Revista Presei – 10 august.”Se fac angajări la stat, iar salariile pot depăși 9000 de lei. Unde sunt cele mai multe posturi disponibile”
10/08/2023 | Autor desy.demeter Categorii: Stiri / Revista Presei |
Buna dimineata intr-o zi de joi, 10 august! Joi, vremea va fi instabilă și vor fi ploi însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului în Transilvania, Maramureș, Crișana precum și în zona montană și submontană. Cantitățile de apă vor depăși 15…20 de l/mp și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 30 de grade. Bucuresti: 29/15 gr.C.
“Coronavirus | Eris, noua variantă de Covid, se răspândește în Europa. Cei care au avut virusul se reinfectează mai ușor. Specialiștii trag un semnal de alarmă Îi reinfectează mult mai uşor pe cei care au mai avut infecţia. Şi ajung în spital mai mulţi copii decât variantele de până acum. Cifrele arată că şi la noi a început un nou val Covid. Am putea avea şi 30 de mii de cazuri pe săptămână, în toamnă, în cel mai rău caz, potrivit unor experţi. Infecția nu mai omoară mulţi oameni, dar unu din cinci infectați suferă din cauza simptomelor care persistă.Eris, noua tulpină de SARS-CoV-2, se răspândește rapid. În Marea Britanie a fost depistată luna trecută şi deja unul din șapte cazuri de Covid este cu Eris. Îi reinfectează mai ușor pe cei care au trecut prin infecție. ….Unul din cinci oameni care trec prin boală, chiar fără complicaţii majore, suferă pe termen lung. dr. ADRIAN MARINESCU – medic primar infecționist, director medical, Institutul “Matei Balș”: Din păcate, pacienţi care, de exemplu, s-au infectat în 2020 sau 2021 au în continuare long Covid. Şi vorbim despre sechele care pot fi ireversibile sau parţial reversibile, pulmonare, în sfera neurologică şi nu numai. dr. OCTAVIAN JURMA – medic și cercetător: Se spune că, în medie, infectarea simptomatică cu long Covid scade starea de sănătate cu 20 la sută sau ne îmbătrânește cu 5 ani. Acum 20 la sută este comparabilă cu starea nostră de bine după ce am trecut printr-un cancer sau după un traumatism craniocerebral grav. ….” Integral: http://m.stiri.tvr.ro
“Alina Ion despre Casa Națională de Sănătate: ”E ca-n B.D. – Noi urmărim să nu fim urmăriți” (P) …. Atât timp cât CNAS decontează milioane de euro anual pentru servicii medicale în legătură cu pacienții internați în azile, are obligația fundamentală de a verifica dacă aceste servicii sunt reale sau fictive. Având în vedere că eu am sesizat încă din 2016 nereguli în ceea ce privește finanțările acordate de Casa Națională de Sănătate, adresez public următoarele întrebări: CNAS și subsidiarele sale din județe, fie și după acordarea deconturilor sau măcar după declanșarea scandalului ”Azilele Groazei”, au verificat:
- Dacă fiecare CNP al pacienților din azile a fost consultat de medici și le-au fost eliberate rețete compensate sau cardurile de sănătate au fost folosite fictiv?
- Dacă au fost eliberate rețete și dacă au fost efectuate analize medicale, de ce medicii nu s-au sesizat cu privire la starea gravă în care se aflau pacienții?
- Dacă departamentele de control, pe care fiecare Casă Județeană de Sănătate le are specializate pe farmacii, spitale și laboratoare de analize medicale, au efectuat controale?
- Dacă departamentul antifraudă, care există în CNAS, tocmai pentru a sesiza potențiale fraude din bani publici, a făcut vreo investigație?
- Dacă ce fel și câte decontări s-au efectuat prin Casele Județene de Sănătate, dacă au cerut să prezinte rapoarte cu privire la decontările efectuate pentru fiecare azil, astfel încât să poată prezenta un raport public general, întrucât banii din CNAS sunt bani publici?
Dacă nimic din toate acestea nu s-a întâmplat, înseamnă că CNAS funcționează după principiul Gogu și Trandafir din ”B.D. la munte și la mare: Noi urmărim să nu fim urmăriți” ….” Integral: https://www.g4media.ro
“VIDEO Avertisment legat de evoluția viitoare a prețurilor / Isărescu: Să ne pregătim de o inflație corelată cu creșterea costurilor salariale. Este periculoasă..…“Numai unele impozite majorate duc la creșterea inflației, anume cele directe pe consum: accizele și TVA. Majorarea impozitelor pe venit, de exemplu, poate să aibă chiar efect contrar. E mai greu de calculat. Creșterea impozitării pe venituri duce la scăderea cererii agregate”, a mai afirmat Guvernatorul BNR. „Crești impozitarea pe venituri, oamenii câștigă mai puțin, scade cererea agregată. S-ar putea, în funcție de cererea agregată și oferta agregată ar putea chiar să scadă prețurile dacă majorezi impozitele pe venit”. „Am spus un lucru foarte clar: această prognoză, perspectivă a inflației este influențată de incertitudini. Nu știm cum va fi în final programul și nici efectele acestor măsuri de plafonare a adaosului comercial. Incertitudinile fac ca prognoza noastră de inflație să sufere. Se poate și în sus și în jos”, a explicat el. …. „Dacă corecția fiscală și consolidarea nu atinge nivelurile care sunt percepute a fi necesare de către instituțiile cu care lucrăm noi, mă refer aici la Comisia Europeană și de către piețe, o bună parte din coreție se va face de către piețe. Da? Să nu credem că ele stau așa, de-o parte și se uită dintr-un prepeleac la noi”. „La riscul de țară suntem cotați sus de tot. Când corecția se face prin mecanisme de piață e mult mai greu de controlat și o plătește cine te aștepți mai puțin.” „Se duce pe curs, deci nu o să mai intre bani în țară. Noi dacă avem acum o rezervă extraordinară, chiar dacă protejăm presiunile pe curs, dispare lichiditatea din piață, deci cresc dobânzile”, a precizat Isărescu. „S-ar putea să asistăm la o creștere a dobânzilor în piață, fără ca noi să mișcăm câtuși de puțin rata de politică monetară, dacă nu vom avea tăria să facem o corecție și o ajustare fiscală și consolidare fiscală în mod conștient cu instrumentele pe care le avem la dispoziție”. ….” Integral: https://economie.hotnews.ro
“Se fac angajări la stat, iar salariile pot depăși 9000 de lei. Unde sunt cele mai multe posturi disponibile Mai multe ministere și instituții publice din România au inițiat procese de angajare. Află unde se câștigă peste 9.000 de lei. În ciuda faptului că guvernanții au anunțat cu mândrie blocarea a peste 200.000 de posturi vacante în sectorul public și o reducere planificată a numărului de funcționari, site-urile mai multor ministere și instituții au fost inundate brusc cu anunțuri de angajare…..Se caută personal de la debutanți la experți, inclusiv grefieri și specialiști IT, pentru posturi în diverse ministere, cum ar fi Justiție, Fonduri Europene, Finanțe și Casa Națională de Sănătate…..Mai multe posturi au fost scoase la concurs la Ministerul Justiției, unde se caută 138 de noi angajați. Aceste posturi includ personal auxiliar de specialitate, grefieri și specialiști IT, dar și funcționari publici. Cheltuielile suplimentare generate de aceste noi angajări sunt semnificative. Ministerul Justiției estimând că ar trebui să aloce peste 21 de milioane de lei anual pentru salarii și indemnizații de hrană. Cu toate acestea, posturile care presupun atragerea de fonduri europene sunt cele mai căutate în cadrul administrației publice, dat fiind că acestea pot aduce sporuri semnificative la salarii. Salarii de peste 9.000 de lei Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a scos la concurs 33 de posturi, inclusiv consilieri, experți în diverse domenii și debutanți. Salariile atractive au stârnit un interes crescut în rândul candidaților, experții câștigând peste 9.000 de lei și consilierii încasând peste 8.000 de lei, niveluri comparabile cu salariile din sectorul privat. ….“În timp ce Guvernul discută despre măriri de taxe, pregătește în paralel posturi în diplomație, de consilieri la Moscova și Teheran, remunerate generos, cu 10.000 dolari pe lună”, comentează Drulă. ….” Integral: https://www.fanatik.ro
“Păruiala ,,E nevoie de un stat mai suplu” a recunoscut Ciolacu. Numai că degeaba-i tai 20% din grăsime că tot obez rămâne. Toate partidele și-au depus acolo osânza. Achitându-i pe securiștii acuzați de uciderea disidentului Gh. Ursu, judecătorii ICCJ s-au gândit că nu riscă nimic. Iohannis e pe alt fus orar iar Cilalcu, revoluționar de Buzău, nu va îndrăzni să supere nici Serviciile și nici justiția, de care, ca și premier (cum zice el) nu se știe când are nevoie. Scuza prezentată de sen. Gâdei (PSD) a fost că ,, noi politicienii trebuie să fim echilibrați când vorbim de deciziile instanței”. Chiar și când sunt dezechilibrate? Dar când ești Gâdei gândești ca ei. Premierul are, ce-i drept, ditamai gaura (58 mld.lei) la buget și pregătește 50 de măsuri fiscale pentru a-i reduce dimensiunile deși ,,nu vorbim de criză economică”. Vorbim de crimă economică. Se vor desființa 200.000 de posturi vacante dar SGG și le scoate pe ale sale la concurs; se desființează ,,anumite instituții inutile” dar se înființează Agenția de Monitorizare a Companiilor de Stat, la fel de inutilă. ASF ce păzește? În schimb se tot impozitează mediul privat și mai ales IMM-urile (care scutesc guvernul de grija a milioane de oameni) – în timp ce statul a ajuns supraponderal, eșuat și greu de întreținut. ,,E nevoie de un stat mai suplu” a recunoscut Ciolacu. Numai că degeaba-i tai 20% din grăsime că tot obez rămâne. Toate partidele și-au depus acolo osânza. Dacă de la cabinetului lui Ciolacu scoți câțiva consilieri tot rămân destui care să-i spună ce cravată să poarte (soția lui Romașcanu) și ce șosete (Victor Opaschi, un vestigiu din epoca Iliescu). ….Premierul pretinde însă că ,,guvernarea e mai importantă decât păruiala” (aș! păruiala e mult mai reușită) și că ,,bla-blaul politic înseamnă blocarea fondurilor UE”. E vorba de miliardele de euro aflate în pericol din cauza pensiilor speciale – a căror lege a fost (previzibil!) respinsă de CCR. Premierul a anunțat o sesiune parlamentară specială somând-o (pe fb) pe Alina Gorghiu (ministrul justiției, în caz că vă întrebați) să corecteze legea lui Budăi conform obiecțiilor CCR. ….” Integral: https://revista22.ro
“Mii de firme românești au fost dizolvate în 2023, un record al ultimilor 15 ani (analiză) Numărul firmelor românești dizolvate a atins, în primele șase luni din 2023, un nivel record al ultimilor 15 ani, de 19.442 de afaceri, potrivit unei analize. Numărul firmelor în dificultate, aflate în stadii de insolvență, radiere, suspendare a activității sau dizolvate, a depășit 64.000, de asemenea un record al ultimilor 4 ani, arată o analiză a companiei de consultanță Sierra Quadrant. „Creșterea prețurilor, scăderea consumului, reducerea activității economice și accentuarea fenomenului de dezintermediere au făcut ca economia să frâneze semnificativ cu consecințe negative pe lanțurile de business. Posibila majorare a taxelor și impozitelor ar putea accentua semnificativ declinul activității economice”, potrivit analiștilor. 19.442 de firme au fost dizolvate în perioada ianuarie-iunie 2023, în creștere cu 18,2% față de aceeași perioadă a anului trecut (16.447). Penultimul record a fost înregistrat în 2018, când 18.570 de firme au fost dizolvate. …..La nivel regional, cele mai multe firme dizolvate au fost din București (4.119), Cluj (1.004), Constanța (892), județul Ilfov (870), Brașov (723). Cea mai mare creștere de firme dizolvate a fost înregistrată în Botoșani, de 118% ( 338). ….. Potrivit analizei companiei specializate în restructurarea afacerilor, dincolo de recordul de firme dizolvate, primele șase luni din acest an au adus și un număr foarte mare de firme cu activitatea suspendată. Datele Registrului Comerțului indică un număr de 7.938 de firme cu activitatea suspendată, față de 7.190 anul trecut (+10,4%) și 6043 în 2021. Cele mai multe firme cu activitatea suspendată sunt în București (981), Cluj (562), Brașov (364) și Iași (327). Și numărul firmelor radiate este la un nivel ridicat. Statisticile indică peste 33.000 de firme care au dispărut, practic, din mediul de afaceri, cele mai multe din București, Cluj, Constanța și Timiș, din comerț, activități profesionale și construcții. ….” Integral: https://www.startupcafe.ro
“Proprietarii de terenuri vor fi obligați să permită accesul pe proprietăți pentru companiile care fac studii geotehnice O modificare legislativă care urmează să fie aprobată de către Guvern are ca scop accelerarea proiectării lucrărilor la proiectele mari de infrastructură prin scutirea de la obținerea avizului de mediu și obligarea proprietarilor de terenuri să permite accesul pe proprietăți în cazul investigațiilor geotehnice. „Pentru realizarea lucrărilor prevăzute la art. 11 alin. (7) lit. g), indiferent de etapa de proiectare pentru care se execută, proprietarii de terenuri sunt obligați să permită accesul pe proprietate operatorilor economici care execută respectivele investigații, având dreptul la despăgubiri pentru eventualele deteriorări dovedite ale terenului, care vor fi plătite de către operatorii economici respectivi, cu asigurarea sumelor de către beneficiarii proiectelor de infrastructură de transport”, se arată în proiectul de ordonanță de Guvern, consultat de APIX.ro. Art. 11 la care se face referire este cel din Legea 50/1991, iar alin. (7) lit. g) prevede „lucrări de foraje și excavări necesare pentru efectuarea studiilor geotehnice și a prospecțiunilor geologice pentru proiecte de infrastructură de transport de interes național și de infrastructură de metrou”. In același timp, tipul de lucrări amintite vor putea fi executate fără aviz de mediu ori act de autoritate al autorității competente desemnate prin legea specială, conform aceleiași ordonanțe. La începutul acestui an, Guvernul a dÎecis, în cazul investigațiilor geotehnice, că lucrările pot fi executate fără autorizație de construire. .…” Integral: https://www.7est.ro
“Mihai Amarandei este noul consilier al ministrului Agriculturii, Florin Barbu. În toamnă, ANI l-a găsit cu o avere de 189.000 euro nejustificată România este țara tuturor posibilitătilor si asta se vede la orice pas. In toamna, reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) au constatat ca Mihai Amarandei, fostul consilier al ministrului Agriculturii Petre Daea avea averea nejustificată, insa el va ocupa din nou aceasta functie. Contactat telefonic, Mihai Amarandei a confirmat că va fi, de aceasta data, consilierul ministrului Florin Barbu. …. Inspectorii de integritate anuntau in toamna anului 2022 că fostul consilier ieşean al ministrului Agriculturii a fost descoperit cu o avere de 188.193 de euro nejustificată. Conform celor de la Agenția Națională de Integritate, Mihai Amarandei, fost consilier personal la Cabinetul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, are această avere nejustificată. „Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 188.193 de euro între averea dobândită și veniturile realizate de către Mihai Amarandei, în perioada exercitării funcției publice”, au spus inspectorii de integritate. Cei de la ANI au adăugat că au sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Iași…..” Integral: https://www.7est.ro
“Cine sunt liderii cu mână de fier, pe cine ar vrea Trump să copieze și de ce devin autocrați ca Erdogan și MBS tolerabili pentru Occident Interviu video …. Eu cred că există mai multe caracteristici ale liderilor cu mâna de fier, deși nu toți au toate aceste caracteristici. Aș spune că cel mai important aspect este cultul personalității. Principalul lucru pe care vedem la toți acești lideri, fie că asta se întâmplă într-o autocrație precum China, fie, precum Donald Trump, într-o democrație, este că ei au cultul propriei personalități și spun: trebuie să vă puneți toată încrederea în mine, altfel țara se va confrunta cu probleme groaznice. De obicei, aceștia sunt politicieni care prosperă pe fondul crizelor, cu siguranță mai ales după ce ajung la putere, pentru că ei au nevoie de a justifica de ce e nevoie de un om cu mână de fier la conducere. Și atunci totul este putred pentru ei, țara este în pericol, fie din cauza dușmanilor externi, fie a celor interni. …. Trump, de fapt, spunea toate acestea în discursul său din 2016, de la Convenția Republicană, unde descrie toate lucrurile care merg prost în America așa cum o vede el. Și apoi, firesc, continuă: eu singur le pot repara. Aceasta este, în esență, pretenția liderului cu mână de fier, că numai el poate repara lucrurile. Odată ce ai ajuns aici, nu mai ești într-o democrație unde se vorbește despre instituții, despre bătălii politice sau de idei, ci ajungi să vorbești despre instinctele liderului și cum trebuie să îi dai liderului puterea de a face ceea ce el crede că este necesar. …. Putin însuși a devenit, însă, mai radical și mai autoritar, din cauza mai multor factori. În primul rând, un sentiment puternic de deziluzie față de Occident. El s-a convins că Occidentul l-a trădat, a propos de Irak, de Kosovo, de multe alte cazuri. Cele petrecute în Libia au jucat un rol important, de asemenea, în acest sens. În al doilea rând, eu cred că orice lider care rămâne la putere atâta de mult timp ca Putin, mai bine de 20 de ani, are șanse mari să devină un megaloman, pentru că toți cei din jurul tău se tem de tine, toți cei din jurul tău spun că ai dreptate, nimeni nu mai vrea să te contrazică. Cineva spunea că probabil au trecut mai bine de 20 de ani de când Putin a deschis o ușa cu mâna lui, deși pare o exagerare. Dar înțelegeți ideea: ajungi într-o poziție în care toți te tratează ca pe un țar. Și în cele din urmă începi să te comporți ca un țar și să gândești ca unul, iar așa pierzi contactul cu realitatea. Cred că decizia de a invada Ucraina a fost un exemplu de calcul politic masiv eronat. Desigur, politicienii democrați pot face și ei calcule greșite. Fără îndoială, George Bush a făcut-o în Irak în 2003. Dar ai mai mult mai multe șanse să o faci dacă te-ai îndepărtat de dezbaterile unui sistem democratic, unde cel puțin ești forțat să înfrunți consecințele deciziilor tale. Odată ce a pornit războiul în Ucraina, Putin se confruntă cu o situație de urgență națională, deși una creată chiar de el însuși. Rusia este brusc izolată, poate pierde războiul, adică propria lui supraviețuire personală este, în mod clar, acum în joc. Cu siguranță cariera lui politică și poate chiar viața sa. …. Unul dintre motivele pentru care Occidentul îl tolerează pe Erdogan în acest moment este pentru că Putin este prioritatea mai mare. Turcia, datorită poziției sale geografice de lângă Marea Neagră, este un aliat absolut crucial. Dacă ar fi să ne oprim și să spunem tot adevărul, că Erdogan este aproape de profilul unui dictator, că și-a întemnițat mulți oponenți politici, inclusiv liderul partidului kurd, precum și pe alți disidenți liberali și dacă am ajunge să facem o mare problemă din asta, ei bine, am risca să-l ducem pe Erdogan direct în brațele Rusiei. Dacă vedem lucrurile ca pe un fel de mare luptă globală între forțele democratice ale lumii libere împotriva celor autoritare, atunci probabil că nu dorim să-l întărim pe cel mai important autocrat al momentului, care este Putin, împingându-l pe Erdogan lângă el. Așadar ești forțat, în mod constant, să faci aceste compromisuri, care sunt cu adevărat neplăcute. …. Ajungând, după cum spuneai, la situațiile cele mai ridicole, precum Abiy Ahmed în 2019, ovaționat drept făcător de pace și primind Premiul Nobel pentru Pace și apoi dovedindu-se a fi un ucigaș naționalist. ….” Integral: https://spotmedia.ro
“Centrul Vechi va fi mutat în Otopeni ca să nu se mai trambaleze turiștii străini Eficientizare majoră în turismul românesc! Centrul Vechi din București va fi mutat cu tot cu cârciumi, ruine și boschetari în Otopeni, pentru ca turiștii străini să nu se mai trambaleze aiurea de la aeroport până în București și înapoi. Fiind singurul motiv pentru care România este vizitată, cu excepția Electric Castle, ar fi ideal pentru turiști ca Centrul Vechi să fie cât mai aproape de aeroport. Avantajele sunt multiple, explică arhitectul Decebal Popescu. În primul rând că este mult mai ieftin să muți Centrul Vechi în Otopeni decât să construiești o linie de metrou de la aeroport până în centrul Capitalei. În al doilea rând, vizitarea României ar fi mult mai simplă și s-ar elimina chestiile inutile, gen cazarea. ….Primul proiect presupunea demolarea întregului oraș Otopeni, pentru a recrea atmosfera de ruină din Centrul Vechi. ….” Integral: https://www.timesnewroman.ro
Va urez o zi buna!
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
“Instanțele aplică haotic decizia CJUE privind prescripția: Înalta Curte NU ţine cont de verdictul Curţii de la Luxembourg / Curtea de Apel Constanța a ținut cont de hotărârea europeană într-un dosar de încăierare/ Alte instanțe dezbat decizia CJUE …”
https://www.g4media.ro/instantele-aplica-haotic-decizia-cjue-privind-prescriptia-curtea-de-apel-constanta-a-tinut-cont-de-hotararea-europeana-intr-un-dosar-de-incaierare-altele-instante-dezbat-decizia-cjue-inalta-curte.html
https://flip.it/CaPIQI
…iar tampitzii shpagari tradatori romanesti deschid portile spionajului lenovo chinezesc…
Bună seara (numai bună nu e…)! Ce tupeu pe “justiția” română, ne scuipă în față exact la aniversare… Mi-e o silă infinită!
https://www.g4media.ro/dosarul-10-august-solutii-de-clasare-pentru-liviu-dragnea-si-carmen-dan-din-materialul-probator-efectuat-in-cauza-nu-au-rezultat-indicii-cu-privire-la-comiterea-unor-infractiuni.html