Revista Presei – 10 Iulie / Vânzările din Parlament – 28 de traseişti în 6 luni!
10/07/2013 | Autor theophyle Categorii: Stiri / Revista Presei |
Bună dimineata intr-o zi de miercuri. Vremea va fi local călduroasă, iar în vestul şi sud-vestul ţării, precum şi la munte se va menţine în general instabilă, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, mai frecvente în a doua parte a zilei. Vor fi posibile căderi de grindină, iar pe suprafeţe mici cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil şi astfel de fenomene se vor semnala cu totul izolat, în special după-amiaza. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 32 de grade, iar cele minime în general între 12 şi 20 de grade.
În Bucureşti, vremea va fi călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul valorii de 30 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 15…17 grade. În Bucureşti, vremea va fi călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul valorii de 30 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 15…17 grade.
Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 4416 RON; 1 USD = 3. 4510 RON; 1 EURO = 1. 2870 USD; Francul elvetian 3. 5677 RON. Gramul de aur 138.8848 RON.
Economia a crescut, nivelul de trai a scăzut : Problema e la locurile de muncă. Datele publicate de INS pentru trimestrul unu 2013 arată că nivelul de trai s-a diminuat cu circa trei procente față de aceeași perioadă din 2012. Venitul pe persoană a crescut de la 862 lei la 882 lei, insuficient, însă, pentru a ține pasul cu inflația anuală. Aceasta a fost de 5,62%, media pe primele trei luni din acest an, peste creșterea de 2,32% a veniturilor. Evoluția este paradoxală, în contextul în care creșterea Produsului Intern Brut în același interval de timp a fost de 2,2% în termeni reali. Intersant este și că veniturile în natură au scăzut semnificativ, nu doar în termeni reali, dar și în termeni nominali. Explicația valorilor diferite între gospodării și persoane constă în scăderea numărului de membri pe familie de la 2,88 la 2,86. Datele publicate de INS pentru trimestrul unu 2013 arată că nivelul de trai s-a diminuat cu circa trei procente față de aceeași perioadă din 2012. Venitul pe persoană a crescut de la 862 lei la 882 lei, insuficient, însă, pentru a ține pasul cu inflația anuală. Aceasta a fost de 5,62%, media pe primele trei luni din acest an, peste creșterea de 2,32% a veniturilor. Evoluția este paradoxală, în contextul în care creșterea Produsului Intern Brut în același interval de timp a fost de 2,2% în termeni reali. Intersant este și că veniturile în natură au scăzut semnificativ, nu doar în termeni reali, dar și în termeni nominali. Explicația valorilor diferite între gospodării și persoane constă în scăderea numărului de membri pe familie de la 2,88 la 2,86. Integral la Curs de Guvernare
Bilanţul traseiştilor pe 2013: 28. În prima sesiune parlamentară, nu mai puţin de 28 de senatori şi deputaţi au părăsit partidul sub sigla căruia au ajuns în Legislativ. Fenomenul traseismului în politica românească s-a accentuat în această legislatură. În prima sesiune parlamentară, 24 de deputaţi şi patru senatori au ales să întoarcă spatele partidelor care i-au propulsat pe băncile Parlamentului. Dintre aceştia, 14 au rămas independenţi. Partidul cel mai afectat de traseism este PPDD, care mai are în prezent doar 50 de senatori şi deputaţi din cei 68 pe care i-a obţinut la alegerile parlamentare din decembrie 2012. Dezertările din PPDD sunt motivate în special de conflictele parlamentarilor cu Dan Diaconescu, dar şi de ofertele de nerefuzat primite din partea partidelor aflate la putere. Excluderea lui Radu Popa, fost prim-vicepreşedinte al partidului, a fost momentul care a declanşat exodul din PPDD. Acesta a fost exclus la începutul lunii mai, fiind acuzat că a negociat cu PSD fără ştirea lui Dan Diaconescu. În replică, Radu Popa a susţinut că a negociat un acord parlamentar între PP-DD şi PSD, dar doar după ce partidul l-a mandatat să facă asta. Deşi a cochetat cu PSD, Popa a rămas la statutul de independent. Un alt vârf al partidului, senatorul Tudor Barbu, a părăsit formaţiunea lui Dan Diaconescu, dar nu prin excludere, ci de bună voie, prin demisie. Barbu nu a stat mult timp pe gânduri şi s-a înscris în Partidul Conservator. „Am plecat din echipa PPDD pentru că am considerat că trebuie să trec de la vorbe la fapte şi că alături de echipa PC am şanse mai mari să fac ceea ce am promis în campania electorală, decât aş fi avut alături de cei care conduc PPDD“, a motivat Tudor Barbu. Integral in Adevarul.
Ponta umflă din pix rata absorbţiei fondurilor europene. Și în noiembrie 2012 el se lăuda că absorbția a ajuns la 20%. Premierul Victor Ponta adună banii primiţi de la UE cu banii pe care România ar urma să-i primească, în încercarea de a raporta succese în privinţa absorbţiei fondurilor europene, capitol la care România este deficitară. „Rata de absorbţie (…) a ajuns la aprox. 20% la data de 5 iulie, ca urmare a solicitării de noi rambursări de fonduri”, scrie pe pagina de Facebook a premierului. Într-o altă postare, un material grafic susţine că USL a triplat rata de absorbţie într-un an de guvernare, aceasta ajungând în iulie 2013 la „aproape 20%”, faţă de 7,5% în aprilie 2012. Ponta trişează, de fapt, adunând la plăţile făcute efectiv de Comisia Europeană în 2013 facturile trimise spre decontare de România la Bruxelles la începutul lui iulie 2013, deşi aceşti bani sunt departe de a fi încasaţi. Facturile trimise la decontare sunt verificate de funcţionarii Comisiei Europene, iar plăţile către România depind şi de respectarea legalităţii , dar şi de banii disponibili la Bruxelles. În realitate, potrivit datelor Ministerului Fondurilor Europene, la 30 iunie 2013 rata absorbţie era de 15,3%. Ponta a mai spus şi în noiembrie 2012 că absorbţia a ajuns la 20%, deşi era 9,72%. „Vă rog să comunicaţi corect şi să nu lăsaţi minciunile repetate, cum că România are sub 10%”, le spunea miniştrilor săi premierul USL. Integral in EVZ
Cererile lui Gigi Becali şi Dumitru Cioflină de schimbare a regimului de detenţie, respinse. Cererile lui Gigi Becali şi Dumitru Cioflină de schimbare a regimului de detenţie din semideschis în deschis, astfel încât să poată fi lăsaţi să iasă din penitenciar între anumite ore, au fost respinse, marţi, de Judecătoria Sectorului 5, hotărârea instanţei fiind definitivă. La judecarea cererii sale, Becali a arătat în faţa instanţei că îndeplineşte condiţiile legale pentru a avea un regim de detenţie deschis şi că vrea să poată merge la muncă, nu să fie transportat cu duba toată ziua. Finanţatorul Stelei a spus că în continuare ar fi donat bani, cel puţin pentru spitalul de oncologie pentru care strânge bani Dan Puric, dar şi pentru un azil de bătrâni care era în proiectul ministrului pentru IMM şi Turism, Maria Grapini. Becali a precizat că, deşi doreşte, nu poate face actele de donaţie pentru că îi lipseşte un telefon mobil, cu care ar putea face demersurile financiare şi logistice pentru susţinerea acestor două proiecte caritabile. El a mai spus că populaţia României l-a votat în număr considerabil şi că judecătorii nu au de ce să se teamă în legătură cu restrângerea restricţiilor în cazul regimului său de detenţie. Becali i-a spus judecătorului care este programul său din penitenciar, arătând că acesta este bazat pe cititul cărţilor de rugăciune, dar şi a manualelor juridice şi a Codului penal. Avocatul lui Cioflină, Bogdan Vlad, a arătat că dacă nici în cazul clientului său nu sunt aplicabile normele legale care permit schimbarea regimului de detenţie, atunci articolul respectiv nu are niciun fundament în lege. Dumitru Cioflină a spus că ar vrea să fie liber dacă legea îi permite, precizând că se află într-o situaţie deosebită, el fiind ofiţer activ de peste 45 de ani în branşa militară. “Zilnic m-am aflat într-o dublă ipostază, aceea de procuror, dar şi de judecător, iar timp de 45 de ani am luat, constant, decizii privind soarta altor oameni”, a arătat Cioflină în faţa instanţei. În 27 iunie, Tribunalul Bucureşti a decis, după ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui Gigi Becali, să îi aplice acestuia un spor de şase luni de închisoare, finanţatorul FC Steaua având astfel o condamnare de trei ani şi jumătate de detenţie. Integral Gandul.
De ce l-au chemat ruşii pe Corlăţean la Moscova? Titus Corlăţean s-a întâlnit ieri la Moscova cu omologul său rus. Lavrov a intrat la discuţii declarând că împărtăşeşte „aspiraţia României spre dezvoltarea deplină a relaţiilor bilaterale“ şi a ieşit vorbind despre „integritatea teritorială şi suveranitatea Republicii Moldova“. Vizita lui Corlăţean la Moscova este, cu siguranţă, un succes diplomatic. Ultima oară când a avut loc o întâlnire la nivel de miniştri de Externe a fost în februarie 2009, când ministru era Cristian Diaconescu. Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi ne-a mărturisit că MAE a încercat vreme de un an şi jumătate să pună la punct o întâlnire bilaterală şi nu a reuşit, singura întâlnire Baconschi-Lavrov petrecându-se la New York, în marja unei reuniuni ONU. Ca ministru de Externe, Mihai Răzvan Ungureanu a avut, pe de altă parte, mai multe întâlniri cu Lavrov, pe care îl consideră ”prieten” şi ne-a amintit că una din primele sale convorbiri internaţionale în calitate de prim-ministru a fost cu Lavrov. Ceea ce dovedeşte faptul că ruşii sunt în continuare interesaţi de România şi de dialogul cu România, numai că sunt foarte selectivi în alegerea partenerilor de dialog. Potrivit profesorului Armand Goşu, expert în politica rusă şi a relaţiilor din fostul spaţiu sovietic, faptul că lui Corlăţean i s-a organizat o vizită de trei zile, că i s-a facilitat un interviu cu agenţia Interfax, preluat prompt şi în România, şi că a fost invitat să rostească un discurs la Academia Diplomatică a MAE rus, reprezintă un nivel de recunoaştere de care nu s-a mai bucurat un ministru de Externe român de foarte multă vreme. Am încercat, pentru comparaţie, să solicităm opinia fostului ministru de Externe, Cristian Diaconescu, dar acesta nu a fost disponibil pe tot parcursul zilei de ieri. De fapt, nici unul dintre oficialii de rang înalt contactaţi de „România liberă“ nu a arătat o deschidere deosebită pentru a discuta detaliile acestei vizite, ceea ce ridică mai multe semne de întrebare. Integral in Romania Libera
Dinel Staicu este cercetat pentru dare de mită de procurorii DNA! Omul de afaceri Dinel Staicu este cercetat de procurorii DNA în dosarul judecătoarelor Antonela Costache şi Viorica Dinu, de la Tribunalul Bucureşti, pentru o şpagă de 150.000 de euro. „Pentru a se stabili dacă beneficiarul activităţilor infracţionale de corupţie, derulate în legătură cu dosarul nr. 19797/300/2010/a11, în persoana inculpatului Staicu Dinel, a cunoscut şi a contribuit la acestea, urmează a se dispune disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor penale într-un dosar penal separat, faţă de susnumit, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, prev. de art. 255 alin. 1 C.p. rap. la art. 7 alin. 2 din Legea nr. 78/2000”, se arată în rechizitorul prin care au fost trimise în udecată judecătoarele Antonela Costache şi Viorica Dinu. Dinel Staicu a fost eliberat după ce fratele său, Marian Staicu, acuzat în acest dosar, a accesat “Reţeaua judecătoarelor penale” Dinel Nuţu a revenit, din luna aprilie, la numele de Staicu, după ce în martie 2011 îşi luase numele soţiei, fapt ce l-a ajutat să plece din ţară şi să nu fie de găsit pentru a executa o pedeapsă de şapte ani de închisoare în dosarul privind fraudarea Băncii Internaţionale a Religiilor. Dinel Staicu a purtat numele de Nuţu în perioada 8 martie 2011 – 9 aprilie 2013, arată luni Direcţia Naţională Anticorupţie, în comunicatul în care a anunţat că judecătoarele Antonela Costache şi Viorica Dinu au fost trimise în judecată, fiind acuzate că ar fi luat mită pentru a ajuta la eliberarea din arest a lui Dinel Nuţu şi pentru a interveni pentru soluţii favorabile în alte dosare. Integral in EVZ
Ce se află în spatele demiterii managerului de la spitalul “Marie Curie” din Bucureşti. De ce stă închisă o secţie de 3,5 milioane de euro. Absenţa unui act adiţional la contractul de management pe 2012 a fost motivul invocat de ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu pentru demiterea lui Gabriel Smărăndache, director până marţi al spitalului Marie Curie din Capitală. Anunţul a venit la nici 24 de ore de când oficialul îi ceruse acestuia demisia pentru modul în care îşi exercita mandatul. “Managementul este sub orice critică, un management prost”, declarase Nicolăescu vineri, la câteva ore după ce vizitase unitatea medicală. Era un prim semnal al şefului de la Sănătate care, pe holurile de la Marie Curie a avut o întâlnire decisivă: cu un tată, al cărui fiu – de doar şase săptămâni – tocmai încetase din viaţă. Copilul, alintat de părinţi Johnny, avea o malformaţie cardiacă şi se afla internat în spitalul care deţinea o secţie de cardio-chirurgie pediatrică nou-nouţă. Rămasă închisă, din păcate, deşi e funcţională de mai bine de doi ani. Pentru acest copil, de doar şase săptămâni sau 40 de zile, o mână de oameni a căutat soluţii: să-l ducă afară, la operaţie, aşa cum fac mereu cu sute de copii născuţi cu inima bolnavă. Dar, ghinion: clinicile de profil aveau secţiile de terapie intensivă pline şi nu-i puteau asigura boţului de carne un loc. Aşa că bietul suflet s-a stins sub ochii celor care l-au adus pe lume. Ionuţ, zis Johnny, a murit. Integral in Gandul
Calculele USL pentru referendumul de revizuire. În timp ce pesediştilor le-ar surâde ca noua Constituţie să intre în vigoare înainte de alegerile prezidenţiale din 2014, motiv pentru care a fost inclusiv vehiculată varianta referendumului care să ţină două-trei zile, liberalii continuă să spună că varianta „cea mai raţională“ ar fi suprapunerea referendumului cu alegerile pentru Palatul Cotroceni. Calculele sunt făcute şi refăcute, întoarse pe toate părţile de juriştii celor două partide. La doar o zi după ce premierul Victor Ponta a declarat că PSD nu va decide asupra momentului referendumului mai devreme de sfârşitul lunii august, liberalii au presat prin vocea vicepreşedintelui Tudor Chiuariu: după decizia Curţii Constituţionale privind pragul de 30%, „cea mai raţională“ soluţie este ca referendumul pentru revizuirea Constituţiei să aibă loc simultan cu alegerile prezidenţiale. Într-un interviu acordat RFI, fostul ministru al Justiţiei a argumentat, pe rând, împotriva celorlalte două variante enunţate de premier şi anume organizarea referendumului în această toamnă sau la sfârşitul lunii mai 2014, o dată cu alegerile europarlamentare. n ceea ce priveşte varianta organizării referendumului în această toamnă, pentru a fi validat scrutinul va fi nevoie, potrivit deciziei Curţii Constituţionale, de o participare de cel puţin 50%. Or, acest prag este foarte greu de atins, dacă nu chiar imposibil, în condiţiile în care, după cum s-a văzut de-a lungul anilor, a scăzut constant numărul românilor prezenţi la urne pentru a-şi exprima opţiunea. Chiar dacă USL ar depune eforturi consistente să-i scoată pe alegători din casă, tot sunt şanse reduse să vină la urne circa nouă milioane de oameni, mai ales că PDL a anunţat deja că va face campanie de boicotare a referendumului, pe motiv că nu au fost respectate rezultatele consultării populare din 2009 (privind Parlamentul unicameral şi reducerea numărului de aleşi la 300). „Interesul tuturor este ca până la urmă cât mai mulţi români să vină la vot şi să se exprime asupra noii legi fundamentale“, a punctat Chiuariu. Evident că pentru USL, ca majoritate parlamentară care a iniţiat revizuirea Constituţiei, ar fi un eşec teribil ca demersul Uniunii să fie invalidat de electorat prin neprezentarea la urne. Integral in Romania Libera
Va urez o zi buna!
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
o zi buna tuturor.
despre cum si-au propus sa mistifice istoria recenta cei din USL, am aici un comentariu:
http://sareinochi.com/2013/07/10/psihiatria-salveaza-romania/
Buna dimineata Sare!
buna dimineata;
interesanta analiza lui campenau si plin de talc finalul” care este pretul unei vizite a lui ponta la moscova’?
asta imi aduce aminte-ce sa fac,varsta- de alte vremuri
” care e pretul unei vizite a lui ceausescu la…”
e adevarat ca istoria se repeta
buna dimineata , din toamna lui 2009 se chinuie liderii romani ( din ambele gasti politice ) sa se auto-invite la moscow, sa pupe mana lui gaspadin Putin.
chestia cu ” maretele realizari in absorbtia fondurilor europene” nu e originala;de fapt ce sa astepti de la un c/p?a brevetat-o ” cel mai performant ministru al guvernului boc”,elena udrea
buna dimineata ! interesant aspect : lavrov primeste un ministru de externe al unei tari membre ue , nato .. si vorbeste despre „integritatea teritorială şi suveranitatea Republicii Moldova“ :)). de parca ar fi vorba de un cartier rusesc de la periferia moscovei. despre tezaur cand vorbeste ?
Buna dimineata 🙂
http://www.evz.ro/detalii/stiri/ROMNIA-LUI-CRISTOIU-Iresponsabilul-vesel-o-porecl-prea-binevoitoare-pentru-dezastruos-1046800.html
neata ! ponta mondialu’ e cea mai potrivita 😀
Ba mai bine “the babyface killer”
Salutari tuturor…
buna , e greu de pronuntat pt aia care abia au cumparat bacu’ :)) .
Buna Diana,
din nefericire, asta o sa ne “pastoreasca” o perioada destul de lunga. Ar trebui sa ne intrebam cum am ajuns si cine ne-a adus aici. Fara aceasta analiza nu putem continua mai departe!
Buna mar,
le potriveste Cristoiu 😆
“batranetili” si experienta de comunist trait sub o dictatura plus studiul la Biblioteca Academiei 🙂
Cristoiu este exact acelasi de anul trecut sau de acum 2 ani.
Nu el ci noi ne-am schimbat.
Noi am devenit receptivi la spusele lui Cristoiu pe care le respingeam in bloc inainte.
@ziggy 9 18
credeti ca ” sluga” se schimba peste noapte?
comportamentul lui ponta este tipic si se aseamana cu cel al lui ceausescu;
stie ca e zero in ” lumea mare” si vrea sa fie bagat in seama;
stie ca este analfabet si vrea sa para atotcunoscator;
asta nu exclude ” inteligenta nativa”
doar ca o foloseste prost,cum de altfel e normal in astfel de cazuri
” read my lips” urmarind urmatoarele actiuni ale lui ponta;
spre deosebire de ceausescu,viteza ” ciclului marire/decadere” este mult mai mare acum;problema este ca si ” pagubele” sunt la fel
scuze pentru” urmarind urmatoarele”,viteza….
excelent scris . are multe asemanari cu ceausescu dar si o mare deosebire: ponta mondialu’ stie ca este o nulitate insa stie ca are ceva de vanzare, – resursele naturale ale Ro.
aici suntem in ” divergenta”
si iarasi spun de petrom: pierdea bani grei cand era ” al poporului” si plateste impozite ” cand e al strainilor”/nu mai zic de investitiilr facute de petrom in explorari si in termocentrala de la brazi,pe care ” statul” nu le-ar fi facut in vecii vecilor
dupa ” experienta” manageri privati la companiile de stat se vede ” cristal clear” ca tot ce e de stat azi in romania e tratat ca o vaca de muls
nu suntem in divergenta , sunt de acord cu tine in privinta petrom. ma refer doar la pozitia prostovanului ajuns premier , pozitie care ii permite sa fie “bagat in seama” de catre altii din pur interes economic si geostrategic.
ca tot ne reaminteste @theo de micimea politicienilor de azi ,de pretutindeni;tocmai ce citesc o biografie a lui truman;
mai jos raspunsul lui cand i s-au oferit ,dupa retragerea din functia de presedinte,pozitii in diverse corporatii;
si sa ne gandim doar la schroeder,fostul cancelar german
“You don’t want me. You want the office of the President, and that doesn’t belong to me. It belongs to the American people and it’s not for sale.”( nu aveti nevoie de mine; voi aveti nevoie de biroul presedintelui si asta nu-mi apartine;este al poporului american si nu e de vanzare)
Buna Dimineata Intamplator,
alte timpuri si alti oameni. Singurul lucru de care trebuie sa ne para rau este defazarea nenorocita in care se afla Romania.
Buna dimineata,
sa nu te apuce disperarea? Judetele cu cei mai multi analfabeti decid soarta guvernarii tarii!
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-15156487-harta-interactiva-analfabetismul-romania-sfert-milion-romani-nu-stiu-scrie-citeasca-scadere-50-fata-2002-topul-judetelor.htm
Astia sunt sustinatorii lui Dragnea, Antonescu si toti ceilalti USL isti. De ce n-or merge “alfabetii” la vot?
Buna Cedric,
Cine altcineva ii putea vota pe astia!
salut,
Alfabetii merg la vot -din pacate- !
Analfabetii sunt dintre cei ce nu voteaza de loc. (in aceiasi categorie cu ei sunt si baietii fitzosi de la corporatii, cei cu scarba de politica )
Buna dimineata la toata lumea
Pentru interesati – Ştiri Externe: 10 iulie 2013 / Un Corlăţean la curtea ţarului Putin
cand nastase l-a ” catalogat” pe ponta a gresit partial; e ” micul” dar nu ” titulescu ci ” ceausescu”
“Mă interesează ca un ministru să fie eficient şi să îşi facă treaba, dar să aibă grijă şi la comunicare, că în job-description-ul funcţiei de ministru intră şi modul în care comunici. De exemplu, Remus Pricopie, pe care l-am felicitat pentru faptul că a organizat bine bacalaureatul, l-am certat astăzi că nu am înţeles aseară cum s-a dus să stea singur, să-l ia la bătut cinci jurnalişti”, a spus Ponta la RTV.
http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-15159625-guvernul-ponta-continuat-proiect-initiat-elena-udrea-parteneriat-public-privat-pentru-realizarea-sistemului-integrat-cadastru.htm
ambele minti luminate! Cine se aseamana se aduna!
se cam termina” duduitul” economiei; ” statistic” anul asta agricultura ii va salva pib-ul lui ponta;
exportul – care depinde preponderent de industria auto( autoturisme&componente) se duce la vale…
“În mai producţia industrială a scăzut faţă de luna anterioară cu 7,4% ca serie brută şi cu 10,7% ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. Comparativ cu mai 2012 indicatorii sunt mai mici cu 2,1%, respectiv cu 1,2%” (sursa : adevarul&ins)
@intamplator,
in revista de astazi ai un articol cu mult mai profesionist decat ce publicat pe Adevarul, vezi:
http://cursdeguvernare.ro/economia-a-crescut-nivelul-de-viata-a-scazut-problema-e-la-locurile-de-munca.html
multumesc/l-am citit;
asta explica inca odata ” misterul” cresterii pib in tr 1; e din ” pix”/de fapt pana a demonstrat asta acum ceva zile( comparatia cu ” aranjarea” tip ikebana)
Buna ziua
Si pe vremea pantofarului crestea PIB de ajungea pe niste culmi imposibil de vazut de romanii aflati la coada la lapte , paine , “adidasi” (cine a prins timpurile stie ce sint ) .
Oricum Ponta a promis ieri ca salariul minim va ajunge la 1.000 lei . Cind , nu a specificat si nici cit va fi (atunci ) rata de schimb leu/euro . 🙂
Pina atunci , rabdare si de platit ratele de la imprumuturile FMI , UE la care dobinda si comisionul reprezinta un + 18,9 % de plata .
Ca dobinda era mica (3,5 % ) au venit toti pe sticla sa se laude . Incepind cu cel aflat pe cel mai mare fotoliu mioritic .
Despre enormitatea comisioanelor nu a declarat nici unu nimic . 😆
Mă uit cu ruşine la copilul meu şi nu ştiu cum să-i definesc viitorul. Oricât de optimist aş fi, nu pot să mă gândesc dincolo de ziua de mâine, într-o ţară în care timpul nu contează decât ca un reper în mersul trenurilor. Timpul nostru este în mâinile lor, a celor care au ajuns să ne conducă, adică să ne fure anii cu complicitatea hoardelor de electori spălaţi pe creier care nu conştientizează că le trece viaţa pe dinainte ca un accelerat printr-o haltă dărăpănată dintr-un sat părăsit.
http://sareinochi.com/2013/07/10/timpul-generatiei-noastre-a-fost-furat/
Frumos Sare, am citit. Sare dar cine este de vina ca s-a intamplat, noi? sau nu noi!
in primul rand noi.
toate discutiile despre existenta unei parti curate la un rahat (scuzati!) ne-au coborat stacheta dorintelor. cand 23 de ani alegi raul mai mic (ca-s ai nostri), de ce sa ne miram unde am ajuns?
asa e sare 🙂 Despre asta scriu de aproape 2 ani!
😀
si eu.
salut cu voe buna!
pe vremuri de coabitare nebuna:
pătruşcă, printre putzinii care flueră în catindrala evezelii!
Salut nikule,
Am obosit sa scriu despre acest domn care este inca presedintele tuturor romanilor. Atata timp cat vor exista pupincuristi de genul celor care ma ponegresc pe “bloguri prietene” transformandu-si gurile strepe in haznale, nimic nu se poate intampla. Asta este omul pe care l-am sustinut – un nemernic! astia sunt oamenii cu care am impartasit opinii – ticalosi!
Postare noua – Cu musca în lapte