Revista Presei 8 ianuarie / O justiţie, două justiţii…
08/01/2013 | Autor theophyle Categorii: Stiri / Revista Presei |
Bună dimineata intr-o zi de marti. Vremea va fi rece, geroasă dimineaţa şi noaptea îndeosebi în Moldova şi în Transilvania. Cerul va avea înnorări în regiunile estice şi sud-estice, precum şi la munte, unde în prima parte a zilei, pe arii restrânse, va ninge slab, iar vântul va mai prezenta intensificări, viscolind sau spulberând trecător ninsoarea, informează Administraţia Naţională de Meteorologie. Marţi în ţară cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea în vestul extrem al ţării, iar vântul va sufla în general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -10 grade în estul Transilvaniei şi 2 grade în nord-vestul Olteniei, iar cele minime se vor situa între -22 de grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi -6 grade în Banat. Noaptea, în zonele joase, izolat va fi ceaţă cu depunere de chiciură.
În Bucureşti vremea va fi rece, geroasă noaptea şi dimineaţa. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de -4…-2 grade, iar cea minimă de -11…-9 grade. Noaptea vor fi condiţii de ceaţă cu chiciură.
Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 4223 RON; 1 USD = 3. 3917 RON; 1 EURO = 1. 3039 USD; Francul elvetian 3. 6583 RON. Gramul de aur 180.2595 RON.
Cum vor evolua cele mai importante 50 de pieţe în 2013. 27 din cele 50 de pieţe analizate de ZF ar putea înregistra creşteri anul acesta, cele mai optimiste estimări fiind cele din industria componentelor auto care se bazează pe noi investiţii, metalurgie neferoasă şi resurse umane.
Cum predicţia pentru niciun domeniu nu trece de 11%, se poate spune că un optimism precaut revine în economie după mai mulţi ani de scăderi, însă 2013 rămâne dificil pentru alte 18 domenii unde se lucrează cu un scenariu de stagnare.
Pentru domenii precum energia, construcţiile sau industria auto, anul acesta ar putea să fie anul zero.
Alte cinci industrii nu au scăpat însă de scăderi. Cea mai sumbră estimare vine din sectorul mezelurilor, acolo unde se aşteaptă o scădere de până la 15% şi unde mare parte dintre producători sunt la limita profitabilităţii sau pe pierdere.
În plan macroeconomic analiştii văd posibilă o redresare a economiei în acest an comparativ cu 2012, anticipând o creştere a PIB de 1-2%, însă absorbţia fondurilor europene şi investiţiile străine vor continua să joace un rol decisiv pentru menţinea. Ziarul Financiar.
USL împarte prada clientelei de partid. Liderii PSD şi PNL negociază, în aceste zile, repartizarea secretarilor de stat, şefilor de agenţii naţionale şi de instituţii judeţene. După împărţirea ministerelor, liderii USL au declanşat discuţii pentru posturile de la nivelul următor. Miza negocierilor: în jur de 60 de secretari de stat, 110 preşedinţi de agenţii, 42 de prefecţi, 160 de şefi în companii naţionale, peste 1.200 de directori în instituţii deconcentrate la nivel judeţean. Împărţirea posturilor de secretari de stat provoacă deja controverse. Titularii ministerelor şi-ar dori să conducă instituţii monocolore, în care să instaleze secretari de stat din acelaşi partid. Ideea nu este agreată de toţi liderii USL, ceea ce duce la conflicte. Astfel, baronul PSD Radu Mazăre a încercat să îşi păstreze omul de încredere, pe Valentin Preda, ca secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Titularul portofoliului, liberalul Relu Fenechiu, l-a expulzat din minister pentru că nu vrea să fie flancat de un om al PSD. O soluţie de compromis ar putea fi mutarea lui Preda la Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei, condus de secretarul general al PSD, Liviu Dragnea. De altfel, ministerul lui Dragnea pare a fi un magnet pentru Radu Mazăre, care şi-a plasat, deja, un om în preajma acestuia. Integral in Adevarul.
Luptă acerbă pentru CSM. O Justiţie divizată este mai uşor de cucerit. Asmuţirea judecătorilor contra procurorilor şi invers, practicată în aceste zile, cu sprijinul unor elemente din sistemul judiciar, şi chiar al ministrului Pivniceru, ne arată disperarea politicului în a obţine subjugarea Justiţiei. Cu tunurile puse pe ea, Oana Schmidt-Hăineală – procurorul ales șef al CSM – cere Consiliului să-i apere reputația. Ministrul Justiției dezgroapă la Antenă așazisul scandal cu Morar, doar-doar o determina anularea alegerilor. Judecătorul Dumbravă, fost șef al CSM, a uitat că el vroia să stea în funcție trei ani. A căzut în capcana discreditării CSM. Alegerile pentru conducerea Consiliului Superior al Magistraturii(CSM) au dus la împărţirea celor care compun sistemul judiciar. Divizarea nu este însă cea indusă în spaţiul public – procurori versus judecători -, ori, politic, băsişti contra uslişti, ci între cei care vor cu adevărat o Justiţie independentă, puternică, şi cei care vor să lase o poartă deschisă compromisului cu clasa politică. Supărarea-i mare c-a ieşit un procuror şef al CSM. S-a pornit războiul, stârnit din puncte-cheie de interese. Se dau de ceasul morţii Uniunea Judecătorilor din România (circa 200 de membri) şi Asociaţia Magistraţilor din România a doamnei Costiniu. După indignarea pe facebook a unor membri CSM, Judecătoria Râmnicu-Vâlcea cere recuzarea lui Cristian Danileţ, fără o justificare întemeiată. Alina Ghica, fostul şef al CSM şi candidat pentru postul de vicepreşedinte, ca şi Dănileţ, spune că e o acţiune de intimidare. Integral in EVZ.
Numirea şefilor Parchetului General şi DNA. Când a fost de acord Ponta cu Băsescu privind succesorul lui Morar. Preşedintele Traian Băsescu şi ministrul Mona Pivniceru au o dispută juridică privind numirile procurorului general şi a şefului DNA. Traian Băsescu susţine că, potrivit Constituţiei, Consiliul Superior al Magistraturii ar trebui să îi propună cele două nume. În replică, Mona Pivniceru susţine că legislaţia este destul de clară şi nu lasă loc de interpretări: procurorul general şi şeful DNA sunt numiţi de preşedinte la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul CSM. Totodată, Victor Ponta îl acuză pe Traian Băsescu de inconsecvenţă pentru că cere schimbarea procedurii, dar chiar el declara public, în mai 2012, că procurorul general şi şeful DNA trebuie numiţi de CSM, iar în 2005 a atacat legea la Curtea Constituţională tocmai în acest sens. În sedinţa CSM din 4 ianuarie, preşedintele Traian Băsescu a cerut CSM un punct de vedere neoficial privind numirea procurorului general şi a procurorului şef al DNA. În esenţă, preşedintel a cerut CSM să spună dacă propunerile pentru cele două funcţii trebuie să vină de la CSM sau de la Ministerul Justiţiei. “Avem un articol, 134, în Constituţia României, care spune aşa: <<Consiliul Superior al Magistraturii propune preşedintelui României numirea în funcţie a judecătorilor şi a procurorilor, cu excepţia…>>. Deci propunerea, la mine, conform Constituţiei, trebuie să vină de la CSM”, a declarat preşedintele. La finalul şedinţei, într-un scurt dialog cu preşedintele, Mona Pivniceru a catalogat această idee drept un “dar grecesc”. Integral in Gandul.
Un fost ofiţer al Securităţii îl va înlocui pe Becali în Parlamentul European. Zamfirescu: Sunt mândru că am făcut contraspionaj. Partidul România Mare a comunicat Autorităţii Electorale Permanente numele membrului PRM care va deveni europarlamentar în locul lui Gigi Becali. Acesta este Dan Zamfirescu, în cazul căruia CNSAS a decis, în anul 2007, că a făcut poliţie politică, în perioada comunistă. Zamfirescu a declarat, pentru RL, că nu este de acord cu decizia CNSAS privind colaborarea lui cu Securitatea. El a spus că a fost, timp de 40 de ani, ofiţer în Ministerul de Interne, nu colaborator al Securităţii. „Una este să fii colaborator, sa faci poliţie politică, alta e să fii ofiţer de Securitate. Eu nu recunosc această instituţie bugetofagă numită CNSAS. Eu mi-am făcut datoria de ofiţer şi o sa mi-o fac până la moarte. Dacă e nevoie o să mor cu arma în mână pentru ţară. Sunt mândru că am fost ofiţer al Securităţii, al contraspionajului românesc”, a spus Zamfirescu. Potrivit legii, când un post de europarlamentar este lăsat vacant, fotoliul este ocupat de următorul de pe listă. Gigi Becali a fost ales deputat, în decembrie 2012, într-un colegiu din Bucureşti şi a renunţat la postul de europarlamentar. „PRM, printr-o adresă semnată de preşedintele partidului, Corneliu Vadim Tudor, a precizat că cel care va ocupa locul lui George Becali la Parlamentul European va fi Dan Dumitru Zamfirescu, al şaptelea candidat de pe lista PRM de supleanţi pentru Parlamentul European”, se arată în comunicatul trimis de Autoritatea Electorală Permanentă ziarului România liberă.
Marile dosare de coruptie in anul 2012 – Cate sentinte definitive, cate decizii in prima instanta si cine se judeca in continuare. Anul 2012 a fost unul dintre cele mai prolifice pentru justitia romaneasca in ceea ce priveste marile dosare de coruptie. Dintre cele 25 de dosare de coruptie monitorizate de catre HotNews.ro, 5 au fost inchise cu sentinte definitive si irevocabile, iar alte 8 au primit o decizie in prima instanta (4 condamnari, 4 achitari). Cea mai importanta decizie a fost condamnarea fostului premier Adrian Nastase pentru fapte de coruptie, o premiera in justitia romaneasca. Cel mai controversat dosar a fost cel al lui Dan Voiculescu, dosar care, desi aproape de final, s-a mutat de la Inalta Curte la Tribunal si invers dupa ce liderul PC a jucat alba-neagra cu functia de senator. De departe cea mai importanta decizie definitiva in dosarele de coruptie la nivel inalt in anul 2012 a fost cea data intr-unul din dosarele fostului premier Adrian Nastase. S-a dat pentru prima data o condamnare definitiva pentru fapte de coruptie in cazul unui fost prim-ministru – Adrian Nastase, doi ani cu executare in dosarul “Trofeul Calitatii”. Tot in cazul lui Nastase, 2012 a insemnat si o achitare definitiva intr-un alt dosar – “Matusa Tamara”. Din totalul de 25 de dosare analizate de HotNews.ro, 5 au fost inchise cu sentinte definitive si irevocabile. Este vorba despre Dosarul “Trofeul calitatii” – Adrian Nastase (2 ani de inchisoare cu executare), Dosarul “Stramutati de lux” – Ionel Mantog (5 ani de inchisoare cu executare), Dosarul “Matusa Tamara” – Adrian Nastase (achitare definitiva), Dosarul “Mita la LPF” ¬ Dumitru Dragomir (achitare definitiva) si Dosarul “Armele de vanatoare” – Serban Mihailescu (sentinta finala de achitare). Integral la Hotnews.
Harta bătrâneţii şi a tinereţii din România. Scăderea natalităţii începută în anii ’90 şi migraţia masivă au condus la o creştere accentuată a ratei de îmbătrânire. Muntenii şi oltenii sunt cei mai “trecuţi” locuitori, ieşenii, cei mai tineri. În prezent, populaţia peste 65 de ani reprezintă 15% din numărul total de locuitori ai ţării. Un procent enorm, în condiţiile în care specialiştii vorbesc deja de o populaţie îmbătrânită demografic atunci când ponderea vârstnicilor depăşeşte 12%. Curentul îmbătrânirii a cuprins România după ’90, când „dezlegarea” la avorturi a făcut ca natalitatea să scadă la jumătate imediat după Revoluţie. Tendinţa a continuat în anii următori, iar efectele se văd astăzi, o dată cu îmbătrânirea masivă a populaţiei născute în anii ’50-’60, când natalitatea era în floare. Deficitul a fost adâncit şi de migraţia tinerilor în străinătate, adică exact acel segment care ar trebui să asigure creşterea demografică. Stimularea natalităţii şi atragerea imigranţilor ar putea umple acest „gol”, dar cum efectele s-ar vedea abia peste 20 de ani, specialiştii cred că sunt slabe şanse ca problema să fie inclusă pe agenda politică. Sudul României înaintează în etate. Cea mai îmbătrânită regiune, cu o pondere de 16,8% a vârstnicilor, este Muntenia. Conform ultimului recensământ, în două dintre judeţele acestei regiuni se înregistrează un record naţional de îmbătrânire: Teleorman, unde ponderea vârstnicilor ajunge la 21,8% şi Giurgiu- 18,6%. Nici celelalte judeţe din regiune nu stau mai bine la acest capitol: în Călăraşi, ponderea bătrânilor depăşeşte 17%, iar în Ialomiţa- 16%. Surprinzător, în topul regiunilor îmbătrânite urmează Oltenia (16,5%), unde rata natalităţii era ridicată acum cu câţiva ani. În judeţele oltene, ponderea vârstnicilor e peste media naţională: Vâlcea- 17,6%, Olt- 17,3%, Dolj- 16,9% şi Mehedinţi- 16,4%. La polul opus se află Banatul, Moldova, Transilvania şi Capitala, unde ponderea vârstnicilor, deşi destul de ridicată, e sub media naţională (în jur de 14%). Cele mai „tinere” judeţe sunt Satu- Mare (12,4%), Iaşi (12,6) şi Constanţa (12,6%). Integral in EVZ.
Achiziţiile de băncuţe, „sportul“ preferat al primarilor bucureşteni. Schimbarea băncilor şi a mobilierului stradal este, cu siguranţă, „sportul“ preferat al primarilor de sector din Capitală. Cel mai recent exemplu este decizia primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, care a cumpărat 275 de băncuţe la suprapreţ de la firma care, în anul 2011, a făcut peste 95% din cifra de afaceri doar din contractile cu primăria lui Chiliman. Primăria Sectorului 1 a cumpărat prin Administraţia Domeniului Public din Sectorul 1 275 de băncuţe pentru care a plătit, pentru fiecare, mai mult decât dublul valorii sale. Suma totală care a fost plătită, fără organizarea unei licitaţii prealabile, se ridică la 683.860 lei, TVA inclus, potrivit b365.ro. Contractul a fost atribuit firmei Macrotech Business Group SRL, o firmă care are o colaborare extrem de profitabilă cu primăria condusă de liberalul Chiliman. Această achiziţie a fost făcută în urma unei cereri de ofertă, nu prin licitaţie publică, cum legea prevede. Istoricul colaborării dintre instituţia administrată de Andrei Chiliman şi firma Macrotech Business Group SRL naşte multe semen de întrebare deoarece mai toate contractile care vizează achiziţionarea de mobilier urban şi întreţinerea acestuia revin invariabil acestei firme. De asemenea, în anul 2011, mai bine de 95% din cifra de afaceri a firmei a fost făcută din contractile cu Primăria Sectorului 1. Integral in Adevarul.
Va urez o zi buna!
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
Buna dimineata!
Dupa mine cea mai tare afirmatie a zilei de ieri apartine ministresei de justitie: “Doamna Haineala este presedintele CSM, in mod regretabil” 🙄
Buna Dimineata Moldo 🙂
Regretele noastre ca dna Pivniceru este Ministrul justitie. Fiecare cu regretele lui 🙂
Buna dimineata tuturor. Felicitari clui @cetatean ptr remarcabilul articol de ieri. Mona Pivnicieru este mai toxica la Ministerul Justitiei decat Rodica Stanoiu.
Buna Clemy,
Mai putin scarboasa de Stanoiu, la fel de periculoasa.
Pentru interesati – Europa: 8 ianuarie 2013 / cifre şi ingrijorări
Buna dimineata,
un articol foarte bun al Ioanei Ene:
http://www.ziare.com/victor-ponta/guvern/puterea-care-ia-mintile-1211049
Comentariile sunt f. bune.
Un comentator spune un lucru interesant:
Aseara la o emisiune tv. Ponta a fost intrebat daca nu cumva Boc a uitat caetul de guvernare in sertarul biroului de premier? Ponta s-a balbait, ingaimand ceva de genu “stiti eu ma asigur sa colectam cat mai multi bani la buget”. Hienele sunt cu stomacul gol.
Buna Cedric,
Multumesc pentru sezizare 🙂
Buna dimineata,
De la ora 9:10 Cristi Danilet este invitat la Money.
P.S. Theophyle cand puteti, sa-mi raspundeti la mesaj pe facebook, sa nu fac vreo gafa. 🙂
Buna dimineata!
Buna,
am raspuns 🙂
Buna dimineata 🙂
In mod normal si intr-o tara normala dupa o astfel de afirmatie se lasa cu un scandal monstru si o demisie 👿 Nu mai vorbesc de imixtiunea grosonlana care incalca orice lege, cutuma, etc – “Dar nu pot sa fiu de acord cu argumentul presedintelui si sustinatorilor domniei sale ‘domne, opt ani, am vrut noi asa, ca aveam noi ministrul justitiei, acum cand nu-l mai avem, vrem la CSM’. O punem pe dna presedinta a CSM, dna Haineala, o punem ministrul Justitiei o zi, facem propunerile si fuge repede la CSM atunci
http://www.ziare.com/victor-ponta/premier/ponta-o-punem-o-zi-ministru-al-justitiei-pe-haineala-propune-procurorii-si-fuge-la-csm-1211075
buna mar 🙂
Intr-o tara nebuna , de ce guvernantii ar fi normali!
o zi buna tuturor!
Buna Sare 🙂
1. Pivnicerii de la A3 spun de cateva zile ca Oana Haineala a tinut un om nevinovat la puscarie nu stiu cate luni prin faptul ca a confirmat cercetarea penala a unui subordonat. Bineinteles nu spun ca era o formalitate prevazuta de lege si ca si daca ar fi vrut nu ar fi putut face altfel.
Dar de cand fac procurorii arestarile? Ei doar propun. Nu cumva tocmai judecatorii au hotarat mentinerea in arest preventiv a acuzatului?
2. Judecatoria Rm Valcea cere revocarea din functie a lui Danilet pentru vina de a fi participat la sedinta CSM si votat alegerea Oanei Hoineala in conditiile in care procedura “ar fi fost netransparenta”. Pai lucrul asta l-au facut toti membrii CSM inclusiv cei 8 judecatori care nu au fost de acord cu propunerea.
3. Mona Pivniceru sustine ca nu este posibil ca o parte a unui intreg sa conduca un intreg. Tampenia asta nici nu mai trebuie comentata.
neta buna tuturor 🙂
salut Ribe 🙂
pct.3 e absolut fabulos. 😆 pe langa cele 2 doctorate(parca) mai are si cunostiinte solide in logica formala/informala si matematici,operatii cu multimi 😆
Salut Ribe,
niste blestemati de bolshevici!
buna dimineata tuturor! despre justitie.. numai de bine. asa se intampla cand lucrezi cu jumatati de masura- intr-un final te inghit buruienile. 🙁
http://www.evz.ro/detalii/stiri/manipulari-perverse-in-numele-unor-idealuri-nobile-1018436.html
Salutare !
Ziarul financiar face predictii extrem de optimiste.
Cum e aia cu cresterea ind. componentelor auto cu 11 %.
In conditiile in care vanzarile la automobile au scazut si scad in continuare, mi se pare hazardat sa-ti sustii afirmatia pe “investitii in domeniu”.
Nici pe cresterea PIB nu as miza pt. ca haosul in economie e evident.
Poate doar sa mai ploua, anul asta, sa ne mai scoata agricultura din rahat.
In rest, agitatia echipei “Pivniceru” arata disperarea puscariabililor (Felix etc.).
Iar numirea securistului “patriot” cu falci de porc la PE nu ma surprinde cat timp clica astora a fost protejata de intreg spectrul politic, indiferent de culoare.
De fapt, asta e drama acestui popor. 🙁
Salut timi,
Bat campii, desi exista probabilititatea ca aceste componente sa foloseasca la intretinerea masinilor vechi avand in vedere stagnarea vanzrilor unor noi vehicule.
salut doc. Motoarele auto de la Craiova si Mioveni intra la aceasta categorie. SI anvelopele de la Timisoara. Plus Bosch de la Jucu.
Salut cinic,
multumesc pentru precizari.
salut tzepe. Nu uita ca relocarea unor fabrici germane la noi da acest efect. Fabrica de volane Mercedes nu vinde NIMIC in RO, dar nu inseamna ca nu produce.
frau Kelermann, este pusä sä distrugä tot, ce s-a castigat intimpul Presedintelui
Bäsescu la Justitzie.
aceastä KGB-bistä are manä liberä sä ingroape tinerii cu adeväratä vocatzie.
bestia asta, ar fi trebuit datä afarä, cum isi permite ea sä spunä ceva, de presedinte
CSM aleasä corect, chiar prin 2 voturi.
ar trebuii arätat lumii, cine este USL si dece comisarul Kelermann este mafiota din
gasca Vlasov,fenechiu,Voiculescu,etc
cei care si-au iscälit voturile, trebuiesc d-atzi afarä urgent.
de asta nu se vorbeste?, eu le cer demisia celor 7 si a escroacei.
Buna theo 🙂
buna ziua;
estimarile zf sunt mai degraba ” dorinte”
cand industria auto europeana este in corzi sa ” prognozezi” crestere de 10 pct la componente e cel putin hazardat;da, e adevarat ca pirelli a terminat fabrica de la slatina,asta inseamna inca 3 milioane anvelope/an in plus;valoare medie cam 40-50 milioane euro;asta nu e suficient sa aduca o crestere de 10 pct la toata industria;
restul domeniilor….Dumnezeu cu mila;daca va fi crestere in 2013 va fi numai de la agricultura,si asta daca nu va fi din nou seceta;
Buna 🙂
nu cred ca agricultura poate face ceva 🙁 agricultori au datorii neachitate din 2012 si despre subventii nu se stie nimic 🙁 Parerea mea este ca in acest moment campania de primavara este compromisa.
Salut intamplator,
am publicat in stirile europene ce se intampla in Europa, poate totusi acasta crestere sa fie pentru intretinerea masinilor vechi, avand in vedere stagnarea vanzarilor unor noi masini.
@theophyle
Cu taxele suplimentare de mediu (mari pt. masinile vechi), multi or sa renunte si la astea.
Taxa de timbru clocita de Ponta e o aberatie.
Pt. ca principiul invocat (poluatorul plateste) i-ar obliga sa introduca o astfel de taxa ca o componenta in combustibilul consumat si nu ca o taxa independent de cat se circula cu masina.
Mergi mai mult/ai masina mai puternica, consumi mai mult combustibil si, implicit, poluezi mai mult.
Esti doar sofer de duminica, poluezi mai putin.
Ai dreptate @timi,
iti dai seama ce se intampla daca Boc o propunea 🙂 dupa ce a anulat-o in ianuarie anul trecut
Pentru interesati – Ioan “Botezătorul” între istorie şi tradiţie
@theophyle
este exclus sa ” prognozezi” crestere de 10 pct bazandu-te pe ” reparatii” dintr-un motiv simplu: fabricile de compenente auto din romania sunt furnizori pentru producatorii de vehicule noi!poate,poate noua fabrica ford de la craiova-care a inceput sa lucreze full prin toamna sa dea acest plus;
parerea mea este ca ford craiova va ” balansa” reducerile de la dacia si celelalte locatii de automotive din romania;
10 pct e mult prea mult-poate 2-4 pct
Se poate sa ai dreptate. Nu sunt expert in automobile 😆
Sa fie un pas inapoi sau o mica disensiune/ruptura intre gasti?
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-13962621-toni-grebla-rfi-selectarea-procurorilor-sefi-trebui-reluata-nu-poti-anunt-mica-publicitate-caut-procuror-general.htm
Mi se pare ca nu s-a citat pe blog: interviul lui Danilet pe ziare .com
http://www.ziare.com/stiri/csm/danilet-imi-respect-prea-mult-profesia-pentru-a-imi-bate-joc-de-ea-interviu-ziare-com-1211113
Sa speram ca maine nu va fi boicotat votul vicepresedintelui in CSM
Cedric, din cate stiu eu, maine nu o sa fie nici o sedinta CSM. Pur si simplu nu este nici o sansa de cvorum.
Salutare.
Parere mea e ca ar trebui sa incerce a convoca sedinta. Fie chiar si doar pentru imagine. Sa poata spune “dom’ne, noi am incercat sa ne facem datoria”.
UITATZI-VÄ CINE VINE DELA CLUJ; NEACSU S-AU DUMBRAVÄ?
ala este omul lui Pivniceru si a instigat la revoltä. eu stiu cine este.
@mar 12 07
ce ruptura?au ” invatat ” toti de la ponta =mint si cand respira
boicotarea alegerilor in CSM, inpune demiterea pt. neseriozitate a
celor absentzi. asta este metoda USL,escroci ce vor sä aibä fraiele.
afarä cu Temnicera si topoarele ei.
ei trebuiesc demisi imediat.
cred cä ar trebuii o micä manifestatzie pt. respectarea CSM;
MÄCAR MII DE FLUTURASI IN CUTIILE POLSTALE:
nu-i läsatzi sä-si facä de cap, altfel v-a fii prea tarziu.
Buna dimineata, va doresc !
“Iarăși nu bag mâna în foc, dar aici miroase a lucrătură de partid, președintele judecătoriei fiind odrasla unui primar liberal.”
http://www.criterii.ro/index.php/en/valcea/5045-ne-au-lasat-cu-gura-cascata-judecatorii-valceni-se-considera-oameni-de-stiinta
Buna emil,
ai crezut altceva?!
Nu, da’ imi intareste “banuiala” .
Pe alte surse scrie asa:
“Comunicatul este semnat de noul preşedinte al Judecătoriei Rm. Vâlcea, Bogdan Mateescu.”
Cine e Bogdan Mateescu? Pai e dracos de mic si nu e la prima implicare politica a lui:
http://www.impactreal.ro/200902011924/Fiul-primarului-de-la-Govora-impotriva-lui-Basescu.html
Daca ii place politica, de ce nu o face transparent? Nu in calitate de “magistrat” 🙁
Pentru ca PNL-istii au nevoie de cozi de topor in Justitie la toate nivelurile. (tac-su e primar PNL)
Adica sa fie la o nevoie
Cred ca iar s-a impus aducerea in patratica!
http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/insarcinatul-cu-afaceri-al-sua-a-venit-la-ponta-pentru-consultari-cu-noul-guvern-289436.html
Oameni fini americanii 🙂
Salut pe toata lumea,
Postare noua – Cum fac 7 judecatori din CSM politica de partid (USL)