Revista Presei – 22 iulie. Iepurele Iohannis si tinichelele din coada lui
22/07/2014 | Autor Cetatean Categorii: Stiri / Revista Presei |
Buna dimineata intr-o zi de marti, 22 iulie. Marţi, vremea va deveni instabilă în majoritatea regiunilor. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie pe arii relativ extinse în vestul, centrul şi nordul ţării. În restul teritoriului, vremea va rămâne călduroasă, iar fenomenele de instabilitate atmosferică se vor semnala izolat, după-amiaza şi noaptea. Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp, iar izolat 40 l/mp şi se va semnala grindină. Temperaturile maxime, în scădere în regiunile vestice şi nordice, vor fi cuprinse între 23 de grade în nordul Moldovei şi 34 de grade în Dobrogea şi în sudul Munteniei, iar cele minime se vor încadra între 14 şi 23 de grade. In capitala vremea se menţine călduroasă, cu o maximă termică de 33…34 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în timpul nopţii, dar condiţiile pentru averse şi descărcări electrice vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 18…19 grade.
Cursul valutar oficial al BNR il aflati aici
Băsescu: Rusia e partenerul TERORIŞTILOR în operaţiunea legată de uciderea a 298 de persoane. UE putea face mai mult privind conflictul din Ucraina. Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că teroriştii care ocupă Doneţk şi Lugansk şi, în mod egal, Rusia, sunt responsabili pentru criza din Ucraina şi pentru doborârea avionului prăbuşit vineri, şi că, “din păcate, Federaţia Rusă este partenerul teroriştilor în această operaţiune legată de uciderea a 298 de persoane”. Preşedintele Traian Băsescu a declarat că Uniunea Europeană trebuia să facă mai mult în ceea ce priveşte conflictul din Ucraina, spunând că sacţiunile trebuia introduse “de multă vreme”, pentru a descuraja “lejeritatea cu care Rusia alimentează conflictul generat de terorişti în estul Ucrainei”. “Problema este: care este responsabilitatea Uniunii Europene? Putea să facă mai mult decât a făcut până acum? Iar răspunsul meu, categoric, este da. Sancţiunile trebuiau introduse de multă vreme, sancţiuni aspre, economice, care se descurajeze lejeritatea cu care Federaţia Rusă alimentează conflictul generat de terorişti în estul Ucrainei”, a spus Traian Băsescu. Preşedintele a menţionat că “întotdeauna au fost argumente de genul: o ţară are investiţii mari, altă ţară are de livrat echipamente sofisticate, altă ţară este dependentă de gaze, altele, pur şi simplu au spus că e e bine să fii bine şi cu Uniunea Europeană şi cu Federaţia Rusă în acelaşi timp şi să ai o poziţie moale”. “Cu certitudine, argumentele economice sunt extrem de importante, dar, în Uniunea Europeană, noi vorbim despre valori”, a afirmat preşedintele Traian Băsescu. El a continuat, pe un ton ridicat: “Orice politician european vă va vorbi despre valori şi aş vrea să ştiu care este cea mai mare valoare a Uniunii Europene? Nu cumva cea mai mare valoare a Uniunii Europene este cetăţeanul european? Nu cumva cea mai mare valoare este siguranţa cetăţeanului european? Sigur că avem şi valori economice, că prosperitatea europenilor şi bunăstarea se asigură din relaţii comerciale, dar s-a ajuns la un punct în care am avut de optat între siguranţa cetăţenilor şi interesele economice. Este timpul ca Europa să pună pe primul plan siguranţa cetăţenilor ei”, a precizat Traian Băsescu. Integral pe Mediafax.
ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Klaus Iohannis – iepurele carnivor care l-a mîncat pe Crin Antonescu. Cu 111 voturi pentru el și 55 de voturi pentru Crin Antonescu, Klaus Iohannis a fost desemnat candidat al PNL la prezidențiale. Crin Antonescu s-a arătat fericit de cele 55 de voturi primite. Dacă luăm în calcul și pe cei absenți, presupuși speriați la gîndul de a vota împotriva noului șef, putem spune că fostul președinte are motive să fie fericit. Partidul nu l-a alungat de tot. Admiratorii săi din presă, din politică și din electorat se întrec în a susține că dracu nu-i atît de negru. Da, nu-i atît de negru, dar tot drac rămîne. Cu sau fără aceste voturi, din punct de vedere al realităților fără fard, e limpede: Crin Antonescu, cel pe care anul trecut pe vremea asta, mulți îl vedeau deja viitorul președinte al României, a ieșit din joc. Duminică seara, la premiera TV pe care a constituit-o analiza din Chioşc (nu cel de la Marienbad, cel din Găgeşti-Deal), făcută la Realitatea tv împreună cu Rareș Bogdan, a venit vorba despre Klaus Iohannis sau, mai precis, despre rolul lui Klaus Iohannis, în dezastrul din destinul politic al lui Crin Antonescu. Am zis cam așa: Eu n-o să-l votez în viaţa mea pe Klaus Iohannis. Nu votez un asemenea om. Da, știu din Istorie, că-n lupta pentru Putere nu există sentimente. Nu există duioșie, milă, nu există recunoștință, nu există loialitate. În judecarea politicienilor, eu păstrez criteriul minimei morale. Un președinte trebuie să aibă măcar cîteva principii peste care să nu poată trece. Dacă nu le are, dacă pentru el, totul e permis, cine-mi spune că nu va proceda cu țara așa cum a procedat cu concurenții și adversarii săi politici?! Să mă explic acum, în scris. Integral pe EVZ.
Avion doborât în Ucraina: Insurgenţii proruşi au predat cutiile negre unui reprezentant al Malaysia Airlines. Insurgenţii proruşi au predat, luni noapte, cutiile negre ale avionului care efectua cursa MH17 şi a fost doborât în estul Ucrainei, unui reprezentant al companiei Malaysia Airlines, informează corespondentul special al postului Prima TV, Marius Saizu. Un oficial al companiei Malayisia Airlines a mers luni la Doneţk pentru a se întâlni cu reprezentanţii insurgenţilor proruşi care sunt de acord cu predarea cutiilor negre, relatează de la faţa locului corespondentul Prima TV, Marius Saizu, singurul jurnalist român care a ajuns la locul accidentului chiar din ziua tragediei aviatice. La Park Inn, locul unde a avut loc evenimentul, a fost chemată şi presa acreditată la Donbass Comandament, nume sub care este cunoscută fosta prefectură. Corespondentul special prezintă două filmări ale pregătirii predării celor două cutii negre şi cu oficialul Malaysia Airlines venit să preia cele două obiecte. Totodată, separatiştii au anunţat în faţa presei instituirea unui armistiţiu pe o rază de zece kilometri în jurul locului prăbuşirii aparatului aparţinând companiei Malaysia Airlines, potrivit AFP. Ştirile Prima TV de la ora 18 de marţi vor prezenta filmări în exclusivitate realizate la fata locului. Integral pe Adevarul.
Duplicitatea Europei în faţa lui Putin: sancţiunile merg mână-n mână cu contractele militare ale Franţei şi Germaniei cu Rusia. ANALIZĂ GÂNDUL. Puterea Europei de a sta unită în faţa agresiunilor şi încălcărilor de reguli internaţionale comise de Rusia în Ucraina este pusă la îndoială tot mai vehement de către partenerii de peste Ocean, dar şi de cei din “prima linie” în ce priveşte apropierea geografică de Rusia – statele baltice, Polonia şi mai nou România, după discursul de luni seară al preşedintelui Traian Băsescu. Cu toate că a găsit resursele politice de a vorbi pe o singură voce şi de a impune sancţiuni de călătorie împotriva unor oficiali ruşi, precum şi câteva îngheţări de bunuri ale unor companii ruseşti, Uniunea Europeană nu pare dispusă să meargă mai departe, în ciuda tragediei de săptămâna trecută, când o rachetă trasă din teritoriul controlat de separatiştii proruşi din Ucraina a doborât avionul Malaysia Airlines şi a ucis 298 de persoane. Cele mai grăitoare exemple europene ale acestei duplicităţi sunt Franţa şi Germania. Cele două mari puteri europene nu doar că îşi văd în linişte de contractele comerciale profitabile cu Rusia, dar (în special Franţa) nici nu dau semne că doresc să pună punct contractelor de export de armament către Moscova. Franţa nu renunţă la contractul de 1,2 miliarde de euro pentru livrarea celor două nave de război Mistral, iar Germania a încheiat deja construcţia unei baze militare supermoderne în regiunea Volga.În contextul crizei din Ucraina, declanşată încă de la sfârşitul anului trecut şi ajunsă la un maximum de tensiune în primăvara acestui an, prin ciocnirile militare între “trupele antiteroriste” de la Kiev şi separatiştii proruşi din estul Ucrainei, înarmaţi şi susţinuţi de peste graniţă, de Rusia, comunitatea internaţională a început să aplice împotriva Rusiei o strategie non-militară, de sancţiuni menite să o descurajeze să întreţină şi să inflameze starea de conflict armat din estul Ucrainei. SUA şi UE deopotrivă au impus sancţiuni de călătorie mai multor oficiali de rang înalt şi oameni de afaceri de la Moscova, din Crimeea şi din estul Ucrainei, precum şi îngheţarea unor bunuri financiare ale anumitor firme ruseşti cu operaţiuni în Occident. Integral pe Gandul.
Iohannis, pariul riscant al dreptei. Klaus Iohannis a fost desemnat, ieri, candidatul PNL la alegerile prezidențiale. Pentru a deveni prezidențiabilul dreptei, Iohannis urmează să se confrunte cu candidatul PDL, Cătălin Predoiu. Liderul PNL, Klaus Iohannis, a fost votat, ieri, de Delegația Permanentă, drept candidatul partidului la alegerile prezidențiale din noiembrie. Pentru Klaus Iohannis au optat 111 membri ai Delegației Permanente, în timp ce pentru Crin Antonescu au votat doar 55. Iohannis urmează să fie măsurat în sondaje alături de Cătălin Predoiu, candidatul democrat-liberalilor, iar la începutul lunii august PNL și PDL vor anunța prezidențiabilul comun. Analiștii politici contactați de “România liberă” au încercat să decripteze care sunt plusurile și minusurile lui Iohannis în cursa pentru Cotroceni. Aceștia susțin că Iohannis poate obține voturile electoratului de dreapta, are o imagine de nou venit în politică și este avantajat de statutul de etnic german. Principala sa problemă este procesul cu ANI, dar poate avea dificultăți și într-o confruntare televizată cu Victor Ponta. De asemenea, el nu poate fi sigur de sprijinul întregului PNL. Pe de altă parte, Iohannis nu este lipsit de vulnerabilități. “Principala sa problemă este procesul cu ANI. Dacă pierde iese din cursa pentru Cotroceni, iar dacă procesul nu se termină înainte de alegerile prezidențiale va fi o cale de atac pentru adversarii săi”, afirmă Mircea Kivu. Pe de altă parte, el a menționat faptul că, într-o confruntare televizată cu Victor Ponta, Crin Antonescu “s-ar fi descurcat mai bine, comparativ cu Iohannis”. Pe de altă parte, Barbu Mateescu crede că, atât timp cât imaginea lui Iohannis se bazează “mai degrabă pe un mit”, totul depinde de capacitatea de a-și articula programul și identitatea. “Există acest risc ca mitul să nu reziste în momentul în care Iohannis va trebui să își prezinte mai clar programul”, crede Mateescu. Integral pe Romania Libera
Pieţele de la Bucureşti încep să simtă tensiunea de la Est: euro creşte la 4,45 lei, iar bursa scade. Pe fondul reinflamării tensiunilor din Ucraina, cotaţia euro îşi continuă ascensiunea spre nivelul de 4,45 lei, prag pe care nu l-a mai atins de trei luni. Pieţele financiare de la Bucureşti au reintrat din nou sub o uşoară presiune odată cu escaladarea conflictului din Ucraina şi reapariţia nervozităţilor pe pieţele financiare mondiale, cursul leu/euro apropiindu-se luni de pragul de 4,45 lei/euro, un nivel care nu mai fusese testat din aprilie. În ultimele zece zile cursul a crescut cu 1,4%, o variaţie destul de importantă. Bursa de la Bucureşti, măsurată prin indicele BET al principalelor zece acţiuni, a pierdut 1% săptămâna trecută, iar ieri a mai marcat un uşor declin de 0,1%. Singurul lucru pozitiv în acest context este faptul că BNR ţine dobânzile la lei jos. Reinflamarea tensiunilor din Ucraina, dar mai ales a celor dintre Rusia şi Occident după de separatiştii proruşi din estul ţării care au doborât joi cu o rachetă un avion al Malaysia Airlines, vine în contextul în care pieţele din regiune începuseră să resimtă încă de la începutul săptămânii trecute o reducere a apetitului pentru risc al investitorilor străini. Investitorii văd din nou în aur un refugiu, cotaţia acestuia câştigând 1% în doar trei zile. Analiştii spun că în contextul ultimelor evoluţii este inevitabil ca pragul de 4,45 lei/euro să nu fie atins, dar se aşteaptă la stabilizarea situaţiei după depăşirea acestui nivel. Euro nu mai trecuse peste 4,45 lei din 30 aprilie. BNR a publicat ieri un curs de 4,4488 lei/euro, cu aproape un ban peste nivelul de vineri, dar la finalul şedinţei cotaţiile pe piaţa interbancară erau sub acest nivel. „Cele mai recente mişcări ale cursului sunt în zona 4,45 lei/euro, ceea ce infirmă ideea noastră anterioară conform căreia leul va atinge pragul de 4,35 unităţi/euro înaintea celui de 4,45 unităţi/euro. Totuşi, pe termen scurt observăm că leul nu a depăşit în mod semnificativ pragul respectiv odată ce acesta a fost spart şi ne aşteptăm la o oarecare stabilitate în următoarele sesiuni“, comentează Vlad Muscalu, economistul-şef al ING Bank. Integral pe Ziarul Financiar.
Investiţiile străine directe au scăzut în ultimii doi ani sub nivelurile înregistrate în timpul crizei! Deşi începutul de an a adus o relativă îmbunătăţire în ceea ce priveşte sumele atrase de peste hotare de economia românească, avem mici şanse să redevenim curând o destinaţie preferată pentru capitalurile străine. În primele cinci luni ale acestui an, investiţiile străine directe au totalizat circa 1,1 miliarde de euro (în creştere cu 14% faţă de perioada ianuarie-mai 2013), arată estimările Băncii Naţionale. Sunt puse la socoteală participaţiile la capital (inclusiv profitul reinvestit) plus creditele intra-grup. Statisticile Registrului Comerţului (care iau în calcul doar capitalul social subscris net) indică un nivel relativ similar al investiţiilor străine directe (ISD) în perioada ianuarie-mai: 988 de milioane de euro, cu 33% mai mult decât în acelaşi interval al anului precedent. Cu alte cuvinte, ambele instituţii ne spun că veştile sunt bune şi că în prima parte a lui 2014 au intrat în ţară mai mulţi bani decât în prima parte a anului trecut. Iar dacă trendul se menţine, am putea contabiliza pe 31 decembrie investiţii străine nete de peste trei miliarde de euro indiferent de modul de calcul. Asta deşi, per ansamblu, cele două metodologii duc la rezultate semnificativ diferite. Astfel, potrivit Registrului Comerţului, soldul investiţiilor străine directe era la 31 mai 2014 de 38,7 miliarde de euro, în timp ce calculele BNR indicau un sold ISD de 62,9 miliarde de euro la aceeaşi dată. Cauzele pentru care nu trebuie să ne mai aşteptăm la fluxuri semnificative de bani străini în economie sunt variate. Însă probabil că principala nemulţumire a oamenilor de afaceri este, în continuare, totala impredictibilitate a politicilor publice. „Sunt adoptate acte normative insuficient fundamentate sau au loc schimbări frecvente în legislaţie, în special în domenii strategice cum ar fi fiscalitatea, fără a da un timp rezonabil de implementare. Mediul economic resimte pe deplin impactul lipsei de transparenţă în procesul decizional, impact ce se reflectă şi în menţinerea la un nivel redus al investiţiilor directe“, spunea recent Steven van Groningen, vice-preşedinte al Consiliului Investitorilor Străini. Instabilitatea politică joacă şi ea un important rol descurajator. Şi nu doar în România, unde ultimele 27 de luni ne-au adus căderea unui guvern, suspendarea preşedintelui, spargerea majorităţii şi o campanie electorală perpetuă (care urmează a culmina în toamnă cu alegerile prezidenţiale), ci şi în alte state din regiune. Integral pe Capital.
Va urez o zi buna!
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
Buna dimineata tuturor…
Proasta alegere e Johahannis. Neamtu’ lu’ peste cu probleme in justitie si discurs destul de neconvingator. No, thanks.
@City, in titlu ar trebui “tinichelele”…
Diana,
poate ca neamtu va primi /sper sa primeasca interdictie. Inca nu sunt facute jocurile, mai este timp de cate ceva. Timpul a dovedit ca oricand apar surprize, mai mult sau mai putin placute.
nu vor aparea suprize, procesul se va termina dupa prezidentiale.
C. speranta moare ultima. Sa inteleg ca-l vezi presedinte pe individ?
Vai mama noastra cu o asa perspectiva 🙁
Poate se termina intre turul I si II. Ca la fotbal cu g. Popescu
… sau ca “aseara, la Vantu 🙂 …
Salutare!
s-a rezolvat, merci, Diana! 🙂
In plus, starul teutonic nu-si reconsidera neam atitudinea din 2012.
o zi buna tuturor
servus, draga! 🙂
Buna dimineata,
sper sa invinga ratiunea si sa se reevalueze propunerile pentru toamna, sa nu fim pusi in fata optiunii – stanga kgbista vs creatia varaniano securisto kgbista 🙁
Misiunea lui MRU este dificila dar nu imposibila, oameni onesti sunt in toate taberele, din nefericire sunt in esaloanele secunde. Depinde foarte mult de capacitatea de a coagula oamenii onesti si de a strange piesele dispersate intr-un tot unitar. In opinia mea nu cred ca era alta alternativa, cum nu cred ca resemnarea sau fuga de unul singur te poate transforma in campion. Izolationismul in actuala conjunctura, interna si externa, inseamna dispartie si nu cred ca este cazul.
Salutare!
Asa o fi, dar eu de cand am trait-o p-aia cu Predoiu si Ghiveciu 😀 …
Bună dimineața! Niciun candidat nu are șanse în fața acestuia! Ionel is the best 😀
http://politicstand.com/naprasnicele-dileme-ale-unui-candidat-la-presedintia-romaniei/
buna dimineata !
neata! 😉
Buna dimineata tuturor!
For Those About To Rock, I Salute You!
Azi m-am trezit cu o alta idee fixa-n minte 🙂 . Pesemne ca oi fi visat politica azi-noapte, ca nu mai stiu. Pe scurt, e asa: Victor-Viorel a zis ca anunta viitorul premier (in viziunea lui, ca cica are so d-astea) intre cele doua tururi ale prezidentialelor. Si daca ramane in competitie cu Iohannis, sa zicem, si il anunta taman pe neamt ca viitor PM? Eu am facut niste proiectii in cap, asa, si nu-mi da “de bine”: Marele Pacificator propune Concordia Nationala; cum o fi sa te opui?
PS: in loc de neamt puneti pe aproape oricine doriti, ca parca tot aia e 🙁 . N-oi fi dormit eu bine…
salve, urat somn ai avut 😀
Salutare! 🙂
Asa ziceam si eu. Culmea e ca acum, daca ma intreaba cineva, stiu (zic eu) si eventuala motivatie a lui Viorel, la o adica. Mai intai “se va lasa greu”, iar in final, hai, treaca de la el, va explica asa: face el asa pentru ca PSD(b) sa nu mai pateasca demobilizarea dintre cele doua tururi, ca in 2004 si 2009. Adica il va anunta el pe Dragnea (iaca alta nebunie!) abia atunci. Si chiar asta poate fi rezonul, in fond, dar eu cred ca nu ar trebui exclusa nici schema aia de mai sus. Ar trebui intrebati pe la emisiuni de televizoare in legatura cu asta. Profilactic, asa 😀 .
Sa-mi mai fac o cafea?
bun gasit
mai bine un ceai de tei…
😀
Salutare! 🙂 Am ras bine 🙂 . Numai ca daca ma ia somnul iar, cine stie cu ce m-oi mai trezi…
daca-l anunta pe Dragnea – za master av zombies – intre tururi (ca-l numeste pe K.I.)- rupe Dragnea buletinele de vot cu mina lui. si ai sa vezi o minune: lipsa de cvorum 😆
Salut! 🙂
N-a zis nimeni ca il si pune PM; il pro-pune, il anunta, doar 🙂 … Pana in lunea de dupa alegeri, cand vor incepe niste neintelegeri pe teme de politici externe, de exemplu; sau de MTO, ma rog… Pe ceva/orice, in fine 😀 . Si, in fond, va fi fost numai inca o biata minciuna a lui Ponta; mare branza pentru electoratul uslamului!
Buna, adica USL-ul in varianta pacifista si cu anihilarea singurului candidat care putea sa le strice planurile.
Nu cred ca esti singurul care gandeste asa si care nu a dormit bine, perspectiva este sinistra 🙁
Suna oribil dar sper intr-o minune 🙁
Exact, un USL impaiat. Si sa zicem ca celalalt, oricare ar fi el, nici nu stie nimic; adica nu este parte a combinatiei… Poate face/zice ceva coerent electoral, in momentul ala? 🙁
Invit pe marii planificarori politici ai opozitiei sa ia in calcul si nebunia asta a mea… Ar trebui pusa in discutie publica, fie si numai pentru a-i anihila posibilul efect sau/si chiar si aparitia la momentul la care nu se va mai putea face nimic.
Macar sa se dovedeasca asta o ratacire a unui insomniac; el insusi ratacit 🙂 …
Eu nu il vad Presedinte nici pe Ponta nici pe Iohannis!
buna ziua
tot aud in stanga si-n dreapta de ceva vreme de “oportunitati de investitii straine aparute datorita crizei ucrainiene” si reducerii investitiilor straine din rusia;cica,spun “visatorii astia” banii care se retrag vor fi investiti in romania
tot acesti “visatori”vad in Johannis un presedinte valabil
cele de mai sus sunt spuse de generatia activa-cea de 40 ani-din business-ul romanesc
si,bomboana pe coliva,tot astia spun,”parca prea multe condamnari”,nu cumva se vrea distrugerea oamenilor de afaceri autohtoni?
cum caldura -care ar scuza o asemenea gandire,lovindu-i in cap-inca n-a venit ,ramane numai o explicatie:prostie /cum isi astern asa vor dormi si sa inceteze sa mai dea vina pe securisti,pe pecerisit sau pe “oculta”/e numai vina lor cand se vor trezi in 3-5 ani ca nu mai pot misca nimic
nici macar nu-si dau seama ca cele doua “argumente”sunt contradictorii=ori vrei investitii straine,ori vrei business”autohton”/ce naiba sa zic,decat generatia ponta&sova&udrea
Buna ziua,
Ponta, aflat la Sibiu, face declaratii: nu vrea sa-si spuna parerea despre declaratia lui Basescu de ieri (“nu comentez ce spun altii”), “Romania e in prima linie alaturi de SUA si UE in asigurarea decocratiei in Ucraina” (ce o fi facut el in acest sens), despre reducerea CAS bate campii. Sper sa apara parerile lui in presa.
Evita intrebarile directe , la obiect si aduce vorba despre ce ii convine (castravetele lui Mircea Crisan)!
pentru teroristul bolsevic : http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/ukraine/10979742/Bereaved-fathers-open-letter-to-Vladimir-Putin-Many-thanks-my-life-is-ruined.html
http://news.sky.com/story/1305335/litvinenko-public-inquiry-to-be-announced !
http://www.youtube.com/watch?v=px3KFtavVwM
cu sunet 😆
http://zch.ro/21-de-ani-in-inchisorile-comuniste-rasplatiti-cu-pumnul-grigore-caraza-batut-in-fata-blocului/
🙁
Baieti si fete, stenograme in cazul Ponta-Duicu:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-17723855-discutat-biroul-oval-guvern-duicu-stia-tot-toba-tot-stie-esti-dubios-atata-spus-dificil-mai-bun-termenu-39-decat-dubios-ponea-aha-sunt-suspicios.htm
Stenograma pe larg a presupusului trafic de influenta care ar fi avut loc in “biroul oval” indica, cel putin in versiunea prezentata de Adrian Duicu, faptul ca seful IGP, Petre Toba, avea cunostinta despre cazul Ponea, baronul PSD incercand sa aranjeze un post in Parchetul General pentru sotia sefului IJP Mehedinti cat si pentru seful IJP Mehedinti intr-un post de conducere in MAI. Duicu afirma ca Toba “o stie bine”, “stia unde vrea sa se duca” sotia lui Ponea, iar acestuia ii comunica telefonic: “tie ti-a rezervat director adjunct la Ordine Publica”. Discutia capata accente comice cand Duicu ii spune lui Ponea de mai multe ori ca este “dubios”, dupa cate i-a spus Toba, iar Ponea ii raspunde: Aha. Sunt suspicios”.
😀 Ponta e un mare prost. I s-a ivit Ocazia si nu stie sa profite de ea. Acum e momentul sa dea publicitatii si inregistrarile video complete de la intalnirea aia de pomina de la Guvern. Trebuie sa fie unele… Sa se razbune crunt pentru MTO. Si sa vada si Dictatoru, dar si lumea, in general, doua chestii:
1. Ca el e mai tare ca Tiranu, ca el e sefu’.
2. Ca DNA minte; nici vorba despre trafic de influenta. 😀
In sfarsit, si-au gasit numele:
http://www.b1.ro/stiri/politica/vasile-blaga-numele-uniunii-dintre-liberali-i-democrat-liberali-va-fi-alian-a-cre-tin-liberala-pnl-pdl-video-87578.html
Bine spus “cre-tin liberala”
!
http://www.hotnews.ro/stiri-international-17723934-rada-suprema-ucrainei-aprobat-decretul-privind-mobilizarea-partiala-armatei.htm
!
postare noua!
http://politeia.org.ro/editoriale/noaptea-ratiunii/29746/