Revista Presei 22 ianuarie / “Sultanul” Ponta şi haremul bugetar
22/01/2013 | Autor theophyle Categorii: Stiri / Revista Presei |
Bună dimineata intr-o zi de marti. Marţi, în Banat, Crişana, Maramureş, nordul Moldovei şi al Transilvaniei valorile termice vor marca o scădere faţă de intervalul precedent, cerul va fi noros şi vor fi precipitaţii pe arii extinse, ziua sub formă de ploaie, iar seara şi noaptea lapoviţă şi ninsoare. În restul teritoriului vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit la această dată, înnorările vor fi temporare şi local va ploua slab. Vântul se va intensifica temporar în sudul şi în vestul ţării şi local în zonele centrale. Temperaturile maxime vor fi de la 2…3 grade în nordul extrem al Moldovei până la 13…15 grade în Bărăgan şi Dobrogea, iar cele minime se vor încadra în general între -5 şi 5 grade. În regiunile estice vor fi condiţii de ceaţă.
La Bucureşti, Vremea se va menţine mult mai caldă decât în mod normal în această perioadă a anului. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi ploi slabe, temporare, în special în primele ore ale zilei şi în a doua parte a nopţii. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar cea minimă de 1…3 grade.
Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 3481 RON; 1 USD = 3. 2689 RON; 1 EURO = 1. 3301 USD; Francul elvetian 3. 5044 RON. Gramul de aur 177.4103 RON.
FMI temperează optimismul guvernului Ponta. Bugetul, construit pe o creştere de doar 1,6%. Entuziasmul autorităţilor române privind creşterea economică din acest an s-a mai temperat în urma discuţiilor cu experţii de la FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială. Creşterea economică pe care este construit bugetul pentru 2013 a fost revizuită în scădere de Guvern, în mai puţin de două săptămâni, de la 1,8% la 1,6%. “Am revizuit creşterea pentru că este mai prudent nivelul de 1,6%. Mai bine facem o rectificare pozitivă în cursul anului dacă veniturile sunt mai bune decât una negativă”, spune Liviu Voinea, ministrul bugetului. Semnalul ajustărilor de prognoze privind creşterea economică a României în 2013 a fost dat săptămâna trecută de Banca Mondială, care a diminuat estimarea cu mai mult de un punct procentual, la 1,6%. Mai pesimistă, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare vede acum posibilă o creştere a PIB de 1,4%. Şi, cel mai probabil, urmează noi ajustări şi de la FMI şi Comisia Europeană. Premierul Victor Ponta a dat asigurări că parametrii principali referitori la creşterea economică, deficit, reduceri de cheltuieli, venituri suplimentare au fost agreaţi, în principiu, cu partenerii internaţionali. Nivelul de 33,6% al veniturilor în PIB nu este prea optimist, în opinia lui Voinea, pentru că Guvernul se bazează pe 0,5% din PIB venituri în plus din pachetul de măsuri fiscale, precum şi pe creşterea salariului minim. Iar deficitul bugetar va scădea de la 2,3% din PIB la 2,1% din PIB în 2013, deci este în continuare consolidare fiscală. “0,5% din deficitul pe 2013 provine din plata arieratelor la medicamente, deci cu atât mai mult avem consolidare”, spune ministrul bugetului. Integral in Ziarul Financiar.
Liberalul Tăriceanu critică bugetul Guvernului PNL-PSD. Fostul premier încearcă să capitalizeze potenţialele nemulţumiri ale parlamentarilor liberali care nu vor primi fonduri din partea Guvernului condus de Victor Ponta. Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, ieri, la şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL, că proiectul de buget pregătit de Guvernul Ponta nu poate fi pus în practică. El a adăugat că proiectul de buget ar trebui modificat pentru a nu înrăutăţi situaţia din economie. De altfel, Tăriceanu şi-a detaliat rezervele la finalul Delegaţiei Permanente. „Eu am spus foarte simplu că este un buget care nu-mi inspiră optimism şi că mi-aş dori mai mult, pentru PNL, pentru USL, pentru Guvern, pentru ce facem noi pentru ţară. Nu ştiu dacă în următorii 15-20 de ani România se va mai regăsi în situaţia de a mai avea o majoritate atât de puternică“, a explicat fostul premier. El a menţionat că a propus reducerea cheltuielilor din capitolele bugetare, colectarea eficientă a impozitelor şi combaterea evaziunii fiscale. Tăriceanu a adăugat că ar fi optat pentru o negociere cu oficialii europeni pentru majorarea marjei de deficit bugetar cu 1%, fonduri care să fie folosite pentru dezvoltare. „Eu cred că o misiune puternică care să meargă la Bruxelles să discute cu Olli Rehn pe acest subiect ar fi necesară în aşa fel încât să găsim o marjă de manevră suplimentară prin majorarea deficitului bugetar cu cel puţin 1% din PIB, cu condiţia şi cu angajamentul din partea României ca acest deficit bugetar suplimentar să fie utilizat exclusiv pentru relansarea economică, pentru investiţii“, a mai susţinut Tăriceanu.Integral in Adevarul.
Destrăbălare incredibilă pe banii noştri la Romgaz. Directorul general de la Romgaz, Corin Cindrea, primeşte lunar în cont aproape 20.000 de lei, iar naşul său de cununie – Avram Pantelimon, directorul sucursalei Romgaz din Târgu Mureş – ia 14.700 de lei lună de lună. Nici cei 6.000 de angajaţi din cadrul companiei de stat nu o duc mai rău, asta şi pentru a nu critica veniturile mari ale şefilor. Aceştia au un salariu mediu brut de 4.000 de lei pe lună. Alături de aceste lefuri “mici”, un ”găzar” mai primeşte în fiecare lună, fie că este vară, fie că este iarnă, peste 750 de lei, plus alte ajutoare şi prime financiare al căror cuantum este de minimum 50% din salariu. Ca o bomboană de pe tort, personalul companiei de stat zboară spre Cuba şi Venezuela şi primeşte o decontare substanţială a vacanţei. Sindicatele spun că sunt venituri normale, conducerea fuge de explicaţii.Integral in EVZ.
Parlamentarii securizează mandatele deputaţilor şi senatorilor incompatibili. Cum a rezolvat Chiuariu “problema din legea ANI”. O nouă modificare propusă la statutul senatorilor şi deputaţilor vine să-i pună la adăpost parlamentarii declaraţi incompatibili de Agenţia Naţională de Integritate(ANI). Potrivit unei modificări la legea statutului parlamentarilor, aleşii ar putea rămâne cu mandatul chiar dacă sunt declaraţi incompatibili de ANI. În proiectul de statut era prevăzut că mandatul de parlamentar încetează, printre altele, “la data rămânerii definitive prin neatacare, a raportului ANI adoptat în conformitate cu procedurile legale, prin care se constată incompatibilitatea”. Această prevedere a fost eliminată la propunerea fostului ministru al Justiţiei, în prezent şeful senatorilor jurişti, Tudor Chiuariu. Astfel, în noua reglementare, senatorii şi deputaţii îşi pierd funcţia doar în urma unei hotărâri irevocabile şi definitive a instanţei de respingere a contestaţiei făcute de cel declarat incompatibil. Până acum decizia ANI rămânea definitivă şi-şi producea efectele – respectiv pierderea mandatului – dacă nu era contestată în termen de 15 zile. Modificarea de ultimă oră poate avea drept consecinţă faptul că un parlamentar declarat incompatibil să rămână în funcţie în condiţiile în care nu contestă decizia ANI. Iniţiatorul susţine că Agenţia poate face o acţiune în constatare. “Oricând se poate constata pe cale judecătorească că mandatul a încetat. Are tot dreptul cel interesat să facă o acţiune în constatare”, a declarat Chiuariu. Integral in Gandul.
Dan Voiculescu a fugit de dracu’ şi a dat de Completul 4. Cum poate el să-şi amâne procesul până se prescriu faptele. După ce a evitat cât a putut Curtea Supremă de Justiţie, Dan Voiculescu a nimerit cel mai dur complet al aceleiaşi instanţe: Completul 4. Lista celor condamnaţi de acest complet conţine nume de parlamentari şi de miniştri Dan Voiculescu a anunţat că astăzi la ora 14 va depune jurământul în faţa colegilor din Senat. Această mutare a senatorului Dan Voiculescu nu îl avantajează însă pe inculpatul Dan Voiculescu. Dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, în care este judecat pentru fapte de corupţie, îl pune în situaţia de a nu fi prea fericit cu noul mandat în Parlament. În vara anului trecut el şi-a dat demisia din Senat tocmai pentru a scăpa de un complet dur al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, de a beneficia de mai multe eventuale căi de atac şi pentru a prelungi cât mai mult procesul în care este judecat. Toate aceste strategii par să-i fi făcut mai mult rău decât bine. După ce a redevenit senator, dosarul său a revenit la Îbnalta Curte şi a nimerit la un alt complet de judecată cunoscut, Completul 4, poate cel mai dur la care loteria repartizărilor electronice îl putea trimite pe Dan Voiculescu. Completul format de judecătorii Ionuţ Matei, Cristina Rotaru şi Ioana Bogdan este recunoscut pentru duritatea cu care a soluţionat alte dosare cu nume celebre. Integral in Adevarul.
Gruparea Preda-Macovei, pritoceşte un nou partid. Europarlamentarul PDL Cristian Preda a dat startul unor consultări privind oportunitatea formării unui nou partid de dreapta, care să se adreseze celor care lucrează în mediul privat şi celor cu „educaţie înaltă” . Nemulţumiţii de dru mul pe care a apucat-o PDL iau în calcul varianta constituirii unei noi formaţiuni politice. Eurodeputatul PDL Cristian Preda a vorbit pe blog despre necesitatea unui partid cu ambiţie electorală „de 5%-7%”, care să se adreseze românilor ce lucrează în mediul privat şi celor „cu educaţie înaltă” care activează în importante posturi din administraţia publică. „Nereprezentaţii pomeniţi aici se auto-plasează în clasa medie şi sunt în aşteptare. Le va răspunde cineva? Vreunul dintre partidele consacrate, care se va trezi din adormire? Un partid nou? Ce credeţi?”, şi-a întrebat Preda cititorii. ntr-un astfel de proiect, alături de Preda, s-ar putea angaja şi Monica Macovei, cei doi fiind ameninţaţi voalat de Vasile Blaga că riscă să nu se regăsească pe listele pentru europarlamentare. Din grupul nemulţumiţilor face parte şi Sever Voinescu, iar unele surse democrat-liberale spun că şi Theodor Paleologu ar putea fi cooptat. O altă variantă ar fi ca democrat- liberalii să se alăture partidului condus de Mihai Răzvan Ungureanu, pe care să-l rebranduiască. Problema ar fi că toţi cei ce ar urma să fie implicaţi sunt firi orgolioase şi nu ar rezulta decât „un balaur cu şapte capete”. Integral in EVZ.
Marea miza a revizuirii Constitutiei. Cate puteri se dau Presedintelui? Romania e o republica cu sistem semiprezidential, in care puterea executiva e impartita intre presedinte, ales direct de popor si Guvern, validat prin votul Parlamentului. Frictiunile din ultimii ani dintre presedinte si premier pe tema atributiilor fiecaruia dintre ei, nasc o intrebare justificata: ”Cate puteri formale i se dau presedintelui?”, subliniaza Bogdan Dima, care continua: ”Aici regasim, in opinia mea, cea mai mare problema a arhitecturii constitutionale postcomuniste: avem un presedinte ales direct de catre popor, deci cu legitimitate izvorata direct din increderea majoritatii votantilor, dar cu prerogative formale reduse. Istoria postcomunista a raporturilor de putere la nivel central arata ca toti presedintii Romaniei au urmarit sa exercite mai multa influenta decat le permitea Constitutia in litera si spiritul ei. Totusi, au existat si situatii in care presedintii, indiferent de aprecierea pe care o aveau in randul opiniei publice si indiferent de legitimitatea lor populara directa nu au putut sa domine o majoritate parlamentara ostila sau care avea alte optiuni politice”. Integral in Romania Libera.
Radiografia bugetului de stat pe 2013: Ministerul Fondurilor Europene îşi creşte cheltuielile cu 350%, iar Ministerul Sănătăţii cu 124%. ANI trebuie să-şi scadă costurile cu 17%. ele mai mari creşteri de cheltuieli din bugetul de stat în acest an vor fi la Ministerul Fondurilor Europene (un plus de 350%), Ministerul Sănătăţii (plus 134%), Consiliul Concurenţei (plus 69%), Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (plus 66%) şi la Serviciul de Protecţie şi Pază (plus 42%). 39 din cele 51 de instituţii care beneficiază de bani de la bugetul de stat îşi vor majora în acest an cheltuielile, media de creştere în cazul acestora fiind de 25,4%. Per total, media de creştere a cheltuielilor din bugetul de stat este de 16,8%, potrivit calculelor ZF, pentru că unele instituţii vor avea în acest an cheltuieli mai mici decât în 2012. Cea mai mare creştere de cheltuieli, de 350%, va fi înregistrată în acest an de Ministerul Fondurilor Europene, instituţie care va ajunge astfel să cheltuiască 173 milioane de lei. Chiar şi aşa, ministerul condus de Eugen Teodorovici nu va ajunge să se numere printre instituţiile de stat cu cele mai mari cheltuieli. Bugetul de cheltuieli de la Fonduri Europene este comparabil cu cel de la Serviciului de Informaţii Externe sau cu cel al Societăţii Române de Radiodifuziune. Pe de altă parte, creşterea cheltuielilor de la bugetul de stat în cazul Ministerului Sănătăţii, care va beneficia anul acesta de 7,2 miliarde de lei, ar putea fi explicată prin faptul că instituţia a alocat bani suplimentari pentru programe precum traume sau accidente vasculare, iar din 2013 Ambulanţa este finanţată din bugetul de stat. Totodată, a avut loc o redistribuire între programele de sănătate între minister şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. La polul opus, Autoritatea Electorală Permanentă va avea în acest an un buget de cheltuieli din bani de la stat cu două treimi mai mic, până la 14 milioane de lei, Societatea Română de Televiziune îşi va reduce cheltuielile cu 18%, la 174 mil. lei, iar Agenţia Naţională de Integritate va tăia costurile cu 17%, la 25 de milioane de lei. Integral in Ziarul Financiar
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
o zi buna tuturor.
Buna Dimineata Sare 🙂
buna dimineata
bugetul usl:
trebuie citit cu modificarea codului fiscal
concluzie: ” filozofia” bugetului se bazeaza pe cresteri de taxe;atat si nimic mai mult/poate zf sa tipareasca cate editii speciale vrea,in final acolo ajunge!
ca le prezinta ” pentru consum” sub numele de ” reducerea evaziunii fiscale” e praf in ochi;nu vor sa combata evaziunea fiscala,se stie unde este: la importurile de legume-fructe,la petroliere,la alcool si la tranzactii intracomunitare
(nedeclararea tva) acea prevedere de 3% impozit pe CA pentru microintreprinderi,va distruge orice microintreprindere care produce ceva in tara asta;cum spun englezii,cu masura asta guvernul a arunca si copilul odata cu apa murdara din copaie.
Buna intamplator 🙂
Bibalnilor o sa li se faca dor de guvernul Boc.
Nu li se va face dor Theophyle, Nici dom profesor de la drept Boc nu a fost el prea capitalist.
Bibanii astia care tin in spate tot esafodajul tarii nu au avut un partid care sa fie clar pentru ei.
am fost la contabila ieri. bine am revenit in epoca Nastase a fiscalitatii si a banilor la negru, ne-am urat. pana si ea mi-a zis ca Boc a simplificat taxarea. daca la nivel de economist ci firma de contabilitate exista nostalgie pentru Boc… poate mai revizuiesti si tu aprecierile.
Boc e cinstit, e bun, e mai bun decit toti prostii de acum, dar nu e capitalist. Noi micii capitalisti ce am platit impozite, il respectam pe Boc ca om pe strada , dar nu ne-a facut bine de loc. Nu ne-a facut nici rau… dar nici bine. Asta luat in valoare absoluta. Ca astia de acum ne fac si mai mult rau asta e altceva
nu are cum sa fie capitalist avand in vedere educatia socialista-multilateral-dezvoltata primita. vorbesc despre faptul ca a incercat sa-si depaseasca conditia si sa faca cateva chestii de bun simt, sa puna o ordine. de restul betelor in roate s-au ocupat cei care aveau interesul de la el din partid si din ministere. iar chestia cu nu ne-a facut bine deloc este o afirmatie gratuita, infirmata chiar de catre realitate.
salut doc. Latrinele o sa-i convinga pe bizoni ca se da o noua lovitura profitorilor capitalisti (vai, ce-mi aduc aminte de anii ’50) si toti vor zbiera in cor ca bine le fac. In realitate orice crestere de taxe se duce direct in costuri si apoi in pret. Cresterea de taxe fiind uniforma la acelasi produs/furnizor factorul concurenta nici nu intra in discutie. Astia si cand l-au citit pe Marx nu au inteles ce citesc.
salut cinic 🙂
nu prea cred, totusi s-au schimat niste lucruri in Romania, sper!
Buna ziua tuturor!
buna Clemy 🙂
Buna dimineata 🙂
bugetul la agricultura creste cu 3,44%, subventiile acordate fermierilor scad cu peste 31% , in schimb cresc salariile si cheltuielile legate de bunuri si servicii. Curat murdar 👿
Semne bune anul are, “semne bune de belsug” 🙁
Buna mar,
asa cum am si intitulat articolul – harem! 🙁
Pentru interesati – Europa: 22 ianuarie 2013 / “Prima Pagină”
Salut,
Ingrijorator finalul de articol: “O altă variantă ar fi ca democrat- liberalii să se alăture partidului condus de Mihai Răzvan Ungureanu, pe care să-l rebranduiască. Problema ar fi că toţi cei ce ar urma să fie implicaţi sunt firi orgolioase şi nu ar rezulta decât „un balaur cu şapte capete”
…
Nu ca ar fi obligatoriu sa se unesca sau sa se fagociteze – In fond dreapta se poate dezvolta si ca partide, entitati separate. Nelinistitor e ca se pare ca nu comunica prieteneste intre ei. Ce naiba se intimpla ?
Buna dimineata TDS,
Din nefericire sunt mari discrepante intre pozitiile publice la cele particulare si dintre cine crede “poporul” ca sunt acesti oameni si cine sunt ei cu adevarat. Orgolii multe si chiar nejustificate factual. Deocamdata atat. 😆
E secret pentru ca sunt in negocieri ?
habar nu am.
parerea mea – Preda si Macovei stiu ca nu mai au nici o sansa la alegerile din 2014 si incearca sa creeze o conjunctura pentru noi sinecuri la Bruxelles. Impreuna nu fac nici macar 100 de mii de voturi deci 0 sanse. Poate incearca tatonari. Sa-i vad acum cum stam cu principiile cand vor trebui sa finanteze un partid. cum si de unde vor aduce banii 😆
il imprumuta pe Becali de la PNL ! => finantare partid
Buna ziua!
Ceea ce ai scris in bold e foarte trist (desi probabil si foarte adevarat in Romania de azi) Theophyle. Poate ar merita un :(.
salut maraco,
aveti dreptate 🙁
Salutare !
Halal buget…dezvoltare ioc, taxe si impozite cat cuprinde.
In conditiile astea, chiar si o crestere de 1% mi se pare hiperoptimista.
Gugustiucii care i-au votat se vor umple de “fericire”. 🙂
salut timi 🙂
Din nefericire, noi vom face parte din acesti fericiti 🙁
Noua nu ne ramane decat sa strangem din…falci. 🙂
Si sa speram ca dreptacii se vor organiza/intelege pana la urma, ca vor specula eficient calcatul in gropi al guv. Ponta.
“Anunt oficial (in mai toate companiile) : 🙂
Pentru a veni in intimpinarea dorintelor angajatilor, luna aceasta vom da salariile marite, dupa cum urmeaza :
Fluturasii vor fi tipariti pe format A4, cu litere bold, font 36.
Va dorim numai bine!”
Super :))
Peste 6 luni trec la A3 😆
@intimplator. Corect ! Imi pare rau ca doar tu tragi semnale de alarma. In fond retailerii de maxim 65000 euro sunt buticuri ce vand la sat sau in cartier ceva tigari, ceva legume. Probabil cei ce isi tin un salariu si intretin propria familie.
Cu producatorii e mai complicat. Producatorii mici, producatorii la inceput- producatorii tineri – Javrele clasei politice romanesti distrug tinerii ce incep o productie !!!!
Cu cei ce fac servicii de reparatii ce implica mai mult manopera nu se pune problema. Reglementarea nu ii afecteaza cu conditia sa factureze doar manopera lor, iar piesele si hamurile sa fie externalizate. Inteleg meseriasii despre ce e vorba.
Noi astia care avem consumuri materiale doar electricitatea de la computer , neuronul stingher si salariile angajatilor nu suntem de loc afectati.
Pentru cei ce sunt afectati, si nu isi iau lumea in cap,. probabil ca vor imprumuta/pune de-oparte , 2000 Euro – nu e mai mult – sa ii aiba sa plateasca impozitul 🙁 🙁
@tds
problema e ca ” noi astia” suntem extrem de putini;as ghici ca veniturile din consultanta si/sau IT sunt exclusiv din ce facturezi ” afara”; cel putin pe mine acest ” 3%”ma avantajeaza
ce fac insa cei multi,si tineri,-care nu pot face ” consultanta”=n-au experienta,nici credit profesional si nici conectii-si care vor un start up cu 10-20 mii de euro;si asa era o aventura ; idea asta cu 3 pct a pus ” bomboana pe coliva”;
ok ajuta contabilii,juristii si ceva IT ,dar astia raman acum fara ” obiectul muncii”
ideea lui 3% nu e rea,daca o aplici ca lumea,dar a o aplica cu toptanul,cum se pare ca va fi,e idioata si,o poti aplica selectiv,daca ai un mecanism de control bun,ceea ce nu e cazul;
prevad un singur rezultat: multi care vor sa lucreze corect vor trece in ” subteran” si cei ce nu o vor face vor trage obloanele
si inca ceva cu 3% asta:
vom vedea acum ca apar”microintreprinderi” cu un salariat si cu venituri anuale de eur 50-60 mii;
vor fi toti managerii cu salarii de +2k/luna,care se vor angaja la microintreprindere cu salariul minim;
vor scadea contributiile cas si impozitul pe salarii;
inca odata, asta cu 3 pct-pe care a incercat-o si tariceanu-are efecte perverse si in final reduce incasarile la buget;
salut. niciun efect pervers! Viata reala se adapteaza la imbecilitatile/visele marxiste ale guvernului. Daca de maine se impoziteaza suplimentar cei cu ochii albastri, lumea isi va cumpara lentile de contact negre.
Pai eu inteleg ca impozitul asta de 3% din cifra de afaceri exista deja, doar ca au scazut plafonul maxim de la 100.000 de euro la 65.000. Pentru o firma impozitul asta e mai avantajos daca ai rata profitului mai mare de 19%. Nu stiu ce rate de profit sunt in agricultura, dar in servicii cred ca e o rata relativ normala.
Asta cred ca este bomboana pe coliva, sincer 🙁 Nu ca sunt fan al masinilor scumpe, dar pe banii si munca mea cred pot sa optez ptr. ce vreau punct 👿
http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/firmele-nu-mai-pot-achizitiona-decat-masini-de-maximum-14000-de-euro-177036.html
Buna dimineata,
propunerea USL pt. Avocatul Poporului a trecut de comisia juridica. Becali a declarat ca a fost o simpla formalitate pt. ca ei stiau pe cine sa voteze. Chiar i-a spus candidatului UDMR sa nu vorbeasca mult pt. ca tot nu va fi votat. Becali da tot din casa, ii face de ras.
La b1 se comenteaza ca PDL n-a luat nici o atitudine fata de aceasta propunere : Blaga a tacut in papusoi, ori are reactii intarziate ori e inteles cu dusmanul!
buna dimineata ! zi fierbinte azi.. 😀
buna dimineata!
Buna ziggy, buna ribe 🙂
Buna ziua tuturor 🙂
Alt partid de dreapta???
Salut ria,
Bazaconii de cafenea 🙂
M-ai bine ar lupta in PDL pentru a-l inlatura pe Blaga si tradatorii lui
Barengott salut,
‘Telectualii nu lupta ei dezbat!
Cine sa lupte in PDL? Au depus armele si il lasa pe Blaga sa-si faca de cap:
http://hydepark.ro/articol/articol/agonia-unui-partid-de-dreapta-1222.html
salut Cedric 🙂
PDL? Care PDL – mai exista asa ceva?
Ei spun ca exista. Mai trebuie sa constatam si noi!
Cine-l crede? Eu nu-l cred:
http://www.ziare.com/politica/avocatul-poporului/crisu-anastasiu-nu-voi-apara-usl-1213982
Pentru interesati – O istorie a relaţiilor ruso-române (8) Marea Criză Răsăriteană
@bogdan 11 38
nu sunt sigur ca am inteles bine,dar acest 3 % se aplica acum TUTUROR firmelor cu CA sub eur 65k-indiferent daca sunt sau nu microintreprinderi;
daca nu am inteles eu bine,e ok,dar daca am inteles bine;
19% ,rata a profitului normala in servicii=felicitari;
s-ar putea sa fie ” istorie”pregatiti-va sa lucrati si cu rate de profit cu o cifra;
Tomitza, foarte tare : 😆
“Tomiță Neagu susține că o parte din cheltuielile din America au fost plătite de colegul de dosar deoarece el nu cunoștea limba engleză și nu avea card de credit.”
http://www.evz.ro/detalii/stiri/fostul-procuror-de-la-cornetu-sustine-ca-a-primit-bani-in-vacanta-din-sua-deoarece-nu-stia-1020.html
Asta inseamna una din doua – sau este complet babuin si atunci cum naiba a ajuns procuror, sau doi, este un escroc prost si atunci este clar cum a ajuns procuror!
As merge pe ultima varianta. 🙂
Buna dimineata!
Si cand te gandesti ca omul (votantul) se zice ca este o fiinta rationala 🙁
http://www.ziare.com/uniunea-social-liberala/victor-ponta/51-la-suta-dintre-romani-nu-cred-ca-usl-va-reusi-sa-relanseze-economia-dar-62-la-suta-ar-vota-o-iar-1213897
din doua, una: or is prosti, or is prosti
salut 🙂
Sunt!
Oare ce mai pune la cale madam Pivniceru?
http://www.ziare.com/mona-pivniceru/ministrul-justitiei/pivniceru-declansam-noua-procedura-pentru-procurorii-sefi-avem-135-de-zile-la-dispozitie-1214032
Postare noua – Furtul raţiunii