Revista presei – 30 decembrie / CCR: „lacune în înţelegerea instituţiilor de drept”
30/12/2013 | Autor theophyle Categorii: Stiri / Revista Presei |
Bună dimineata intr-o zi de luni. Vremea va fi în general închisă în zonele joase, în special cele din sudul, centrul şi estul ţării, unde ceaţa va persista, iar trecător vor fi burniţe sau fulguieli, informează Administraţia Naţională de Meteorologie. Cu totul izolat vor fi condiţii de formare a poleiului. În restul ţării cerul va fi temporar noros. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi în jur de -2 grade în zonele cu ceaţă persistentă şi 8…10 grade la deal, iar cele minime se vor încadra în general între -6 şi 2 grade.
În Bucureşti, vremea va fi în general închisă, cu ceaţă persistentă şi condiţii de burniţă. Vântul va sufla slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va fi de -2…-1 grad.
Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 4597 RON; 1 USD = 3. 2305 RON; 1 EURO = 1. 3805 USD; Francul elvetian 3. 6419 RON. Gramul de aur 125.5870 RON.
Codul penal a subţiat Parlamentul cu şapte mandate. Din cei 10 senatori şi deputaţi rămaşi fără mandat în primul an de legislatură, şapte şi-au pierdut postul din cauza problemelor cu legea. Parlamentul obez ales în luna decembrie 2012 începe uşor-uşor să se subţieze, ca urmare a problemelor penale cu care se confruntă aleşii. Dacă la începutul legislaturii au depus jurământul 176 de senatori, numărul acestora a scăzut la 172. Primul care a„ dezertat“ din rândurile senatorilor a fost Dan Voiculescu, liderul din umbră al PC. La sfârşitul lunii ianuarie, la prima intervenţie în plenul Senatului, Dan Voculescu a anunţat, inopinat: „Pentru că există un dosar în justiţie în care am fost implicat, am luat decizia ca de azi să renunţ la imunitatea parlamentară, astfel încât justiţia să îşi facă treaba. Demisionez din Senat“. Motivul invocat de Voiculescu a fost fals, pentru că un parlamentar nu are imunitate în faza în care ajunge în faţa instanţei de judecată, ci într-o etapă anterioară, în care este cerută arestarea preventivă. Motivul demisiei a fost altul: tergiversarea dosarului. Practic, în momentul în care şi-a dat demisia, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) – care îl judeca pe Voiculescu în calitate de parlamentar – a fost nevoită să trimită dosarul la Tribunalul Bucureşti. „Metoda Voiculescu“ a fost uzitată şi de senatorul UDMR Olosz Gergely, care a demisonat din Parlament în luna mai pentru a scăpa de judecata ÎCCJ. Tribunalul Bucureşti a decis să-l condamne la şapte ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. Ulterior, Curtea de Apel a anulat condamnarea, dar procesul este încă în desfăşurare. Fostul senator PPDD Antonie Solomon a înlocuit costumul cu uniforma vărgată, după ce ÎCCJ l-a condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi fals intelectual. Toni Greblă este ultimul senator care şi-a dat demisia, dar nu pentru a fugi de justiţie, ci pentru o cauză nobilă: a fost numit judecător la Curtea Constituţională. Integral aduce Adevarul.
Cine mai rămâne în țară? Deschiderea granițelor pentru românii avizi de muncă în UE este un moment istoric, cu consecințe majore, căci afară nu ne pleacă numai muncitorii necalificați sau potențialii infractori, ci și o bună parte din (puținele) elite. Deși este un subiect de importanță majoră pentru dezvoltarea economică și demografică a României, până acum dezbaterea privind deschiderea granițelor s-a învârtit supărător doar în jurul exagerărilor din presa britanică și olandeză. Într-adevăr, acestea au cultivat în rândul populației o veritabilă paranoia privind potopul de imigranți români și bulgari care se va revărsa, începând cu 1 ianuarie, peste cele nouă piețe ale muncii ce se îndură (cu forța, ce e drept) să ne acorde liberul acces începând de la această dată. Fapt incontestabil: un influx crescut al românilor în Marea Britanie va exista. O arată toate statisticile și estimările: potrivit un think tank local, Migration Watch, 50.000 de români și bulgari vor intra anual pe piața muncii din Marea Britanie. Cifra înaintată este plauzibilă, cât timp în intervalul iunie 2012-iunie 2013, numărul imigranților din cele două state a fost de 37.000. În paralel, în 2012, românii au ocupat una dintre primele poziții în clasamentul celor mai mari valuri de imigranți în Austria, Belgia, Danemarca, Germania, Ungaria, Italia, Spania și Portugalia (și, atenție, analiza este făcută exclusiv la nivelul statelor membre OCDE). Numai în primele șase luni ale acestui an, în Germania au intrat 70.000 de români. Aceleași studii și rapoarte arată însă, foarte clar, că românii care vor lua calea Regatului Unit nu vor împovăra sistemul de asistență socială de aici, dovadă că România nu figurează în topul 20 (!) al imigranților care pretind cele mai mari beneficii sociale din partea autorităților londoneze. În acest clasament regăsim, în schimb, state precum Polonia (locul 3), Franța, Olanda, Italia sau Germania. În Franța, situația este similară: un raport recent al institutului de statistică de la Paris arată că doar 3% din imigranții români au peste 60 de ani – prag relevant întrucât se presupune că peste această vârstă oamenii se pensionează, devenind astfel asistați social. Pentru comparație, ponderea medie a imigranților europeni stabiliți în Franța și ajunși la vârsta pensiei este de 28%. Integral aduce Capital.
Bătaie de joc pe bani europeni. Milioane de euro pentru romi au fost cheltuite fără niciun rezultat. De când a aderat la UE, România am primit sute de milioane de euro pentru integrarea comunităţii rome. Acum, la şapte ani distanţă, romii trăiesc tot în mizerie şi sărăcie. Banii au fost cheltuiţi, dar fără rezultate. Comuna Comana, judeţul Giurgiu. 500 de romi trăiesc ca-n Evul Mediu: uliţe neasfaltate, şanţuri în loc de canalizare, copii care nu merg la şcoală. „Eu n-am primit nicio pâine”, se plânge unul dintr ei. Oamenii ar fi trebuit să primească nu o pâine, ci consiliere, asistenţă, cursuri de formare profesională ca să-şi găsească un loc de muncă şi sprijin să-şi trimită copiii la şcoală. Agenţia Naţională pentru Romi şi Partida Romilor au accesat 22 de milioane de euro, bani pentru formarea unor experţi locali, mediatori şcolari şi sanitari, din rândul romilor, care să identifice problemele comunităţii şi să propună autorităţilor locale soluţii. Mihai Miliaru a participat la programul pentru experţi locali. „Am zis că poate o veni şi soarele pe strada noastră, a romilor, să ne ajute cineva cu ceva, dar am dat-o-n bară rău de tot”, mărturisește acesta. Înainte de acest moment, lui Mihai i-a mers bine. Timp de doi ani, a urmat cursuri de formare.„Vă spun că după o săptămână sau două care le învăţam acolo, nu-mi venea să mă mai întorc acasă. Hotel de patru stele, vă daţi seama, şi mâncare de nu se poate şi de toate, vă daţi seama, când ajungeam acasă, nu-mi mai venea să cred că. Tu mănânci acolo icre negre, de exemplu, şi acasă mănânci cartofi”, spune Mihai Miliaru. Integral aduce DIGI24
Previziuni 2014. Vine un an greu! Preţurile vor fi mai mari, iar economia frânează. Pentru că agricultura nu va mai peforma ca în 2013, nici economia nu va mai creşte la anul în acelaşi ritm. În schimb, infl aţia va accelera, iar leul va fi sub presiune, din cauza deciziilor ce ar putea fi luate în SUA, sunt de părere analiştii consultaţi de “Evenimentul zilei”.Alimentele s-ar putea scumpi pe fondul unui an agricol slab.Exporturile şi industria vor susţine la anul avansul economiei. Recolta agricolă va fi cel mai probabil slabă, dar am putea vedea o creştere de 2% a Produsului Intern Brut, care este sub ritmul de care aveam nevoie, pentru ca nivelul de trai să se îmbunătăţească. Pentru a stimula creşterea economică, ar trebui încurajate domenii precum turismul, care se dezvoltă în continuare sub potenţial, sunt de părere analiştii consultaţi de EVZ. Pentru finanţare, firmele vor trebui în continuare să se descurce pe cont propriu, gândindu-se mai degrabă la o listare la bursă sau emitere de obligaţiuni decât la un împrumut bancar. Dacă pentru anul 2013 analiştii Băncii Comerciale Române (BCR) estimează un nivel al creşterii economice de 3%, pentru 2014 aceştia văd o scădere a ritmului, până la 2,3%, “deoarece suportul agriculturii va fi mai modest”. “Este clar însă că România are nevoie de o creştere economică superioară pentru recuperarea decalajelor care o despart de zona euro, iar în acest sens este nevoie de continuarea reformelor în sectorul public şi în cel privat”, a declarat pentru EVZ Eugen Sinca, economistul şef al băncii. Specialiştii UniCredit Ţiriac au chiar o estimare mai pesimistă. “Anticipăm că economia va încheia anul 2013 cu o creştere de 2,6%, dar aceasta ar putea încetini la 2,1% în 2014 odată cu estomparea efectul anului agricol bun. Exporturile şi industria vor rămâne principalii factori generatori de creştere, fiind ajutaţi de cererea externă din Germania”, potrivit lui Mihai Pătrulescu, Senior Economist UniCredit Tiriac Bank. De asemenea, Garanti Bank estimează pentru 2014 o creştere a PIB-ului de 2%, sub cea din 2013, de 2,4%. Integral EVZ
CCR îl obligă pe Victor Ponta să-şi ASUME prin proprie semnătură ŞTERGEREA DATORIILOR Rompetrol şi-i reproşează „lacune în înţelegerea instituţiilor de drept”. După mai bine de şase luni de conflict politic, Curtea Constituţională îi lasă premierului Victor Ponta o singură opţiune în legătură cu înţelegerea pe care Guvernul a semnat-o în februarie cu kazahii de la KazMunaiGaz pentru ştergerea datoriilor istorice ale rafinăriei Rompetrol de la Năvodari: asumarea deciziei şi aprobarea prin hotărâre de Guvern, cu semnătura sa. Mai mult, în motivarea deciziei luate pe 21 noiembrie, dar publicate o lună mai târziu, pe 21 decembrie în Monitorul Oficial, judecătorii arată că Parlamentul a încălcat Constituţia intrând în jocul Guvernului şi aprobând Memorandumul cu Rompetrol prin lege şi îi semnalează premierului, jurist de profesie, „lacune în înţelegerea instituţiilor de drept” prin iniţierea proiectului de lege în această formă. În 2009, premierului de la acea vreme, Emil Boc, şi el profesor de drept, Curtea Constituţională i-a întors mai multe ordonanţe de urgenţă pe care îşi pusese semnătura. Concret, Curtea Constituţională susţine că termenii în care s-a semnat acordul conduc la concluzia că acesta este un contract de stat şi nicidecum un memorandum. În aceste condiţii, Parlamentul s-a substituit Guvernului adoptându-l şi a încălcat principiul că „nimeni nu este mai presus de lege” votând un act normativ pentru un caz individual. Judecătorii, care au luat cu majoritate de voturi această decizie îi răspund de altfel şi lui Victor Ponta, care a susţinut public că, odată atacat memorandumul la CCR, există riscul întrării în insolvenţă a rafinăriei Rompetrol. „Decizia Curţii Constituţionale nu va produce niciun efect asupra existenţei, conţinutului şi efectelor juriduce pe care contractul de stat le produce între părţile semnatare”, arată Curtea, dându-i premierului şi soluţia rapidă pentru a-şi pune în praactică ceea ce a negociat cu kazahii: hotărârea de Guvern. Cu toate că decizia a devenit oficială şi obligatorie din 21 decembrie, o zi de sâmbătă în care la Monitorul Oficial s-a lucrat prin excepţie, în şedinţa de Guvern din 23 decembrie, subiectul nu a fost discutat. Integral aduce Gandul.
O invatatoare, filmata in timp ce le cere parintilor bani pentru cadouri de Craciun: “Astea-s cadourile voastre? Atat va reprezinta?” Inspectoratul Scolar Bucuresti face verificari. Inspectoratul Scolar Bucuresti s-a autosesizat si va face de luni verificari in cazul unei invatatoare de la Scoala 10, care ar fi cerut parintilor bani pentru cadourile ce urmau sa fie date de sarbatori unor angajati ai unitatii, a declarat pentru Mediafax purtatorul de cuvant al ISMB, Marian Banu. Ancheta a inceput dupa ce in presa a fost prezentata o inregistrare video preluata de pe Youtube, in care este surprinsa o discutie intre parinti si o invatatoare de la Scoala nr. 10 din centrul Capitalei, care cere bani pentru cadourile de sarbatori, spunand: “Este in politica balcanica, romaneasca, de sarbatori sa se ofere”. Parintii ii reproseaza invatatoarei ca le cere prea multi bani pentru cadourile de sarbatori, aceasta spunand ca trebuie sa fie oferite cadouri atat secretarei scolii si bibliotecarei, cat si paznicilor si femeilor de serviciu. Intrebata de un parinte de ce trebuie sa primeasca toti cadouri, invatatoarea le raspunde: “Pentru ca sunt in comunitate, doamna!”. Inspectorul general scolar al municipiului Bucuresti, Constantin Traistaru, impreuna cu comisia care cerceteaza cazul de la Soala 10 “Maria Rosetti”, vor analiza luni, 30 decembrie, situatia relatata in presa, a declarat pentru Mediafax purtatorul de cuvant al ISMB, Marian Banu. “Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti s-a autosesizat in acest caz, dar intrucat doamna invatatoare care apare in filmul prezentat de televiziuni nu este in Bucuresti, luni vor avea loc discutii cu ceilalti reprezentanti ai scolii si cu parintii”, a precizat Marian Banu. Comisa de cercetare constituita in regim de urgenta la ISMB va analiza datele pe care le are pana in 30 decembrie, dupa care, din 6 ianuarie cand invatatoarea va reveni in Capitala, va fi continuata investigatia, a mai spus Banu. Potrivit discutiei surprinse in inregistrarea video, invatatoarea le reproseaza parintilor ca nu au strans suficienti bani de cadouri: “Astea-s cadourile voastre? Am sunat. Mai vine ceva, nu mai vine. Atat va reprezinta? Nu sunteti cartofi, nu sunteti oi sa va invat!”. Integral Aduce HotNews
Firma vicepremierului Dragnea, contract consistent de deszăpezire. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a acordat contracte de deszăpezire valorând peste 150 milioane de lei în urma unor licitaţii, din care multe cu o singură ofertă valabilă. Printre norocoşi, firma Tel Drum Alexandria, în umbra căreia se află vicepremierul Liviu Dragnea. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a acordat 18 contracte în valoare însumată de 150 milioane lei, fără TVA, pentru deszăpezirea drumurilor naţionale din judeţele Constanţa, Timişoara, Cluj, Craiova, Braşov, Teleorman, Ilfov, pe următorii doi ani. Multe contracte au fost acordate în absenţa existenţei oricărei concurenţe, licitaţia fiind câştigată de către cel care a depus singura ofertă acceptată. Unul din cele mai valoroase contracte a fost primit de către firma Tel Drum, ce îl are în spate pe vicepremierul Liviu Dragnea. De la privatizarea acesteia, în 2002, între firma în cauză şi firmele deţinute de familia vicepremierului au existat relaţii strânse de afaceri. Potrivit sistemului electronic de licitaţii publice, în cazul secţiei de drumuri Alexandria CNADNR a primit doar o ofertă valabilă, aceasta fiind cea a Tel Drum Alexandria. Valoarea contractului este de 15,28 milioane lei, acesta fiind cel mai valoros contract acordat de către CNADNR, deşi SDN Alexandria are de departe mai puţini kilometri de administrat decât alte secţii de drumuri naţionale. Astfel, contractul semnat pentru SDN Timiş cu firma Eurosped SRL are o valoare de 13 milioane lei, în timp ce cel pentru secţia Cluj valorează doar 10,48 milioane lei. Contractele pentru secţiile Satu Mare, Bistriţa, Alba, Slatina, Miercurea Ciuc, Caransebeş au o valoare de două-trei ori mai mică decât cel de la Alexandria. Singurul care se apropie ca valoare este cel de la Buzău, unde deszăpezirea va costa aproximativ 15 milioane lei. Aici deszăpezirea va fi făcută de către o asociere ce are în frunte firma Mecan Construct, deţinută de un consilier judeţean buzoian. Narcis Neaga, directorul general al CNADNR, nu a putut fi contactat ieri pentru a explica de ce este atât de scumpă deszăpezirea drumurilor naţionale în judeţul de provenienţă a vicepremierului Liviu Dragnea. Integral aduce Romania Libera
Bilanţul fondurilor UE ilustrează cel mai mare dezastru al ultimilor şapte ani: Să primeşti 20 de miliarde de euro gratis şi să cheltuieşti doar 5, în plină criză. România a reuşit să atragă, în cei şapte ani de când este membră a Uniunii Europene, doar 5 miliarde de euro din fondurile structurale puse la dispoziţie în perioada 2007 – 2013, adica un sfert din cele aproape 20 de miliarde de euro menite să ajute la modernizarea ţării. Fondurile structurale sunt destinate dezvoltării unui stat prin finanţarea de programe de reabilitare de drumuri, de şcoli, de spitale, prin acordarea de sprijin financiar firmelor mici şi mijlocii care vor să investească în echipamente noi sau prin programe de instruire a angajaţilor sau a şomerilor care vor să intre în câmpul muncii mai bine pregătiţi, însă România este codaşă la absorbţia lor. Motivul? Birocraţia excesivă, productivitatea scăzută sau deficitul de personal în rândul funcţionarilor care lucrează cu fonduri europene, schimbările frecvente ale regulamentelor făcute de către autorităţile de management, dar şi fraudele din cadrul proiectelor au făcut ca România să nu reuşească să atragă banii. Cea mai bună performanţă a avut-o totuşi Programul Operaţional Regional (cunoscut sub denumirea de “Regio”), care a avut o rată de absorbţie de peste 44% până în prezent, beneficiarii primind rambursări de peste 1,6 miliarde de euro în perioada 2007 – 2013. Acest program, gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, are ca beneficiari principali primăriile şi consiliile judeţene, care primesc bani pentru proiecte de reabilitare a infrastructurii sau a şcolilor. Deşi are gradul de absorbţie cel mai ridicat, plăţile de la UE prin acest program au fost suspendate câteva luni din cauza neregulilor cu privire la achiziţiile publice făcute în cadrul proiectelor. Şi POS Mediu, programul administrat de Ministerul Mediului care finanţează proiecte cu ajutorul cărora sunt construite sisteme de apă şi canal sau gropi de gunoi, a avut o absorbţie catalogată drept bună: un miliard de euro atraşi în şapte ani, ceea ce înseamnă o rată de absorbţie de 22% din totalul alocat de UE pentru acest program. Nici acest program însă nu a fost lipsit de probleme. Chiar fostul director general al autorităţii de management care gestionează POS Mediu, Adrian Mîndroiu, a fost reţinut de Direcţia Naţională Anticorupţie, după ce a fost acuzat că a primit bani şi bunuri de la doi administratori ai unor firme de consultanţă. El este cercetat pentru trafic de influenţă şi pentru asociere la săvârşirea infracţiunii de corupţie, potrivit unui comunicat al DNA. Integral Aduce Ziarul Financiar.
Un cutit in spatele lui Antonescu. “Romanii l-au putut vedea pe Crin Antonescu incheind anul razand cu Traian Basescu la Cotroceni”, se auzea o voce la Antena 3, sambata seara, intr-o emisiune dedicata macelaririi mediatice a presedintelui PNL. Fenomenul asta se intampla de cateva saptamani incoace – PSD si aliatii isi infig cutitele in Antonescu. Si se va intampla si dupa Anul Nou, doar ca atacurile vor fi mult mai consistente, “pe steroizi”. La asta s-a ajuns – sa sugerezi ca seful liberarilor “ar fi pe mana” cu Basescu pentru ca a ras la ce a spus seful statului la Cotroceni, la ceremonia de depunere a juramantului pentru CCR a lui Toni Grebla. E ca in filmele mafiote in care unul face toate treburile murdare pentru un sef mafiot, ii tine partea, lupta pentru el, iar la sfarsit mafiotul il impusca in cap. Asta a patit Crin Antonescu din partea lui Dan Voiculescu. Rasplata binemeritata pentru liberal, daca tinem minte cum a atacat el procurorii, judecatorii, raul, ramul contra sprijinului trustului Intact. Adevarul e ca ei nu prea au ce sa-i reproseze lui Crin Antonescu, care a fost soldatul cel mai credincios al anti-basismului. Asa ca strategii PSD s-au gandit la ceva demn de Orwell – sa spuna ca anti-basistul Antonescu e de fapt basist. Asa cum Ministerul Iubirii se ocupa cu tortura in cartea “1984”. E clar acum ca USL se rupe si PSD va avea candidat la prezidentiale? Nu vreau sa-l apar pe Antonescu, e un lider fara principii, dar e de-a dreptul absurd. Poate Ponta ar putea fi acuzat de intelegere cu Basescu. Nu a semnat el pactul de coabitare? Nu a propus el procurorii, incalcand, batandu-si joc de “prima porunca” a “religiei” useliste, care spunea ca procurorii lui Basescu fac politie politica? Pai si atunci ce faci, ii numesti din nou? Antonescu nu a facut nimic asemanator. Integral aduce Ziare.com
Va urez o zi buna!
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
Salutare !
Cum cine mai ramane in tara. ?
Toti profitorii “vremurilor noi”.
Iliescu, Ponta, Dragnea, Zgonea, Bombo, Hrebe, Antonescu, Blaga, Videanu, Udrea etc.
Si, cu siguranta, fetele lu` tata.
Buna dimineata timi,
la noi nimic nu se pierde, totul se recupereaza – lista ar fi mult mai mare!
O, sigur ca lista secaturilor care se sparg in figuri in politica/afaceri e mult mai lunga.
De aia am si pus “etc.”.
da,
cateva mii care au secatuit o tara furand de la milioane 🙁
pentru interesati – Ştiri Externe: 30 decembrie 2013 / Rusia zguduită de terorismul islamic
buna dimineata
“cine mai ramane in tara?”
in care tara???
in aia in care primul ministru minte pana si pe facebook?
in aia in care agramatul zgonea e a treia persoana in stat?
in aia in care o gashca de hoti isi acorda cele mai nerusinate imunitati?
asta e o tara in care s-a depasit pana si ” previziunile “lui orwel din faimosul “1984”
e o tara in care se mai poate respira?
buna dimineata,
in tara in care ne-am nascut si nu mai putem sa traim 🙁
Buna dimineata,
cum care tara? tara lu’ Papura Voda 🙁
Buna dimineata mar,
Si francezi vor plati prostia alegerilor lor. Exact ca noi!
salut si aici,
excat papura voda, vezi mai jos!
http://politeia.org.ro/editoriale/despre-mamaliga-si-vremurile-lui-papura-voda/16603/
Absortie redusa, pai avem o nulitatea care se plangea ca sunt alocati bani putini. Ba mai mult, in urma cu ceva timp se batea cu caramida in piept ca suntem campioni si ca cei de la Bruxelles sunt “in vacanta, dar vom ajunge noi dupa 5 ianuarie si le aratm noi”.
Avem grad redus de absortie pentru ca suntem incompetenti, avem proceduri aiuritoare, birocratie care sfideaza orice logica si care intra in contradictie cu cele mai elemntare reguli de logica. Sunt program care-si schimba procedurile aproape lunar, de ex. la plati s-a ajuns si la varianta 26. La achizitii, in domeniu privat este mai rau ca la publici.
Dar, incompetentza se trateaza cu scaune din piele si sediu in buricul targului. Tara Absurdistan de pe Planeta Maimutelor inca are potential, nu a finalizat asezarea retelei de dinamita la temelie.
Stai ca vine OLAF peste ei sa intrebe intrebari! Nu stu cate raspunsuri vor gasi.
http://www.evz.ro/detalii/stiri/comisia-europeana-sesizata-in-cazul-afacerii-chirii-de-lux-pe-bani-de-la-bruxelles-1074394.html
sa speram ca le taie elanul
sunt aproape sigur ca o sa se intample
cred ca e facuta treaba asta cu chiriile cu buna stiinta/e o sfidare adusa comisiei
cand cei de la fonduri europene-in frunte cu seful lor=fabtele teodorovici-stiu cum arata birourile la comisie-de fapt e una din “punctarile”in timpul vizitelor publice-“avem grija de banii vostri”
vin cu birouri cu scaune cu design special,in piele….
asteptati-va ca dupa reactia comisiei sa auzim” uite domle ca nu ne lasa sa absorbim fondurile” si de aici inca o caramida la atitudinea “anti eu”pe care cu meticulozitate hotii shpagari o construiesc
ca timing,prevad ca vi fi dupa publicarea raportului mcv
Chiria face parte din decor, daca se pun cap la cap stirile.
“9.Papalekas & Bîlteanu. Pe primul nu l-am văzut niciodată faţă în faţă, iar cu Dragoş Bîlteanu, “ţarul SIF-urilor”, am vorbit doar de trei ori. Ioannis Papalekas, un grec cu afaceri imobiliare şi Dragoş Bîlteanu au reuşit să rezolve situaţia uneia dintre cele mai mari clădiri de birouri din Bucureşti, Tower Center. După ce ani de zile Industrialexportimport, celebra firmă înfiinţată de DIE şi Ceauşescu în anii 70` şi Avrig 35 s-au luptat în justiţie, ajungând până la Curtea de Arbitraj de la Viena pentru clădirea de birouri la cinci minute de guvern, în câteva luni Papalekas şi Bîlteanu au preluat afacerea, numai ei ştiu cum, şi au reuşit să mute în turnul de 26 de etaje, cu o valoare de peste 100 de milioane de euro, compania de stat Hidroelectrica şi mai nou Ministerul Fondurilor Europene. Ca să pui la cap toate interesele în această afacere, cu toate încrengăturile din spate, îţi trebuie multe relaţii atât la nivel politic cât şi financiar. Cei doi au reuşit. Dacă mai reuşesc acum să rezolve şi situaţia încurcată de la Cathedral Plaza, unde sunt mult mai multe interese/dispute implicate, începând de la arhiepiscopul Ioan Robu, Biserica Catolică până la unul dintre cei mai bogaţi evrei, Eyal Ofer şi terminând cu primarul Oprescu, cei doi pot fi încoronaţi ca regii imobiliari ai Capitalei.” – Sursa Ziarul Financiar/top
he, he,
asa cum am spus – nimic nu se pierde, totul ajunge unde…”trebuie”
nu stiu daca este o sfidare, sigur este o prostie!
Buna dimineata
“Bilanţul fondurilor UE ilustrează cel mai mare dezastru al ultimilor şapte ani: Să primeşti 20 de miliarde de euro gratis şi să cheltuieşti doar 5, în plină criză. ” – incompetenta crasa sau tradarea interesului national si slujirea altor interese ? oare tovarasul nashu’ nu considera acest fapt un atac la adresa sigurantei nationale ?
Buna dimineata ziggy,
daca nu se pot fura asa cum au crezut “baietii destepti”, pentru ce sunt bune?
eh , n am dovezi e doar o parere : traim intr-o lume in care competita e acerba si lupta pentru resurse , hrana etc e la cea mai ridicata cota. ce tara din UE sau de la rasarit ar avea nevoie de o Romanie condusa profesionist si cu responsabilitate care sa intre pe piata ( de ex ) agroalimentara si sa faca concurenta altora ? ps : stii situatia din Montana – 1 miliard de dolari anual cifra de afaceri din industria cresterii vitelor. crezi ca Apusenii nu s-ar preta la o dezvoltare asemanatoare ? si Ro sa-si asigure din resursa proprie tot ce se poate din cresterea vitelor ? ba sa mai ia si subventia de la UE pentru cap de bovina, pasune , subvenita “verde” etc ?
@ziggy
“tovarasul nashu’ ” mai mult decat a semnala/informa nu poate
remarca nu pentru a-l apara,ca nu are nevoie,ci pur si simplu pentru a pune lucrurile corect!
neabsorbitia fondurilor are un motiv principal-nespus de nimeni=” nu e interes ca nu le prea iese cat vor ”
am vazut suficiente proiecte aprobate care ajunse la executie au modificari pe ici pe colo prin partile esentiale de genul” in loc de echip[ament x,la pretul y” vor sa aduca echipament y la pretul y”/mai clar : sa zicem ca in proiectul aprobat e echipament siemens la pret de chinezarie updatata si apoi vor chiar sa puna chinezaria la pret de batjocura/dupa asta cauta un prost care sa certifice ca au pus echipament siemens/problema e ca sunt din ce in ce mai putini prosti dispusi sa faca asta
si astfel,decat sa faca proiecte oneste,nu fac nimic ca le pica mai mult de la alea cu banii de la buget si fara probleme
salut , stii ca remarca e corecta si nu e pentru apararea respectivului domn. insa cum acest domn semnaleaza public aparitia “eco anarhistilor” ar trebui sa semnaleze – tot public- si cu voce tare incompetenta si incalcarea interesului national a celor care au responsabilitatea absortiei fondurilor.exact asa cum stie sa se puna in locul unei instante judecatoresti si sa ceara “punerea licentelor de exploatare in executare ” la fel sa procedeze cu talharii care ruineaza acest popor. sa-i defineasca public , ce sunt – eco hoti, eco -tradatori , eco-bolsevici etc.
http://www.criterii.ro/index.php/en/national/8312-ce-batjocura-din-partea-lui-ponta-toat6e-simbolurile-nationale-in-slujba-vodafone
Au dreptate 100% procent. Din lac in putz merge dl Ponta
Oare au facut sedinta la Jina sau loc de pelerinaj
http://www.ziare.com/daniel-constantin/ministrul-agriculturii/pelerinaj-la-ghita-ciobanul-dupa-ponta-l-a-vizitat-si-daniel-constantin-1275164
De unde se vede ca politicienii nostri sunt cam… ciobani. 😆
Si, in mod normal, urmeaza Zgonea la pozat. 🙂
Buna ziua, tuturor!
Mai degraba Jina e locul in care un cioban stie sa o branza! 😛
…sau locul in care Ponta a mancat “branza de cioban”.
Iar “ala micu`” a strigat :”mamaaaaa! vreau si eu !”.
Branza bio, vreau sa zic…nu altceva, Doamne fereste ! 🙂
Bio…nu altceva!
Doamne feri! 🙂
De-abia astept sa-i vad pe cei doi protagonisti impreuna in rolul mascotelor Orange! 😛
http://www.youtube.com/watch?v=iSbzyaPV-hU
crezi ca trec si pe la Orange?
Habar nu am! Daar, macar pe la chilia lui Daniil Sihastru , ar merita! Asa pentru o analiza economica de sfarsit de an! 😛
http://www.youtube.com/watch?v=NO8jmYk5dnE&feature=youtu.be
Un banc de sezon :
SMS catre politicianul roman: “Fie ca lumina sfintelor sărbători de iarnă să treacă printre gratii ca să ajungă la tine !”
Super 🙂
Si tot de sezon : 🙂
“Tradiţii şi obiceiuri de Sărbători: Mersul cu ambulanţa.
Dacă pe vremuri de Crăciun se mergea cu colindul, acum s-a impus mersul cu ambulanţa. Acest obicei se practică în a doua zi de Crăciun, după ce, cu o seară înainte, românii au mâncat şi au băut ca sparţii, până au făcut indigestie.”
http://www.timesnewroman.ro/life-death/3467-traditii-si-obiceiuri-de-sarbatori-mersul-cu-salvarea
postare noua – 2009 – 2013: “Sfârşit de an” pe Politeía