Articole pe subiectul: Desy-Demeter
Chipul Mântuitorului în artele plastice
26/12/2015 | Autor Cetatean Categorii: Editoriale |
Redactat de @Desy Demeter De Craciun, grijile lumesti inceteaza si sufletul se inalta spre cele divine. De-a lungul timpului, reprezentarile iconografice au constituit forma populara a contemplatiei religioase, o Biblie in imagini pentru cei necunoscatori de carte, modul cel mai sigur de a recepta mesajul biblic cu ajutorul imaginii vizuale. Insa reprezentarea lui Iisus în artă a fost rezultatul unui […] Continuare…
Comunitatea Politeia la aniversare: @Desy Demeter
16/10/2015 | Autor Cetatean Categorii: Editoriale |
Cu permisiunea celor mai vechi dintre Dumneavoastra, aduc in atentia tuturor membrilor si cititorilor un eveniment aniversar al Politeiei. De obicei, va semnalez momente aniversare legate de vreo cifra rotunda (4.000.000 de accesari, sau 100.000 de comentarii – cifre de mult depasite 🙂 …), insa de data aceasta va semnalez cu bucurie ziua de nastere a doamnei @Desy Demeter, cea […] Continuare…
Saptămâna politică: 9 – 17 februarie 2013
17/02/2013 | Autor theophyle Categorii: Magazin Politic, Opinii, Ziarul de Duminica |
Redactat de @Desy Demeter Maidanul dâmbovițean exportat de premierul Ponta Nu cred că în istoria post-decembristă România a avut un premier mai nepregătit în relații internaționale ca dl. Ponta. După o vară plină de injurii la adresa oficialilor europeni și de “complimentele” de neiertat făcute dnei Angela Merkel, cancelarul Germaniei, dl premier al României continuă să ne facă de râs […] Continuare…
Dada (Dadaism) 1
06/01/2013 | Autor theophyle Categorii: Arta, Ziarul de Duminica |
Autor: @Desy Demeter Generaţia de artisti de dupa primul război mondial, confruntată pentru prima dată cu ororile unui război care nu dadea semne ca s-ar apropia de sfârsit, a fost una din cele mai radicale din istoria umanitatii. Intelectualii, dezertorii, refugiaţii politici, toti revoltatii impotriva absurditatii acestui conflict se reunesc în mod regulat în jurul scriitorului român Tristan Tzara, organizatorul […] Continuare…
Frank Lloyd Wright-2 / Arhitectură organică
25/11/2012 | Autor theophyle Categorii: Arta |
Autor: @Desy Demeter Arhitectură organică este un termen care caracterizeaza o interpretare filozofica si o modalitate concretă a arhitecturii de a construi clădiri prin promovarea armoniei dintre habitatul uman si natură, care se realizează prin proiectarea clădirilor, interioarelor si a tuturor anexelor într-un asemenea mod încât proiectul uman sa devina armonios integrat in mediului inconjurator, devenind o parte integrală a […] Continuare…
Antoni Gaudí – Magnum Opus: Sagrada Família
11/11/2012 | Autor theophyle Categorii: Arta |
Autor: @Desy Demeter Basílica i Temple Expiatori de la Sagrada Família (the Basilica and Expiatory Church of the Holy Family – Bazilica și Biserica de ispășire a Sfintei Familii) este o bazilica uriașă din capitala Cataloniei, Barcelona. Imensa clădire este încă neterminată, deși se lucrează la ea din anul 1882. Deși construcția bazilicii Sagrada Família a început în 1882, Gaudi […] Continuare…
Antoni Gaudí – 2
04/11/2012 | Autor theophyle Categorii: Arta |
Autor @Desy Demeter Expozitia Mondiala din 1888 a fost unul dintre evenimentele majore ale epocii în Barcelona si a reprezentat un punct cheie în istoria miscarii moderniste catalane. Arhitectii catalani au expus cele mai bune lucrări ale lor, Gaudi prezentand clădirea proiectata pentru Trasatlántica Compañía (Compania Transatlantica). Dupa aceasta expozitie, Gaudi a primit proiectul de reconstructie a Primariei din Barcelona, […] Continuare…
Le Corbusier / 2
22/10/2012 | Autor SysAdmin Categorii: Arta |
Pentru un timp oficialii francezi au încercat sa se preocupe de mizeria din mahalale Parisului. Le Corbusier a căutat modalităti eficiente de a crea facilitati de spatiu locativ pentru un număr mare de oameni ca răspuns la criza locuintelor urbane. El credea că formele arhitecturale noi si moderne ar putea oferi o solutie nouă de organizare, care poate contribui la […] Continuare…
Le Corbusier / 1
21/10/2012 | Autor SysAdmin Categorii: Arta |
Charles-Edouard Jeanneret, cunoscut sub numele de Le Corbusier(1887 – 1965), a fost arhitect, designer, urbanist si scriitor, renumit ca unul dintre pionierii a ceea ce numim astazi arhitectura moderna. El s-a născut în Elvetia si a devenit cetătean francez în 1930. Cariera de cinci decenii contine o opera substantiala, care include clădiri construite de el în toată Europa, India si […] Continuare…