loc.
Astia vor sa i-o traga lui Avramescu care este un om superior, singura vina este ca a fost consilier basist.
Nod in papura se poate gasi oricui. Orice-ar face iepurasul tot isi ia o laba de la urs 😀 Fie direct, precum in cazul de fata. Fie indirect prin schimbarea denumirilor institutiilor. Gaselnita folosita de actualul puscarias pt a re-reforma administratia.
Pe de alta parte tarile nordice au inteles de multa vreme ca optica socialista inseamna de fapt ochelari de cal*. Pana si modelul suedez propus de cel mai sarac si cinstit** a suferit transformari dramatice. E inca vie legenda despre premierul suedez care saptamanl isi face timp sa mearga in principalele societati si sa afle de la sursa pb pe care le au. Ce rost ar avea sa mai pomenim despre Norvegia? (pffff…. inca n-am aflat de la “coafeza” daca e regat, imperiu sau republica)
_______________________________________________
* n-am folosit formula doar de dragul proximitatii temporale
** fie-i tarana usoara
Presedintele Bäsescu, nu se va intoarce la PDL si nici in politicä
este f. bine väzut internatzional si este nevoie de el in alte foruri.
spre dezamägirea lui Cäcäräu si mitomanului plagiator, ei au deschis
apetitul occidentului pt. omul Bäsescu.
dacä ar mai incerca sä-l suspende odatä, Romania s-ar suspenda dela democratzie.
Theo noi sa fim sanatosi.
Si eu am crezut asta pina nu de mult, ca Basescu va merge sa fie presedintele ONU, sau al UE, dar acum inclin sa cred ca asta a spus Basescu. ca se va intoarce probabil in Modrogan. Mai are o treaba de facut.
Nu are incotro si se intoarce. E foarte posibil. Omul vrea sa isi indeplineasca sarcinile pe care si le-a pus singur,
Daca il suspenda, se intoarce mai repede in Modrogan. E f posibil sa gresesc dar asta e impresia mea.
Corlätzeanu este un dobitoc, pt. cä avramescu e pus de presedinte nu e bun,
dar este fenomenal JINGA si kgb-ul MARGA:
Salut pe toata lumea 🙂
Postare noua – Saptămâna politică: 9 – 17 februarie 2013