Revista Presei – 25 aprilie.„Cine taie Carpații? Istoria crudă din spatele „centrului geografic al Europei”. România e verde doar pe hartă….”
25/04/2025 | Autor desy.demeter Categorii: Stiri / Revista Presei |
Buna dimineata intr-o zi de vineri, 25 aprilie! În Banat, Crişana şi vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului , vijelii şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 40 l/mp. Vremea va fi instabilă local în zonele montane şi în partea de sud-est a ţării. Bucuresti: 27/12 gr.C.
“SUA interzic coloranţii alimentari artificiali – decizie istorică susţinută de experţi şi politicieni ….Într-o decizie fără precedent, Administraţia Trump a anunţat , potrivit AFP, intenţia de a elimina complet coloranţii artificiali din alimentele comercializate pe teritoriul Statelor Unite. Măsura, salutată atât de comunitatea ştiinţifică, cât şi de societatea civilă, vizează o categorie de aditivi alimentari acuzaţi de mult timp de efecte negative asupra sănătăţii publice, în special asupra copiilor. …. În total, opt aditivi sintetici vor fi scoşi de pe piaţă până cel târziu la finalul anului 2026. Potrivit FDA, decizia vine în urma unui val de dovezi ştiinţifice ce leagă utilizarea acestor substanţe de probleme precum hiperactivitate la copii, diabet şi chiar forme de cancer. ….Decizia vine la câteva luni după ce fosta administraţie democrată a propus interzicerea colorantului Red 3 (E127 în Europa), deja cunoscut de decenii pentru potenţialul său cancerigen în studiile pe animale. Spre deosebire de multe alte măsuri legislative, iniţiativa FDA a generat un consens bipartizan în Congresul american, o raritate în climatul politic actual. Această armonie se explică prin presiunea tot mai mare a organizaţiilor pentru drepturile consumatorilor, care de ani de zile avertizează asupra riscurilor acestor aditivi şi cer o reglementare mai strictă. ….Printre substanţele ce urmează a fi interzise se numără Red 40 (E129), Yellow 5 (E102) şi Yellow 6 (E110) – coloranţi extrem de răspândiţi în industria alimentară americană. Aceştia pot fi întâlniţi în produse precum dulciuri, sucuri, cereale, sosuri şi snacks-uri. …..Interdicţia marcată de FDA poziţionează SUA mai aproape de standardele europene, unde mulţi dintre aceşti coloranţi sunt fie interzişi, fie condiţionaţi de avertismente clare pe ambalaj. …..” Integral: https://www.bursa.ro/
“Suveranismul fără liberalism nu poate aduce decât regres, cei peste 1,1 milioane de români din multinaționale ar trebui să știe mai bine, spune un membru al boardului Băncii Naționale Să îți iubești țara înseamnă să îți dorești să fie prosperă. Nu există prosperitate în izolaționism sau autarhie. Suveranismul fără liberalism nu poate aduce decât regres, cei peste 1,1 milioane de români ce lucrează în multinaționale ar trebui să știe mai bine. Pentru prosperitate este nevoie de eficiență, productivitate, cooperare internațională și integrare în piețele globale, capital și muncă. Companiile mari fac România mai prosperă, scrie Cristian Popa, membru CA al BNR într-o opinie transmisă HotNews.ro. …. Examinând cifrele, Popa observă că în România, peste 90% dintre firme sunt microîntreprinderi, iar acestea angajează un sfert din forța de muncă. Însă contribuția lor la cifra de afaceri totală este de sub 20%, ceea ce sugerează o productivitate mai redusă față de media economiei. În schimb, firmele mari, care reprezintă doar 0,2% din total, angajează aproape o treime din salariații din sectorul privat și generează peste 40% din cifra de afaceri. De ce este relevant acest lucru? Pentru că productivitatea este principalul motor al creșterii economice și al bunăstării pe termen lung. Laureatul Nobel Paul Krugman spune că „productivitatea nu este totul, dar pe termen lung este aproape totul”. Creșterile salariale nu pot fi sustenabile pe termen lung dacă nu sunt însoțite de o creștere a productivității. Pentru a consuma mai mult, trebuie să producem mai mult, notează autorul opiniei. Concret, un angajat dintr-o firmă mare produce, în medie, cu 60% mai multă cifră de afaceri decât unul dintr-o microîntreprindere. Asta nu înseamnă că firmele mici sunt ineficiente. Creșterea constantă a productivității de la micro la macro se datorează, printre altele, economiilor de scară (costurile fixe sunt răspândite pe un număr mai mare de unități produse sau servicii oferite, ceea ce permite companiilor mari să investească în tehnologie și să automatizeze procesele, sporind eficiența), a accesului la piețe mai mari și accesului mai facil la capital, fie prin bănci, fie prin piețele de capital. Acest cumul de factori permite extinderea operațiunilor, tehnologizarea și atragerea forței de muncă mai bine pregătită și mai bine remunerată. Nu întâmplător, companiile mai productive per salariat își recompensează mai bine angajații. …..” Integral: https://hotnews.ro/
“Cine taie Carpații? Istoria crudă din spatele „centrului geografic al Europei”. România e verde doar pe hartă Munții Carpați, ultima sălbăticie a Europei, se întind în formă de potcoavă din Europa Centrală până în sud-est. Potrivit The Wall Street Journal, aceștia traversează șase state membre UE, un stat candidat și Ucraina, formând o linie de demarcație între Est și Vest. ….România deține două treimi din pădurile bătrâne ale Europei. IKEA, cel mai mare proprietar privat de păduri din România, susține că practică „managementul forestier responsabi”. Însă ecologiștii acuză compania de exploatare ilegală sau excesivă a lemnului de fag. Thorpe vizitează o zonă de lângă granița României cu Ucraina. Deși Google Maps arată o pădure deasă, jurnalistul a găsit acolo doar „cioturi și crengi împrăștiat”. Exploatare ilegală masivă de lemn Romsilva, compania forestieră de stat, gestionează aproximativ două treimi din pădurile României, având dubla misiune de a proteja parcurile naționale și de a exploata o resursă națională. Potrivit Inventarului Forestier Național, între 2014 și 2017 s-au tăiat legal 18 milioane de metri cubi de lemn anual. Însă „încă 18 milioane de metri cubi au fost tăiați ilegal în fiecare an”. Între 2010 și 2020, 600 de membri ai Gărzii Forestiere au fost agresați pentru că au intervenit împotriva tăierilor ilegale, iar șase au fost uciși. Conflictul om-animal din România „Problema urșilor” din România se agravează pe măsură ce oamenii se extind în habitatul carnivorelor mari. Noile drumuri întrerup rutele de migrație ale urșilor, iar noile așezări cresc contactul om-animal. Urșii învață să vadă oamenii ca sursă de hrană. Guvernul României va permite „vânarea a aproape 500 de urși până la sfârșitul anului 2025”. Vânătorii străini, în special germani, plătesc până la 20.000 de euro pentru a ucide un mascul mare. Totuși, nu există un consens privind numărul real de urși din România. Primarul din Băile Tușnad a educat localnicii, a investit în coșuri de gunoi anti-urs și a tăiat pomii fructiferi din oraș. Deși urșii nu mai intră în Băile Tușnad, alți primari români nu cer sfaturi, mulți politicieni și oameni de afaceri fiind implicați în afaceri forestiere corupte. Cum arată viitorul post-război pentru Ucraina și restul regiunii Planurile SUA și UE pentru Ucraina postbelică includ construirea unui „drum circular prin Carpați” pentru dezvoltarea regiunii. Thorpe avertizează că oligarhii vor construi stațiuni de schi „unde playboy-ii și fetele noii Ucraine vor aluneca fără efort cu viteză mare, în timp ce frații sau unchii lor stau acasă amărâți în scaune cu rotile”. Pădurile bătrâne generează bani rapid, în detrimentul alimentelor tradiționale și al modului de viață sustenabil. …..” Integral: https://www.libertatea.ro/
“De ce introduce România standarde pentru competențele digitale: 100.000 de cetățeni și 2000 de IMM-uri vizate în PNRR …. În nota de fundamentare a proiectului de OUG se arată și care este urgența adoptării acestui act. România și-a asumat prin PNRR două investiții:
- prima vizează dezvoltarea competențelor digitale de bază pentru 100.000 de cetățeni din comunități defavorizate (ținta 187 din PNRR)
- a doua vizează finanțarea a 2.000 de IMM-uri pentru a sprijini participarea angajaților la cursuri în domeniul competențelor digitale, în conformitate cu jalonul 189.
Aceste activități nu pot fi demarate fără un cadru clar care să definească standardele de competență, ceea ce face adoptarea de urgență a DigCompRo o condiție esențială, se menționează în document.
- „România trebuie să atingă până în Trimestrul II 2026 ținta nr. 187 (n.r. din PNRR), respectiv formarea a 100.000 de cetățeni care să dobândească competențe digitale de bază, această țintă necesitând emiterea unor certificate oficiale care să ateste participarea la programele de formare și detaliile privind conținutul și formatul acestora.
- În absența unui cadru unitar precum DigCompRo, autoritățile nu pot stabili conținutul specific al formărilor și nici nu pot raporta rezultatele către Comisia Europeană, ceea ce ar duce la neîndeplinirea obligațiilor asumate. (…)
- Termenul stabilit pentru formarea angajațiilor din cadrul celor 2000 de IMM-uri prevazute de către jalonul 189 este decembrie 2025, în acest sens este justificată urgența construirii registrului”, se arată în document. …..” Integral: https://hotnews.ro/
“Barometrul candidaţilor ....În toate aşa-zisele clipuri electorale repetate pe youtube fără nici o noimă, de îţi vine să borăşti, Antonescu arată ca un cîine jigărit, stors de vlagă, fără nici o licărire de viaţă în ochi, fără cea mai slabă intenţie de a se adresa electoratului. Recită sacadat şi prost nişte propoziţii tîmpe, goale de orice conţinut, destinate din capul locul neantului. Vorbe spuse fără nici o tragere de inimă cu care se laudă pe sine şi din care noi ar trebui să înţelegem că el este “candidatul ideal”: nu vrea război, nu trimite trupe în Ucraina, nu va face armata obligatorie, e cu tot sufletul pentru familia tradiţională, e religios mai ceva ca Maica Tereza şi crede în… mă rog, suntem în Săptămîna Luminată şi nu mai zic nimic, de frică să nu mă trăznească Ăl de Sus! În plus a găsit şi calul de bătaie mult visat: el vrea să fie primul preşedinte mediator între stat şi societate. Ca şi cum statul nu ar fi societate, iar societatea nu ar cuprinde şi statul! …..În sfîrşit, Ponta care, cînd nu dă cu stîngul în dreptul, dă cu dreptul în stîngul, şi cînd nu dă cu nici unul în celălalt, dă cu amîndouă în pămînt. Gafa monumentală prin care şi-a bătut singur, temeinic, cîte un piron de 16 cm, în fiecare talpă, odată cu anunţul măreţei sale “fapte de suflet şi de guvernare”, aceea de a salva Belgradul de la inundaţii, cu preţul inundării unor sate de prin România, a trecut. Evident, nu putea să rămînă singură. E urmată, îndeaproape, de replici multiple. Iar dintre ele, cea mai greţoasă este chestia cu biserica şi credinţa, neamul, renaşterea şi alte elemente de recuzită legionaroidă. O să ziceţi, acum, că de Simion nu zic nimic. Te pomeneşti că îl cruţ dinadins! Aş! El nu contează. Deloc. Cel puţin nu la primul tur. Acolo, e suveran! Pînă la primul tur de alegeri, nu mai contează nici cît negru sub unghie ce spune, ce nu spune, ce face, ce nu face. E deja în turul doi. …..” Integral: https://www.bursa.ro/
“Diferența care a făcut ca Maia Sandu să reușească și poate duce România într-o istorie gri .…. Alegerile prezidențiale care urmează sunt cruciale pentru poziționarea României, mai aproape de cercul care se construiește în jurul unei Uniuni Europene și a unui nou Occident, transformate și întărite în fața Rusiei sau mai aproape de zona gri în care sunt adunate democrațiile compromise, cu instituții de putere uzurpate și în care participarea politică a cetățenilor este rezervată doar momentelor electorale. Așa cum a explicat istoricul Armand Goșu la podcastul Punctul pe știri, atunci când democrația este redusă la momentul electoral, se creează una dintre condițiile de posibilitate ale regimurilor pseudo-democratice, și anume lipsa alternanței la putere. Liderii iliberali și autocrații merg mână în mână cu cartelizarea partidelor, pentru care câștigarea puterii nu duce la administrarea guvernării potrivit unui bine comun, ci la accesul la resursele statului, așa cum argumentează politologul Cristian Preda în studiul pe care îl semnează în volumul editat la Humanitas, Cum a rămas România fără președinte ales. „Cartelizarea partidului e un fenomen care privește un număr de partide care ajung frecvent la guvernare și care încearcă, prin diverse căi, să se eternizeze la guvernare. Adică să nu mai treacă în opoziție. Pe ce căi fac asta? Ridică, de pildă, pragul electoral sau adoptă o legislație care permite finanțarea de la buget a activităților politice, sau încearcă să controleze mass-media, astfel încât noii actori să nu poată pătrunde în bătălia pentru putere cu șanse. În acest sens se vorbește despre un soi de înțelegere tacită. Alteori poate să fi explicită, prin acorduri de guvernare care se întind pe o durată foarte lungă, de pildă, cu gândul de a nu permite intrarea unor noi actori în bătălia pentru poziții în guvern și, dacă se poate, pentru fotolii parlamentare. La noi, sistemul definește un asemenea fenomen, care este conturat, de altfel, după 2012. Noi asistăm la o asemenea cartelizare a partidelor după 2012, iar actorii principali sunt, evident, Partidul Național Liberal și, mai ales, Partidul Social Democrat. Lor s-a asociat și UDMR-ul în încercarea, cum spuneam, de a controla reprezentarea, de a obține un număr semnificativ de voturi și de mandate”. Or, această cartelizare care înseamnă o alternanță cât mai slabă la putere și o construcție politică prin care este garantată continuitatea la guvernare, direct sau indirect, este ceea ce Msocova caută și alimentează, cu materialul clientului. „Rusia are nevoie de o Românie destabilizată, care la un moment dat să fie sub controlul Rusiei, să ajungă în Serbia. Bulgaria are și ea mari probleme și atunci Rusia își va reface într-o altă zonă a globului un fel de lagăr socialist. …. Eu nu îmi închipui că România va fi acceptată în această familie de democrații reale care vor construi viitorul Occident după model federativ, cu Germania, cu Franța, Italia, Polonia, cu Danemarca, cu Olanda, cu Finlanda, cu Suedia, unde vor avea armată comună, finanțe comune. Vom fi într-o zonă în rândul al doilea, al treilea“, argumentează Armand Goșu. Românii au așadar în față alegerile pe care, până acum le-au trecut cu succes moldovenii, pentru că au înțeles miza de a nu se ține și cu dinții de parcursul european. …. ” Integral: https://spotmedia.ro/
“Replica UE pentru Trump: „Americanii nu au făcut asta din bunătatea inimii lor. Ați beneficiat în ultimii 70 de ani”. O dispută cu cifrele pe masa.….În al doilea mandat, Trump și consilierii săi apropiați și-au exprimat în mod repetat disprețul profund față de Europa. Ei consideră că bătrânul continent profită de SUA în ceea ce privește securitatea și comerțul, potrivit CNN. ….Într-un interviu pentru UnHerd, Vance a declarat: „Realitatea este – e dur de spus, dar e adevărat – că întreaga infrastructură de securitate a Europei, pe toată durata vieții mele, a fost subvenționată de Statele Unite ale Americii”. Vance a propus chiar anularea unui atac american împotriva rebelilor Houthi din Yemen, deoarece ar ajuta mai mult economiile europene decât pe cea americană. „Pur și simplu urăsc să salvăm din nou Europa”, a spus Vance. ….SUA au o vastă rețea de baze militare în Europa, cu aproximativ 80.000 de militari desfășurați aici. Strategia de staționare a trupelor americane mai aproape de zonele de conflict datează din al Doilea Război Mondial. Potrivit cercetărilor institutului academic Atlantic Council, ar costa contribuabilul american cu aproape 70 de milioane de dolari mai mult pe an să rotească forțele militare în și din Europa decât să le aibă staționate în Germania și Polonia. De investițiile uriașe ale SUA în apărarea Europei a beneficiat direct și economia americană. Din cele peste 175 de miliarde de dolari în ajutor pe care Congresul SUA le-a alocat Ucrainei de la începutul invaziei pe scară largă, peste 120 de miliarde au fost cheltuite direct cu companiile americane sau pentru forțele SUA, potrivit American Enterprise Institute. …. SUA și UE au cea mai mare relație comercială din lume, tranzacționând bunuri și servicii în valoare de 1,4 trilioane de dolari în 2023, potrivit celor mai recente date oficiale citate de CNN. Deși SUA au înregistrat un deficit comercial cu UE în ceea ce privește bunurile, au avut un excedent în servicii. …..” Integral: https://www.libertatea.ro/
“Singurul lucru care ar face Rusia să oprească agresiunea nu e în așa-zisul plan de pace al lui Trump. Am putea plăti un preț mai mare, pe termen lung Interviu Dacă am obliga Ucraina să încalce dreptul internațional și să dea teritorii care sunt ale ei Rusiei, atunci nu am face decât să încurajăm continuarea agresiunii ruse împotriva noastră, a europenilor. O înțelegere nesustenabilă cu Putin ne crește nouă costul pentru agresiunea Rusiei pe termen lung, atât economic, cât și în termeni de securitate, în următorii ani. …. Principalele idei:
- Cele două priorități pe care noi ar trebui să le avem în vedere în aceste negocieri sunt, în primul rând, respectarea dreptului internațional, care este important, esențial pentru securitatea europeană, pentru că avem o istorie complicată din acest punct de vedere. Și, în al doilea rând, interesele geopolitice și economice.
- Dacă mai există Occident și spațiu transatlantic comun de valori, atunci pare că Statele Unite încearcă să găsească o cale pentru a se retrage. Întrebarea mai degrabă pe care trebuie să ne-o punem este dacă era nevoie de aceste negocieri, de aceste întâlniri, de aceste discuții, de acest teatru, pentru că înainte de 20 ianuarie știam că sunt șanse reduse ca Statele Unite să mai continue ajutorul pentru Ucraina.
- Știm, în baza ultimilor trei ani de război pe scară largă, dar și în baza comportamentului Kremlinului din ultimele decenii, că singurul lucru care face Kremlinul să se oprească sunt niște măsuri împotriva Kremlinului, atât în ceea ce privește ajutorul militar pentru Ucraina care se luptă în acest context, cât și în ceea ce privește sancțiunile.
- Războiul se poate încheia doar atunci când Rusia o să oprească agresiunea militară.
- Până acum e clar că mijloacele pe care le-am ales nu au fost suficiente pentru a determina Rusia să ajungă la masa de negocieri.
- Atât pentru Ucraina, cât și pentru europeni, integritatea teritorială și dreptul internațional sunt esențiale și știm foarte bine că, dacă am obliga Ucraina să încalce dreptul internațional și să dea teritorii care sunt ale Ucrainei Rusiei, atunci nu am face decât să încurajăm continuarea agresiunii ruse împotriva noastră, a europenilor.
- Din punct de vedere al securității europene, suntem în situația în care fie ajutăm Ucraina să țină Rusia departe de granițele noastre, fie abandonăm Ucraina într-un format de pace nesustenabil din punct de vedere geopolitic, din punct de vedere economic, din punct de vedere al dreptului internațional. …..” Integral: https://spotmedia.ro/
“Ce ar însemna pentru România planul de pace propus de americani. Pîrvulescu: Ne-am afla într-o situație foarte complicată .…. Cristian Pîrvulescu: „Distanța este cât se poate de mică. România s-ar afla într-o situație geopolitică foarte complicată. Mult mai complicată decât este acum pentru că în acest moment Crimeea nu poate fi folosită de Rusia datorită atacurilor permanente ale dronelor maritime ucrainene, dar dacă pacea se restaurează lucrurile se schimbă. Pe de altă parte am văzut și atacurile de la Odesa care au avut loc în ultimele zile. În fond orașul era dorit de la început. Nimic nu ne spune că Vladimir Putin își va reduce pretențiile. Nu cred că acest plan de pace va fi realizat. Americanii se vor retrage pentru că este singurul lucru pe care îl pot face. România ar trebui să susțină linia pe care a mers până acum. Este în interesul României ca Ucraina să își mențină suveranitatea asupra teritoriilor”. …..” Integral: https://stirileprotv.ro/
“Un corporatist înlocuit de un robot la job nu înțelege de ce ăla nu ia pauze de țigară .…. Patrick Popescu, 35 de ani, „Business Process Coordinator Level III” – adică cel care muta tabele dintr-un Excel în altul – a fost informat că jobul lui va fi preluat de un robot numit „RBT-3000”, care „poate lucra 24/7 fără să întrebe dacă se poate opri aerul condiționat sau dacă există vinerea scurtă”. „Efectiv nu pricep”, este uluit Patrick. „Adică eu veneam la muncă devreme, îmi luam cafeaua de bun venit, mai fumam două-trei țigări să-mi limpezesc creierul după drumul cu metroul, iar până mă așezam la birou se făcea deja pauza de masă. Și-acum ce? Robotul stă ca un psihopat, nu clipește, nu scoate un cuvânt. Face task-uri fără să se plângă. Și nici pe lista de teambuilding nu s-a trecut. Ce-i asta, muncă sau distopie?!” …..” Integral: https://www.timesnewroman.ro/
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul

“Gabriel Liiceanu, despre candidații la alegerile prezidențiale din 2025: ”Ne aflăm în fața unei oferte extrem de precare” …..”
https://stirileprotv.ro/alegeri/prezidentiale/2024/gabriel-liiceanu-despre-candidatii-la-alegerile-prezidentiale-din-2025-ne-aflam-in-fata-unei-oferte-extrem-de-precare.html
“BREAKING Parchetul a făcut recurs împotriva deciziei unui judecător care a dispus anularea deciziei CCR de anulare a alegerilor prezidențiale din decembrie…..”
https://www.g4media.ro/breaking-parchetul-a-facut-recurs-impotriva-deciziei-unui-judecator-care-a-dispus-anularea-deciziei-ccr-de-anulare-a-alegerilor-prezidentiale-din-decembrie.html
“Mecanismul contestațiilor împotriva deciziei CCR, coordonat de o fostă judecătoare, acum influencer tiktok. Au urmat-o ofițeri MApN și familii întregi …..”
https://snoop.ro/mecanismul-contestatiilor-impotriva-deciziei-ccr-coordonat-de-o-fosta-judecatoare-acum-influencer-tiktok-au-urmat-o-ofiteri-mapn-si-familii-intregi/
“Gabriel Liiceanu, despre Donald Trump: Un ”președinte incult”, care dă dovadă de ”o formă uriașă de prostie” …..”
https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/gabriel-liiceanu-despre-donald-trump-un-presedinte-incult-care-da-dovada-de-o-forma-uriasa-de-prostie.html
“Augustin Zegrean, fost președinte CCR, după decizia Curții de Apel Ploiești: „În acest moment nu se mai fac alegeri”. Ce urmează
Fostul judecător și președinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a spus joi, 24 aprilie, pentru news.ro, că alegerile programate peste 11 zile nu mai pot mai avea loc și că singura soluție este ca instanța de apel din Ploieşti să motiveze rapid decizia și apoi CCR să o atace cât mai curând. „Este o hotărâre (n. red. – decizia Curţii de Apel Ploieşti) care anulează decizia din 6 decembrie a Curţii Constituţionale şi suspendă aplicarea deciziei Curţii Constituţionale, ceea ce este imposibil, dar ea există. Câtă vreme nu anulează cineva sentinţa judecătorului de la Ploieşti, nu prea se mai pot organiza alegerile de acum”, a afirmat fostul judecător al Curţii Constituţionale. Zegrean a adăugat că numai dacă decizia Curții de Apel Ploiești va fi motivată şi atacată rapid, abia așa se mai pot organiza alegerile din luna mai: „Dacă judecătorul motivează rapid sentinţa şi cineva o atacă rapid, se poate întâmpla (n. red. – desfăşurarea alegerilor prezidenţiale). Nu e obligatoriu să se stea 5 zile”. …..”
https://www.libertatea.ro/stiri/augustin-zegrean-ccr-decizia-curtii-apel-ploiesti-alegeri-anulate-2025-5282939
Da, da… activitate deliberata de inalta tradare… ordonata de orcii rasariteni cozilor de topor locale
https://hotnews.ro/decizia-judecatorului-de-la-ploiesti-nu-este-o-simpla-eroare-judiciara-ci-un-act-deliberat-care-pare-sa-reactiveze-un-scenariu-de-haos-deja-bine-cunoscut-1955506
Buna ziua
Aici despre justiția asta românească bazată pe drepți. Pardon. Drept.
https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/cum-a-fost-directionat-prin-inginerie-judiciara-dosarul-de-la-ploiesti-privind-anularea-deciziei-ccr-explicatiile-lui-cristi-danilet-3213095.
Cineva trage greu sforile .
PS II
A cuvântat și ăla care e șeful trezoreriei statului.
Cică oricare nou imprumut doar după alegeri și NOU guvern.
Ce intra sula cu prefectura , știe doar el. ☹️
Sunt alegeri prezidențiale ( pilotate) și deci nu se schimbă guvernul sau prim ministrul.
E doar tragere de timp .
E clar că Ciolacul , PSD-PNL nu vor să schimbe nimic.
Adevărul inconfesabil e ca se așteaptă votul la prezidențiale pentru a putea cere intervenție FMI în salvarea statului eșuat și falit .
“Constructorul naval Damen, acuzat de dare de mită și spălare de bani în Olanda. Au fost inculpați fondatorul companiei și fiul său, actualul președinte al Consiliului de Administrație
…..În dosarul de corupție, Damen și unii dintre directorii săi vor fi urmăriți penal pentru presupuse fapte de mită, fals și spălare de bani în legătură cu vânzarea de nave în străinătate, într-o perioadă cuprinsă între 2006 și ianuarie 2017.
Directorii inculpați sunt actualul președinte al Consiliului de Administrație, Arnout Damen, tatăl său, Kommer Damen, care a fondat afacerea de familie în 1967, și René B., care a condus consiliul între 2006 și 2019……”
https://hotnews.ro/constructorul-naval-damen-acuzat-de-dare-de-mita-si-spalare-de-bani-in-olanda-au-fost-inculpati-fondatorul-companiei-si-fiul-sau-actualul-presedinte-al-consiliului-de-administratie-1955676
https://hotnews.ro/ingerinta-in-suveranitatea-poporului-cum-motiveaza-judecatorul-alexandru-vasile-decizia-prin-care-a-desfiintat-hotararea-ccr-privind-alegerile-1955870
Orcul criminal care tradeaza la Ploiesti in justitie Romania, invoca “ingerinta in suveranitatea poporului”, in timp prin actiunea savarseste ingerinta in libertatea si suveranitatea poporului roman permitand activitatile rusesti de propaganda si destabilizare a sistemului juridic (asa cum este el) din Romania.
Cati orci scule de topor ale rasaritului mai sunt in justitia din Romania?… Acum pot fi numarati si listati.