Revista presei – 18 martie / Cum „s-a rezolvat” plagiatul lui Ponta
18/03/2014 | Autor theophyle Categorii: Stiri / Revista Presei |
Bună dimineata intr-o zi de marti. Vremea va continua să se încălzească uşor, devenind caldă în toate regiunile, chiar deosebit de caldă în sudul ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în nord şi la munte, unde izolat şi trecător va ploua slab.
Vântul va avea intensificări în zona montană, iar pe parcursul zilei, local şi în regiunile extracarpatice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 grade în depresiuni şi în nordul Moldovei şi 23 de grade în vestul şi sudul Olteniei. Minimele termice se vor situa între 0 şi 10 grade, uşor mai scăzute în estul Transilvaniei.
În Bucureşti, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 4…6 grade.
Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 5114 RON; 1 USD = 3. 2471 RON; 1 EURO = 1. 3894 USD; Francul elvetian 3. 7111 RON. Gramul de aur 143.9384 RON.
Crin Antonescu: Adversarul nostru politic este PSD. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a comentat luni seară, în cadrul unei intervenţii telefonice la Realitatea TV, ultimele evoluţii de pe scena politică românească vorbind despre alegerile europarlamentare şi relaţia PNL-PSD în următoarea perioadă. Fostul lider al Senatului a menţionat în mod clar faptul că social-democraţii vor resimţi în următoarea perioadă activitatea de opoziţie dusă de PNL, mai ales că în ultimii doi ani nu a existat o voce puternică a opoziţiei „Adversarul nostru politic, de acum încolo, este Partidul Social Democrat”, a subliniat Crin Antonescu, continuând prin a critica atitudinea social-democraţilor, în special a lui Victor Ponta. „Trebuie să ştie (n.r. – Victor Ponta) definitiv că indiferent ce rezultat vom obţine la europarlamentare, nimeni din acest partid nu va duce PNL în poziţia de vasal al PSD”, a precizat fostul lider al Senatului. Preşedintele PNL şi-a concentrat discursul mai ales în jurul a ceea ce se întâmplă în interiorul propriei formaţiuni politice. Antonescu a punctat faptul că liberalii vor urmări să-şi facă datoria de partid de opoziţie în mod serios şi că vor urmări un scor cât mai bun în alegeri. „Strategia noastră este să ne vedem serios de treaba. Suntem un partid de opoziţie. PSD a simţit că noi suntem opoziţia”, a adăugat fostul lider al Senatului, subliniind că „PNL a reuşit performanţa de a pleca de la guvernare”. Preşedintele PNL a lăudat atitudinea celor din partidul său, politicieni care „au înţeles” că în afară de funcţii ocupate uşor există şi o confruntare a ideilor şi a unor programe politice. De asemenea, Antonescu a comentat mesajele repetate ale prim-ministrului care anunţă o posibilă refacere a USL . Integral aduce Adevarul.
MAI: Patru cetăţeni ungari, printre care și doi membri Jobbik, au interdicţie un an în România. Patru cetăţeni ungari, printre care doi membri Jobbik, unul fiind Szavay Istvan, au interdicţie de a intra în România timp de un an, a anunţat luni seară purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog. “Referitor la aceste persoane există indicii temeinice că fac parte din structuri implicate în activităţi de natură naţionalist-extremistă, ce constituie riscuri la adresa ordinii publice şi a securităţii naţionale a României”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne. Cei patru sunt Tyirityán Zsolt – membru al organizației “Oastea Haiducilor”, Zagyva Gyorgy Gyula – membru Jobbik şi al Mişcării de Tineret din cele 64 de Comitate HVIM, Szavay Istvan – membru Jobbik şi Mikola Bela – membru al organizației “Noua Gardă Ungară”, față de care organele competente au sesizat Curtea de Apel București, în vederea declarării acestuia ca indezirabil, a precizat Dajbog. Interdicţia dată celor patru a fost dispusă “cu scopul preîntâmpinării producerii unor evenimente de natură a afecta grav ordinea publică pe teritoriul României”, a mai spus purtătorul de cuvânt al MAI. Integral aduce B1TV
Pilulele “made in România” îi vindecă mai mult pe străini. Românii spun „nu“ medicamentelor produse în ţară şi cheltuie până la de trei ori mai mult pe pilule din import. Drept dovadă, medicamentele autohtone merg în proporţie de 60% la străini. În materie de medicamente, românii cred că ce e mai scump este şi mai bun, iar asta se vede cel mai bine în vânzările mici ale producătorilor de medicamente care au fabrici aici. Acesta nu este singurul motiv pentru care producătorii ameninţă cu închiderea fabricilor. Taxa clawback continuă „să muşte“ între 15% şi 30% din afacerile lor şi îi ţine pe o linie moartă de trei ani, spune Dragoş Damian, preşedintele producătorului clujean de medicamente Terapia Ranbaxy şi totodată al Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România. În condiţiile acestea, nu a întârziat să apară prima retragere majoră de pe piaţa autohtonă: în luna iunie a anului trecut, gigantul farmaceutic britanic GlaxoSmithKline anunţă că a luat decizia ca fabrica din Braşov să iasă din reţeaua sa globală de producţie pentru formele orale solide. Alţi producători au ales să renunţe la unele produse şi să exporte masiv, iar efectele s-au văzut pe rafturile farmaciilor, de pe care au început să lipsească unele medicamente. De exemplu, Terapia Ranbaxy a scos aproximativ 25 de produse din portofoliu şi din fabricaţie, după ce a tras linie şi a văzut că produsele nu mai sunt rentabile dacă plăteşte taxa clawback pentru ele. Pe de altă parte, exporturile paralele, ajunse acum la circa 3 miliarde de lei (30% din piaţa farmaceutică locală), sunt o sursă de cash pentru cei implicaţi în acest fenomen, binevenită atunci când termenele de plată au ajuns la un an, iar taxa clawback este la rândul ei la circa 15% din vânzări. Totuşi, această portiţă s-ar putea închide odată cu intrarea în vigoare a OUG nr. 2/2014, care stipulează că producătorii şi distribuitorii au obligaţia să se asigure înainte de a exporta medicamente că în ţară există cantitatea necesară. Integral aduce Capital.
Ponderea industriei în producție se întoarce, pe altă structură, la valoarea din 1989. Diferențele. Pentru a înțelege mai bine care este importanța industriei și a productivității muncii industriale în recuperarea decalajului de nivel de trai față de Occident, am considerat util să facem o scurtă trecere în revistă a evoluției acestui sector economic esențial pentru o țară. Am preferat raportarea la valoarea adăugată brută pentru că cealaltă componentă a PIB este dată de impozitele nete. Ponderea industriei în formarea valorii adăugate brute a depășit în premieră 50% de-abia în anul 1945, iar asta sub efectul producției de război și al anului agricol slab. Revenirea peste această cotă s-a produs de-abia în 1962, anul terminării cooperativizării. Apoi, evoluția a fost rapidă, cu pragul de 60% depășit în 1965 ( începutul ”erei Ceaușescu”) iar cel de 70% în 1974 (anul introducerii funcției de președinte). onderea maximă a industriei în formarea rezultatelor din sfera ”direct productivă” a fost atinsă în 1975, cu 74,5%, an de vârf al industrializării făcute pe baza licențelor moderne achiziționate cu mari eforturi dar și în baza bunăvoinței câștigate din partea marilor puteri occidentale, urmare poziției aparte adoptate în cadrul lagărului socialist. Doar patru ani a reușit industria să treacă pragul de 70% din valoarea adăugată brută în sfera producției de bunuri, ceilalți doi în afara celor menționați fiind 1979 și 1980. A urmat un declin semnificativ în 1982, după primul acord de împrumut încheiat cu FMI ( în condițiile dificile ale unor dobânzi împovărătoare la creditele externe contractate), până la 64,4%. Rambursarea forțată a datoriei statului s-a făcut în condițiile creșterii ușoare a ponderii industriei până în apropierea pragului de 70% în 1989. După decembrie 1989, a urmat un declin rapid spre 55,3% în 1993 – 1994 și o reluare a trendului crescător, cu o valoare de 68,9% atinsă în anul 2013. Anul acesta se anunță o pondere a industriei similară cu cea din urmă cu un sfert de secol. Integral aduce Curs de Guvernare
Scandalul reizbucneşte la Pungeşti: Camioanele Chevron au fost atacate cu pietre. A reizbucnit scandalul la Pungeşti, după ce luni spre marţi noapte zece camioane încărcate cu părţi componente ale sondei care urmează să foreze în căutare de gaze de şist au ajuns la Vaslui. Oamenii din zonă au aruncat cu pietre în camioane şi au aprins un foc din paie în semn de protest. Camioanele au ajuns la Pungeşti după 2 noaptea, iar circa 20 de oameni au ieşit să le întâmpine. Tot atâtea dube de la poliţie şi jandarmerie se aflau în Pungeşti la ora 6 dimineaţa pentru a împiedica o încăierare între protestatari şi reprezentanţii Chevron. Protestele de la Pungeşti au început în toamna lui 2013. Oamenii sunt nemulţumiţi că în comuna lor va începe exlporarea şi exploatarea gazelor de şist. Aduce Digi24
Reţeaua mafioţilor care a vândut românilor carne alterată. Filiera internă era condusă de Andrei Sileanu şi Sorin Seleşiu. În circuitul evazionist sunt implicate 45 de firme şi peste 80 de persoane, din care 39 sunt deja urmărite penal. Unul dintre capii filierei din România, Andrei Sileanu, a recunoscut toate infracţiunile pe care le-a comis. Celălalt, milionarul Sorin Seleşiu, se situează la antipod. El neagă cu desăvârşire orice implicare penală! Probele însă îl contrazic. Dezvăluiri incendiare reies din documentele procurorilor DIICOT, în cazul “Mafiei cărnii stricate”. Pe baza lor, “Evenimentul zilei” vă prezintă, astăzi, filiera din România şi omul de legătură cu filiera externă. Aşa cum vă informam săptămâna trecută, 150 de ticăloşi au otrăvit mâncarea românilor vreme de cel puţin trei ani, printr-o reţea transfrontalieră cu extensii în alte cinci state ale Uniunii Europene, dar şi în ţări din spaţiul non-UE. Din referatul de arestare al DIICOT reiese că întreaga operaţiune care a adus statului o pagubă de peste 23 milioane de lei era condusă de Andrei Sileanu şi Sorin Seleşiu, patron al firmei clujene Michelangelo. Importul cărnii se făcea prin 12 firme ai căror asociaţi erau oameni cu posibilităţi materiale reduse, români şi străini. Prin aceste firme se cumpăra marfa de pe piaţa externă cu ajutorul Oanei Chiriţă, reprezentant al firmei Balcarn Trading, cu sediul în Cipru. Carnea era transportată în ţară, cu complicitatea unor firme de transport. La Vama Vârşnad, TIR-urile treceau graniţa pe tura comisarului şef Marius Onica, de la Poliţia de Frontieră Arad. Acesta era sunat de Sileanu, care îi spunea numerele de înregistrare ale TIR-urilor. Ofiţerul nici nu le înregistra măcar. Integral aduce EVZ
Cum „S-A REZOLVAT” dosarul de plagiat al lui Victor Ponta. Au trecut aproape doi ani de la prezentarea dovezilor de plagiat a lui Victor Ponta în teza de doctorat, însă premierul îşi păstrează titlul, dosarul său fiind „albit”, în ciuda verdictelor clare date de „instanţele” academice. O primă decizie de plagiat a fost „desfiinţată” prin ordin de ministru odată cu organismul care a dat-o, Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare. O a doua, cea a Consiliului de Etică al Universităţii din Bucureşti, nu a fost luată în seamă pe motiv că forul nu avea competenţa de judecată. Consiliul de etică de pe lângă Ministerul Educaţiei a decis însă că teza respecta legislaţia din 2003, când a fost susţinută, iar Parchetul lui Tiberiu Niţu a dat un NUP, pe baza expertizei Oficiului Român pentru Drepturi de Autor, potrivit căruia plagiatul nu poate fi dovedit, printre altele, pe motiv că fonturile folosite la redactare sunt altele. Un întreg mecanism s-a pus în mişcare imediat ce au apărut, pe 18 iunie, în Revista Nature, primele dovezi ale plagiatului în teza de doctorat a lui Victor Ponta, intitulată „Curtea Penală Internaţională” şi în care sunt reproduse părţi consistente din lucrările specialiştiilor în drept Dumitru Diaconu, Vasile Creţu şi Ion Diaconu. Prima intervenţie a avut loc la doar 11 zile de izbucnirea scandalului când, exact în ziua primului verdict de plagiat dat de Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), Consiliul la acea dată a fost practic desfiinţat, prin ordin de ministru. CNATDCU a propus, pe 29 iunie 2012, Ministerului Educaţiei retragerea titlului de doctor a lui Victor Ponta după ce a constat că într-o lucrare de 307 de pagini, 85 erau copiate. În aceeaşi zi în Monitorul Oficial a fost publicat un Ordin al ministrului Educaţiei, Liviu Pop la acea vreme, prin care se modifică regulamentul CNATDCU, fiind eliminate prevederile referitoare la propunerile făcute de Consiliu în ceea ce priveşte retragerea calităţii de conducător de doctorat sau a retragerii titlului de doctor. Integral aduce Gandul.
Cesnavicius, CEO Pro TV: Nu exista niciun fel de negociere in desfasurare “in acest moment” pentru Pro TV, nici cu Gazprom, nici cu altii / In companie am gasit prea multi manageri / Marile productii se vor intoarce in toamna. “Nu exista niciun fel de negociere in desfasurare in acest moment” pentru o posbila preluare a Pro TV sau a altor statii din acest grup, iar “la ora actuala” nu au loc “niciun fel de negocieri nici cu Gazprom, nici cu altcineva” pentru potentiala achizitie a Pro TV, a declarat pentru HotNews.ro Aleksandras Cesnavicius, actualul CEO al companiei, in primele sale declaratii de presa de cand a preluat aceasta functie, la sfarsitul anului trecut. Intr-o serie de raspunsuri transmise HotNews.ro, el spune, legat de plecarile mai multor oameni de baza din Pro TV, liderul pietei media din Romania, ca nu se ocupa cu “vanatoarea de vrajitoare” si ca in grup a constatat ca sunt “prea multi manageri”. Aleksandras Cesnavicius a raspuns prin e-mail raspunsurilor HotNews.ro. El nu a oferit raspunsuri la intrebarile legate de posibile vanzari de active anuntate in ultimele rapoarte ale companiei-mama a Pro TV, Central European Media Enterprises. In acest domeniu, a raspuns doar la intrebarile legate de eventuale discutii in derulare privind o vanzare a Pro TV. Integral aduce Hotnews
Primarii incompatibili, la un pas de salvare. Edilii şi preşedinţii consiliilor judeţene vor putea face parte din conducerea societăţilor aflate în subordinea lor, potrivit unei legi avizată favorabil de comisia de muncă a Senatului. În prezent, legislaţia le interzice aleşilor locali să ocupe astfel de funcţii, iar câteva sute dintre ei au fost declaraţi incompatibili de ANI. Proiectul de lege a fost iniţiat senatorul PSD Şerban Valeca şi este semnat şi de alţi 17 parlamentari social-democraţi, printre care Gabriela Vrânceanu Firea. Legea a fost aprobată tacit de Camera Deputaţilor, deci fără nici o dezbatere. Potrivit Constituţiei, în cazul primei Camere sesizate, termenul maxim pentru aprobarea unui proiect este de 45 de zile. Dacă în respectivul interval, parlamentarii nu discută proiectul, acesta este considerat adoptat. În cazul de faţă, proiectul a primit, la sfârşitul lunii februarie, avizul comisiei de muncă a Senatului.Viitoarea lege mai are nevoie de raportul comisiei de administraţie şi de votul plenuluI Senatului. Potrivit prevederilor, primarii şi şefii CJ-urilor sunt reprezentanţii de drept ai unităţilor administrativ-teritoriale în adunrăile generale ale asociaţiile de dezvoltare intercomunitare. Aleşii locali îşi pot delega acest drept, dacă doresc. În plus, “orice alte dispoziţii contrare în materie se abrogă”. Această precizare anulează, practic, prevederile din Legea 161/2003 care le interzice aleşilor locali să facă parte din CA şi AGA ale societătilor comerciale, aflate în coordonarea instituţiilor pe care le conduc. Integral aduce Romania Libera
Datele macro faţă în faţă cu economia reală: Economia arată bine în statistici, dar oamenii de afaceri şi populaţia nu simt încă avântul indicatorilor macro. Luna ianuarie a „contabilizat“ veşti preponderent bune de la principalii indicatori macro după creşterea economică surprinză-toare de 3,5% din 2013, dar mediul de afaceri nu a resimţit încă la nivelul propriilor afaceri avântul economiei din statistici şi nici populaţia nu simte o îmbunătăţire a nivelului de trai. Motoarele producţiei industriale, care au reuşit să scoată economia din recesiune, au continuat să tureze peste aşteptări în ianuarie. Exporturile sunt în ascensiune, iar inflaţia atinge minim istoric după minim istoric. Chiar şi comerţul cu amănuntul a adus semnale încurajatoare la început de an, în timp ce bugetul şi contul curent al balanţei de plăţi au fost pe excedent. Totodată, percepţia pieţelor externe privind România s-a îmbunătăţit continuu ca urmare a semnalelor de redresare a economiei. Iar investiţiile străine sunt peste nivelul de la începutul anului trecut. De cealaltă parte, construcţiile se prăbuşesc, povara creditelor apasă încă greu pe umerii românilor, insolvenţele rămân la un nivel ridicat, deşi au început să scadă, iar antreprenorii aşteaptă în continuare iniţiative care să încurajeze mediul de afaceri. Indicatorul de încredere macroeconomică al CFA România, care evaluează previziunile analiştilor financiari cu privire la starea actuală a economiei, dar şi perspectivele pentru următoarele 12 luni, a scăzut în luna ianuarie, ca urmare a înrăutăţirii anticipaţiilor analiştilor financiari. Antreprenorii au susţinut că fără o majorare a salariilor sau o reducere a preţurilor care se poate realiza doar prin scăderea TVA consumul va rămâne în continuare punctul slab al economiei locale. Guvernul a decis să majoreze pensiile şi salariile în acest an, dar măsurile au venit la pachet cu o creştere a fiscalităţii, după două valuri de modificări fiscale operate în 2013. Iar TVA a fost redusă doar la produsele de panificaţie, în timp ce cota standard a rămas la 24%. Modificările frecvente ale legislaţiei fiscale, numărul mare de taxe şi contribuţii şi plăţi aferente acestora, precum şi lipsa de transparenţă a autorităţilor în procesul de elaborare a legilor şi ordonanţelor de urgenţă în domeniul fiscal continuă să bulverseze oamenii de afaceri. Deşi cerută în repetate rânduri de către oamenii de afaceri, relaxarea fiscalităţii rămâne incertă în 2014, reducerea CAS fiind deocamdată în ceaţă. România este macrostabilizată. Dar, în timp ce majoritatea datelor macro sunt încurajatoare, dinspre economia reală semnalele sunt mai puţin optimiste şi persistă întrebarea când vor simţi românii „ieşirea din criză“, când cifrele seci şi reci ale economiei din statistici vor fi resimţite de oameni în buzunare, în îmbunătăţirea nivelului de trai. PIB per capita în România este de doar 7.000 de euro, faţă de 32.000 de euro în zona euro, deci de patru ori mai redus, iar salariile sunt de 7-10 ori mai mici decât în Franţa, Germania sau Olanda. Integral aduce Ziarul Finnciar
Va urez o zi buna!
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
Salutare !
Cand sunt inghesuiti de justitie, politicienii tzipa ca procesele lor sunt “politice”,
Prin similitudine (cazul fiind si foarte limpede, la mintea cocosului), am putea afirma si noi, acum, ca decizia in cazul plagiatorului este …”politica”.
Buna Timi,
asta e viata! La noi bnumai ce-ti place e valid!
Avant (declarat), la nivel macro.
Doar vant prin buzunare, la nivel micro.
Sa le dea Dumnezeu numai macro intre ochi!
Buna dimineata tuturor. Eu m-am intrebat intotdeauna de ce in fata evidentelor Universitatea Bucuresti nu I-a retras titlul de doctor. Din punctul meu de vedere institutia care I-a acordat titlul este cea in masura sa il retraga.
Buna, @clemy
Da, asa ar fi normal/logic.
Numai ca baietii au inventat o “comisie de etica” la nivelul ministerului, care decide.
Si care, evident, raspunde politic.
Spanac, tzepe. Vorbim aici de curaj. Daca Universitatea Bucuresti chiar dorea sa faca ceva nu se ascundea dupa comisia de la minister.
buna clemy,
in Absurdistan logica nu prea este aplicata desi este cunoscuta!
Eu am alta curiozitate.
De ce autorii din care baschetbalistul a plagiat nu reclama furtul.
Ar fi fost o lovitura naucitoare.
Prea mult servilism/pupincurism/lasitate, in tara asta.
asta face parte din ADN-ul nostru national!
Totusi, e vorba de prof. univ.
Cu cat urca mai mult, cu atat romanul devine mai las.
Ii tzatzaie fesele sa nu-i sara scaunul de sub dos.
Asta denota carente mari de educatie/lipsa principii/nonvaloare.
am impresia ca e din psd si autorul 🙂
Tzepe, tu pleci de la ipoteza ca autorii copiati au fost originali. Se prea poate ca si ei sa fi copiat cu nesimtire la randul lor. Si atunci avem de-a face cu tot ce este mai urat in caracterul romanului: hotia, lasitiatea si servilismul fara limite. In plus, acceptarea furtului ca un mod de viata. Caci furt se cheama plagiarismul.
@tzepe, esti sigur ca autorul plagiat nu a plagiat la randul lui? Hotzul hotzului…
Stiu foarte bine cum se scriu lucrarile “stiintifice” la nivel de invatamant superior.
Si cum se iau doctoratele, in general.
Doza de lasitate/pupincurism bate, insa, orice alt criteriu.
buna dimineata ! 😀
Buna dimineata 🙂
Exista o demonstratie riguroasa prin care se poate arata ca 1 = 2, care demonstratie are la baza operatia de simplificare (impartire) cu/la zero. Cam asa este si cu statisticile. Marele programator Murphy spunea de altfel ca exista minciuni, minciuni sfruntate si statistici. Este total impotriva bunului simt sa spui ca a avut loc o crestere economica in conditiile in care industria a scazut, agricultura a stagnat iar preturile au crescut. Preturi mai mari insemna din start incasari mai mari la buget (cel putin TVA-ul), astfel ca pana la urma ce au crescut au fost incasarile banilor ce merg direct spre buzunarele guvernantilor.
Ma rog statisticile inversate in rezultate sunt specialitatea comunistilor, mereu au fost buni cand au prezentat cifre necorelate. Cine nu crede asta, sa-l intrebe pe sensei Turambar/Palada. Pentru tinerii (in suflet 🙁 ) apropiati de varsta mea ;): amintiti-va carnea si otelul pe care ni le aruncau in cap de locuitor bravii directori de mono (si ultra) nationale din vremea lui Pingelica. Blaga stie despre ce vorbesc, dar el e seful opozitiei, asa ca nu are timp sa “combata”.
http://www.vrn.ro/a-venit-sonda-la-pungesti-tensiuni-in-timpul-noptii
s-ar putea sa nu le ajunga efectivele de jandarmi la cati romani vor iesi in strada cat de curand . ce vor face atunci – vor scoate armata ?
De la cine a copiat Ponta :
– Ion Diaconu, fost ambassador (stiti cine lucre in MAE…);
– Vasile Creţu, autorul volumului ” Drept Penal Internaţional”, din care a copiat vreo 40 de pagini. Vasile Creţu a fost magistrat militar şi profesor de drept la Universitatea Spiru Haret;
– Victor Duculescu, din care a copiat câteva pagini. Mai precis, Ponta a copiat bucăţi dintr-o prefaţă scrisă de Duculescu pentru lucrarea ” Curtea Penală Internaţională, istorie şi realitate”a lui Dumitru Diaconu, din care premierul, de asemenea, a copiat zeci de pagini. Duculescu i-a jucat şi o festă lui Ponta : a citat ( cum e corect!) în subsolul prefeţei pentru cartea lui Diaconu fragmentele preluate din articolele scrise de doi jurnalişti, între care şi articolul Mădălinei Stănescu ” Un for pentru dreptate”, publicat în România Liberă la data de 23 iulie 1998.
– Dumitru Diaconu -cele mai multe pasaje par a fi/sunt copiate din lucrarea “Curtea Penală Internaţională, istorie şi realitate” semnată de Dumitru Diaconu, judecător la Curtea de Apel Piteşti. Contactat de jurnaliştii de la TVR Info, Dumitru Diaconu a refuzat să comenteze acuzaţiile de plagiat, susţinând că în calitatea sa de judecător nu are voie să intre în dispute politice. Diaconu a spus că nu-l cunoaşte personal pe Victor Ponta,a anunţat că nu va face plângere penală împotriva acestuia şi nu-i va cere daune.
http://m.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/plagiat-ponta-patru-profesori-de-drept-desfiinteaza-apararea-premierului-268016.html
buna dimineata
statististici
in zona euro inflatia e sub 2 % de ani buni si preturile sub control-conform statisticilor
de o saptamana ma straduiesc sa gasesc ” 1 eurocent”/ a devenit -pare-la fel de rar ca 1 ban
asta e realitatea statisticilor
Buna intamplator,
nu stiu cum merg statisticile , eu stiu ca cosul de cumparaturi saptamanal este mai scump de fiecare data!
o zi buna tuturor.
Buna Sare
pentru interesati – Criza din Ucraina: 18 martie 2014 / O Rusie cinică şi un Occident patetic
Sondaj CSOP pt. europarlamentare :
http://www.gandul.info/politica/lista-castigatorilor-la-alegerile-europarlamentare-2014-simulare-32-de-locuri-se-impart-intre-5-echipe-12281071
Desi nu cred in sondajele lor, nu pot sa nu constat ca la PMP e concurenta mare.
Ar fi doar doua locuri eligibile :
-unul pt. Cristian Preda;
-al doilea, pt. …EBAAAAAAAA ! 🙂
PS
Salutari de la nenea Iancu pentru personajul colectiv de-a pururi comic “Tache, Lache si cu Mache”. 😆
buna timi,
ce naiba traim in Romania si suntem contemporani cu spiritul lui Caragiale!
Care e cu ochii pe noi, dupa cum ai vazut. 🙂
da dragule, numai ca eu cred ca alt spirit (tot contremporan), cel a lui pingelica!
Ma gandeam la acel Rica Venturiano, care combatea (e-mail primit) in “eRacnetul de Plescoi”. 🙂
pentru interesati – Ştiri Externe: 18 martie 2014 / Întârzieri în implementarea scutului antirachetă
Conform scenariului, “Transnistria cere Moscovei examinarea posibilitatii de aderare la Federatia Rusa”.
http://www.hotnews.ro/stiri-international-16846098-transnistria-cere-miscovei-examinarea-posibilitatii-aderare-federatia-rusa.htm
Buna ziua
70 de parlamentari dati de OLAF pe mana DIICOT si DNA!
Un adevarat cutremur sta sa loveasca scena politica romaneasca. Iar daca unda de soc va zgudui teribil Palatul Parlamentului de la Bucuresti, epicentrul seismului se afla tocmai la Bruxelles.Acolo unde temutul Giovanni Kessler, directorul general al Oficiului European de Lupta Antifrauda al Uniunii Europene tocmai a semnat corespondenta speciala trimisa catre procurorii romani. Iar dupa cum sustin sursele noastre, OLAF a expediat catre DIICOT si DNA dosarele privind implicarea a numai putin de 70 de politicieni romani in deturnarea fondurilor europene. Astfel ca, acum, cu „munitia” pusa pe tava de catre mai-marii UE, subalternii Alinei Bica si cei ai Laurei Codruta Kovesi pregatesc asaltul final la libertatea zecilor de parlamentari dintre care unii, culmea, se gasesc pe locuri eligibile pe listele pentru alegerile europarlamentare…
Ar fi de o importanta exceptionala ca sa se materializeze acest lucru.
TIPUL SI PUBLICATIA LUI are o credibilitate de gunoi, niciodata sa nu mai pui link de la aceasta publicatie pe blogul meu
Salutare tuturor,
Deja incep sa se desparta apele in PMP:
http://prisacariu.ro/2014/03/18/fondatorii-pmp-se-retrag-in-fmp-azi-elenina-nicut/
Lumea a cam mirosit ca PMP e doar un instrument pt. cocotarea celor doua dame (Nutzi si EBA) in functii pe care altfel nici nu le-ar fi visat.
Si plagiatul pe bloguri :
1a. Postarea mea aici (8:21) :
“Eu am alta curiozitate.
De ce autorii din care baschetbalistul a plagiat nu reclama furtul.
…………………………….
1b. Postare pe blogul lui @Sare/acidutzu :
“Până atunci, mă frământă următorul lucru: de ce autorii din care a plagiat Victor Viorel Ponta nu reclamă furtul?”
2a. Postarea mea aici (la 8:50), cu indicarea sursei (RL):
“De la cine a copiat Ponta :
– Ion Diaconu, fost ambassador (stiti cine lucre in MAE…);
– Vasile Creţu, autorul volumului ” Drept Penal Internaţional”, din care a copiat vreo 40 de pagini. Vasile Creţu a fost magistrat militar şi profesor de drept la Universitatea Spiru Haret;
– Victor Duculescu, din care a copiat câteva pagini. Mai precis, Ponta a copiat bucăţi dintr-o prefaţă scrisă de Duculescu pentru lucrarea ” Curtea Penală Internaţională, istorie şi realitate”a lui Dumitru Diaconu, din care premierul, de asemenea, a copiat zeci de pagini. Duculescu i-a jucat şi o festă lui Ponta : a citat ( cum e corect!) în subsolul prefeţei pentru cartea lui Diaconu fragmentele preluate din articolele scrise de doi jurnalişti, între care şi articolul Mădălinei Stănescu ” Un for pentru dreptate”, publicat în România Liberă la data de 23 iulie 1998.
– Dumitru Diaconu -cele mai multe pasaje par a fi/sunt copiate din lucrarea “Curtea Penală Internaţională, istorie şi realitate” semnată de Dumitru Diaconu, judecător la Curtea de Apel Piteşti. Contactat de jurnaliştii de la TVR Info, Dumitru Diaconu a refuzat să comenteze acuzaţiile de plagiat, susţinând că în calitatea sa de judecător nu are voie să intre în dispute politice. Diaconu a spus că nu-l cunoaşte personal pe Victor Ponta,a anunţat că nu va face plângere penală împotriva acestuia şi nu-i va cere daune.
http://m.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/plagiat-ponta-patru-profesori-de-drept-desfiinteaza-apararea-premierului-268016.html”
2b. Postare pe blogul lui @Sare/acidutzu, fara indicarea sursei:
“Avem așa: Ion Diaconu, fost ambasador, Vasile Creţu, fost magistrat militar şi profesor de drept la Universitatea Spiru Haret, autorul volumului ”Drept Penal Internaţional”, din care s-au copiat vreo 40 de pagini; Victor Duculescu, din care s-au copiat bucăţi dintr-o prefaţă scrisă pentru lucrarea ”Curtea Penală Internaţională, istorie şi realitate” a lui Dumitru Diaconu; – Dumitru Diaconu, cu pasaje copiate din lucrarea “Curtea Penală Internaţională, istorie şi realitate”.”
Culmea, tocmai la un subiect legat de …plagiat! 😆 😆 😆
Halal presa, halal ziarist !
😀
cu putin obraz (ceea ce nu e cazul), puteai vedea ca exista indicarea sursei.
plus ca postarea are o semnatura si in josul blogului sunt inscrisi toti autorii.
dar frustrarile tale sunt mai presus de obraz, decenta si bun simt. noapte buna, ca-i multa bezna prin capul tau.
timi,
hai sa inchidem subiectul ca nu maim putere, te rog! Ti-am trimis un mai vezi exact si de ce!
theophyle,
buna ziua, de buna ce e!
tocmai “te aud” vorbind, “sub acoperire”, la realitatea teve, despre criza din crimeea si despre cea re-nascinda din transnistria.
asta ca tot a plasat cineva un link spre una din foile care ne arata ca banii duduchii nu doarme!
Salut nikule,
am vazut si m-am distrat copios, eu un neica nimenea am devenit din neant prezidentiabil – aferim! Linkul ti-l dau jos ca ma enerveaza – sorry 😆
http://www.descopera.ro/cultura/4962957-separatismul-flagelul-secolului-xxi
Serrenissima e prima la referendum!
Buna ziua,
a fost suspendata participarea Rusiei la G8.
http://www.hotnews.ro/stiri-international-16847376-ministrul-externe-frantei-participarea-rusiei-g8-fost-suspendata.htm
buna mar,
Putin se sinucide, cred!
buna ziua
nu sunt sigur daca o spuneti in gluma sau nu. eu personal cred ca pe Putin mai mult il plictisesc asa numitele sanctiuni. astea nu sunt sanctiuni, e bataie de joc a (vest-/sud-)europenilor fata de tarile din europa de est
Putin daca vrea isi face G-ul lui. cred ca singura lui problema e sa se hotarasca daca isi face G1, G2 (China) sau G13 (BRIC, Venezuela, Iran, Nauru..etc)
Sa speram, dar cred ca se duce pe o turnura extrem de fierbinte 🙁 – Rusia va trebui sa ia o decizie complicata avand in vedere amestecul de factori interni si externi.
http://www.hotnews.ro/stiri-international-16847408-vladimir-putin-aflam-aici-pentru-moment-impotanta-istorica-data-16-martie-crimeea-votat-pentru-alipirea-rusia-referendum-care-corespuns-criteriilor-internationale.htm
@mar
decizia a fost luata mai demult
kosovo se dovedeste a fi un precedent periculos;nici clinton nici kohl n-au inteles sau n-au vrut sa inteleaga
de la momentul kosovo,orice granita europeana este relativa si acordurile de la helsinki au devenit “istorie”
asa este 🙁 circulau info cu 3-4 ani inainte de a incepe balamucul, foarte putini au inteles ce se intampla, ce se pregatea, cei mai multi au fost convinsi ca situatia va putea fi tinuta sub control.
salut @intamlator,
da-mi un mail te rog
http://www.mediafax.ro/social/proteste-la-pungesti-localnicii-au-incercat-sa-opreasca-masini-ale-chevron-jandarmii-blocand-drumul-12283928
G8 a avut ca precursor Grupul celor Șapte (G7)! Sa Speram ca nu ramane G1!
Buna ziua..
oglinda ,oglinjoara..unde-i scoala romaneasca ? http://adevarul.ro/news/politica/plagiatul-ponta-sinepasarea-romanilor-etalonul-inculturii-unui-popor-1_5327e3710d133766a8ffc45b/index.html
De ce Papahagi nu solicita sprijinul Ad Astrei ??
@theophyle
Imi pare rau, n-am primit nimic.
Deoarece D-nul Papahagi face parte din randul celor care nu urmaresc o credinta pana la capat! De aia!
Se pare ca omu’ cu usturoiu a inainat o plangere penala pt Abramburica! Oricum se reevalueaza ” Legea e pt catei?” cu ceva? Da! Doamna Stefania Duminica a fost demisa , pentru ca a plagiat , de catre un personaj care a plagiat dar mwmbru (inca) liga dulailor protejati! Am inteles fraza ” Nimeni nu e mai presus de lege”! Trebuie sa fii “CINEVA acolo sus ma iubeste”!!! 😉 Pentru cat timp? Aceasta-i intrebarea!
Cu cantec inainte spre partidul unic/partidul stat sau marea adunare nationala
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-16848110-inca-doi-parlamentari-trec-barca-puterii.htm
Asta inseamna loialitate: sa traverserzi n-sprezece partide pentru acelasi ciolan! 😛
http://ziarero.antena3.ro/article/view/id/95698
Motine respinsa! Recunoastere universala a culpei ! Brava parlamentari! 🙂
lelia munteanu,prompta si acida,ca de obicei
http://www.gandul.info/puterea-gandului/mii-de-multumiri-domnule-prim-ministru-12281423
postare noua – Реальная политика (Realpolitik-Рeaлпoлиtиk)