Articole pe subiectul: Constitutie
Nimeni nu este deasupra legii…cu excepția băncilor!
12/07/2016 | Autor Cetatean Categorii: Editoriale |
O stire de ieri, preluata in presa azi, a trecut aproape neobservata, desi potentialul sau mediatic este urias pana la exploziv. Stirea suna cam asa, in termeni diplomatici: “Consiliul Patronatelor Bancare din România (CPBR) aduce critici dure la adresa deciziilor din instanţe adoptate în favoarea clienţilor bancari“. In termeni mai putini diplomatici, stirea ar putea fi formulata cam asa: bancile vor […] Continuare…
Puciul din Justiție continuă. Sandeii reînvie
27/04/2016 | Autor Cetatean Categorii: Editoriale |
Nu stiu daca sunteti la curent, insa Senatul Romaniei a adoptat in data de 7 martie 2016 o Hotarare prin care noii membri alesi (in locul celor vechi, demisionari sau condamanti penal) urmau sa aiba un mandat egal nu cu diferenta ramasa pana in data de 4 ianuarie 2017, ci…un mandat complet de 6 ani! Senatul a decis …prin modificarea […] Continuare…
Poziția Comunității Politeia. Dragnea si Referendumul din 2012 : pe muchie!
22/04/2016 | Autor Cetatean Categorii: Editoriale |
Nu stim inca ora la care vom afla decizia finala a Justiei cu privire la frauda facuta de USL (PSD+PNL) si de mafiotul sef Liviu Dragnea. Tensiunea este mare si se resimte in aerul blogosferic, poti sa o tai cu cutitul. Personal nu am presimtiri bune, deoarece din Completul de 5 nu am incredere decat in doua judecatoare (Livia Stanciu […] Continuare…
Patriotismul și transparența serviciilor secrete
13/04/2016 | Autor Cetatean Categorii: Editoriale |
Redactat de @DanSu Meseria asta de “analist programator”, cum era denumită odată, îți creea implicit niște abilități cât se poate de folositoare. Acum a cam dispărut din nomenclatorul de meserii, ești ”consultant în business” sau “develop” sau “consultant funcțional”, de fapt fiecare desprins din trunchiul comun al analistului-programator. Activitatea asta, de fapt aia veche, te obliga la o integrare. Trebuia […] Continuare…
Seducția Meduzei sau vicleanul “rebranding” al SRI (II)
12/04/2016 | Autor Cetatean Categorii: Editoriale |
Episodul anterior a aparut acum o luna, la data de 11 martie 2016. Il puteti citi aici. Intre timp, s-au produs evenimente care dau o mai mare greutate celor scrise atunci. Un eveniment este interviul (de exceptie) cu judecatorul CCR Daniel Morar, care a confirmat ceea ce scrisesem (ca deductie) in episodul anterior, anume: 1 . Decizia 51/2016 (cea referitoare […] Continuare…
Limba de lemn a reapărut la Cotroceni – republicare
07/04/2016 | Autor Cetatean Categorii: Editoriale |
Astazi aflam ca Presedintele Iohannis declanseaza consultari cu partidele privind legile securitatii nationale. Ultima data cand a avut loc asa ceva (acum un an) a iesit lege la fel de neconstitutitionala ca cele anterioare. M-am gandit sa va aduc in atentie modul in care s-au desfasurat ultima data consultarile, republicand postarea din 6 mai 2015. In urmatoarele zile voi face […] Continuare…
Cartelele prepay sau cum inghite Guvernul ce ii servesc “serviciile”
28/03/2016 | Autor Cetatean Categorii: Editoriale |
Hotarat lucru: in Romania, cand o lege este ingropata de CCR (de mai multe ori!) si cand un serviciu plin de “patrioti” isi pierde directorul (ma refer la SRI si la fostul director George Maior), orice pretext poate fi bun pentru resuscitarea respectivei legi si pentru servirea unei supe reincalzite (insa la fel de toxice). Dacian Ciolos si al sau […] Continuare…
Enough is enough! Despre limitele radicalității Monicăi Macovei
17/03/2016 | Autor Cetatean Categorii: Editoriale |
Nu cunosc mai multe detalii despre modul in care s-au desfasurat in CSM discutiile (banuiesc, furtunoase) privind declaratiile europarlamentarului Monica Macovei pe marginea Deciziei 15/2016 a CCR, insa am luat si eu, ca toata lumea, cunostinta din presa, despre pozitia institutionala a CSM, anume cea de mai jos: “În şedinţa de azi, 17 martie 2016, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii […] Continuare…
De ce SRI a pierdut deja si nu intelege
15/03/2016 | Autor Cetatean Categorii: Editoriale |
Categoric, din scandalul interceptarilor, pe hartie, SRI iese intarit: primeste, printr-un OUG (care incalca atat conditia materiala cat si cea formala din articolul 115 alin 6 din Constitutie), puterea de a fi organ de urmarire penala in cazurile de infractiuni contra securitatii statului. Aceasta inseamna ca SRI va face doua lucruri: aduna informatia si actioneaza in calitate de procuror. Veti […] Continuare…