Revista Presei – 3 Iulie / Dacă nu ai carte – poţi să o furi!
03/07/2013 | Autor theophyle Categorii: Stiri / Revista Presei |
Bună dimineata intr-o zi de miercuri. Vremea va fi predominant frumoasă şi apropiată de regimul termic normal. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza la munte, iar noaptea în estul ţării, unde izolat vor fi averse slabe şi posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare ziua în regiunile estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 31 de grade, iar cele minime între 9 şi 19 grade, uşor mai scăzute în depresiuni.
La Bucureşti, vremea va fi frumoasă şi normală termic pentru această dată. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 14…16 grade.
Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 4391 RON; 1 USD = 3. 4076 RON; 1 EURO = 1. 3027 USD; Francul elvetian 3. 5954 RON. Gramul de aur 138.1456 RON.
Modificări de structură a producției industriale în perioada crizei. Modificarea pe 2013 a modului de calcul al indicelui prețurilor de livrare din industrie (IPPI) dezvăluie modificările care s-au produs în perioada de criză la nivelul activității din acest sector de bază al economiei naționale. Respectiv ce ramuri au crescut în importanță și care au intrat în declin relativ, precum și schimbările intervenite referitor la partea din producție care se duce la export. Departe de a fi o simplă raportare statistică, ”inflația industrială” IPPI determină în mare măsură mai cunoscutul deflator, cu care se ajustează rezultatele de creștere economică în prețuri curente, pentru a obține creșterea economică reală. Adică, în mod direct, productivitatea muncii pe lucrător și în mod indirect nivelul de trai, serviciile de piață și sociale fiind puternic dependente de cererea angajaților din industrie. Acestea fiind arătate, să vedem care au fost modificările intervenite între anul 2012 și anul 2013, modificări destul de substanțiale ce reflectă trendurile pe ramuri industriale. Concluziile ce pot fi trase sunt mult mai interesante decât ar putea părea la prima vedere. Chiar și în condițiile în care baza de raportare este dată de ancheta structurală în întreprinderi cu referința în 2005 pentru 2012 și cu referința în 2010 pentru 2013. Tehnic, indicele preţurilor producţiei industriale pe total se calculează ca medie aritmetică ponderată dintre indicele preţurilor producţiei industriale livrată pe piaţa internă şi indicele preţurilor producţiei industriale livrată pe piaţa externă. Integral in Curs de Guvernare.
Dintr-un condei al puterii, companiile de stat nu mai dau socoteală pe ce cheltuiesc banii pentru achiziţii – 4 miliarde de euro pe an. Companiile de stat şi regiile autonome vor putea cheltui mult mai lejer în jur de 18 mld. lei (4 mld. euro), anual, după ce parlamentarii puterii au modificat o ordonanţă a Guvernului care, la rându-i, modifica celebra ordonanţă 34/2006 privind sistemul de achiziţii publice. Prin modificările aduse de parlamentarii puterii peste noapte (PSD, PNL, grupul minorităţilor naţionale), regiile autonome şi companiile naţionale la care statul este acţionar absolut sau majoritar au fost scoase din categoria structurilor obligate să atribuie contracte prin licitaţii. Argumentul parlamentarilor: regiile şi companiile lucrează pe o piaţă concurenţială, iar impunerea regulilor de achiziţii publice le poate bloca activitatea curentă. Chiar şi cuprinse în lista autorităţilor contractante (obligate deci să facă achiziţii publice), companiile de stat cheltuiau oricum cu multă lejeritate banii, dar exista măcar acest filtru – multe nereguli în regii şi companii au ieşit la iveală după ce s-a văzut preţul umflat la care făceau achiziţii în sistemul de achiziţii publice (SEAP). Acum şi acest filtru dispare. Piaţa achiziiţiilor publice în România înseamnă în jur 15% din PIB, cu o pondere de 12% în 2009, în timpul crizei, după cum transmitea, la vremea respectivă, ANRMAP (Autoritatea pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice). Acest lucru înseamnă 18-19 mld. euro anual, o cincime din achiziţii fiind făcute de regiile şi companiile de stat. Dar, arată Violeta Alexandru, director al Institutului pentru Politici Publice (IPP), care se ocupă de mai mai mulţi ani de studiul pieţei achiziţiilor, este foarte dificil să stabileşti care este „piaţa“ achiziţiilor publice pentru că poţi să urmăreşti ce se întâmplă în SEAP, care reprezintă doar o parte a sistemului prin care se fac achiziţii (restul sunt off-line). Dacă datele oficiale arată că prin SEAP au trecut contracte de 19 mld. euro între 2009 şi 2010 IPP a estimat că întreaga piaţă achiziţiilor publice la 44 mld. euro plecând de la realitatea că media UE pentru achiziţiile publice înseamnă 18,3% din PIB/anual. Integral in Ziarul Financiar
BAC 2013. Şpaga de la Liceul “Dimitrie Bolintineanu” plănuită din luna mai. Directoarea liceului a fost arestată, iar 7 candidaţi, eliminaţi din examen. Costica Vărzaru, directoarea Liceului „Dimitrie Bolintineanu“, arestată marţi seara pentru trafic de influenţă, îi îndemna pe diriginţi să le ceară părinţilor banii pentru subiectele rezolvate la examenul de maturitate încă din luna mai, când elevii începeau pregătirile pentru banchetul de sfârşit de an. Proba scrisă la Limba Română susţinută luni de absolvenţii claselor a XII-a nu va fi reluată din cauza scandalului de fraudă de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu“. Aşa a declarat, ieri, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, precizând că în majoritatea centrelor examenul de Bacalaureat s-a desfăşurat în condiţii bune. „Doar la Liceul «Dimitrie Bolintineanu» au fost probleme extrem de grave“, a spus ministrul care după-amiază nu era sigur dacă cei 256 de elevi care au susţinut luni proba la Liceul “Dimitrie Bolintineanu“ vor intra miercuri în cea de-a doua probă a Bac-ului. „Din discuţii cu Procuratura, nu există indicii că aceste lucrări ar fi fost viciate. Lucrările nu au fost ridicate, sunt în faza procedurală de verificare. Parchetul va comunica mai multe şi, în funcţie de asta, vom decide dacă mâine (astăzi – n.r.) vor intra toţi la proba de istorie sau de matematică“, a mai spus Pricopie. Câteva ore mai târziu, Inspectoratul Şcolar Bucureşti a anunţat că şapte candidaţi la Bacalaureat de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu“ din Capitală au fost eliminaţi din examen. asta pentru că asupra lor au fost găsite dovezi care indică tentativa de fraudă la proba de Limba Română. Elevii au fost prinşi cu mai multe dovezi care indică tentativa de fraudă – copiuţe, cărţi cu rezolvări, telefoane mobile. Decizia de eliminare a fost luată marţi de Comisia de Bacalaureat a municipiului Bucureşti. Lucrările elevilor eliminaţi din bacalaureat vor fi anulate. Integral in Adevarul.
PSD leapădă noua Constituţie în braţele PNL. După ce proiectul năşit de Crin Antonescu a fost criticat de Consiliul Legislativ şi de profesorii de drept constituţional, social-democraţii iau distanţă de opera liberalilor. Reprezentanţii Comisiei de la Veneţia se vor întâlni la finalul săptămânii cu reprezentanţi ai partidelor politice parlamentare, cu CSM şi cu membrii Comisiei pentru revizuirea Constituţiei. Vizita acestora, pentru a examina cum decurge revizuirea Legii fundamentale, îi surprinde pe liberali, ca autori morali ai proiectului, sub tirul Consiliului Legislativ şi al profesorilor de drept constituţional, în timp ce pesediştii s-au autodistribuit, iarăşi, în rolul băieţilor buni. Luni, Consiliul Legislativ a avizat favorabil proiectul năşit de comisia condusă de Crin Antonescu, făcând însă o serie de observaţii de fond care arată că documentul este prea încărcat şi, pe alocuri, incoerent. Verdictul l-a scos din pepeni pe senatorul PNL Tudor Chiuariu, vicepreşedinte al Comisiei Constituante. „Consiliul Legislativ nu e Dumnezeu, poate să greşească. Sunt şi chestiuni de oportunitate politică pe care le poate aprecia doar Parlamentul”, s-a zburlit Chiuariu. La fel cum au făcut şi la statutul aleşilor, când i-au lăsat pe liberali să plătească singuri nota pentru tentativele de introducere a superimunităţii, şi acum pesediştii se declară mai concilianţi. Senatorul PSD Toni Greblă, membru al Comisiei de revizuire a Constituţiei, a declarat pentru Mediafax că majoritatea observaţiilor Consiliului Legislativ „sunt pertinente”. „Le analizăm în comisie şi vom ţine cont de observaţiile Consiliului Legislativ atunci când înaintăm propunerea către Curtea Constituţională”, a declarat şi colegul său, deputatul Florin Iordache. Integral in EVZ.
Ponta îi dă replica lui Băsescu: A vorbit pentru “ţuţării” de la Mişcarea Populară când s-a referit la “gaşca de politicieni” care îşi face o Constituţie. Preşedintele Băsescu a vorbit pentru “ţuţării” de la Mişcarea Populară atunci când s-a referit la “gaşa de politicieni” care îşi face o Constituţie, a afirmat liderul USL, premierul Ponta, adăugând că nu este însă deranjat de cuvinte ale preşedintelui cât timp nu intervine în activitatea Guvernului. “De unde ieşea preşedintele când a făcut declaraţia asta ? Cred că a vorbit pentru oamenii de acolo. Cât timp preşedintele vorbeşte şi nu face nimic să împiedice activitatea guvernamentală – şi nu a făcut, din decembrie încoace nu pot să spun că vreodată m-a împiedicat în vreun fel sau a intervenit în activitatea Guvernului – cât timp vorbeşte pentru ţuţării aceia ai domniei sale de la Mişcarea Populară, pentru ziarişti, e treaba lui. Eu ştiu că totodeauna oamenii ăia stau în spatele preşedintelui şi dau din cap că sunt de acord, nu i-am auzit să aibă alte opinii”, a spus Ponta la RTV. El a adăugat totuşi că a fost o exprimare nefericită a preşedintelui. Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că referendumul din 2009 nu este respectat, iar “o gaşcă de politicieni” s-a hotărât să-şi facă o Constituţie, la fel, potrivit şefului statului, ca Adrian Năstase, el adăugând: “Şi de asta eu stau cu referendumul funcţie de reacţiile lor”. Declaraţia a fost susţinută după ce s-a întâlnit, la Vila Lac 1, cu liderii judeţeni ai Fundaţiei Mişcarea Populară. Gandul.
Procurorul care a înregistrat cel mai mare eşec din istoria Justiţiei, votat “în unanimitate” de CSM şef la Parchetele Militare! Pentru furtul a 62 de arme, generalul magistrat Ion Vasilache a reuşit să ţină în arest luni în şir soldaţi nevinovaţi. Sectia de procurori a CSM l-a votat ,marţi, în unanimitate pe Ion Vasilache pentru funcţia de şef al Secţiei Parchetelor Militare! N-au contat rebuturile acestuia şi lipsa de performanţe din mandatul anterior de trei ani, recunoscute ( cunoscute) de membrii CSM ! Au mai primit avize ( în unanimitate) Marius Iacob, pentru funcţia de adjunct al şefului DNA, Camelia Sutiman (in unanimitate) pentru funcţia de şef al secţiei de Urmăriree penală şi Criminalistică de la Parchetul de pe lângă Înalta curte de Casaţie şi Justiţiei (PÎCCJ) şi Simona Brădiceanu ( majoritate de voturi) pentru funcţia de şef de Sectie Resurse Umane şi Documentare tot din PÎCCJ. Potrivit legii, ultimul cuvânt în numirea procurorilor şefi de la cel mai înalt nivel îl are preşedintele Traian Băsescu, care cel mai probabil îl va numi şi pe Vasilache şef la secţia parchetelor Militare, aşa cum l-a numit şi pe Tiberiu Niţu ca procuror general, deşi prima dată l-a respins. Nici Tiberiu Niţu NU a făcut rechizitorii, nu a obţinut condamnări, dar nici n-a încătuşat oameni nevinovaţi, cum a făcut Vasilache. Integral in Romania Libera
Regele contractelor cu statul si-a facut propria lege. Are 500 de contracte! Astfel s-a îndeplinit visul lui Eduard Martin, demnitarul cu sute de contracte cu statul şi vicepreşedinte al Comisiei de Industrii a Camerei Deputaţilor. Noile modificări la legea achiziţiilor publice, votate în Parlament şi publicate deja în Monitorul Oficial, dau undă verde pentru încheierea de contracte de sute de milioane de euro fără să existe nicio formă de control. Poşta Română, Tarom, Romgaz, Nuclearelectrica, CFR SA şi CFR Călători, regii precum RADET, sunt doar câteva companii care intră în această categorie. Deputatul PSD Eduard Martin, a declarat, ieri, că „s-a considerat oportun ca anumite regii autonome şi companii naţionale să nu mai fie obligate să atribuie contracte prin licitaţii, întrucât activitatea lor poate fi blocată”. Fiul fostului prefect PSD de Constanţa, Gheorghe Martin, Eduard este unul dintre iniţiatorii legii care elimină o serie de instituţii din lista celor care trebuie să organizeze licitaţii pentru achiziţiile publice. În acelaşi timp, deputatul PSD de Constanţa este acţionar la opt societăţi comerciale grupate în holdingul Polaris din Constanta. În total, el are aproape 500 de contracte cu statul. Cu trei dintre firmele sale, care au ca principal obiect de activitate servicii de salubrizare, a încheiat câteva sute de contracte cu diverse instituţii din întreaga ţară. Cele mai multe dintre ele se află în derulare de mai mulţi ani şi sunt încheiate pe o perioadă nedeterminată. Altfel spus, Martin a promovat şi votat o lege în interes personal. Integral in EVZ
Cateva zeci de persoane au protestat in Piata Victoriei din Capitala. Mitingul impotriva “incompetentei actualei puteri politice” desfasurat, marti seara, in fata Muzeului Antipa din Piata Victoriei a adunat cateva zeci de persoane. Mitingul de protest fata de “actuala putere politica” a fost programat marti, intre orele 17:00 si 20:30, in fata Muzeului Antipa din Piata Victoriei din Capitala. Apelul la miting a fost lansat pe Facebook de “un grup de simpli cetateni”, care a precizat ca “acest miting nu este organizat de niciun partid politic”. “Acest miting nu promoveaza niciun partid politic, ci doar interesele tuturor acelor romani care sunt nemultumiti de incompetenta actualei puteri politice din Romania”, au aratat organizatorii, pe pagina de Facebook a evenimentului. “Pe 2 iulie se implineste un an de la puciul parlamentar al USL din vara lui 2012. Ce nu s-a reusit anul trecut se incearca astazi prin modificarea Constitutiei si prin schimbarea unor legi privind institutii incomode. De pilda, OUG de modificare a competentelor DNA, Ordonanta care va ajunge in Parlament unde probabil va fi modificata substantial; sau Legea de aplicare a Codului de Procedura Penala in care Iordache si Chiuariu fac eforturi pt a impinge amendamente care sa limiteze instrumentele utilizabile in dosarele de coruptie. Protestul de maine, 2 iulie, 17:00-20:30, din fata de la Antipa, este pt protejarea statului de drept si democratiei in Romania, pentru sprijinul luptei anticoruptie, pentru pastrarea intacta a institutiilor care functioneaza si pentru independenta justitiei”, au mai aratat organizatorii. HotNews
Va urez o zi buna!
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
o zi buna tuturor.
nu stiu de ce mai mira pe cineva marlania plagiatorului mitoman.
dupa chipul si asemanarea lui vin generatiile de hoti care vor da imaginea Romaniei, hotia, tupeul, marlania, vor fi standarde de “cinste”.
Buna Sare,
Intr-o tara in care smekeria este o valoare si hotia o norma nu ai ce sa te miri!
să se instituie Premiul Mi-s Șmeker cu Niels Schnecher ca amfitrion.
buna dimineata !
Pentru interesati – Ştiri Externe: 3 iulie 2013 / Spionajul într-o economie digitală
Buna dimineata,
cred ca in Romania s-a instituit o noua forma de sclavagism, munca in favoarea unei gasti de talahari autointitulati “alesi ai neamului”. Ne-au cocosat cu taxe si impozite, s-au cocotzat la butoane si au inceput sa-si confectioneze legi ptr. ei si gasca lor 👿
Nu cred ca mai sunt sanse sa devenim o natie normala 🙁
Furtul si gascarismul au devenit cutuma in stat.
Partea mai rea e ca multi nu-si dau seama deoarece lucreaza ca angajati la cate un mamut multinational si in felul asta sunt surzi la problemele celor care au o firmulita marunta ‘domestica’.
Salutare tuturor.
Salut,
Stai sa plece mamutul dupa vreo gafa guvernamentala…
Sau sa-si piarda slujba in favoarea vreunui prieten al eu stiu carui sefuletz. Mamutii lasa toate detaliile de management in seama bastinasilor. La inceputul anilor ’90 eram mandra sa lucrez pentru un mamut precum Coca Cola, credeam ca am nimerit direct in America. Aiurea, eram in Obor, la Cico S.A., cu tot cu conducerea si o buna parte din personalul vechi…
salut,
asa e – fiecare isi vede de coltul lui si dezbinati fiind nu putem fi o amenintare pentru guvernanti.
Buna mar,
probabil oamenii nu se simt atat de rau daca ieri au iesit in strada numai 100 de personae, nu?
trist dar adevarat, din nefericire blazarea a devenit lege in Romania. Ieri eram intr-un birou si am auzit ceva de genul, “lasati ca se rezolva, sa fim sanatosi si fereasca Dumnezeu de mai rau, cata vreme sunt resurse de plata inseamna ca mai este loc ” 🙁
Uneori cred ca suntem natie de “masochisti” 🙁
probabil ca suntem, nu poate exista o alta explicatie.
Cand pisica nu-i acasa joaca soarecii pe masa , PM oare si-a dat acordul din CHINA
Prin ordonanța de urgență 81/2013, publicată sâmbătă în Monitorul Oficial, 2.815 hectare de teren
agricol de la Academia de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești” către Consiliul Județean Brăila.
Consiliul Județean Brăila este condus de către Gheorghe Bunea Stancu (PSD), trimis în judecată de DNA în dosarul „Mită pentru PSD”.
președintele Traian Băsescu avertiza că va respinge această ordonanță. „Aș mai spune ul lucru, pentru că tare mă tem că s-a întâmplat zilele acestea, sper să nu fie așa, vom vedea. Ar trebui, dacă suntem responsabili, ca nimeni să nu mai miște nici un centimetru pătrat de la institutele de cercetare
http://www.evz.ro/detalii/stiri/guvernul-a-transferat-peste-2800-de-hectare-de-teren-de-la-academia-de-stiinte-agricole-l-1045527.html#ixzz2Xxd2q2EQ
Buna dimineata tuturor…
Buna Dimineata Diana,
romanii stiu sa-i asimileze pe toti.
Cand au venit incoace nu i-a interesat ceva durabil, ci doar sa scoata bani de azi pe maine. “Managerii” bastinasi nu au asimilat pe nimeni, pur si simplu au fost lasati sa traiasca asa cum stiau.
Astazi a fost zi de examen (bacalaureat), metroul a avut probleme:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-15116252-dimineata-cosmar-metroul-din-bucuresti-defectiune-macaz-provocat-aglomeratie-intarzieri-zeci-minute-ale-trenurilor-magistrala-1.htm
Mulți elevi nu au putut ajunge la timp. Totul merge strună…
Rectificare: Astăzi este zi de examen…
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-15116494-bac-2013-sute-elevi-bucuresteni-nu-putut-ajunge-examenele-astazi-din-cauza-blocajului-metrou.htm
salut dada,
mare bataie de joc 🙁
Buna dimineata,
inca o dovada de cat de mizerabil e Ponta (discutia mincinoasa cu Merkel despre scoala profesionala):
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-15116276-daniel-funeriu-pricopie-este-sapat-andronescu-pentru-nu-raspunde-comenzi-asa-cum-credea-aceasta.htm
Plus alte “dedesubturi” de la MEN.
http://adevarul.ro/news/politica/noul-slogan-usl-mai-coruptie-mai-putina-transparenta-1_51d3c77cc7b855ff56f69e28/index.html
buna ziua. mai greu a fost pana a indraznit sa o spuna, de acum e doar o chestiune de nuanta si timp http://www.realitatea.net/ecaterina-andronescu-propune-examen-de-admitere-la-toate-universitatile-iar-bacul-sa-fie-evaluare_1216948.html
Unde in lume bacalaureatul e “simpla evaluare”? Aceasta madama n-are limite si vrea sa-si duca la capat “opera” de distrugere a invatamantului romanesc, dupa mintea ei putina si retrograda.
Salut Cedric,
ce pot sa-ti spun – sunt la fel de socat ca si tine 🙁
A fost “evaluare” prin anii ’80.
buna dimineatza tirzie!
vaz ca lumea face mișto de ministru’ pricopie (“a existat decît un mesaj…”), aparat, din solidaritate (ca si el a avut de suferit in urma unor exprimari “nefericite”), de catre funeriu, dar poate ca d-l ministru citeste http://www.decatorevista.ro/ si a vrut sa ne informeze, in modul dumnealui personal, despre asta!
funeriu mai zice si ca ministrul este supus la diverse presiuni de catre dinozaurienii ecaterinii androneasca, la care presiuni el rezista cu brio, dovada crestera gradului de promovabilitate (sau cum i’o zice – ca nu ma pricep) la nus’ ce testare natzionala de acu’s citeva zile.
care funeriu, la rindul lui, este desfiintzat, ca hom da dreapta (alaturi de “el lider minimo” marian preda), de catre obsesia mea (provenita dintr’o crunta dezamagire’n amor), bliiiiiiiiiiiiin axintoiu (sper ca apreciezi, theophyle, ca continuu sa te tziu “la curent” cu ce mai zice vocea patriotului nazzionale).
in privintza modalitatzii absolut timpite cum sint concepute subiectele (cel putzin cele la “linba romuna”), imi amintesc ca una din ultimele datzi cind am fost d’acor cu madam ampippidi a fost atunci cind a desfiintzat, intr’un an al mandatului lu’ funeriu, acele subiecte si ce incearcau ele sa testeze la copii (nu intru in amanunte…).
salut nikule,
imi pare rau ca ai suferit de deziluzii, ce pot spune ca, si eu ca tine am crezut ca tot ce zboara se si mamanca, deci suntem impreuna in chestiunea asta.
Despre Funeriu iti pot spune cu garantie ca omul este si serios si a fost si foarte bine intentionat. Intr-o discutie care am avut-o cu omul prin noiembrie 2010, respectivul a stiut ce-l pandeste si probabil a si avut un presentiment cum o sa se termine. Luciditatea este o mare calitate la oameni, curajul si mai mare. Deci sa nu-l mai pomenim pe denigratorul stingher cu foarte putina stiinta de carte fata de respectivul criticat / atacat.
theophyle,
nu stiu ce stia si ce stie d-l funeriu despre debarcarea sa, insa, ceea ce “s’a lasat la vedere” din acel episod, mi’a cimentat convingerea ca duduka a jucat un rol covirsitor acolo, ca n’a vrut ea sa fie singura care ramine “fara coledzi”, asa ca i’a tras pe totzi dupa ‘mneaei, printre care si pe funeriu, impreuna cu altzi unu – doi ministri (madam boageoaica, d’o pilda) care n’au fost de tot rai.
ca le’o fi convenit si multor altora ca funeriu sa plece, asta’i altceva, duduka a avut cuvintul hotaritor, dovada ca ea era adevaratul p.m. (“ce p. mea!”) in guvernu’ boc, investita in sensu asta de nen’su (sa nu’mi zica mie careva ca daca nen’su n’ar fi vrut cu tot dinadinsul sa nu’i provoace duduchii f’un parapon de imagine si de confort personal, funeriu n’ar fi ramas si in gubernu’ mru, cu totzi bevebeii impotriva!).
Nikule,
nu vom afla niciodata pana MRU nu o sa deschida gura. Omul tace si noi inghitim in sec. Din nefericire MRU este economicos cu unele cuvinte crezand ca asta il ajuta sa mearga printre stropii de ploaie acida. Personal cred invers, dar asta este o chestie de caracter, cand eram tanar eram un mare bataus, acum sunt chibitz. Sper sa aflam adevarul din gura lui, cine stie poate o sa se convinga ca nu-l ajuta de loc tacerea. 🙂
Theophyle, care ar fi câștigul politic daca as începe sa povestesc tot felul de lucruri picante? Am trai mai bine?
MRU salut,
nu e vorba de picanterii ci de adevaruri. Publicul trebuie sa stie de ce unul dintre cele mai performante guverne ale Romaniei a cazut! Electoratul are dreptul sa cunoasca masinatiunile oculte care ne indeparteaza de telul unei politici cu fata spre popor si in interesul lui. E dreptul nostru, cred!
Da, sunt de acord. Doar ca am dreptul sa aleg cand si cum sa o fac, in asa fel încât sa putem cu toții trage invataminte din istoria aceasta.
Nici o problema,
am spus ca am rabdare. Nu cred ca cineva are dreptul sa forteze un raspuns, el trebuie insa sa ajunga la public. Atunci vom avea mai multi decat 100 de oameni la un protest in Piata Victoriei. MRU vorbeste cu electoratul tau, cand si cum este dreptul tau sa hotarasti.
va salut cu respect domnule Ungureanu. cred ca am trai mai bine daca povestiti ( prezentati ) adevarul despre cum a picat guvernul Ungureanu deoarece – chiar daca e dur- adevarul elibereaza. vreau sa traiesc liber , intr-o tara democrata. da as trai mai bine sa stiu exact ce s-a intamplat si cum a fost posibil ca dupa ani de zile de parcurs cat de cat democratic sa ne trezim iar cu bolsevicii in fruntea tarii. aveti dreptul sa alegeti momentul cand faceti acest lucru dar aveti grija sa nu o faceti dupa ce inca un “lot” de romani activi , cu chef de munca vor fi deja instalati prin alte tari ale lumii .
@ theophyle,
scuze, erea sa ‘ntreb: “care MRU?”!
mai bine il angajaza pe dan pavel (ca tot e discipolul lui, momental, la pushcherie), ca consigliere, nu ca sa’i citească tratate de philosophie de pe bancheta din spate a limuzinii (ca MRU nu are nevoe), ci ca sa’i predea citeva notziuni de expunere publica, pina nu uita lumea de tot ca exista 🙁
Nikule,
te asigur ca MRU poate da lectii respectivului. Cat despre metodologii, fiecare cu a lui. Daca “conul de umbra” exista, atunci crede-ma ca are justificare 🙂
da! voi scandal (si, slava domnului iliescu, motive exista!)!
http://www.evz.ro/detalii/stiri/fostul-premier-radu-vasile-a-murit-1045677.html
Dumnezeu sa-l ierte! ps: vad ca tataia ilici si a pus in cap sa stinga ultimu lumina .
Buna ziua
Politicienii declara ca marirea salariului minim , reintegrarea salariilor , indexarea pensilor au dus la cresterea consumului si a TVA incasat .
Pacat ca nu au comunicat asta si la EUROSTAT care confirma oficial ca vinzarea cu amanumtul este in scadere deplina .
http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_PUBLIC/4-03072013-AP/EN/4-03072013-AP-EN.PDF
Daca cititi mai atent, consumul romanesc e mai scazut si decit in luna mai din anul trecut .
Misto sa fi pe functii mintind cu nerusinare cautind ulterior tot felul de scuze pentru a marii taxarea . Viitorul e luminos tovarasi . 🙂
Se intelege din datele oficiale de ce toti cer acum un nou acord cu FMI .
Inclusiv seful BNR, care declara cu ceva timp in urma ca nu mai e necesar un nou acord , a schimbat ieri opinia . 🙂
@stefan a
aveti mai jos raspunsul= nimic nou sub soare= ” sa raportam succese ,tovarasi”
sexplica de asemenea ” miraculosul ” 2.2 crestere a pib-ului
http://cursdeguvernare.ro/ikebana-cu-indicatori-asigurarile-sociale-au-trecut-pe-minus-pentru-a-reface-deficitul-la-bugetul-consolidat.html
Postare noua – Sezonul netoţilor 2013 – generali fără armată