Revista presei – 26 martie / D-şoara Usturoi şi porumbeii PSD
26/03/2014 | Autor theophyle Categorii: Stiri / Revista Presei |
Bună dimineata intr-o zi de miercuri. Regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele normale în ultima decadă a lunii martie. Cerul va avea înnorări temporare şi va ploua pe arii restrânse în nord, centru şi nord-est şi cu totul izolat în rest, iar pe crestele înalte de munte, îndeosebi ale Carpaţilor Orientali, vor mai fi precipitaţii mixte.
Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Moldova, Bărăgan şi Dobrogea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 grade în nordul Moldovei şi 18 grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa în general între 0 şi 7 grade.
În Bucureşti, cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 16 grade, iar cea minimă de 5…7 grade.
Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 4693 RON; 1 USD = 3. 2351 RON; 1 EURO = 1. 3815 USD; Francul elvetian 3. 6653 RON. Gramul de aur 136.7684 RON.
Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor: Dacă nu introducem această acciză de 7 eurocenţi, riscăm să nu mai plătim pensiile. Din introducerea accizei suplimentare de 7 eurocenţi pe fiecare litru de carburant se vor colecta până la finele anului două miliarde de lei, iar neîncasarea acestei sume ar putea crea probleme la plata cheltuielilor curente, a declarat Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor. Plata pensiilor şi a salariilor pentru bugetari ar putea fi pusă în pericol dacă acciza suplimentară de 7 eurocenţi nu va fi aplicată de la 1 aprilie, deoarece suma care ar urma să fie colectată este de două miliarde de lei şi nu poate fi uşor înlocuită, a declarat, la Adevărul Live, Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor Publice. Întrebată ce se poate întâmpla dacă nu se introduce această nouă taxă şi dacă există riscul ca banii să nu mai ajungă pentru pensii şi salarii, oficialul a răspuns afirmativ: „Da. Sunt 2 miliarde, gândiţi-vă. Ar fi fost 2,670 miliarde, acum sunt 2 miliarde. Evident că exista un pericol foarte mare pentru că o mare parte din cheltuielile pe care le avem la buget sunt cheltuieli – nu ştiu dacă le-aş numi fixe, dar de genul de care descrieţi dumneavoastră: pensii, salarii. Care, vrând-nevrând, trebuie acoperite. Nu vorbim de lucruri care se taie foarte uşor. Restul de 25% se mai poate, dar vorbim aici de 2 miliarde şi asta e o sumă considerabilă. Era absolut necesar de introdus această taxă“, a precizat ministrul. Petrescu a precizat că deja s-au pierdut 670 de milioane de lei din neîncasarea veniturilor din această acciză pe primele trei luni. Integral aduce Adevarul.
Traian Băsescu îi cere din nou lui Victor Ponta să renunțe la creșterea anunțată a accizei la carburant. Președintele Traian Băsescu i-a adresat, marți, o scrisoare premierului Victor Ponta în care îi cere să renunțe la aplicarea măsurii de creștere a accizei la carburant. Șeful statului spune că „bugetul aprobat pentru anul 2014 include rezerve care pot fi folosite astfel încât această creștere de prețuri nu este necesară”. „Revin cu solicitarea de a renunța la introducerea, începând cu 1 aprilie 2014, a creșterii anunțate a accizei la carburant întrucât prin această măsură s-ar pune o presiune mult prea mare și inutilă asupra mediului economic, dar și asupra consumatorului individual. Efectele acestei creșteri, cu 42 de bani a litrului de benzină și motorină, se vor concretiza într-o creștere a prețurilor care va genera inflație, precum și o scădere a consumului, atât la nivelul cetățeanului, cât și al societăților comerciale”, susține șeful statului, potrivit Administrației Prezidențiale. Președintele afirmă că „în cazul transportatorilor, creșterea accizei cu 7 eurocenți pe litru va conduce la pierderea competitivității la nivel regional, cu impact direct asupra cifrei de afaceri, iar în plan intern, această majorare va forța societățile de transport să transfere aceste costuri asupra beneficiarilor finali, generând, astfel, o creștere a prețurilor”. „Un alt domeniu potențial afectat este agricultura, care, în anul 2013, a avut o contribuție decisivă la înregistrarea de către România a unei creșteri economice peste așteptări. Creșterea accizei cu 7 eurocenți nu ar face altceva decât să frâneze o dezvoltare în continuare a acestui sector, mai ales în cazul în care condițiile meteo nu vor fi la fel de favorabile ca și în anul anterior”, mai precizează Traian Băsescu în scrisoare. Integral aduce B1Tv.
Topul corupţiei – cine, cât, de ce. Investigaţiile DNA dau din ce în ce mai multe roade. În ultimii ani, zeci de VIP-uri din politică, administraţie sau sport au ajuns după gratii, iar pe lista celor care îşi aşteaptă sentinţele sunt nenumărate nume grele. În 2004, Parchetul Naţional Anticorupţie trimitea în judecată 451 de persoane, dar observatorii externi subliniau faptul că era vorba, în marea lor majoritate, de cazuri simple, implicând persoane cu funcţii de execuţie. Şeful PNA, procurorul Ioan Amarie, le spunea criticilor să aibă răbdare, căci instituţia sa are în lucru 40 de dosare de mare corupţie. Până în acel moment, cazurile omului de afaceri Csibi Istvan şi al consilierului guvernamental Fănel Păvălache erau singurele care puteau fi încadrate, cu bunăvoinţă, în această categorie. Aproape un deceniu mai târziu, în 2013, DNA trimitea în judecată un număr mai mult decât dublu de inculpaţi şi a obţinut şi peste 1.000 de condamnări definitive în dosare mai vechi. Şi, lucrul cel mai important, printre cei trimişi în faţa judecătorilor sau ajunşi deja după gratii se numără membri ai Guvernului şi Parlamentului, oameni cu funcţii importante în administraţia locală ori magistraţi. Durata proceselor începute pe baza dosarelor DNA reprezintă, încă, o problemă a justiţiei din România. Procesul în care fostul director general al RADET Gheorghe Dabela a fost condamnat, în noiembrie 2013, la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni a început în ianuarie 2004, adică în urmă cu aproape zece ani. Procesul în urma căruia fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan a fost trimis după gratii pentru şapte ani a durat peste opt ani, iar pe rolul instanţelor mai sunt în prezent destule cazuri de corupţie care atentează la „performanţele“ de mai sus. De exemplu, dosarul „Aparatură medicală pentru penitenciare“, în care este judecat medicul Şerban Brădişteanu, împlineşte zilele acestea şapte ani. „Loteria I“, care îl are în centru pe George Copos, mai are puţin până la opt ani pe rol, la fel ca dosarul „Căprioara“ în care este inculpat preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan. Integral aduce Capital
Radiografia subfinanțării în Cercetare: Unde mai poate coborî România, deși se află pe ultimul loc. România se poziționează pe ultimul loc între țările membre ale Uniunii Europene din perspectiva cheltuielilor de cercetare-dezvoltare, cu mai puțin de o jumătate de procent din PIB și aproape la o cincime din media UE 28 ( situată la 2,06% din PIB). Cu doar 0,42% din PIB potrivit datelor Eurostat și 0,49% din PIB conform metodologiei naționale (date definitive pentru 2012), am fost devansați clar până și de Bulgaria (0,64% din PIB). Investițiile în cercetare sunt poate singura formă de-a asigura, într-un viitor previzibil și într-o piață competitivă, sursa de valoare adaugată mare – principala problemă a economiei românești. De reținut, suntem și singura țară pentru care Eurostat menționează o diferență în materie de definire a cheltuielilor de cercetare-dezvoltare ( doar pentru SUA apare o mențiune similară), după ce în 2011 a fost raportată o discontinuitate în seria temporală. Cifrele din rapoartele anuale ale INS și cele aduse în termeni comparabili de Eurostat sunt aproape identice până anul trecut, când diferența e cam mare. Dincolo de aspectele metodologice, cert este că evoluția acestui sector strategic de activitate a fost în scădere față de anul 2008. Integral aduce Curs de Guvernare
Dan Şova, despre amânările pe autostrada Comarnic – Braşov: Întârzierea e bună. Domnul Victor Ponta a obţinut sprijinul „definitiv” al instituţiilor financiare. Amânarea cu două luni a termenului de semnare a contractului pentru autostrada Comarnic- Braşov este un lucru pozitiv, spune ministrul Transporturilor, Dan Şova. Prezent la Digi24, în emisiunea „Imparţial”, el a explicat că amânarea se datorează faptului că premierul Victor Ponta a reuşit să obţină un angajament din partea partenerilor internaţionali pentru susţinerea proiectului. Întârzierea, spune demnitarul, se datorează tocmai procedurilor interne ale acestora. „Jurnaliştii au prezentat (amânarea semnării contractului) ca pe o întârziere, deci ca pe un fapt negativ… Eu vreau să dau vestea bună: întârzierea are la bază o realizare extrem de importantă. (…) Trebuie să o pun în dreptul premierului Ponta. Domnia sa a reuşit să obţină sprijinul clar, angajant, definitiv, al instituţiilor financiare internaţionale”, a spus Dan Şova la „Imparţial”. „Ei fac o analiză a contractului final, după aceea supun comitetului creditorilor, şi aceste operaţiuni durează la ei un an de zile. Am reuşit să-i convingem să le facă în patru-cinci luni”, susţine ministrul Transporturilor. Joia trecută, premierul Victor Ponta declara că lucrările de construcţie ale autostrăzii Comarnic – Braşov vor începe mai târziu, dând ca termen posibil de semnare a contractului de execuţie mai sau chiar iunie. Motivul: consorţiul de constructori Vinci-Strabag-Aktor, câştigătorul licitaţiei de construcţie, nu ar fi obţinut încă finanţare pentru proiect. Întrebat când va fi semnat contractul pentru execuţia Comarnic – Braşov, premierul răspundea: „Când avem toate agreement-urile de la bănci, mai-iunie cel târziu”. Integral aduce Digi24
Ponta dă drumul la primele pomeni electorale. Ca de obicei, înainte de campanie, Guvernul Ponta începe să împartă cadouri. Primii pe listă: alegătorii de la Complexul Energetic Oltenia, fieful premierului. De Paşti, toţi cei 19.000 de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia (CEO) vor avea opt zile de concediu. În plus, ei vor beneficia şi o primă în valoare de 700 de lei, sub formă de tichete. Un calcul simplu arată că doar tichetele-cadou vor însemna o cheltuială de aproape trei milioane de euro (13,3 milioane de lei), în condiţiile în care CEO se află într- o situaţie financiară dificilă, deşi, pe hârtie, ar fi înregistrat, în 2013, un profit de 300 de milioane de lei. Complexul Energetic Oltenia tocmai a decis să contribuie cu 12 milioane de lei la bugetul echipei locale de fotbal, Pandurii Târgu Jiu. Complexul este condus de un vicepreşedinte al PSD Gorj, Laurenţiu Ciurel. Probabil că, după modelul din Gorj, şi alte companii de stat vor face angajaţilor cadouri substanţiale, cu ocazia sărbătorilor de Paşti. Guvernul Ponta a temporizat, pentru această perioadă electorală, o serie de măsuri cu impact la alegătorii fideli PSD. Astfel, 234.000 de pensionari vor primi pensii mai mari, în medie cu 63 de lei, până la sfârşitul lunii martie, după o recalculare impusă de Curtea Constituţională. În plus, pensiile diplomaţilor şi aviatorilor vor fi “reîntregite”, a anunţat însuşi premierul. Luni, el a promis că, în 2015, va indexa pensiile cu peste 4%. O altă măsură, cu impact electoral indirect, este menţinerea preţului de referinţă la gaz la nivelul de la 1 ianuarie 2014, la consumatorii industriali. Integral aduce EVZ
După ce a stat, „ca orice cetăţean”, 45 de minute să-şi plătească taxele, un ministru al Guvernului Ponta constată că „serviciile Fiscului sunt MIZERABILE şi PRIMITIVE”. Seviciile Fiscului sunt “mizerabile” şi “primitive”, susţine ministrul pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea. În opinia sa, informatizarea sistemelor din administraţia publică ar trebui să reprezinte o prioritate, ce ar putea fi finanţată din fondurile europene alocate României în perioada 2014-2020. Ministrul pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea, a calificat serviciile furnizate populaţiei de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) că fiind mizerabile şi primitive, după ce în calitate de contribuabil a aşteptat 45 de minute să plătească taxele datorate de familie statului. “Ştiu în detaliu situaţia de la ANAF pentru că şi eu, la fel ca şi alţi cetăţeni ai României, am fost în situaţia să achit anumite contribuţii ale familiei şi, după 45 de minute, nu am înţeles deloc, sincer vorbind, cum este organizată această instituţie a statului. Este o mizerie ce se întâmplă acolo. Sunt nevoi mari, investiţii financiare care trebuiau realizate până acum, erau angajamente pe care România le-a luat în 2010, lucruri care încă nu funcţionează (. ..) Ceea ce se întâmplă acum la toate sediile ANAF este un privitimism dacă ne comparăm situaţia cu alte state europene, cum ar fi Germania sau Austria, unde peste 99% din plăţi se fac online”, a afirmat Cotovelea, la conferinţa internaţională “Mediafax Talks about DigitalEurope”. Integral aduce Gandul
Dosarul baronului de Constanta: De ce a fost arestat seful regiei de drumuri/ Profil de mic mafiot local facut de instanta sau teoria “oportunitatii diferentiale”. Judecatorul de la Tribunalul Bucuresti face un mic portret de mafiot local fostului sef al regiei de drumuri Constanta, Adrian Gambuteanu, institutie aflata insubordinea Consiliului Judetean Constanta, condus de Nicusor Constantinescu, cercetat pentru abuz in serviciu. Judectorul retine, in cazul lui Gambuteanu, “apartenenta consolidata la o subcultura criminogena, in cadrul careia se retine ca ar fi actionat si alte persoane cu o experienta infractionala notabila”. Cazul sau este considerat o aplicare practica a a teoriei “oportunitatii diferentiale” sau a “subculturii delicvente independente”. Instanta a invocat aceste argumente pentru a justifica arestarea lui Gambutean pentru 30 de zile, acuzat de comiterea a trei infractiuni de abuz in serviciu “ând în refuzul de a pune la dispoziţia Curţii de Conturi a documentelor necesare controlului, solicitate în anii 2011, 2012 şi 2013”. Fragment din motivarea sentintei pronuntata de Tribunalul Bucuresti la 20 martie 2014: “În condiţiile în care în mod constant inculpatul împiedică activităţi prin care se poate verifica în mod detaliat modul de gestiune şi cheltuire a banului public în sectorul de activitate de care răspunde, judecătorul va reţine că inculpatul demonstrează un grad de potenţial criminogen extrem de ridicat, derivat atât din perseverenţa infracţională cu care se reţine că ar fi acţionat cât şi din apartenenţa consolidată la o subcultură criminogenă, în cadrul căreia se aflau integrate şi alte persoane cu o experienţă infracţională notabilă, aspect demonstrat prin modul de operare folosit efectiv”. Integral aduce Hotnews
La Spiru Haret, se poate plăti pentru un an cât pentru doi. După scandalul programelor de studiu neacreditate şi diplomelor blocate de minister, Universitatea Spiru Haret este acuzată de noi abuzuri. Instituţia de învăţământ impune studenţilor cu restanţe în anul terminal să plătească încă o dată taxa aferentă întregului an pentru a-şi putea da licenţa. Dacă Eliza, studentă în anul II la Facultatea de Geografie din cadrul Universităţii Spiru Haret, va avea în ultimul an o restanţă, va fi declarată repetentă şi îşi va putea da licenţa doar dacă va plăti încă o dată pentru anul de studiu. Regula se aplică tuturor studenţilor de la Spiru Haret, indiferent de specializare. „Studentul care la încheierea anului terminal nu a promovat toate examenele este declarat repetent şi se poate înscrie în anul universitar următor pentru definitivarea studiilor cu plata taxelor de şcolarizare aferente”, stipulează regulamentul studenţilor, publicat pe pagina de internet a universităţii. Această informaţie nu îi este însă adusă la cunoştinţă studentului în momentul înscrierii şi nici nu este menţionată în contractul pe care acesta îl încheie anual cu universitatea. „De ce nu e trecut în contract? Nu e normal să nu ne anunţe, să se schimbe regulile pe parcurs”, spune Eliza, care a preferat să nu-şi dezvăluie adevărata identitate de teama unor posibile repercusiuni. Taxa pe ultimul an de studii la Spiru Haret este de 2.400 de lei, pe care Eliza va trebui să îi plătească de două ori în cazul în care, după sesiunea de restanţe din iunie, va rămâne chiar şi cu o singură restanţă. La aceasta se adaugă taxa de licenţă, plătită de toată lumea, în valoare de 1.500 de lei. Astfel, un student restanţier în anul terminal poate da licenţa în anul următor doar dacă scoate din buzunar 6.300 de lei. Integral aduce Romania Libera
Analiştii financiari au din ce în ce mai puţină încredere în economie. Increderea analiştilor financiari în economia românească a continuat să scadă în februarie, pe fondul înrăutăţirii aşteptărilor legate de evoluţia economiei în perioada următoare, dar şi ca urmare a evaluării condiţiilor curente referitoare la mediul de afaceri şi piaţa muncii. Indicatorul de încredere al CFA România a scăzut în februarie la 48,6, după ce în ianuarie ajunsese la 53,3. Nivelul maxim, de 60,7 puncte, a fost atins în decembrie 2013. Activitatea economică a dat semne de revigorare la început de an. Luna ianuarie a „contabilizat“ veşti preponderent bune de la principalii indicatori macro după creşterea economică surprinzătoare de 3,5% din 2013. Însă, cu toate că majoritatea datelor macro sunt încurajatoare, dinspre economia reală semnalele sunt mai puţin optimiste. Aduce Ziarul Financiar
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
pentru interesati – Criza din Ucraina: 26 martie 2014 / Crimeea şi eşecul serviciilor secrete americane
http://utopiabalcanica.net/2014/03/25/celebra-scena-din-celebrul-film-cu-mircea-diaconu/
Salutare tuturor.
Buna dimineata 🙂
o zi buna tuturor.
vad ca “scoala” de Catania a intrat in conflict cu scoala de Harward: una sustine ca acciza este necesara la drumuri si podete (cam cum facea Cammora drumuri si podete catre nicaieri), cealalta ca ar fi pentru sustinerea salariilor si penziilor. si-atunci, cine minte? si unde este celebra crestere economica? se futu?
Buna dimineata Sare,
scolile mamelor lor! Ei se “scolesc” pe spinarile noastre – popor nataflet
buna dimineata !
mare golanie treaba asta cu pensiile conditionate de acciza . gagicuta aia de la finante ar trebui sa stie ca pensiile sunt un drept dobandit nu se joaca ea cu supozitii si manipulari grosolane. ce bine le-ar prinde la bolsevici o greva fiscala , sa vedem daca le mai arde de conditionari .
Ea, saraca (cu duhul), n-are nicio vina, doar c-a dat nitzel din casa niste chestii sensibiloase si indixcrete. Ce ‘masuri’ (a la Patul lui Procust) tre’ s-aplice primeste in plic de la Gherghina et C-ie. Eu sunt perfect convins ca direptatea e la ea, iar nu la aia care au sarit mai ceva ca la parkour sa-i astupe gura.
posibil sa fie adevarat. insa daca scade consumul ( si in semn de protest, poate fi un mijloc de exprimare a nemultumirii ) la carburanti , ce face ? mareste accizele pe furturile bolsevicilor ?
Cam 0 sanse. Multi posesori de masina ar merge cu ea si la privata, daca ar putea. Tine minte ca mult-trambitatul boicot al combustibililor de acum vreo doi (parca) ani s-a fasait dupa aproximativ o luna. Volanarul roman renunta mai degraba la restul micilor luxuri/hobby-uri decat la dreptul sau dat de Dumnezeu de a freca covrigu’.
inca nu a aflat cine este cu adevarat seful 😆
buna ziggy,
ar fi foarte bine – ai cu cine?
salutare! 🙂
Donsoara Harvard (iarta-i. Doamne, pentru ca nu toti absolventii au prins glagorie in timpul scolarizarii) face santaj ordinar + dezinformare. Intai baga spaima in pensionari (ca sa le justifice alora de ce se mareste combustibilului), a doua dezinformeaza (pensiile nu sunt platite din taxe impuse ad-hoc, pentru ca in acest caz ar fi necesare mereu noi taxe, ori de cate ori o prima taxa de chix; ceea ce cam e cazul pentru pentru Ponta…).
Un singur lucreu va spun: cand Ponta incepe sa imparta pomeni, inseamna ca va candida (1) si ca discursul anti-Basescu nu mai ajunge (2).
Semnalele din lumea normala sunt cam la fel, cu oricine am vorbit: Ponta e un golanas care prosteste lumea pe fata. Mi-au spus-o inclusiv doi pensionari care au votat USL 😛
Cred ca v-ati dat seama, trecand la altele, ca e moarta revizuirea Constitutiei 😆 Dupa Venetia, va veni motivarea ucigatoare a CCR [ma tem insa ca nu va zice nimic de unicameral, sau ca asteptau avizul Venetiei] care va pune capac Constitutiei lui Kakarau 😆 Voi avea o postare in acest sens, si sper sa sarbatorim atunci esecul oficial al Constitutiei Infractorilor 😆
Buna dimineata,
sper sa serbam si sfarsitul politic a lui Ponta – asta da sarbatoare.
Salut Citi.
“Intai baga spaima in pensionari (ca sa le justifice alora de ce se mareste combustibilului), a doua dezinformeaza (pensiile nu sunt platite din taxe impuse ad-hoc, pentru ca in acest caz ar fi necesare mereu noi taxe, ori de cate ori o prima taxa de chix; ceea ce cam e cazul pentru pentru Ponta…).”
Nu neaparat. Tu pornesti de la premisa ca pensiile sunt alimentate strict din CAS, lucru faptic fals din 2007 incoace, de cand bugetul CAS este perpetuu pe deficit, deficit care trebuie alimentat, in mod evident, din cu totul alte surse. La fel si in cazul bugetului de salarii bugetari/angajati companii de stat/capushe/alti rozatori.
E posibil ca don’soara sa fi spus adevarul, insa intr-o varianta stramba. Adica aia de la FMI sa le fi zis natarailor nostri sa gaseasca surse de finantare interna pentru deficitele astea, ca ei nu mai dau un shfantz. Moment in care astora le-a bashit mintea cu faimoasa taxa pe stalp si acciza la gazol. Adu-ti aminte ca scrisoare de intentie pentru FMI de anul trecut a fost secretizata.
Si apropo de taxe care dau chix:
http://www.capital.ro/introducerea-accizei-la-bere-a-facut-o-gaura-de-155-mil-lei-in-bugetul-de-stat.html
de destepti ce sunt!
Buna dimineata,
respectiva ministreasa arde etape, foarte rapid a detronat o alta Tuta cu pretentii.
Se pare ca limba de lemn, santajul si stofa de politruc fac parte din bagajul genetic al personajului. Sa fie de vina apa sau aerul de la Cornu
Buna mar,
zici ca o sa ajunga departe? 😆
da, eventual “cineva” va confectiona un partid/aripioara eventual o fundatie ptr. efortul facut, de a vorbi vorbe. Vanghelie este detronat in acest moment – “„Vreau să vă spun de la început: mie nu-mi face plăcere să pun nicio taxă, dacă ar fi după mine n-aş pune-o pe niciuna (nici acciza suplimentară, nici «taxa pe stâlp» –n.r.), cred că nimănui nu-i place să facă acest lucru. Dar, câteodată, aceste taxe sunt necesare pentru a acoperi nevoile de la bugetul de stat şi, cum am spus şi înainte, aceşti bani se duc în şcoli, în spitale, în autostrazi. E vorba de bugetul general consolidat. Se duc la toate nevoile pe care le avem în statul român“. – sursa -Adevarul.ro
la asta as raspunde – siktir!
buna dimineata
tare indicatorul ala cu “increderea in economie”
oare pe cine intreaba aia de la cfa?variatii de 15% de la luna la luna???
inca o prostie doar ca sa scrie cev “la gazeta”
cat despre d-ra de la finante,” e in linie” cu seful ei si colegii “de guvernare”=orice lipsa de previziziune/mesteca vorbe ca toti neispravitii numiti”polticieni”
buna dimineata,
aici nu ai dreptate de loc. Este un indicator serios acceptat peste tot in lume.
https://www.cfainstitute.org/Pages/index.aspx
ca tot e vorba “de gandirea guvernului”
cum a ramas cu “subventionarea dobanzilor”???a inlocuit-o cu “pensia medie “mai mare-o alta tampenie,prezentata drept “grija pentru pensionari”
nenorocirea e ca prostii sunt cat frunza si iarba,mai ales ca frunzele a avut grija vereshoi sa le imputineze
cam asta e genul de “proiecte”
Buna dimineata,
ICCJ a stabilit ca Ecaterina Andronescu poate candida la europarlamentare (Digi24). M-am linistit!
Buna,
moma ce ingrijorat am fost
Salut,
Parerea mea, duca-se. Cat mai departe de Politehnica si Educatie.
Domnisoara Usturoi se potriveste de minune cu Guvernul Ponta. Diplome sclipitoare lipite de frunte, dar nimic in cap. Doar aparenta conteaza (oameni tineri, de la Harvard). Probabil se stie si ea cat este de limitata si ii convine rolul de minune.
Proiectul Constitutiei as spune ca e ingropat. Nu?
salut Rem,
probabil ca proiectul s-a dus!Domnisoara Usturoi este o proba vie ca diplomele pot ajuta dar minte in cap nu-ti pot pune!
Cred ca proiectul noii constitutii nici nu mai e dorit daca Ponta candideaza la presedintie! Dar oare referendumul se mai face? Au timp sa mai modifice proiectul?
Atentie, cadeeeeeeeee………..tavanul de la fisc Sa fie blestem , magie neagra sau ineficienta usturoiului pomenit de ministreasa. Poate data viitoare invoca/descopera busuiocul.
http://www.hotnews.ro/stiri-ultima_ora-16905754-bucuresti-doua-persoane-fost-ranite-sediul-unei-administratii-financiare-dupa-tavanul-prabusit.htm
chestie periculoasa sa-ti platesti taxele in Romania 😆
Buna ziua
Condiţie
În micuţul nostru stat
E un obicei sinistru:
Numai dac-ai copiat
Poţi ajunge prim-ministru!
AM VĂZUT CĂ-NTRE PALATE
SUNT CUVINTE-NCRUCIȘATE.
CUM LA NOI AVEM DE TOATE,
VREAU SĂ VĂD ȘI CUM S-OR BATE …!
AȘTEPTÂNDU-L PE CHINEZ,
CU FIGURA LUI NEROADĂ,
ÎMI PĂREA UN PECHINEZ
CARE DĂ VOIOS DIN COADĂ!
PARLAMENTUL BORFAȘILOR
AI NOȘTRI PARLAMENTARI
SUNT, DE FAPT, NIȘTE ȘMENARI,
DAU TUN FĂRĂ DISCUȚIE
CHIAR LA CONSTITUȚIE ….
25 Martie 2016
Victor Ponta : “Eu am treaba cu Guvernul, nu pot sa dau ordine Parlamentului, eu sunt subordonat Parlamentului.”
Alex Stefanescu la b1, in emisiunea EvZ, este o placere sa-l ascult. A anuntat ca s-a retras de pe lista PNTCD a candidatilor la europarlamentare. A prezentat trei motive: doua umoristice – 1. a luat exemplu de la Elena Basescu, 2. a crezut ca in parlamentul european se doarme ca si in parlamentul de la Bucuresti, dar a aflat ca nu e asa, acolo se munceste mult !
Motivul real- ii lasa pe cei tineri sa se afirme, el acceptase ca sa ajute cu notorietatea sa. Ramane in PNTCD pana moare.
Alex Stefanescu despre incidentul de la fisc:”asa ne trebuie daca mergem sa platim impozite”!
Merita citi!!
http://sorinamatei.blogspot.ro/
Pentru interesati – Ştiri Externe: 26 martie 2014 / Coreea de Nord a lansat două rachete în Marea Japoniei
Buna ziua tuturor…
Acum alde Vlasov se cred nobili
salut,
sa fie nobili de ce nu? La puscarie, acolo se simte nobletea probabil!
@theo
CFA
este o organizatie respectata
eu ma refer la “subiectii “care raspund la intrebari/ori nu sunt bine alesi ori sunt niste amatori
ce fel de “manager” e ala care in 60 zile isi schimba parerea super optimista intr-una super pesimista;
n-a inceput nici un razboi,nu s-a prabusit nici o bursa,nu…nu…
asta e curios si -daca vrei-spune destule despre “managerii romani” care dupa raspunsurile la interviu pare ca probabil merg mai des la ghicitoare in ghioc decat studiaza date economice
@intamplator,
cunosc 2 manageri de genul celor care raspund la chestionarele respective, ambi oameni extrem de respectabil. La subiect:
1. cand cineva iti comanda manuale scolare fara sa-ti acorde buget si dupa acea vrea sa-ti plateasca conform cati bani are el. Intamplator l-am vazut astazi pe digi24 – http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Educatie/Un+nou+episod+din+eterna+disputa+privind+manualele+Reprezentanti
2. cand executi un contract care trebuia platit 90 de zile dupa predare, predai si dupa 90 de zile esti informat ca poate ai sa primesti banii la noua rectificare bugetara;
3. Cand discuti cu secretari de stat care astazi sunt aici, maine nu mai sunt ca s-a schimat guvernul;
4. cand costul banilor nu scade desi dobanzile de facto au scazut ele fiind inlocuite cu tot felul de comisione;
etc, etc.
Buna dimineata 🙂
“„Ministerul l-a ţinut secret. Nu l-a publicat până acum o săptămână. Ne lasă tot timpul sentimentul că sunt nişte companii protejate. Companii care trebuie să ştie dinaine ce trebuie făcut şi cum trebuie făcut”, adaugă el.”
Imi pare mie sau chiar seamana cu “caietele de sarcini” de la unele licitatii?
De fapt, “fenomenul” nu este deloc nou si asa “se face” ca pe multe manuale, sunt nume consacrate de “profesionisti”; indeosebi diversi inspectori 🙁
salut,
asta nu-i guvern este o gasca de cartier!
Departe de mine gandul de a minimaliza “meritele” guvernului actual. Partea cea mai proasta este mentalitatea de sus pana jos si/sau invers 🙁
http://www.b1.ro/stiri/eveniment/vanda-vlasov-la-ie-irea-de-la-dna-tata-este-arestat-ilegal-mie-mi-a-spus-ca-este-nevinovat-78972.html
bai frate si nobil si ilegalist, aferim!
Bilantul SRI, Maior: as vrea sa inceteze scenariile in legatura cu candidatura mea la presedintie (a zis-o mai diplomatic) .Avem multa treaba aici, legata de siguranta statului.
“As vrea ca viitorul presedinte , oricine ar fi (el sau ea) sa aiba aceeas comportare fata de SRI ca presedintele Basescu” (aviz amatorilor)!
Maior: “coruptia in administratie si justitie, o vulnerabilitate”
Salutare si o zi cu spor!
Uneori fotografiile sunt suficiente !Niciun cuvant nu-si mai are rostul!
http://www.stiripesurse.ro/vanda-vlasov-audiata-de-dna/
Noblesse oblige : ” La cazino joacă și Prințul Albert” !
Acum nu stiu daca Printul Albert are vreo functie la institutia omologa din Monaco! Dar cu certitudine despre CCIR, sub Exclenta sa Vlasov al Batran, are doar cuvinte de lauda! 😛
http://www.amosnews.ro/arhiva/momente-penibile-vizita-printului-albert-monaco-camera-comert-27-04-2009
salt,
o pitzipoanca ! Ce credeai ca este astrofiziciana?
Neobrazati! Daca sunt hoti li se pare ca sunt nobili! Cica ta-su e la varsta la care nu mai are ce face ,deci trebuie sa joace la cazino! Dar sa puna mana pe o carte sa citeasca , nu poate? ca moare azi -maine si e pacat sa moara prost. Sau sa se apuce de gradinarit ca e o indeletnicire mult mai sanatoasa!
Din aceasta declaratie se vede cum acest neam prost de femeie ii priveste pe ceilalti: de sus de tot. Dar si cand va cadea, se va sparge!
Si inca ceva: nobilii isi joaca averea proprie la cazino, astia joaca banii furati.
sa joace table, septic eu stiu ce? Nu e nobil dar e mai sanatos decat sa joci pe banii camatarilor!
Mi imi place zambetul printului Troaca! 😛
Manipulare tip A3 🙂 http://www.zoso.ro/domnu-ciuvica-fiti-combativ-taie-salariu/
asta e reteta acolo!
postare noua – Ponta – cel cu fundul în două luntrii