Articole pe subiectul: @Demeter

Muzee celebre: Ermitaj (2) Colecţii

Redactat de @Demeter  Colecţiile Ermitajului / 2 – antichitati  Colectia de antichitati – Piesele cele mai remarcabile ale acestor colectii (sunt 4 la numar) sunt obiectele din aur ale civilizației sciților, o imensă colecție provenită din culturile romane și etrusce, dar și o serie de obiecte deosebit de bine conservate ale poporului hun. Poate fi găsita, de asemenea, o colecție […] Continuare…

Muzee celebre: Ermitaj (1)

Redactat de @Demeter  Muzeul Ermitaj, situat în centrul orașului Sankt Petersburg, pe malul Nevei, în Palatul de iarnă din Sankt Petersburg, este astăzi unul dintre cele mai mari si mai vechi muzee din lume. Mai mult de 60.000 de piese sunt expuse în aproximativ 1.000 de săli, în timp ce 3 milioane de obiecte sunt păstrate în rezervă. Muzeul a […] Continuare…

Muzee celebre: Kunsthistorisches Museum

Redactat de @Demeter Kunsthistorisches Museum, sau in traducere romaneasca, Muzeul de Istorie a Artei, a fost înființat la Viena, la scurt timp după campaniile militare conduse de Napoleon în Europa la începutul secolului al XIX-lea. Dinastia Habsburgilor are probleme legate de patrimoniul artistic al familiei si mai ales pentru comoara imensă mostenita de  Sfântul Imperiu Romano – German. Această comoară […] Continuare…

Muzee celebre: Vatican / Stanze di Raffaello

Redactat de @Demeter Cele patru camere ale lui Rafael (Stanze di Raffaello) din Palatul Vaticanului formeaza o suită de camere de receptie, partea publica a apartamentelor papale. Camerele sunt renumite pentru frescele pictate de Rafael şi ucenicii său. Împreună cu frescele de pe tavanul din Capela Sixtină pictate de Michelangelo, acestea sunt cele mai mari si mai frumoase fresce care […] Continuare…

Muzee celebre: Vatican

Redactat de @Demeter Opere de arta unice, considerate “comorile lumii” se afla in pastrarea sau in expozitii special amenajate in muzee sau colectii diferite pe harta globului. Printre cele mai bogate si renumite se numara Muzeele Vaticane, care pastreaza (si expun cateodata) multe din aceste comori.  Muzeele Vaticanului (Musei Vaticani) sunt localizate (in majoritatea lor) în Viale Vaticano, la Roma, […] Continuare…

Clădiri celebre: Kremlinul Moscovei (3)

Redactat de @Demeter  Kremlinul in epoca sovietica si post-sovietica Guvernul sovietic s-a mutat la 12 martie 1918 de la Petrograd (cum se numea atunci St. Petersburg) la Moscova. Lenin a ales drept reședință clădirea Senatului din Kremlin, iar camera sa continuă să fie menținută în stare muzeală. Și Stalin a avut în clădire camere pentru uz personal. Șoimii argintii de […] Continuare…

Clădiri celebre: Kremlinul Moscovei (2)

Redactat de @Demeter Deși încă folosit pentru încoronări, Kremlinul a fost abandonat și neglijat până în 1773, când Ecaterina cea Mare l-a angajat pe Vasili Bajenov pentru a-i construi o nouă reședință. Arhitectura lui Bajenov era neoclasică, bombastică, la scară eroică și a necesitat demolarea unor biserici și palate, precum și a unei părți din zidul Kremlinului.  După încheierea fazei […] Continuare…

Clădiri celebre: Kremlinul Moscovei (1)

Redactat de @Demeter  Am mentionat in titlu “Kremlinul Moscovei” pentru simplul fapt ca in Rusia exista astazi 12 citadele (fortarete) in localitati diferite, intr-o stare perfecta de functionalitate si inca 10 citadele ruinate. Articolele prezentate se refera numai la Kremlinul din Moscova, palatele sale si comorile artistice aflate in aceste palate. Kremlinul din Moscova este cel mai cunoscut kremlin (“citadelă […] Continuare…

Confreria Prerafaelită (2) William Holman Hunt

Redactat de @Demeter   Confreria Prerafaelită ( The Pre-Raphaelite Brotherhood ) a reprezentat un grup de pictori, poeți și oameni de artă englezi, fondat în 1848 de John Everett Millais, Dante Gabriel Rossetti și William Holman Hunt, cu dorința si intenția de a reforma maniera artistica, refuzând  manierismul artiștilor care i-au succedat lui Rafael și Michelangelo.  Dupa parerea mea (nu […] Continuare…

Pagina Urmatoare »