Buna dimineata intr-o zi de luni, 3 iunie! Vremea va fi călduroasă, cu șanse reduse de precipitații spre seară și noaptea. Temperaturile maxime se vor situa între 24 și 33 gr. C., în timp ce valorile minime vor fi cuprinse între 6 și 20 gr. C. Vremea va fi instabilă în zonele montane și pe arii restrânse în restul țării, caracterizată prin ploi torențiale, intensificări ale vântului și descărcări electrice.
Bucuresti: 33/19 gr.C.
“Medicamentul pe care o mulțime de români îl folosesc, retras de pe piață. Ce nereguli s-au descoperit ….În România, valoarea pieței farmaceutice a atins peste 7 miliarde euro în trimestrul I din 2024, în Romania. Vorbim de o creștere cu 13,6% față de finalul primului trimestru din 2023. Datele vin de la Asociația Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM). Printre medicamentele pe care le găsim frecvent în casele românilor se numără și cele din gama Paduden. Sunt produse utilizate pentru ameliorarea durerilor de intensitate ușoară până la moderată. Putem enumera aici dureri de cap, dureri de spate, dureri musculare, dureri de dinți, dureri articulare sau dureri menstruale. Produsul se poate utiliza și în caz de febră asociată cu răceala sau gripa. Recent, produsul Paduden Express Forte 400 mg capsule moi, fabricat de Terapia S.A., a fost retras de pe piață de Agenția Națională a Medicamentului. Decizia pe plan intern a venit după ce Comisia Europeană a decis suspendarea autorizațiilor pentru Ibuprofen. În februarie 2024, cei de la Agenția Europeană pentru Medicamente au verificat capsulele moi de Ibuprofen 400 mg. ….S-a considerat că Ibuprofenul nu este bioechivalent cu medicamentul de referință, Nurofen Rapid. S-a concluzionat că substanțele active din cele două medicamente nu erau absorbite în organism la aceeași rată și în aceeași măsură. În consecință, Agenția Europeană a Medicamentului a decis ca autorizația de punere pe piață să fie suspendată. ….” Integral: https://www.fanatik.ro
“Realitatea copiilor din România, de 1 iunie și în fiecare altă zi Din nou, de 1 iunie, au curs mesajele politicienilor pentru copii, amintirile siropoase din propria copilărie, vorbele mari și găunoase. Dincolo de ele, soarta copiilor este în mod real ultimul lucru care interesează clasa politică și primul lucru sacrificat din interese politice. Câteva exemple-argumente:
1.Potrivit UNICEF, 41,5% dintre copiii din România se află în risc de sărăcie şi excluziune socială, un procent dublu faţă de media europeană. Asta înseamnă că aproape jumătate dintre copiii din România au șanse minime să se dezvolte fizic și intelectual spre o viață bună la maturitate. Cei mai mulți din acest procent nu au acces la educație deloc sau extrem de precar, sunt expuși violențelor de toate felurile, unii sunt malnutriți. Cu alte cuvinte, condamnați la marginalizare pentru tot restul vieții. 2.
Potrivit Autorității Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie,
la finalul lui 2023 peste 70.000 de copii aveau cel puțin un părinte plecat la muncă în străinătate.
Peste 11.000 de copii aveau ambii părinţi plecaţi, dintre ei 10.000 se aflau în îngrijirea rudelor de până la gradul IV, fără măsuri de protecţie. Restul erau plasaţi la un asistent maternal, centre de plasament sau alte familii ori persoane. Datele sunt cu siguranță incomplete, probabil chiar foarte departe de total, și se referă mai degrabă la copiii școlarizați. Despre restul, se știe prea puțin. Copiii sunt lăsați în urmă de părinți împinși să plece tot de sărăcie, de lipsa de șanse. Este un sacrificiu care uneori scoate acești copii din zona celor 41% în risc major de sărăcie, dar cu prețul unor traume și suferințe marcante pe viață. Nu rareori, ele îi împing în depresie și la gesturi extreme.
3.Aproape jumătate dintre elevii români de 15 ani sunt analfabeți funcțional. …. 4.Oricât de tare s-ar strădui un părinte să evite acest lucru,
expunerea copiilor la modele toxice este inevitabilă. Și nu mă refer doar la cele de pe rețele sociale, ci la modelele de reușită politică. Cei mai mulți dintre politicienii românii, unii cu funcții înalte în stat, sunt întruchipări ale lecției că educația nu contează. Cu bacalaureate luate după 30 de ani, absolvenți ai unor fabrici de diplome care nu certifică nimic în afară de plata taxei de școlarizare, agramați și îngrămădiți, fără proprietatea termenilor și minimă coerență în discurs, dar plini de tupeu, mincinoși și fără scrupule, ei sunt cele mai toxice dintre modelele de reușită toxică. ….” Integral:
https://spotmedia.ro
“Numărul copiilor cu domiciliul în România a scăzut la sub 3,8 milioane la 1 ianuarie 2024, cu peste 80.000 mai puțini decât în urmă cu un an Numărul copiilor cu vârsta cuprinsă între 0-17 ani care aveau domiciliul în România, la 1 ianuarie 2024, a fost de 3,796 milioane, în scădere cu 80.700 comparativ cu perioada similară din anul anterior, potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică transmis cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului, transmite Agerpres. Ponderea minorilor în totalul populaţiei după domiciliu a fost, la 1 ianuarie 2024, de 17,4%, în scădere faţă de anii anteriori. Ponderea băieţilor în segmentul de populaţie mai mică de 18 ani a fost, în ultimii ani, superioară (51,4%), comparativ cu cea a fetelor de aceeaşi vârstă; raportul de masculinitate a fost de 1.057 băieţi la 1000 fete. …. La începutul anului şcolar 2023/2024, populaţia şcolară era de 3,466 milioane, cuprinsă într-o reţea de învăţământ cu 7.102 unităţi şi 245.000 cadre didactice. Din totalul populaţiei şcolare, numărul copiilor din creşe şi grădiniţe era de 547.700, al elevilor din clasele primare şi gimnaziale a fost de 1,597 milioane, iar al celor din învăţământul liceal era de 602.000. Pentru aceeaşi perioadă de referinţă, gradul de cuprindere în învăţământ a populaţiei de vârstă şcolară a fost de 70,3%. ….” Integral:
https://www.g4media.ro
“Salariul minim crește din pix înainte de alegeri. Radu Burnete: „S-a dus pe apa sâmbetei orice predictibilitate” …. Șeful PSD declara că de la 1 iulie, salariul minim va creşte 3.700 de lei brut. În prezent, salariul minim este de 3.300 de lei. Liberalii, în schimb, nu ar fi de acord cu acest lucru, după cum susțin mai multe surse politice.
G4Media a scris că premierul Ciolacu a negociat cu reprezentanții mediului de afaceri creșterea salariului minim, precum și majorarea de la 200 de lei la 300 de lei a cuantumului scutit de taxe din salariul minim. Într-o declarație pentru Republica, director executiv al Confederației Patronale Concordia, Radu Burnete, spune că „s-a dus pe apa sâmbetei orice predictibilitate”. În plus, economiștii arată că actuala politică salarială a guvernului este generatoare de inflație. „
Nu am fost de acord să crească acum în iulie fiindcă s-a dus pe apa sâmbetei orice predictibilitate. A crescut în octombrie 2023, acum în iulie 2024. În ultimul deceniu era predictibil, negociam toamna și intra în vigoare în ianuarie. Noi am cerut ca orice creștere să se aplice de la 1 ianuarie 2025 și după ce decidem mecanismul cerut de directiva europeană și de PNRR. Economia a încetinit, inflația era în scădere și nu era niciun motiv să ne grăbim acum în iulie”, a declarat Radu Burnete pentru Republica. …. Aceasta. a scris și un
text de opinie publicat pe 25 aprilie în Ziarul Financiar, în care sublinia că Confederația Patronală Concordia a propus Guvernului o variantă simplă:
„Salariul minim să se ajusteze automat cu rata inflaţiei şi în acelaşi timp să fie mereu între 40% şi 50% din salariul mediu, respectând cerinţele directivei europene. Această negociere între 40% şi 50% trebuie purtată de patronate şi sindicate având în faţă cifrele legate de puterea de cumpărare, productivitate şi creştere economică. Guvernul ar mai trebui să intervină doar dacă nu există un acord. Vor fi ani economic buni când el se va apropia de 50% şi ani dificili când va coborî puţin de acolo. Este esenţială această flexibilitate nu doar pentru a creşte rolul partenerilor sociali cum ne cere tot UE, ci pentru că ei ştiu cel mai bine care sun realităţile de la firul ierbii. Treaba Guvernului va fi în continuare să facă reformele şi investiţiile necesare astfel încât nivelul general al salariilor să crească, deci şi salariul mediu şi apoi automat cel minim. Asta va duce salariul minim brut la peste 1000 de euro în următorii ani, un prag psihologic. Poate să-l ducă şi la 1200 de euro cum spunea zilele trecute premierul, aflat deja în campanie? Da, dar ca urmare a creşterii economice, a investiţiilor şi reformelor care duc nivelul general al salariilor în sus, nu din pix. Dacă scoatem din pălărie un salariu minim care sună bine în campanie şi apoi facem o formulă care ”să dea”, vom crea României nişte probleme structurale fantastice, mai ales în contextul mult trâmbiţatelor reforme fiscale de anul viitor”. ….” Integral:
https://republica.ro
“De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro Dan Voiculescu (condamnat în Dosarul ICA), Ovidiu Tender (condamnat în Dosarul RAFO-Carom) și Gabriel „Puiu” Popoviciu (condamnat pentru frauda cu terenurile USAMV) au scăpat în ultimul an de sechestrele instituite în urma condamnărilor penale, astfel că statul român nu mai poate recupera aproximativ 256 de milioane de euro. …. Inculpații din Dosarul ICA au reușit să îl convingă pe un judecător de la Tribunalul București să suspende executarea obligațiilor civile stabilite prin decizia de condamnare a lui Dan Voiculescu pentru privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare. Hotărârea unui singur magistrat de la Tribunalul București răstoarnă astfel deciziile instanțelor din România și ale celor internaționale, care au statuat că Dan Voiculescu a avut parte de un proces echitabil, că e vinovat și că trebuie să plătească 100 de milioane de euro. „Victoria” lui Dan Voiculescu din data de 24 mai 2024 vine după ce alți doi „moguli” – Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu – au reușit, la rândul lor, să scape de plata prejudiciilor, cu ajutorul unor căi extraordinare de atac. …. Cererea de revizuire a fost depusă pe rolul Tribunalului București în 2019, la 5 ani de la hotărârea definitivă prin care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de pușcărie, pedeapsă din care a executat doar 3 ani. Nu Dan Voiculescu a cerut revizuirea, ci unul dintre cei 13 inculpați condamnați, dar legea îi permite și lui să profite de pe urma demersului. Chiar dacă omul de afaceri a executat pedeapsa cu închisoarea, el are în continuare sechestru pe avere. Statul n-a recuperat nici până în prezent prejudiciul din Dosarul ICA. Pe lângă decizia de condamnare din 8 august 2014, instanța a dispus confiscarea specială a aproape 100 de milioane de euro de la Dan Voiculescu, asta deoarece mogulul „Antenelor” înstrăinase prin donație, înainte de pronunțare, mare parte din avere către fiicele sale, Camelia și Corina. …. În anul 2022, judecătorii CEDO au respins ca inadmisibile plângerile formulate de Dan Voiculescu și de Camelia Voiculescu împotriva statului român, ca urmare a confiscării instituite de judecătoarea Camelia Bogdan în Dosarul ICA. ….” Integral: https://www.libertatea.ro
“ANALIZĂ Cum a ajuns fenomen traficul de influență camuflat în servicii juridice / Dumbravă riscă și acuzația de practicarea ilegală a profesiei de avocat / De ce trebuie aplicate interdicții foștilor militari sau polițiști la ieșirea din profesie așa cum au magistrații …. Unii avocați susțin că fostul șef al Direcției Juridice din cadrul SRI, Dumitru Dumbravă din vremea lui Coldea, ar putea fi acuzat oricând de procurori de practicarea ilegală a profesiei de avocat, deoarece ar fi încheiat ilegal un contract de consultanță pentru ”optimizarea juridică” a cazului Cătălin Hideg încheiat cu firma de avocatură a avocatului Doru Trăilă. Chiar dacă are studii de drept, Dmbravă nu putea acorda consultanță juridică potrivit legii decât în calitate de consilier juridic, însă contractul cu firma de avocatură a lui Doru Trăilă este încheiat cu un SRL la care Dumbravă este acționar, respectiv Wise Line Consulting SRL. Fostul prim-adjunct SRI, Florian Coldea, a încheiat la rândul său un contract de consultanță cu firma fostului său coleg din SRI, Dumitru Dumbravă, însă nu e clar ce tip de servicii a oferit în contraprestație, dacă au legătură cu cazul Hideg sau cu alt caz. Nu este clar totuși care este obiectul contractului dintre firma lui Dumbravă și avocatul Trăilă. Pe site-ul firmei, Wise Line Consulting SRL nu oferă servicii juridice în mod expres, ci se referă vag la ”customizarea în detaliu a solutiilor de sprijin furnizare și de rata succesului în atingerea obiectivelor vizate”. De ce ar avea nevoie avocatul Trăilă de ”consultanță în afaceri”, de pildă? Avocații consultați de G4Media.ro susțin că, așa cum rezultă din interceptările redate în ordonanța procurorului, Dumbravă a acordat consultanță juridică în mod ilegal omului de afaceri Cătălin Hideg, condamnat în luna februarie de Tribunalul București la 4 ani de închisoare cu suspendare într-un dosar instrumentat de Parchetul European, în care este acuzat de fraudă cu fonduri europene în valoare de trei milioane de euro. ….În lumea justiției, serviciile oferite de Coldea-Dumbravă erau deja de notorietate și concurau cu marile firme de avocatură, mai susțin avocați consultați de G4Media.ro ….. Pe de altă parte, numeroși polițiști pensionați conform legii speciale au intrat în avocatură după ieșirea din sistem. Unii dintre ei au ajuns anchetați de către Direcția Națională Anticorupție, fiind acuzați de trafic de influență. Și în aceste cazuri, polițiștii nu-și vând clienților săi cunoștințele de drept, ci pretinsele relații din sistem. Nici în cazul lor, nici în cazul ofițerilor de informații, nu există vreo interdicție legală să practice avocatura sau să acorde consultanță de afaceri în mediul privat a doua zi după pensionare, chiar dacă aceste activități contravin uneori intereselor statului român care le plătește pensii speciale semnificativ mai mari decât media pensiilor obișnuite. În cazul magistraților care ies la pensie, de exemplu, există astfel de restricții. ….” Integral: https://www.g4media.ro
“MAI cere derogare să cumpere mașini de 40.000.000 €. Se plânge că 30% din parc are peste 100.000 km Austeritate? Ministerul Afacerilor Interne (MAI) cere derogare de la OUG 115/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice pentru a putea să cumpere mașini de 40.000.000 € până la finalul lui 2024. Se plânge că 30% din parc are peste 100.000 km. Cele peste 6.700 de Dacia Logan și Dacia Duster, care au intrat în dotarea Ministerului Afacerilor Interne în 2020, în baza unui contract de 483 milioane de lei (cea mai mare achiziție de autospeciale din istoria MAI), se pare că nu mai sunt bune. ….” Integral:
https://newsweek.ro
“Mama, pensionară, cu sute de case. Fiica trăiește cu 600 lei/lună. E candidat la o primărie „de lux” Candidatul PSD pentru șefia primăriei Dumbrăvița, cea mai bogată primărie de lângă Timișoara, Alina Sperlea, trăiește de pe o zi pe alta. În schimb, mama domniei sale, o pensioară de 80 de ani este un investitor imobiliar de calibru care deține numai puțin de 330 de proprietăți. Sperlea Alina este candidatul PSD pentru primăria celei mai bogate comune din jurul Timișoarei, Dumbrăvița. Echivalentul Voluntari-Pipera de lângă București. Conform declarației sale de avere nu deține nimic: nici o clădire, nici un teren, nici o mașină. Trăiește doar din indemnizația de consilier local al comunei Dumbrăvița și din alocația copiilor. Adică practic, candidatul PSD a trăit în 2023 cu 672,5 lei din alocația de consilier local la care se adaugă încă o sumă aproape similară din alocația celor doi copii. ….. Numele acesteia a fost implicat într-un dosar de evaziune fiscală care se află și acum pe rolul instanțelor de judecată: ANAF încearcă să recupere de la aceasta o datorie de 6,5 milioane lei. Recent, aceasta și-a lansat candidatura pentru primăria Dumbrăvița în prezența vicepremierului Sorin Grindeanu și a președintelui Camerei Deputaților, Alfred Simonis. ….” Integral:
https://newsweek.ro
“Alegeri fără campanie, apogeul democrației originale Campania este o manevră perversă de subminare a democrației reale și de blocare a oricărei schimbări generatoare de reforme. E o campanie pentru stagnare, pe care cei de la putere o numesc stabilitate. …. Singurul spectacol politic mai animat este competiția electorală pentru Primăria Generală a Capitalei, pe care se concentrează de altfel și televiziunile de știri, care ignoră aproape cu desăvârșire alegerile din teritoriu. Dar nici măcar această cursă nu generează prea multe emoții, căci majoritatea sondajelor, inclusiv cele realizate de case apropiate de PSD, PNL sau PUSL, îl dau câștigător pe Nicușor Dan, iar Gabriela Firea și Cristian Popescu-Piedone se bat pentru locul al doilea, sperând un scor onorabil, în funcție de care se vor poziționa în următoarele bătălii politice, căci Piedone va fi probabil consilier municipal, iar Gabriela Firea va decide dacă va accepta sinecura din Parlamentul European sau va continua lupta pentru putere în PSD. ….Nicușor Dan a fost nevoit să comunice mai mult decât a făcut-o în întregul său mandat, mizând pe realizările sale concrete, pe o administrare corectă a fondurilor și pe imaginea sa de independent. Potrivit sondajelor, el ar câștiga și în cazul în care Piedone s-ar retrage, cum îi ceruseră inițial psd-iștii. Esențial pentru Nicușor Dan însă este ca ADU, alianța politică pe care se bazează, să obțină o majoritate în CGMB, ceea ce, potrivit sondajului IPSOS, pare să devină posibil, dar nu este încă o certitudine…..La televiziuni, campania privilegiază partidele aflate la putere, mediatizându-i până la exasperare pe liderii PNL și PSD și ignorându-i practic pe toți ceilalți. Dezbateri reale între principalii actori nu au loc, ceea ce se numește „dezbatere electorală” fiind un exercițiu formal și irelevant. … Îi vedem, așadar, pe Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă încercând să se profileze ca prezidențiabili credibili: Nicolae Ciucă definește profilul prezidențial pe rețelele sociale și își lansează o carte de autopromovare, pe care ar trebui să credem că a scris-o el însuși, nu-i așa?, iar Marcel Ciolacu își descoperă brusc atitudini antirusești, provocând criticile Kremlinului. Cu alte cuvinte, ar trebui să credem că este un om de stat de anvergură internațională, de care țin seama marile puteri. ….” Integral:
https://revista22.ro
“„Da, a început al treilea război mondial, doar că nu e cum știm noi. Dar se va ajunge și la cel clasic”, spun la unison istoricii Cosmin Popa și Armand Goșu, specialiști în Rusia / 10 ani de la anexarea Crimeii, dezbatere la Constanța cu lectora Gayana Yüksel, refugiată din peninsulă …. Profesorul explică faptul că nu este posibil să nu existe o lipsă de reacție profundă a societății la toate atrocitățile comise de ruși în timpul războiului din Ucraina (Bucea, Mariupol etc) decât dacă nu cumva această societate își susține într-o majoritate covârșitoare liderul:
- ”Cred că e o problemă de popor, nu de lider și cred că dispariția lui Putin nu va schimba lucrurile. Există riscul să nu schimbe foarte mult situația (…)
- De ce n-au ieșit pe stradă să protesteze? A început agresiunea militară împotriva Ucrainei. Nici după Bucea, nici după Mariupol? A ieșit cineva pe stradă să protesteze? Au fost două-trei cazuri (…) Unde sunt restul? Aici e vorba de faptul că populația susține acest proiect imperialist (…)
- Deci pe termen lung așteptați-vă la tot ce poate fi mai rău. Iar Ucraina este o problemă existențială pentru Rusia (…) Pierderea Ucrainei alterează identitatea Rusiei”, a mai adăugat Armand Goșu. ……Acesta a mai explicat cum unele personalități internaționale, ”idioții utili”, așa cum îi numește istoricul Armand Goșu, au căzut în capcana retoricii ruse despre Crimeea, unul dintre aceștia fiind Elon Musk, care susține că Ucraina trebuie să renunță la peninsulă. Omer a mai trecut în revistă puncte principale din istoria Crimeii, concluzionând că peninsula a fost tot timpul ”un ghimpe pentru Sankt Petersburg și Moscova”.
- ”Ucraina ar trebui să renunțe la Crimeea sau care ar trebui să fie statutul acestui teritoriu?”, a început dezbaterea Metin Omer. Acesta a adus în discuție propaganda rusă care reia recurent teme precum ”peninsula Crimeea a fost tot timpul teritoriu rusesc”, ”este parte integrantă a Rusiei” și ”demografic este rusă”, pentru că acolo locuiesc majoritar ruși, arată Omer. ….” Integral: https://www.g4media.ro
“După motocicletă, Șoșoacă s-a urcat și pe alpaca polițistului Godină Campania electorală a Dianei Șoșoacă s-a încins. După ce s-a filmat călare pe un cal și apoi pe o motocicletă de la un polițist de la Rutieră, Șoșoacă a publicat pe Tik Tok un fimuleț în care se vede cum merge călare pe Pablo, alpaca lui Marian Godină. Surse din anturajul lui Șoșoacă spun că senatoarea era în campanie la Brașov și din păcate a murit calul sub ea, pentru că i s-a frânt spinarea sub greutatea bașoaldei. De aceea, Șoșo a trebuit să găsească o soluție de criză, dar nimeni n-a vrut să-i împrumute calul, de frică să nu-l omoare grasa naționalistă. În lipsă de altceva, Șoșo s-a suit pe alpaca lui Godină. ….” Integral: https://www.timesnewroman.ro
Like this:
Like Loading...
“Ochii închiși ai Occidentului: De la Acordul de la Munchen, la Crimeea 2014 / „Nu mângâiați pe cap dictatorii” ….”
https://www.hotnews.ro/stiri-esential-27181910-lectiile-uitate-ale-istoriei-acordul-munchen-crimeea-2014.htm
“VIDEO Nicușor Dan despre parcurile din București și Centrul Vechi lăsate în paragină în primii ani de mandat / Despre Gabriela Firea: Numai chestiunea asta, că ai reglementat ilegal dezvoltarea orașului, ar trebui să-ți interzică în public să deschizi gura …”
https://www.g4media.ro/video-nicusor-dan-despre-parcurile-din-bucuresti-si-centrul-vechi-lasate-in-paragina-in-primii-ani-de-mandat-despre-gabriela-firea-numai-chestiunea-asta-ca-ai-reglementat-ilegal-dezvolt.html
“Sondaj IRSOP: Nicușor Dan, pe primul loc în intențiile de vot cu 43%, urmat de Piedone (23%) și Firea (18%). Diferențe mari față de sondajul Avangarde din ziua precedentă …..”
https://www.hotnews.ro/stiri-politic-27182886-sondaj-irsop-nicusor-dan-primul-loc-intentiile-vot-43-urmat-piedone-23-firea-18-diferente-mari-fata-sondajul-avangarde-din-ziua-precedenta.htm
Cred ca ii doare capul rau pe matroana azilelor groazei si pe turma ei de orci…
Cetateni romani participand in Budapesta la propaganda pentru razboiul lui fucking terrorist si orci impotriva Ukrainei:
https://www.g4media.ro/steagul-secuiesc-prezent-la-mitingul-pro-pace-organizat-de-viktor-orban-maghiari-din-transilvania-transportati-cu-autocarul-de-fidesz-la-budapesta.html
Un raport despre mici reactoare modulare nucleare (SMR), tehnologie adusa si in Romania spre testare: “Still Too Expensive, Too Slow, and Too Risky.”
https://newatlas.com/energy/modular-nuclear-reactors/?utm_source=New+Atlas+Subscribers&utm_campaign=c35389cc6d-EMAIL_CAMPAIGN_2024_06_03_08_03&utm_medium=email&utm_term=0_65b67362bd-c35389cc6d-%5BLIST_EMAIL_ID%5D
Buna ziua
NuScale nu are nici o tehnologie nucleară proprietara. Că nu a brevetat nici un fel de nou reactor nuclear. Nu are nici măcar un prototip experimental sau un prototip in construcție/ asamblare.
Are desene și foi in pdf. ATAT.
Are ( așa cum avea și Gabriel Resuorces cindva ) un singur contract prin care încearcă să supraviețuiesca.
La Doicești in Romania . ( că ăla din USA, tara mamă, a fost anulat. Prea scumpă energia furnizată de ipoteticul reactor, lanț de reactoare. )
De când a fost refuzat împrumutul de 240 milioane dolari , a început o campanie extrem de rușinoasă , de propaganda și susținere a investiției.
Inclusiv pe contributors .ro au fost deja 3 articole clar de propaganda plătită.
Cat de rentabila e energia micilor reactoare nucleare ?
ZERO BARAT.
https://ieefa.org/resources/small-modular-reactors-still-too-expensive-too-slow-and-too-risky
Se tace la toate nivelurile. Identic ca la Gabriel Resuorces când șpaga anesteziase conștiințe.
Covidul pare ca a fost facut accidental cadou omenirii de orcii chinezi din Wuhan, zic astia la modul foarte serios documentat:…
https://www.nytimes.com/interactive/2024/06/03/opinion/covid-lab-leak.html?utm_source=flipboard&utm_content=topic%2Fscience