Sfârşit de săptămână: 29 decembrie / Vrăjile guvernanţilor
29/12/2012 | Autor theophyle Categorii: Stiri / Revista Presei |
Bună dimineata intr-o zi de sâmbata, sfârsit de săptămâna. Sâmbătă, vremea se va răci, devenind geroasă noaptea în Transilvania şi Moldova şi local în Muntenia şi Maramureş, informează Administraţia Naţională de Meteorologie. Cerul va fi variabil, cu înnorări în sud-vestul ţării, iar în prima parte a zilei şi în extremitatea sudică, unde pe arii restrânse se vor semnala precipitaţii slabe, predominant ploi. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări ziua în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa de la -7…-6 grade în estul Transilvaniei şi nordul Moldovei până la 5…6 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între -18 şi -2 grade, mai coborâte în depresiuni spre -24 grade. Va fi ceaţă dimineaţa şi noaptea, mai ales în centrul ţării.
La Bucureşti, vremea se va răci, astfel încât temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă de -8…-7 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat ziua, apoi va slăbi treptat în intensitate.
Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 4291 RON; 1 USD = 3. 3619 RON; 1 EURO = 1. 3174 USD; Francul elvetian 3. 6651 RON. Gramul de aur 179.3774 RON. Evolutia saptamanala o puteti citi aici. Evolutia saptamanala o puteti citi aici.
Cursul BNR a scăzut şi a rămas aproape de minimul ultimelor şapte luni. Cursul de referinţă anunţat de Banca Naţională a României (BNR) a scăzut foarte uşor la 4,4291 lei/euro şi a rămas aproape de nivelul minim al ultimelor şapte luni atins luni, de 4,4231 lei/euro. Paritatea este cu 0,05 bani sub rata oficială afişată joi, de 4,4296 lei/euro. Rata de referinţă pentru francul elveţian a scăzut de la 3,6655 lei/franc la 3,6651 lei/franc. Pe de altă parte, leul s-a depreciat vineri în raport cu dolarul american, rata de referinţă avansând cu 2,35 bani, de la 3,3384 lei/dolar la 3,3619 lei/dolar. O paritate mai mică decât cea de joi a fost publicată pe 30 aprilie, când dolarul a fost la 3,3240 lei. Cursurile de referinţă leu/dolar şi leu/franc sunt calculate de Banca Naţională a României în funcţie de paritatea leu/euro şi ratele de schimb euro/dolar şi euro/franc. La deschidere, euro a fost cotat la 4,4290 – 4,4320 lei, cu 0,45 – 0,5 bani peste cotaţiile de joi din jurul orei 16:30, de 4,4245 – 4,4270 lei/euro. În prima parte a şedinţei paritatea a fluctuat uşor în jurul nivelului de 4,43 lei/euro, în cadrul unor tranzacţii cu volume foarte reduse, potrivit dealerilor. Cel mai ridicat nivel tranzacţionat a fost de 4,4350 lei/euro. La scurt timp după ora 13:00, când BNR anunţă cursul de referinţă, pe piaţa interbancară euro era cotat la 4,4300 – 4,4330 lei. Dobânzile afişate de băncile comerciale pentru sumele atrase (ROBID) şi plasate (ROBOR) pe termen de o zi au scăzut uşor spre rata dobânzii de politică monetară a BNR, de 5,25% pe an. Astfel, dobânzile de vineri sunt de 5,86% – 6,38% pe an, după ce joi au fost la 6,95% – 7,45% pe an. În acelaşi timp, dobânzile pentru plasamentele cu scadenţă la o săptămână au scăzut la 5,84% – 6,34% pe an, după ce joi au fost la 6,03% – 6,53% pe an. Ziarul Financiar.
Efectele crizei economice se fac simţite şi de Sărbători. Opt din zece români îşi vor petrece Revelionul acasă. Aproximativ opt din zece români vor petrece acasă noaptea de Revelion, în timp ce 7% dintre cei chestionaţi vor merge la un restaurant, 3% au optat pentru un hotel sau o pensiune, iar alţi 3% vor petrece la ţară, potrivit unui studiu realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie. Conform IRES, aproape jumătate (46%) dintre respondenţi spun că au alocat între 101 şi 500 de lei petrecerii de Revelion, iar 27% vor cheltui cel mult 100 de lei. Unul din 10 români va cheltui pentru petrecerea de Anul Nou între 501 şi 1.000 de lei, 4% cel mult 1.500 de lei, iar sume între 1.501 şi 2.000 de lei spun că vor cheltui doar 2% dintre cei chestionaţi. Pentru 43% dintre participanţii la studiu, bugetul din acest an pentru Revelion este mai mic decât anul trecut. Pentru mai mult de o treime (36%), suma destinată petrecerii dintre ani este aceeaşi, iar pentru 16% a crescut faţă de anul trecut. În ce priveşte Crăciunul, 99% dintre români l-au petrecut în ţară, 88% dintre ei au preferat să rămână acasă, iar 8% au vizitat cunoştinţele. Pentru 12% dintre cei incluşi în studiu, bugetul pentru Crăciunul din acest an nu a fost suficient nici măcar pentru strictul necesar. Numai pentru 27% dintre aceştia, suma pe care au avut-o la dispoziţie a fost suficientă pentru achiziţionarea tuturor produselor de care au avut nevoie.Integral in Adevarul.
Reginele magiei negre au incasat ani grei de puscarie. Santajista Oanei Zavoranu: 7 ani. Norvegia: 15 ani. Cinci “vrajitoare” au fost gasite vinovate de judecatori. Vrajitoarele sunt judecate pentru fapte cu violenta, inselaciune si marturie mincinoasa. Ele ii amenintau cu moartea, dar si cu magia neagra pe cei pe care ii pacaleau. Vrajitoarele au primit pedepse dure la Tribunalul Bucuresti, fiind gasite vinovate de talharie: “Vanesa”- Roxana Lider – nepoata Sidoniei a fost condamnata la sapte ani de inchisoare, “Luminita”- Andreea Lider – Regina Magiei Negre a primit 15 ani de inchisoare, “Anita” – Carmen Chivea a primit sapte ani de inchisoare, “Varsovia”- Daniela Grecu- trebuie sa execute sapte ani de inchisoare, iar “Margareta” “Norvegia Miclescu ” a primit 15 ani de inchisoare. Mai multi membri ai clanului Sadoveanu au primit pedepse dure intre 7 si 15 ani. Condamnarile nu sunt definive si pot fi contestate la Curtea de Apel Bucuresti. Liderii clanului “Sadoveanu”, Remus si Achil Minca, trebuie sa execute 15 ani de inchisoare. Clanul trebuie sa platasca daune materiale de mii de euro. Clanul Sadovenilor din Chitila, din care făceau parte vrjitoarele, s-a specializat în tâlhărirea agenţilor care livrau mobila, dar şi alte obiecte la domiciliu. Ţepe de sute de mii de euro. ,,Ai conştienţa că sunt cea mai mare vrăjitoare. Deci, eu pot să-ţi fac cel mai mare rău. Daca eu pun nouă papusi si noua soroace în termen de… nu vreau să te deranjez, dar ascultă-ma puţin… ai copii şi eu am copii, ştim ce înseamnă amândouă…”, ameninţa, la telefon, vrăjitoarea ,,Margareta”. Partea vătămata tocmai luase o ţeapă de 120.000 de euro, dupa ce a livrat în Chitila mobilă de lux. Angajaţii societăţii la care lucra au montat mobila în palatul vrăjitoarei şi apoi au fost izgoniţi şi ameninţaţi de rromi cu săbii ninja. Integral in EVZ
Statul obez revine: Ponta I i-a pus sub brad lui Ponta II un HG cadou. USL are terenul pregatit pentru a-si multumi oamenii de partid dupa alegeri. Numarul sefilor din administratia centrala a crescut pana la 72.000 si mai are putin pentru a atinge din nou maximul “istoric”. “Statul obez” de sub guvernarea Tariceanu numara 77.000 de functionari la nivel guvernamental. Printr-o hotarare de guvern, aprobata in ultima sedinta a cabinetului Ponta I, pe 4 decembrie, din pixul ministrilor Mircea Dusa si Radu Stroe au mai rasarit astfel 13.236 de functii in administratia centrala peste cele coordonate de Emil Boc in urma cu un an. Guvernul a marit limita pana la care se poate merge cu numarul directorilor in 2012 cu 1500 de posturi si a ingrosat substantial sefimea din deconcentrate. Oficial, este vorba de funcţionari publici, angajaţi prin concurs. În practică, recomandarea de partid bate toate diplomele.În declaraţiile publice, pe de altă parte, premierul Victor Ponta se declară revoltat că “avem zeci şi sute de oameni, care, teoretic, scriu trei hârtii” şi susţine că fiecare ministru “în mod sigur va reduce schema de personal”, în ianuarie, când vine cu noua organigramă la aprobare. În noiembrie 2011, toţi oamenii guvernului, subordonaţii ministerelor, nu şi angajaţi ai autorităţilor locale, erau aproape 53.000. O arată cifrele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP), care consemnează 52.978 de funcţii publice ocupate la acel moment din 58.684 de posturi în organigramă. În hotărârea de guvern din 4 decembrie, prin care se aprobă Planul de ocupare a fiuncţiilor publice în administraţia centrală pentru 2012, numărul de posturi ocupate la acest nivel creşte la 65.823, iar maximul funcţiilor publice la care se poate ajunge urcă la 71.920. Un plus de 13.236 de funcţii publice, din care 1447 posturi de conducere. Integral in Gandul.
Judecător CSM: Premierul să NU dea indicaţii cine sa fie ales în conducerea Consiliului. Judecătorul CSM Cristi Dănileţ a declarat, într-o postare pe pagina personală de Facebook, că primul ministru Victor Ponta nu ar trebui să dea indicaţii pentru alegerea conducerii Consiliului Suprem al Magistraturii, potrivit Realitatea.net. “Inteleg ca premierul e interesat de alegerile pentru conducerea C.S.M si da indicatii cine sa fie ales si cine nu pe data de 4 lanuarie. Ar fi bine pt dialogul inter-institutional pe care ni-l dorim sa accepte ca C.S.M e o institutie independenta, ca alegerile pt noua conducere e o chestiune strict interna si ca nu e admisibil ca vreun politician, cu atât mai mult unul cu functie de conducere importanta in stat, sa dea sugestii sau ordine in aceasta privinta”. Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la un post de televiziune, ca ar fi bine sa se termine cu rocadele gen Kovesi-Morar, la conducerea Parchetului General si DNA, sau Ghica-Haineala, in fruntea CSM. Afirmatia a fost facuta in contextul in care in presa au aparut speculatii pe tema faptului ca la alegerile pentru conducerea CSM care vor avea loc pe 4 ianuarie judecatoarea Alina Ghica si procurorul Oana Schmidt-Haineala ar intentiona sa inverseze posturile pe care le ocupa in prezent, respectiv de presedinte si vicepresedinte al CSM. Integral in Romania Libera
Guvernul Ponta a anulat ajutoare sociale destinate salariaţilor Oltchim. Executivul a anulat hotărârea în baza căreia o parte dintre angajaţii Oltchim ar fi trebuit să primească în luna decembrie ajutoare sociale, argumentând că aceştia au încasat salariile restante, iar acordarea ajutoarelor ar genera discriminare între beneficiari şi angajaţii care ar primi doar salariul. Acordarea de ajutoare a fost decisă în contextul în care combinatul Oltchim îşi încetase producţia din cauza unor datorii de peste 500 milioane euro, iar angajaţii nu mai primeau salariile de mai multe luni. În luna octombrie, Guvernul a hotărât ca pentru 522 de angajaţi Oltchim, din totalul celor 3.353 salariaţi, al căror venit mediu lunar pe membru de familie este mai mic decât 786 lei şi care nu deţin în proprietate alte locuinţe în afara celei de domiciliu, terenuri cu potenţial productiv sau utilaje agricole ori de prelucrare a lemnului să fie acordate ajutoare sociale de urgenţă în sumă de câte 1.400 lei, în două tranşe, în lunile octombrie şi noiembrie, informează mediafax.ro La trei săptămâni după această decizie, Executivul a emis o nouă hotărâre care stabilea că ajutoarele vor fi acordate într-o singură tranşă, în luna decembrie, Guvernul motivând că nu a fost “suficient timp” pentru realizarea tuturor procedurilor administrative care să permită deja plata primei tranşe. Tot atunci, Guvernul anunţa că va notifica oficial Comisia Europeană pentru acordarea la Oltchim a unui ajutor de urgenţă de 20 milioane euro. Integral in Capital
Ministrul Radu Stroe, despre acordul de coabitare dintre preşedinte şi premier: “Mai sunt şi greşeli pe lumea asta, dar au un scop nobil”. Ministrul de Interne, Radu Stroe, a vorbit vineri seară, la Antena 3, despre pactul de coabitare dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta, caracterizând semnarea acordului drept “o greşeală cu un scop nobil”. Vorbind despre acordul de coabitare semnat de Traian Băsescu şi de Victor Ponta, ministrul de Interne a afirmat că, deşi “nu s-a simţit confortabil”, “nu avem toate elementele pentru a face o pronunţare sentenţioasă”. La insistenţele jurnalistului, Stroe a recunoscut că “mai sunt şi greşeli pe lumea asta, dar au un scop nobil”. Întrebat dacă faptul că preşedintele l-a numit pe Victor Ponta în funcţia de premier înseamnă “o lipsă de reacţie din partea lui Traian Băsescu”, Stroe a declarat că “la un asemenea vot, Traian Băsescu cred că nu avea altă soluţie. Însă dacă va mai avea reacţie sau nu, după cum ştiu eu, sigur că va mai avea reacţie”. “Nu ar fi el, dacă nu ar fi aşa”, a continuat ministrul de Interne.De asemenea, Radu Stroe a discutat şi despre coabitarea dintre Partidul Social Democrat şi Partidul Naţional Liberal, arătând că este o “relaţie de prietenie foarte serioasă, pe baze de principii extrem de importante care au stat la baza construirii USL. Această construcţie – niciodată nu poţi fi sigur ce se întâmplă în viaţă la un moment dat – nu are niciun motiv să deraieze”. Integral in Adevarul
Va urez o zi buna!
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
Buna dimineata!
Intrebare: voi ce luati pentru greatza ca sa puteti face fata stirilor astea despre guvern, pivniceri, grajdani si modificarilor care strica bucata cu bucata ceeace credeam ca e un bun castigat al ultimilor 22 de ani si nu se mai poate strica?
In alta nota, nu stiu sursa si nu stiu daca s-a dat aici dar am auzit-o de la un amic aseara:
U.S.L. = “Urmeaza Saracie Lucie”
Buna Moldo 🙂
Superb acronim! Din nefericire foarte fezabil!
Sindromul Bucuresti: inrudit cu sindromul Stockholm, se defineste prin dorinta extraordinar de puternica si unanima a electoratului unei tari intregi, manifestata uneori dupa zeci de ani de zile de la iesirea de sub opresiune de a se reintoarce sub guvernarea cea mai paguboasa si abuziva posibil si cu perspectivele cele mai intunecate pentru viitorul unei natiuni.
Moldo,\
din nefericire am ajuns la concluzia ca numai mama natura (sau divinitatea) ne mai poate ajuta aici. Absolut nimic nu mai ne schimba. Chestie de ecologie sociala 🙁
Buna dimineata, de unde o sa plateasca pe noii veniti in aparatul de stat ? Boc subtiase aparatul de stat cu costuri politice imense…,dar a facut ce trebuia.
Buna dimineata! Tehnica asta e al naibii de perversa si e cu dedicatie pentru urmatorul guvern de dupa Ponta… care va trebui sa suporte aceleasi costuri politice, facand reducerile din nou.
E un cerc vicios care asigura revenirea la putere a USLasilor dupa mandate interimare castigate cu chiu cu vai de “ceilalti”!!! 🙁
Buna Mihai 🙂
A facut, bineinteles. Din nefericire in tara asta exista un buton UnDo
Caut un raspuns de ceva vreme,… de ce oamenii de stanga de pe net ( cei care au idee de doctrina) nu sunt asa divizati de orgolii si interese ca cei de dreapta ? Ce ne ia mintile in asa hal incat ne certam intre noi in loc sa fim o voce puternica impotriva abuzurilor puterii-stat ?
Pentru ca in Romania extrem de putini inteleg ce inseamna dreapta! Majoritatea celor care se considera de dreapta (cel putin cei pe care ii intalnesti pe FB) sunt in majoritatea lor niste falimentari la propriu si la figurat. Foarte putini dintre ei sunt impliniti profesional. Intr-un cuvant, care apartine unui clasic in viata – “labe triste”
…foarte triste.. :))))
Rezon, din nefericire. Scuze, buna dimineata
Si cu disponibilitati reale spre “altfel” anemice. Si n-am idee de vreun tratament eficient/eficace. Iarasi timpul ? Reeducarea in sens de re/evaluare iar si iar ? corectii, macar mici, pe ici pe colo ? (si iarasi ajung la vorba lui De Gaulle, aia cu planul vast)
salut. Un raspuns cinic (si nu prea): cei de dreapta JUDECA pt. ca gandesc. Cei de stanga -tributari “religiei” marxist CRED si nu CERCETEAZA. Cei de stanga au raspunsurile pregatite (clisee, sablon etc): “vointa poporului”, “cei multi si nevoiasi”, “dictatura parlamentului/proletariatului”, “democratie originala”, “economie sociala de piata originala”, “hotii de patroni”, “jefuitorii de la multinationale/supermarketuri”, “s-au vandut industriile la fiare vechi”etc [sunt sigur ca vei gasi inca 50 de exemple in trei minute]. In definitiv ce vrei de la unii care n-au trait “concurential”in viata lor?
buna dimineata
pare destul de clar ca majorarea taxelor are un singur scop=hranirea cohortelor care ii mentin la putere,adica activistii lor,in nici un caz pulimea;pulimea va fi in continuare pulime si buna doar de ” votat”
statul roman a ajuns un stat de briganzi;dupa mine seamana cu mercenarii italieni din evul mediu,care jefuiau tot ce gaseau de la cei pe care ii intalneau in cale;
vom vedea repede ca nu se mai respecta nici o regula,daca s-a respectat vreodata;
pe de alta parte nu poti avea (deocamdata in orase) o taxa pe apartament mai mica decat cativa litri de benzina. Serviciile comunale trebuie platite. Daca Mizilul nu vrea colecta de gunoi decat lunar, asa sa voteze, dar daca vrea saptamanal atunci costul trebuie sa se regaseasca in taxe.
@theophyle 9 53
poate explici odata-ca am impresia ca nu se intelege
a fi de dreapta inseamna in primul rand sa fii in stare sa-ti castigi singur ” painea” in orice conditii
Salut intamplator,
lucrez acum la o pozitie doctrinara pe care am numit-o “dreapta sociala”. Care inseamna in primul rand undite bastinasilor si nu pesti gata imputiti. Pozitia este bazata pe realitatile romanesti si efortul de a le schimba.
Mare atentie insa la tentatia alunecarii intr-o constructie top-down. Daca ponderea top-down-ului e prea mare, esecul este garantat.
Salutare .
Aici trebuie sa fii atent cum definesti a-ti castiga painea in orice conditii. Ca doar un springar bun poate sa-si ‘castige’ painea cam peste tot, doar mana iute si picior zdravan sa aiba.
As nuanta putin, intamplator. Valabilitatea cutumei enuntata de tine este incontestabila
… insa (si aici intervin interdepedentele societatii moderne)
in exercitiul supravieturii iti poti incorda bicepsii, tricepsii, circumvolutiunile… si alti muschi*
dar sunt la fel de importante conditiile (environmentul) in care o faci.
_____________________________
*intr-o exprimare decenta 😛
Buna dimineata 🙂
Vad ca ministri de interne devin psihanalisti, de se cruceste Freud, de acolo de unde e.
Ce mi se pare straniu (si nu prea) este faptul ca se pare ca aripa florala a USL – ma refer la autoproclamatii liberali, este de fapt cea mai violenta stanga. Socialistii, nu indragesc nici ei statul de drept (ba chiar il urasc cu toata fiinta lor), dar mai au parca rusinari de domnisoara. Liberalii nu au.
Liberalii au devenit pur si simplu cei mai badarano-comunisti. Pur si simplu au capatat patologia liderului lor si visceralitatea sponsorului lor. Din pacate nu doar la nivel de conducere.
Multi (prea multi) din jurul meu se autocaracterizeaza ca liberali si conform statutului lor social chiar ar putea fi, dar devin patologici cand e vorba de orice in afara de injurii (nu critici, ci pur si simplu injurii) la Basescu. Cand spun patologici, am proprietatea termenilor. Daca e vorba de ratiune, pur si simplu ratiunea dispare.
Salut DanSu,
aici sunt de un absolut acord cu tine. Liberalii de astazi aka PNL de Crizel sunt cea mai toxica formatiune politica dupa FSN-ul anilor ’90. De altfel recunoscut cam peste tot in occident. Un fruntas liberal din cei existenti astazi o sa fie primit la Washington (indiferent de administratie) cand o sa-mi creasca par in palma!
salut DanSU. Care liberali? cei din conducerea PNL sunt ce vrei tu dar nu liberali. Vei vedea o noua tradarea a generosilor in foarte scurt timp (adica la spargerea USL).
Un studiu de caz care sper sa va intereseze in special din cauza diferentelor de situatii: Germania miracolelor – Wirtschaftswunder
salut doc. Am tot cautat pe DW articolul unde se face paralela intre iulie 2012 la Buc si ian. 2012 la Cairo. Ai vreo referinta? sau un titlu?
Salut cinic 🙂
asta este articolul: http://www.dw.de/occidentul-%C5%9Fi-criza-democra%C5%A3iei/a-16478657
Cartea este fenomenala!
thanks doc. Nu ma pot opri sa nu gandesc ca fara dictatura lui Kemal Pasha (aka Ataturk) Turcia nu ar fi ce e azi. Cred ca in privinta tarilor islamice se uita binomul: dictatura seculara vs. stat teocratic. Prea multi confunda statul teocratic cu existenta democratiei (definitia ociidentala). Eu personal refuza sa cred intr-un stat (fie el si republican, cu parlament, VU si … si .. ) care aplica sharia. (don’t you?).
‘neata buna la oameni de seama 🙂
On-topic:
– vremea ca vremea… dar te cam iau frigurile-n brate. Si degeaba strigi: VI(sc)OL. Sau nu degeaba. Ai multiple sanse sa obtii perversiuni 😛
– mugurelu’ se simte dator sa diminueze povara fiscala;
– criza? economica? am mari rezerve. Criza are alte dimensiuni. Accentuate prin acest colt de lume;
– “reginele magiei negre” la puscarie? mii de euro? Subtire;
– “statul obez”? Depinde. Einstein a oferit o parghie lumii inteligente. Dar lumea a dat curs imboldului divin referitor la inmultire… si-i da cu “hutza-hutza”;
– ma umfla rasu’… ca sa nu ma podideasca plansu’. In logica fireasca (straina “reformistilor”) poti elabora adevarate teze de doctorat (sac tontelu!) despre conditii, criterii, cerinte. Prozaica paralela (tribut pt mar) facand: daca-ntr-o moara rastorni saci intregi de neghina, ai serioase pb la “mansarda” sa astepti sa iasa faina trei-nule;
– se repeta istoria Tractorul & Steagul Rosu;
– din ciclul: recapituland evenimentele cu urmari nefaste in instoria omenirii, l-as intreba pe radu neica-nimeni cand s-a nascut… si daca parintii lui stie.
Buna dimineata 🙂
Pacat ca alt comentator a adoptat nick-ul @cinic 😆
Cu un elegant compliment ai ales sa ma-ntampini 😀 N-aveam indoieli.
… dar kenwood “suna” bine 😛
Sigur ca da! 😆
EXTRAORDINAR ARTICOL ! Permiteti-mi sa-l consider un valoros cadou de An Nou. 🙂
http://politeia.org.ro/international/studiu-germania-miracolelor-wirtschaftswunder/
Multumesc Mihai,
Povestea este simpla. Noi ne victimizam ca nimeni nu ne “iubeste” ei stiu ca nimeni nu-i iubeste si fac treaba cum trebuie 🙂
buna dimineata !
Buna Ziggy 🙂
Salut, 🙂
Inseamna ca Romania nu e pregatita de o guvernare de dreapta pt ca nu are populatie de dreapta
Sau dreapta adevarata este cea din caverne si nu cea de pe FB.
Inseamna ca poporul cu intuitia lui buna – a inlaturat guvernul de labe triste reprezentand o secta marunta si obscura de dreptaci.
….
La modul purist, FC va construi dreapta din 10 caramizi, cu care nu poti face nici cotetul cainelui.
Daca vrem sa castigam alegerile vreodata in deceniul asta va trebui sa ne adresam celor de dreapta care nici nu stiu ca sunt de dreapta si sa recuperam si sa iertam gresitilor nostri. Altfel nu ma duce capul…
TDS,
un astfel de comentariu nu trecea daca nu te chema TDS. Nu cred ca exista un singur comentator pe blogul asta care iti mai apreciaza comentariile. Chiar ai trecut cu mult limitele bunului-simt. Am suficienti nemernici cu care am conflicte, nu-mi mai trebuie unul ca tine. Te ROG abtine-te!
P.S.TDS, habar nu ai ce inseamna sa castigi alegerile in Romania. Chiar nu stii nimic si te dai atot-stiutor. Du-te frate fa campanie o singura saptamana la tara si una intr-un oras ca sa stii. Nu este nici o diferenta intre tine si generalul-izmeana Oprea. Sunteti strategi de nisp.
Eu nu sunt comentator pe blogul acesta, sunt însă un cititor multă vreme neinteresat de politică şi politicieni, dar care a început să mai înţeleagă câte ceva citind materialele de aici şi, desigur, şi comentariile. Mărturisesc că am votat ARD, dar numai pentru că am înţeles (de aici) de ce ar fi trebuit să votez astfel, altfel nu aş fi ieşit la vot. E şi urmare a comentariilor TDS – clare, accesibile şi oamenilor obişnuiţi, care vor să se dezmeticească, aşa cum sunt şi eu.
TDS este unul dintre nemernicii cu care nu voiţi a avea conflicte, înţeleg eu. Nemernic e cu sensul de străin, pripăşit? Ori poartă în el celelalte variante ale definiţiei?! Dacă da, înseamnă că chiar nimic pe lumea aceasta nu e ce pare a fi. Inclusiv cest blog.
Vă rog, nu-mi publicaţi opinia. Este numai pentru dumneavoastră, domnule Teophyle. Iar răspuns la întrebările mele, dacă va fi, îl voi citi pe blog, unde, dacă există greşeală, aceasta ar trebui reparată.
Cu toată consideraţia, un an bun cu sănătate!
A.H,
la noi se publica totul daca este scris intr-un mod serios si civilizat. Comentariul dumneavoastra chiar conteaza!
La multi ani fericiti!!
P.S Cred ca TDS trebuie sa raspunda daca eu il consider pe el nemernic sau nu. Cred ca nu ati citit bine ceea ce am scris
“Am suficienti nemernici cu care am conflicte, nu-mi mai trebuie unul ca tine.” Aceasta am citit. Şi de acolo am înţeles ceea ce am spus mai sus. Poate că am înţeles greşit. Nu mă ruşinez dacă am înţeles greşit, ba chiar m-aş bucura să fi înţeles greşit.
Ati inteles gresit 🙂 TDS este prieten personal si ne certam de 5 ani (apropae tot timpul) Blogul asta nu ar fi existat daca nu m-as fi certat ce el pe blogul lui Patrasconiu. Avem istorie 😆
Mă bucur foarte mult! Şi iertaţi-mi cutezanţa.
Chiar mă bucur.
salut AH. Bine ai venit pe acest blog. Fiecare nou venit ne ajuta la disiparea URIASEI paturi de minciuni ce stagneaza deasupra RO.
salut doc. Reiau una din temele noastre: NUMERE, NUMERE, NUMERE!! O clasa de mijloc subtirica e majoritar de dreapta, dar sunt putini. (six figures? doubt it!). Daca puricam structura clasei de mijloc interbelice si o comparam cu cea de azi avem momente de disperare (de exemplu: profii de liceu au devenit sindicalisti rosii incrucisati cu pomanagii de profesie, micii meseriasi au disparut din motive “tehnologice”, comerciantii – a se vedea cartea lui Boia ). Un partid “bratienist” (fara vreo legatura cu PNL) nu ar avea suport azi. Ce-ar fi sa facem AICI o dezbatere asupra votantilor “naturali” de dreapta? si poate rafinam si mesajul pe care trebuie sa-l RADIEZE FC?
Iertarea poate imbraca diverse forme TdS. Particularitati adecvate contextului. Constientizarea este adevaratul abecedar al perfectionarii. De acord ca exclude indolenta.
http://www.youtube.com/watch?v=BC5VesTbFhg
Enjoy 😀
Buna ziua,
n-am vrut sa aduc pe blog o suparare personala. Dar citind comentariile de ieri, care vad ca se continua si azi nu pot sa ma abtin: nu inteleg de ce trebuie sa ne necajim unii pe altii aici, cand ar trebui sa fim uniti si sa nu dam satisfactii dusmanilor care ne citesc.
Atata insa trebuie sa va spun: daca ati fi avut o ruda apropiata care s-a stins in Ajun de Craciun si pe care ati inmormantat-o in ziua a doua de Craciun, cred ca altfel ati fi privit toate necazurile astea “politice” si v-ati fi purtat cu mai multa grija unii fata de altii.
Salut Cedric,
Sper ca esti bine! Cred ca in curand am sa le fac sfarsit. Nu esti singurul care nu se simte bine de aceasta atmosfera. Cred ca s-a inteles mesajul meu. Numai bine si te astept pe blog!
Theophyle,
Eu sunt bine intentionat si tu stii asta.
E simplu : Mihai Campeanu intreba cum sa unim dreapta, si de ce suntem divizati. – Intrebarea este legitima.
Asteptam de la tine o solutie de reunire a dreptei.
De acord cu tine: Majoritatea sunt prosti. Atunci am venit cu intrebarea: Din cine mai construim o majoritate ?
……………
Inainte de a face campanie o saptamana in tara, trebuie sa stii cui te adresezi. Daca nici Cetatean nu raspunde la intrebarea asta, decit la modul vag, cum sa faca o campanie un activist obisnuit?
Despre ce am si ce nu am habar :
Eu aseman o constructie noua, un partid cu o firma noua care are un concept nou de afaceri. O inovatie antreprenoriala. Am experienta asta si am studiat mii de firme dealungul anilor si am citit despre asta.
Pot determina din cazuistica asta imensa, elemente ce pot asigura succesul firmei si elemente ce dimpotriva. Nu am alta expertiza profesionala decit asta.
Din pacate politicienii nostri nu au cunostinte de management sau le trateaza cu usurinta.
Evident toti spun ca managementul si internetul sunt importante, dar se vede ca nu iau prea in serios acest lucru. Cu consecintele care se vad. Amatorismul costa. Dar toti ne pricepem la fotbal,arhitectura, management si internet.
Sigur ca pot gresi si accept asta.
Dreapta in Ro nu poate fi construita decat in jurul notiunii de dreptate. Dreapta nu inseamna austeritate, ci bunastare pe termen lung. Stanga ofera cetatenilor doar o bunastare limitata si relativa, si asta pe termen scurt. Pana acum, stanga nu a fost decat paravanul dupa care si-au ascuns bunastarea aceia care au profitat de aducerea lumii la pragul supravietuirii, locul in care o farama de paine devine suprema fericire. Caviarul rezultat din vanzarea graului, insa, se imparte dupa cortina, de liderii stangii. Din acest motiv, lupta trebuie sa se dea pe taramul Justitiei. Boc a gresit intr-un singur loc: ar fi trebuit sa impuna parlamentarilor dublul efortului fiscal impus cetatenilor. MRU a gresit atunci cand a incercat sa rezolve problema restituirilor impartind cetatenii, la nivelul intregii tari, in doua tabere ireconciliabile: cei deja despagubiti au fost favorizati in raport cu aceia fortati sa inghita o iluzorie despagubire. In ambele cazuri, Justitia a fost incalcata. Si s-a razbunat.
salut. Eu, uneori, ultrasimplific, dar am meritul de a dori sa rezum intr-o fraza esenta: Dreapta este INDIVIDUL iar STANGA este structura ce impiedica dezvoltarea individului. Dar poate ca un “punch line”atribuit lui Maggie Thatcher e mai expresiv: “Socialistii vor ca toti sa fie egali. Asta inseamna ca unul mai inteligent trebuie sa taca ca sa nu-i puna in inferioritate pe cei din jur”.
@cinic: Politica din Ro nu are legatura cu ideologis. Hotii din Ro si -au pus masca de stangisti doar pentru ca nu se poate fura de la saraci decat intr-un singur mod: sa pui stapanire pe toti saracii si sa iei de la toti deodata. Cel mai bine sub forma de taxe, intr-un stat mafiot. In felul asta, tot saracii vor fi aceia care vor intretine raketii care colecteaza birul.
Dreapta sociala Theophyle?
Dincolo de contradictia in termeni (am inteles de multa vreme ca adori provocarile) te-as ruga sa comiti indiscretii in privinta accentului. Adica macar. Mi-ai zis cinic 😀 Ok then. Nu’sh ce sanse are o “dreapta educativa” in “sociala redistribuire”. Mutand cursorul in cealalta extrema: o “sociala educatie” crezi ca poate acoperi “dreapta redistribuire”?
ps: pe undeva a ramas un “bold neinchis”. Te rog sa-l corectezi si sa dilesti acest comment. Multumesc.
Draga Ken,
cand ma folosesc de titulatura care implica “social – sociala” nu ma refer nu la asistenta sociala (nemeritata) si nici la un stat social nesustenabil ci la revenirea la o sanitate sociala care intrupeaza unele elemente uitate in timp si nepreluate de guvernarile populiste care s-au perindat aici sau aiurea.
Drepturile omului sint mai degraba ceva ce trebuie cistigat decit ceva cuvenit.
Datoriile omului: perseverenta, efort, ascultare, cultivarea virtutii, cumpatarea – sint pretul drepturilor.
Egalitate sau libertate: Naturala inegalitate a oamenilor, cu exceptia faptului ca toti poseda un suflet pretios si o personalitate inviolabila. Superioritatea libertatii asupra egalitatii in ierarhia valorilor umane si a scopurilor sociale. Inevitabilitatea si necesitatea claselor sociale si, in consecinta, nebunia si zadarnicia incercarilor de a le nivela. Caracteristica societatii conservatoare e mai degraba echitatea decit egalitatea; reconcilierea claselor mai degraba decit abolirea lor. Pus sa aleaga intre libertate si egalitate, conservatorul va alege nedezmintit libertatea. Pentru ca, de fapt, superioritatea libertatii asupra egalitatii sta la baza traditiei conservatoare.
cateva formulate de Clinton Rossiter si spuse in termeni practici si romanesti de mine!
Pai… daca e vb despre superioritatea libertatii asupra egalitatii … i’m in 😛
Sunt pentru “libertate” cu sens larg. Ingradita doar de respectul libertatii celorlalti si al bunului simt. Adica al “egalitatii”. Rescriind “tezele” comu’iste inseamna “reciproc-avantajoasa 😛 Stiu ca zambesti pe sub nas 😀 Adevarata provocare: cum il faci pe moromete/radoi sa-nteleaga?
Multumesc de intrebare , Theophyle. Sunt bine atat cat se poate. Am citit blogul zilele astea, speram sa gasesc un fel de alinare, dar n-a fost sa fie. Nu inteleg ce se intampla : cred ca suntem cam aceiasi care eram si in 2009 si am trecut prin multe de atunci, impreuna. Acum, parca a intrat dihonia pe aici si e mare pacat. Poate trebuie sa mai treaca ceva timp de la ultimele evenimente, sa ne mai calmam si sa nu cautam vinovati acolo unde nu exista. Poate o sa ne ajute si cursul intamplarilor care vor veni, s-o mai destepta lumea.
Deocamdata, niste clasamente din EVZ care arata ca oamenii gandesc, pacat ca nu se implica, adica nici macar nu merg la vot:
http://www.evz.ro/detalii/stiri/traian-basescu-a-ramas-in-joc-dupa-lovitura-de-sta-1017447.html
bunä,
iar am reusit sä mä enervez. a fost la digi, o jurnalistä total deranjatä la cäputz,
ce a sustzinut, cat de nevinovat si condamnat pe nedrep este escrocul Nästase.
dna. Prelog a incercat sä o contracareze, dar vana comunistä a jurnalistei e infectatä
räu.
Salut si la multi ani, theo 🙂
nu are nici un rost sa te enervezi din cauza unor fufe.
salut. Nici vorba!: jurnalista a primit bani ca sa LATRE. Nu latra, nu primeste os (asta se aplica nu numai javrelor cu doua picioare).
O alta intrebare retorica : daca prin absurd s-ar relua alegerile din 9 decembrie, cei de dreapta care nu s-au prezentat atunci, ar vota acum ? Ar intelege ca pasivitatea lor a ajutat usl-ul si a pedepsit dreapta, nu doar cativa care meritau,gen Blaga,Neamtu,etc ?
Parerea mea:
Cei de dreapta – constienti – s-au prezentat pe 9 dar au votat PNL (USL) – Am multi colegi care au votat PNL si stiu ce spun.
Exista o categorie larga de votanti care sunt de dreapta, nu sunt constienti ca sunt de dreapta si ca numai dreapta i-ar putea reprezinta si care nu au votat cu ARD – si aici stiu ce spun. Partidele ii ignora.
Absenteismul nu a fost atit de mare incit sa fie o pedeapsa la adresa dreptei.
Nu trebuie sa mai subliniez ca multi din cei ce au votat cu ARD si in consecinta multi basisti nu sunt de dreapta 🙂
Presedintele Bäsescu rämane cel mai bun politician Roman,
si noi dreapta- liberalä adeväratä, desigur pe langä cei ce ii
sustzinem.
PNL-cu crinolin paiatza – niste farsori nerusinatzi, niste trädätori,
cred cä liberalii din PNL se pot rusina.
trädarea a inceput-o Täriceanu, sper ca sä stie cä nu e ingeras,
a colaborat contra dreptei, cu iliescu si haita lui si Kondyakov.
nu intzeleg ce este lauda asta,
cum vin la vot din 18 milioane, 4 milioane si spunen
am invin.
nu asta inseamnä cä din cei 4 milioane abia atzi luat 60%
adicä si cei plätitzi nu au venit de bunä voie.
dece o tzin ca gaia matzului cu 7,5 milioane, cand cel putzin 2 milioane
sunt furate.
stie cineva ,ceva de anchetele si rezultatul adevärat?
EU VREAU SÄ FELICIT !
EVZ SI B1,
singurii care mai tzin steagul sus,
cred cä meritä sä le scrietzi cateva cuvinte.
Este bine Theo ca sunt de partea noastra.
Just business… nothing personal 🙂
Dar o fac pur si simplu din interes…. In masura in care toate televiziunile vind marfa lui Crin&Ponta, B1 plus EVZ s-au pozitionat foarte bine fiind lider de piata pentru ceilalti care sunt citeva milioane. ( si isi fac marketing clar in sensul asta )Foarte inteligent pentru Romania… banal pentru tarile capitaliste.
Daca iti amintesti, in 2000-2004 Romania Libera a facut bani pt ca era singura care servea si ogoia supararile anti_Nastase. In 90-96 eu si varul meu, tin minte ca . aveam abonamente la RL chiar daca nu le citeam, doar pentru a sustine financiar opozitia la fsn
Exemplu de simbolism mercantil vs ideologie expresiva. Adevarata problema a “evropii moderne” este tocmai finantarea teologiilor si vitregirea pragmatismului. Nota bene: pana si Suedia s-a prins. In USA e time-out 😛
Este normal: B1 este o televiziune normala- comerciala. Poate cistiga doar daca se pozitioneaza bine in piata, acolo unde mai are loc. A3, RTV traiesc din profitul politic al patronilor lor si nu din profit pur si simplu. Televiziunile locale si ziare locale sunt proprietatea politicienilor. TVR e obedienta pur si simplu.
Pare normal pt aceasta zona si pt aceste timpuri/vremi.
Altminteri, miza exclusiva pe efectul de bumerang ramane la stadiul de amatorism. Ok, EVZ si RL sunt cu putin peste. Si o spun intr-o timida incercare de obiectivism. Care se doreste a fi mai presus de subiectivul tribut al gratitudinii. Cu ceva ani in urma RL mi-a fost abecedar. La propriu.
Despre “antene” si alte scursuri/vuvuzele am doar o simpla comparatie: urangutani ajunsi din debaraua slujnicelor in media romaneasca. Care-si comanda rochie de cocktail. Spera sa obtina astfel acces la receptia elegantei si profesionalismului. In fapt sunt bucati de stamba ordinara care nu le acopera parul de pe picioare. Adica al parantezelor cracanate in indelungul exercitiu al interesului disimulat in pretentia infomarii. Intre care incape lejer porcul nesimtirii. Cu tot cu lubenita de Dabuleni, Gorj, Teleorman sau Olt ori butoiul de Vrancea sau de Dobrogea…. si de unde te “trazneste” baltita “mireasma” a carasului de Isaccea. Are you satisfied?
Antena 3 – acum citiva ani avea unicitate. Acum este doar liderul intr-o cohorta de televiziuni care vind aceleasi marca de tigari.
Auditoriul este format din oameni gata convinsi si care intra doar pentru reimprospatare. Daca subiectele ajung la nivel de ce rau o duc negrii in America, si nu gaseste un dusman nou in locul lui Basescu atunci nu ii vad bine.
Tot pentru reinforcement intra si ai nostri la B1, Numai ca aia au marfa berechet in galantar. Evident ca B1 nu e total comerciala si ca mai face si lobbyiul sefilor. Dar poate fi asimilata cu o televiziune normala comerciala
sper ca CSM, sä nu se lase manipulat si umilit de Temnicerä,
una adusä expre, sä facä jocurile mafiei felix-paiatza Crin.
sä bage zazanie si sä-i acapareze pe cei tineri si liberi.
ce a fäcut Pivnicera_Temnicera ,este o mizerie .este incalificabil,
sä fii magistrat ,sä vii din aceias institutzie si sä descalifici pe
fostii colegi, este culmea goläniei -mafiote.
pentru interesati un articol bun: Stratfor: The Geopolitics of Shale [gas]
@kenwood&altii
sa clarific-si e vina mea,ca m-am grabit _
prin ” orice conditii” inteleg ” orice conditii in care iti poti folosi ce ti-a dat Dumnezeu si ce ai mai reusit tu sa adaugi pentru a-ti crea bunastare fara a calca pe cadavre”
un exemplu simplu din punctul meu de vedere: vanzatorul de cartofi din piata nu este un speculant daca el cumpara cartofii de la taran din camp cu 0,8 ron si ii vinde cu 2 ron/a-l numi speculant inseamna a cadea in paradigma comunista/egalitarista/omul ala a investit timp si capital-la nivelul lui-pentru a-mi oferi mie timp liber-necautand cartofi-pe care eu il pot intrebuinta sa castig 2,5 ron in alta activitate
Ha. Pai… in contextul creionat de tine cine crezi ca-l considera speculant pe vanzatorul de cartofi? Adevarata problema e a contextului. Vanzatorul platit “la negru” este “angajatul” unui “batron” care a inchiriat pe termen lung 1/2 dintre tarabe (pai nu-i asa ca managerul societatii de hale si piete are contract de “perfomanta” cu premaru?). Si crede-ma ca ma abtin sa fac referire la tavalirea cartofilor prin noroi astfel incat ajungi sa cumperi tarana cu 2 lei kilu’. Got the point?
kenwood
Concurenta rezolva problema. Supremarketurile Cora, Auchan, Lidl etc concureaza la greu pietele alimentare. Acolo gasesti cartofi netavaliti in noroi si iesi mai bine decit la piata. daca stii aritmetica de clasa 4 si regula de 3 simplu de a 6-a
Nu exista specula in piata cerere-oferta. Au priceput-o si cei care au vazut ca bradul e scump (erau putini) in anul x si s-au pus pe adus brazi in anul urmator in cantitati pe care le-au abandonat apoi in piete…. Tot asa si cu pepenii verzi 🙂
@tds
nu vreau sa inflamez deja discutia;
dar managementul companiilor este un lucru,managementul social este -cred-altceva;
intr-un fel faci managementul unei companii in alt fel faci managementul social;
ca poti folosi metode din managementul de business,da,dar ca metodele sunt aplicabile neconditionat-nu!
un manager adevarat(cred eu) din us prin 90 si un pic mi-a spus ca managerul este ca dirijorul unei orchestre=nu canta bine la nici un instrument dar scoate din fiecare instrumentist ce are el mai bun;
managerul asta avea atunci vreo 60 ani si conduce si azi o corporatie cu 5000 angajati worldwide
@intimplator, nu inflamezi de loc discutia, numai intoleranta o inflameaza.
1 Peter Drucker de pilda scrie in citeva din cartile sale despre antreprenoriat in ong-uri, in partide etc.
2 Managerul ala din State a citit aceleasi carti ca si mine 🙂
3 Evident ca sunt diferente, dar politicienii nostri incalca regulile elementare ale managementului la partide vechi si ale antreprenoriatului la partide noi … nesocotindu-le. O organizatie nu este un buffet dinner ci o orchestra … bine zis.
4 La fel ca si oamenii de afaceri milionari ce si-au obtinut averile nu prin competitie si oferirea unui produs mai bun ci prin furt de la stat. Patriciu, Copos etc, al caror faliment imi pare inevitabil cind baga banii obtinuti din afaceri necinstite in afaceri cinstite si cred ca le pot conduce cu aceleasi metode si pe unele si pe altele
@tds
cred ca suntem amandoi de acord ca singurii ” capitalisti” reali in romania sunt cei care au facut bani NU din afaceri cu statul;
eu estimez undeva intre 100-200 mii( din total de 590 mii firme care au depus bilantul in 2011,astia sunt intre 16-33 pct);
din cele 590 mii firme parca 80 pct-deci cam 470 mii- au CA -sub 100 mii euro
cel mai probabil astia nu au afaceri cu statul;ceilalti in palierul peste 100 mii CA fara afaceri cu statul sunt putini si ii putem lasa acum deoparte;
pe astia 470 mii si inca sa zicem cel putin 500 mii angajati ai lor-in total 1 milion-ar trebui sa se concentreze un partid de dreapta adevarat;astia odata ” capacitati” iti devin”nucleul dur”plus ca daca nu ii inseli ,iti vor fi fideli
@tds
la carti de management eu raman ” fan-ul” lui Maynard si cred ca Jack Welch l-a avut ca mentor
@kenwood 2.03
a.poate ca este angajatul unui ” patron”/in piata in care cumpar eu,stiu sigur ca au inchiriat tarabele de la acel ” patron”;
b.n-am prea vazut la ei cartofi cu ” noroi” si nici nu mi s-a intamplat mca 5kg platite sa fie numai 4 in fapt la rtecantarire
in general mergand cu logica dvs,cred ca nu vom avansa deloc;
a gasi numai ” CUSURURI” e total contraproductiv; vedem ce este,si pornim;niciodata nu va exista situatia ” optima” ;lucrezi cu ce ai si daca stii sa folosesti ce ai e ok,daca nu,stam si criticam si asteptam sa ne-o ia altii inainte
Postare noua – Propunere de simplificare a taxarii (PNL-ismul-socialist)
[…] Cititi si comentati Revista Presei pe portalul PoliteiaWorld […]