Revista Presei – 29 Aprilie / Basescu şi Ponta predau lecţii de ipocrizie aplicată
29/04/2013 | Autor theophyle Categorii: Stiri / Revista Presei |
Bună dimineata intr-o zi de luni. Vremea va fi deosebit de caldă pentru sfârşitul lunii aprilie în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil ziua în nordul şi nord-estul ţării şi mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 şi 31 de grade, iar cele minime între 9 şi 19 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei spre 4 grade. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 şi 33 de grade, cu valori mai scăzute pe litoral şi în Delta Dunării, până la 21 de grade, iar cele minime se vor situa între 6 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 20 de grade în Dealurile de Vest.
În Bucureşti, Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi senin, iar vântul slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 13…15 grade.
Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 3557 RON; 1 USD = 3. 3334 RON; 1 EURO = 1. 3067 USD; Francul elvetian 3. 5316 RON. Gramul de aur 155.0332 RON
Guvernul a tăiat de la investiţii ca să mărească salariile bugetarilor şi cheltuielile cu bunuri şi servicii. Cheltuielile de personal au urcat în primul trimestru cu 20%, sumele alocate pentu bunuri şi servicii au avansat cu 11,3%, în timp ce cheltuielile de capital au scăzut cu 7,5% faţă de primele trei luni din 2012. Cheltuielile de personal au urcat în primul trimestru cu 20%, sumele alocate pentu bunuri şi servicii au avansat cu 11,3%, în timp ce cheltuielile de capital au scăzut cu 7,5% faţă de primele trei luni din 2012. „Accelerarea cheltuielilor de personal este «ciudată», deoarece creşterile salariale au fost implementate în ianuarie şi impactul lor ar fi trebuit să fie inclus până în luna martie“, consideră Mihai Pătrulescu, senior economist UniCredit Ţiriac Bank. Ajustarea cheltuielilor de investiţii nu este o noutate. Ţintele de deficit bugetar agreate cu FMI au fost atinse în special prin sacrificarea investiţiilor. Analiştii au repetat în ultimii ani că neglijarea cheltuieielilor cu investiţiile, în special în infrastructură, a lovit direct în capacitatea de redresare a economiei. Creşterea cheltuielilor de personal se datorează reîntregirii salariilor personalului bugetar, iar avansul cheltuielilor cu bunuri şi servicii este consecinţa accelerării procesului de achitare a arieratelor de către autorităţile locale şi a plăţilor din fondul naţional de sănătate, explică Ministerul Finanţelor. În primul trimestru din 2013, rata anuală de creştere a cheltuielilor a depăşit ritmul veniturilor pentru prima dată din aprilie 2012. Accelerarea cheltuielilor a venit în urma implementării legii bugetului pe 2013, după ce în primele două luni cheltuielile s-au bazat pe bugetul pe 2012. Deficitul bugetar a fost de 4,2 mld. lei, sub ţinta agreată cu FMI pentru T1. Ziarul Financiar
Oraşul cu 24.000 de locuitori şi investiţii de peste 1 miliard de euro. De ce a ales Daimler să fabrice componente Mercedes la Sebeş. Sebeşul continuă să crească din punct de vedere economic de la un an la altul. Poziţionarea oraşului pe traseul autostrăzii Arad – Sibiu, parte a coridorului IV paneuropean, este ca un magnet pentru investitori. Astfel se explică şi noua fabrică de 300 de milioane de euro a germanilor de la Daimler, proprietarii Mercedes. Cu investiţia Daimler, plus cele care vor fi direct legate de noua fabrică, Sebeşul va ajunge la investiţii totale de aproximativ 1,3 miliarde de euro. Investitorii au găsit aici resursele necesare dezvoltării unor afaceri de succes. Industria lemnului, industria alimentară, confecţiile metalice şi marochinăria constituie principalele domenii ale industriei dezvoltate în Sebeş. De circa doi ani, când a fost deschisă prima fabrică a subsidiarei Daimler din România, Star Transmission SRL Cugir, o nouă ramură economică se dezvoltă la Sebeş: fabricarea componentelor pentru industria auto. La finalizarea investiţiei, aceasta va rivaliza cu cele două din industria lemnului existente de 10 ani în oraş. Consiliul de administraţie al companiei germane Daimler AG a decis, miercuri, 24 aprilie 2013, să extindă reţeaua de producţie a cutiilor de viteze Mercedes-Benz Cars. Investiţia va fi dezvoltată la Sebeş, în judeţul Alba, unde există deja o fabrică a societăţii Star Transmission Cugir SRL. În urma aprobării de către Consiliul de Supraveghere, sunt planificate acum capacităţi suplimentare pentru asamblarea cutiilor de viteze ce urmează a fi stabilite la unitatea de producţie Daimler din România. Integral in Adevarul.
Senatul protejează identitatea celui care l-a strecurat pe Voicu în clădire. La solicitarea EVZ, instituția a admis că acesta a fost în Parlament pe 10 aprilie, dar nu a precizat la invitația cui. „Evenimentul zilei” întreabă, Senatul României se face că nu pricepe. Aşa decurge dialogul în baza legii privind liberul acces la informaţii de interes public cu Camera superioară a Parlamentului României. Cu câteva săptămâni înainte de condamnarea sa la şapte ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, fostul senator PSD Cătălin Voicu s-a plimbat, nestingherit, prin Senat. Pentru că acesta nu mai deţine nicio funcţie în Legislativ, „Evenimentul zilei” a solicitat Senatului să precizeze cine şi cum i-a facilitat accesul fostului senator în clădire. Deşi în solicitarea către Direcţia de presă a Senatului se preciza clar că am dori să aflăm „cine l-a invitat pe acesta, dacă a avut o legitimaţie de acces sau o invitaţie şi cine i-a acordat-o”, Senatul României a preferat să pretindă că nu a înţeles întrebarea. „Domnul Cătălin Voicu a fost prezent în Senatul României o singură dată, acest fapt petrecându-se în data de 10 aprilie 2013”, a fost răspunsul primit. Conform agendei Senatului, respectiva zi era una de lucru în comisiile parlamentare. Integral in EVZ.
Adrian Năstase: Există presiune în PSD pentru candidat propriu la prezidenţiale; PNL ar putea obţine premier. Fostul premier Adrian Năstase a declarat, sâmbătă seară, că în PSD există o “anumită presiune” pentru desemnarea unui candidat propriu la alegerile prezidenţiale, precizând că în acest caz PNL ar putea obţine poziţia de premier, dar europarlamentarele se dovedesc mai importante pentru partide. “Există o anumită presiune, inclusiv din partea… în interiorul PSD pentru ca PSD să aibă un candidat propriu (la alegerile prezidenţiale – n.r.). Evident că acest lucru ar crea o foarte mare nervozitate în zona liberală. Poate că liberalii, unii dintre ei, şi-ar dori acest lucru, pentru că în felul ăsta, dacă PSD ar da preşedintele, atunci conform înţelegerii (protocolul USL – n.r.) ei ar avea şeful Guvernului. Dar chestiunea asta ar crea o foarte mare nemulţumire, evident, la nivelul lui Crin Antonescu”, a declarat Năstase într-o emisiune la Antena 3. Totodată, el a susţinut că decizia privind candidaturile pe liste separate la europarlamentare arată că aceste alegeri sunt mai importante decât cele prezidenţiale. “Partidele trebuie să se hotărască în definitiv care sunt alegerile cele mai importante. Sunt alegerile europarlamentare, sunt alegerile prezidenţiale? (…) Din punctul meu de vedere, dacă alegerile prezidenţiale erau considerate cele mai importante, tocmai pentru a finaliza schimbările în cadrul regimului Băsescu, atunci la europarlamentare ar fi trebuit să se meargă împreună, pentru că rezultatele de la europarlamentare vor determina tot felul de tensiuni la nivel local”, a susţinut Năstase. El a precizat că primul care a anunţat candidatura pe liste separate la europarlamentare a fost preşedintele PNL, Crin Antonescu. Integral in Gandul.
Există politicieni care strică tot ce ating, cum sunt Patriciu şi Udrea. Andrei Chiliman, 66 de ani, crede că până anul viitor înaintea alegerilor prezidenţiale dreapta românească ar trebui să se reunească, evitând balastul din aceste formaţiuni. Din punctul lui de vedere, “politicienii care strică tot ce ating” ar trebui să facă un pas în spate. În această categorie Andrei Chiliman îi enumeră pe Dinu Patriciu şi Elenea Udrea, dar admite că mai sunt şi alţii. Iniţiativa România Liberală (IRL) pe care a lansat-o săptămâna trecută îşi propune să-i adune la aceeaşi masă pe toţi liderii din această parte a spectrului politic, dar nu şi pe Traian Băsescu, fiindcă el “trebuie să rămână preşedintele tuturor românilor, atât de dreapta, cât şi de stânga, până când îşi termină mandatul”. Pe de altă parte, Andrei Chiliman se aşteaptă la schimbarea liderului PNL, Crin Antonescu, până la sfârşitul acestui an sau chiar mai repede, fiindcă mulţi liberali sunt nemulţumiţi de direcţia în care se îndreaptă partidul. V-aţi delimitat de Crin Antonescu încă din vara trecută, iar acum aţi oficializat această despărţire prin lansarea Iniţiativei România Liberală. La ce fel de efecte vă aşteptaţi? Andrei Chiliman: M-am delimitat de Crin Antonescu pentru că a împins partidul în afara traseului occidental pe care l-a parcurs începând de la formarea sa în 1875. Desfiinţarea unor instituţii ale statului de drept este incompatibilă cu politicile liberale. Iniţial am cerut explicaţii în interiorul partidului, dar nu am primit. Astă-vară am tras deci un semnal de alarmă, care este valabil pentru PNL şi astăzi. Integral in Romania Libera.
Cat a costat Catedrala Mantuirii Neamului si de unde vin banii pentru lucrari. Pelerinajul traditional de Florii din Bucuresti a pornit anul acesta de la santierul de langa Casa Poporului si asta pentru ca infrastructura celui mai mare lacas de cult din Romania a fost finalizata in urma cu cateva zile. Cu aceasta ocazie, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, parintele Constantin Stoica, a detaliat jurnalistilor “Adevarul” care au fost costurile lucrarilor, dar si de unde provin banii. Costul lucrarilor, pana la etapa rosu-gri (fara finisaje), a fost estimat, in 2010, la 100 de milioane de euro cu TVA. Potrivit purtatorului de cuvant al BOR, Constantin Stoica, intre timp, s-a obtinut o reducere a costurilor cu 20%, ajungandu-se la suma toatala de 80 de milioane de euro. “Pana in prezent, totalul cheltuielilor insumeaza pana in 30 de milioane de euro. Jumatate din acesti bani vin din ajutorul bugetului de stat, iar cealalta jumatate din donatiile credinciosilor, din tara si din afara. O parte importanta a donatiilor vine dinspe Arhiepiscopia Bucurestiului, ce include Bucurestiul si judetele Ilfov si Prahova”, a declarat, pentru “Adevarul”, purtatorul de cuvant al BOR. Acesta a remintit că donaţiile se fac sub forma unui sistem aplicat tuturor bisericilor din Patriarhia Română. Fiecare donator primeşte o chitanţă în schimbul banilor şi poate verifica prin telefon sau prin email dacă banii au ajuns în conturile Patriarhiei. Integral in Adevarul.
Ponta: Băsescu are meritul că nu s-a aflat în război cu Guvernul și Parlamentul. Premierul Victor Ponta a lăudat, la Ruse, faptul că, după 9 decembrie 2012, șeful statului a colaborat cu Executivul și Legislativul. „Şi nu vreau să agit din nou apele, se datorează (N.red: ceea ce a fost bun în 2013) şi faptului că nu mai există acest război deschis între preşedinte, Guvern şi Parlament. Evident că, într-o stare de război între instituţii, nu putem să avem
nici stabilitate, nici o anumită strategie clară de implementat. Şi, din acest punct de vedere, şi preşedintele are un merit – că după 9 decembrie a acceptat să colaboreze şi cu Guvernul şi cu Parlamentul şi nu mai e într-un război, asta e o realitate. Acuma dacă tot mă laudă dânsul, să mă laud şi eu. E bine că a înţeles că nu mai poate să conducă Guvernul şi Parlamentul ca pe vremea lui Boc. Mai departe, însă, eu cunosc cel mai bine cifrele pe care le-a prezentat dl. preşedinte Băsescu, sigur că unele au aceeaşi interpretare referitor la faptul că în 2010 trebuia făcut ceva, pentru că în 2009 nu s-a făcut nimic pentru că era campanie electorală”, a declarat Ponta. El a susținut însă că salariile nu trebuiau tăiate în mod egal la toți bugetarii. „La unii cred că trebuia să se taie cu 50% şi la unii cu nimic. Pentru că nu e acelaşi lucru să tai de la unul care are o sută de milioane salariu cum e să tai de la unul care are 10 milioane (de lei vechi, n.r.). Mai cred că acea poveste cu TVA s-a dovedit a fi o poveste fericită. (…) Putem discuta dar, per total, ce-a stricat dl. Boc noi am reparat şi reparăm şi plătim în continuare (…) tot felul de procese, de restituiri frauduloase, dar finalul, adică faptul că România acum este stabilă din punct de vedere politic, din punct de vedere economic, din punct de vedere financiar şi că are potenţial de creştere, sunt cu totul de acord cu preşedintele cu finalul”, a declarat primul-ministru. EVZ
Ungureanu vrea liste comune ale dreptei la europarlamentare, candidat unic la Preşedinţie şi partid. Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, afirmă că dreapta românească este fragmentată, iar pentru a avea şanse trebuie să stabilească liste comune la alegerile europarlamentare, un candidat unic la prezidenţiale şi să formeze un partid până în 2016. Liderul Forţei Civice, senatorul Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Arad, că dreapta românească este, în momentul de faţă, “fragmentată, iar din punct de vedere al acţiunii politice, incoerentă”, singura şansă fiind “unitatea în acţiune” a partidelor de dreapta. “Trebuie înţeles că pentru dreapta românescă, pentru a avea şanse, există două proiecte pe termen scurt şi unul pe termen mediu. Pe termen scurt, adică 2014, trebuie să avem listă comună a formaţiunilor politice ale dreptei pentru europarlamentare”, a spus Ungureanu, care a precizat că pe acestă listă vrea să se regăsescă nume atât din Alianţa Dreptate şi Adevăr (FC + PNTCD), cât şi din PDL, Iniţiativa România Liberală sau din alte partide şi organizaţii de dreapta, cum ar fi Mişcarea Populară. Ungureanu a spus că lista comună poate fi stabilită “fără complicaţii, pe seama unui protocol”. Aduce Mediafax
Va urez o zi buna!
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
Neata! 🙂
La Senat nu se mai afiseaza pa pagina oficiala nici datele privind votul electronic. Asa, ca sa nu stim daca o lege a trecut in mod oficial (cu cvorum de prezenta si majoritate reala, calificata sau simpla) sau daca a fost declarata votata de Cacarau, cand s-a trezit.
Curat stalinism, coane Fanica…
Salutare tuturor.
o zi buna tuturor.
buna dimineata !
MRU a fost mai bland:
http://adevarul.ro/news/politica/mihai-razvan-ungureanu-domnul-presedinte–avut-adresare-extrem-ironica-adresadomnului-ponta-1_517cc72a053c7dd83f5433ad/index.html
Salut sare,
As zice mai diplomat. Dreptul lui! Noi vedem problema altfel!
Buna Dimineata la toata lumea 🙂
pentru interesati – Ştiri Externe: 29 Aprilie 2013 / Revenirea la fundamentalism
Ce naiba se intampla in tara asta?????
http://www.agerpres.ro/media/index.php/justitie/item/192513-Fostul-sef-al-Directiei-Generale-de-Informatii-a-Apararii-Francisc-Radici-audiat-in-dosarul-furturilor-de-masini-surse.html
se intampla ce vorbeam noi mai de mult … generalii nene astia s jupani in Ro 🙂 . fi’su lui chelaru stii ce facea nu?
Presedintele Romaniei, cand il mai lauda pe Ponta pentru “contributia” sa la mentinerea Romaniei sub deficitul de 3%, sa isi muste mai intai limba, gandindu-se la costurile acestui pseudo-echilibru macro-economic.
Si sa vorbeasca dupa aceea, daca a reusit sa depaseasca momentul in care analizeaza serios consecintele sistemice pentru educatia Romaniei si pentru viitorul ei in urmatorii 20 de ani.
Un Presedinte nu trebuie sa se uite ca indispensabilul Gherghina in cifrele bugetului – adica pe termen scurt, ci pe termen lung ! Degeaba se bucura capitanul ca a adus nava in port, daca portul e unul plin de materiale explozibile.
http://www.ziare.com/scoala/universitati/scrisoarea-unui-cercetator-roman-din-sua-orice-dorinta-de-a-ma-reintoarce-s-a-spulberat-1232683
ce sa caute acesti oameni in RO ? noi avem valori inestimabile precum adrian radulescu , care pot consilia la cel mai inalt nivel . ” tinerii cu studii in universitati renumite sa isi depuna CV la Cotroceni” … cred ca radulescu a fost cel mai eminent dintre toti si de asta a fost ” prospectat,selectat,recrutat” .urmeaza sa fie ..’smart” :)) . numai zic de ratonii care il consiliaza pe cacarau sau ponta “premieru’ secolului in Europa”.
buna dimineata
pana la radulescu ala ,avem ” doctori in stiinte”!!!!
ponta e doar varful!
da , “doctori full options ” – pacat ca n au cautare la export ca scapam mai repede de ei 😀
Da, probabil ca Radulescu e tanar. Pe buletin scrie 60 insa gandeste ca unul de 25 de ani.
sal`tare tutulor,
scrisoarea dlui Giosan e de vre doo zile pe Vox si dupa cite imi amintesc nu e adresata piratului.
In ajutorul parerii unora de pe Politeia ne sare C. Teodorescu; si el este obsedat de marele tradator, Basescu.
Zice MRU: Ponta a fost ironizat de pirat. Ce vorbesti nene? MRU a fost diplomat si l-a bestelit pe Basescu.
Cred ca dadusem si eu citatul cu propunerea lui MRU despre dreapta si propunerea de catindat unic la prezidentiale; mi-am luat un sut in bot.
salut
ei si tu….e obsedat Teodorescu…………… S-au speriat de la stanga la dreapta ca vine Miscarea Populara si le papa la toti halvaua, alvitza…..Si ca se reped romanii sa se alature degraba… 🙂
Si daca dau in Basescu dau pt ca e garantul Miscarii Populare, nu de alta.
(Tot asa au dat in MRU cind si-a luat avant ca PM. )
Asa in cazanul cu romani: dracii stau linistiti . Cum incearca un roman sa iasa din cazan, ceilalti colegi il trag in jos.
Incrincenarea puerila pe Basescu va face rau dreptei si, implicit, lui MRU-FC.
Nu e nevoie doar de eruditie, ci si de instinct si diplomatie.
Raul pe care l-a facut Basescu intr-un singur an a demolat deja dreapta. MP este cireasa de pe tort. Asta ca sa nu mai vorbim despre cel mai eficient politician de dreapta elena udrea!
Din ce vad eu, singura incrancenare vine din partea sustinatorilor care nu pot concepe ca TB nu e omul providential, nu e calaretul pe calu’ dalb, ca e predispus la greseli gratuite, ca poate face miscari gresite ce anuleaza toate miscarile corecte facute pana atunci. Din ce vad eu, ei sunt cei care-i acuza pe ceilalti de antenism, deviationism, si alte asemenea -isme.
@ EuCuMine,
asa vezi tu. Referitor la mine esti gresit; nu sustin nimic din ceea ce vezi 😉
Nu am afirmat nicaieri ca tu in mod explicit ai sustine asta. Ma referam la o categorie (destul de insemnata) de sustinatori ai lui TB care se talibanizeaza, urmand, in mod tragic/ironic, acelasi traseu ca al talibanilor liberali, incapabili de a accepta ca o buna parte din criticile la adresa lor nu sunt simple pozitionari partinice, ci probleme reale scoase in evidenta.
Tu sustii varianta “Nu dati in omul cazut”/”nu mai are alte mutari”. Eu nu cred nici in asta. Cand omul cade/ramane fara mutari nu din cauza adversarilor, ci din cauza fie a greselilor sale nefortate, fie a calculelor total gresite, nu vad de ce l-as cruta de la critici.
TDS salut,
Nici o grija MP s-a nascut avorton, condusa de consilieri prezidentiali, deci al naibi fir al ierbii ( daca nu luam in considerare gazonul Cotrocienilor)
Demolarea guvernului MRU este total alta mancare de peste!
Hai nu spune ca acei consilieri Fota, Lazaroiu, Diaconescu, Funeriu sunt mamosi mai prosti decit toti ailalti care nasc fundatii si asociatii.
Daca aia e avorton inseamna ca suntem inconjurati numai de avortoni care au inceput sa miroasa. E deja Mai si s-a incalzit. In decembrie ianuarie erau avortonii in putrefactie dar fiind frig nu miroseau…. acum Mai sunt 500 de zile pana la alegeri si pute al draku de rau.
da, TDS, pute si pute rau. Radicalism invingi numai daca opui radicalism mai eficient. Nu o sa o vezi de la imbuibatii aia!
Pe Lazaroa permite-mi sa-l desconsider. De cand a fo’ alungat de la Ministerul Muncii in 2011, a dat gherla dupa gherla pe banda rulanta. Absolut nimic din ce a prezis el nu s-a intamplat.
Ai voie sa desconsideri pe cine vrei tu. Probabil ca tu cunosti multi oameni exceptionali iar comparativ Lazaroiu e un nimica acolo . Pentru unii vei primi ovatii. (un om onest ar face diferenta intre predictii sociologice si lansarea de subiecte – dar nu ma astept la asta. Daca ar intra in FC cred ca ti-ai schimba opiniile in 12 ore) Lazaroiu e mai ok decit 90% din persoanele pe care le cunosc.
Partidul Noua Republica a aparut pe baza asteptarilor lansate de Lazaroiu. Altfel Neamtu ar fi in continuare prof la arad si scriitor la contributors.
Multe din dumele lui Lazaroiu au fost singura modalitate prin care dreapta a incercat sa intoxice USL. Inteligente, dar din pacate singulare. In timpul asta USL ne-a intoxicat zilnic si la greu.
“Altfel Neamtu ar fi in continuare prof la arad si scriitor la contributors.”
Ceea ce ar fi fost excelent. N-ar mai fi existat episodul capacirii temeinice a unei constructii politice grassroots, care a dat inapoi calendarul aparitiei unei asemenea entitati cu vreo 2-3 ani.
“un om onest ar face diferenta intre predictii sociologice si lansarea de subiecte”
Err, el le-a combinat pe amandoua intr-un fel de amalgam care era mai slab decat suma partilor. Dar nu, ce mi-a taiat total apetitul au fost cele doua mari episoade, cel cu rateul total nefortat de la Min Muncii si cel al cantecului de sirena cu ruperea iminenta a USL-ului. Daca ar intra in FC nu mi-as schimba catusi de putin opinia despre el. As considera in continuare ca nu trebuie lasat in niciun post unde are responsabilitati reale sau acces la informatii sensibile. Cel mult lider de filiala locala intr-un oras mai mic.
Salut,
1. Te rog sa te exprimi decent. Nimeni nu ti-a dat nici un “sut in bot” si nimeni nu s-a exprimat violent la adresa ta. Putina decenta in exprimari nu strica indiferent de opiniile pe care le ai tu, eu sau altii.
2. Nu este blogul lui MRU, si de multe ori avem si opinii divergente la fel ca si in acest caz.
3. Blogul asta este un blog independent si o sa fie asa si in continuare.
Theophyle,
cu tot respectul: cind m-ai facut nesimtit ori nerusinat era o mingiiere?
Sint mai decent in exprimari decit majoritatea politeienilor; nu ma acuza de ceea ce nu fac.
Da sunteti toti victime. Politeia a demolat guvernul MRU si tot Politeia a facut greselile catastrofale care au adus stanga la guvernare! Politeia lauda pe Ponta desi guvernarea lui este mai rea decat a lui Radu vasile. Tot Politeia l-a suspendat pe Basescu nu? Tot politeia a mancat brostele, porcii si toate jivinele daca Ponta o sa fie numit premier si bineinteles toti suntem platiti de fenechiu!
Draga Theophyle
Imi dau seama ca e rau, rau de tot daca noi la Politeia nu facem nimic constructiv ci doar criticam ca mosii aia doi Statler si Waldorf din balcon de la papusile Muppets
Uite si tu ca 95% nu e nimic constructiv ci doar plansetul serilor de odinioara de la Aranjuez. Gata, basescu a intzarcat dreapta. Dreapta trebuie sa treaca pe legume si carne
Facem TDS,
facem si cred ca facem chiar tot ce putem. Esti om de afaceri si cred ca esti unul bun si onest, sunt sigur ca stii ce se intampla cand cineva face “overselling”. Basescu face overselling de fiecare data cand apare in public, asta indeparteaza musterii si uni mai inteligenti chiar incep sa se plictiseasca de prostiile debitate in serie. Cine naiba l-a rugat sa-l perieze pe Ponta? era obligatoriu, sau ce naiba a fost?
decent in exprimari ? vii si arunci comparatii “subtile” intre cei de aici si teodorescu sau alte vuvuzele de a lui felix iar cand nu-ti convine opinia unui om arunci cu ironii de militzian in loc sa aduci un argument sau un punct de vedere propriu. ti se pare lipstit de bun simt ce a scris Dan Badea in legatura cu nitu ?
Theophyle,
una zic eu si alta imi spui tu. Unde acuzam eu Politeia de ceea ce imi raspunzi?
Asa, ca fapt divers (nu trebuie luat in seama): despre adresarile lui @ zigzag la adresa mea ce parere ai? se incadreaza in ceea ce accepti? eu sint nesimtitul si nerusinatul.
cum iti permiti domnule sa scrii asa ceva : ” In ajutorul parerii unora de pe Politeia ne sare C. Teodorescu” ? consideri cumva ca asta vara teodorescu statea si scria scrisori catre ambasadele occidentale?
pen`ca semeni pina la picatura cu unul @ nae de pe Vox.
nu cunosc lumea ta , a sloganarilor. esti simpatic in felul tau: ma jignesti , faci asemanari intre mine si nush’ cine apoi cand ti se pune o intrebare te smiorcai “despre adresarile lui @ zigzag la adresa mea ce parere ai? se incadreaza in ceea ce accepti? eu sint nesimtitul si nerusinatul.” daca era onest scriai ” in ajutorul parerii unuia de pe Politeia ( adica zigzag) ” si nu ” in ajutorul parerii unora de pe Politeia” .chestie de nuanta .. nu se supara nimeni.o zi frumoasa si succes!
Am aderat imediat ce am citit:
Cica doi rabini discutau in contradictoriu despre religie, credinta si alte maruntisuri; erau incrincenati.
Deodata, de undeva de sus, se aude o voce: Strul are dreptate.
Itic ridica privirea si spune calm: Doamne, ne-ai dat Religia, acum lasa-ne s-o discutam.
Theophyle,
daca admiti doar unele pareri (a celor ce vor scalparea procuroarei Kovesi ori a piratului) fie, dar s-o stim si noi.
rezolvarea unui dosar cu 1milion de pagini ( prin NUP sau trimitere in judecata ) nu reprezinta scalparea nimanui. tine doar de aplicarea legii !
Victor,
unde nu ti-am dat eu sa-ti exprimi parerile? Eu nu am nici o treaba cu Kovesi si nici macar cu Basescu, simplu, m-am saturat de idolatria asta tampita care produce numai rau dreptei romanesti. Nu fac propaganda si nu o spun nicaieri in afara blogului meu. Am dreptul asta? Intreb si eu ca prostul cine l-a fortat inca o data sa faca prostia laudandu-l pe Ponta? Asta e baiete, gratuitati care nu ne unifica ci numai ne dezbina. Sunt linistit, o sa vina o vremea cand te vei trezi si tu. Timpul nu e asa departe.
@Victor L apropos de religii si politica incrincenata imi aduc aminte de o replica din serialul Picket Fences.
Spunea unul: Discutiile contradictoriu despre Religiile sunt ca si partzul. Parztul tras de mine imi miroase mai frumos si e mai acceptabil decit partzul tras de tine
Fa-i vant de pe soclu!
😀
hai ca atunci … Basescu ar fi trebuit sa murmure : Sancta simplicitas ca Hus pe rug cind o batranica a adus si ea 2 vreascuri pentru rug……
@ TDS,
si totusi, sterile au ba, discutiile/contradictiile continua 😉
Theophyle,
io mi-s mic nu stiu nimic, tata-n pod beleste oaia 😉
Nimeni, dar nimeni nu a raspuns la intrebarea “ce mai poate face piratul cind are ostil un Parlament de 70%?”. Concret, pas cu pas.
Fara indemnul: sa se lupte cu ei!
Retrimite Parlamentului legi pentru a fi puse in concordanta cu deciziile CCR si parlamentarii ii rid in nas.
Pentru ca eu nu l-am aplaudat pe pirat cind l-a “laudat” pe plagiator. Sint tentat sa dau crezare deslusirii date de MRU.
Treaz sint si acum, dupa cum am mai spus: ma simt umilit de infringerea suferita la alegeri. Dar nu inseamna ca trebuie sa ne sfisiem intre noi.
Asta nu inteleg: dece, daca am fost infrinti, cautam un vinovat unde nu ar fi cazul.
Fara Basescu o dreapta unita nu va exista degraba. Nolens-volens.
Numai fara Basescu o sa existe o dreapta unita. Omul si-a trait traiu si si-a mancat malaiul.
1. Sa-l numeasca pe Ponta Premier – asta e legea;
2. Fara penalii lui gen Fenechiu, deci sa aplice si aici legea;
3. Sa nu dezintegreze ceea ce s-a infiripat deja cu zicerile lui prostesti ca x sau y nu sunt credibili, cand x are mai multe procente de credibilitate decat el;
4. sa nu prezinte cea mai jalnica si mai urata figura (si in ochii oamenilor de dreapta) ca speranta dreptei si cand acasta nu castiga alegerile asa cum a dorit el sa scoata din sertar o cvasi miscare populara;
5. sa nu ofere gratuitati opozitie. vezi cum a raspuns Ponta la laudele lui;
Asta inseamna decenta, decenta care ii lipseste lui in ultimul an!
Buna ziua tuturor 🙂
http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/ce-urmareste-basescu-cand-il-lauda-pe-ponta-dar-atunci-cand-nu-sufla-o-vorba-despre-clanul-rusanu-300520.html
Pentru interesati – Provocari strategice: Îmbătrânire, locuri de muncă, somajul tinerilor (3) – Şomajul
buna ziua
chiar nu se poate intelege ca trebuie alternativa la basescu???
dreapta -aia care si-o inchipuie unii-chiar nu poate exista si fara basescu???
basescu incearca ceea ce e normal=” sa ramana in carti” si dupa 2014,desi a declarat ca se retrage;nu poate face pasul asta;pentru mine nu e un semn bun;de cele mai multe ori ” ce e prea mult iti face rau”
Basecu nu e inca mort; este un infrint care incearca o repliere. Ca va reusi ori nu 😛
Politica nu are morala pe care o invoci, @ intimplator.
@victor l
ba are! si va dau un exemplu=churchill; a avut decenta sa se retraga in deceniul 4 si a revenit spectaculos;basescu nu e churchill,e un excelent tactician” oportunist” a facut mult bine tarii si pentru a continua acest bine poate ca retragerea e cea mai buna solutie;
marea problema a lui basescu este ca nu ” a stiut” sa-si creasca urmasii/uitati-va la iliescu,nu-mi place ce a ” crescut” dar si-a ales urmasii ” dupa chipul si asemanarea lui” si a stiut sa-i promoveze;
basescu ce-a ” promovat”? pana una alta pe udrea/pe boc l-a folosit,pe mru l-a folosit,pe funeriu il foloseste si tuturor celor folositi le-a diminuat sansele;
Sper ca Basescu sa fie in continuare indecent si sa NU se retraga. Iar “folositii ” au fost lansati de el. Ideea ta e buna. Hai sa promovam niste lideri ne lansati de Basescu. Aia vin cu capitalul nediminuat si vor face harcea parcea pe Ilici si ai lui.
..
Iliescu a mers in aval, si a mangaiat blana poporului in sensul firului. Basescu a mers in amonte si a mangait in raspar. caci altfel ar fi fost Iliescu2 sau Milica2
E ok TDS,
Mergi in contrasens pana vei intra in copacul sub care bnu creste nimic in afara de balarii inutile. nu mi-a raspuns la “oversalelingul” lui Basescu, ce nu era comod?
Dar nu vor inca. Sunt precum cateii aia inca orbi care cauta titza lui Basescu si ne gasind-o il critica in ideia sa vina naiba cu titza aia odata 🙂
Care carti? Alea in care va apare infrant de Victor Viorel Ponta? Traian Basescu care s-a dezis de acelasi personaj din 2005, 2007, 2009 si 2012? Traian nu accepta ca se poate si fara el. Pupatul in fund asiduu si organizat in toate partidele politice este o cauza generala si imaginatia conform careia Basescu este eroul, personajul si salvatorul e cauza rahatului in care se afla toti dreptacii mai cartonatii sau mai fini.
Dreapta sfantului bau-bau, ingrozita sa injure in fata BOR, dreapta care crede ca conservatorismul, liberalismul sau crestin-democratia sunt solutii exclusive pentru politica romaneasca.
Traian Basescu ii este groaza de a recunoaste ca a luat bataie, tot asa cum ARD-ul i-a fost rusine sa isi recunoasca violul in grup in 9-12-2012.
Ramane sa ne mancam intre noi cu pasiune, dupa granita Cretacic-Tertiar de anul trecut. Pana la urma raptorii vor devenii pasari, sobolanimea va evolua si va ocupa nisele ecologice iar cateva balti vor salva crocodilii si rechinii.
Daca nu invatam sa ne desprindem de idoli, mentori si persoane providentiale, daca nu ne elibneram de spectrul minunii, ca va veni nu stiu cine sa ne salveze, am dat de dracu.
Nu uitati sa suspectati orice politician. Un politician este in 95% din cazuri manat in marele joc doar de traficul de influenta. Priviti-i cu scepticism, suspectati-i de prostie si refuzati gogosile pe care le ofera cu darnicie tuturor. Masurati amantele, masinile si casoaiele. Uitati-va la rude si la imprastierea puterii si averii in familie.
Iar cand vreti sa reconstruiti dreapta, dupa principii si cu coduri etice, amintiti-va ca sfintii sunt in rai sau pe catapeteasma bisericii, nu in partidele politice.
Oameni buni, nu tin neaparat sa va dau sfaturi, dar totusi va dau :). Intru des pe Politeia, desi comentez rar. Nu pot sa nu remarc insa ca in ultima vreme (2 saptamani) atmosfera comentariilor s-a deteriorat rau. Mai concret toata lumea se cearta cu toata lumea, pana si calitatea ironiilor a scazut, aproape ca o sa terminati prin a va injura. Ar fi trist sa se intample asta, pt. ca, chiar daca nu sunt intotdeauna de acord cu opiniile de pe Politeia, calitatea discutiilor m-a facut intotdeauna sa revin pe blog. Din pacate, vad ca inevitabil si zilnic, se ajunge la acelasi tip de certuri, pe acelasi etern subiect.
Am, evident, optiunea sa nu mai vizitez Politeia dar nu e o solutie la care sa vrea sa apelez. Am scris chestiile astea sperand ca impresia cuiva putin mai detasat de conflictele zilnice de pe aici ar putea fi de ajutor.
johnny,
Te rog sa ne scutesti sfaturi. Multumesc! Nu exista nici o obligativitate de a citi sau a comenta!
Ma temeam ca un raspuns de genul asta voi primi. Nu cred ca-l meritam, in contextul in care de-a lungul timpului m-am purtat onorabil pe Politeia. Evident ca n-am simtit vreo obligatie de a comenta, cum am spus comentez destul de rar. Sfatul/sfaturile pe care le-am dat au la origine doar bune intentii. Si motivul, egoist recunosc, de a conserva atmosfera placuta a unui blog/forum unde, cum am zis, am venit intotdeauna cu placere.
Cat despre obligativitatea de a citi, multumesc de “eliberarea de obligatii”. Chiar traiam cu impresia ca sunt obligat sa citesc Politeia ;)…
Indraznesc totusi sa afirm, fara intentia de a incepe/alimenta si eu vreo cearta ori de a da sfaturi sau lectii, ca replici gen “Daca nu-ti place, sterge-o” nu suna extraordinar de politicos in contextul in care comentariul meu era totusi impaciuitor.
Buna ziua! 🙂
Asa cum am promis, voi avea o postare in dupa-amiaza aceasta in care voi incerca sa arat cam cum stam in mod real la nivel politic, dincolo de divergentele de opinii (legitime pana la un punct) de pe Politeia. Sper sa arat ca noi ne certam degeaba intre noi cata vreme nu punem punctul pe i denuntand ipozicrizia politica acolo unde ea este de fapt.
Buna ziua,
CCR a decis:legea ANI este constitutionala!
Buna Cedic,
Multumesc. Sper ca te simti mai bine.
Multumesc de intrebare,
abia cum incep sa-mi revin. Mai fac tratament si ma tin cam greu pe picioare. Sper sa-mi revina puterile, dar greu din cauza bolii serioase si a varstei.
Buna ziua 🙂
multa sanatate, insanatosire grabnica.
Cedric,
multa sanatate, daca pot face ceva pentru tine – da-mi un semn 🙂
E vreo problema cu afisarea comentariilor?
s-a rezolvat problema!
postare noua – Opoziţia între surzenia PDL şi muţenia Preşedintelui