Sfârşit de săptămână 27 Aprilie / Cine mai minte când respiră?
27/04/2013 | Autor theophyle Categorii: Stiri / Revista Presei |
Bună dimineata intr-o zi de sâmbata, sfârsit de săptămâna. Sâmbătă, vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal la sfârşitul lunii aprilie şi se va menţine predominant frumoasă. Cerul va fi variabil spre senin, cu unele înnorări în cursul nopţii în jumătatea de vest a ţării, unde doar izolat vor fi averse slabe posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va avea unele intensificări în zona înaltă de munte, în regiunile estice pe parcursul zilei, iar în partea a doua a intervalului în vestul teritoriului. Temperaturile minime se vor situa între 10 şi 16 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei.
În Bucureşti, vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal la sfârşitul lunii aprilie, astfel încât temperatura maximă va fi de 29…30 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi în jur de 12 grade.
Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 3366 RON; 1 USD = 3. 3308 RON; 1 EURO = 1. .3020 USD; Francul elvetian 3. 5296 RON. Gramul de aur 156.6334 RON. Evolutia saptamanala o puteti citi aici.
Băsescu: Nava e la cheu, în port sigur. Mulţumesc Guvernelor Boc, Ungureanu, Ponta – Declaraţiile preşedintelui. Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni, referindu-se la situaţia economică a României, că “nava e la cheu, în port sigur”, el mulţumind pentru că s-a ajuns aici Guvernelor Boc, Ungureanu şi Ponta. “Am trăit cu toate cele trei guverne şi încerc să dau fiecăruia ce-i al lui. Guvernul Boc a pus interesul naţional deasupra interesului de partid şi practic şi-a sacrificat voturile pentru a restabili echilibrul macroeconomic al ţării, pentru a da şanse la reluarea dezvoltării, pentru a reda românilor demnitatea. O ţară care împrumută bani de la Fond ca să-şi plătească salariile cu pensiile nu e o ţară cu cea mai bună reputaţie”, a afirmat Băsescu. Şeful statului a adăugat că mulţumeşte şi Guvernului Ungureanu pentru că “nu a afectat parcursul de recuperare şi de recuperare a dezechilibrelor, spunând că acelaşi lucru este valabil şi pentru Guvernul Ponta. “Mi-a fost teamă – şi vă pot spune că asta a fost perioada care mi-a dat încrederea că se poate coabita cu Guvernul Ponta – că acest guvern ar fi putut lua măsuri populiste, excesive, care să strice din nou echilibrele, în perspectiva alegerilor din iarnă. N-a făcut-o şi de aceea consider că şi-a adus contribuţia la atingerea rezultatelor de astăzi”, a spus Băsescu. Acesta a mai afirmat că România a ajuns la stadiul la care nu se mai bate pentru supravieţuire. “Trebuie să reluăm bătălia pentru creşterea economică durabilă, prin găsirea unui optim între dezvoltarea bazată pe investiţii şi dezvoltarea stimulată de consum. Teoria că stimularea excesivă a consumului este o souţie de creştere economică s-a dovedit a fi falsă. E clar că trebuie găsit optimul de dezvoltare prin investiţii şi un consum optim care să nu ne readucă la situaţia din 2008”, a declarat Traian Băsescu. Integral aduce Mediafax
Noua împărţirea administrativă a României: legea va fi adoptată în noiembrie, după modificarea Constituţiei. Liviu Dragnea a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Cluj, că modul în care vor arăta viitoarele regiuni va fi finalizat în vara acestui an, după care vor urma dezbateri publice regionale. “Nu este finalizată analiza consiliului academic care să ne dea propunerea finală privind regionalizarea, cu care vom veni în faţa Guvernului şi a opiniei publice. Există o analiză extrem de serioasă, care nu este finalizată, nu pot să ies cu un desen al regiunilor câtă vreme nu este gata. Până la modificarea Constituţiei se va finaliza, undeva în vară, iar după desenarea regiunilor vor urma dezbateri publice regionale. Până la finalul acestui an, după modificarea Constituţiei, sfârşit de septembrie, început de octombrie, vom veni cu proiectul de lege privind regionalizarea. Se vor înfiinţa regiuni administrative, se vor stabili structurile de conducere până la 31 decembrie, pentru a prinde înainte de exerciţiul financiar 2014-2020 o structură administrativă stabilă”, a spus Dragnea. Potrivit acestuia, nu se poate “ieşi” cu legea de înfiinţare a regiunilor până când nu va fi modificată Constituţia. “După ce modificăm Constituţia, ieşim cu legea de înfiinţare a noilor regiuni care va fi aprobată în Parlament, eu sper că prin procedura angajării răspunderii. Asta înseamnă că, la sfârşitul lunii noiembrie, cel mai târziu, regiunile să fie înfiinţate, adică şi forma lor şi comunitatea administrativ-teritorială”, a adăugat vicepremierul. Ziarul Financiar.
Topul celor mai mari indemnizaţii de şomaj din România. Cum a ajuns un şomer să încaseze lunar 6.000 de lei. Şase şomeri din România încasează lunar indemnizaţii mai mari de 3.000 de lei. Cea mai mare indemnizaţie încasată în ţara noastră este de 5.755 de lei şi îi revine unui fost director de la o societate comercială din Botoşani. Pe locul doi în topul şomerilor bine indemnizaţi, este un fost director economic din Satu Mare, care primeşte lunar 4.023 de lei, fiind urmat de un alt fost director economic, din Bucureşti, care are o indemnizaţie de şomaj de 3.630 de lei, arată datele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), potrivit Mediafax. Locul al patrulea din clasament este ocupat de un fost şef serviciu din judeţul Ilfov, care primeşte ca şomer 3.082 de lei, iar pe locul al cincilea, cu o indemnizaţie de 3.077 de lei, este un expert în forţă de muncă şi şomaj din Hunedoara. Pe ultima poziţie în clasamentul şomerilor bine plătiţi este un fost director de proiect din Prahova, care primeşte 3.074 de lei. Indemnizaţia de şomaj se acordă, pe perioade stabilite diferenţiat, în funcţie de stagiul de cotizare, după cum urmează: şase luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an, nouă luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin cinci ani, şi 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani. Integral in Adevarul.
Cum a plănuit primarul liberal din Vâlcea să ia şpagă 20.000 de euro. Liberalul Emilian Frâncu a fost denunțat de doi arhitecți. Traseul șpăgii a fost stabilit într-un hotel de lângă Gara de Nord. Primarul din Râmnicu- Vâlcea, liderul PNL Emilian Frâncu, a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 29 de zile, au hotărât, ieri, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti. Liberalul a ajuns după gratii pentru o şpagă de „doar” 20.000 de euro, pe care urma să o primească în două tranşe. Şantajul cu banii. Edilul a cerut reprezentanţilor unui birou de arhitectură 10% dintr-un contract public de 200.000 de euro, având ca obiect lucrări de amenajare a unor spaţii publice din Râmnicu- Vâlcea. Suma era trecută pe o coală A4, pe care edilul a distrus-o ulterior. Denunţătorii din acest dosar sunt arhitecţii Sorin Dragoş Popescu şi Şerban Marinescu. Ei au povestit la DNA că primarul le-a spus că acest contract valorează 180.000 de euro, dar că ar fi stabilit preţul la 200.000 de euro şi le-a cerut ca diferenţa să ajungă la el. Pe 22 aprilie, primarul şi unul dintre arhitecţi s-au întâlnit în restaurantul Ibis de lângă Gara de Nord, unde au stabilit cum să ajungă banii la edil. Proiectul de arhitectură fusese finalizat şi predat, dar primăria a plătit doar o treime din preţ şi trebuia să mai livreze 140.000 de euro. Frâncu a condiţionat eliberarea celorlalte două tranşe de bani de plata unei şpăgi. Pe 24 aprilie, primarul l-a sunat pe unul dintre arhitecţi să se ducă la sediul Vâlcea 1 TV, care aparţine familiei lui Frâncu. Arhitectul trebuia să vină cu un plic cu 50.000 de lei şi să se întâlnească cu directoarea postului, Aurora Constantinov, pentru un contract de sponsorizare. Integral in EVZ
Instanţa supremă ridică definitiv interdicţia de a părăsi ţara în cazul lui Sorin Blejnar. Judecătorii instanţei supreme au respins, vineri seară, definitiv, recursul făcut de procurorii DNA împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti, prin care această instanţă a hotărât că fostul şef al ANAF Sorin Blejanar, cercetat pentru corupţie, poate părăsi ţara. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au decis, la 1 aprilie, prelungirea cu 30 de zile a măsurii interdicţiei de a părăsi ţara dispusă în cazul fostului şef al ANAF Sorin Blejnar, în dosarul în care este cercetat, alături de Codruţ Marta şi Viorel Comăniţă, pentru că ar fi sprijinit un grup acuzat de evaziune fiscală de peste 15 milioane de euro. Decizia a fost contestată de Sorin Blejnar la Curtea de Apel Bucureşti, care a dispus, în 10 aprilie, revocarea măsurii preventive a obligării de a nu părăsi ţara, procurorii DNA atacând cu recurs decizia instanţei. Măsura preventivă a fost luată în dosarul în care fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, este acuzat de procurorii DNA că ar fi sprijinit, din mai 2011 până în iulie 2012, un grup infracţional care ar fi iniţiat un amplu mecanism evazionist vizând sustragerea de la plata accizelor a unor cantităţi de motorină vândute sub denumirea unor produse petroliere inferioare. În acest caz mai sunt cercetaţi fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Constanţa Dan Secăreanu, fostul şef de cabinet al lui Blejnar, Codruţ Marta, soţii Radu şi Dana Nemeş, Mihai Gulea, Ştefan Puşcaşu şi Ovidiu Ioan Moldovan. DNA a instituit sechestru asiguratoriu asupra mai multor bunuri mobile şi imobile aparţinând fostului şef al ANAF Sorin Blejnar, fostului său şef de cabinet Codruţ Marta şi fostului director al Autorităţii Naţionale a Vămilor Viorel Comăniţă. Potrivit Ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori, în perioada mai 2011 – iulie 2012, George Guliu, Dumitru Chirvăsitu, Andrei Florin Jugănaru, Radu Nemeş şi Dana Nemeş ar fi constituit şi coordonat o grupare infracţională organizată prin iniţierea unui amplu mecanism evazionist ce vizează sustragerea de la plata accizelor aferente a peste 33.000 de tone de motorină care au fost comercializate pe piaţa internă sub denumirea unor produse petroliere inferioare. Integral in Gandul
Reprezentarea României la Bruxelles: Băsescu cere reexaminare Legii privind cooperarea dintre Parlament şi Guvern în domeniul afacerilor europene. Preşedintele Traian Băsescu a trimis, vineri, Curţii Constiuţionale a României (CCR) o sesizare de neconstituţionalitate privind Legea de cooperarea dintre Parlament şi Guvern în domeniul afacerilor europene, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale remis România liberă. Preşedintele a cerut reexaminarea Legii privind cooperarea dintre Parlament şi Guvern în domeniul afacerilor europene, în temeiul Articolului 77 Alineatul (2) din Constituţia României. Traian Băsescu atrage atenţia asupra neconstituţionalităţii legii actuale, deoarece forma actuală a acestei legi conservă soluţii legislative ”constatate neconstituţionale prin Decizia Curţii Constituţionale nr. 784/2012, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 701/2012.” Practic, Traian Băsescu subliniază că în forma actuală a legii, nu preşedintele reprezintă România la Consiliul European, deşi, potrivit Constituţiei, şeful statului este cel care are această atribuţie: “Potrivit Art. 80 Alin. (1) din Constituţie, Preşedintele României reprezintă statul român, ceea ce înseamnă că în planul politicii externe conduce şi angajează statul. Acest text constituţional îi permite să traseze liniile viitoare pe care statul le va urma în politica sa externă, practic să îi determine orientarea în planul relaţiilor externe, ţinând cont, desigur, de interesul naţional (…)”. „În exercitarea atribuţiilor constituţionale, Preşedintele României participă la reuniunile Consiliului European în calitate de şef al statului. Această atribuţie poate fi delegată de către Preşedintele României, în mod expres, primului-ministru”, se arată în sesizarea Administraţiei Prezidenţiale către CCR. Integral in Romania Libaera
Victor Ponta: „Domnul Băsescu a avut nevoie de un guvern condus de mine ca să îşi atingă ţintele bugetare“.Premierul Victor Ponta a fost invitat, joi seara, la Digi24, la emisiunea „Imparţial”. Prim-ministrul a discutat cu jurnalistul Luca Niculescu despre situaţia economică, revizuirea Constituţiei, dar şi despre relaţia României cu Uniunea Europeană. Premierul Victor Ponta a declarat că preşedintele Traian Băsescu a avut nevoie de actualul guvern pentru a-şi atinge ţintele bugetare, referindu-se la faptul că România a ieşit în 2012 din procedura de deficit excesiv. “Preşedintele a ţinut să anunţe el această veste bună legată de faptul că a luat şi votul de blam şi criticile pentru măsurile de austeritate. E important că avem acest lucru. Dacă vrea preşedintele să fie meritul domniei sale, n-am o asemenea concurenţă sau asemenea orgolii, dar pot să glumesc şi să spun că domnul Băsescu a avut nevoie de un Guvern condus de mine pentru ca în sfârşit să-şi atingă ţintele bugetare”, a afirmat Ponta la Digi 24. Adevarul.
Coabitarea prezidentiala. „Am trăit cu toate cele trei guverne şi încerc să dau fiecăruia ce-i al lui. Guvernul Boc a pus interesul naţional deasupra interesului de partid şi practic şi-a sacrificat voturile pentru a restabili echilibrul macroeconomic al ţării, pentru a da şanse la reluarea dezvoltării, pentru a reda românilor demnitatea. O ţară care împrumută bani de la Fond ca să-şi plătească salariile cu pensiile nu e o ţară cu cea mai bună reputaţie“, a afirmat Băsescu. Şeful statului a adăugat că mulţumeşte şi Guvernului Ungureanu pentru că nu a afectat parcursul de recuperare şi de recuperare a dezechilibrelor, spunând că acelaşi lucru este valabil şi pentru Guvernul Ponta. „Mi-a fost teamă – şi vă pot spune că asta a fost perioada care mi-a dat încrederea că se poate coabita cu Guvernul Ponta – că acest guvern ar fi putut lua măsuri populiste, excesive, care să strice din nou echilibrele, în perspectiva alegerilor din iarnă. N-a făcut-o şi de aceea consider că şi-a adus contribuţia la atingerea rezultatelor de astăzi“, a spus Băsescu. Integral in Adevarul.
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
buna dimineata si o zi excelenta !
Salutare tuturor.
http://www.rollingstone.com/politics/news/everything-is-rigged-the-biggest-financial-scandal-yet-20130425
Buna Dimineata,
Pentru interesati – Ştiri Externe: 27 Aprilie 2013 / Lumea între Nigel Farage şi Bashar al-Assad
Neata tuturor! 🙂
@TDS, ieri ai avut un comenteriu la care nu ti-am mai raspuns, eram prea obosit.
Ti-am raspuns azi, il ai aici. E raspunsul meu final, si consider ca pentru a respecta armistitiul trebuie sa ma opresc, indiferent ce vei spune.
http://politeia.org.ro/stiri-revista-presei/revista-presei-26-aprilie-spagaville/10955/#comment-33638
O bila alba (a doua) si pentru TB, care a sesixat CCR si pe problema legii de cooperare intre Parlament, Guvern si Presedinte. Bagasera astia niste “soparle” care vidau de substanta prevederile anterioare ale deciziilor CCR in materie, perversii naibii.
http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=14285&_PRID=
Buna Dimineata 🙂
bun gasit, un week end reusit
o tzira confuza, unii zic ca-i bine, altii ca nu, la astia din urma inclin sa le dau dreptate, ailaltii fac diverse speculatii, om trai si om vedea,,ramine cum am stabilit (cu week endu’)
Buna arrletty,
Pana la urma avem noroc. Mai devreme sau mai tarziu o sa se termine comedia!
‘neata buna. Idem ziua.
1.cred ca mi-a scapat momentul in care i s-a-nmanat statueta. Altminteri nu-mi explic avalansa de multumiri. Fraza corecta ar fi fost: o tara care creste numarul pomanagiilor pe baza de imprumuturi si majorari de taxe chiar e demna de dispret. Si cu precadere cei care au decis asta;
2.mdea, tara e-mpartita deja in smintiti si in misei;
3.populist articolul. Sau hai sa-i spun ca e neprincipial. Valoarea indemnizatiei e stabilita-n functie de contributii. Asadar nu aceea este pb;
4.20k de coco… pfff… cum pisic ii prinde numa’ p-astia care fac de ras institutia spagii?
5.daca e suprema… nu mai e ceva de comentat;
6.inca un tribut pe altarul unei prostitutii* imbarligate si “originale”;
7.c/p care n-are orgolii? Hmm… ia sa vezi cum iar sar aia cu apocalipsa;
8.nea’ Baseluuu… ia mai socotoieste odat’. Ai trait in realitate cu 8** guberne… si inca n-ai terminat mandatu’.
__________________________________________________
* nume dat dupa “parintele” sau, antonie prostovan
** moto a avut doua, boc a avut trei, c/p a avut doua + MRU
Buna Dimineata Ken,
Cand fac revista presei si triez din cam 20-25 de articole lucrurile pe care le consider relevante, am impresia ca eu traiesc probabil in alta dimensiune privind intr-un univers strain – Fringe
Salut Theophyle.
N-as vrea sa ma-ntelegi gresit. Nu critic rezultatul trierii. Ba chiar il consider reusit avand in vedere “materialul clientului” 😛
Tocmai am realizat ca la 2. ar fi trebuit o completare. Adica pe langa cele doua categorii trebuia sa sa ma refer si la cei putini care, asa cum ai zis, au senzatia ca traiesc intr-un cosmar prelungit. Chiar daca e interesant si agitat.
ps: inca n-am inceput Fringe. In ultima vreme m-am delectat cu The Newsroom si Copper. Urmeaza Vikings si Ripper Street 😉
Buna 🙂
2. noi unde ne situam, ptr. ca da ai dreptate cu impartirea?
4. totusi, a avut un “standard” (haz de necaz) spre deosebire de Remes, caltabos si palinca 🙁 Uneori am senzatia ca accesul la bani/putere/functie publica scoate ce este mai urat dintr-un om, lucruriile grele care stau ascunse intr-un sertar al creierului, tin de patologic si devin active la un stimul cat de mic. Poate ca ar tb sa se introduca o forma de evaluare psihologica periodica ptr. persoanele care sunt in functii publice, ceva de genul evaluarii la care este supus seful statului.
Buna Mar.
Corecta obs despre 2. Tocmai am facut rectificarea 😉
4.daca e pe-asa nu putem decat sa constatam o (cum sa-i zic cel mai bine…?) elevare (tine?) a spagii. De la caltabosi (remes) la 1ok (apostol) si acum la 2ok.
Exista acea vb despre tiganu care s-a vazut imparat 😀 Ar fi buna propunerea dar cine ii evalueaza pe evaluatori?
Nu trageti dom’ Semaca… postarea e doar pt a schimba nr 13 😛 (seriously, erau 13 postari pana la asta)… dar si pt metalisti 😉 (sau… nu numai):
http://www.youtube.com/watch?v=7woW7DmnR0E
Enjoy 😀
… si cum noblesse oblige:
http://www.youtube.com/watch?v=oMVZrQ6nedo
… e de prisos oricare alta precizare. Have fun 😀
Mda, multumesc, Asta merge mai bine 🙂
Pai… cum ziceam… trebuia sa respect majoritatea 😀
Nu intotdeauna meruita, totusi suntem inca democrati 🙂
Era doar o nuanta. Cum zice inglishu’ from the bottom of the heart 😉
Altefel… mai am propuneri:
http://www.youtube.com/watch?v=LB_xW0Q-koA
… care se muleaza perfect pe nuantare 😉
Sorry pt imaginea cam … dezechilibrata… A prevalat calitatea sunetului 😉
Moama ce “frumosi” sunt 🙂
… stai ca nu i-ai vazut pe “ba’etii” astia:
http://www.youtube.com/watch?v=jXut97F2Qew
… dar sound-ul e good. Mean very 😛
Vrei sa ne sperii 😛 😆 La design, guvernul USL este net superior 😉
Nope. No way. Please, refresh your mood with this:
http://www.youtube.com/watch?v=0X4WBptgf5k 😉
Thank you 🙂
Cam ‘zbuciumata’, dar este ok, face bine la moral 😆
You really catch the real sense… as usually 😉
Thank you: http://www.youtube.com/watch?v=NY2HsNHE76Y
Pentru interesati – Provocari strategice: Îmbătrânire, locuri de muncă, somajul tinerilor (2) Emigratia
Fara… (si desfid orice acuzatie de ~) lipsa de respect fata de reguli dar asta se muleaza perfect pe Revista Presei de astazi. E replica perfecta la spoiala mucavalei practicata (din pacate, de) la cel mai inalt nivel.
Wake up… miseilor… soon, you’ll be blowing in the wind… cu tot cu “privilegii”. Din simplul motiv ca nu va mai fi pulime* care sa vi le sustina.
______________________________________
* scuze pt termenul folosit dar e cel mai potrivit
esti astazi intr-un “mood” revolutionar 😀
… mentin mood-ul (& style-ul) in replici:
http://www.youtube.com/watch?v=Bxq_EkJ7gFE
… altfel spus… m-am cam saturat de “sacrificii” 😉
Ne-am saturat cu totii, din nefericire crucile noastre au devenit cam grele in ultimul timp 🙁
Intotdeauna/de-fiecare-data cand am ascultat asta:
http://www.youtube.com/watch?v=AJ0sW7KOFhU
… mi-am imaginat ca trece de bariera conventionala… 😛
Asa arata marele guvern a lui Ponta girat cu brio de dl Presedinte
http://www.zf.ro/fonduri-ue/117-mil-euro-pierdute-definitiv-in-2012-in-cadrul-procedurii-de-dezangajare-automata-a-fondurilor-ue-la-start-in-2013-s-au-aliniat-6-5-mld-euro-10809279
Ar trebui sa lasam manusile deoparte. Sau, altfel spus, sa renuntam la diplomatie. Adica la ce pisic ne mai foloseste cand purceaua e moarta-n cotet si cu c**u-n usa?
Altfel spus: ne putem lauda la ore de maxima audienta in urechile smintitilor cu ispravile miseilor… dar pana si Comisia ne sugereaza (diplomatic*) c-am sarit calu’. Dar si c-a-ntarcat balaia 🙁 (Mugurele, luni ai o zi grea).
__________________________________________________________________________________
* echivalenta: bah netrebnicilor, vreti sa va spunem de-a dreptu’ ca v-ati batut joc si-ati manarit fondurile de coeziune?
Talharie pe fatza 👿 Prima tura/sesiune pe ccompetitivitate intreprinderi mijlocii, a fost gestionata de “lebada muta” – Silaghi Proiectele au fost evaluate de o firma care a facut ce a vrut, adica nici macar nu s-au uitat pe indicatorii financiari ai firmelor. Din 250 de aplicanti eligibili si cu banii in cont/performante/propuneri de proiecte conforme cu obiectivele strategice, au fost selctati 20 de care nu a auzit nimeni.
Pana la urma e “rodul” externalizarii unor servicii. Nu intru-n detalii deoarece risc sa-mi pun in cap toata floarea cea vestita a “batronilor” care cotizeaza la… /in… diverse buzunare 😉 (asta ar fi doar un aspect).
On the other hand,
As avea o intrebare: Care obiective strategice? (stiu ca poti astfel ca nuantez: intrebarea transcede simulacrul LEN 😉 )
Alea de la Bruxelles, ca ale noastre …………..Dumnezeu cu mila 🙁
Iar mai Cetatean ? 🙂 Iar ? 🙂
Pai politic am facut. Am afirmat in decembrie ianuarie care ar fi prioritatile FC si MRU. iar tu te-ai prapadit de ris si nici Theophyle nu a fost departe. Apoi la Brasov MRU a expus cele 10 prioritati ale FC in ordine….. si stupoare … ele au fost cele prezentate cu sarg de TDS. si batjocorite de Cetatean. M-a convins sa continui sa spun puncte de vedere justificate, datorita experientei mele chiar daca Cetatean, cu aureola cistigata de analist in justitie acum se pricepe la orice. Nu mi-a prins bine ranchiuna ta nejustificata., dar am continuat stiind ca sunt citit acolo unde trebuie. Am primit semnale de pe alte bloguri. In critica ta rezuma-te la ce stii mai bine. Nici eu nu te critic in domeniul justitiei. Si nu te mai schimba tot timpul:
Aici nu e vorba de armistitiu. Aici e vorba de un principiu. Ataca ideea , nu ataca persoana care o spune. Voi ataca ideile tale proaste – in alte domenii decit justitia – Tu ataca ideile mele proaste. Dar nu mai face referiri la mine personal si la cine sunt si ce fac,
Iti urez cum am spus sa scrii constitutia din 2019. Mult succes.
Salut prieteni,
Ma macina o intrebare, dupa evolutiile din ultimele saptamani.
Ii doresc lui MRU sa intre in turul 2 la prezidentiale. (daca intra cu un minim de 25% el va fi viitorul presedinte al Romaniei – sunt convins)
Dar daca pierde. Si in turul 2 intra Ponta si Antonescu. FC ar sfatui, pe noi simpatizantii sa votam cu Antonescu sau cu Ponta. Stiu ca e o intrebare grea. Dar evolutiile din ultimele saptamani ma fac sa pun intrebarea asta…
indiferent de recomandare eu voi recomanda la boiocot. Intre doua rele nu am ce vota!
doua amendamente:
1. ptr. ce ne trebuie infrastrustura si competitivitate economica 🙁
2. sunt fondurile care s-au urnit cel mai greu, auditarea efectiva s-a facut cu 2 ani intarziere.
Din pacate la transporturi se vede cel mai bine interesul statului in dezvoltarea/modernizarea infrastructurii 🙁 Cat despre POS CE alocarea a fost facut haotic si rezultatele se vad acum, nu mai vorbesc de incapacitatea de a evalua/monitoriza si selecta proiectele depuse. Dupa o consfruntare cu sistemul te duci mancand norii, eventual te vopesesti ca cei de la Black Veil Brides si incepi sa urli 🙁
🙁 – era ptr. postul lui Theophyle la 1.52
Salut mar,
am inteles 🙂 Avem o mare problema. Ei comit o distrugere surrda pe care o simt numai victimele. Nimeni, sau aproape nimeni nu vorbesete despre asta si Basescu o joaca de-a Papa binecuvantand guvernul satisdfacator sub conducerea lui Che Gargara Dottore Ponta!
Avem ce am /au votat 🙁 Daca idiotul asta va construi “hidosenia” vom intra in Cartea Recordurilor . In loc sa se ocupe de strzile care arata ca dupa bombardament construim telegondole 👿
Cred ca este bomboana pe coliva Bucurestului, sa te plimbi cu telegondola ca sa vezi gaurile din asfalt, cainii si cozile de masini la semafor 🙁
http://www.romanialibera.ro/actualitate/bucuresti/consiliul-general-al-capitalei-a-aprobat-telegondola-in-bucuresti-300505.html
Ce bine se intelege cu pisicul. – “Daca Ponta poate, eu il sustin”, a afirmat presedintele Basescu, vineri seara, intr-o interventie telefonica la RTV, intrebat despre intentia premierului Victor Ponta de a impozita salariile de peste 1.000 euro din sectorul public.
http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-14700285-traian-basescu-despre-impozitarea-salariilor-mari-ale-bugetarilor-daca-ponta-poate-sustin.htm
Se intelege pe naiba. Nu are incotro. Inghite sobolanul pentru binele tarii.
Daca in decembrie PDL, FC, PNTCD, NR luau 35% in loc de 14,2,1,0% altfel vorbea cu pisicul.
Da domle, mare erou se sacrifica pentru noi! Pentru asta si divizeaza dreapta, exact. TDS, ma lasi 🙁
Rastalmacind (si cu scuzule de rigoare catre Mrs Basescu) s-ar *utea intelege ca nu mai poate.
Dincolo de gluma (dar tot cu trimitere la rastalmacire) e la “mintea” cucosului ca salariile bugetarilor mai mari decat o limita de bun simt ar trebui (simplu si elegant) taiate. Ahhh… asta ar insemna (printre altele) sa recunoasca ABERATIILE REFORMISTE din gubernarile pastorite de “maria-sa”.
So,… (concluzia e trista si solutia “malagambista”): nu e “cucos”… si refuza implantu’. Bine ca macar si-a retezat suvita.
In urma cu ceva timp faceam un calcul impreuna cu cineva care are o afacere bunicica, pornind de la un salariu de director de agentie/regie. Concluzia, mai bine director/sef la stat, salariul este net superior ratei profitului si a belelor care decurg dintr-o afacere productiva.
Nu ma mai gadesc la cei care sunt la stat si gestioneaza prin spate si o afacere infloritoare, categorie care din pacate este destul de numeroasa.
Key-a se regaseste in tampenia cotei “unice”. Stii despre ce e vorba 😉
ziua buna.
buna sare 🙂
Postare noua – Ponta pe drumul dinspre “răul absolut” spre “binele necesar” – prima parte