Revista presei – 17 martie / „Repere, nu lichele!“
17/03/2014 | Autor theophyle Categorii: Stiri / Revista Presei |
Bună dimineata intr-o zi de luni. Vremea se va încălzi uşor şi se va ameliora treptat ca aspect. În nordul şi centrul ţării, cerul va avea unele înnorări şi, mai ales în prima parte a intervalului, pe arii restrânse va ploua slab. În zona montană precipitaţiile vor fi mixte. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar ploile se vor semnala cu totul izolat.
Vântul va continua să prezinte intensificări la munte, cu rafale ce vor depăşi 80 km/h pe crestele înalte, iar în cursul zilei, local şi temporar şi în celelalte regiuni, cu viteze de peste 50…60 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 grade în nordul extrem al Moldovei, în depresiuni şi în deltă şi 20 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime între 0 şi 8 grade.
În Bucureşti, vremea se va încălzi uşor. Cerul va deveni variabil, mai mult senin noaptea. Vântul, în general moderat ziua, va slăbi treptat în intensitate în cursul nopţii. Temperatura maximă, în creştere faţă de ziua precedentă, va fi de 18…19 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 5 grade.
Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 5097 RON; 1 USD = 3. 2465 RON; 1 EURO = 1. 3891 USD; Francul elvetian 3. 6853 RON. Gramul de aur 140.2993 RON.
„N-a citit Antena 3 cât a scris Pleşu Andrei“ şi „Repere, nu lichele“, principalele mesaje transmise la mitingul pentru susţinerea lui Andrei Pleşu. „N-a citit Antena 3 cât a scris Pleşu Andrei“ şi „Repere, nu lichele!“ au fost lozincile cu care a debutat mitingul de susţinere a scriitorului Andrei Pleşu, desfăşurat duminică după-amiază în Bucureşti. Manifestaţia a fost anunţată pe reţelele de socializare, unde s-a precizat că este vorba despre un protest faţă de „linşajul mediatic“ la care a fost supus scriitorul. Protestul a durat aproape două ore, fără să se fi înregistrat incidente. Scriitorul Andrei Pleşu a publicat, pe 10 martie, pe platforma de bloguri a ziarului „Adevărul”, articolul „Oameni de plastilină”, în care critica prestaţia unor oameni de televiziune. A doua zi, Pleşu a fost atacat şi insultat în emisiunea „Sinteza zilei, difuzată pe postul Antena 3. Ca reacţie la aceste atacuri, „Revista 22” a iniţiat un „apel la solidaritate cu Andrei Pleşu, împotriva linşajului mediatic produs de Antena 3”, iniţiativă la care au aderat peste 800 de intelectuali, între care Mihai Şora, Ion Caramitru, Ana Blandiana, Mircea Cărtărescu şi Gabriel Liiceanu. Pe 13 martie a fost iniţiat protestul „Deschideţi cărţile, închideţi Antenele! Solidaritate cu Andrei Pleşu” , Circa 3-400 de persoane s-au strâns în zona statuilor de la Universitate la mitingul de susţinere pentru Andrei Pleşu. Majoritatea, potrivit corespondentului adevărul.ro la faţa locului, persoane trecute de 40 de ani, bine îmbrăcate, cu aer de intelectuali. Mulţi dintre ei au venit în Piaţa Universităţii cu cărţi în mână. UPDATE, 18, 15. Deşi mitingul era anunţat pentru ora 18,30, oamenii s-au strâns mai devreme. Aflaţi la faţa locului, filozoful Gabriel Liiceanu şi jurnaliştii Andreea Pora şi Andrei Cornea au luat cuvântul în susţinerea lui Pleşu. În mulţime se mai află, printre alţii, şi rapsodul Grigore Leşe. Integral aduce Adevarul.
Traian Băsescu: România consideră ilegal referendumul din Crimeea și nu va recunoaște rezultatele acestuia. Președintele Traian Băsescu a transmis un mesaj cu privire la referendumul desfășurat duminică în Crimeea, în care arată că România nu va recunoaște rezultatele. „România consideră ilegal referendumul în curs de desfășurare în Crimeea și nu va recunoaște rezultatele acestuia în condițiile în care Curtea Constituţională a Ucrainei a declarat neconstituţională organizarea referendumului privind separarea Peninsulei Crimeea de Ucraina, iar preşedintele interimar al Ucrainei, domnul Oleksandr Turcinov, a semnat decretul de anulare a declarației de independență a acesteia”, se arată într-un comunicat al Președinției. Președintele mai arată că „un scrutin organizat sub amenințarea ocupației militare nu poate întruni normele unui proces democratic care să poată fi recunoscut și legitimat de comunitatea internațională. Rezultatul previzibil și lipsit de fundament legal al actualului referendum îl reprezintă «anexarea» Crimeei”. „Solicităm Federației Ruse să acționeze în relația cu Ucraina în conformitate cu Carta Organizației Națiunilor Unite și cu principiile de drept internațional, inclusiv prin prevederile Memorandumului de la Budapesta. Susţinem independenţa, integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei şi sprijinim reglementarea crizei pe cale diplomatică”, se mai precizează în mesaj. Conform primelor rezultate, 93% dintre alegători s-au pronunțat în favoarea alipirii Crimeei la Rusia. B1TV
Scandal de 170 de milioane de euro în Liga 1. Modul misterios şi netransparent în care LPF a cedat drepturile de difuzare a meciurilor din prima divizie către o firmă malteză a stârnit curiozitatea tuturor şi a pus în circulaţie numeroase zvonuri. În noiembrie 2013, Dumitru Dragomir, pe atunci proaspăt debarcat din funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), dezvăluia că, împreună cu noul preşedinte Gino Iorgulescu, avusese o discuţie interesantă cu Adrian Sârbu, care era interesat de achiziţia drepturilor de televizare pentru Liga 1 şi „avea un proiect“. Dragomir mai spunea atunci, potrivit paginademedia.ro, că LPF urma să primescă 34 de milioane de euro pe an pentru drepturile de difuzare, dar nu de la Sârbu, „ci din altă parte, dintr-o societate comunitară cu bani mulți, care dă garanții“. Câteva luni mai târziu (coincidenţă ori nu, anunţul a fost făcut exact în ziua în care s-a pronunţat sentinţa în Dosarul Transferurilor), LPF anunţa că a semnat un partneriat cu o companie din UE având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga 1.„În baza acestui parteneriat, LPF va încasa în următoarele cinci sezoane competiţionale, în mod necondiţionat, o sumă anuală netă egală cu valoarea sumelor anuale încasate din cedarea drepturilor de difuzare primite de LPF în sezoanele competiţionale 2011-2012, 2012-2013, 2013-2014. La această sumă se va adăuga suma de 1.000.000 de euro net anual în situaţia în care LPF va organiza «Cupa Ligii», precum şi 20% din veniturile nete din publicitate realizate de posturile TV cu ocazia transmiterii, în direct, a jocurilor.“ Cu alte cuvinte, LPF ar urma să încaseze de la misteriosul partener (care între timp s-a dovedit a fi compania malteză Intel Sky Broadcast) minimum 33,6 milioane de euro pe an (sau aproape 170 de milioane de euro pentru cei cinci ani de contract, cu TVA inclus). O sumă extrem de apropiată de cea anunţată de Dragomir cu patru luni mai devreme. Integral aduc Capital.
Cât scoate România din redevențe. 2014 – anul negocierilor pentru țiței și gaze. La sfârșitul acestei luni, toate companiile care posedă licențe sau permise de exploatare a resurselor naturale trebuie să încheie acte adiționale cu Autoritatea Națională pentru Resurse Naturale pentru stabilirea noilor redevențe majorate prin Ordonanța 102/2013 privind modificarea Codului fiscal. Noile redevențe pentru resurse minerale, cu excepția celor de petrol și gaze, majorate de guvern prin Ordonanța 102/2013 cu 25%, vor fi aplicate tuturor licențelor și permiselor de la data intrării în vigoare a ordonanței, adică 1 ianuarie 2014. În Ordonanță se mai face referire la o excepție, respectiv redevențele la metale nobile (aur, argint, platină) care cresc cu 50%. Redevențele la țiței și gaze nu pot fi modificate până în luna decembrie 2014, atunci când expiră o clauză din contractul de privatizare a Petrom, încheiat în 2004, care prevedea că redevențele rămân stabile timp de zece ani.Nivelul redevențelor la țiței și gaze, care reprezintă aproximativ 85% din totalul redevențelor colectate anual, urmează să fie negociat de Ministerul Economiei cu actorii de pe piață. Principalele companii din sectorul petrolului și gazelor din România sunt OMV Petrom, Rompetrol (deţinută de KazMunaiGaz din Kazahstan), Lukoil (Rusia), MOL (Ungaria), Eni (Italia) și Romgaz Mediaș.[…] În prezent redevențele din energie sunt cuprinse între 3,5 și 13,5% din venituri la petrol, respectiv între 3,5 și 13%, la gaze, din valoarea producţiei brute extrase. Creșterea redevențelor a fost convenită în negocierile de anul trecut cu Fondul Monetar Internațional și Comisia Europeană. Integral aduce Curs de Guvernare.
Argeş. Oamenii dintr-o comună au năvălit peste preot în altar. Ei reclamă taxele “exorbitante” pentru înmormântare. Scandal în biserică într-o comună din Argeș. 50 de localnici au intrat în lăcaşul sfânt peste preot, chiar în timpul slujbei, pentru a-l da afară. Oamenii spun că părintele cere sume exorbitante pentru slujbele de înmormântare. Spiritele s-au încins așa de rău încât a fost nevoie de intervenția polițiștilor. Zeci de enoriași s-au strâns în curtea bisericii din satul Pădureți, comuna Lunca Corbului. Nu pentru a participa la slujbă, ci pentru a-l scoate pe preot afară din altar. „Taxele sunt extraordinar de mari, foarte mari. Sunt exagerate. Am vrea să ştim cine fixează aceste taxe. Să fie stabilite şi puse undeva să ştii când îţi moare cineva cât ai de plată”, spun oamenii. „Mi-a luat pentru mama opt milioane, mi-a dat chitanţă de trei jumătate. Şi restul i-a băgat la buzunarul din spate”, este acuzat preotul. Iritați de faptul că preotul nu vine să discute cu ei, oamenii au dat buluc peste el în altar. Când a văzut că situația scapă de sub control, preotul a sunat la 112. Prezența poliţiştilor i-a scos din sărite pe săteni. După slujbă, preotul a discutat cu oamenii, dar sub atenta supraveghere a polițiștilor. Părintele totuşi se apără în faţa acuzaţiilor: „Eu pentru ceea ce am cerut, am dat chitanţă”. Oamenii nu au obţinut niciun răspuns de la preot şi spun că nu se vor opri aici. Sunt hotărâţi să-l schimbe pe părinte. Digi24
Cum a ajuns evaziunea fiscală o problemă de siguranţă naţională. Legislaţia fluctuantă, slaba eficienţă a Fiscului, corupţia demnitarilor şi funcţionarilor statului au favorizat creşterea îngrijorătoare a evaziunii fiscale, până într-acolo încât reprezintă un atac frontal la securitatea naţională. Cea mai mare parte a evaziunii fiscale la TVA se regăseşte în comerţul cu alimente. Mafia cărnii favorizează răspândirea de maladii în rândul populaţiei. Pagubele create bugetului de stat prin evaziune fiscală au atins cote îngrijorătoare, conform Consiliului Fiscal, cifra evaziunii fiscale fiind, numai în anul 2012, de peste 80 de miliarde de lei, adică circa 17,95 miliarde de euro. Ani de zile legislaţia a fluctuat, eficienţa Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) – în lipsa unei baze de date integrate – a fost slabă, iar corupţia a afectat importante instituţii ale statului. Toate acestea au făcut ca fenomenul să scape de sub control. Începând cu anul 2010 însă, autorităţile statului au început să tragă serioase semnale de alarmă cu privire la acest flagel, valoarea evaziunii atingând în acel an şocantul procent de 35 la sută din Produsul Intern Brut (PIB). Acum avem strategii de combatere a fenomenului şi acţiuni în prima linie desfăşurate de servicii secrete, poliţişti, procurori, lanţ care se închide cu decizia de condamnare dispusă de judecători. Integral aduce EVZ
Inalta Curte se pronunta luni privind presupusul plagiat al lui Victor Ponta. Inalta Curte de Casatie si Justitie urmeaza sa anunte luni decizia finala in dosarul privind presupusul plagiat al premierului Victor Ponta.Instanta suprema va trebui sa se pronunte cu privire la o contestatie facuta de Adrian Papahagi, Mihail Neamtu si Augustin Ofiteru, dupa ce procurorii au decis, in 21 mai 2013, neinceperea urmaririi penale in cazul acuzatiilor de plagiat aduse premierului de prestigioasa revista “Nature”. In rezolutia parchetului sunt citate si concluziile expertizei ORDA: “intre lucrarea cu titlul ‘Raspunderea in dreptul international umanitar’ autori Daniela Coman si Victor Ponta pe de o parte si lucrarile ‘Drept international penal’, autor Vasile Cretu, ‘Curtea Penala Internationala. Istorie si realitate’ autor Dumitru Diaconu si ‘Dreptul International Penal si Infractiunile Internationale’ autor Dumitru Geamanu nu exista identitate totala de structura, ci doar o identitate partiala de structura”. / “Nu se poate proceda la calcularea procentului de text identic preluat deoarece formatele lucrarilor, tipul caracterelor utilizate si paginatiile sunt diferite”. Integral aduce Hotnews
“Caracatita din Portul Constanta”. Cum a ajuns inima comertului romanesc jucarie pentru politicieni. Potentialul portului Constanta este formidabil: ca marime e al doilea din Europa dupa Rotterdam, dar ca activitate este mult in urma altor porturi europene. Capacitatea sa de operare – 120 de milioane de tone de marfuri pe an – nu e folosita nici la jumatate. Profitul „e ridicol”, spune primarul Mazare – 8-10 milioane. Infim pentru un adevarat colos, asa cum e Portul Constanta, intins pe 4000 de hectare, practic un oras langa oras. Imaginile din materialul video va vor convinge de valoarea acestei resurse a Romaniei. Terenul din port este domeniul public al statului si este gestionat de Administratia Porturilor Constanta care il inchiriaza pamantul celor aproape 800 de companii care fac afaceri de miliarde de lei. Si cum Portul Constanta este o mina de aur, nu e de mirare ca se dau lupte pentru controlul sau, lupte ascunse insa de ochii opiniei publice.„Caracatita din portul Constanta este mai puternica decat orice si reuseste sa stranga tentaculele atat de bine incat nimeni nu poate sa faca nimic”, spune unul dintre cei mai influenti oameni de afaceri din port. Administratia portului colecteaza bani de la operatorii portuari, dar si mai important, ii cheltuie in contracte generoase cu firmele de casa ale Constantei. Mizele sunt de miliarde de lei iar batalia se da la cel mai inalt nivel. In ultimii ani, primarul Radu Mazare si-a exprimat intentia de a prelua controlul Administratiei Porturilor Constanta de la Ministerul Transporturilor. Spune chiar el de ce: „Pentru ca ca am constatat ca in 24 de ani de la Revolutie el merge mai prost decat pe vremea lui Ceausescu”. Pe de alta parte, oamenii de afaceri cred ca „porturile nu sunt o jucarie pentru politicieni”. Mai mult despre intentiile primarului Mazare, in materialul video. Integral aduce ProTv
Cât de uşor e să faci evaziune fiscală. Cu doar o şpagă de 30 de lei, am introdus în ţară 500 kilograme de carne fără acte. Evaziunea fiscală la carne are un traseu pe cât de simplu pe atât de eficient. Începe la graniţa României, unde cu o şpagă de câţiva zeci de lei nimeni nu te întreabă de unde aduci carnea sau ce documente ai, şi se termină în târguri rurale sau în magazinele din oraş. În târgurile din apropierea Bucureştiului sau altor oraşe mari din România, carnea se vinde la tarabă fără bon sau casă de marcat, în văzul autorităţilor şi fără respectarea normelor de igienă. Reporterii României libere au refăcut, acest traseu al evaziunii fiscale în numai 24 de ore. SRI a anunţat că de peste un an lucrează la o investigaţie în urma căreia a descoperit două reţele de crimă organizată specializate în activităţi de fraudă fiscală de mare amploare cu produse din carne. Prejudiciul a fost estimat la 15 milioane de euro. După tot acest efort, autorităţile au reuşit să retragă de la vânzare doar 19 tone de carne deoarece nu respectau normele de igienă. Adică mai puţin de un tir. Aceste cifre par insignifiante dacă le comparăm cu uşurinţa prin care oricine poate introduce carne în România, fără să deţină o maşină frigorifică, fără să prezinte vameşilor documente justificative. În plus, în pieţele ţărăneşti din Bragadiru sau Călugăreni, dar pe străzile adiacente, direct din portbagaj, în fiecare duminică se vând zeci de tone de carne fără respectare ca cineva să te întrebe dacă ai vreo autorizaţie sanitară, cum şi de unde ai procurat carnea, dacă mai este în teremnul de garanţie sau dacă a av ut vreodată aşa ceva. Integral aduce Romania Libera
Cum se încarcă „nota de plată“ în spitalele de stat. Cazul Bagdasar-Arseni: Firme de peisagistică angajate pentru curăţenie, mobilier şi dispozitive achiziţionate cu adaosuri de 2.000% după licitaţii realizate „pentru a da aparenţa de legalitate“.Spitalul de Urgenţă Bagdasar-Arseni din Capitală, centrul activităţii de neurochirurgie din România, ar fi cumpărat, prin intermediul unor distribuitori, mobilier şi echipamente medicale la preţuri ce conţin adaosuri care ajung şi la 2.000% prin intermediul unor licitaţii organizate „formal, pentru a da aparenţa de legalitate“, arată un raport al Corpului de Control al Primului-Ministru. Documentul scoate la iveală mai multe nereguli din cadrul spitalului, care s-au derulat în perioada 2008-2013 şi care se referă la servicii pentru realizarea regulamentului de organizare, la servicii de spălătorie şi curăţătorie, derulate prin „firme de familie“, şi la proceduri de atribuire a unor contracte pe baza datelor trimise anterior realizării licitaţiei de trei firme. Cu toate că există multe informaţii despre faptul că spitalele publice achiziţionează aparatură şi consumabile la preţuri foarte mari, chiar reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, vorbind de mai multe ori despre diferenţele mari de preţ la care sunt achiziţionate mănuşile chirurgicale spre exemplu, Bagdasar-Arseni este primul caz concret care arată cum se încarcă „nota de plată“ în spitalele publice. Integral aduce Ziarul Financiar.
Va urez o zi buna!
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
buna dimineata ! 🙂
Buna ziggy 🙂
o zi buna tuturor.
buna sare,
ti-am trimis un mail!
ok.
Salutare !
In legatura cu plagiatul baschetbalistului, “argumentatia” asta (expertiza ORDA) mi se pare absolut penibila :
“Nu se poate proceda la calcularea procentului de text identic preluat deoarece formatele lucrarilor, tipul caracterelor utilizate si paginatiile sunt diferite”.
Deci daca a folosit alte fonturi, desi continutul/frazele sunt identice pana la virgula, “expertii” ORDA nu pot sa determine plagiatul.
E clar, expertii astia isi declara incompetenta/slugarnicia.
Afara cu ei!
salut timi,
asta nu iese din Palatul Victoria nici mort! albe sperante 🙁
Bun gasit
Explicatiile frizeaza tembelism 100 %.. Plagiatul in cazul magistralei carti nu se refera la ambalaj, cit la marfa si comisia cu pricina, formata din experti nu prea se stie exact in ce, probabil in de toate si nimic, trimite direct in urzici cu asemenea argumente.
buna dimineata
evaziunea fiscala
este exclusa evaziune la asemenea scara fara protectie”politica”
daca citesc bine “vinovatii” sunt aia care vand la calugareni,sau,au uitat de asta autorii articolului “cei care taie porcul in curte si-l vand fara bon fiscal
si ajungem la “baba evazionista care vinde usturoi”
astia sunt “evazionistii”/ nu marii importatori din top 300
“Babele evazioniste” care vand usturoi, patrunjel, marar sunt incapatanate.
Nu vor sa cotizeze la partid. 🙂
ha, ha 😆
Eu zic sa puna mana de la mana si sa trimita cateva legaturi de marar la fisc!
Buna @intamplator,
toti sun vinovati, inclusiv cumparatorii acestor mizerii alimentare!
salutare! 😉
In problema Ponta, nu va faceti sperante mari. Daca era cineva care ar fi putut deja sa il infunde, ala era procuurorul de caz si superiorul lui ierarhic. Dar nu. Traiasca NUP-ul si frica procurorilor de la PG de politicieni ca Ponta, pe care l-ar putea avea la degetul mic.
O zi buna va doresc, ne citim mai dupa-amiaza! 🙂
buna Citi,
asa cred si eu!
Citi, sperantele mele nu sunt la procurorul de caz (ce si-a dovedit deja lasitatea) ci la cei trei magistrati de la ICCJ ce pot obliga (impune) specimenului cu pricina sa efectueze o urmarire penala “pe bune” adica sa ia in calcul toate mijloacele specifice de proba nu doar o adresa de o pagina aberant motivata de ORDA, un organism care conform legii nu are nici o atributie in analizarea unui plagiat
Pentru interesati,
Criza din Ucraina: 17 martie 2014 / Crimeea a fost pierdută
http://www.mediafax.ro/social/decizie-in-cazul-plagiatului-lui-victor-ponta-cine-sunt-judecatorii-care-hotarasc-daca-premierul-trebuie-sa-fie-cercetat-12276686
Decizia în acest caz va fi luată de un complet de trei judecători: Simona Neniţă, Rodica Cosma şi Mirela Popescu.
CUNOSTI SENTINTELE LOR?
Aici este un raport al sentintelor, hmmm, pe muchie zic eu
http://www.gandul.info/stiri/decizie-in-cazul-plagiatului-lui-victor-ponta-cine-sunt-judecatorii-care-hotarasc-daca-premierul-trebuie-sa-fie-cercetat-122
pentru interesati – Ştiri Externe: 17 martie 2014 / FT: Ruşii retrag miliarde de dolari din băncile din Vest
Ziua buna 🙂
Buna mar 🙂
Andrei Pleşu: O dată pentru totdeauna
http://adevarul.ro/news/societate/o-data-totdeauna-1_5326a1150d133766a8f848cd/index.html
Buna ziua,
la fix : http://www.academiacatavencu.info/wp-content/uploads/2014/03/AC11-1-1.jpg
Omul este exasperat, dar spre deosebire de alții care tac, se exprima. Iar aceasta este forma lui acțiune.
Suportul nostru este sa-i cumpăram cărțile si sa schimbam canalul.
Este, după părerea mea, singurul remediu acceptabil. Altfel, cu legislativul actual, intram intr-o sarabanda legislativă care ne vor duce la cenzura.
Altfel spus, pentru a-l apară pe dl. Plesu, trebuie sa-i punem botnita.
Început si de la capăt.
Haz de necaz Scenariu, o mlastina/smarc sulfuros in care doi oameni, un el si o ea, se bat – Cred ca Elena Udrea poate sa il bata pe Ponta fizic, daca e nevoie, dar in alegeri nu-mi dau seama ce ar putea sa faca si cat ar putea sa creasca.
Of, of, greu cu puterile supranaturale…..in curand o sa auzim ca i-a crescut aripi 🙁
http://www.ziare.com/basescu/presedinte/traian-basescu-declaratii-despre-referendumul-din-crimeea-si-jobbik-live-1288208
Piesele de vitrina (Tomac, Papahagi, Baconschi, Paleologu, Funeriu s.a.) vor trebui sa alerge serios pt. Nutzi, in campania electorala.
Simultan si pt. EBA, daca va “onora” partidul.
Asta inseamna “sa-ti dai cu stangul in …dreapta”…
Sau cu dreptul in dreptul pentru ca “e de dreapta”
Nutzi intruchipeaza impostura/nonvaloarea (ar fi mai potrivita la PSD).
Se compromite total ideea de “dreapta”.
timi, ti-am trimis un mail
Vazut, raspuns.
merci 🙂
Din nefericire granitza se zgaltie, sufla crivatul de la este si noi costruim partide pentru o “doamna de fier” reesapata – Pe mine m-a surprins pozitiv evolutia politica a Elenei Udrea ca discurs, ca atitudine. Va fi un om politic care sa aiba ceva de spus in politica romaneasca. PMP a crescut spectaculos, s-a apropiat destul de mult de PDL, cresterea s-a produs dupa trecerea Elenei Udrea”
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-16839691-traian-basescu-surprins-pozitiv-evolutia-politica-elenei-udrea-pmp-crescut-dupa-venirea-elenei-udrea.htm
numai bine la cei doi si sa traiasca fericiti pana la adancu batraneti 😆
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10202452661390518&set=a.3896039092131.156135.1613719872&type=1&theater
super 🙂
salut, iarasi 🙂
De suflet si de minte lucida articolul lui Plesu 🙂
Si politica de doi bani cat incape in declaratiile Presedintelui despre Udrea; cand zeii vor sa piarda pe cineva, ii iau mintile. Pacat de munca enorma depusa de Traian Basescu, sa ajungi sa o vezi risipita pentru fiica-sa (aici are circumstante atenuante) si pentru Udrea (aici nu)…iti vine sa zici: omule, pana cand?!
pana in panzele albe 🙁
Un om obisnuit are circumstante atenuante, Basescu nu.
Buna ziua tuturor…
ICCJ a respins luni contestatia lui Mihail Neamtu si Adrian Papahagi privind plagiatul premierului Victor Ponta.
Deci Ponta ramane cu onoarea reperata. Bravo, procurori, bravo, judecatori reforma Justitiei merge cu NUP inainte mars!
N-am avut nici cea mai mica indoiala.
Legalizarea furtului intelectual.
Precedent creat.
Si, evident, nu putea lipsi tupeul lui POnta, care se plange ca Basescu se duce la Bruxelles fara sa il informeze!!
http://www.stiripesurse.ro/document-ponta-se-planga-parlamentului-de-basescu/
Doar isi declara… neputinta. 😆
salut ,
mai fac si coabitacii putin circ . coabitacul ponta reclama la Sparlament , coabitacul basescu poate reclama la Nuzti spaima tuturor ” “Cred ca Elena Udrea poate sa il bata pe Ponta fizic, daca e nevoie, dar in alegeri nu-mi dau seama ce ar putea sa faca si cat ar putea sa creasca”, a afirmat seful statului, la Adevarul Live.”
daca vrea sa “creasca ” sa treaca pe spirulina cu extract de catina ! 😀
Ca sa mai “creasca”, ar fi util un reportaj cu “marili realizari” ale ministerului dezvoltarii (si turismului) : parcuri la marginea satelor, telegondole catre nicaieri, hoteluri privatizate pe litoral, turismul pe biciclete si alte “frunze” similare, bune de rumegat.
salut pe toata lumea,
postare noua – Au început vremurile barbariei