Articole pe subiectul: Romania

Corruption is not bullshit. Explanation of Government Emergency Ordinance no. 13/1st February 2017

By Judge CristiDanileț, PhD, Romania Corruption is not bullshit (PDF version of this article). Liviu Dragnea’s “corruption is bullshit” (audio file) Adoption. On the night of January 31/1 Feb. 2017, a Government Emergency Ordinance (GEO) no. 13/2017 was published in the Official Gazette no. 92/2017 which amends the Criminal Code and the Criminal Procedure Code. On the same night, the Government […] Continuare…

Un secol de vânzări, traseism şi populism

Cotidianul ne indeamna sa credem ca am ajuns din punct de vedere politic la fundul butoiului cu zoaie. Gresit! Nu prea ne-am ridicat de acolo niciodata. Ceea ce difera este numai calitatea intelectuala a oamenilor, poate intr-un fel studiile sau competentele lor.  Nici vorba de comparatie intelectuala a politicienilor de atunci cu piticii mentali si  cracanati (sub greutatea sacilor furati […] Continuare…

România – o incursiune geopolitică (6) Alianţe si strategii

Nota: Articolul  este o sinteza a ultimelor evenimente vazute din perspectiva strategiilor ultimului deceniu, cu referinte la pozitionarile geopolitice ale Romaniei si implementarea strategiilor definite si urmarite in acest deceniu. De mentionat ca acest articol nu are legatura nici cu referendumul din 29 iunie 2012, dar este influentat de rezultatele alegerilor din 9 decembrie 2012 fiind numai  un bilant temporar […] Continuare…

România – o incursiune geopolitică (5) / UE

Am avut mica placere sa ma numar (probabil) printre idotii, care nesiliti de nimeni, si-au consumat o buna bucata de timp pentru a citi – Tratatul de la Paris, Tratatele de la Roma, Tratatul de la  Bruxelles, Actul Unic European, Tratatul de la Maastricht,  Tratatul de la Amsterdam, Tratatul de la Nisa, Tratatul de la Lisabona, Versiunea Consolidata a Tratatului […] Continuare…

România – o incursiune geopolitică (4) / Orient

Indiferent cum dorim noi romanii sa ne pozitionam, lumea occidentala ne plaseaza in Orient. Adevarat, Orientul European, dar pana la urma tot Orient.  De fapt primele inceputuri ale “occidentalizarii” romanilor pot fi pozitionate extrem de tarziu intre anii 1800 – 1850 si putem spune ca intram in etapa definitiva la inceputul secolului XX.  Personal ma simt foarte bine ca oriental, […] Continuare…

România – o incursiune geopolitică (3) / “mise en place – elite”

Am hotarat sa ma folosesc de expresia din lumea restaurantelor din cauza superbei forte asociative a termenului “ toate la locul lor”. Deci in acest mic articol vom incerca sa stabilim aspectul tehnic-intelectual in care lucrurile au fost puse la “locul lor” pentru a facilita nu numai o schimbare a sistemului comunist si transformarea lui intr-un alt sistem (in nici […] Continuare…

România între aşteptări şi realităţi

“Inventarul” contextului politic al acestei postari este de fapt o compilatie a catorva texte pe care le-am scris pe Politeia Veche intr-o perioada de aproape trei ani. Faptele descrise in aceasta compilatie sunt 100% adevarate, reale si verificabile. Interpretarile sunt absolut subiective prin prisma opiniilor mele, formate pe baza unor experiente personale  in cele  4 decenii ale existentei mele mature […] Continuare…

România – o incursiune geopolitică (2) / “noi şi alţii”

Ţinuturi. Ma folosesc de acest termen si nu de unul mai contemporan din cauza complexitatii lui etimologice, poate unul dintre cele mai cuprinzatoare din limba romana (vezi dex). Deci, ţinuturile noastre au fost bulevardele europenilor inainte ca ei sa devina europeni. Unii de la nord spre sud, altii invers,  majoritatea lor de la est spre vest. Daca profetul Ieremia spunea […] Continuare…

România – o incursiune geopolitică (1) / preambul

Geopolitica – o metoda de interpretare a fenomenelor politice. Multi dintre specialisti considera geopolitica o stiinta. Deoarece eu nu recunosc politologia ca stiinta, pozitia mea este cea conservatoare, apartinand secolului XX, care considera geopolitica drept o metoda cu care se poate produce un studiu interdisciplinar, care cerceteaza o realitate politică cu ajutorul unor date geografice, sociologice, economice si istorice. Un […] Continuare…

Pagina Urmatoare »