Revista presei– 24 februarie / După dezastrul Ponta-2 urmează calamitatea Ponta-3
24/02/2014 | Autor theophyle Categorii: Stiri / Revista Presei |
Bună dimineata intr-o zi de luni. Valorile de temperatură se vor menţine mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă din an în cea mai mare parte a ţării, dar în special în vest şi nord-vest. Cerul va avea înnorări şi pe arii restrânse vor fi precipitaţii neînsemnate cantitativ, ziua mai ales în regiunile sud-vestice, iar seara şi noaptea în est şi sud-est. În zona de munte şi în estul ţării vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sud-est şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 12 grade, iar cele minime între -6 şi 4 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiuni. Izolat se va semnala ceaţă.
În Bucureşti, vremea va fi în general închisă. Trecător vor fi condiţii să plouă slab, iar pe parcursul zilei vântul va avea unele intensificări. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă, mai ridicată decât norma climatologică a datei, va fi de 0…1 grad.
Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 5173 RON; 1 USD = 3. 2955 RON; 1 EURO = 1. 3707 USD; Francul elvetian 3. 7021 RON. Gramul de aur 139.9522 RON.
Ponta, la Antena 3: Vreau să-l dăm jos pe Băsescu şi să guvernăm bine ţara. Premierul Victor Ponta le-a transmis, duminică seară, liberalilor că nu doreşte ruperea USL, dar că în eventualitatea în care acest lucru se va întâmpla îi va aştepta să se reîntoarcă pentru a guverna împreună. Totodată, premierul a subliniat că guvernarea ţării cât mai bine şi înlăturarea lui Traian Băsescu reprezintă cele mai arzătoare dorinţe ale sale. Continuarea proiectului USL este varianta cea mai bună. Domnul Antonescu m-a sunat joi seară, când eram la Chişinău. L-am sunat după aceea, dar era într-o emisiune. Evident că voi vorbi cu Crin Antonescu. Problema USL nu mai poate fi rezolvată doar de mine şi de domnul Antonescu. Trebuie să ne punem mai mulţi la masă. Sunt cei care au înfiinţat USL: în primul rând primii patru fondatori. Crin Antonescu, Dragnea, Stroe şi cu mine. Apoi ni s-a alăturat Daniel Constantin. USL a fost votat de 5 milioane de oameni. De aceea nu mai este o chestiune strict Antonescu-Ponta. Dincolo de declaraţiile războinice ale lui Antonescu, am mers pe varianta moderaţiei. Cei patru oameni propuşi îi numesc şi mâine dimineaţă. Antonescu spune că vrea altă structură a Guvernului. Structura guvernului o discuţi înainte cu prim-ministrul. Eu am aflat de la TV că vrei să schimbi structura guvernului. Dacă miniştrii liberali îşi vor depune demisiile eu voi numi în locul lor miniştri ai actualului cabinet şi voi aştepta timpul legal pentru ca decizia PNL să se schimbe. Cât e Traian Băsescu preşedinte eu nu-mi dau demisia. Nu vreau ca Traian Băsescu să numească alt prim-ministru. Eu nu-i pun lui Băsescu în mână o armă fundamentală. În 2009, când trebuia să-l pună pe Iohannis, l-a pus pe Croitoru. Dacă îşi dă domnulBăsescu demisia, atunci îmi dau şi eu. Integral aduce Adevarul.
Document: Toate modificările din Sănătate care intră în vigoare de la 1 aprilie. Pacienții, medicii, asigurările, sistemul. De la 1 aprilie intră în vigoare ultimul set de modificări (prin Ordonanță de Urgență) aduse la Legea Sănătății – schimbări care ar trebui să structureze ceea ce la nivelul ministerului se dorește a fi reformarea sistemului. Schimbările îi vizează pe toți actorii din sistem: pacientul, medicul, mecanimsul asigurărilor și infrastructura de sănătate.Noul pachet de servicii medicale de bază aduce, în esenţă, câteva modificări: liste de aşteptare pentru internarea în spital, controale medicale de prevenţie efectuate la medicul de familie şi tratamentul în ambulatoriu ca alternativă la internare. Alte exemple: gratuitate la anumite servicii stomatologice, care acum sunt contra cost, dar şi plata unor servicii (operaţia de cezariană, de exemplu) care acum sunt gratuite. Un singur pericol poate fi sesizat acum, cu 40 de zile înainte ca măsurile să înceapă să producă efecte: gradul de pregătire al medicilor de familie, esenţiali acum în gestionarea relaţiei pacient-sistem, care vor prelua practic greul noilor modificări. De cum vor putea aceştia să absoarbă şocul iniţial al modificărilor depinde succesul sau eşecul reformei sănătăţii. În cele ce urmează, o prezentare structurată a modificărilor la Legea Sănătăţii: Integral la Gurs de Guvernare
Cine urmează după Astra? Capital vă prezintă în premieră și detaliat cauzele pentru care Astra a fost introdusă în administrare specială și încearcă să răspundă la întrebarea „cine urmează?“ Săptămână fierbinte pentru piața asigurărilor din România. Autoritatea de supraveghere în domeniu a decis să declanșeze procedura de redresare financiară la o societate locală. Și nu este vorba despre orice asigurător, ci chiar despre liderul pieței, Astra Asigurări, care în urma deciziei Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) iese de sub controlul lui Dan Grigore Adamescu, urmând să fie condusă de un administrator special, compania KPMG. Președintele ASF, Dan Radu Rușanu, a fost zgârcit cu detaliile în ceea ce privește situația de la Astra, insistând că societatea aaajuns în administrare specială în principal din cauza unui deficit de rezerve și reasigurare, dar și ca urmare a unor împrumuturi acordate unor firme din grupul deținut de Adamescu (cel mai mare fiind un împrumut de aproximativ 23 de milioane de euro către societatea care editează România Liberă). Rușanu l-a făcut vinovat pentru amânarea rezolvării situației de la Astra pe fostul președinte al CSA și vicepreședinte al ASF, Daniel Tudor, care, la rândul său, a răspuns spunând că a controlat Astra timp de cinci luni. Pe de altă parte, milionarul Adamescu, patronul firmei de asigurare, a ales să răspundă acțiunilor ASF prin acuze politice și penale. El a mai susținut că, în urma preluării Axa România, tranzacție neaprobată de ASF, ar fi încasat 21 de mil. euro, sumă care ar fi stabilizat compania. În realitate, această sumă nu ar fi fost suficientă. În plus, compania Astra a mai arătat că rezultatele pe 2013 urmau să fie auditate de o companie din „Big Four“, deşi, potrivit informaţiilor Capital, compania solicitată, Deloitte, nu dăduse un răspuns ferm de acceptare a solicitării. Rapoartele de activitate ale Astra pe 2011 şi 2012 au fost auditate de societatea. Integral aduce Capital.
Dosarul examenelor trucate pentru funcţii de procurori-şefi: Se aşteaptă decizia Curţii Supreme, acum definitivă. Magistraţii de la Instanţa Supremă trebuie să ia luni o decizie în dosarul examenelor trucate pentru funcţiile de procuror şef, în care fostul procuror general adjunct al României, Gabriela Ghiţă, ar fi pus la dispoziţia procurorului Eugen Cojocaru informaţii strict confidenţiale, conţinând o parte din subiectele pentru examenul în cauză, pentru ca acesta să le furnizeze altui coleg – Sterian Guli. Anul trecut, foştii magistraţi au fost condamnaţi la doi ani, respectiv trei ani cu suspendare. Decizia Înaltei Curţi de luni este definitivă. Procurorii anticorupţie susţin că, în noiembrie 2007, Gabriela Ghiţă, procuror general adjunct la vremea respectivă, i-ar fi furnizat unui alt magistrat, Sterian Guli – şeful Parchetului Urziceni, o parte din subiectele de la examenul pentru promovarea în funcţia de prim-procuror la Parchetul Capitalei.Acelaşi concurs de promovare, care viza mai multe funcţii de conducere la parchetele din ţară, ar fi fost fraudat şi prin altă filieră. Un alt procuror de la parchetul general ar fi primit 50.000 de euro de la un alt candidat, pentru a-l ajuta pe acesta să obţină conducerea Parchetului Curţii de Apel Piteşti.Prima decizie în acest caz a venit în primăvara lui 2013. Atunci, Gabriela Ghiţă a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare. Colegul său de parchet, Gheorghe Dumitru, a primit trei ani cu executare. Magistraţii care şi-ar fi cumpărat promovarea în sistem, Sterian Guli şi Gheorghe Cerbeanu, au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare: doi ani, respectiv doi ani şi şase luni. Integral aduce Digi24
„Multor partide românești le lipsește profilul politic”. Raportor pentru Ucraina din partea Comisiei de Afaceri Europene a Bundestagului, creștin-socialul Bernd Fabritius, primul transilvănean ales în Parlamentul Germaniei, s-a întâlnit, zilele acestea, cu o delegație a PDL, partidul românesc membru al familiei popularilor europeni. Întâlnirea a avut loc între două runde de monitorizare a din ce în ce mai încinsei atmosfere de la Kiev. Tentația migrației trebuie minimalizată”. Bernd Fabritius: Am discutat despre ce poate face fiecare partid în parte pentru a se îmbunătăți situația în România. Discuția a început de la actuala dezbatere purtată în Germania: libera circulație a forței de muncă, migrația acesteia. A existat îngrijorarea că se vorbește prea mult și negativ despre România. Am încercat să dau lămuriri: dezbaterea nu se referă la o anume țară – nici la România, nici la Bulgaria – ci vizează cazurile de abuzuri la adresa sistemului de protecție socială. Și am impresia că partenerii de discuție sunt pregătiți să privescă, la rândul lor, în mod distinct subiectele. A existat puțină supărare, pentru că dezbaterea publică e concentrată foarte tare pe etnia romă – dar nu politicul a orientat-o în această direcție. Am reușit să lămuresc oarecum lucrurile: nu este vorba despre un anumit grup de persoane, ci despre protejarea libertății de mișcare a forței de muncă și despre a face ca acest principiu să fie acceptat la nivelul întregii Europe. A fost și o oportunitate să discutăm despre nevoia României de a mări capacitatea de incluziune socială a grupurilor aflate la marginea societății – de exemplu, a romilor. Aceasta ar putea reduce tentația migrației. Am discutat și despre tema scurgerii de specialiști – iar România trebuie să aibă principalul interes în a îmbunătăți situația în țară până la acel prag la care să nu mai existe nici un interes pentru exercitarea dreptului de a migra pentru un loc mai bun de muncă. Tentația migrației trebuie minimalizată până în acel punct în care oamenii să se simtă cel mai bine la ei acasă. Integral aduce Deutsche Welle
Liberalii se sacrifică pentru a-l face pe Antonescu preşedinte. Reprezentanţii PNL sunt dispuşi să iasă acum de la guvernare sperând că vor reveni. Între timp, aceştia arată cu degetul şi în curtea PSD, unde, spun ei, nu toată lumea îl iubeşte pe Ponta.Președintele CJ Ilfov, Marian Petrache, spune că liberalii ies acum de la guvernare cu șanse mari să revină la guvernare Lideri PNL din teritoriu au declarat pentru Evenimentul zilei că erau pregătiţi pentru ruperea USL, chiar dacă asta înseamnă că pierd nişte funcţii. Aceştia speră că îşi vor recâştiga electoratul şi că se vor putea întoarce la guvernare în scurt timp. Pe de altă parte, ei spun că nici în PSD nu e chiar armonie şi că sunt lupte pro şi contra Victor Ponta.”Nu e nimeni bucuros”Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache a ţinut să precizeze că PNL nu va pleca de la guvernare, ci va fi dat afară de PSD. “În acest caz o să fim cel mai important partid din Opoziţie. Este clar că PSD va da afară toţi oamenii PNL aflaţi pe funcţii de conducere. Dar, un partid cum este PNL nu poate să joace condiţionat”, a arătat Petrache.Citiţi mai mult: Liberalii se sacrifică pentru a-l face pe Antonescu preşedinte. Potrivit acestuia, pe termen mediu şi lung, PNL va avea de câştigat din acest lucru. “La guvernare ne-a fost imposibil să ne punem în aplicare politicile noastre. PSD a reuşit, în comparaţie cu noi, să-şi pună în practică politicile de stânga. Ne îndepărtăm de electoratul nostru. Nu e nimeni bucuros că ieşim de la guvernare dar participam la o guvernare care nu-ţi aducea nimic, crea nemulţumire în rândurile electoratului nostru. PNL iese de la guvernare cu şanse mari să revină la guvernare”, a arătat Petrache. Integral aduce EVZ
Penultima zi a ultimatumului dat de liberali: Soarta USL si a Guvernului inca se mai joaca. Luni este penultima zi a ultimatumului dat de liberali partenerilor de guvernare de la PSD pentru a ramane in USL si in Guvern. In cele doua zile decisive nu este anuntata insa nicio intalnire Ponta-Antonescu – luni si marti, presedintele PNL Crin Antonescu efectueaza o vizita oficiala in Austria, la invitatia presedintelui Consiliului Federal, Michael Lampel. Liderul liberal revine in tara marti seara, cand este convocata delegatia permanenta a PNL pentru a discuta iesirea de la guvernare. Aparent impaciuitoare, declaratiile de duminica ale lui Victor Ponta si Crin Antonescu au aratat mai degraba, in subtext, ca pozitiile lor sunt inflexibile. Premierul Victor Ponta a declarat duminica seara, la Antena 3, ca el spera ca “luni, marti”, sa se gaseasca o solutie pentru continuarea coalitiei USL, insa a subliniat, pe de alta parte, ca “Nu mi-am schimbat parerea ca as vrea sa ii am pe UDMR parteneri.” Crin Antonescu a declarat duminica dimineata, in emisiunea “Dupa 20 de ani” de la Pro TV, ca toti ministrii liberali vor demisiona din Executiv daca propunerile PNL in privinta Guvernului nu vor fi puse in practica pana luni, aratand ca inca spera sa nu se intample acest lucru. De cealalta parte, Victor Ponta a sustinut, duminica seara, la Antena 3, ca “Cei patru oameni propusi am vrut sa-i numesc in functie, ii numesc si maine dimineata, pe functiile pe care PNL le are in Guvernul pe care l-am votat. Structura Guvernului se discuta macar cu premierul, eu am aflat de la televizor ca vrea sa schimbe structura Guvernului”. Integral aduce HotNews
De ce nu mai este posibila resuscitarea USL. PSD si PNL, in pragul despartirii. Interesele electorale divergente ale PSD si PNL, in batalia pentru Cotroceni, dar si atacurile reciproce ar face o eventuala impacare mai costisitoare decat despartirea. Tensiunile din USL au escaladat pana in punctul in care o reconciliere pare imposibila. Cum cele doua formatiuni isi fac calcule separate, social-democratii se apropie de o guvernare alaturi de PC, UNPR si, eventual, UDMR. Ceea ce inseamna ca PSD va lua grosul pozitiilor pierdute de liberali. Noua majoritate pare dispusa sa voteze legi precum cea a amnistiei, care nu a avut sprijinul PNL. La rândul său, Crin Antonescu se află într-o campanie de atragere a alegătorilor care au votat cu Traian Băsescu în 2009, de al căror sprijin va avea nevoie într-un eventual tur II. Din acest motiv, un pas înapoi l-ar aduce într-o situaţie complicată: dacă USL nu se rupe, Antonescu tot nu poate fi sigur pe sprijinul PSD, dar credibilitatea, ca posibil candidat al dreptei, va fi afectată. Pe acest fond, Antonescu a adăugat, ieri un nou motiv de despărţire: a acuzat faptul că unii miniştri liberali au făcut jocurile lui Ponta, fapt care l-a obligat să-i scoată din Guvern.Şi tot ieri liderul PNL l-a avertizat pe Victor Ponta că îşi va pierde postul de premier dacă îl refuză pe Iohannis pe postul de vicepremier. Cu o zi înainte de expirarea termenului limită auto-fixat pentru negocieri, liderii PSD şi PNL se comportă ca şi cum deja s-au despărţit. Social-democraţii împart pe la colţuri posturile liberalilor din Guvern, în timp ce PNL ameninţă cu moţiunea de cenzură şi schimbarea lui Victor Ponta, din postul de premier, cu Klaus Iohannis. Un nou episod din războiul declaraţiilor s-a consumat ieri, când Crin Antonescu l-a avertizat pe Victor Ponta că, dacă nu îl numeşte pe Iohannis vicepremier, acesta va ajunge premier în locul său. “Îi transmit domnului Ponta un mesaj foarte simplu: să accepte ceea ce e dreptul nostru şi ceea ce-i spre binele domniei sale, să-l aibă pe Klaus Iohannis vicepremier decât, mai devreme sau mai târziu, Klaus Iohannis să devină premier. Integral aduce Romania Libera
Romania, tara catedralelor poleite cu aur ce n-a construit nici macar 10.000 de locuri in caminele pentru batrani. Risipa ce le face viata un Iad. In toata tara sunt 103 camine de stat, avand in total aproximativ 8000 de locuri. Cum nevoia e uriasa, guvernantii s-au gandit sa faca in acelasi timp o fapta buna si o economie. in 2011, chiar de ziua pacalelii, au inchis 67 de spitale si au propus transformarea lor in azile de batrani. Primarii urmau sa faca renovari pe banii comunitatii locale, iar guvernul sa plateasca salariile si cheltuielile de intretinere. O solutie minunata in teorie, dar nefunctionala in practica, fiindca costurile erau prea mari. Dupa ce primariile au renovat cladirile, cheltuiala finala cu fiecare pensionar ajungea la 2.100 de lei, din care statul suporta 1.400. Restul ar fi trebuit platit de varstnici care abia se descurca cu pensii de 3-400 de lei. Mai mult, conform legii, contributia pensionarului in caminul de stat nu poate depasi 60% din venit. Asa ca guvernul finanteaza camine de batrani fara batrani. Pentru acoperisuri aurite se gasesc bani. Alte 20 de camine nou construite din bani publici stau pustii de cativa ani. Autoritatile au ingropat in ele 400 de milioane de euro, dar n-au mai prevazut bani si pentru functionarea lor. In 2011, „Romania te iubesc!” atragea atentia asupra acestei risipe. In 2014, risipa continua. In zona Fagarasului, de exemplu, sunt sute de batrani parasiti iar caminul construit de guvern ar putea adaposti macar 50 de suflete. Cu toate acestea sta gol. Din cei 400 de mii de euro alocati unei cladiri goale, guvernul ar fi putut ajuta mii de batrani la domiciliu. Un exemplu rusinos de risipa si lipsa de coordonare:guvernul a cheltuit fara sa-i pese ce se alege de proiect, iar primaria nu e in stare sa administreze. Nici nu se pune problema unui parteneriat cu biserica. Catedrala cu acoperisul poleit cu aur, devenita emblema Fagarasului, are nevoie de bani pentru sfintire. In Italia, rai, in Romania, iad. Nimanui nu-i pasa de nevoile batranilor. Singura lor speranta e intoarcerea acasa a copiilor plecati in alte tari, unde ingrijesc parintii altora. In Italia, statul si biserica pun pret pe viata bunicilor. La biserica, doamnele de varsta a treia se intalnesc la un bingo si un pahar de sampanie. Parintele afla imediat cand un enorias e la ananghie. Daca nu poate plati o infirmiera acasa, batranul e ajutat sa ajunga la camin, unde administratori sunt calugarite catolice. Iar angajatii, infirmieri si asistente, sunt de obicei romani. Italienii si-au dat seama ca statul e cel mai prost administrator si prefera sa co-finanteze servicii de calitate in parteneriate public-privat. Integral aduce Protv
Topul celor mai mari bănci. Banca Transilvania, UniCredit, Raiffeisen şi ING au continuat să-şi crească activele, în timp ce liderii sistemului bancar BCR şi BRD au rămas pe trendul negativ din ultimii ani. Banca Transilvania şi-a consolidat locul al treilea în clasamentul cotelor de piaţă după active, ajungând la aproape 9% la sfârşitul lui 2013, în condiţiile majorării cu circa 8% a soldului creditelor nete. În cinci ani de criză banca specializată pe finanţarea IMM-urilor a câştigat 3,5 puncte procentuale la cota de piaţă, înregistrând cea mai mare expansiune de pe piaţă obţinută prin creştere organică, nu prin achiziţii. UniCredit a urcat în premieră pe locul al patrulea, mărindu-şi cota de piaţă cu o jumătate de punct procentual, până la 7,6%, inclusiv pe seama preluării unor active de retail în valoare de 315 mil. euro de la RBS. Banca de stat CEC Bank a alunecat pe 5, reuşind doar să-şi conserve cota de 7,4%, după ce a pus frână la achiziţiile de titluri de stat. Raiffeisen a sărit pragul de 7%, ajungând la un vârf record de 7,3% după ce în urmă cu aproape un an a cumpărat active de retail de peste 90 mil. euro de la Citibank. Cu toate acestea, austriecii nu au întrecut CEC Bank, dar s-au apropiat ameninţător. ING Bank a urcat două locuri în clasament, ajungând pe poziţia a şaptea la sfârşitul lui 2013. Semnificativă este creşterea cotei de piaţă la 5% – pragul care separă liga băncilor mari de restul jucătorilor, semnalizând atingerea unei mase critice de business, necesară sustenabilităţii pe termen mai lung. Spre deosebire de UniCredit şi Raiffeisen, ING a avansat exclusiv prin creştere organică. Poziţiile din vârful clasamentului nu se pot schimba uşor, însă cotele BCR şi BRD au continuat să se erodeze. BCR a pierdut aproape două puncte procentuale anul trecut, ajungând la un minim istoric de 17,5%, în timp ce BRD a ajuns la 13%, compensând scăderea creditelor nete cu 12% prin achiziţii de titluri. Integral aduce Ziarul Financiar
Va urez o zi buna!
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
o zi buna tuturor.
Buna dimineata Sare!
Buna dimineata,
este complicata si dubioasa situatia de la Astra. Se ridica un mare semn de intrebare, problemele erau de foarte mult timp, cu siguranta ca erau conoscute, de ce au actionat numai in momentul in care s-a deschis Cutia Pandorei la ASF? Sa intelegem ca daca nu erau “atacati” problemele erau cusute cu sapte lacate?
In rest,tara in deriva 🙂 daca si examenele pentru procurori sefi se trucheaza este clar, nu mai avem sanse sa ajungem natie normala, totul este construit pe nisipuri miscatoare.
Biserica ce interes ar avea sa construiasca camine de batrani sau orfelinate? Din pacate, cu riscul de a deranja, ne indreptam spre o forma de “fundamentalism” ortodox. Biserica, incet si sigur a intrat in jocul politic si manipuleaza la greu, folosind toate mijloacele avute la dispozitie.
scuze, zambariciul era 🙁
Buna mar,
dubioase toate povestile cu asigurarile. Eu cred ca fiecare trebuie sa-si controleze imediat portofoliul de asigurari si sa vada ce se intampla cu el.
legat de asigurari o poveste adevarata, asigurarile agricole 🙁 ploaia continua, care este faliment daca se instaleaza la recoltat, nu este considerata calamitate ptr. societatile de asigurari. asa ca te uiti pe cer si te rogi sa nu vina o perioada ploioasa, cu toate ca ai asigurare pe culturi, ca sa nu intri in faliment.
Si atunci pt. ce esti asigurat ?
Doar pt. paguba produsa de mistreti, cand dau iama in porumb? 🙂
grindina, furtuna, inghet tarziu de primavara, incendiu provocat de traznet.
Intotdeauna smecherii astia te asigura la chestii pt. care, dovedit statistic, pagubele/despagubirile sunt mai mici.
Probabil ca seceta/ploile sunt devastatoare, in comparatie cu celelalte.
Buna dimineata,
In sfarsit, Constantin Nicolescu, presedintele CJ Arges , a fost revocat din functie. Prefectul a semnat revocarea! (b1)
Incepe sfarsitul!
Buna Cedric,
nu avea nici o alternativa!
Saluare !
Acesti politicieni tembeli care au ajuns sa decida pt. noi toti au convingerea ca guvernarea este o problema de ambitii personale.
Pt. ca, de 24 de ani, li s-a permis orice.
In loc sa ii arunce din fotoliile producatoare de averi, gugustiucii se umplu de adrenalina cascand gura la “meciurile” lor.
Cata prostie poate sa incapa in mintile romanilor ! 🙁
Buna timi,
nu vad cum si cand nu o sa le mai mearga!
Buna dimineata!
Incepem saptamana politica in forta 😀
http://www.obiectiv.info/pdl-se-pregate-te-sa-faca-noi-alegeri-interne-pentru-desemnarea-candidatului-la-pre-edin-ie_32988.html
În cadrul unei conferințe de presă de la Iași, Theodor Stolojan a întărit ipoteza că după alegerile europarlamentare se va pune problema unei discuții importante cu toate partidele din opoziție, cu scopul de a desemna candidatul comun la prezidențiale. Iar în ecuația pedeliștilor, un loc aparte îl are liderul Senatului, Crin Antonescu, chiar dacă acesta are o bulină neagră din partea PDL-ului pentru că a fost actorul principal în acțiunea de suspendarea președintelui Traian Băsescu.
Însă acest mic defect reprezintă singura piedică a liderului liberal de a avea întru totul susținerea democrat-liberalilor și poate fi reparat, în viziunea lui Stolojan. Iar după cum arată scenă politică din ultima perioadă, atacurile multiple ale lui Crin Antonescu la adresa lui Victor Ponta și din ce în ce mai puține la adresa lui Traian Băsescu dovedesc faptul că există acest efort de „a îndrepta acea greșeală“. – See more at: http://www.obiectiv.info/pdl-se-pregate-te-sa-faca-noi-alegeri-interne-pentru-desemnarea-candidatului-la-pre-edin-ie_32988.html#sthash.pSTJ33XZ.dpuf
Si inca:
“Deputatul Elena Udrea a declarat, sâmbătă, că PMP ia în calcul ca PNL să susţină candidatul acestui partid în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale de la sfârşitul acestui an.”
Gata, traiasca alianta PNL-PDL si marea ‘batalie” la prezidentiale anuntata de Elena Udrea:
“”Dacă vorbim de posibilitatea de a susţine un candidat la Preşedinţie care să bată candidatul PSD, adică să îl bată pe Victor Ponta, atunci ar putea fi o situaţie de luat în calcul, pentru că orice rău este mai mic decât să avem un preşedinte pe următorii zece ani de la PSD”, a menţionat deputatul”.
Sa o creada mutu ca mai merge placa stricata “Votati ORICE [adica PDL-PNL], numai sa nu vina PSD”.
Salut Citi,
astia chiar ne iau de prosti amnezici!
Si Antonescu o sa verse o lacrima pt. …Predoiu ? 😆
sper ca intelege si el care este statutul lui adevarat 🙁
pentu interesati – Ştiri Externe: 24 februarie 2014 / Virusul revoluţionar se răspândeşte în lume
cred ca merita citit
http://ohanesian.wordpress.com/2013/07/02/adevarul-despre-premierul-victor-ponta-care-ne-zbarleste-parul/
buna ziua
trucarea examenelor in justitie:cazul este vechi ,s-a ajuns in faza finala
asigurarile:sunt curios daca cineva care incheie o asigurare e in stare sa inteleaga ce scrie in contractul ala de jde pagini cu cele mai mici litere posibile si cu formularile cele mai incalcite;e o capodopera de neclaritati;
ponta:asta nici nu mai merita sa asculti ce spune/citind ca el nu are timp sa se uite la teve e de-a dreptul obscen/sigur ca nu are timp sa se uite,el e tot timpul acolo
in rest ,gaia matzu cu jos basescu/dl pacalici,basescu nu mai candideaza
antonescu: o alta jigodie care -probabil-se va alia cu alte jigodii din “gashca”intitulata “dreapta”/probabil ca chestia asta din “politica”romaneasca =dreapta-stanga ,trebuie redefinita/dreapta sa fie cei care scriu cu mana dreapta isr stanga cei care scriu c mana stanga/ar fi mai corect si asa vom putea spune-corect-ca dreapta e majoritara
salut intamplator,
multe jigodii in tara asta. Din nefericire jigodiile de “dreapta” sunt la fel de toxice decat cele de stanga!
Mai toti sunt …ambidextri ! 🙂
ai dreptate, marionetele sunt manuite in acest mod – dreapta = sanga!
S-a emis mandat de arestare pt. genocid pe numele lui Ianukovici! (b1)
L-au lasat rusii din brate?
nu cred, dar nici nu-l iubesc prea mult. Nu a stiut sa pazeasca cascavalul!
Cica la Kiev i se zice “Ianucescu”!
inca nu l-au judecat si executat. Deci inca nu merita titlul!
E o prevestire!!
nu cred, Cedric.
Plesu :
“Pentru manipularea toxică a electoratului, ”ajutat” să-l deteste pe Băsescu şi să vadă mîntuirea în cuplul amoros Victor-Crin nu are nimeni de dat socoteală? Nu cumva am fost păcăliţi? Mai ştim oare ce gîndeşte, de fapt, dl. Antonescu despre ”misiunea” politică a liberalismului, el care a adus în partid ”eroi” dubioşi sau nătîngi din speţa Becali, Ilieşiu, Roşca-Stănescu? Mai putem crede ce ne spune Domnia Sa după ce îl vedem, acum, schimbînd drastic macazul, cînd e vorba de marele lui prieten, numit azi, ”mincinos şi obraznic” ? Dar Ponta? Cine e el de fapt? E pur şi simplu mai puţin inteligent decît pare? E manevrat de alţii? E iresponsabil? Cîrlan? Hahaleră ambiţioasă? Baschetbalist, copilot, dansator cu unduiri de cadînă (cum l-am văzut,odată, la televizor)? Şi, oricine ar fi, cum de a devenit el, pentru un partid important şi pentru o ţară întreagă, indispensabil? Despre televiziunile ”de front”, care au împins ţara la vot ca să iasă ”ai noştri” n-are rost să ne mai facem iluzii. Se vor juca, în continuare, nemilos, cu sufletele telespectatorilor lor, se vor simţi mereu îndreptăţite, mereu protejate de soartă, libere să ne aducă pe toţi în ţarcul bănoaselor lor convingeri. Par, oricum, să se amuze foarte bine împreună. Dar să nu ne grăbim. Tehnica, nou inventată, a auto-subminării, lucrează. Şi pariez de pe acum pe spectaculoase surprize…”
http://adevarul.ro/news/politica/o-lovitura-stat-originala-1_530a196ac7b855ff56985cb8/index.html
foarte bun!
Buna ziua,
Am citit un articol foarte interesant scris de domnul Turturica in Romania Libera si preluat de Revista 22:
http://www.revista22.ro/vine-tornada-38100.html
Din pacate, in toate scenariile prezentate de domnul Turturica lipseste orice referinta la domnul Ungureanu. Sa speram ca autorul nu are dreptate si ca domnul Ungureanu se afla inca “in joc”…
buna ziua,
Turturica este un oracol interesant. Din nefericire pentru el, nu veti gasi prea multe “prorociri” care s-au si implinit. Din cate stiu, MRU este in joc!
buna ziua ! 🙂
buna ziggy 🙂
ai scris mai sus : ” dubioase povestile cu asigurarile ” . fiecare cartel “politic” primeste finantare ( tender a finantat , a stat nitel inchis – apoi a predat ceva actiuni 😉 )- iar gruparile politice boicoteaza produsele a 2 companii care si fac treaba onest si investesc in resursa umana fara sa se amestece in politica . din cand in cand o ambasada atrage atentia asupra justitie si coruptiei din RO si mai pune cate o frana in calea “schengen” . nu e intamplator.
In mod normal trebuie sa treaca prin Parlament, poate va avea surprize Sau da o OU (G/M) – In cazul in care PNL se retrage de la guvernare, “voi initia si am acest mandat discutii pentru formarea unei majoritati care sa sprijine guvernul”
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-16675045-victor-ponta-daca-pnl-retrage-guvernare-mandat-pentru-negocia-alta-majoritate-parlamentara.htm
http://www.monica-macovei.ro/blog/2014/02/24/sorin-ro%C8%99ca-stanescu-a-pierdut-la-cedo-procesul-in-care-se-plangea-de-declara%C8%9Biile-mele-publice-acuza%C8%9Biile-lui-s-r-stanescu-au-fost-fabula%C8%9Bii-iar-adevarul-a-invins/
uite bre ca mai traieste si Macovei. Pna astazi din ziua cand a pupat papucul lui Blaga a pus batista pe tambal. Inca o sinecurista! Traiasca joburile de la Bruxelles>
a depus un proiect de lege pentru diminuarea numaruli minim de membri pentru infiintarea unui partid de la 25.000 la 500.
De laudat initiativa, insa fara sanse, tardiva si doar de imagine.
PDL si ea insasi nu au avut deloc initiativa cat au avut puterea si puteau schimba legea 14/2003. Baronii PDL nu aveau nici un interes.
Salutare din nou! 🙂
Stiri pe scurt:
1. Azi a aparut in M. Oficial legislatia secundara (Hotarari de Guvern) pentru alegerile europarlamentare. Data limita de anuntare a aliantelor electorale este 4 martie, si data limita pentru anuntarea candidaturilor e 27 martie.
2. Prevederea care intentiona introducerea unei “inregistrari prealabile” pentru cetatenii romani din diaspora NU mai fost introdusa in OUG 4/2014 (cum s-a zvonit) si NU apare nici in legislatia secundara de azi.
Prin urmare, NU va fi necesar ca diaspora sa se “inregistreze”. Guvernul a dat inapoi. De ce? Nu stiu? Va putea reveni cu prevederea asta in toamna, la prezidentiale? Posibil.
117 ordonate de urgenta intr-un an, la fiecare 3 zile au emis o OU.
http://www.evz.ro/detalii/stiri/judecatorii-daniel-morar-si-stefan-minea-117-oug-adoptate-in-2013-e-imposibil-ca-statul-1083927.html
Rasul curcilor:
http://www.ziare.com/victor-ponta/premier/secretarul-de-stat-la-educatie-stefania-duminica-data-afara-de-ponta-pentru-plagiat-1284449
Tupeu maxim!
Eu nu inteleg nimic dinstirea asta : cand a avut accidentul vascular doamna Campeanu, inainte sau dupa intalnirea cu Ponta, inainte sau dupa deplasarea la Deva?
http://www.ziare.com/mariana-campeanu/ministrul-muncii/ponta-ministrul-muncii-a-suferit-un-accident-vascular-1284440
Cred ca “uite-asa o barba -avea si asa o pieptana”!
buna ziua. de ce nu forteaza opozitia alegeri parlamentare in colegiile vacante? nu ar costa nimic daca s-ar tine odata cu europarlamentarele. cumva ponta trebuie obligat sa respecte legea.
salut pe toata lumea,
postare noua – Amintiri despre Antonescu – viitorul şef al opoziţiei de “dreapta”