Revista presei – 28 aprilie / Război total între Antonescu şi Ponta
28/04/2014 | Autor theophyle Categorii: Stiri / Revista Presei |
Bună dimineata intr-o zi de luni. Luni, vremea va fi uşor instabilă, iar în jumătatea nordică a ţării va fi mai caldă decât în mod obişnuit la sfârşitul lunii aprilie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales după-amiaza şi noaptea în vestul, nord-vestul şi sudul teritoriului precum şi în zona de munte, unde va ploua local, în general slab. Vor fi mai ales averse, însoţite şi de descărcări electrice.
Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare în sudul Banatului şi pe crestele munţilor, dar de scurtă durată şi în alte regiuni, în timpul averselor. Temperaturile maxime vor fi de la 15 grade pe litoral până la 24 de grade în Maramureş şi nordul Crişanei. Minimele termice se vor încadra între 1 şi 12 grade.
În Bucureşti, Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales seara şi noaptea. Vor fi condiţii de ploaie slabă, de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimă va fi de 9…10 grade.
Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 4517 RON; 1 USD = 3. 2161 RON; 1 EURO = 1. 3842 USD; Francul elvetian 3. 6518 RON. Gramul de aur 133.8054RON.
Hrebenciuc, despre Crin Antonescu: un personaj subţire politic al căror calităţi de conducător sunt incerte. Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc, a vorbit duminică seară în cadrul unei emisiuni de televiziune a Digi 24 despre ceea ce este posibil să se întâmple pe scena politică din România după alegerile pentru Parlamentul European din 25 mai, criticându-l pe Crin Antonescu, politician pe care îl consideră drept „subţire politic”. ntrebat despre modul cum vede parcursul adversarilor politici din acest prezent, Hrebenciuc a afirmat că probabil PNL va obţine 20% în alegerile din 25 mai, iar Crin Antonescu va rămâne la conducerea liberalilor ş va candida la preşedinţie. Cu toate acestea, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a atenţionat că liderul PNL „va pierde cu succes”, considerând că deşi obiectivul pentru acest scrutin vor fi atinse, victoria lui Antonescu va fi una a la Pirus. Reprezentantul social-democrat a realizat şi o proprie caracterizare a preşedintelui PNL, fost partener de alianţă, pe care l-a numit „un personaj subţire”, care are „calităţi de conducător incerte”. Hrebenciuc a continuat subliniind că „de la Muzeul din Tulcea a ajuns în parlament”, fără a avea mari merite în cei 22 de ani de experienţă în legislativă, remarcându-se doar prin calitatea de bun orator. Vicepreşedintele a vorbit şi despre fostul liberal Călin Popescu Tăriceanu, politician pe care îl consideră că „are alură de preşedinte”, adăugând că, în contextul unei candidaturi a prim-ministrului din perioada 2004-2008, l-ar vota, însă doar în cazul în care Victor Ponta nu ar fi candidat. Integral aduce Adevarul.
Antonescu, mesaj către Victor Ponta: Ai să-l regreți pe Băsescu pentru că, dacă ajung președinte, nu fac pact de coabitare. Președintele PNL Crin Antonescu i-a transmis premierului Ponta că el nu va face pact de coabitare în cazul în care ajunge președinte, precizând că prim-ministrul îl va regreta pe actualul președinte Traian Băsescu. “Dacă luăm peste 20 la sută, tot acest circ pe care-l fac acum pesediștii așa cum știu ei și cu acoliții lor se va transforma într-o chestiune tristă pentru ei. Pentru că în acel moment Partidul Național Liberal va face clar pentru toată societatea românească, pentru toate interesele, pentru toate grupurile, pentru toate opțiunile că România nu e condamnată să intre iar pe mâna acestor pușlamale roșii, că există o alternativă și va începe o bătălie adevărată care de această dată va fi foarte clară: între ei și noi. (…) Și vor urma alegeri prezidențiale și vom avea un președinte liberal și sperând să fiu acel președinte liberal îi spun lui Victor Ponta de pe acum: ai simțit ceva, ai să-l regreți pe Băsescu. Dar ai să-l regreți pe Băsescu dintr-un singur motiv: acela că, dacă eu ajung președinte, nu fac pact de coabitare pentru că mie îmi ajunge Constituția, îmi ajung legile țării și îmi ajunge votul pe care oamenii trebuie să mi-l dea ca să ajung președinte. Nu am nevoie de coabitări, nu am nevoie de baroni, nu am nevoie de Ghiță”, a spus Crin Antonescu, duminică, în fața membrilor PNL aflaţi la Ploiești. De asemenea, șeful PNL a spus că nou guvern care se va forma după ce el va fi ales președinte nu-l va include pe Victor Ponta. Integral aduce B1TV.
Datoria guvernamentală – o situație la zi. România și criteriile de la Maastricht. România s-a plasat anul anul trecut pe poziția a 9-a între cele 14 state membre UE care au reușit să-și diminueze datoria guvernamentală ca pondere în PIB, potrivit datelor comunicate de Eurostat. Ea și-a consolidat astfel locul cinci în topul țărilor europene cu cele mai mici datorii publice. Cu doar 38,4% din PIB, ea s-a păstrat la o distanță liniștitoare de criteriul de 60% din PIB impus la Maastricht pentru adoptarea euro. Deși jumătate din state și-au redus datoria guvernamentală și jumătate nu, Uniunea Europeană a înregistrat o creștere a nivelului general de datorie a guvernelor raportat la PIB-ul UE, de la 85,2% în 2012 la 87,1% în 2013 ( în 2010, acest indicator se afla încă imediat sub pragul de 80%). Slovenia (cu o creștere a datoriei de 9,2% din PIB), Croația (+5,2%) și Grecia (+3,0%) au fost cele mai afectate. Pentru referință, am prezentat și topul 7 al statelor care au înregistrat la finele anul trecut cele mai mari datorii guvernamentale. De asemeni, merită menționat că România, cu o diminuare a obligațiilor trecute în contul guvernului de 0,8% s-a încadrat în trendul regional. Polonia și-a scăzut datoria cu 0,9% din PIB iar Ungaria cu 1% din PIB. Integral aduce Curs de Guvernare
Primii cetăţeni moldoveni au trecut graniţa către spaţiul Schengen fără vize. Cum îi curtează UE. Cetățenii moldoveni pot merge de luni în spațiul Schengen fără a mai fi nevoiți să piardă săptămâni întregi pentru a obține vize. Trebuie să aibă însă asupra lor paşapoarte biometrice, singurele care le permit accesul liber în spațiul Uniunii Europene. Directiva a intrat în vigoare de la miezul nopții. Imediat după miezul nopţii, la Vama Albița au apărut primii cetățeni moldoveni care au intrat în România fără a avea viză pe paşaport. „Sunt foarte bucuroasă că fac primul pas în Europa. Mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat să mergem unde avem nevoie, la copii, la rude”, a spus una dintre primele moldovence care au beneficiat de directiva europeană. Pentru a marca momentul, trei atleți din Republica Moldova au trecut, simbolic, frontiera de la Albița. Au avut asupra lor paşapoartele biometrice. „Noi suntem sportivi şi, de fiecare dată când aveam nevoie să mergem la o competiție în România, aveam o grămadă de probleme cu viza. Acum o să plecăm liberi”, spune Liviu Iura. Cetățenii din Republica Moldova sunt însă obligați să respecte o serie de reguli legate de libera circulație: „Să nu depăşească 90 de zile în intervalul celor două perioade de 180 de zile, să dispună de mijloacele de subzistență necesare pentru perioada şederii şi pentru întoarcerea în țara de reşedință, să nu figureze într-o alertă specifică ca risc la securitatea internă, sănătatea sau relaţiile internaționale ale statelor membre”, spune comisarul şef Nelu Zaharia, purtător de cuvânt în cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița. Nu toţi cetăţenii moldoveni sunt însă încântaţi de eliminarea vizelor. „Cred că e o greşeală”, spune unul. „Cine a avut vreo 300/400 de euro a găsit să îşi facă paşaportul ăla şi a plecat din țară”, explică el. Cetățenii moldoveni care nu respectă perioada de şedere impusă sunt pasibili de o amendă de 3000 de euro sau li se va interzice să intre în spațiul Schengen pentru o perioadă de cinci ani. Integral aduce Digi24
Mârzac l-a pus pe secretarul ASF să sustragă un act incriminator. Marian Mârzac i-a cerut secretarului general al ASF să “sustragă” un document, trimis din greşeală instituţiei de o angajată a Carpatica, care prezenta încălcări grave ale limitelor mandatului conferit lui Mârzac şi care risca să declanşeze un control automat asupra activităţii Carpatica, arată DNA. “Într-un alt context, la data de 1 august 2013, inculpatul Mârzac Marian, folosindu-se de prerogativele funcţiei sale în cadrul ASF, i-a solicitat inculpatului Călin Georgel, secretar general al aceleiaşi instituţii, să sustragă un document transmis din greşeală către Autoritatea de Supraveghere Financiară de către o angajată a societăţii Carpatica”, se arată în rechizitoriul prin care procurorii DNA l-au deferit justiţiei pe Marian Mârzac. Documentul respectiv, notează anchetatorii, releva încălcări grave ale limitelor mandatului conferit lui Mârzac, în perioada în care acesta deţinuse funcţia de director general la Carpatica, încălcări săvârşite cu ocazia încheierii unui contract privind comisioanele acordate unui broker de asigurări. Integral aduce EVZ.
Primul mesaj de campanie al lui Antonescu: Dacă PNL obţine sub 20% la europarlamentare, demisionez. Sâmbătă, la ora la care USD-ul îşi lansa în Capitală candidaţii la europarlamentare, sub deviza „USL trăieşte!”, peste munţi, la Braşov, baronii locali liberali – peste 1400 de primari şi consilieri locali, în frunte cu cei 13 şefi de consilii judeţene, plus parlamentarii şi candidaţii PNL pentru Parlamentul European – ascultau învăţăturile mobilizatoare ale lui Crin Antonescu. Totul sub promisiunea demisiei din funcţia de preşedinte dacă PNL obţine sub 20% la europarlamentare. Conclavul de început de campanie al Ligii Aleşilor Locali PNL a fost precedat, vineri, de o şedinţă a Biroului Politic, urmată de o alta a Delegaţiei Permanente, la care singura decizie „de interes public” a fost depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva guvernului la mijlocul lunii viitoare, chiar în toiul campaniei electorale. Ca de fiecare dată, punctul forte al întrunirii de la Braşov l-a constituit cuvântarea lui Crin Antonescu – o seamă de învăţături pentru uzul participanţilor, împănate, spre exemplificare, cu atacuri la adresa tuturor foştilor aliaţi politici, de la Băsescu şi PDL la Ponta, Constantin, PSD şi PC.Prima învăţătură a venit sub forma unui postulat tipic antonescian: „Aleşii locali liberali sunt diferiţi de ceilalţi aleşi locali, pentru că lucrează pentru cetăţeni, dumneavoastră înşivă ca primari, de exemplu, nu lucraţi pentru PNL, lucraţi pentru cetăţeni. Dar lucraţi şi prin intermediul PNL pe care l-aţi ales şi care este structura politică ce vă poate susţine, prin legislaţie, prin finanţare şi prin politici administrative, când are posibilitatea fiind la guvernare.” Apoi, în scop mobilizator, în perspectiva prezidenţialelor din toamnă: „Cifrele din sondaje arată că astăzi PNL nu este doar a doua forţă politică a ţării, ci este şi cea mai importantă forţă de dreapta. Dacă rezultatul de la alegerile europarlamentare nu arată acest lucru, e degeaba tot ce am făcut. Dar dacă acest rezultat arată acest lucru, atunci e foarte limpede, pentru toată societatea românească – şi nu numai pentru ea – că PNL se consacră şi este în următorii ani, definitiv, punctul tare al dreptei româneşti, locul în care cine mai e, dacă mai e, de dreapta trebuie să vină sau are de venit. Ca să terminăm, în fine, cu aceşti zece ani ai lui Băsescu şi ai PDL-ului şi să mergem spre viitor şi nu spre 2003-2004.” Integral aduce Gandul
Cum citesc sociologii afisele si sloganurile electorale: euroscepticismul la romani, teme anti-coruptie, prezidentialele din toamna. Trei sociologi consultati de HotNews.ro descifreaza atitudini eurosceptice in unele afise electorale din campania pentru alegerile europarlamentare din 25 mai. HotNews.ro a cerut opinia sociologilor Mircea Kivu, Calin Cotoi si Barbu Mateescu privind afisele si sloganurile electorale ale principalilor competitori. Cei trei au distins cateva teme precum lupta anti-coruptie ori valorile conservatoare, dar si un euroscepticism alimentat cu motive nationale. Sociologii observa si utilizarea campaniei europene ca rampa de lansare sau ca balon de incercare pentru viitoarea campanie prezidentiala din toamna.[…] PSD: “Euroscepticism”, “colectivizare”, “Cantarea Romaniei”. Lui Mircea Kivu afisul PSD ii trezeste amintiri din perioada comunista a colectivizarii: “Afisul PSD aminteste, prin cromatica si motivele pseudo-folclorice, epoca nationalizarilor si a colectivizarii, epoca de care seful partidului pare sa fie mandru. Simptomatic (daca nu or exista si alte afise), niciunul dintre candidatii din lista partidului nu pare demn de a fi referit”. Sociologul Calin Cotoi observa la PSD o imagine combativa axata pe aparare in relatie cu Europa: “Relatia cu Europa este altfel tematizata decit in cazul PDL-ului. Nu este vorba de o mediere dinspre Europa regulilor dar si a orizonturilor noi spre intimitatea personala si nationala (ca la PDL) ci de o imagine mai combativa, axata insa pe <<aparare>>”. “Exista o nuanta defensiv-agresiva aici care, incadrata fiind de motive folclorice, da nastere unei confuzii pe mai multe planuri. Are ceva de <<Cintarea Romaniei>> in Europa”, conchide Cotoi. Integral aduce Hotnews
Managerul Spitalului de Arşi, adjunctul său şi medicul care avea în cont 700.000 de euro au fost arestaţi preventiv. Trei dintre acuzaţii în dosarul operaţiilor ilegale efectuate la Spitalul de Arşi au fost arestaţi preventiv de judecătorii Tribunalului Bucureşti. Este vorba despre managerul unităţii sanitare, adjunctul său şi un medic, femeia care avea în cont 700.000 de euro.Cei trei au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.În cazul celorlalte şapte persoane acuzate în acest dosar – şase medici şi o asistentă de la o clinică privată – , judecătorii au dispus cercetarea în libertate, sub control judiciar. Decizia de astăzi poate fi contestată. 700.000 de euro au găsit procurorii în conturile medicului arestat preventiv. În cabinetul medical privat au mai fost găsiţi 170.000 de euro. Ca să nu fie prins de autorităţi, doctorul depunea la bancă, la interval de câteva zile, 14.900 de euro. Pe de altă parte, anchetatorii au descoperit că în fişele medicale erau trecute dignostice false – cum ar fi cancer la sân. Potrivit anchetatorilor, toţi medicii de la Spitalul de Arşi, care au fost reţinuţi vineri, aveau în casă sume foarte mari de bani. Pentru aceşti bani – care potrivit anchetatorilor ar fi reprezentat mită -, nu exista niciun act justificativ. Medicii reuşeau să deconteze şi o parte din bani la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, întrucât operaţiile de implant de silicon erau trecute în dosar drept intervenţii pentru cancer la sân. Pentru un astfeld e dosar, Casa deconta până la 5.000 de lei. Integral aduce Romania Libera
Industria auto românească, evaluată la 17 mld. euro, este susţinută în 2014 şi de revenirea vânzărilor de maşini. Cum se poate relansa piaţa auto locală şi de ce este nevoie pentru a atrage noi investiţii din partea constructorilor de maşini şi producătorilor de componente sunt principalele teme de discuţie ce vor fi abordate astăzi în cadrul conferinţei ZF „Cheie, contact, sales! Cum relansăm industria auto din România?“, organizată în parteneriat cu Garanti Leasing, Colliers International şi Eurotax. Industria auto, susţinută de uzinele Dacia şi Ford, ce cumulat au rulat anul trecut 5,2 mld. euro, şi de cele peste 600 de companii producătoare de componente, a urcat anul trecut cu 20% la aproape 16 mld. euro, potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM). Pe de altă parte, piaţa auto a înregistrat anul trecut o nouă scădere, atingând un volum de 57.700 de maşini noi înmatriculate în 2013, în scădere cu 13% comparativ cu 2012, potrivit datelor poliţiei, în timp ce importurile de maşini vechi au crescut. În 2013 aproape 222.000 de autoturisme second-hand au fost importate în România, în creştere cu 27%, cu toate că la începutul anului trecut a fost regândită taxa de poluare şi înlocuită cu un timbru de mediu. Aduce integral Ziarul Financiar
Misterul listelor electorale permanente. Numarul total al cetatenilor romani cu drept de vot, care locuiesc fie in tara, fie in strainatate, este cel furnizat in listele electorale permanente, de corectitudinea carora raspund primarii, datele Institutului National de Statistica avand o cu totul alta semnificatie, subliniaza Ana Maria Patru, presedintele Autoritatii Electorale Permanente. Subiectul a fost readus in atentia opiniei publice dupa ce, saptamana trecuta, Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) a stabilit ca in listele electorale permanente intocmite pentru alegerile europarlamentare din 25 mai sunt inscrisi 18.303.915 cetateni cu drept de vot. USL a contestat vehement in vara lui 2012 faptul ca peste 18 milioane de romani au drept de vot, sustinand ca, in realitate, sunt doar circa 15 milioane. Mai mult, premierul Victor Ponta a cerut atunci un mini-recensamant, in contextul referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. Dupa doi ani de guvernare USL, numarul total al alegatorilor continua sa depaseasca 18 milioane, contestatarii aducand in discutie numarul ceva mai mic furnizat de INS ca urmare a recensamantului din 2011. Alegerile europarlamentare din 25 mai au insa un specific aparte – in premiera, a fost realizat Registrul Electoral, care permite numeroase verificari si corelari de date, dupa cum precizeaza intr-un interviu acordat Ziare.com Ana Maria Patru, presedintele AEP. Interviul integral in Ziare.com
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
Buna dimineata ! 🙂
Buna Ziggy 🙂
Buna dimineata si din…centru 😀 😀
Buna dimineata, depemures 🙂
Buna dimineata 🙂
Pe scurt ca tre’ sa plec la stras bumbacul 👿
Nu-i apar pe cei de la PMP, stiind ca Blonda distrugatoare de organizatii conduce PMP-ul, nu m-ar mira sa fie multe semnaturi false… Asta e un fapt, si n-au decat sa se spele pe cap cu ele…
Dar, de aici: “http://gov.ro/ro/guvernul/organizare/aparatul-de-lucru-al-guvernului” citez:
“Corpul de control al primului-ministru controlează activitatea instituțiilor publice subordonate autorităților administrației publice locale, cu respectarea dispozițiilor legale privind regimul general al autonomiei locale, precum și organizarea și funcționarea autorităților administrației publice locale;”
De cand este PMP “instituție publica subordonata autorităților administratiei publice” ?
Comisia Nana, – ancheteaza un contract intre doua entitati private.
De cand are o entitate politica prin excelenta dreptul de a ancheta relatii private? Pe cand o alta Pandele inculta va ancheta de cate ori si cu cine fac eu sex?
Faptele sunt mult mai grave decat par. Nu e vorba de o simpla paruiala intre netrebnici politici.. Pentru ca anchetarea unei entitate de drept privat de catre o institutie de control politic este “toti suntem egali, dar porcii sunt mai egali, iar porcul Napoleon este cel mai egal dintre noi”
Este pur si simplu calcarea in picioare a drepturilor omului…. O institutie non juridica face anchete juridice… Daca nici asta nu insemna dictatura.
Daca Ponta are banuieli sau dovezi ca PMP a falsificat semnaturi – sa le trimita frumusel la parchet sub semnatura privata (cu riscul acuzei de abuz de drept). Nu Primul ministru (ca institutie), ci Ponta. Ca tot e schizoid – deputatul Ponta care voteaza impotriva PM Ponta …
o zi buna tuturor.
buna sare si multumesc1
Hristos a inviat!
Dane, Ponta foloseste corpul de control ca un fel de procuratura personala. A invatat de la Nastase ceva.
Imi “place” Antonescu. Omul crede ca va obtine peste 20%. E posibil, nu zic nu, insa n sondajele reale e la 18%. Va fi la mustata 😛
Pe contul de FB al lui MRU sunt aratate panourile electorale in doua ipostaze: noaptea, dupa lipirea afiselor cu FC, si a doua zi la amiaza. Ce credeti? A doua zi la amiaza nu mai sunt decat afise cu PSD. Afisele FC sunt toate rupte. Unde se petrece? In Iasi, fief dur PSD-ist. Or fi invidiosi PSD-istii pe ieseanul MRU ca nu ii pot contrapune decat pe cretinul de Catalin Ivan, purtatorul de cuvant al PSD si idiot patentat?
Buna dimineata,
“schimba-i cu forta” le-a stimulat “apetitul” de distrugere. Nu stiu daca este invidie sau spaima ca le fuge pamantul de sub picioare, ca oamenii s-au cam saturat de ce se intampla. Mare minune daca participarea la vot va depasi 25%.
http://www.agerpres.ro/politica/2014/04/27/2014pe-mihai-razvan-ungureanu-forta-civica-venim-catre-romani-cu-candidati-carora-nu-li-se-poate-reprosa-nimic-15-53-39
S-a “miscat” ceva impotriva numirii avocatului poporului dupa chipul si asemanarea psd ului ? Se poate face ,totusi cava? Sau doar ne amaram noi ?De asemenea , aceasta blana de oaie ,imbracata de “judecatorii” din comisia NANA si porcaria cu investigatiile corpului de control al pm ; nu pot fi sanctionate cumva ,sau aduse la cunostinta diverselor organizatii si a forumurilor europene de la Bruxelles competente; vad ca sunt incalcate anumite legi . Ce fac partidele politice? Politicieni harsiti sau cu bune cunostinte juridice asteapta ce ? Este momentul sa-i mai trezeasca pe cei care pot fi treziti. Si nu sunt putini .Este campanie oameni buni !! Dumneavoastra domnilor politicieni ,anti stanga trebuie sa iesiti la “lupta” !!!
Imi cer scuze @theophyle ca ma mai “turez” , dar mi-am amintit de ciorbea mai an, cum se tanguia ca moare tara de foame !!! Acum ca se pare ca-si primeste “tainul”,nu mai sunt probleme .
Mama lor de ticalosi !
Nici o problema, esti bine-venit!
Nu se poate face nimic in chestiunea AP. Exista o decizie idioata a CCR care arata ca e OK ca acolo sa fie acuma o interimara care nu are studii juridice. Evident, la acea decizie a CCR cativa judecatori au facut opinie separata, insa asta nu schimba decizia.
Multumesc.
Nu prea suna viitorul bine. Apropo de pronosticul dat de Dvs. pentru Antonescu si PNLS ( S ul este de la mine si inseamna stanga 😀 ) ; nu cred ca va ajunge la 18%.Au interpretat o arie mincinoasa in Ardeal pe care au uitat-o ; la fel a procedat si psd ul. Eu sper, asa cum am spus ca o vor “lua urat peste bot”. Pe aici se doreste “sange proapat” politic.Si avem din plin la “ungureni” 😀
Buna dimineata
Martin Schulz inca un DOTTORE fara facultate si cu liceul neterminat elev mediocru acesta sa fie viitorul Europei
Niciodata in viata mea nu am fost student. Nu am mers la Universitate. Am fost chiar un elev slab in liceu, a trebuit sa plec de la liceu pentru ca eram unul dintre cei mai indisciplinati elevi. I-am admirat pe cei care au urmat cariera academica pentru ca stiu cat de greu este acest lucru si cate eforturi, ce investitii trebuie sa faca cineva pentru a merge la universitate”, a spus presedintele PE.
Buna Dimineata,
El insa nu a pretins nimic si nici nu a plagiat, asta este totusi o diferenta!
pentru interesati – Ştiri Externe: 28 aprilie 2014 – Criza Ucraineană / Ucraina între capitulare şi baie de sânge.
O lista de inventar care nu poate fi contestata, dureros de adevarata. Oextindere la esalonul 2 ar semna cu un audit general si concluziile cu disparitia a 24 de ani si o pornire de la zero, o asanare atat de necesara.
http://adevarul.ro/news/politica/inventar-1_535d70430d133766a8256646/index.html
Buna mar,
ca de obicei – dureros de adevarat!
Buna dimineata,
Theophyle, inca un articol despre chirurgul Alexandru Bucur. Recunoastere postuma!
http://www.evz.ro/s-a-stins-creatorul-navei-amiral-a-asistentei-de-urgenta-din-romania-munca-profesorului-alexandru-bucur-a-fost-una-de-vizionar-.html
Pacat ca a fost prea modest (calitate rara, specifica marilor caractere) si nu s-a vorbit despre el in timpul vietii, probabil pentru ca nu a scos “poporul” in Piata Universitatii.
multumesc Cedric!
..un suris ..in campanie http://www.academiacatavencu.info/wp-content/uploads/2014/04/AC_16-1.jpg
Crin in razboi cu Ponta? Si daca dupa alegeri alege din nou sa faca alianta cu PSD si ne lasa (din nou) cu buzele umflate?
Antecedente sunt, si cand Tariceanu a tradat alianta DA, si cand Crin l-a atacat pe Geoana in turul I si l-a sustinut apoi.
Dupa aia, bine ati venit, noi refacem USL-ul la un scor mai mare decat inainte, multumim ca ne-ati votat.
In nici un caz nu ii dau votul meu.
Nici eu. Cioara vopsita.
bine face – nici un vot nu merita nemernicul!
Buna ziua tuturor…
Ce ziceti de asta?
http://www.evz.ro/procurorii-sesizeaza-csm-in-legatura-cu-judecatoarea-care-nu-l-a-arestat-pe-radu-mazare.html
nu cunosc motivarea judecatoarei cosma, sa pot aprecia…
@cetatean,DNA cere “supliment” de 1 an pentru Nastase. Maestrul Cazacu la b1 “se scufunda” in explicatii;abatut. Poate sa fie marita pedeapsa Adelului?
Multumesc
salve! 🙂
Daca ar fi dupa mine, i-as mari-o fara probleme, ca e recidivist 🙂
Numai judecatorii ICCJ decid insa!
Buna ziua !
“Niciodatanum-afacutTB seful mafiei lui Adrian Nastase”,mai simplu ministrul MAI Gabriel Oprea, se pare ca a devenit adeptul recomandare ” i-a transmis zilele trecute Elisabetei Lipă să se gîndească dacă e bine …”! Cel putin asa sustine jurnalistul Tolontan!
http://www.tolo.ro/2014/04/28/mesajul-ministrului-oprea-catre-elisabeta-lipa/
“Patriotul” Adrian Nastase!
http://www.mediafax.ro/social/nastase-m-am-gandit-sa-renunt-la-cetatenia-romana-justitia-mi-a-oferit-un-concept-de-moarte-civila-12540347
Ce va face PSDul cu eurocandidatii, “cei mai buni romani”?
buna ziua
poate cere cetatenia congoleza
“c-asa-i in tenis”
Gigi Becali merge la Academie!
http://www.ziare.com/becali/inchisoare/gigi-becali-a-iesit-din-inchisoare-prima-zi-de-munca-la-academia-hagi-1296055
:lol; Academic in toata firea!
Pai da, la Acdemia lui Gica ! Gica Hagi!
mda’
am vazut – mari oameni cu toti impreuna si fiecare separat!
Deputatii din Comisia juridica au respins, luni, cererea de arestare a deputatului Florin Popescu.
Comisia Juridica a dezbatut, luni, scrisoarea ministrului Justitiei privind cererea de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Florin Popescu, iar deputatuii juristi au votat impotriva.
Decizia finala va fi luata de plenul Camerei Deputatilor.
Florin Popescu este acuzat ca a cerut administratorului unei firme aproximativ 70 de tone de pui, in valoare de peste 400.000 lei, pentru a le da cetatenilor in campania electorala din iunie 2012.
Nu uitati promisiunea Elenei Udrea:
http://www.evz.ro/evz-tv-elena-udrea-miscarea-populara-nu-l-va-apara-pe-florin-popescu.html
“Elena Udrea spune că partidul său va vota în favoarea solicitării DNA ca Florin Popescu să se prezinte în fața judecătorilor, care vor decide dacă trebuie arestat.
“Asta este atitudinea normală, nu este un caz excepțional. Dumnealui a avut decența să se retragă din toate funcțiile și așteaptă ca instituțiile să-și facă treaba. Mișcarea Populară va vota pentru ca el să apară în fața judecătorilor”, a declarat Elena Udrea despre solicitarea DNA ca deputatul PMP Florin Popescu să fie arestat. Popescu s-a suspendat din toate funcțiile deținute în PMP.
Nu stiu de ce am impresia ca unii din Miscarea Populara vor lipsi de la votul in Parlament sau ca, fiind vot secret, vor spune ca au votat pentru arestare si trebuie sa ii credem pe cuvant!
http://www.evz.ro/deputatul-auto-gheorghe-coman-condamnat-definitiv-la-un-an-de-inchisoare-cu-executare-singurul-parlamentar-care-a-recunoscut-spaga-luata.html
Ura, un an cu executare pentru deputatul Auto! 😛
Salut voios de Pioneer!
De ce nu am nicio emotie pentru “puii” lui Florin Popescu? Chiar nu stiu de ce!
brindusa, toti sunt o singura mana cu muuuulte degete!
in state nu merge sa nu te predai – imunitate sau nu!
http://www.washingtonpost.com/politics/rep-michael-grimm-facing-federal-charges-will-surrender-to-fbi-sources-say/2014/04/27/fd302426-ce33-11e3-b812-0c92213941f4_story.html?wpisrc=al_politics
postari noi:
Ponta îl cenzureaza pe MRU pe Facebook. Se simt fiori de frică?
O structură a clasei politice româneşti – “care este”!
Cand afirmi ca doar “cativa saci” de carne pui (asa cam 70 de tone) care “oricum nu sunt droguri”- nu reprezinta decat o mica “haiducie” te astepti la orice alta mare gainarie din partea diplodocilor nostri sparlamentari!
mentalitatea transpartnica. Cine crede ca se poate termina intr-o generatie, habar nu are despre ce vorbeste!