Articole pe subiectul: La Belle Époque

La Belle Époque: La Caru’ cu Bere

În anul 1878, negustorul băcan Dumitru Marinescu era pe punctul de a finaliza construirea pe Dealul Viilor a unei fabrici de spirt şi de bere, cunoscută câţiva ani mai târziu sub numele de Bragadiru.  Dumitru Marinescu avea nevoie mare de muşterii pentru întocmirea unor contracte de vânzare, pe care noi le numim distributie. In acelasi an, imediat dupa Pacea  de […] Continuare…

La Belle Époque: Palatul Şuţu

Palatul Şuţu a fost construit între 1833 şi 1834 pentru marele postelnic Costache Şuţu,  nepot de frate al domnitorului Mihail Şuţu. Familia Suţu,  originară din Epir (la nord de Macedonia grecească, la sud-est de Tesalia), a intemeiat două subdiviziuni familiale în Ţările Româneşti: cea descendentă din Mihail Suţu, Domn al Ţării Româneşti, prima dată în 1783-1786, iar al Moldovei în […] Continuare…

La Belle Époque: Domeniul Ştirbei – Buftea

De mentionat ca exista cateva palate Ştirbei (a doua generatie semna Ştirbey) si din acest motiv a numit articolul “Domeniul Ştirbei – Buftea.” Despre Palatul Ştirbei de pe Calea Victoriei din București vom discuta probabil intr-o postarea viitoare. Toate aceste minunatii arhitectonice, unele in ruina, altele devenite palatele “popestilor sau ionestilor”, “demni” mostenitori ai familei domnitoare – familia Stirbei, prin […] Continuare…

La Belle Époque: Palatul Bragadiru

Istoricul Palatului Bragadiru cunoscu si pe numele Colosseum și al construcțiilor care l-au insotit este legat de numele omul de afaceri Dumitru Marinescu Bragadiru. Dumitru Marinescu Bragadiru a fost  unul dintre cele mai emblematice personaje din istoria Bucureştiului. El a contribuit din plin la dezvoltarea economică şi arhitecturală din acea vreme a Capitalei prin ingeniozitate şi spirit antreprenorial. Unele dintre […] Continuare…