Revista Presei 14 februarie / Românii între carne de cal şi carne de tun!
14/02/2013 | Autor theophyle Categorii: Stiri / Revista Presei |
Bună dimineata intr-o zi de joi. vremea va fi în general închisă. În sud şi sud-vest vor fi precipitaţii pe arii extinse, predominant sub formă de ploaie, în zona de munte mai ales ninsori, iar în restul teritoriului doar pe arii restrânse vor fi ploi slabe sau fulguieli. Vântul va avea intensificări, mai ales în cursul zilei, la munte, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei, iar în primele ore şi în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 9 grade, iar cele minime între -6 şi 3 grade. În zonele joase se va semnala ceaţă.
În Bucureşti, cerul va fi noros şi temporar va ploua slab, cu precădere în orele dimineţii şi ale amiezii. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări în cursul zilei. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de 1…2 grade.
Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 3870 RON; 1 USD = 3. 2542 RON; 1 EURO = 1. 3481 USD; Francul elvetian 3. 5466 RON. Gramul de aur 172.5760 RON.
Atenţia se mută din nou în Marea Britanie şi Franţa, dar victimele sunt clare: procesatorii români de carne pierd încrederea pieţelor europene. Procesatorii locali şi carnea “made în România” rămân până la acest moment singurele victime clare ale scandalului cărnii de cal cu toate că nimeni nu ştie cu siguranţă cine a fraudat, unde şi când carnea de cal a fost transformată “pe hârtie” în carne de vită. Scandalul a continuat ieri să ia amploare după ce autorităţile britanice au făcut percheziţii la două abatoare suspectate că ar fi implicate în această fraudă, iar distribuitorul francez de produse congelate Picard a retras de la vânzare două sortimente de lasagna şi paste bolognese, ce i-au fost furnizate de fabrica Comigel din Luxemburg. “Deja cei din Marea Britanie care luau marfă de la mine m-au anunţat că nu mai vor nimic. Ne merităm soarta”, a spus la rândul său şi Nicolae Ciuleac, director general şi proprietar al Carniprod Tulcea, un procesator cu afaceri estimate de 20 mil. euro anul trecut piaţa locală a cărnii, care îşi acoperea câteva procente din business din livrările de carne procesată în străinătate. Astfel, sub risc se află exporturile româneşti de carne de vită şi cal, ceea ce înseamnă o piaţă de aproximativ 30 milioane de euro anul trecut, potrivit calculelor ZF, făcute pe baza exporturilor la opt luni. Lipsa de credibilitate s-ar putea translata cu uşurinţă şi către alte segmente ale pieţei de export de carne în condiţiile în care acest scandal vine după ce industria a fost lovită şi în trecut de crize precum cea a gripei aviare sau cea a gripei porcine. Integral in Ziarul Financiar.
Imunitate cu prelungire: ce portiţe şi-au lăsat parlamentarii pentru a scăpa de deciziile ANI. Noul statut al deputaţilor şi senatorilor, votat ieri de Legislativ, lasă deschisă posibilitatea tergiversării pierderii mandatelor de către parlamentarii declaraţi incompatibili, potrivit specialiştilor în drept contactaţi de ziarul „Adevărul“.Parlamentarii au la dispoziţie 45 de zile pentru a contesta o decizie de incompatibilitate a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), potrivit noului statut al deputaţilor şi senatorilor, votat, ieri, de plenul reunit al celor două Camere. Proiectul a adoptat cu 298 de voturi „pentru“, din partea PSD şi PNL, 101 voturi „împotrivă“ din partea PDL şi PPDD şi 36 de abţineri din partea UDMR. Printr-o astfel de prevedere, parlamentarii şi-au stabilit un statut special faţă de celelate categorii de demnitari. De la preşedintele României şi până la consilierii judeţeni sau locali, aceştia au ca termen de contestare a unei decizii ANI 15 zile. Termenul de 15 zile este prevăzut în legea de funcţionare a ANI şi, practic, prin votul de ieri, senatorii şi deputaţii au votat o derogare de la acest act normativ. Noul statut prevede şi modul în care se calculează cele 45 de zile, termen în care deputatul sau senatorul poate contesta raportul la instanţa de contencios administrativ. Termenul decurge din momentul în care parlamentarul ia la cunoştinţă raportul de evaluare al ANI, sub semnătură de primire. Dacă deputatul sau senatorul refuză primirea, luarea la cunoştinţă se face prin anunţul făcut de preşedintele de şedinţă în plenul Camerei din care face parte.Totuşi, această prevedere poate ridica un semn de întrebare, pentru că preşedintele de şedinţă nu are un termen în care să fie obligat să anunţe decizia ANI.În ciuda acestor semne de întrebare, liderii politici şi-au afişat mulţumirea faţă de votul de ieri al Parlamentului. „Este o soluţie prin care am scos ceea ce, din punctul meu de vedere, era absolut corect criticabil: parlamentarii care atacau în justiţie puteau să piardă în instanţă şi îşi pierdeau mandatul, cei care nu atacau nu păţeau nimic. Ori eu am cerut în mod clar colegilor mei parlamentari să se pună o sancţiune şi pentru cel care nu atacă“, a comentat premierul Victor Ponta. Integral in Adevarul.
PDL, Opoziţie la un picior de lemn. Cu excepţia unor mici înţepături, democrat- liberalii conduşi de Vasile Blaga nu prea s-au omorât să se lupte cu actualii guvernanţi. Profeţia lui Victor Ponta că adevăratul partid de Opoziţie este PP-DD s-a îndeplinit până în prezent Vasile Blaga este un politician care „nu există”, crede Victor Ponta. PDL, principalul partid de Opoziţie, a pierdut, după pierderea alegerilor parlamentare, majoritatea ocaziilor în care putea să fructifice electoral greşelile actualei guvernări. Salariile şi pensiile nu cresc. Anul 2013 nu va aduce noi creşteri ale pensiilor sau ale salariilor bugetarilor şi nici înlocuirea cotei unice cu impozitul progresiv. Anunţul era făcut de premierul Victor Ponta, în prima sa intervenţie televizată din acest an. PDL nu a reacţionat. Vasile Blaga era, potrivit unor surse din partid, la ski în Austria. De altfel, prima şedinţă a conducerii PDL din acest an a avut loc abia pe 14 ianuarie. Discursul premierului despre starea naţiunii. „Câte zile au trecut de când Victor Ponta a prezentat ceva ce presa a numit «Raport despre starea natiunii»? Aţi auzit vreo reacţie consistentă din partea PDL?”, se întreba Sever Voinescu, având securea excluderii din PDL deasupra capului. „Am putut citi mici icnete pe bloguri de pe la unii şi alţii cu oarece notorietate, dar un punct de vedere asumat politic al PDL nu am văzut”, mai spunea acesta. Super-imunitatea parlamentarilor. La sfârşitul lunii ianuarie senatorii şi deputaţii şi-au adoptat un Statut care le conferea o superimunitate în faţa Justiţiei. Nemulţumit, preşedintele Traian Băsescu a retrimis legea în Parlament spre reexaminare. „Opozitia pierde toate oportunităţile de a face opozitie!”, a criticat şeful statului lipsa unei contestaţii din partea PDL la Curtea Constituţională. „A fost o necorelare între grupurile parlamentare pentru că, din păcate, nu au sesizat că a fost vorba de o procedură de urgenţă, deci două zile”, a venit explicaţia lui Vasile Blaga. Integral in EVZ
Ministerul Agriculturii lansează cardul de pieţar. Ce condiţii noi trebuie să îndeplinească producătorii ca să vândă la tarabă. Ministerul Agriculturii pregăteşte implementarea unui nou sistem de acces în pieţe pentru producătorii agricoli. Până la finalul acestui an, persoanele fizice care vor dori să îşi comercializeze, spre exemplu, legumele sau fructele din producţie proprie în pieţele din ţară vor avea nevoie de un card special care le va permite accesul în aceste spaţii. Pentru a putea să îşi vândă marfa pe tarabe, ei vor avea nevoie, pe lângă certificatul de producător eliberat de primării, şi de un carnet de comercializare a produselor agricole, potrivit proiectului de Ordonanţă de Urgenţă pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol publicat pe site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). Proiectul va rămâne în consultare publică pe pagina web a ministerului până la data de 18 februarie. În pieţele din România vor fi organizate obligatoriu, în curând, spaţii speciale care vor fi destinate producătorilor agricoli persoane fizice unde aceştia vor putea să îşi comercializeze mărfurile. Ele se vor extinde cel puţin pe jumătate din totalul spaţiilor de vânzare existente. Accesul în pieţe al celor care vor să îşi vândă produsele proprii se va face pe baza unui card de acces care va fi însoţit şi de certificatul de producător şi de o filă din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol. Un astfel de card nu va putea fi transmis de la un producător la altul şi se va acorda în baza certificatului de producător, “având înscrise unităţile de măsură pentru produsele specifice activităţii desfăşurate”. Integral in Gandul.
Statul bagă beţe fiscale în roatele economiei. Majorarea PIB cu peste patru procente prognozată pentru 2012 pare să se fi topit complet. Aceeași soartă riscă să o aibă și creșterea economică pe care experții o estimează pentru 2013. În aprilie 2011, reprezentanții Fondului Monetar Internațional estimau că vom încheia 2012 cu o majorare a PIB de 4,4%. Un an mai târziu, prognoza coborâse vertiginos, până la 1,5%. Pentru ca în ianuarie 2013 șeful misiunii FMI în România, Erik de Vrijer, să vorbească despre stagnare sau cvasistagnare. „Parțial, acest lucru a fost cauzat de faptul că, după o criză financiară, durează mai mult ca economia să își revină. Parțial, se întâmplă și ca urmare a mediului în care se găsește România (recesiunea din zona euro) și a unor factori speciali. La începutul lui 2012, a fost o iarnă grea, recolta a fost proastă și, nu în ultimul rând, implementarea reformelor și absorbția fondurilor europene nu au avut loc atât de rapid pe cât se preconizase“, a explicat oficialul FMI. „Datele statistice arată o cvasistagnare a activității economice în 2012, pe fundalul secetei și al prelungirii recesiunii din zona euro“, a declarat la rândul său guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, în cadrul unei conferințe de presă organizate în urmă cu câteva zile. De altfel, evoluția slabă a economiei de anul trecut fusese indicată din timp de datele parțiale publicate de Institutul Național de Statistică. Astfel, în primele șase luni ale anului, PIB a crescut cu doar 0,7% față de aceeași perioadă a lui 2011, iar în trimestrul al treilea PIB a scăzut cu 0,4% comparativ cu trimestrul al doilea și cu 0,6% față de trimestrul al treilea 2011. Ceea ce a făcut ca, pe primele nouă luni, economia să crească foarte modest, cu numai 0,2% comparativ cu perioada ianuarie-septembrie 2011. Integral in Capital
Aici sunt banii dumneavoastra. Mogulul Umbrarescu, un miliard de euro din afaceri cu asfalt. Supranumit “Imparatul asfaltului”, Dorinel Umbrarescu a plecat de jos si a reusit sa devina unul dintre milionarii Romaniei. Cele doua firme de constructii ale omului de afaceri au pus asfalt de peste un miliard de euro in ultimii sase ani Dorinel Umbrarescu a reusit sa incheie cu statul cele mai banoase contracte dintre toti “Regii asfaltului”. Constructorul bacauan controleaza doua firme care au reusit sa castige intotdeauna cele mai “grele contracte”, cum le numesc drumarii, adica pe cele cu o valoare foarte mare, de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR). In perioada 2007 – 2012, in conturile Spedition UMB si Tehnostrade SRL au intrat peste un miliard de euro sub forma de plati efectuate de CNADNR. 2009 a fost “anul de aur” pentru Umbrarescu: a incasat 440 de milioane de euro , fara TVA e-i drept, este unul dintre puţinii constructori care nu au depăşit cu mult termenele de finalizare stabilite cu statul, în ceea ce priveşte modernizarea şi construirea de drumuri naţionale şi autostrăzi. Dar nici nu a ieşit din tiparul asfaltatorilor români: a cerut şi el acte adiţionale la contractele aflate în derulare cu CNADNR.Ceea ce înseamnă bani suplimentari faţă de sumele stabilite iniţial prin contract. Cel mai mediatizat contract al său cu statul a fost cel de reabilitare a Drumului Naţional 7, tronsonul Nădlac – Sebeş, care a fost un fiasco: Umbrărescu a garantat lucrarea pentru zece ani. După nici un an, milioanele de euro s-au „transformat” în gropi. Integral in EVZ.
Miliarde de euro abandonate in mijlocul Capitalei. De ce e Bucurestiul un santier parasit. Santiere incepute si apoi abandonate, lovite de criza sau de nepasarea autoritatilor locale, terenuri virane de zeci de hectare pustii, vizibile, in mijlocul orasului, asteapta decizia unor investitori sau aprobari ce nu mai vin. Problemele estetice ale Bucurestiului sunt accentuate de aceste rani lasate parca intentionat deschise. Un inventar al acestor zone negre ale orasului ar dura zile, poate luni. Noi am optat pentru un traseu care a inclus doar zonele Barbu Vacarescu – Nerva Traian – Gara de Nord – Cotroceni – Militari si ne-am intors cu tolba plina de dezastre urbanistice. Intr-o intersectie unde se circula fluent si unde ambele sosele au cel putin doua benzi pe sens, primarul Sorin Oprescu a decis ca una din artere trebuie inaltata. A incredintat lucrarea companiei Romstrade, care dupa ce a acumulat intarzieri mari in executie “a oprit lucru de dinainte de Sarbatori, de cand seful acesteia (Nelu Iordache, arestat preventiv pentru deturnare de fonduri) a intrat la puscarie”, dupa cum ne-au explicat localnicii. Aşa că astăzi au rămas doar picioarele podului, gropi uriaşe, benzi pe sens blocate, trafic foarte îngreunat şi multe înjurături. Un prim termen de finalizare a lucrărilor ar fi trebuit să fie aprilie 2012, dar în ritmul actual ar mai putea dura un cincinal. Primăria Capitalei nu ne-a oferit nici o explicaţie despre stadiul în care se află şantierul, în pofida solicitărilor. Numărul de telefon al asfaltatorului unde puteai pune întrebări şi sesizări nu mai funcţionează. Integral in Romania Libera.
Traseul medicamentelor sau calea prin care distribuitorii fac profituri uriaşe. Distribuţia de medicamente este dominată acum de zece firme cu afaceri de 2,5 mld. euro. Ce ar putea modifica tabloul de mai sus? România este ţara cu cea mai mare perioadă de colectare a creanțelor în industria farmaceutică, iar impasul unui singur actor din mecanismul care asigură accesul la medicamente a declanşat de multe ori un efect de domino. Aceasta s-a văzut mai ales în cazul unor falimente sonore din domeniul distribuţiei de medicamente, cum ar fi Montero sau Relad, şi se propagă în continuare, prin dispariţia farmaciilor mici. Totul porneşte de la termenele mari de plată ale CNAS, care depăşesc şi un an. În toamna lui 2012, se acumulaseră sume restante către distribuitorii de medicamente de peste 500 de milioane de euro, potrivit proprietarului Polisano, Ilie Vonica. Astfel, distribuitorii s-au orientat către parteneriate avantajoase cu lanţuri de farmacii şi către exportul de medicamente. Cifrele de afaceri şi profitul indică faptul că strategia lor a dat roadele scontate, însă cu preţul unor „unde de şoc“ în piaţă. O consecinţă a acestora ar putea fi adoptarea metodei distribuţiei directe sau dedicate de către producători, lucru care ar schimba din temelii traseul medicamentelor prezentat mai sus, care este acelaşi de mulţi ani. Integral in Capital.
Va urez o zi buna!
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
buna dimineata ! 😀
Buna dimneata! 🙂
Referitor la statutul parlamentarilor si la “chichitele” lasate de ei acolo, va promit ca dupa atacarea la CCR (daca aceasta se va intimpla), veti avea o postare completa pe aceasta tema cu explicatii pe acele articole pe care eu le consider sensibile.
Salutare !
Interesant razboiul dintre servicii (foste vs actuale).
Pana la urma aflam si noi ceva ? 🙂
http://www.evz.ro/detalii/stiri/conturi-voiculescu-rosca-stanescu-1023625.html
neata Tzepe , am scris si eu ieri : as fi vrut sa vad unul din opozitie ca face asemenea declaratii la adresa bolseviclor din usl. dar n au sange .
N-au sange pt. ca multi au “scheleti” in dulap.
Li se arata pisica imediat.
statutul votat ieri de Parlament, fara transmiterea live a sedintei, e un scuipat tras in obrazul CE si al MCV. Exista acolo articole care sunt mai rele decat actualul statut, si mai perfide, care incalca evident Constiutia si angajamentele Romaniei la nivel european. Si Zgonea indraznea sa spuna ca dupa ce s-a votat mirsavia asta de statut, Parlamentul isi spala rusinea si poate se ridica MCV-ul!!! Va voi explica la momentul potrivit, in cateva zile.
N-am putea sa le “cantam” ceva de la balcon ?
Eu sunt dispus. 🙂
de la Balconul Operei sau de la Balconul…. acela de trista amintire? 😀
Da la balconul Parlamentului, ca sa auda mai bine. 🙂
o zi buna tuturor.
e bine ca serviciile si-o trag. de obicei se lasa cu victime colaterale de nu te astepti.
Pai asta asteptam.
Sa numaram cadavrele. 🙂
unele vor fi dosite. ca pe Hoffa, vom vedea ca nu-s… 😀
Comunisti nu si-au permis sa-si bata joc de tarani cum o face guvernul Ponta
Retineti ca nici in perioada comunista ce vindea taranul la piata nu era fiscalizat.Piata taraneasca a fost intradevar o piata libera si nereglementata.Singura taxa era pentru intrarea in piata si ocuparea unei mese sau tarabe pentru desfacerea produselor.In rest nu avea nimeni, Intrebati taranii batrani
Cum va funcţiona cardul de acces în pieţe
În pieţele din ţară vor apărea cântare cu afişat electronic, asemănătoare celor care se găsesc, în prezent, în supermarket-uri. Ele vor dispune şi de un “cititor” prin care se va permite accesul producătorilor în structurile de vânzare organizate în zonele publice.
Primul pas pe care aceştia trebuie să îl urmeze pentru a putea avea acces în piaţă este acela de a apăsa pe ilustraţia cântarului ce reprezintă produsul pe care vor să îl comercializeze. Apoi, din cantitatea de produs încărcată pe card li se va scădea automat cantitatea pe care vor să o vândă.
-Cine va produce cantarele inteligente oare se folosesc in UE
– Oare cine va produce softul de zeci de milioane pentu inplementarea cardului
Potrivit secretarului de stat al MADR, acest sistem va fi implementat în pieţe pe parcursul anului 2013.
http://www.gandul.info/financiar/ministerul-agriculturii-lanseaza-cardul-de-pietar-ce-conditii-noi-trebuie-sa-indeplineasca-producatorii-ca-sa-vanda-la-taraba-10543212
salut. Mai inainte de a discuta despre card, n-ar trebui sa iesim din teribilul mit (comunist?) al pietarului care cultiva????? Asa ceva nu exista nicaieri in UE si -practic- nu exista nici la noi, poate cu exceptia catorva babe vanzand patrunjel (crescut in balcon?). Cele doua activitati, mica gradina de legume si comercializarea, sunt total diferite si cer implicare NU sezoniera. Cine da cu sapa, NU se scoala la 4 dimineata, face drumul pana la piata si incepe sa vanda timp de 10 ore pe zi. Dar pastrarea mitului e folositor celor ce zbiara despre speculanti, samsari, etc ca pretext pt. protejarea unui sistem mafiot de comert. PS. chiar daca Stan Papusa creste castraveti, iar nasul Pandelica vinde in piata ce cultiva Stan, tot doua ocupatii diferite sunt. NB. Vorbind si despre card, cum il impiedica pe X ca alaturi de patunjelul de pe card sa vand si ceva leustean, cum il impiedica pe Y ca sa vanda la negru propriile rosii si apoi sa vanda in piata rosii de import, cum il impiedica pe Parpanghel sa achizitioneze “pe bune” 4 carduri si sa vanda ce vrea el, jongland cu cardurile?
Ce mai conteaza ca englezoii au primit de papa cai? sa zica merci ca nu a fost carne de maidanez. Cardul de pietar, impozitul si cote de productia chiaburimii de la tara sunt in Ro acum de actualitate. taranimea fierbe la sate iar guvernantii gafeaza in fiecare zi. Ultima gaselnita carduri si cantare pt carduri in piete ca sa vina finantele sa-i impoziteze pe tarani. E prostie sau i-a lovit sminteala şi pe ăştia ai lui Voiculescu ?Acest ministru al agriculturii doreste (constient sau nu ) FALIMENTAREA micilor producatori care vor fi obligati la plata atator hartii si impozite, incat se vor lasa PAGUBASI. Practic este o noua taxa , pe langa forfetar si alte aberatii de cote bolsevice ca sa il faca sa nu mai vina deloc in piete sau chiar sa nu mai produca. Se urmareste sa-i faca sa-si vand pamantul pe sume de nimic. Acest guvern nu va apuca finalul de an, asa cum Antonescu va fi primit cu furca la sate in campanie.
Buna Dimineata,
Pentru interesati – Europa: 14 februarie 2013 / Retorica dură a dlui Cameron
salut doc. Zona de free-trade intre USA si EU e o excelenta veste. Mai ales ca contrabalanseaza China. Armonizarea standardelor este iar ceva excelent. Interesanta tacerea asurzitoare a marxistilor de la Bucuresti (ce sa-i faci, tata Marx nu a scris despre asta).
doc, filipicele lui Cameron se opresc la usa primului judecator care va zice ca dsicriminarea pe motive de tara de origine/etnie nu este acceptabila.
Un bun editorial,
cred ca merita citit cu atentie 🙂
http://cursdeguvernare.ro/azi-13-guvernarea-prin-diversiune-si-ruinatoarele-ipocrizii-2.html
ex-cep-tio-nal articol, de pus in rama si apoi de iesit la atac cu el !!!
Buna dimineata!
Indraznesc sa adaug si eu, la aceasta revista a presei,
“De vina este politizarea excesiva?
Daca as spune da, as nedreptati politica. La noi nu este politica. Noi avem pseudopolitici: ale intereselor, ale clanurilor, ale unei paturi intermediare intre bisnita si gang, care a existat si inainte de 1989, desi nu era vizibila. Ea ungea mecanismele socialismului multilateral dezvoltat si il facea sa mearga cat de cat.
Coruptie?
Da, coruptie ascunsa sub denumirea de politizare.”
http://www.ziare.com/media/cna/dan-grigore-fost-membru-cna-dupa-instalarea-lui-crin-antonescu-au-inceput-aluzii-amenintari-voalate-1218572
Trist, dar adevarat titlul …
crestere economica in 2012 de 0,2%! mare priministru avem. acum sa vedem cum se trage spuza pe USL si cum e de vina Basescu pentru cifra asta
ma tem ca de fapt nici nu e de 0,2%, ci de 0 sau sub 0, insa tocmai de aceea a fost schimbata conducerea INS.
Salutare!
As vrea sa-l vad pe MRU explicand cum Romania avea o crestere economica de 2.1% in momentul in care el a parasit guvernarea pentru ca doar in 8 luni Ponta sa ingroape tara si economic si politic. Mai mult decat atat, as vrea sa-l aud si pe amaratul de Boc explicand cum a luat tara din cacat (imi pare rau dar asta e cuvantul – cacat) de la -7.1% pentru a o aduce pe plus in 3 ani.
Din pacate ambii par a suferi de complexe de inferioritate in fata comandourilor catodice ale Puterii.
http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-14224730-florin-citu-nu-cred-estimarile-ins-pentru-pib-din-2012.htm
Deja este contestata “cresterea” de 0,2%.
Tocmai vroiam sa postez link-ul.
Salutare tuturor
Unde sunt hoardele de oameni de cultura care sa protesteze pentru porcaria facuta de Guvernul Dezamagitului National referitor la Festivalul Enescu. Imi aduc aminte cand Palelogu fost Min. al culturii a alocat 1 mil. de Euro ce valuri de indignare s-au vazut la Tv-uri din partea “elitelor intelectuale”
Festivalul si Concursul International “George Enescu” va fi organizat o data la doi ani, a anuntat Guvernul Romaniei intr-un comunicat de presa, motivand faptul ca a fost “regandita constructia acestuia” pe fondul “actualelor conditii economice”.
Salut! Se pare că vom avea cu un km mai mult de autostrada anul asta…
http://www.hotnews.ro/stiri-cultura-14224648-festivalul-concursul-george-enescu-organizat-data-doi-ani-urma-analizei-bugetului.htm
Pentru interesati – Începuturile creştinismului românesc (3)
buna dimineata;
pe blogul asta nespecialistii spun din iulie anul trecut ca in celo mai fericit caz ” cresterea economica” va fi ZERO;
chiar daca va fi +0.2 ala este fals!
e din majorarea impozitelor!!!
nu cred ca trebuie sa fii ” mare anal-ist” sa-ti dai seama ca economia e gripata,e in moarte clinica;
asa,pentru ” divertisment” ca tot vorbeam de prelungirea audit-urilor, dupa ce guvernul a trimis la vruxelles planul de masuri pentru programele ” presuspendate”,finantarea se va relua dupa ” verificarea pe teren” a masurilor propuse;
e o intarziere de cel putin o luna si mai arata cata incredere au cei de la bxl intr-un guvern condus de un mincinos plagiator;
dar asta nu conteaza,conteaza ca ” ne-a dat cu 8 miliarde mai putin” cat era in capul ipochimenului;
solutii? poate dupa ce incep sa crape de foame locuitorii ,cand vor realiza ca nici urzici nu mai pot fura
perspective economice 2013:
s-au dus doua luni,fara ” iarna grea”/vanzarile de combustibil sub nivelul aceleasi perioade de anul trecut,valoric-nu cantitativ
asa ca…doua luni sunt ratate
Buna Intamplator,
Din ce spui tu referitor la deblocarea fondurilor, sa inteleg ca la POSDRU pt.cele 148 mil Euro Comisia Europeana nu a trimis inca scrisoarea de deblcare?. Adica iar ne-a tras-o Tonta?
buna. C.E. a spus de mult ca va mai urma un audit, caci cel facut este neconcludent. Evident ca Ponta face ca de obicei, adica MINTE.
@ion
cred ca a fost trimisa saptamana asta( parca ieri);dar..ca urmeaza ” dar’ deblocarea se va afce dupa ” verificarea pe teren”
ce inseamna asat ..puteti intui singur
@ion
scuze,buna ziua
asa cum inteleg eu,oamenii aia de la comisie sunt ” birocrati pana in maduva oaselor”
ei lucreaza numai ” institutional”
partea proasta e ca ” le-a picat fisa” ca ” institutional” in limba romana e altceva decat stiau ei(si asta vine si dupa experienta greaca)..asa ca -incercati sa fiti in locul lor- ei sufla acum si-n iaurt;
simplu: e o problema grava,grava de tot,de incredere;daca pana acum credeau ca ” erorile ” sunt accidente ,acum banuie ca si proiectele ” curate” ar putea avea hibe
Merci Intamplator,
Da asa este tot mai mult isi dau seama ca avem gena smecheriei in sange.
Andrei Plesu :
” Eu când îl văd pe domnul – nu mi-e jenă să dau nume – , când îl văd pe domnul Crin Antonescu, ştiu sigur că nu are în cap nimic altceva decât să ajungă preşedintele ţării. Competenţele lui economice, juridice, culturale, politice sunt cvasi nule. Toată lumea admite că este un bun orator. Asta am auzit că se numeşte în limbajul de azi „Are cuvintele la el”. Pe vremea mea se spunea că are papagal. Da, asta este o înzestrare care, însă, este foarte uşor de răsturnat în demagogie şi vorbărie goală. Există oameni care au înzestrarea să înşire cuvinte. Dar nu este suficient. E util, dar nu e deloc suficient. Dacă ce spui nu face sens cu adevărat, dacă ce spui nu arată o viziune, o gândire de perspectivă şi de detaliu asupra problemelor curente, papagarul nu este decât o formă de, cum să spun, de concert tenoral.
…………………………..
Mă uit şi la domnul prim-ministru.
Şi ce vedeţi?
Domnul prim-ministru are ceva dansant în care ceea ce contează este să iasă el moţ din diverse împrejurări. O glumiţă, o eschivă, o mică scuipătură, asta pe fondul unei grave carenţe etice. Nu e normal ca un om care a fost dovedit că a fost plagiator, să treacă aşa de uşor peste lucrul ăsta. Şi ar avea la îndemână, cu o minimă inteligenţă, mijloace să şteargă episodul. De plidă, să spună: „Renunţ la titlul de doctor”. A făcut-o acum, de curând, un ministru german care nu plagiase la nivelul la care plagiase domnul Ponta.”
http://adevarul.ro/news/societate/interviu-eveniment-partea-i-andrei-plesu-de-crin-fugi-vad-ochii-1_511bb1d5344a7821183762e9/index.html
misto. Noroc cu Plesu si cu Banciu….
si cu dumneata… 😀
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-14225426-liviu-dragnea-nu-singura-capitala-intr-regiune.htm
Pentru ce mama masii se face regionalizarea? Eu stiam ca trebuie sa se desfiinteze judete …
Pentru interesati o analiza de la Stratfor – The Past, Present and Future of Russian Energy Strategy
Un articol semnat de @demeter care merita citit, zic eu 😆
http://www.forta-civica.ro/guvernul-ponta-si-costurile-populismului-incompetent/
he-he buna Theophyle 🙂
D-na Desy pune barosul pe un buboi care in scurt timp va coace si va exploda improscand cu puroi tot lantul decizional pana sus la Pontanel-Miaunel.
Si ca ipocrizia lor sa fie dusa pana la capat,preventiv ,diverselor autoritati contractoare li se impun corectii pe anumite fonduri ptr. motive imaginare,dar sumele care vor fi probabil returnate nu vor acoperi gaurile imense care se casca.
Se cam stiu bataliile ce se dau ptr. castigarea diverselor contracte ptr. a se ajunge la firmele “care trebuie”.Ministerele isi aleg consultantul care da o astfel de documentatie mai ca nu scrie cui ii este defapt atribuit contractul.Parca le-as da un sfat : sa renunte,ptr. ca se vor angaja la cheltuieli pe care nu si le vor mai putea acoperi 😆 si raman baronii si baronetii cu buzele umflate 😆
uitai sa zic 😆
nu-i duce pe astia mintea ca sa inteleaga de ce votand impotriva pot pierde un an si bani esentiali.
Ei vad doar ce-a zis miaunel,mitul piratului bun negociator nu exista devreme ce a pierdut atatea mld. care ni se cuveneau 😆
salutare all 🙂
vazui si eu acum englezu nost de la Londra.
Nu stiu zau ce are lumea cu el.A vorbit corect englezeste,niciun dezacord,verbele folosite corect chiat si la past tense/perfect past tense/simple pt etc.Singura problema ca parca vorbea un chinez bagat cu capul in vasul de toaleta,dupa un prim curs de o ora.
Simpla chestiune de ureche muzicala,nu trebuie acuzat omul :lol; probabil in tinerete nu prea a vazut filme americane decat p-alea sincronizate in bulgareste sau ruseste.De fapt problema asta de accent e prezenta la mai multi vorbitori din politica inalta 😆
fondurile europene & postare@demeter
intr-adevar se prefigureaza o situatie catastrofala in urmatorii 2 ani!!!
probabila respingere a bugetului de PE,va lovi romania cel putin cat un cutremur catastrofal-in termeni financiar probabil mai mult-
neadoptarea bugetului inseamna pur si simplu ca romania va trebui sa returneze cateva miliarde de euro..
de unde???basescu nu va mai fi sa dea vina pe el…
Buna ziua,
http://www.ziare.com/basescu/presedinte/basescu-la-manastirea-rohia-la-priveghiul-fostul-staret-serafim-man-1218667
Sper sa ajunga diseara la Turcescu, abia il astept cu stiri adevarate!
Acum e la primaria Cluj, la Boc
“Discutie privata”. 🙂
@mircea 1 44
aveti dreptate; ambasadorul a vorbit corect( atat cat stiu eu engleza)
in chestia cu accentul ,as lasa-o mai moale;degeaba ai accent ” de oxford” daca nu transmiti ” mesajul”
si o chestie absolut autentica: un cunoscut britanic,scolit la eton,a incercat sa pronunte corect mesajul de pe o cseta de invatare a limbii englkeze;nu puteai trece la fraza urmatoare pana nu pronuntati corect
omul a fost blocat de 4 ori!daca nici ala nu stia engleza/el mi-a spus mereu” lasa accentul” concentreaza-te pe mesaj/nu vei puea intelege niciodata un cockney sau un texan /fa-i sa vorbeasca ” inteligil” si la fel si tu,uita de accent si ” past tense”
Buna dimineata!
Ma bag si eu:
pentru un om care este de 4(patru) ani ambasador in Marea Britanie, putea sa vorbeasca un pic mai cursiv. Ma intreb: daca nici asta (prezenta in tara vorbitorilor nativi) nu ajuta, atunci doar in laborator?
Ce contacte a avut ambasadorul cu Marea Britanie de parea un elev din varful muntelui care a invatat folosind diverse casete?
asa e 🙂 eu il pamfletam nitel
de acord cu importanta mesajului transmis.
totusi ca atractivitate a vreunei interventii,fapt care ar putea contribui la usurarea transmiterii mesajului,o anumita dictie si accent,o muzicalitate apropiate originalului cat de cat ,ajuta.Sunt diferente notabile intre nord scotieni,londonezi,irlandezi,australieni sau nord americani(intre diverse state din est pana in vest sau nord,mai francofoni inspre sud mai mexicanizati) dar e o “topica”, o continuitate anume.
Englezu nostru parca a facut un colaj prost lipind benzile complet aiurea,sacadat, chiar daca relativ corect pronuntat.Si asta afecteaza intr0un fel mesajul chiar si pe cei mai putin pretentiosi 🙂
la faza cu carnea de cal nu suntem vinovati(chiar cred ca nu)
va fi un pr aici si un ponta umflat ca zici ca asta acopera toate celelalte neregului 😆 motivul suprem ptr care Ponta va reafirma ca e cel mai cinstit si competent guvern.
…
se intampla ceva totusi.
ghita ataca dur de tot o componenta usl in frunte cu cacarau
rtv ataca dur aceeasi componenta usl
ca niciodata plesu este generos prezentat pe acelasi post.Consideratiile sale despre antenescu
in plus presedintele este prezent cu niste imagini iesite mult inafara dintr-un anumit tipar in care de obicei il diaboliza.
Nu atat loviturile dure date pnl mi se par interesante cat ce se intampla in interiorul psd.
Vrea Ponta sa se apropie de presedinte ? Risca el un conflict major cu varanu` ? 😆
Ma uit la B1 si il ascult pe SRS cum face politica Romaniei, cum vorbeste (impunator) despre toate.
Ma ingrozeste 🙁
Asta de cand e in PNL ca stie TOT de acolo dintotdeauna.
sute de mii de pensii calculate gresit !
cica e vorba de pensiile speciale
Campeanca face rost de bani la buget 😆 pnl se apropie de faras.
Postare noua – “Despre Presa” după doi ani şi jumătate
he-he
piratul isi pregateste audienta ptr deseara.
ministrii din guvernul ponta sunt inghetati 😆
Citeam revista presei si la un moment dat mi-a atras atentia urmatorul lucru: ” milioane de euro abandonate”. Sigur ca da, “abandonate” in anumite “buzunare”… Pot sa rad si sa plang in acelasi timp? :-)) 🙁