Revista Presei – 26 Iulie / Băşcălie estivală
26/07/2013 | Autor theophyle Categorii: Stiri / Revista Presei |
Bună dimineata intr-o zi de vineri. Vremea va fi călduroasă, vineri, în vestul, sudul şi local în centrul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 de grade în nordul Moldovei şi 36 de grade în vestul Olteniei. Indicele temperatură – umezeală va atinge şi depăşi uşor pragul de 80 al disconfortului termic, pe arii restrânse Banat şi Oltenia. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales după-amiaza şi seara, local în zona Carpaţilor Orientali şi pe arii restrânse în regiunile estice, sud-estice şi centrale. Temperaturile minime se vor încadra între 9…10 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 20…21 de grade pe litoral şi în Dealurile de Vest.
În Bucureşti, vremeava fi călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.
Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 3895 RON; 1 USD = 3. 3314 RON; 1 EURO = 1. 3176 USD; Francul elvetian 3. 5482 RON. Gramul de aur 140.4086 RON.
Economia meteodependentă: Așteptări prea mari de la agricultura românească în PIB-ul românesc. Producția vegetală a scăzut în 2012 cu 30,6% iar producția de servicii agricole s-a micșorat cu 4,8%, în timp ce producția animală s-a diminuat cu doar 0,6%. Rezultatul general, obținut în urma ponderării acestor subramuri cu contribuția lor pe totalul sectorului agricol a fost -21,9%, ceea ce a condus la diminuarea ponderii agriculturii în PIB la doar 5,3%. Aceste valori exprimă sintetic situația din agricultură și relevă importanța unui an agricol mai bun sau mai rău pentru creșterea economică generală. Prima observație este că tendința de micșorare a importanței sectorului agricol în cadrul economiei românești, este certă, iar situațiile de excepție ( vezi recolta bună din 2011) nu fac decât să confirme regula. Cu circa șase procente pondere în PIB, agricultura are o importanță mai mică decât se crede îndeobște pentru rezultatul de ansamblu al economiei. Practic, partea variabilă, cu volatilitate mai ridicată a rezultatelor, este producția vegetală, situată undeva la 4% din PIB. Prin urmare, o variație substanțială, de +/- 25% a rezultatelor pe recolte se traduce în +/- 1% din PIB. Integral la Curs de Guvenare.
Salariul minim de 1.000 de lei şi maxim de 7.000 de lei la bugetari, propune premierul Victor Ponta. Premierul Victor Ponta a anunţat joi seara, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că îşi doreşte ca în sistemul bugetar salariul minim să fie de 1.000 de lei şi cel maxim de 7.000 de lei, iar aceste schimbări vor fi posibile din 2014, odată cu noul buget. Întrebat de un jurnalist cum va arăta noul sistem de salarizare în sistemul bugetar, Victor Ponta a spus că intenţionează să introducă raportul de unu la şapte.”Intenţionez ca în anvelopa naţională de 7 % din PIB, negociată cu FMI, Comisia Europeană şi partenerii noştri internaţionali, mai departe să facem anvelopa de cheltuieli de personal pentru fiecare instituţie în parte: primărie, consiliu judeţean, autoritate, minister. Să avem un salariu minim, probabil o să încercăm să fie de 1.000 de lei, un salariu maxim, iarăşi o să discutăm, dar eu cred că un raport de unu la şapte, deci cel mai mare salariu să fie de 7.000 de lei”, a spus Victor Ponta. Acesta a precizat că între valoarea de 1.000 de lei şi cea de 7.000 de lei şefii instituţiilor publice vor putea acorda salarii mai mari dacă angajaţii vor fi buni. “Şi în acestea, conducătorii instituţiilor, pe baza câtorva criterii generale, să poată să stabilească mult mai flexibil de câţi oameni au nevoie, cum îi stimulează pe cei care au rezultate, performanţă în activitate, cum îi sancţionează. Asta înseamnă schimbarea Legii salarizării, care de fapt nu s-a aplicat niciodată, a fost doar o idee finalizată, din păcate, cu un faliment, şi evident a Legii funcţionarului public”, a explicat premierul. Integral aduce Agerpres
Postul Antena 3 şi fostul şef ANAF, Şerban Pop, urmăriţi penal în dosarul în care este cercetat Sorin Alexandrescu. Postul de televiziune Antena 3 este urmărit penal, ca persoană juridică, de către procurorii anticorupţie, în dosarul în care Sorin Alexandrescu şi Camelia Voiculescu sunt acuzaţi de şantaj şi complicitate la şantaj împotriva administratorului RCS-RDS. În acelaşi dosar s-a început urmărirea penală şi împotriva fostului preşedinte ANAF Şerban Pop. „Difuzarea hotărârii de condamnare se face în extras şi în forma stabilită de instanţă, prin intermediul presei scrise sau audiovizuale ori prin alte mijloace de comunicare audiovizuală, desemnate de instanţă“, potrivit Art. 71/7 din Codul Penal. În cazul în care difuzarea se face prin presa scrisă sau audiovizuală instanţa stabileşte numărul apariţiilor, care nu poate fi mai mare de 10, iar în cazul difuzării prin alte mijloace audiovizuale, durata acesteia nu poate depăşi 3 luni. UPDATE Potrivit experţilor în drept, dacă postul Antena 3 va fi găsit vinovat, conducerea acestuia va fi obligată, conform prevederilor din Codul Penal să difuzeze, pentru o perioadă cuprinsă între o lună şi trei luni, conţinutul pedepsei complementare sau să difuzeze hotărârea de condamnare. Integral in Adevarul.
Ponta, despre prezenţa lui Gâdea şi Ciuvică la DNA: Nişte jurnalişti extraordinar de buni. Premierul Victor Ponta a refuzat să comenteze privind ancheta penală de la postul de televiziune Antena 3, spunând doar că îi apreciază foarte mult pe jurnaliştii care lucrează aici, în frunte cu directorul Mihai Gâdea. “Nu am voie să comentez anchete penale, pot doar să vă spun că în continuare îi consider şi pe domnul Gâdea şi pe ceilalţi nişte jurnalişti extraordinar de buni şi o să particip cu mare plăcere, ca întotdeauna, la emisiunile lor. Despre anchete penale nu am voie să vorbesc”, a spus Victor Ponta, joi, la Sibiu, citat de Agerpres. Directorul Antena 3, Mihai Gâdea, a declarat joi la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie că postul pe care îl conduce nu are nicio legătură cu cazul de şantaj al directorului Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, şi a confirmat că există intenţia procurorilor de a pune sub învinuire postul Antena 3 ca persoană juridică. “Convingerea mea fermă – şi lucrurile pe care le ştiu şi vorbesc în cunoştinţă – e că Antena 3 nu are nicio legătură cu acest caz. (…) Există această intenţie (n.r. – punerea sub învinuire a postului Antena 3 ca persoană juridică) a domnilor procurori. Le-am spus că eu am fost invitat astăzi în calitate de martor în acest caz. Sunt martor, am fost martor, am dat declaraţii”, a afirmat Gâdea. Integral in EVZ
Vadim l-a exclus pe Funar din PRM-ul lui: „Un şarpe crescut la sân”. Funar rupe partidul şi devine preşedintele noului PRM. Corneliu Vadim Tudor l-a exclus, azi, din PRM pe Gheorghe Funar pentru câteva motive „şocante”, după cum susţine acesta. De fapt, fostul primar al Clujului speră să fie ales, statutar, preşedinte al PRM, sâmbătă la Alba Iulia, în cadrul unui Congresul Extraordinar. Când fiecare se ceartă cu fiecare într-o ţară dezlănţuită, Vadim şi Funar nu scapă nici ei ocazia să se zdrobescă într-un război fratricid. „Şarpele crescut la sînul PRM: Gh. Funar” titrează „Tricolorul” în ultima sa ediţie şi urmează în material: „Împins de la spate de o nevastă abuzivă şi carieristă, care vrea să-l vadă, iar, şef de partid (după ce a băgat în groapă PUNR-ul), Gh. Funar muşcă mîna care l-a făcut senator, timp de 4 ani. (…) Acum, Funar se gudură pe lîngă colonelul de Securitate Dan Voiculescu, căruia (împreună cu colonelul de Securitate Dumitru Badea şi cu politrukul Cornel Ciontu) încearcă să-i vîndă PRM-ul, pe 2.000.000 de euro. N-are nici o şansă, gaşca lui e o şleahtă de fripturişti nenorociţi. Problema acestui Funar este că a stat ascuns, ani de zile, ca un şarpe. Acum l-a durut capul şi a ieşit la drumul mare…”. Contactat de gândul, Gheorghe Funar i-a dat lui Vadim următoarea replică. “Ce să zică şi el, îmi face nevasta carieristă, ca să pună de-un divorţ. Am aflat şi eu că azi m-a exclus din partid. Aşa o fi vrut muşchiul şi pixul lui, că Biroul nu s-a întâlnit. O aberaţie, evident. Mi-a reproşat că nu zâmbesc, în condiţiile în care ţara este jefuită şi se întâmplă ce se întâmplă, şi că am afirmat că Iisus Hristos nu era evreu, ci pui de dac. Păi, nu spune el în Biblie: Evreii nu fac parte din turma mea?! Aşa spune.” a explicat Funar presupusele motive ale divorţului politic dintre cei doi. Integral aduce Gandul.
30 de magistraţi? Cât de influentă era reţeaua şpăgii de la Tribunalul Bucureşti. In dosarul judecătoarelor Antonella Costache şi Viorica Dinu, de la Tribunalul Bucureşti, trimise în judecată în arest preventiv pentru corupţie, apar numele a circa 30 de judecători la care, între anii 2011-2013 ar fi intervenit, contra cost, intermediarii de eliberări din arestul preventiv sau de obţinere a unor pedepse mici şi chiar de achitări. Din reţea făceau parte, pe lângă cele două judecătoare, mai mulţi avocaţi şi alţi judecători, împotriva cărora încă nu s-au pus în mişcare acţiuni penale, dar au fost făcute disjungeri pentru continuarea cercetărilor din dosarul principal trimis în judecată. Surse judiciare spun că în vizorul procurorilor DNA ar fi circa 30 de magistraţi, însă de la suspiciune la obţinere de probe concrete e mare distanţă, iar inculparea şi trimiterea în judecată se pot face numai dacă se obţin probe solide. Între numele vehiculate în interceptări ca potenţial-implicaţi în reţea ar fi avocaţii Petre Buneci, Doina Lupu, Luiza Dragne, judecătoarele Dumitriţa Piciarcă, Viorica Cîrstoiu, Elena Ursulescu, Geanina Teodorovici-Terceanu, Ana-otilia Bomboş, Ioana Şipoteanu, alţi magistraţi şi grefieri. Spaima reţelei era judecătorul Mitu Stegaru, care nu putea fi mituit si de care trebuiau să scape prin fraudarea sistemului de distribuire aleatorie a dosarelor ECRIS. În convorbirile ambientale dintre intermediarii traficului de influenţă, care făceau rost de clientelă pentru judecătoarele corupte, apare la un moment dat şi numele procurorului Florentina Gavadia, care ar fi trebuit să favorizeze un infractor în calitate de procuror de şedinţă într-un dosar din 2013, numai că Florentina Gavadia nu putea intra în acea şedinţă de judecată deoarece este membru al Consiliului Superior al Magistraturii încă din 2011, iar membrii CSM aleşi nu mai fac munca de magistrat la instanţe. Integral in Romania Libera
“Pamfletul” lui Lăzăroiu cu Antena 3 după gratii “l-a şocat pe Băsescu”. Preşedinţia şi-a cerut scuze în direct. Decizia consilierului prezidenţial Sebastian Lăzăroiu de a posta pe contul său de Facebook o fotografie trucată în care sugera punerea Antenei 3 după gratii la câteva ore după anunţul DNA că postul a fost pus sub învinuire într-un dosar de şantaj, l-a forţat pe purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea, să intre în direct pentru a-şi cere scuze “în numele lui Traian Băsescu şi al Administraţiei Prezidenţiale”. La scurt timp, Sebastian Lăzăroiu a şters fotografia pe care o postase. “Vă împărtăşesc indignarea. În numele preşedintelui vă cer scuze public pentru această abordare a domnului consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu”, a fost mesajul lui Oprea. Întrebat dacă lui Lăzăroiu i s-a cerut şi demisia după acest gest asumat public, Oprea a fost însă rezervat, explicând că acesta nu a putut fi contactat telefonic până la momentul respectiv. “Nu am cunoştinţă să se fi întâmplat acest lucru. Va decide domnul preşedinte. Nu am discutat cu colegul meu, are telefonul închis”, a arătat el. Cu câteva minute înainte de intervenţia purtătorului de cuvânt la Antena 3, în timp ce în studio se dezbătea subiectul, consilierul prezidenţial şi-a etichetat gestul, printr-o postare de pe telefonul mobil, drept pamflet: “Inţeleg că celor de la Antena3 nu le plac decât pamfletele lor”, a scris el. Gandul
Un parlamentar ne costă zece salarii medii. Banii pe care statul îi alocă lunar pentru întreţinerea unui ales ar ajunge pentru plata a zece angajaţi care câştigă un salariu mediu pe economie. Suma pe care cei 583 de aleşi din Parlamentul obez au reuşit să o cheltuiască în prima sesiune parlamentară a legislaturii 2012-2016 se ridică la aproximativ 58 de milioane de lei. Cu aceşti bani ar putea trăi lunar în România 20 de bugetari, care câştigă salariul minim pe economie, sau zece angajaţi care sunt remuneraţi cu salariul mediu: 1.611 de lei. Sumele de care parlamentarii beneficiază lunar pentru desfăşurarea propice a activităţii de aleşi ai neamului sunt substanţiale. Pe lângă indemnizaţie, fiecărui deputat şi senator îi revin prin lege sume forfetare în care intră cazarea, deplasările şi abonamentele telefonice. Potrivit datelor publicate pe site-ul Camerei, cheltuielile cu deputaţii în primele şase luni de mandat au fost de circa 48.000.000 de lei. Cele mai mari cheltuieli s-au înregistrat în luna aprilie, peste 9.6 milioane de lei, iar cele mai mici, în decembrie, circa 2.1 milioane de lei, însă atunci aleşii au muncit doar câteva zile. În primele şase luni de mandat, cazarea deputaţilor a costat în jur de 9.000.000 de lei, transportul, care reprezintă 2% din indemnizaţia lunară, a necesitat aproape 3.000.000 de lei, iar abonamentele pentru mobile, în jur de 124.000 lei. O sumă importantă din bugetul alocat Camerei a fost direcţionată pentru întreţinerea birourilor parlamentare din circumscripţiile electorale şi salariile angajaţilor. Suma forfetară pe care o primeşte un deputat este echivalentă cu o indemnizaţie şi jumătate brută a deputatului. În cazul deputaţilor, aceasta s-a ridicat la 20.500.000 lei. Salariul unui deputat a variat între 4.741 lei şi 6.188, atât cât primesc liderii Senatului şi Camerei Deputaţilor, Crin Antonescu şi Valeriu Zgonea. Integral in Adevarul.
Va urez o zi buna!
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
de pe drum, o zi buna tuturor.
Buna Sare,
si una racaoroasa 🙂
Liviu Dragnea cade penal, Gabi Oprea urca pe val!
Sa curga sampania!
Deja sunt multi politicieni care au pregatit adevarate bairamuri de cand au simtit „mirosul sangelui” si zvonurile privind mazilirea iminenta a lui Liviu Dragnea au devenit tot mai insistente. Mai ales ca vicepremierul reusise sa-si atraga antipatia nu doar a rivalilor, dar si a multora dintre aliatii politici, vadit nemultumiti de imparteala bugetara facuta de catre ministrul Dezvoltarii Regionale. , pana si liberalii cei mai inversunati impotriva pactului de neagresiune intre cele doua Palate au inceput sa clameze, hlizindu-se cu gura pana la urechi, ca „de, asa mai vii de acasa si cu coabitarea asta!”.
http://www.enational.ro/dezvaluiri/o-mutare-in-guvern-care-multumeste-pe-toata-lumea-liviu-dragnea-cade-penal-gabi-oprea-urca-pe-val-317645.html/
Buna Dimineata,
cand am sa vad, am sa cred 🙁
Buna dimineata,
Ponta arunca iar o fumigena , cea cu salariile marite, Vrea sa-i mai imbrobodeasca inca odata pe romanii… creduli (ca sa nu zic prosti), sa renunte la iesirile in strada , din ce in ce mai dese, ale celor nemultumiti de “realizarile” din economie. Deocamdata “copiloteaza” impreuna cu Titi Aur (pe care nu-l inteleg de ce a trebuit sa-l accepte). Asta face parte tot din politica lui de imagine dar tot ca musca la arat, agatat de un pilot de valoare.
Nu stiam despre “divortul” dintre C.V.Tudor si Funar, parca isi jurasera credinta vesnica si erau de nedespartitacum cativa ani. Se pare ca Vadim a pierdut PRM ul, cine ar fi crezut?
Problema de la Tribunalul Bucuresti este foarte grava, ar trebui facuta curatenie totala si nu numai acolo.
Cam prea multa liniste la CSM, asa cred eu.
Buna Cedric,
doua subiecte un numitor comun – Ponta si VC. Tudor/Funar = CIRC. Daca la Bucuresti asta este situatia iti dai seama ce se intampla in tara 🙁
Buna dimineata tuturor!
Buna Clemy 🙂
Pentru interesati – Ştiri Externe: 26 iulie 2013 / Dificultăţile unei securităţi comune
‘neatza,
la asa pretini/consiglieri, “dikta” nu mai are nevoe de dujmani, desi, se cam vede cu ochii (bleo siel) liberi, dujmanii chiar au devenit dependentzi de dinsu 😀
Buna Dimineata nikule,
Circ cat cuprinde. Cu painea stam mai prost 🙁
buna dimineata !
buna ziggy 🙂
lazaroa’ trebuie dat afara cu desfacerea contractului de munca :))e cam mare golania care a facut-o . crezi ca nu stia ca le da o sansa la vuvuzele sa se victimizeze?
lazaroiu este simptomul si nu boala. Romania este bantuita de o politica de bascalie, neserioasa si neprofesionista. Cu astia nu ajungem departe!
sa se miste popolar pe banii lui daca il tine .eu cred ca stie bine ce face marele sfetnic.
DREPTATE PANA LA CAPAT
Aterizat la DNA din “pura curiozitate”, Mugur Ciuvica a iesit de acolo ceva mai agitat decit ii sta in fire, cu o stralucire nefireasca in ochi si glasul cam sugrumat de emotia intilnirii cu “baietii lui Basescu”. II tremura barbia, dar incerca sa se tina tare. Saracul. Ce-o fi fost in sufletul lui, ca in gusa si capusa stim? Cum s-o fi simtit el, Marele Ciuvica, ostean in razboiul sfint care i-a adus la putere pe Ponta, Felix si ai lui, sa fie luat la intrebari “cretine” de procurorii DNA? Revolta-i e indreptatita, caci asa cum se lamenta pe A3 Oana Stanciulescu USL-ul asta nenorocit nu-i in stare nici macar sa le asigure o pirdalnica de imunitate. Tocmai lor, mercenarilor care au facut cit trei partide la un loc si au reusit sa le ofere pe tava neuronii prajitii a 70% din electorat! Ce sa mai vorbim de ideea odioasa ca artizanii “planului” ar fi chiar stapinii. Nedreptate, numele tau e USL! E clar, asistam la triumful basismului in plina epoca Ponta. Vaai, vaai
http://www.revista22.ro/-varanii-dau-cu-subsemnatul-sa-fie-primit-29346.html.
buna dimineata
ponderea agricultrii in pib:
“lucand cu procentele” se poate spune ca la o crestere pib de 2% anul asta , JUMATATE din crestere e data de agricultura;
exporturile dau restul si acopera si pierderea de consum intern;”paradigma”d-nei Lagarde nu se aplica
in alta ordine de idei:deficitul de pensii:in toate calculele se uuita acea “pensie minima”introdusa de boc,care a dus pensia minima la ron 350 pentru cei cam 1 milion care aveau pensii de 10-20- 50 ron/luna;
nu ca n-ar fi etic,dar trebuie reamintit ca cei din cap-uri n-au contribuit inainte;nu e vina lor/asa a fost;
si ca numai asta a dus la deficitul fondului de pensii,dar e un factor care nu se mentioneaza deloc
Buna dimineata,
E, asta nu o stiam, a facut Boc asa un bine la 1 milion de pensionari? Si aia n-au votat PDL-ul?
Ca altfel pun botu’imediat la pomenile USL-ului.Chiar daca sant doar declarative.
Atunci chiar ne agitam degeaba.
eu parca asa imi aduc aminte;cand a inceput “discutia”cu “reorganizarea pensiilor” ca “s-au unificat” si ca a fost stabilt un minim de ron 350
poate cneva care stie exact problema confirma sau infirma
OUG 6/2009
Art. 1.
(1) Incepand cu data intrarii în vigoare a prevederilor prezentei ordonante de urgenta se instituie pensia sociala minima garantata.
(2) Incepand cu anul 2010, nivelul pensiei sociale minime garantate se stabileste, anual, prin legea bugetului de stat şi poate fi doar majorat prin legile de rectificare a bugetului de stat, în raport cu evolutia indicatorilor macroeconomici şi cu resursele financiare.
(3) Pentru anul 2009, nivelul pensiei sociale minime garantate este de 300 lei incepand cu data de 1 aprilie 2009 şi de 350 lei incepand cu data de 1 octombrie 2009.
Art. 2.
(1) Beneficiaza de pensia sociala minima garantata pensionarii sistemului public de pensii cu domiciliul în Romania, indiferent de data inscrierii la pensie, daca nivelul cuantumului pensiei, cuvenit sau aflat în plata, se situeaza sub nivelul pensiei sociale minime garantate
Deh, guvern de dreapta…
Salutari tuturor…
Buna ziua,
nu stiu daca o spuneti cu ironie…
sarmanii agricultori au fost chinuiti si nu li s-a dat o varianta sa-si asigure pensia. chiar si 350 lei sunt prea putini. au muncit zeci de ani in C.A.P.-uri pe nimic, li s-a furat toata munca si viata. sa nu uitam ca multi dintre noi au supravietuit sub Ceashca datorita taranilor, ca in magazine nu era mai nimic.
chestia asta cu pensiile ,de care toti,absolut toti,au uitat;
s-a “tinut minte” numai “taierea de 25%” care nici macar nu e reala
asa ne trebuie cand realitatea e ” a spus la teve”
CSm va sesiza inspectia judiciara in legatura cu A3. Este a doua sesizare legata de A3. Sesizarea vizeaza jignirile la adresa procurorilor si limbajul folosit impotriva acelora care se ocupa de dosarul “santajul”.
Astia chiar si-o merita. A venit timpul. Din nefericire sunt acolo sinste hahalere care il apara pe varan desi este impotriva mandatului pe care il are.
Presedintia:
CSAT nu da avize dupa incheierea procesului de licitatii. Il roaga pe Ponta sa spuna care sunt cele 3 contracte avizate de CSAT, despre care a vorbit!
asta nu se linisteste chiar cand este prins cu mata in sac!
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-15261329-basescu-invita-ponta-nominalizeze-cele-trei-contracte-privatizare-care-primit-avizul-csat-isi-asume-raspunderea-pentru-privatizarea-cfr-marfa.htm
Numărul ăsta, trei, pare să fie scos din burtă (număr magic…)!
Să vedem ce preferă publicul să creadă …
Halal guvern, halal ministru al educatiei:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-15261110-ministerul-educatiei-anuntat-proiecte-100-milioane-euro-termen-limita-depunere-ofertelor-doua-zile-mai-tarziu-vezi-text-lista-proiectelor.htm
Au capiat cu totii! Ca de obicei – pestele se impute de la cap!
Bună ziua.
Pentru depunerea dosarelor termenul a fost (deja !) de 2 zile …
„HotNews.ro a transmis ieri o solicitare Ministerului Educatiei, in care a intrebat de ce a acordat un termen atat de scurt intre publicarea anunturilor pentru selectarea partenerilor si ziua limita de depunere a dosarelor de participare. Ministerul ne-a anuntat ca vom primi raspuns in termenul prevazut de legea 544/2001 (adica in maximum 30 de zile).”
la vremuri noi,aceleasi metode/
daca nu mai pot da scutiri de taxe vamale valabile 48 ore,publica anunturi pentru selectare parteneri pentru finantati cu fonduri europene,valabile 48 ore;
si dupa aia ne miram ca vin cei de la bruxelles cu corectii;
urmatiti programele aste,e motiv serios de suspendare
Banii pentru proiectele astea vor fi alocați defectuos, fără permiterea celei mai mici concurențe (în general, concurența sperie foarte tare !).
Aș zice că vor fi împărțiți ca banii de furat.
Oare, cum să interpretăm ?
http://www.impactnews.ro/ultima-ora/Iliescu:-Pe-B%C4%83sescu-nu-l-duce-mintea.-Nu-e-%C3%AEn-interesul-lui-s%C4%83-agite-spiritele-93772
salut Dada,
pai nu sti cine sint patronii la impactnews?! situl respectiv polueaza netul de anii de zile 🙁
Se leagă în mod ciudat (?) de vestea anterioară cu proiectele POSDRU.
Și impactnews e cofinanțat printr-un asemenea proiect : „Investeste in Oameni!”
Investește în oamenii care trebuie…
Postare noua – Încrederea şi sindromul Pinocchio la politicieni