Buna dimineata intr-o zi de luni, 17 iunie! Vremea va continua sã se încãlzeascã în cea mai mare parte a ţãrii si va deveni cãlduroasã în sud-vest, sud şi sud-est. Cerul va fi variabil, mai ales dupã-amiaza şi seara, vor fi unele înnorãri şi pe arii restrânse se vor semnala averse însoţite de descãrcãri electrice în zonele montane, precum şi în nord-vest şi centru. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 35 gr iar cele minime între 8 şi 21 gr. Bucuresti: 33/21 gr.C.
“România, două riscuri sistemice severe la adresa stabilității financiare România prezintă două riscuri sistemice severe la adresa stabilităţii financiare, reprezentate de incertitudini la nivel global în contextul războiului din Ucraina şi al conflictului din Orientul Mijlociu, respectiv tensionarea echilibrelor macroeconomice interne. Totodată există riscuri sistemice moderate privind nerambursarea creditelor şi a celor asociate provocărilor la adresa securităţii cibernetice şi inovaţiei financiare, după cum reiese din cel mai recent raport asupra stabilităţii financiare realizat de BNR, citat de ZF. Un alt factor de risc este asociat cu întârzierea reformelor şi a absorbţiei fondurilor europene. „Din PNRR,
deşi România a primit 9,4 miliarde de euro, bugetul executat este de circa 20% din sumele primite şi 6,7% din total. Întârzierile, îndeosebi în cazul proiectelor finanţate prin granturi PNRR, ar putea genera o presiune suplimentară indirectă asupra echilibrului fiscal-bugetar, prin nematerializarea impactului favorabil asupra creşterii economice” ….” Integral:
https://spotmedia.ro
“Cum și-a dat UE autogol în meciul cu populiștii. Un cunoscut economist român din Paris explică totul din perspectivă economică …. Uniunea Europeană traversează o perioadă tulbure din punct de vedere economic, dar și politic, dovadă rezultatele alegerilor din 9 iunie. Dacă inflația părea un capitol de domeniul trecutului, începând cu ultimele săptămâni a revenit pe creștere. Totul într-un climat al turbulențelor, în care statele UE au evitat cu greu recesiunea, iar unele dintre ele chiar au gustat din fructul ei amar. În tot acest timp, economiștii trag semnale de alarmă care nu ajung sau ajung prea târziu la autorități, în timp ce populația este din ce în ce mai afectată de scăderea nivelului de trai.
UE, prinsă în clește între pandemie, război și propriile erori De altfel,
statisticile oficiale ale Eurostat arată că lupta împotriva sărăciei în Uniunea Europeană nu a avut neapărat rezultatele așteptate. Potrivit oficiului european de statistică, anul trecut 94,6 milioane de persoane din UE (echivalentul a 21% din populaţie) erau supuse riscului de sărăcie şi excluziune socială, adică trăiau într-o gospodărie care se confrunta cu cel puţin una dintre cele trei situaţii: risc de sărăcie, deprivare materială şi sociala severă şi /sau trăiau într-o gospodărie cu intensitate foarte redusă a muncii. Eurostat precizează că cifra a scăzut uşor comparativ cu 2022, când 95,3 milioane de persoane din UE (21,6% din populaţie) erau supuse riscului de sărăcie şi excluziune socială. Acest lucru înseamnă că unul din 5 oameni se confruntă cu dificultăți financiare în Uniunea Europeană, lucru trecut de regulă cu vederea și despre care practic nu se vorbește absolut deloc. ….
În rândul statelor membre, cea mai mare pondere a persoanelor expuse riscului de sărăcie şi excluziune socială se înregistra în România (32%), Bulgaria (30%), Spania ( 27%) şi Grecia (26%). Cunoscutul economist francez de română Cristian Mureșan explică, într-un interviu pentru „Adevărul”, unde au greșit statele occidentale suficient cât să apară
probleme economice de care să profite partidele populiste și să obțină voturi. Dacă UE are două scuze valide, pandemia și războiul din Ucraina, care au afectat din plin economia și au lăsat sechele, nu același lucru se poate spune despre tentația guvernelor europene de a interveni masiv în economie. „
O pandemie este un eveniment care are loc o singură dată într-o generație, iar felul în care omenirea a răspuns acestui eveniment extraordinar spune extraordinar prin frecvență și, în același timp, prin demografie. Omenirea n-a mai trecut prin așa ceva, iar eu cred că am reacționat exemplar. Mediul privat, iată laboratoarele farmaceutice, dar și mediul public, au reacționat sub presiune în direct, făcând operații fără anestezie asupra corpului economic și asupra corpului social”, spune expertul.
Greșelile care costă UE Dacă inițial, pe timpul pandemiei, această intervenție a fost una perfect justificată, ulterior autoritățile nu au știut când să se retragă și au ajuns să sfideze altfel principiile de bază ale economiei libere. …. „
După pandemie, statul nu a știut când să se retragă. În momentul în care autoritățile au acaparat un domeniu, e foarte complicat. Extinderea razei de acțiune și de activitate a autorităților este fără precedent. Deci, autoritățile, guvernele și-au băgat nasul, au intervenit în anumite domenii economice din care ar fi trebuit să se retragă în momentul în care pandemia s-a încheiat. Și, da, în unele privințe pandemia devine o scuză. Discutăm despre medicamente, discutăm despre tehnologie, despre semiconductorii care sunt în războiul nervilor între marile puteri, discutăm despre tranziția ecologică, unde se închid sau se deschid domenii întregi de business, din pix, din legislație”, mai spune Mureșan. ..
..„S-a ajuns să nu se țină cont de parametrii de tip cerere și ofertă sau de inventivitatea privatului, așa cum ar trebui într-o economie de piață. Și așa au apărut și acel Inflation Reduction Act (IRA) în SUA, dar și Green Deal-ul în Europa, care se substituie, de exemplu, principiilor pieței. Alimentele, securitatea alimentară, atât de des invocată, distorsionează aceste circuite logistice care au fost lovite puternic în timpul pandemiei”, arată economistul. ….” Integral:
https://adevarul.ro
“Cum explică Nicușor Dan că dă atacul la pușculița primăriilor de sector. Cât de mare e miza Primarul general Nicușor Dan a descris felul în care se repartizează acum banii: Primăria Capitalei primește anual în jur de 6 miliarde de lei anual, din care 3 se duc pe subvenții, iar Sectoarele primesc 9 miliarde în total. Banii între Primăria Capitalei și Primăriile de Sector sunt împărțiți pe baza a două legi: Codul Fiscal și Legea Bugetului de stat, care se aprobă în fiecare an. Codul Fiscal se referă la destinația banilor din taxele de proprietăți, amenzi, iar împărțirea așa-ziselor cote defalcate din impozitele pe venit este prevăzută în Legea bugetului național, în fiecare an. „Sunt două acte normative, mai întâi Codul Fiscal, care spune că taxele, impozitele pe proprietăți, amenzile, inclusiv amenzile pe STB, se duc toate la Sectoare și asta așa grosier, pe 2023, toate adunate au ajuns la 3 miliarde de lei”, susține Nicușor Dan. ”Este total dezechilibrat” ”Iar impozitele pe salarii care în 2023 au fost 12 miliarde, s-au împărțit jumătate-jumătate între Capitală și Sectoare. Deci am avut 6 la 9. 6 miliarde la noi și 9 miliarde la sectoare. Din cele 6 ale noastre, 3 miliarde le-am dat pe subvenții, deci raportul real a fost 3 la 9 miliarde. Ceea ce este total dezechilibrat”, a explicat Nicușor Dan. Prin Legea bugetului de stat, aprobată în fiecare an, Guvernul poate modifica felul în care se alocă banii. Dacă Guvernul și primarul general sunt de aceeași culoare politică, și în bune relații, orașul primește bani în plus, dacă nu, există riscul de minus. ”Bucureștiul a pierdut 6% în favoarea Ilfovului” „Anul acesta am primit de la Ministerul de Finațe cu 500 de milioane de lei mai puțin, pe primele 5 luni. Per total, la buget, am avut o scădere de 20% care se compune din 6% și 14%. 6% am pierdut când, prin decizia Legii bugetului de stat, acești bani s-au dus de la noi la Ilfov. A fost o decizie politică și Bucureștiul a fost persecutat. Iar minusul de 14% a apărut la toate UAT-urile, nu doar la București. Asta pentru că din impozitele pe venit s-au scăzut, în loc să se ducă la UAT-uri, s-au dus la bugetul național impozitele pe pensii, pe câștiguri din jocurile de noroc și alte categorii”, susține Nicușor Dan. ….Ce atribuții are Primăria Capitalei
- Plătește subvenția la termoficare și transport public – 3 miliarde de lei.
- Asigură principalele servicii – termoficarea, transportul public, se ocupă de marile parcuri, iluminatul stradal, dezinsecția și deratizarea, întreține marile bulevarde, sistemele de semaforizare, întreține marile parcuri (Cișmigiu, Tineretului, Herăstrău, Circului, Carol), asigură ecarisajul și protecția animalelor.
- Subvenționează cu aproape 300 milioane lei/an cele 28 de instituții de cultură din subordine (teatre/circ, institute culturale).
- Trebuie să facă investiții majore – modernizarea drumurilor, a rețelei de termoficare, linii de tramvai, achiziția de mijloace noi de transport, pasaje, parcuri noi, exproprieri, extinderea rețelei de transport public, investiții în infrastructura pentru cultură și sport, consolidări, investiții în modernizarea sistemului de canalizare, în spațiul public – trotuare, centrul vechi, piste de biciclete.
- Investiții în cele 19 spitale aflate în subordine prin ASSMB. …..” Integral: https://hotnews.ro
“Educație. Despre irevelanța puzderiei de documente emise de morișca concursurilor, proiectelor și programelor .…Vorbele absolventei, pe care o putem ponegri cu ușurință, întrucât nu contează din punctul de vedere al influenței ei sociale pe termen mediu și lung, pot fi adaptate și la nivelul cadrelor didactice din sistemul de învățământ românesc. Și ele pot spune aceleași cuvinte în cunoștință de cauză. Noi nu educăm elevii pentru valori, ci pentru cunoștințe, deși avem grile de aptitudini, platitudini și competențe cu duiumul. Deoarece aceste cunoștințe și ce implică ele se referă la standardele cerute de inspectorii și mentorii sistemului ca întreg, totul pornind de la centru, din creierul gândirii carpato-danubiano-pontice, articolul de față se va ocupa pe larg, riscând să-l plictisească pe cititorul grăbit, deși poate nu se va întâmpla asta, de condițiile impuse ale gradațiilor de merit. An de an, aproape orice profesor din România, cu ceva experiență la catedră, își poate depune un dosar, constând din diplome, adeverințe, parteneriate, contracte de sponsorizări, copii după articole etc. prin care, în urma unui punctaj final admis, acesta are dreptul de a primi un spor de salariu de 25% vreme de 5 ani din momentul obținerii gradației. Pentru veniturile salariale din învățământ, un sfert din salariu suplimentar, care se adună contributiv la binemeritata pensie, discutăm în termenii unui bonus substanțial, de multe ori mai mare în cuantum salarial net decât salariile conducerii școlilor sau unul egal, dacă directorii își iau toate orele disponibile la plata cu ora. Cum și pe seama a ce se iau aceste gradații de merit? Ele corespund dezideratului meritocratic de a retribui diferențiat profesorii pentru că, în absența acestor motivații suplimentare de natură pecuniară, profesorii nu-și depășesc suficient limitele, nu gândesc, vezi Doamne,
outside the box și nu mai identifică nimic
challenging la locul de muncă. Gradația de merit este ceva între
employee of the month din filmele americane și modelul minerului Stahanov, dar aplicarea sa strict românească este alta, contextuală, după cum vom vedea.
A da cu stângul în dreptul – acesta este rezultatul intențiilor bune la noi. ….Se luptă pe toate fronturile împotriva abandonului școlar și a excluziunii sociale, însă numai pe hârtie, statisticile indicând altceva. Elevii cu cerințe educative speciale sunt vizați ca un element de bază în stabilirea valorii instructiv-educative superioare. Cei cu părinții plecați la muncă în afară sau orfani sunt la fel tratați. Apoi se trece iute, printr-un viraj brusc de la politici incluzive la altele ce țin de performanță, la premiile obținute în urma olimpiadelor, concursurilor școlare și ale competițiile organizate de ,,societățile de științe”, al căror prestigiu în România bate în anonimat. A evalua la aceste concursuri este o altă bilă albă pentru profesor. ….” Integral:
https://hotnews.ro
“Dosarul Revoluției, din nou sub semnul întrebării. Contestația lui Iliescu și Voiculescu, admisă ICCJ a admis contestaţia depusă de Ion Iliescu şi Gelu Voican Voiculescu şi a constatat „neregularitatea” rechizitoriului în dosarul Revoluţiei. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a admis vineri contestaţia depusă de Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu şi Iosif Rus şi constată ”neregularitatea” rechizitoriului în dosarul Revoluţiei. Parchetul ICCJ – Secția Parchetelor Militare are termen 5 zile să precizeze dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată sau solicită restituirea cauzei pentru refacerea anchetei. În majoritate, respinge excepţia necompetenţei după calitatea persoanei a Curţii de Apel Bucureşti invocată de instanţă din oficiu, se artă în încheierea de şedinţă. ….Fixează în cauză termen la data de 20 septembrie 2024, pentru când se vor cita părţile şi se vor încunoştinţa apărătorii acestora. A fost înregistrată o opinie separată, a judecătoarei Elena Barbu, în sensul admiterii excepţiei necompetenţei după calitatea persoanei a Curţii de Apel Bucureşti, invocată din oficiu, al admiterii contestaţiilor formulate, al desfiinţării încheierii atacate şi al judecării cauzei de către judecătorul de cameră preliminară din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală. ….” Integral:
https://newsweek.ro
“Zegrean: Ne zbatem într-o lipsă totală de democrație. În 35 de ani n-am fost în stare să învățăm să numărăm corect voturile. În loc să apropiem oamenii de alegeri și democrație, mai tare-i îndepărtăm (VIDEO) ….Zegrean a mai spus că principala cauză a acestui haos e comasarea alegerilor și a punctat că în cazul primarilor și președinților de consilii județene ar trebui să se revină la alegerile în două tururi. ….„Cred că nici renumărarea n-ar spune nimic pentru că eu am asistat la o renumărare în 1992 și au fost 13% din voturile din țară nule la parlamentare, dar așa a rămas, că politicienii nu vor să schimbe, nu vor să repete alegerile. Soluția ar fi repetarea alegerilor acolo unde s-au întâmplat astfel de lucruri pentru că vă spun sigur că dacă acum vor veni și vor schimba rezultatul într-un oraș, municipiu, comună, nimeni nu va mai crede niciodată că alegerile au fost corecte. …. Deci singura soluție ar fi repetarea alegerilor. Această posibilitate există, trebuie să existe probe și voință, dar la noi s-a obișnuit lumea așa, nu contează cât votează, cum votează, chiar nu contează. E un semn al lipsei totale democrație în care ne zbatem pentru că nici după 35 de ani nu am reușit să învățăm să votăm, să numărăm corect voturile, să organizăm corect alegerile. Până acum, la ora 9 erau gata alegerile, spuneau rezultatul și terminau. Acum, cred că am rămas cu aceleași metehne… Nu știu ce să zic, dar nu e în regulă ce se întâmplă”, a declarat Augustin Zegrean. Acesta a insistat că acolo unde există suspiciuni că procesul electoral nu s-a desfășurat corect, „nimeni nu va mai crede niciodată că aceste alegeri au fost corecte; asta înseamnă că îndepărtăm oamenii de democrație și de alegeri, în loc să-i apropiem”. ….„E mult, 5 buletine de vot pentru om e mult! (…) Noi am atras atenția atunci când s-a decis această comsare că nu e bine să se facă, că nu e în regulă. S-a făcut, pentru că am impresia că nu le pasă la cei care decid…..”” Integral: https://www.b1tv.ro
“10.000 de buletine de vot de la locale au dispărut la numărătoarea din București. În toată țara sunt zeci de mii de cazuri Aproape 10.000 de buletine de vot distribuite bucureștenilor nu se mai regăsesc în rezultatele finale ale alegerilor, arată o analiză a Europa Liberă, în baza proceselor verbale oficiale ale Autorității Electorale Permanente (AEP). În toată țară, lipsesc câteva zeci de mii de voturi. Cazul secției 144 – Sector 1 1. Alegerile locale Secția 144 din București a funcționat în sala de sport a Școlii 182 din cartierul Chitila. La alegerile locale, 657 de alegători au intrat în secția de vot, au ridicat cele patru buletine – pentru Primăria Sectorului 1, pentru Consiliul Local Sector 1, pentru primarul general și pentru Consiliul General. Au semnat pentru ele și au mers în cabina de vot. Unde au ajuns voturile lor? Din cele 657 de buletine de vot pentru Consiliul L Datele apar în procesul verbal întocmit la finalizarea numărătorii, publicat de AEP și consultat de Europa Liberă. La votul pentru primarul de sector, situația este și mai complicată. După prima numărătoare, din procesul-verbal pentru primarul de sector lipseau 196 de voturi. Actualul primar al Sectorului 1, Clotide Armand – plasată pe poziția a doua conform rezultatelor parțiale – a cerut renumărarea voturilor. Astfel s-a ajuns la încă trei variante de procese verbale. După renumărare, Clotilde Armand a primit 189 de voturi în plus.ocal Sector 1, în urne au ajuns numai 630. Zece buletine au fost anulate. Ce s-a întâmplat cu restul de 17 voturi, rămâne un mister. …. Care este situația în tot Bucureștiul? În București, numărul buletinelor care au fost înmânate alegătorilor, dar nu au mai ajuns în urne, doar pentru alegerile locale se ridică la un total de 9.562, conform datelor agregate de Europa Liberă și puse la dispoziție de Biroul Electoral Central la data de 13 iunie, ora 16:00. La alegerile pentru consiliile locale lipsesc din totalul general 2.753 de voturi. Cele mai multe, 899, în Sectorul 3. Secția cu cea mai mare diferență între numărul de alegători și cel al voturilor din urnă sau anulate este la secția 565, de la Școala nr. 200. Este vorba de 568 de voturi. ….” Integral: https://romania.europalibera.org
“Cum s-a ajuns la criza profundă prin care trece opoziția democratică din România Rezultatele alegerilor locale și europarlamentare din această săptămână aduc un paradox: cele două mari partide PSD și PNL și-au întărit puterea politică, în ciuda problemelor cronice și erodării de la guvernare, iar USR, mai exact alianța ADU (formată din USR, PMP și FD), deși aflată în opoziție, a scăzut brutal. ADU a înregistrat scoruri mici, doar 8,63% din voturile pentru europarlamentare și, potrivit estimărilor parțiale BEC, doar 4,43% din repartiția voturilor pentru primării și același procent pentru consiliile locale. Partidul fostului premier Dacian Cioloș, REPER, desprins tot din USR, nu a trecut pragul pentru europarlamentare. …. În primul rând, trebuie remarcat că figurile politice care au înregistrat o victorie în aceste alegeri sunt foști useriști care au părăsit partidul din cauza unor lupte interne de putere: Nicușor Dan, Nicu Ștefănuță și Mihai Polițeanu. Sigur că în această campanie electorală a contat la nivel de voturi că independentul Nicușor Dan a fost susținut de ADU, ceea ce l-a făcut însă câștigător a fost autenticitatea personalității sale. Idealul în politică este să stăpânești domeniul pe care vrei să-l gestionezi, dar – atenție mare! – calitățile de bun birocrat nu te ajută foarte mult politic, dacă ele nu sunt dublate și de o personalitate atrăgătoare pentru votanți. Introvertit, neconflictual, încăpățânat în viziunea sa asupra Bucureștiului, Nicușor Dan a reușit să-și creeze propria carismă ca personaj politic. Dan se numără printre puținii politicieni care știu să transmită încredere bucureștenilor, ideea că, aflată pe mâinile sale, Capitala poate nu va înflori peste noapte, dar nici nu va fi parazitată de clientelism de partid sau de rețele de crimă organizată. Faptul că USR nu i-a găsit un loc, deși e unul dintre fondatorii partidului, iar el a baletat ușor haotic, în acești ani, între PNL și USR, arată una dintre marile probleme ale acestui partid. …. Pe fond, USR este un partid radical care se fărâmițează extrem de ușor din cauza faptului că luptele interne pentru o formă de supremație ideologică au fost mai puternice decât coeziunea partidului. Tribalismul taberei de la putere tinde să distrugă partidul. Nu conservatorismul social dublat de libertarianismul economic unește membrii acestui partid care dorește să facă opoziție PNL-ului și PSD-ului (ambele partide cu agendă conservatoare), ci liberalismul de tradiție europeană, mult mai tolerant față de măsurile economice social-democrate și în favoarea drepturilor oferite minoritarilor. România se confruntă mai degrabă cu sărăcia și inegalitatea economică, populația în marea ei majoritate dorește să trăiască mai bine. România nu are o pătură consistentă de oameni de afaceri bogați pe model Tea Party care să deteste prin tradiție istorică taxele impuse de stat. Libertarianismul este o utopie inclusiv pentru Statele Unite, darămite pentru România. …. Desprinderea Plus de USR și revopsirea Plus în REPER a fost o altă greșeală strategică. Prin această nouă fragmentare, electoratul tradițional al USR a devenit extrem de confuz și greu să mai înțeleagă prin ce anume se diferențiază opoziția democratică față de blocul mainstream PNL -PSD. În timp ce pentru alegerile europarlamentare, PNL și PSD au strâns rândurile și au avut listă comună, USR, REPER, independenții Nicu Ștefănuță și Vlad Gheorghe s-au aflat în competiție pentru câștigarea aceluiași mic electorat. ….” Integral: https://www.libertatea.ro
“Câți bani primesc foștii europarlamentari români care n-au mai prins mandat. Au parte de același salariu până la 2 ani pentru că sunt în… „tranziție” Politicienii români care, în urma ultimului scrutin de alegeri, nu s-au mai calificat pentru un mandat în Parlamentul European vor beneficia de o așa-numită „indemnizaţie de tranziție” de până la 8.000 de euro/lună. Indemnizația lunară a foștilor europarlamentarilor ajunge la aproximativ 8.000 de euro Indemnizația echivalează cu salariul pe care l-au avut în perioada mandatului, adică aproximativ 8.000 de euro, și va fi primită pentru o perioadă cuprinsă între 5 şi 24 de luni. Cei care au avut un mandat de europarlamentar primesc bani de la PE timp de cinci luni, deci un total de 40.000 de euro. Acest drept nu există în cazul în care un deputat este învestit cu un mandat în alt parlament sau exercită o funcție publică, potrivit Antena3. .… Europarlamentarii au dreptul şi la pensii speciale După un mandat de cinci ani, un europarlamentar poate să primească 1.700 de euro pensie lunară. Cu cât a stat mai mulți ani în PE, cu atât și valoarea pensiei este mai mare. …După ce pleacă din funcţie, primesc 40% – 65% din salariul lunar de la Comisia Europeană pe o perioadă care se poate întinde până la doi ani, în funcţie de cât de mult timp şi-au petrecut în slujba forului european ……” Integral: https://www.b1tv.ro
“Care e problema când etichetezi pe oricine „extrema dreaptă” .… Și totuși, în ultimele zile presa a calificat ca fiind de „extrema dreaptă” următoarele partide: partidul italian al Giorgiei Meloni, Reconquête al lui Éric Zemmour și Reuniunea Națională în Franța, Partidul pentru Libertate din Olanda, Vox din Spania, partidul de guvernare din Ungaria, Lega Nord a lui Matteo Salvini din Italia și (până când BBC își va fi cerut scuze) partidul Reformă din țara aceasta. Se folosește de asemenea tot mai frecvent termenul perfid de „dreapta dură”. Acesta pare să fie acum termenul preferat de jurnaliștii care s-au săturat să eticheteze orice formațiune situată mai la dreapta de Extinction Rebellion [ecologiști radicali – n.trad.] drept „extrema dreaptă”. „Dreapta dură” pare de asemenea să fie eticheta care le e rezervată, odată ce ajung la guvernare, acelor partide numite cândva de „extrema dreaptă”. Efectul, firește, e unul de erodare, întrucât termenul pare deja să-și fi pierdut orice înțeles. Acest lucru – și o spun de ani – ar putea deveni o problemă într-o bună zi, fiindcă diversele partide de pe continent calificate „de extrema dreaptă” includ partide care nu sunt nicidecum așa ceva, precum și partide de pe care eu unul nu mi-aș lua ochii. Una dintre frustrările provocate de tema „extremei drept în marș” e aceea că există într-adevăr partide care ridică întrebări serioase. Sunt oameni în AfD care categoric nu pun nimic bun la cale și care au capacitatea de a-și distruge complet partidul. Și Partidul Libertății din Austria are unii membri care răspândesc un iz suspect. Așa vor sta lucrurile mereu? Posibil. Dacă iei la bani mărunți oricare mișcare politică de pe continent vei descoperi invariabil o legătură sau alta cu cele mai nocive mișcări ale anilor ’40. Vlaams Belang din Belgia și fostul Front Național din Franța nu au numai un trecut dubios, ci și semne de întrebare planând acum asupra lor cu privire la posibilitatea de a avea nostalgii legate de vremurile colaboraționismului [cu naziștii – n.trad.]. Dar ce poate face continentul în această privință? Și ce abordare ar trebui să adoptăm noi? Una dintre numeroasele probleme care apar atunci când îi arunci pe toți la grămadă în categoria „extrema dreaptă” este aceea că se impune o întrebare în privința căreia nu știu dacă cineva e suficient de curajos să o pună sau să răspundă la ea. În esență, aceasta este: e Europa într-atât de toxică încât va fi nevoie de decenii, dacă nu chiar secole, pentru a putea crește ceva sănătos acolo? Suspectez că unii cred că răspunsul e „da”. Alții n-au realizat că aceasta e întrebarea fundamentală. Dar este. Răspunsul meu ar fi că pământul e încă parțial otrăvit. A decide care parte trebuie desemnată ca atare și care merită să fie cultivată necesită o grijă incredibilă. Însă mult prea mulți oameni nu satisfac exigențele funcției, inclusiv oameni care sunt deja în funcție. ….” Integral:
https://hotnews.ro
“A apărut bormașina cu ventilator, salvarea Doreilor care muncesc pe caniculă .… Mai multe firme au pus pe piață mașini de găurit cu ventilator, care asigură o răcorire constantă dar și găuri în pereți. …. „De multe ori m-am gândit să dau cu bormașina și în orele alea, câteodată am și făcut-o, dar a fost greu, vă spun, nici nu știți prin ce am trecut. Mă curgeau toate apele”, spune Dorel Constantin, un profesionist al găuritului pereților. Pe lângă ventilator, mașina mai are și un mâner încălzit și reflector, pentru a putea da găuri și noaptea, când oamenii mai puțini harnici dorm. ….” Integral: https://www.timesnewroman.ro
“UPDATE Cine e George Tuță, primarul ales al Sectorului 1: Fost șef de cabinet al lui Hellvig, „garantat” de Chiliman / Oamenii de afaceri din spatele lui Chiliman: Moisescu, Semenescu, Ghiță ….”
https://www.g4media.ro/cine-e-george-tuta-primarul-ales-al-sectorului-1-fost-sef-de-cabinet-al-lu-hellvig-garantat-de-chiliman-oamenii-de-afaceri-din-spatele-lui-chiliman-moisescu-semenescu-ghita.html
😎😃😆
https://ziare.com/alegeri-locale-2024/alegeri-locale-2024-clotilde-armand-ciolacu-distrugere-saci-voturi-1876576
“Votati romaneste”…
“…Nu mai are răbdare să aştepte contestaţia de la Biroul Electoral Municipal, nu mai aşteaptă nici verdictul magistraţilor privind falsurile din procesele-verbale, să fie lămurită situaţia sutelor de voturi aruncate în plus în urne sau cum au dispărut în neant mii de buletine albe de vot. Vrea să facă imposibilă orice renumărare…”,
“…Nu în ultimul rând, subliniem faptul că persoanele care manipulează sacii, evidențiate în filmarea efectuată în zona Biroului Electoral al Sectorului 1, nu sunt angajați ai Jandarmeriei Române”, au precizat reprezentanții Jandarmeria Română….”
Nu jandarmeria distruge voturile, ei doar sunt prezenti acolo, altii manipuleaza sacii… 😎
Marcel Ciordacu, presedinte! 😁😎😜
https://ziare.com/alegeri-prezidentiale-2024/alegeri-prezidentiale-marcel-ciolacu-conduce-cursa-sondaj-sociopol-1876569
🙂
sociopol este de cea mai mare incredere… 😆😜 https://www.fanatik.ro/alegeri-2024-gabriela-firea-crestere-spectaculoasa-conform-ultimului-sondaj-sociopol-la-ce-procent-s-a-apropiat-de-nicusor-dan-20705709
https://www.g4media.ro/companii-americane-si-israeline-de-biotehnologie-incearca-sa-produca-lapte-autentic-fara-vaci.html
De cand produsele “bio”, “organice” etc. (ne-“autentice” !) si-au cam pierdut interesul comercial, capitalul de risc ce finanțează companiile respective cauta noi produse “premium ” pt fanaticii ecologiști… e alternativa la pastilele pt tratamentul mono-maniacilor!
Normele de etichetare UE interzic promovarea ca “autentic” a “laptelui fără vaci” …Mai bine ar reinventa nasturii din cazeina … sunt mai biodegradabili decât cei din plastic actuali ! 🙂
Buna seara.
Lapte natural dar de la tauri. 😄😄😄😄
Am avut carnea sintetica.
Faina de greieri.
Urmează laptele natural 🧐 Din ce ?
O societate total cretinizata.
Ca atunci când măreți ” oameni de știință” au zis că poluarea cu codoi e din cauza vacilor. Genii peste genii se înghesuie să ne ilumineze. 😄😄
Gata, a batut Romania la fotbal… asta-i tot ce conteaza pe mai departe… 😎
https://ziare.com/alegeri-locale-2024/alegeri-locale-2024-clotilde-armand-cereri-renumarare-respinse-1876648