Revista presei – 7 aprilie / 2 ani de Ponta! Minciuna, impostură, incompetenţa!
07/04/2014 | Autor theophyle Categorii: Stiri / Revista Presei |
Bună dimineata intr-o zi de luni. Vremea se va încălzi, astfel încât valorile termice vor fi apropiate de normalul perioadei la nivelul întregii ţări. Vor fi înnorări temporare în regiunile nordice şi centrale, unde mai ales în cursul zilei pe arii restrânse va ploua slab, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.
În restul zonelor cerul va fi variabil, iar ploile izolate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 grade în deltă şi 20 de grade în vestul Olteniei, iar cele minime se vor situa între 2 şi 9 grade, mai scăzute în depresiuni. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.
În Bucureşti, vremea se va încălzi semnificativ. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi în jur de 18 grade, iar cea minimă de 6…8 grade.
Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 4603 RON; 1 USD = 3. 2536 RON; 1 EURO = 1. 3709 USD; Francul elvetian 3. 6454 RON. Gramul de aur 135.3351 RON.
România capitalismului de cumetrie: patru milionari din cinci au supt de la stat. Peste 80% dintre averile celor mai bogaţi o sută de români sunt construite pe baza relaţiei dintre oamenii de afaceri şi autorităţile statului. Metoda de calcul porneşte de la o cercetare The Economist. Studiu de caz: averile celor patru miliardari în dolari pe care România i-a dat în ultimii opt ani. Există însă şi multimilionari care şi-au ridicat averile nu prin afaceri cu statul, ci preponderent prin iniţiative în zona privată. Era 19 decembrie 2002, când Ion Iliescu, preşedintele de atunci al României, lansa într-un discurs adresat Parlamentului o sintagmă care avea să facă istorie. ”Trebuie să spargem acest capitalism de cumetrie care s-a format în România unde un grup de indivizi interesaţi parazitează finanţele statului, naţionalizând pierderile lor şi reţinând profitul”, spunea Ion Iliescu la împlinirea a 13 ani de la Revoluţie. Sintagma ”capitalism de cumetrie” a intrat ulterior în limbajul comun ca o metaforă pentru un anumit tip de a face business: pe baza relaţiei dintre oamenii de afaceri şi autorităţile statului. Capitalismul de cumetrie rămâne o realitate şi în România, şi aiurea. La 12 ani după declaraţia lui Iliescu, revista britanică The Economist a realizat un studiu despre caracterul global al fenomenului. Capitalism de cumetrie există, în ponderi diferite, atât în state emergente (Brazilia, Rusia, India, China), cât şi în Occident (Statele Unite sau Marea Britanie). The Economist a realizat – nu este o premieră – un aşa-numit index al capitalismului de cumetrie (crony-capitalism index, în limba engleză). ndexul măsoară cât reprezintă averile miliardarilor care şi-au cosntruit averea pe baza unei relaţii cu statul din produsul intern brut al ţării lor de origine. În Hong Kong, averile miliardarilor prieteni cu politicienii reprezintă aproape 60% din PIB-ul ţării, în Rusia aproape 20%, iar în Statele Unite, sub 5%. Integral aduce Adevarul
Mircea Dușa: Avioane americane F-16 vor veni săptămâna viitoare în România pentru exerciţii. Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat că mai multe avioane americane F-16 vor veni săptămâna viitoare în România pentru a participa la exerciţii în spaţiul aerian românesc şi vor rămâne o perioadă destul de lungă.”Săptămâna viitoare vor veni avioane americane F-16 în România, întrucât împreună cu americanii avem exerciţii în această perioadă în spaţiul aerian românesc şi vor rămâne o perioadă destul de lungă în România”, a anunţat, duminică, Mircea Duşa, informează Mediafax.Totodată, ministrul Apărării a precizat că, pe lângă aceste acţiuni “imediate şi pe termen scurt”, Bucureştiul are şi “alte solicitări şi vizavi de partenerul american şi vizavi de NATO” privind “dislocarea unor escadrile în România până când, în 2017, va deveni operaţională escadrila noastră de F-16”.Pe de altă parte, Duşa a respins catalogarea de “avioane second hand” a aparatelor pe care România le va achiziţiona din Portugalia. Aduce B1Tv
Doi ani cu Victor Ponta – taxe, bâlbe şi risipă. În aprilie 2012, Victor Ponta venea la putere după o moţiune de cenzură cel puţin controversată. În ciuda declaraţiilor triumfaliste lansate dinspre Palatul Victoria, viaţa în România nu s-a schimbat în bine în această perioadă. PIB-ul a crescut în 2013 cu 3,5% faţă de anul anterior, înregistrând, astfel, al treilea an consecutiv pe plus. Potrivit Băncii Naţionale, investiţiile străine au ajuns anul trecut la 2,7 miliarde de euro, cu 27% mai mult decât în 2012. Rata inflaţiei a scăzut la un nivel- record, de numai 1,55% pe an. În timp ce exporturile au atins în 2013 un nivel-record, de aproape 50 de miliarde de euro, valoarea lor majorându-se cu circa 10% faţă de 2012.Aparent sunt motive suficiente pentru a cataloga drept pozitivă politica economică a guvernului Ponta. Iar premierul nu a ezitat să o facă. „Vreau să salut faptul că suntem pe primul loc în UE la creștere economică și să mulțumesc tuturor celor care, în țara noastră, au muncit pentru ca aceste rezultate să apară. Este un trend pozitiv pe care în mod sigur trebuie să îl păstrăm în perioada imediat următoare“, a declarat el. Asta deşi mulţi experţi pun sub semnul întrebării cifrele oficiale. „Un rezultat atât de apropiat de ritmul potenţial de creştere de 4% nu ar fi putut să fie acompaniat de o reducere a inflaţiei atât de amplă, justificată şi justificabilă prin menţinerea unui deficit de cerere important“, explica analistul economic Lucian Isar. Ponta s-a mai mândrit şi cu faptul că salariul mediu net a ajuns, în ianuarie 2014 (ultima lună pentru care există informaţii), la 1.625 de lei comparativ cu 1.553 de lei, cât era acesta în momentul instalării sale la guvernare. Fără a spune însă că, din cauza deprecierii cursului de schimb, leafa medie a crescut în această perioadă cu doar patru euro (de la 355 la 359 de euro). Mult mai puţin vorbeşte însă Victor Ponta despre numărul şomerilor, care este azi cu 100.000 mai mare faţă de momentul în care a venit la putere. Despre ritmul încă susţinut în care companiile intră în insolvenţă. Sau despre faptul că atât de mult lăudata creştere economică nu se prea vede în buget. Integral aduce Capital.
Windous XP fără asistență și sistemul guvernamental de computere. 8 aprilie 2014 este ultima zi în care, la nivel mondial, Microsoft mai acorda asistenţă pentru Windows XP şi Office 2003 (nu va mai asigura suport pentru rezolvarea eventualelor erori de sistem şi nu va mai asigura update-uri de securitate). Deşi Microsoft a introdus din 2002 o „politică referitoare la ciclul de viaţă al serviciilor suport”, conform căreia orice produs al companiei beneficiază de 10 ani de suport (5 ani de suport „mainstream” şi 5 ani de suport „extended” la nivel de pachet service), Guvernul României a continuat să achiziţioneze inclusiv în 2013 această versiune de sistem de operare pentru computerele statului.În urmă cu 2 spătămâni, Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) avertiza că peste 75% din calculatoarele folosite în instituțiile publice vor prezenta probleme de securitate începând cu data de 8 aprilie, întrucât guvernul nu a găsit bani pentru a se pregăti pentru acest moment. La aceleași riscuri sunt expuși și românii care interacționează online cu instituțiile statului. Integral aduce Curs de Guvernare.
Liviu Dragnea: Nu sunt sigur că dl Antonescu va mai candida. Ar putea fi sabotat din interior. Crin Antonescu este la un pas de a pierde nu doar şansa de a candida la alegerile prezidenţiale, ci şi şefia partidului, susţine Liviu Dragnea. Social-democratul spune că liderul PNL ar putea fi sabotat chiar de către colegii lui, nemulţumiţi că au fost scoşi de la guvernare. Preşedintele executiv al PSD a declarat în emisiunea „Kilometrul 0” de la Digi24 că liberalii din teritoriu ar putea încerca tot ce este posibil ca PNL să înregistreze un scor slab la europarlamentare, astfel încât Crin Antoonescu să fie nevoit să renunţe la şefia partidului. Liviu Dragnea consideră că liderul PNL a făcut o „greșeală fenomenală” în momentul când a spus că, dacă PNL nu ia 20% din voturi (scor pe care Liviu Dragnea susține că l-a avansat chiar el, într-o emisiune televizată – n.r.) la alegerile europarlamentare, pleacă din fruntea partidului. „Dacă spui așa ceva, orice dușman din partid va face tot ce e posibil ca acel partid să nu ia 20% ca să pleci din funcția de președinte”, a arătat președintele executiv al PSD.Întrebat dacă Crin Antonescu ar putea fi sabotat de propriii colegi, Liviu Dragnea a răspuns: „Tot ce-i posibil (…) Sunt destui care spun lucrul ăsta. Sunt foarte nemulțumiți. Li s-a spus ieșim acum dom USL și-n două săptămâni revenim la guvernare. Acum s-a nuanțat poziția. Am ieșit din USL și revenim la guvernare în 2016 și oamenii întreabă: dar de ce am plecat de la guvernare? Ca să avem de unde să ne întoarcem la guvernare? Să stăm din nou câteva luni până când iar se supără nu știu cine?”, a arătat Liviu Dragnea. El a subliniat că liderii din teritoriu nu au niciun fel de explicație de ce a plecat PNL de la guvernare, cu atât mai mult cu cât s-a mers la paritate cu PSD la împărțirea locurilor, chiar dacă „PSD era de două ori mai mare”.„Asta generează o foarte mare supărare și vrând-nevrând, ea se strânge pe Crin Antonescu”, a menționat vicepremierul. Integral aduce Digi24
Percheziţii la Liga Profesionistă de Fotbal, pentru evaziune de 3 milioane de euro. În această dimineaţă au loc 11 percheziții, în București și Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, cu un prejudiciu estimat de 3 milioane de euro. Potrivit Poliţiei Capitalei, poliţiştii sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, fac 11 percheziţii, în Bucureşti şi judeţul Ilfov. “Sunt puse în aplicare şapte mandate de aducere pentru infracțiunii de delapidare şi spălare de bani. Acţiunea Poliției Capitalei vizează persoane cercetate într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani. Din informaţiile obţinute până în acest moment, se pare că, în perioada 2011-2013, persoanele vizate ar fi săvârşit infracţiuni în legătură cu vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din liga I de fotbal”, se arată într-un comunicat al poliției.Prejudiciul estimat este de 3 milioane de euro.EVZ
Cât costă ACELAŞI COŞ DE PRODUSE la Carrefour, Kaufland, Cora, Auchan, Billa şi Mega Image, după scumpirile de la 1 aprilie. A doua zi după introducerea accizei suplimentare de 7 eurocenţi pe litrul de carburant, care conduce automat la mărirea preţurilor, şi cu mai puţin de trei săptămâni înainte de Paşte, Gândul a mers în marile lanţuri de magazine pentru a vedea cât costă după 1 aprilie o parte dintre produsele pe care le cumpără mulţi români. Carrefour este cea mai ieftină reţea de comerţ modern, în timp ce Mega Image este cea mai scumpă, potrivit unui calcul gândul folosind un coş care ar putea fi folosit şi pentru masa de Paşte, în care au fost puse aceleaşi tipuri de alimente. La coşul pe care gândul l-a făcut de Crăciun, cea mai ieftină reţea a ieşit Kaufland. În 2 aprilie, gândul a luat la rând reţelele comerciale Kaufland, Mega Image, Auchan, Carrefour, unde a umplut un coş cu produse gata preparate sau ingrediente pentru masa de Paşte. În 3 aprilie, acelaşi coş de cumpărături a fost umplut în Billa şi Cora. În aceeaşi zi, a fost vizitată şi Piaţa Big Berceni, însă coşul de cumpărături de aici a fost mai sărac din cauza faptului că nu am regăsit toate produsele alese. Gândul precizează că preţurile sunt cele afişate la raft în data de 2 şi 3 aprilie, existând posibilitatea ca unele produse să fie înscrise într-o promoţie. Preţurile sunt cele afişate în Kaufland Mihai Bravu, Mega Image Piaţa Gemeni, Auchan Vitan, Cora Sun Plaza, Carrefour Vitantis, Billa Dorobanţi şi Piaţa Big Berceni. Din cauza faptului că nu am regăsit o parte dintre produsele din coş în Piaţa Big Berceni, nu am inclus acest loc comercial şi în categoria total preţ coş. De asemenea, mărcile produselor au fost alese aleatoriu. În nicio categorie nu am putut include cozonacul, pentru că nu am găsit acelaşi tip de produs în mai mult de trei magazine. Integral la Gandul.
De ce risca Romania sa piarda peste 1,7 miliarde de euro bani europeni si chiar sa-i plateasca din propriul buzunar daca nu termina la timp autostrazile si modernizarile de cale ferata. Romania risca sa piarda peste 1,7 miliarde de euro finantare nerambursabila europeana pe infrastructura si sa plateasca aceasta suma chiar din buzunarul propriu daca nu reuseste sa termine mai multe lucrari feroviare si tronsoane de autostrazi pana la finalul anului 2015. “Da, riscam acest lucru”, recunoaste ministrul Dan Sova, care da insa asigurari ca lucrarile vor fi gata inainte de momentul limita. Si asta desi, oficial, din cauza tergiversarilor institutionale, termenele contractuale de finalizare pentru autostrazile in cauza sunt abia in 2016, iar lucrarile la calea ferata inregistreaza intarzieri masive. Romania a reusit pana in prezent sa absoarba mai putin de o treime din cele circa 4,3 miliarde de euro – fonduri europene nerambursabile – puse la bataie pentru proiectele de infrastructura. Uniunea Europeana insa ne-a acordat o extensie de inca doi ani peste perioada exercitiului financiar 2007-2013, doar-doar vom reusi sa mai realizam si alte proiecte si sa ridicam rata de absorbtie. (detalii aici despre regula N+3) Singura conditie? Proiectele incepute si finantate pe bugetele 2007-2013 trebuie terminate pana pe 31 decembrie 2015. In caz contrar, decontul intregilor lucrari pe bani europeni nu va mai fi posibil si vom ramane sa platim intreaga factura din buzunarul propriu, nu doar cei 15% cat ar fi insemnat contributia nationala pe langa fondurile europene nerambursabile. Integral la Hotnews
Scandalos. A fost dată afară după ce a făcut publice abuzurile împotriva copiilor instituţionalizaţi. Poliţia a deschis o anchetă la un centru de plasament din Galaţi după ce fosta directoare a realizat înregistrări audio în care angajate ale unităţii îi jignesc şi îi ameninţă cu bătaia de copiii instituţionalizaţi, reprezentanţii DGASPC suspendând-o din funcţie pe femeie şi reclamând-o pentru abuz, scrie Mediafax. Fosta directoare de la Centrul de plasament numărul 3 din municipiul Galaţi a realizat mai multe înregistrări audio în care îngrijitoarele din unitate îi ceartă şi le vorbesc urât copiilor instituţionalizaţi, după ce, susţine aceasta, la sfârşitul anului 2013, a aflat despre practicile abuzive împotriva minorilor de la o fetiță internată care i-a cerut explicații cu privire la o serie de cuvinte obscene auzite în centru. “Am constatat abuzuri fizice însemnând bătăi cu palma, cu diferite obiecte contondente – lingură, băț – și abuzuri emoționale de genul unor apelative indecente adresate copiilor”, a declarat femeia, care a lucrat nouă ani în centrul respectiv.După realizarea înregistrărilor audio, fosta directoare a centrului a sesizat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi, care a declanşat o anchetă în acest caz. În urma anchetei demarate de DGASPC Galați, una dintre infirmierele din centru a fost concediată. Integral aduce Romania Libera
„Puci“ la ARB: BCR, BRD, UniCredit şi Raiffeisen înfiinţează o structură paralelă. Steven van Groningen, preşedintele Raiffeisen Bank, devine noua voce oficială a comunităţii bancare din poziţia de preşedinte al Consiliului Patronatelor Bancare din România (CPBR) fondat de BCR, BRD, Raiffeisen şi UniCredit Ţiriac Bank.„Invităm toate băncile care au operaţiuni în România să se alăture iniţiativei noastre“, afirmă Van Groningen, unul dintre bancherii care au criticat public eficienţa ARB în ultimii ani şi care acum vrea să pună pe picioare o nouă organizaţie profesională care să reprezinte interesele sectorului bancar „la toate nivelurile – social, instituţional şi ca angajatori“.Trei bănci cu acţionariat majoritar austriac – BCR, Raiffeisen şi UniCredit – şi una cu capital francez – BRD-SocGen – care cumulează peste 45% din activele sistemului şi aproximativ 37% din angajaţi s-au hotărât să înfiinţeze o organizaţie patronală bancară care „să umple golurile de reprezentare“, fără a părăsi însă Asociaţia Română a Băncilor (ARB), entitatea care din 1991 reprezintă interesele breslei şi este recunoscută ca atare de BNR şi de celelalte autorităţi. Cele patru bănci care constituie CPBR consideră că era necesară înfiinţarea unei organizaţii diferite inclusiv pentru că ARB nu are dreptul de a negocia şi încheia contracte colective de muncă. „În ţările unde este prezent un sistem de economie de piaţă de tip social, negocierea colectivă are loc de cele mai multe ori la nivel naţional, nu doar între o corporaţie şi un singur sindicat, ci mai degrabă între federaţii patronale şi federaţii sindicale“, afirmă reprezentanţii CPBR. Dintre cele patru instituţii de credit cel mai mare angajator este de departe BRD cu 7.754 de salariaţi la sfârşitul lui 2013, urmată de BCR cu 6.128, Raiffeisen cu 5.173 şi UniCredit cu numai 2.912. Integral aduce Ziarul Financiar
Va urez o zi buna!
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
o zi buna tuturor.
Buna dimineata si multumesc pt. material 🙂
cu placere.
buna dimineata
2 ani de minciuna , impostura , incompetenta si vanzare de neam.
buna ziggy,
adevarat – dar el in chestia asta este doar o marioneta!
PENTRU INTERESATI – Ştiri Externe: 7 aprilie 2014 / În Ungaria continuă “Viktatura”
/
buna ziua
a. numarul “miliardarilor in ron” e edificator pentru “competitivitatea economiei romanesti”/ca sa ma laud,am estimat corect ca 80%din top 100 au facut banii din “shmenuri cu statul” si ca nici jumatate din ei n-ar rezista fara “injectii de la buget”cu toata averea acumulata
rezultatele incep sa se vada=scaderi in clasamentele privind competitivitatea,ponderea in economia mondiala,inovatie,investitii straine, si
ce se simte in fiecare familie
scaderea locurilor de munca
b. “faimoasa”crestere de 3.5%e un bluff/e la fel de “crestere’ ca si productia de otel sau ciment pe cap locuitor din “epoca de aur”
binenteles ca pacalici si “echipa de zgomote” n-are nici o treaba/clientii lor o duc din ce in ce mai bine-vezi cheltuielile bugetare
salut,
vorbesc vorbe si omul de pe strada incepe sa inteleaga cat este de mintit
Buna dimineata,
obraznicatura asta inconstienta (sau cu buna stiinta) a declarat acum cateva minute:
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Politica/Victor+Ponta+Nu+ma+dezic+de+Adrian+Duicu
Buna,
de ce s-ar dezice? A furat si pentru el!
Buna ziua
Nelinişti vechi şi noi – Andrei Plesu
O ştim cu toţii, România ”nouă” e veche. Nici corupţia, nici incompetenţa adusă la putere, nici abuzul de presă nu s-au inventat azi. Dovezi se găsesc din abundenţă, chiar dacă ele nu sunt neapărat prezente în conştiinţa publică. E bine, de aceea, să facem, din cînd în cînd, mici exerciţii de memorie. Nicio vindecare nu e posibilă, fără o bună cunoaştere a istoriei bolii.
http://adevarul.ro/news/societate/nelinisti-vechi-noi-1_53423ced0d133766a890a5e9/index.html
Buna dimineata,
nimic nou sub soare pe meleagurile mioritice 🙁
Buna ziua si nuprea!
Teoretic si practic Mircea Diaconu poate candida la EUROparlamentare! Practic, fiind declarat incompatibil, nu ar tb sa ocupe o functie pb.!
In aceasta situatie, un prim pas, asa cum am mentionat s-a dat dezlegare …de ANI!
Pana la urma, cine este ”Imamul” castigator? Sau cum il mai numeste presa? Solutia imorala? 😉
http://www.stiripesurse.ro/exclusiv-curtea-de-apel-bucuresti-mircea-diaconu-poate-candida/
buna dimineata,
inca nu a fost judecat recursul din cate stiu eu!
Buna dimineata !
Asa este.Recursul va fi la CAB. . Cred ca si unii judecatori sufera de “imaturitate”.
Despre ceea ce transmite/declara Ponta ;pur si simplu este groaznic. Ascult ce declaratii face despre armata si ma apuca ameteala.Incredibil ! Acest personaj sfideaza orice are legatura cu bunul simt.Bineinteles ca nu se dezice de Duicu.Insinueaza ca este politic. Jenant.
Buna dimineata,
nu pot sa-mi inchipui cum un judecator poate sa anuleze o sentinta a curtii supreme – ICJJ, nu se intr-un stat de drept. Cat despre Ponta, sa-i multumim lui Basescu ca ne-a pricopsit cu el acum exact 2 ani, fara sa fie obligat sa o faca! A crezut ca-l are la mana si canalia a dovedit ca poate sa-i puna sare pe coada!
La cum “joaca” Basescu nu-l vad naiv deloc. Cred ca ceva calcule politice si-a facut,iar asa cum vad eu situatia “conflictului” se pare ca-i va iesi . Nu cred ca-i vine nici lui bine la ce-i arunca-n cap c/p.
Dupa Euro :)) ,cam intr-o luna , maxim doua,ne vom da seama cine va castiga Cotroceniul.
Nici vorba se joaca pana in ultima clipa si nu Basescu mai poate arbitra meciul! O sa vezi foarte curand si de ce!
Nu-i dau “basescului” mai mult…are destul 😉 Drept dovada ca sosirea ef urilor a fost doar comunicata guvernului….
Da` este bine asa,ca te miri ce pozne sunt in stare sa faca ” majoritarii” astia.
Mare politician, mare caracter!!
http://www.evz.ro/editorialul-evz-victor-ponta-curajul-pisicutului-.html
Salutare tuturor.
Din graficul acela cu distributia procentajelor pe categorii, cred ca diferentele anuale din categoriile “Fonduri europene” si “Investitii” spun multe.
“investitii”?????
usl nu are acest cavant in vocabular!!!
este inclocuit de “ciordeala” cu sinonim”mangleala”
salut Eule,
tara asta traieste din imprumuturi zilnice de 45 mil. euro, cand poate sa foloseasca sume mari alocate de UE. Asta se numeste INCOMPETENTA, lene si rea vointa!
Se mai numeste si “da’ mie ce-mi iese?”
Buna ziua,
incompetenta se corecteaza, din nefericire reaua vointa este endemica. A derula un proiect cu finantare europeana de catre un privat, “neancorat in sistem”, este un test de anduranta, de rezistenta psihica impinsa la extrem. Avem un “dar” de a ne acoperi cu hartii, de agenera procedura la procedura pana se termina firul logic, singular 🙁 Pur si simplu oamenii sunt impinsi sa renunte ptr. ca numai rezista, cheltuie inutil sume, intocmesc sute de pagini si sunt expediati acasa sa le refaca ca “exista suspiciunea ca”. Si timpul curge in defavorea beneficiarului si implicit al Romaniei.
buna mar,
ca in povestile de groaza a fratilor Grimm
Salut! 🙂
Exista doua contestatii impotriva lui Diaconu. Azi s-a judecat cea formulata de Mircea Iosipescu.
Cea formulata de ANI se judeca sambata.
Sper ca aia de la CA sa nu faca pe-a nebunii sa sa zica povesti, cum ca decizia ICCJ nu conteaza, ca asta inseamna ca orice judecator de rang inferior ar putea sa isi bage picioarele in decizia celei mai inalte instante, ceea ce echivaleaza cu inversarea competentelor acordate instantelor prin lege! Curtea de apel ar ajunge sa “caseze” deciziile ICCJ, ceea ce nu se poate.
Vorbim mai tarziu.
Salu Cetatean,
Pai judecatoarea de la Tribunal asta a facut cu decizia ICCJ!
Ok, contestatia ANI se judeca sambata! impartialele “bec-uri” de la BEC de ce nu au contestat decizia Tribunalului? nu vi se pare ca membrii bec se contrazic in hotarari?
Rusia isi vede tacticos de treaba (plan):
http://www.mediafax.ro/externe/manifestantii-prorusi-din-donetk-proclama-o-republica-suverana-12418815
de ce nu? Cine ii deranjeaza? 🙁
o demisie , ceva…http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/implicatii–retinerea-sefului-cj-mehedinti-genereaza-reactii-in-lant–csm–spectator-la-ingerinte-331421
postare noua – Ponta, baronii, DNA şi “Zidul Plângerii” din Ierusalim</strong>