Revista Presei – 24 Iulie / Colivia cu sticleţi
24/07/2013 | Autor theophyle Categorii: Stiri / Revista Presei |
Bună dimineata intr-o zi de miercuri. Vremea va fi frumoasă şi călduroasă, miercuri, în sud-vestul şi sudul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 … 23 de grade în nordul Moldovei şi în jur de 35 de grade, izolat, în Oltenia şi sud-vestul Munteniei. Cerul va fi variabil în regiunile nordice, estice, centrale, precum şi la munte, iar în restul teritoriului va fi mai mult senin. Izolat şi trecător, în nordul Moldovei şi al Carpaţilor Orientali, vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile minime se vor situa între 11 şi 21 de grade, mai scăzute în depresiuni spre 8 grade.
În Bucureşti, vremea va fi frumoasă şi călduroasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimă va fi de 16…18 grade.
Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 4209 RON; 1 USD = 3. 3571 RON; 1 EURO = 1. 3169 USD; Francul elvetian 3. 5726 RON. Gramul de aur 143.1439 RON.
Nemulţumirile Comisiei Europene după patru ani de acord: reforma companiilor de stat, sistemul sanitar, şomajul tinerilor şi absorbţia fondurilor UE. Procesul de privatizare şi restructurare a companiilor de stat este foarte lent şi ezitant, sistemul sanitar are o sustenabilitate fiscală limitată, iar serviciile medicale au o eficienţă redusă, în timp ce riscul acumulării de arierate, în special la nivel local, se menţine, conform evaluării experţilor Comisiei Europene (CE) la capătul a două programe economice succesive negociate cu autorităţile României şi catalogate altminteri oficial drept un „succes“. Din peste 40 de angajamente incluse în ultimul acord, Comisia a stabilit că mai mult de o treime sunt neîndeplinite sau doar parţial îndeplinite. Specialiştii de la Bruxelles au elaborat un raport de 130 de pagini în care analizează ultimele două acorduri cu România, din perioada 2009 – 2013. Cea mai mare parte a raportului analizează evoluţia reformelor structurale fără de sfârşit (din sănătate, energie, transporturi, piaţa muncii şi companiile de stat) şi politica fiscală. Rata ridicată a şomajului în rândul tinerilor, absenţa unor politici eficiente privind piaţa muncii sunt alte surse de nemulţumire ale Comisiei. De asemenea, deteriorarea calităţii activelor bancare continuă să îngrijoreze executivul de la Bruxelles. În particular, CE recomandă actualizarea mecanismului de lichidare a băncilor, în linie cu noile reglementări europene. În acelaşi timp, Comisia avertizează că România afişează încă cea mai mică rată de absorbţie din UE a fondurilor structurale şi de coeziune, din cauza lipsei de prioritizare şi a capacităţii administrative slabe.România a continuat să facă apel la ancora finanţatorilor externi (Comisia Europeană, FMI, Banca Mondială) pentru a-şi asigura credibilitatea pe pieţele externe, însă relansarea economiei a rămas firavă, privatizările au fost tergiversate, termenele stabilite pentru selecţia managerilor privaţi au fost mult decalate, iar reformele structurale sunt întârziate. Integral in Ziarul Financiar
Mişcarea Populară, pariul riscant al lui Traian Băsescu. Partidul girat de şeful statului a fost lansat oficial ieri, cu obiectivul declarat de a participa la alegerile europarlamentare din 2014. Scena politică din România s-a mai îmbogăţit cu un partid, după ce, ieri, Mişcarea Populară şi-a anunţat înscrierea la tribunal. Până la primul congres, care va avea loc în toamnă, partidul păstorit de Traian Băsescu a fost lăsat pe mâna unor foşti membri PDL. Deputatul Eugen Tomac a fost instalat preşedinte interimar, iar Teodor Baconschi şi Cristian Petrescu vor activa din postura de secunzi. Din echipa de conducere vor mai face parte Adrian Papahagi, fost candidat PDL la alegerile parlamentare, şi Dragoş Ciuparu, fost secretar de stat în timpul Guvernului Boc. „Majoritatea cetăţenilor nu mai au încredere în partidele politice. Noi vrem să fim ce alţii nu au putut fi. Vrem să fim adevărata voce de dreapta. Suntem un partid de orientare de centru-dreapta, care are drept obiectiv să recâştige încrederea oamenilor cinstiţi şi corecţi din această ţară“, au fost primele cuvinte ale lui Tomac în calitate de preşedinte. Totodată, liderul temporar al formaţiunii a reafirmat ataşamentul faţă de Traian Băsescu. „Suntem şi vom rămâne partenerii preşedintelui Traian Băsescu. Susţinem reformele pe care şeful statului român le-a demarat“, a spus Tomac. Dacă Fundaţia Mişcarea Populară le-a închis uşa în nas traseiştilor, în cazul partidului omonim interdicţia a dispărut. „Veţi regăsi în rândurile noastre şi oameni care poate au renunţat la alte partide. Acea interdicţie era pentru Fundaţie, nicidecum pentru partid. Cel mai important pentru noi este voinţa de a le reda românilor încrederea că există o alternativă“, a argumentat proaspătul preşedinte. Liderii Mişcării Populare au încercat să se disocieze din start de eticheta „Albă-ca Zăpada“, lansată de consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu în urmă cu câţiva ani, şi care prevestea lansarea unui nou partid de dreapta. „Nu suntem Albă-ca-Zăpada“, a spus, răspicat, Adrian Papahagi. Integral in Adevarul.
Ponta – resemnat, liberalii cer a treia suspendare. PNL ia în calcul iniţierea unui nou demers de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu. Premierul le propune liberalilor să-l ignore până la anul, când i se va termina cel de-al doilea mandat la Cotroceni. Interimatul lui Victor Ponta la Transporturi se dovedește mai complicat decât se aștepta acesta.USL a reacţionat, ca de obicei, pe două voci, faţă de decizia preşedintelui Traian Băsescu de a-l menţine pe Victor Ponta 45 de zile interimar la Ministerul Transporturilor. Liberalii l-au luat strâns în braţe pe candidatul lor, Ovidiu Silaghi, şi au fluturat ideea unei noi suspendări a preşedintelui. Ponta, în schimb, a anunţat că nu răspunde la provocări şi l-a chemat de urgenţă ieri pe fostul ministru, Relu Fenechiu, să-i dea meditaţii pe tema privatizării CFR Marfă, pentru care Băsescu i-a cerut să-şi asume responsabilitatea ca interimar la Transporturi. În PNL, o discuţie pe tema suspendării lui Traian Băsescu ar putea avea loc în a doua parte a lunii august, după cum a anunţat ieri Sorin Frunzăverde, actualmente vicepreşedinte PNL, fost, până în martie 2012, prim-vicepreşedinte PDL. Acesta a declarat că Traian Băsescu a redevenit „arogant”. „Cred că USL, evident pe cale parlamentară, chiar şi într-o sesiune specială, trebuie să înceapă demersul suspendării lui Traian Băsescu. Motive sunt suficiente, nu se poate coabita cu Traian Băsescu”, a declarat Frunzăverde. Liberalii au emis şi un co municat de presă în care anunţă că îşi menţin opţiunea, pe Ovidiu Silaghi, despre care şeful statului spune că a fost un ministru slab al Transporturilor în Guvernul Ponta 1. Integral in EVZ.
Extraordinara aventură a primarilor din Argeş „eliberaţi din PDL” prin venirea lui Băsescu la Costeşti. „M-au sunat şi mi-au spus «Hai, că e un pas spre Mişcarea Populară!»” L-au văzut pe Traian Băsescu la un târg de Sfântul Ilie. Unii mai de-apoape, alţii la televizor şi s-au simţit mândri. “Din 1936, în oraşul Costeşti n-a mai venit niciun preşedinte. Nici Ceauşescu n-a venit la Costeşti. Suntem mândri”. Ion Baicea, primarul din Costeşti, e mulţumit. A dat, până una-alta, lovitura de imagine. Apoi le-au zbârnâit telefoanele şi primarii PDL din Argeş s-au încolonat, ca la un semnal, să simtă gustul independenţei politice. După o noapte şi o zi, doar 2 din 24 au mai rămas în partid. Niciunul PDL-ist sadea. Unul e Florian Năstase, de la Căteasca, „venit de la PNL-eu la PDL-eu”, sincer admirator al PSD pentru că „ştie să ţină la oamenii lui”. Al doilea este Virgil Baciu, primarul din Corbi, şi el liberal la origine, plecat din ţară la momentul „eliberării”. „Acum i-a eliberat. Le-a dat libertatea de a-şi hotărî destinul politic. Le-a creat un avantaj, au puterea de a negocia. Puteam şi eu să profit de momentul ăsta, să fiu liber, dar sunt puţin confuz”, se recunoaşte, uşor resemnat, în expectativă.Mutarea din care mulţi nu s-au dezmeticit încă bine i-a scos cu un picior din PDL şi i-a adus la uşa Mişcării Populare la ţanc pentru marea lansare. Doar o coincidenţă, spune primarul din Costeşti: „M-a deranjat că s-a legat prezenţa preşedintelui de ce am făcut noi în Argeş”. Plan în toată regula, e convins cel din Corbi, ofertat şi el: “Cu siguranţă că a avut legătură cu prezenţa preşedintelui. Nu e nicio coincidenţă”. Integral in Gandul.
De ce este cercetat investitorul CFR Marfă de procurori. Omul de afaceri Gruia Stoica, patronul grupului de firme Grampet-Grupul Feroviar Român, care şi-a adjudecat CFR Marfă, este cercetat preliminar de DIICOT Iaşi, fiind suspectat de infracţiuni de criminalitate organizată, de evaziune fiscală şi de neîndeplinirea angajamentelor postprivatizare după preluarea societăţii Transbordare Vagoane Marfă (TVM) Iaşi, al cărei capital social provenea de la CFR Marfă. Infracţiunile ar fi fost săvârşite începând cu anii 2003-2004. Gruia Stoica ne-a precizat că a fost chemat la audieri la DIICOT în urmă cu circa trei săptămâni, după ce a câştigat CFR Marfă. „Mi se caută nod în papură. Prima dată cu evaziunea, acum cu postprivatizarea“, ne-a declarat Stoica. Stoica: Vinovaţi sunt cei de la CFR Marfă, care erau obligaţi să reclame neîndeplinirea obligaţiilor postprivatizare. Gruia Stoica a negat săvârşirea unor infracţiuni, el susţinând pentru RL că a preluat societatea Transbordare Vagoane Marfă Iaşi în 2003, de la CFR Marfă, prin Bursa Română de Mărfuri. De asemenea, dacă este cineva vinovat că nu s-au îndeplinit toate obligaţiile postprivatizare, atunci vinovaţii ar fi cei de CFR Marfă, care erau obligaţi să le reclame, ne-a declarat Gruia Stoica. Nici de criminalitate organizată n-ar fi vorba, spune Gruia Stoica, deoarece el nu s-a asociat pentru presupuse infracţiuni cu nici un director de la SC TVM sau CFR, pe care nici măcar nu-i cunoştea. „În 2004, de când spune procurorul DIICOT Iaşi că ar fi presupusele infracţiuni de criminalitate organizată, eu aveam la TVM doar 0,0015% din acţiuni (în nume personal, majoritatea acţiunilor fiind la Grupul Feroviar Român, pe care tot el le controla – n.n.) şi nu cunoşteam pe nimeni, nici măcar pe directorul general. Despre ce criminalitate organizată era vorba dacă eu nu cunoşteam pe nimeni?! Şi am achiziţionat aceste acţiuni pentru că atunci era legea asta – că pentru a fi societate pe acţiuni trebuie să fie minimum cinci persoane în firmă. Integral in Romania Libera
Omar Hayssam s-a reîntors de unde a plecat acum 2.742 de zile. Primul om acuzat de terorism în România a fost scos din ascunzătoarea Poliţiei după cinci zile şi a fost închis în Penitenciarul Rahova, de unde fusese eliberat pe 26 aprilie 2006. Teroristul Omar Hayssam a fost transferat, ieri, la Peniteciarul Rahova, după sosirea în țară. Timp de 21 de zile, sirianul va sta în carantină și va fi evaluat medical și psihiatric. Hayssam va fi evaluat de o comisie a penitenciarului care va decide în ce fel de regim își va ispăși pedeapsa. Primul om condamnat pentru terorism în România, Omar Hayssam, s-a reîntors, ieri, în Penitenciarul Rahova, închisoarea din care a fost eliberat în urmă cu peste şapte ani. Controversatul afacerist de origine siriană, acuzat şi arestat pentru răpirea, în martie 2005, a jurnaliştilor Marie Jeanne Ion, Sorin Dumitru Mişcoci şi Eduard Ovidiu Ohanesian a lipsit de la apel 2.742 de zile. Adus în ţară, a stat în arestul Poliţiei Române, încât nici măcar citaţiile trimise de Tribunalul Bucureşti nu l-au găsit. Omar Hayssam fusese chemat, ieri, în instanţă, în „Dosarul Bucovina”, fiind acuzat de delapidare, alături de fratele şi cumnatul lui. Tribunalul a trimis citaţii la Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) şi la Arestul Poliţiei, însă acestea s-au întors cu menţiunea că „nu se ştie locul de detenţie”. Cea care a plătit poliţele în această bulibăşeală a fost avocata lui Hayssam, amendată de instanţă cu 300 de lei pentru că nu s-a prezentat. Integral in EVZ
Informaţiile clasificate se protejează în România, ţară NATO, prin contravenţii. După ce a gafat divulgînd informaţii clasificate ca un amator în povestea repatrierii lui Omar Hayssam (da, Omar are şi cetăţenie română), premierul Victor Ponta a încercat o glumă de destindere a atmosferei: el nu poate să joace în filme cu Rambo sau cu cai înaripaţi care aduc condamnaţi din lună. Seninătatea premierului are o explicaţie foarte simplă: chiar şi dacă ar fi divulgat informaţii clasificate, Victor Ponta nu riscă decît o contravenţie. O amendă. În doar două zile (vineri, 19 iulie, şi sîmbătă, 20 iulie a.c.), premierul României a reuşit să se contrazică evident şi să mai şi admită, implicit, că a “sifonat” la televizor informaţii clasificate. Vineri, Ponta a dezvăluit locul din care şi mijlocul de transport cu care Omar Hayssam a fost adus la Bucureşti: “meritul instituţiilor implicate şi a celor care au ştiut – că nu au comunicat decât după ce avionul militar a aterizat la Bucureşti. (…) Am fost, evident, tot timpul informat şi când s-a plecat spre Siria şi când s-a întors.”. Sîmbătă, acelaşi premier nu a mai pomenit nici Siria, ca punct din care ar fi fost extras Omar Hayssam, nici avionul militar, despre care a declarat: “sunt informaţii la care, în acest moment, conform legii, are acces judecătorul cauzei şi probabil procurorul”. Aşadar, este vorba de informaţii clasificate. A doua confirmare a venit tot de la Ponta, tot sîmbătă: “Din moment ce eu şi cu dl. Duşa şi alţi miniştri am semnat, normal că ştim. Nu cunosc acest lucru sau dacă îl cunosc, oricum nu are acces la aceste informaţii, conform legii, decât judecătorul şi procurorul de caz”. Şi ministrul Apărării, Mircea Duşa, s-a referit, într-o declaraţie pentru presă, la caracterul secret al datelor: “Degeaba insistaţi, că v-am precizat că anumite informaţii sunt clasificate şi nu am să fac nicio precizare şi nu am să comentez acest subiect, mai ales că nu este treaba mea”. Integral in Romania Libera
Paleologu: “PDL ar trebui să caute uniunea cu Mişcarea Populară, dar Blaga nu e în stare să unifice“. Deputatul Theodor Paleologu consideră că PDL ar trebui să formeze front comun cu Mişcarea Populară pentru a lupta împotriva Guvernului USL, completând că preşedintele PDL, Vasile Blaga, “nu este în stare să unifice”. “Într-o logică sănătoasă, trebuie să ne unim împotriva Guvernului USL, să avem o listă comună la alegerile europene, dar e clar, pe zi ce trece e mai clar, că Vasile Blaga nu e în stare să unifice, că este un factor de diviziune. Dacă Eugen Tomac este preşedintele noului partid Mişcarea Populară este graţie atitudinii avute la Congresul din urmă, atitudine confirmată în lunile care au urmat, această excludere, marginalizare cu înjurături, în stil românesc, bădărănesc, mitocănesc, a tuturor celor care nu l-au susţinut pe Vasile Blaga. Aşa că este rezultatul unei atitudini sinucigaşe, după părerea mea”, declară deputatu, citat RFI. Paleologu adaugă că la Congresul PDL, Eugen Tomac, primul preşedinte al noului partid Mişcarea Populară, a fost criticat “într-un mod absolut scandalos şi total necolegial de către actuala echipă de conducere”. “Erau în competiţie Eugen Tomac şi Cristina Trăilă pentru poziţia de secretar executiv pentru relaţii internaţionale. Era evident pentru absolut oricine că Eugen Tomac era omul potrivit la locul potrivit. A fost dat la o parte în mod necolegial şi absolut inadmisibil, aşa că să nu ne mirăm că acum este preşedintele noului partid înfiinţat. Iată unde duce această atitudine închisă, de excluziune a celor care nu sunt entuziaştii actualei echipe”, a completat Paleologu. Integral in Adevarul.
Cum a debutat razboiul intre PDL si Miscarea Populara. Plus: mesaje catre Elena Udrea. In ziua inregistrarii Miscarii Populare s-au intetit atacurile la PDL si replicile iar una din tinte a fost Elena Udrea, care anuntase ieri inaintea tuturor ca miscarea se va inregistra ca partid avandu-l ca presedinte interimar pe Eugen Tomac, proaspat transferat de la partidul lui Vasile Blaga. Prima reactie la varful PDL a venit de la prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu. Acesta a scris pe blog ca “PDL va rezista atacurilor politice “fie ca vin din interior, fie din exterior” si ca “solutia adevarata vine din constructie politica, nu din rapt politic, din onestitate, nu din ipocrizie, din munca inteligenta, nu din improvizatie agresiva”, aluzie clara la Miscarea Populara. Atacurile la varf acopera insa agitatia din filiale, urmatorul front de atac dupa modelul Arges. Tot in cursul dimineatii, Toader Paleologu trimite, intr-un interviu pentru RFI, o torpila in directia lui Vasile Blaga: “Intr-o logica sanatoasa, trebuie sa ne unim impotriva Guvernului USL, sa avem o lista comuna la alegerile europene, dar e clar, pe zi ce trece e mai clar, ca Vasile Blaga nu e in stare sa unifice, ca este un factor de diviziune. Daca Eugen Tomac este presedintele noului partid Miscarea Populara este gratie atitudinii avute la Congresul din urma, atitudine confirmata in lunile care au urmat, aceasta excludere, marginalizare cu injuraturi, in stil romanesc, badaranesc, mitocanesc, a tuturor celor care nu l-au sustinut pe Vasile Blaga. Asa ca este rezultatul unei atitudini sinucigase, dupa parerea mea”. In fine, vine si momentul anuntului oficial ca Miscarea Populara s-a inregistrat ca partid. Liderii formatiunii se grabesc sa spuna ca Elena Udrea, inca deputat PDL, nu a avut mandat pentru a anunta lansarea partidului. “Fundatia este cea care a pregatit lansarea partidului, doamna Udrea nu a avut niciun rol in pregatirea statutului, programului partidului si nici in pregatirea listei Comitetului de Initiativa Nationala al PMP. Nimeni nu a mandatat-o pentru a face un anunt, si oricum l-a facut cu anumite dubii, rezerve”, a spus Marian Preda. Potrivit Agerpres, Preda a incercat o explicatie a anuntului facut de Udrea: “Probabil, doamna Udrea a avut o oglinda fermecata in care a intrebat: oglinda, oglinjoara care e cel mai frumos partid de dreapta din tara? Si cum i s-a spus ca nu e PDL, a anuntat ca a aparut un alt partid care probabil va fi cel mai important partid de centru-dreapta din Romania.” La randul sau, presedintele interimar al MP, Eugen Tomac, a tinut sa precizeze, intrebat daca o vede pe Udrea alaturi in PMP si chiar viitor presedinte al formatiunii: “Doamna Udrea este deputat in Partidul Democrat Liberal, din cate stiu eu. Deocamdata, din cate am observat, din declaratiile publice pe care le-a facut domnia sa, ramane membru PDL. Deci, m-as limita la a va raspunde acest lucru. Repet, obiectivul nostru este sa construim acest partid, sa le demonstram romanilor ca exista alternativa reala la haosul care exista astazi in tara’, a spus Tomac, citat de Agerpres. Tot catre Elena Udrea s-au indreptat si criticile unui vicepresedinte PDL. Cezar Preda a calificat anuntul facut luni de Elena Udrea, care a candidat la alegerile din mai impotriva lui Vasile Blaga, a pierdut dar a ramas in partid, drept “‘total lipsit de fair play, eleganta si altruism fata de PDL”. “Elena Udrea ar trebui sa iasa din aceasta duplicitate. De fiecare data cand constructia de la Cotroceni este criticata de membrii PDL, ca o haita se reped asupra acelei persoane, ca si cum n-ar avea voie sa critice sau sa spuna lucruri despre aceasta constructie”, a mai spus Cezar Preda. Integral La HotNews
Va urez o zi buna!
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
o zi buna tuturor.
Buna Dimineata Sare!
buna dimineata
iata inca un avantaj fiind in EU: identifica parte din problemele economiei romanesti;au propus si masuri de remediere…
dar cine sa le aplice? ponta teve?” shmenarii ” din partide?
ei ca ei si noi cum suntem obisnuiti 🙁
mp:
oare cat mai dureaza pana ce ” cel mai promitator-care deja a confirmat-( ma rog,prin tabloide glossy) om politic din pdl il preia”?
Buna intamplator,
si eu sunt curios 🙂
pentru interesati – Ştiri Externe: 24 iulie 2013 / Revolta bulgarilor
buna dimineata ! 😀
buna ziggy 🙂
Buna ziua,
toti isi dau cu parerea:
http://www.ziare.com/omar-hayssam/stiri-omar-hayssam/hayssam-transferat-in-romania-dintr-o-inchisoare-din-irak-vocea-rusiei-1247774
salut Cedric,
atata timp ca talharu e aici, chiar nu mai conteaza!
buna dimineatza,
proba!
buna, nikule 🙂
nu-i bre nevoie de probe – merge!
daca tot merge, nu pot sa m’abtziu sa constat ca d’na duduka e totusi prezenta in comitetu’ d’initziativa al pmp, prin ventrilogu’ ‘mnea’ei, petrescu si nu mai stiu cum, care duduka e si ‘mnea’ei ventriloaga stim noi cui, persoana insemnata, da’ nu beker, inca 😀
o sa aiba baietii si fetele de acolo o mare veselie pe drumul unei politici curate de dreapta (my foot)!~
“Probabil, doamna Udrea a avut o oglindă fermecată în care a întrebat: Oglindă, oglinjoară, cine este cel mai frumos partid de dreapta din ţară?”
zice d-l preda, presedinte ad interim de miscare.
deci nu ventrilog, ci oglinda oglinjoara!
nikule,
Preda e din nou dizident-blogger. Nu mai este presedinte, l-au pus pe tanarul Moldovean! Respectivul Preda a avut probleme doctrinare cu managementul 🙂
astia de la vocea rusiei ar trebui sa stie ca pentru a fi cititi/citati de ” presa romana” e mai lucrativ sa se ocupe de amorurile pitzipoancelor cu fotbalistii;
cel putin ar fi veridici
@theophyle 9 26
pariez ca nu mai tarziu de mijloc ianuarie;
perioada intre Sf Ion si mijloc ianuarie ,e perioada de ” criza de subiecte” si atunci chestia asta va ” umple golul”/asta daca lucrurile nu se precipita la ” congres”
Buna intamplator,
se poate desi cred ca o sa se intample mult inainte!
eu as zice ca vor lasa ceva timp sa ” pescuiasca bibani” si sa prinda in lat ” gugushtiuci”
nu stiu, am impresia ca in afara unor masochisti, lumea s-a cam lecuit!
Ce se mai lauda Ponta la sedinta de guvern! Asta nu e normal la cap si il ataca mereu pe TB.
In capul lui, totul e roz, lumea e incantata de politica guvernului, televiziunile “dusmane” mint cand prezinta situatia in negru.
Iti trebuie nervi tari ca sa il asculti.
buna ziua. ponta a gasit solutia sa se spele pe maini, trimite contractul de privatizare la CSAT . fuge ca dracul de tamaie de orice semnatura pe un contract 🙂
http://www.mediafax.ro/economic/proiectul-de-hotarare-de-guvern-privind-privatizarea-cfr-marfa-pe-agenda-sedintei-de-guvern-de-astazi-ponta-contractul-va-fi-transmis-si-csat-11148535
face pe el de frica 😆
Aveti aici vocea “kremlinului” 😆
http://www.evz.ro/detalii/stiri/democrat-liberalii-intre-miscarea-populara-si-pnl-blaga-inchide-lumina-1049067.html
De ce Kremlin, Theophyle? Ca nu ma prind, vad ca e semnat de Andronic.
un fel de parere pe care o detin de ceva timp. Omul a fost / este in slujba tuturor. Mare prieten a lui Adrian Nastase, Tariceanu, Geoana, Blaga, acum Udrea & Co. Om lipsit de credibilitate.
Multumesc pt. explicatii. Ce sa-i faci, “ca tot romanul. impartial”!
cedric,
marea mea durere ca noua generatie este sau plecata sau cei prezenti sunt oportunisti – genul Ponta, Gusa si respectivul de la EVZ.
Ponta: “vad ca orice om de afaceri care nu se inscrie in MP i se face dosar penal” (exprimarea ii apartine, nu foloseste dativul!). Asta cu referire la Gruia Stoica.
Din septembrie vom avea circ in loc de paine.
OTV isi va relua emisia in septembrie. Cum fenteaza Dan Diaconescu CNA
Acum, solutia gasita de Dan Diaconescu a fost achizitionarea unei licente in strainatate, mai precis in Italia, liderul PP-DD fentand astfel deciziile si controlul CNA care sunt exercitate doar pe teritoriul Romaniei si pentru licentele audiovizuale inregistrate in Romania.
Sursele citate afirma ca, deja, RCS&RDS si-a manifestat disponibilitatea pentru a prelua emisia „noului” post al lui Dan Diaconescu.
http://www.reportervirtual.ro/2013/07/otv-isi-va-relua-emisia-in-septembrie-cum-fenteaza-dan-diaconescu-cna.html
Spatiul Schengen
Nu este un secret ca Portul Constanta reprezinta cea mai mare poarta comerciala de intrare in Uniunea Europeana. Drept urmare, cand s-a pus problema accederii tarii noastre si in Spatiul Schengen, cancelariile occidentale au solicitat masuri exprese de securizare a Portului, mai ales ca existau informatii ca pe aici trecea „culoarul chinezesc”, canalul preferat prin care marfa de contrabanda asiatica inunda piata vestica. Asa a aparut Proiectul Trident, o structura de informatii care a fost creata la solicitarea si cu sprijinul britanicilor si nemtilor, pentru a fi un adevarat „varf de lance” impotriva traficului international. Numai ca, la un moment dat, BkA ( n.r. – este vorba despre Politia Criminala Germana) a anulat finantarea cu fonduri a proiectului, din cauza unor numiri ilegale la varful acestei structuri de elita. Alaturi de germani, care au protestat vehement fata de lucrurile incredibile care se petreceau in Politia Romana, si reprezentantii autoritatilor olandeze si britanice s-au aratat siderate ca, pe banii lor, sunt luati de fraieri de catre partenerii romani.
in respectivul document intrat in posesia noastra sta scris negru pe alb: „Se confirma ca in cadrul Proiectului Trident – Port Constanta au fost numiti un ofiter care nu a facut parte din structurile Politiei Romane si un ofiter care se afla in concediu pentru cresterea copilului”.
http://www.pesurse.ro/2013/07/24/documentul-care-a-blocat-intrarea-romaniei-in-sche.html
“Nu este un secret ca Portul Constanta reprezinta cea mai mare poarta comerciala de intrare in Uniunea Europeana”
alta ” descoperire” a ziaristilor romani;
cand naiba vor pune mana pe carte?sau sa realizeze ca romania nu e buricul lumii?
rotterdam,hamburg,antwerpen,pireu,gioia tauro…. sunt niste amarate de ” porturi pescaresti” in spatiul schengen
probabil ca au vrut sa spuna “cea mai mare poarta de intrare in U.E. a marfurilor de contrabanda…” pentru ca toate celelalte porturi sint securizate si super securizate…exceptie pot sa faca pireu, antwerpen, la care este actionar firma cosco: http://www.coscopac.com.hk/en/business.php?class_id=20
http://www.reuters.com/article/2013/01/24/us-mediterranean-powers-idUSBRE90N0F920130124?feedType=RSS&feedName=worldNews&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Reuters%2FworldNews+%28Reuters+World+News%29
si napoli http://www.coscos.com/
Postare noua – O placintă mult prea mică pentru toţi