Pensiile magistratilor corupti si o “scapare” a lui Ponta
04/06/2014 | Autor Cetatean Categorii: Stiri / Revista Presei |
O stire din Revista Presei de azi anunta ca magistratii condamnati pentru coruptie nu vor mai beneficia de pensie de serviciu : « Senatorii jurişti au decis că nu beneficiază de pensia de serviciu şi de indemnizaţie, judecătorii, procurorii, magistraţii asistenţi şi personalul de specialitate juridică asimilat magistraţilor care, chiar ulterior eliberării din funcţie, au fost condamnaţi definitiv pentru o infracţiune de corupţie, asimilată infracţiunilor de corupţie, [savarsita] înainte de eliberarea din funcţie ».
Proiectul a fost depus de Guvern (da, da, nu e o greseala !) in data de 30.08.2013 si adoptat tacit de Camera, intrucat termenul de adoptare fusese depasit si s-au aplicat prevederile articolului 75 alin 2 teza a II-a din Constitutie (“Prima Cameră sesizată se pronunţă în termen de 45 de zile. Pentru coduri şi alte legi de complexitate deosebită termenul este de 60 de zile. În cazul depăşirii acestor termene se consideră că proiectele de legi sau propunerile legislative au fost adoptate”).
Mi s-a parut ciudat ca Zgonea sa lase sa treaca o asa lege (cu impact electoral garantat) fara sa faca ceva tam-tam mediatic si sa fara sa se laude cum USL (pardon, PSD) „face dreptate pana la capat”. M-am gandit ca a fost ocupat cu niscaiva chestii mai importante, precum clipul celebru in care il ataca pe Crin Antonescu.
Insa dupa aceea am observat ceva: „Senatorii jurişti au mai stabilit, faţă de varianta adoptată tacit de Camera Deputaţilor, că aceste prevederi nu se aplică retroactiv, ci pentru situaţiile de la momentul intrării în vigoare a legii. În plus, senatorii jurişti au eliminat din lege infracţiunile legate de serviciu, respectiv abuzul în serviciu, neglijenţa în serviciu, prevederile legii urmând a se aplica doar pentru infracţiuni de corupţie”.
Chestia calda: senatorii au amendat varianta Guvernului adoptata tacit de Camera, in care scria intr-adevar, negru pe alb, la articolul II, ca „prevederile articolului I se aplica, de la momentul intrarii in vigoare a prezentei legi, si magistratilor condamnati definitiv anterior, indiferent de momentul pensionarii”.
Mai sa fie! Cred ca acum intelege toata lumea de ce proiectul a fost depus de Guvernul Ponta in aceasta forma si cu acest articol zglobiu in coada: pentru a lasa posibilitatea agatarii lui cu o sesizare la CCR pe motiv de neconstitutionalitate (anume: aplicarea retroactiva a legii) care ar fi obligat judecatorii CCR sa opreasca legea, dandu-i lui Ponta prilej sa se laude ca el “a incercat” sa faca dreptate, insa “judecatorii aia basisti nu l-au lasat”. Venit din partea cuplului Ponta-Cazanciuc, ultimul articol nu e o scapare, ci o agatatoare lasata cu talc pentru o sesizare a CCR inainte de promulgare sau pentru un judecator corupt nervos care ar fi ridicat exceptia in cadrul unui proces intentat Casei de Pensii care i-ar fi taiat pensia de serviciu, in aplicarea legii.
Chestia rece: senatorii nu au fost atat de „darnici” precum cuplul Ponta-Cazanciuc, limitand motivele pentru eliminarea pensiei de serviciu doar la infractiunile de coruptie. Abuzul si neglijenta in serviciu, pedepsite de lege, nu mai constituie motive de pierderea pensiei speciale. Sa nu exageram totusi cu “dreptatea pana la capat”….
Din pacate, stirea acesta calda-rece este insotita de una rece ca gheata, mai putin cunoscuta: „Înalta Curte de Casație și Justiție a desființat practica CSM de a nu le permite magistraților cercetați pentru infracțiuni să se pensioneze. ÎCCJ a ajuns la concluzia că legea nu permite Consiliului Superior al Magistraturii să pună o condiție suplimentară și inexistentă într-un act normativ, pentru a împiedica ieșirea la pensie, printr-o hotărâre de principiu a Consiliului. Fostul procuror Niță Marin, condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, este cel care le-a venit de hac foștilor colegi din CSM…. Ca atare, Niță s-a adresat instanței de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție, cerându-le magistraților supremi să oblige Consiliul să propună pensionarea sa. În 30 aprilie 2014, ÎCCJ a decis următoarele: “Admite contestaţia formulată de Niţă Marin împotriva Hotărârii nr. 1051 din 8 octombrie 2013 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii și, în consecinţă: Anulează hotărârea atacată și obligă intimatul să emită o nouă hotărâre prin care să propună Președintelui României eliberarea din funcţie a contestatorului, prin pensionare. Obligă intimatul Consiliul Superior al Magistraturii la plata în favoarea contestatorului a sumei de 1000 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Definitivă. Pronunţată în ședinţă publică, astăzi 30 aprilie 2014.”
Din fericire, legea aflata acum la Senat vine sa suplineasca cat de cat lacunele legislative actuale, permitand raderea pensiilor speciale ale magistratilor condamnati pentru coruptie, chiar daca acestia au iesit din sistem. Sa speram ca legea va fi votata in plen fara agatatori care sa permita declararea ei ca neconstitutionala. Insa nu as fi atat de sigur…
Cu celelalte infractiuni, aparent minore insa cu impact mare, ce facem? Ii condamna doar pe “corupti” si ii lasam sa zbure liber pe „neglijenti” sau pe cei care fac „doar abuzuri” ce inclina decisiv balanta? Punem bariera mare pentru boi si invitam cateii descurcareti sa se strecoare pe sub ea, nu? Ca doar asta e definitia “clasica” a legii! Dreptate pana la capat…la capatul neconstitutional, “scapat” ca din greseala in ultimul articol.
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
Salutare !
Acu` ceva timp, la Tribunalul Bucuresti cu probleme.
In fata mea, “tanara speranta PRM”, Bolcas, in calitate de avocat al fostului director general care a falimentat Bancorex, Razvan Temesan.
Ce aflu :
– ca Temesan a mai castigat in instanta o despagubire de 650.000 Euro pt. ca a fost dat afara din postul de director;
– ca Temesan mai cere, in plus, despagubiri morale si plata unui salariu echivalent cu cel al actualului director al BCR (BCR fiind considerata banca ce a preluat problemele Bancorex) de la momentul in care a fost pus pe liber pana acum.
Deci, dupa ce ca am platit “gaura” de la Bancorex (cei care au luat credite de milioane de Euro nu le-au returnat), acum tot noi o sa platim si “daune morale” fostului director.
Cam asta e justitia, mai draga !
PS
Temesan a recunoscut ca a fost ofiter SIE/DIE si ca a fost plantat la Bancorex ca sa dea de urma conturilor lui Ceasca.
Probabil ca din banii aia s-au “imprumutat” generalii secu.
Sistemul ticalosit, care va sa zica. 🙁
Daca-mi permiti o adaugire: Cam asta e justitia reformata, mai draga!
Salutare!
Justitie my foot! Judecatorii isi trag bani din manareala proceselor, gugustiucii le platesc pensii speciale!
Buna ziua!
A fost arestat pe motiv de coruptie primarul Venetiei . Suplimentar ” s-a trimis o adresă Parlamentului European pentru arestarea deputatului Giancarlo Galan”. Ghinion de nesansa ca nu-i au pe ponta mondial sa-i faca scapati !!
http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/italia–a-fost-arestat-primarul-venetiei-pentru-coruptie-si-delapidare-337874
salutare !
ce ticalosi, ,astea nu-s “scapari” ci intentii cat se poate de limpezi.Ca inchipuitii aia din fotbal.Se arunca in careu ca sa pacaleasca arbitrul si apoi in uralele stadionului marcheaza din penalty
ca gaina beata,nu-i bine nici s-alerge prea repede,nici sa stea asa ca mai bine se impiedica.
am auzit chiar o parere “superpertinenta”.Ar fi o dubla sanctiune a aceleiasi infractiuni.Adica ,zic eu,ptr. ca a facut trafic,a luat mita,a participat activ in retele de coruptie,a protejat infractori de toate natiile si s-a imbogatit fara rusine,bashca statutul lor rezida din insasi constitutia sfanta votata de tot neamul … daca-i prins face nitica parnaie eventual pierde si oaresce foloase materiale,da` penziile bre chiar penziilee …
cam agresiv obama 🙂
epic split
ieri l-am vazut vorbind intr-un hangar parca ,flancat de 2 avioane.
azi ,in discursul de plecare,pumnul ii era strans si cam amenintator
…you`ll never walk(stand) alone..
replica lui putin va fi pe masura ,dupa ce se intalneste cu merkel va poza calare pe-o racheta intercontinentala scrutand orizontul 😆
mai rau ca van damme si chuck norris 😆
sau calare pe pontac :)) salve!
L-o fi deranjat asta: http://blogs.wsj.com/chinarealtime/2014/06/02/chinese-general-says-u-s-foreign-policy-has-erectile-dysfunction-problems/ 😛
Salut.
… iar francia-si vede de interese: http://online.wsj.com/articles/france-moves-to-defy-allies-on-sale-of-warship-to-russia-1401877000 … ca de la socialist la national-socialist
salve 😆
Kenwood, sa fim totusi corecti
ca de la un socialist la un KGB-ist
sau daca vrei
ca de la un idiot la un dictator !
Nuantam cat doresti. Fondul e tot rosu 😉
Corect !
buna seara !
Buna seara!
Ultima poanta!
PP-DD un loc in guvernul VVP!
http://www.gandul.info/politica/otv-ajunge-la-guvernare-premierul-ponta-dispus-sa-acorde-partidului-lui-dan-diaconescu-un-loc-in-guvern-1269312
senzational
ministerul marilor proiecte trece la dd 😆
poate asa isi va duce la bun sfarsit cel mai laborios proiect pe care l-a avut vreodata dd si romania
proiectul elodia.Sa vezi atunci audienta
..
buna 🙂
buna!
Is a Man! 🙂
Simona Man!
Buna ziua,
Ce bine ca s-au rezolvat problemele tehnice, imi faceam griji!
Nu ma pot abtine sa nu va redau pe foarte scurt dialog, dintre sotul meu si o buna prietena din tara, din pacate, a devenit antenista, dupa plecarea noastra.
“Pirietana: Ponta ne-a dat!
Sotul: Ce?
P: ?
S: Sa te ajut eu! Marire la alocatia copilului? Scadere la factura de gaze sau lumina? Poate ca, litrul de benzina este mai ieftin? I-a marit sotului salariu? (El fiind bugetar).
P: Nu.
S: Poate ca la piata cumperi mai ieftin produsele. Poate ca, puiul ce costa 10 lei acum doi trei ani, costa mai putin? Poate ca ti-ai gasit servici?!
P: Nu! Nu stiu! Dar mi-a dat!
S: Ce ti-a dat?
P: Nu stiu! Dar mi-a dat!”
Prieteni, vreau sa va spun ca, prietena mea este o fata de toata isprava, dar antena a prostit-o atat de rau, incat este de nerecunoscut. Nu conteaza subiectul conversatiei, ea mereu aduce in discutie politicul si pe Basescu. Este ingrozitor ce se intampla cu oamenii acestei tari, cei ce, mai aveau cat de cat mintea la ei!
De ieri repet intruna: ” Nu stiu, dar mi-a dat!”
Pentru mine este chintesenta acestei guvernari. Nu doar ca, nu le-a dat nimic, le-a luat mai mult din buzunar iar ei au sentimentul ca au primit. Teleguvernarea cu minciuna, prinde foarte bine, iar noi ne batem cu morile de vant.
buna maya 🙂
stii cum se spune
daca nu esti convins ca toate femeile sunt frumoase inseamna ca n-ai baut destul
la fel si propaganda asta media
spala bine neuronul,daca indeamna la sepuku national dupa modelul gadea nu m-ar mira ca sa dea curs instigarii.
buna,
neuron spalat si dezinfectat , pentru siguranta 🙂
S-a vazut cel mai bine in procentele milogului.
Buna <b<maya
Buna,
Te apuca disperarea, iar de la disperare la renunare, pasul este foarte mic. Eu ma mir cum, MRU, inca mai sta pe baricade. Spre rusinea mea, eu cred ca renuntam de mult timp.
Buna seara, lume!
For Those About To Rock, I Salute You
Liniste? Pace?
Halep a snopit o rusoaica… Noroc cu fetele noastre 🙂
buna Doxa 🙂
ai scris un comentariu excelent despre mru.
e chiar de neinteles pt. mine cum un om recomandat cu multa seriozitate de plesu de ex. poate fi privit cu atat de multa neincredere/nu ca plesu n-ar mai gresi…dar…
Multumesc. Am redus aproape jumatate din acel comentariu cand l-am pus aici. Nu din sensuri am mai taiat, evident, ci din intindere, din numarul de argumente si de epitete/comparatii, cum ar veni. Ratiuni editoriale 🙂 … Sincer, cred ca lipsa de priza vs priza de lipsa 🙂 in Romania vine din atat de multe rezoane conjugate incat ti se si sparie gandu’. Si cand e pana si gandu’ gata bagat in sperieti, sa vezi atunci ce explicatii incepi sa-ti dai. Iar solutii nu prea gasesti, oricat te-ai strofoca. Tocmai ce v-am descris mecanismul care duce la emigratie 🙂 , acum mi-am dat seama.
PS: La Andrei Plesu pana si greselile sunt mai inteligente/fezabile/de bun-simt decat ideile asa-zis bune venite din partea ailalta.
oh-la-la
halep in semifinale la r garos 🙂
Buna seara tuturor. Pe comentatorii americani ii durea gura cand spuneau ceva bun despre Halep.
buna Clemy 😆
Buna Clemy.
Chiar asa de ofticati sunt comentatorii americani? Ce nu le place la Simona Halep?
PS. Ti-am trimis o cere pe “feisbuc”
Rezolvat cu FB 🙂 Halep nu se antreneaza cu un American si nu e pe gustul lor. Marea lor oftica e faptul ca nu au nici o americanca in fazele superioare ale competitiei. Americanii devin insa fixati pe anumiti jucatori/jucatoare si le este greu sa recunoasca faptul ca preferatii lor nu sunt tocmai grozavi. Pe Sloane Stephs (pe care Halep a batut-o mar si care nu a facut nimic grozav in ultimii doi ani) au ridicat-o in slavi tot turneul.
buna dimineata “california”
n-am pastrat link-ul dar am citit intr-o “libertatea”lor(sau dd senzational tiparit)tot felul de bazaconii despre meciul lui halep cu stephens
mai avea un pic si scria ca halep bea sange de vampir
buna seara! erati la moderare, insa nu imi dau seama din ce cauza…am remediat!
M-am intebat ,nu de putine ori ,cum de sint votati indivizi de genul mazare, fenechiu,ala de la arges (niculescu…parca) etc …La urma urmei, toti votantii lor stiu sau banuiesc ca acestia (mazare…etc) au o casa,doua case..dar ei , votantii…nu au nimic sau mai nimic , comparativ cu acestia !!!! Chiar nu vad nici un motiv sa-l votez pe X sau pe Y cind stiu/banuiesc ca respectivul are * case, * masini plus nu mai stiu eu ce …. toate dintr-un salar de functionar de stat (ma rog…)
Sa facem un exercitiu :
Sa presupunem ca adrian nastase (cu sau fara puscarie..numai sa aiba dreptul de a fi ales) va candida azi pt un loc in parlament…..ei, bine …eu cred ca va fi votat …si va intra in parlament.
Scuze …s-a dus aiurea ..era un reply pt Mayausa 7.03.
Din obisnuinta (sunt aceeasi oameni de peste 20 de ani si chiar de mai mult in unele cazuri), din obedienta, din frica (daca nu votez cu el nu-mi mai primesc pensia, se schimba contopistii de la primarie cu care m-am imprietenit si cu care imi mai aranjez si eu unele treburi), din ignoranta si ptr ca din cand in cand mai primesc cate ceva de la stapanire. E vorba de oameni cu un orizont de asteptare marunt si care nu pot privy peste gardul darapanat al propriei curti.
“E vorba de oameni cu un orizont de asteptare marunt si care nu pot privi peste gardul darapanat al propriei curti.” Da …asa e …. eu ma gindeam la “indobitocire” dar mi se pare cam deplasat . La urma urmei “cuget, deci exist” se pare ca nu e universal valabil.
Eu cred că “nu pot” trebuie înlocuit cu “nu vor”. Am învățat, după multă fiere și crize de biliă, că românul, chiar și cel onest și educat, nu vrea liberatea de a alege. El vrea un stăpân drept și cumsecade, dar tot stăpân. Nici prin cap nu-i trece să vrea un model, un partener, un primus inter pares. Asta l-ar obliga să fie răspunzător pentru rezultatele propriilor decizii. Singurul lucru mai rău decât să fii un ratat e să fii un ratat de pe urma propriilor decizii, nu? Ori ai noștrii nu vor să se expună la atâta stres și autoevaluare. Iar dacă încerci să-i tragi în zona în care trebuie să-și ia singuri deciziile, te vor dușmăni mai tare decât pe cel mai mare hoț care le bagă mâna-n pungă. Tu le-ai stricat viața că le-ai complicat-o. Ceilalți doar “s-au descurcat” și ei cum au putut. Visatul la lucrurile pe care le-ai fi putut face dacă te lăsau alții e un drog pe care-l pierzi imediat ce-ți câștigi liberatea. Vina altora și neajutorarea proprie e heroina lor. Avea Pleșu, cred, un articol despre asta, dar îmi scapă detaliile la ora asta.
Acesti votanti sunt cei ce “simt”, nu cei ce “constientizeaza” furtul. Conform bancului; ei cedeaza fara nici un regret toate bunurile “nepretuite”ce le “au” ipotetic, pentru partid, dar cand vine vorba sa renunte la biata gaina din batatura, nu o mai fac. Pai, pe gaina o au fizic, nu ipotetic!
Pe ei nu-i doare faptul ca Nastase a furat. Ei nu au simtit acel furt. Nastase a furat ceva ce ei oricum nu aveau. Daca, in schimb, acesti votanti trebuiau sa dea din buzunarul lor, ,gratuit, in fiecare luna, sa zicem: 100 de lei lui Nastase, 50 de lei lui Dragnea si alti 50 lui Mazare, sa vezi atunci cum ar fi sarit si ar fi comentat. Nu mai intrebau ei dece este Nastase la puscarie, din contra, cereau si mai mare pedeapsa. Dar asa…. il plang, si pe el, si pe Becali si pe toti hotii cu staif.
Pai tocmai aicea e tot spilu’ :nu trebuie sa cer dintr-o data 100 lei ….ci doar 0,05 lei pe o taxa (nu conteaza ca e paine sau benzina.(am citit mai demult o carte , teoria multimilor _ parca.. de gustave le bon….imi pare rau rau ca nu o mai am , dar era vorba de aceeasi tematica , culmea …scrisa in secolul IX ). Nu o sa le ceara nimeni inca (!) sa-si dea gaina…..
Oarecum da. E general valabila. In cazul particoler al rss ro este si altceva. O prelungire a apucaturilor (sac!) din “iepoca”. Atunci (ca si acum) prin proprietate publica se-ntelege(a) un sac fara fund din care pot lua(u) toti. Ba e atat de “publica” incat cei care sutesc mai mult se bucura de apreciere (s-a descurcat domn’e, bravo lui).
Seara buna. Hop si eu! Intuiti/credeti foarte bine. Daca cititi ziare sau priviti la televizoare romanesti, veti vedea ca una dintre temele recurente (rau!) este Gigi Becali. Si asta spune multe. Totusi, ca sa intelegeti ca treaba asta nu e un ultim racnet in comportamentul social din Romania si ca radacinile sunt mai adanci decat par a fi, sa va spun o poveste. Strict autentica si traita:
Catre jumatatea anilor ’80, la unul dintre magazinele alimentare ale comertului socialist 🙂 , cu noaptea-n cap, era, ce altceva, o coada. Celebra coada. Cateva zeci de oameni stateau asezati intr-un rand destul de lung care avea ca obiectiv un fel de ghiseu la care urma sa se “dea” sau nu ceva, orice, ca nimeni nu stia daca si ce o sa “bage”. Deocamdata, nici nu se “dadea”, nici nu “bagase” nimic. Si oamenii de acolo mai vorbeau si ei cate ceva intre ei, ca omu’ la coada. Asa… Vasazica, sculati la ora cinci dimineata dupa o noapte de dormit in frig, imbracati aproximativ in zdrente, aproape morti de foame, coborati din blocurile din apropiere pe scari, prin bezan, samd, ce credeti ca discutau cu o aprindere incredibila? Solutii economice? Idei de cumparaturi din alta parte? Schimburi de retete de mancaruri? Rezolvari politice? Injuraturi, macar? Etc? NU. Nimic din toate astea. Aproape ca se certau intre ei si mai aveau nitel sa se si incaiere pentru ca… JR ii pusese nu stiu ce spanac in piscina lu’ Sue Ellen. Si rrau “polarizati”. “Polarizati”, dar nu prea bine orientati, parerea mea, caci mureau de grija unor bogatasi; si aia niste fictiuni, de fapt. Asa statea treaba atunci. De ce ar fi acum altminteri? Nu ca n-ar fi bine sa fie acum altfel decat acum treizeci de ani.
PS: Sindromul descris mai sus a fost identificat de mai multa vreme de cineva. Sigur, perntru ca acel cineva a rezumat problema asfel: tara arde, babele se piaptana. Vine si muzica 🙂
http://www.youtube.com/watch?v=fH_ERgiZQKE
Sindromul e un Stockholm derivat
Acu’ chiar am probleme …. nu stiu cine-i Sue Ellen in politica asta neaosa :::))))
pdl-ul cumva ???
Care s-o victimiza mai cu talent, aia/ala e 🙂
E o-nghesuiala de nedescris pe acel palier. Prin prisma vuatelor cea mai reusita victimizare de pana acum apartine vece ponta & co. Dar ii sufla-n ceafa be-he-he-he-cali, lotul porcea-savarina etc. Iar din pluton a evadat si milogu. .
🙂 Salutare! E un culoar destul de stramt, iar doritorii de pumni in mufa sunt puhoi, adevarat. Da’ dac-asa-i modelu’?
De “model” am scris mai sus (@ 21.14).
Stii ce este si mai aiurea? Chipurile peste 80% “le au” cu hortodocsia. Una dintre “porunci” zice sa nu fure. be-he-he-he-cali, mare cre(s)tin hortodocs a furat… si totusi e “victima”. Mai mare contradictie… cu greu gasesti.
Clue-ul: be-he-he-he-cali a mai dat cate ceva unora. Si mai mult decat ceva la bese-arica. D-aia il voteaza p-aia care fura (s-a descurcat domn’e bravo lui + poate-mi da si mie ceva) si/sau (ce-mi pasa mie ca fura din public daca-mi da si mie ceva)
Pai si eu incerc sa mai explic, pe unde si cui pot, chestii d-astea. De exemplu ca, in pricipiu si generic vorbind, Becali “da” unora (putini la numar) o infima parte din preamultul furat de la toti, inclusiv de la aia carora le “da”. Cati credeti ca inteleg exact faza asta?
Niciunul…sau mai corect ,nu vor, nu sint capabili sa inteleaga. E trist , dar cred ca e adevarat
Proportia exacta, calculata si explicata 🙂 , o puteti gasi aici, eventual:
http://politeia.org.ro/editoriale/coalitia-pnl-pdl-sic-si-un-transfer-din-bindesliga/28419/#comment-81505
Am scris aflandu-ma intr-un soi de stare de… tristete nervoasa. Sau aveam niste nervi mai tristi, ma rog 🙂
Nu pot. Adica nu pot intelege. Aceasta neputinta se poate numi oricum. Indolenta, handicap, eroare genetica… Incearca sa le explici ca-n realitate Traian nu pt aur a cucerit dacia.
maya a zis-o mai elegant cu “gardul darapanat al propriei curti”.
Vasazica este o flacara tinuta vesnic vie SI de sistemul de educatie…
De ce crezi ca tun si fulger pe aici impotriva fomistului funebru?
Filosofia de tip stocare-reproducere + programa invech… pardon, arhaica + structura rigida NU se rezolva punand camere in salile de bac. Sau facand topuri de universitati. Sau atarnand icoane pe pereti si umerase-de-sutana la catedre. Apropos: a dat colonelu turceasca aseara o secventa teribila cu un umeras d-asta care le explica el copchiilor cum ca nu pamantul se-nvarte-n juru’ soarelui. Si ca de fapt scrie clar in cartile “sfinte” ca soarele da ocol pamantului.
Scuze ,dar ..“gardul darapanat al propriei curti” daca stau si ma gindesc …e ca se aseamana oarecum cu Romania . Cel putin asa se vede . Adica in curte se presupune ca traiesc romanii aparati de gardul asta : politicieni…conducatorii . Oricum dpdv filozofic mi se pare (involuntar sau nu) o descriere a ceea ce sintem.
plusez: pdl + pnl…
Nu prea vad cum ar putea. Ei fac acum un mare partid si sunt singura si adevarata opozitie; inca si singurii de dreapta etc. Cand esti pe asemenea cai, fie doar si-n mintea ta doar, nu cred ca te mai gandesti si la mizerii d-astea 🙂 ca victimizarea. Sau poate c-or fi mai inventivi decat ii credem, mai atii? Rabdare si-om vedea! 🙂
Ramane intre noi ::))…..fetzele lor nu-mi inspira absolut nici un fel de incredere.
OK! Nici mie, dar sa nu mai spuneti si altcuiva 🙂
PS: A propos de “oameni (…) care nu pot privi peste gardul darapanat al propriei curti” asa cu scrie @clemycali: si mie mi se pare o metafora exceptionala pentru ceea ce suntem ca neam, in general.
Mii si mii de scuze….sa nu incurc borcanele …curtea este patent clemy si gaina e a lui maya…dar ideea ramine aceeasi . Se aseamana cumva cu Eminescu , cu “traind in cercul vostru strimt (a se citi curtea), norocul va petrece (a se citi baron,primar etc..) ,ci eu (a se citi electorat)in lumea mea ma simt ,nemuritor si rece “.
“Eu? Imi apar saracia si nevoile si neamul”
Sera buna
Voi depune o plingere la parlament , CCR , CEDO , CIA , GRU , SRI si SIE .
Ieri seara nu se reusea nici fluturind hartii de 200 de euro sa se vada blogul .
Serverul din Huston ma zapacea de cap cu tot felul de “solutii” iar colegul McAfee zicea nu si nu . 🙂
Mi-am dezinstalat si antivirusul aseara…numai sa nu mai vad “STOP”….in fata ochilor…
Nu-i bai …oricum trebuie sa cumpar un altul …dar , totusi….n-am avut chef de nimic..
Timp de 6 luni poti incerca gratuit bitdefender.
http://www.bitdefender.com/media/html/stacksocial/
Mersi frumos!
Insa traind printre straini am invatat un lucru : totul se plateste (mai putin aerul..de respirat).
Gratis….inseamna platesti mai tarziu…sau cam asa ceva.
bitdefender sa-l recomanzi la dusmani 😀
Salut stefan. Trebuia sa-ncerci cu ruble 😛 sau cu lei sholdovinieshti…
ps: ai uitat MI6
afee-ul ala e de mult depasit de vremuri si de imprejurari. Please, try F-Secure.
Am uitat de MI6 . 🙁
O fi depasit McAfee dar e abonament platit pina in decembrie . Ruble nu am . 🙂
Las’ ca si de Mossad 😀
Glumeam cu rublele.
O fi platit abonamentul pana-n decembrie si stiu ca e printre cele mai ‘eftine dar conteaza eficacitatea.
Sau Linux sau OSX și uitați de antiviruși.
Antivirusi? Astia erau buni prin anii 90 😉
Mă rog, soluții integrate de securitate. Toate bălăriile pe care încă le mai am pe Windows-ul de pe masa din sufragerie. Oricum nici una nu face față de ispravă în timp ce pe celelalte OS-uri n-ai nevoie decât de firewallul implicit cu setări de bun simț.
Nu exista solutie infailibila. Nici pt Linux. OSX-ul a picat de mult. Asa circulau legende si despre cat de “tare” este chrome. La ultima runda de teste a fost primul “spart”.
Dacă se străduie cineva, da. Dar la utilizare normală, nu prea se-ntâmplă nimic rău. Oricum nu se compară cu ce colcăie pe win. Folosesc toate trei sistemele și se simte diferența. Cât despre Chrome, până la urmă cea mai sfântă soluție e un soft cu user propriu și fără drepturi în afara folderului în care lucrează. E și cea mai limitată. Ori la câte știu să facă acum toate browserele, nici unul nu e sigur ca atare. Regula de aur rămâne să nu cauți prea adânc în fundul Internetului ca să nu te umpli de bube. În rest, permisiuni, restricții și backup-uri la timp.
Cea mai ieftina “scula” plus un live cd (sau echivalent) Linux si treaba-i gata pentru cel putin trei sferturi dintre cei care de pe “scula” doar stau pe net pentru forumuri, feisbuc, mail, filme, muzica, tv, radio, poze etc. Asta daca ai cosmaruri cu virusi, chestii d-astea. Si e o solutie extrema, fireste. Parerea mea.
Hai ca mai avem un rezbel la usa : e “solar” de data asta
firmele europene nu mai pot face fata alora chinezesti in materie de instalatii fotovoltaice:
http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/solarkraft-streit-um-preisdumping-zwischen-europa-und-china-a-972542.html
DDD o sa primeasca “verde” si pt. OTV ?
Am senzatia ca un post tv in plus constituie o tentatie majora pt. copy-lot.
Indiferent cum butoneaza gugustiucul la telecomanda, o sa dea tot peste “ai nostri, din popor”.
Apoteoza tembelizarii. 🙁
Ce cuplu ar face Gadea cu Elodia ! 🙂
Intreb eu, ca vad ca nu zice nimeni nimic: Ce ziceti de Geoana?
PS: incepand cam de alaltaieri seara, cand am vrut sa scriu ceva despre el aici, dar am renuntat, incepusem sa simt ca-mi lipseste Geoana din fim; a cam intarziat, a venit abia azi cu duda 🙂
Geoana ramane “prostanacul”.
Care este.
Garantat Iliescu. 😆
Cam multi “garantati” Ilici dau tarcoale p-acilea… Doamne, si ce lucruri trainice se faceau pe vremuri in URSS: biciclete, masini, caciuli, specializari, motociclete, magnetofoane, ceasuri, facultati, aprizatoare de aragaz, picupuri, drujbe (asta a ajuns substantiv comun), studii, undite, aparate de radio, cantare de bucatarie, cariere samd.. Brrrr!!!
E vremea lui. Mereu a fost. D-aia si venise-n duminica alegerilor. Savura mostenirea.
personaju amintit a iesit “la rampa” deoarece felceru a declinat “onoarea”. moto-ras-maritatu s-a fassait. Asadar, s-a simtit “dator” sa iasa-n fata. Era nashpa ca “raporteze din formatie” 😛
Eu imi doresc sa candideze Geoana. Serios !Numai asa este sigur ca PSD-ul pierde Cotroceniul. Prostanac a fost, prostanac a ramas !
Yes! 🙂 Seara buna!
buna seara
mai devreme m-am trezit “la moderare”inca sunt/cum eu sunt “analfabet IT”probabil ca am gresit ceva
eu unul sunt expirat/
ca sa-l parafrazez pe @dansu stiu ca 1+1=2-atunci cand nu ai un contabil”destept”/
mai stiu ca pana la 1+1=2 sunt etape intermediare-principiul nedeterminarii/dar ajungi tot la 2
m-am straduit sa inteleg teoria lui einstein
mi-am fixat nu prea multe “principii”;sa nu fiu nevoit sa le incalc
si totusi
pe aici pe la marginea europei noi ne dam de ceasul mortii ca se aliaza pdl cu pnl iar in “lumea mare” ppe si pse formeaza o mare coalitie
nu cumva “astia de la marginea europei”sunt totusi “vizionari”???!!!
alianta psd -zeroteve s-ar putea sa fie viitorul “model european”
sau cumva tembelismul ala din ungaria?( cat s-or crede maghiarii buricul europei,tot la periferie sunt)
oricum pe cei tineri cred ca ii asteapta vremuri mai interesante decat am trait eu/generatia mea a trait in epoca in care “1+1=2” pana la urma/cei tineri cred ca traiesc in epoca in care nu se stie “daca 1+1=2”
Si la altii se fura . Evident tot dupa posibilitati . 🙂
35 de arestari la Venetia -Italia . Incepind cu primarul , membri ai primariei , o ex europarlamentara , sefi de departamente , proprietari de firme . Toti implicati in proiectul Mose (constructia de diguri submarine mobile care ies la suprafata doar cind e necesar sa se impiedice ca marea sa inunde orasul ) . Apartenenti atit a partidelor din opozitie cit si a celor care formeaza guvernul local . Acuzarea : spaga colosala , umflate de preturi pentru a finanta politica , politicienii , crearea de fonduri la negru pentru firme cu care urmau sa platesca spaga . Milioane de euro platite pentru contracte privilegiate , cu dedicatie .
Dupa cum vedeti , Uiroreanu la Cluj e copil de mingi comparat cu astia dar “logica” spagii multilateral cerute DE TOATE PARTIDELE CU “GREUTATE” e universal valabila la astia de origine latina .
Există totuși o diferență fundamentală. În orice țară funcțională, chiar și Franța, dacă ești în stare să ridici un business de ispravă fără mânării și contracte cu statul, nu vin băieții să te hărțuie până trebuie să dai o șpagă. Corupția lor e totuși mai igienică. Iar la ei îi mai și leagă. Dovada cea mai bună e că toate forumurile occidentale sunt pline de discuții despre ale cui politici sunt mai bune/rele, în timp ce ale noastre sunt o mare bălăcăreală despre cine a furat mai mult, și cine e mai vândut unor interese oculte, eventual străine. Chiar și aici, să ne amintim. Când a fost ultima discuție despre politici, soluții, propuneri?
Seara buna! Ma alatur si eu ultimelor nedumeriri ale dvs. Eu am vreo doua-trei idei. Poate-or fi fixe 🙂 , desi nu se stie niciodata. Nu vreau sa dezvolt acum, poate pe la sfarsitul saptamanii. Problema e de feedback, in cele din urma. Om vedea.
Seara buna!
Domnule, una e sa ai partea ta de zece la suta constant, pe sest, aproape subinteles si nebagat in seama, chiar tolerat de cei care stiu, ca doar asta-i mersul in tot Occidentul de multa vreme, si alta e praduiala salbatica si jaful organizat (singura chestie organizata!) de profitorii politici din Romania, sub diverse pretexte: privatizare, restructurare, modernizare, reformare etc. Nu ma refer acum la speta din Venetia, ci asa, in general. In plus, Italia nu e sora noastra intru multe? 🙂
Cu o saptamina in urma o alta ancheta a arestat alti “baroni” legati de contractele pentru constructia Expo 2015 (expozitia mondiala de anul viitor la Milano) . In frunte cu seful suprem , general al lucrarii 🙂
Aceiasi “boala” . Spaga .
Boala asta a spagii , a coruptiei si a umflarii cheltuielilor a luat avint intre 1982 si 1992 sub conducerea unor aleante de 5 partide . (guvernari de coalitie in frunte cu Craxi , Andreotti , Forlani) In 10 ani , acestea au reusit performanta sa dubleze datoria publica (de la 60% PIB si infrastructura total construita cu ea , la 120 % PIB )
Evident romanii au depasit “profesorii” .
Datoria publica si in doar in ultimii 6 ani e crescuta de la 69 miliarde la 251 miliarde lei noi (mai bine de 350% ) dar tot fara infrastructura sintem si cu budele in curte la 42% din populatia tarii . 🙁
Pai, da, si in vremea asta italienii macar s-au ales cu ceva, totusi. Eu, in schimb, in douas’cinci de ani, in loc sa am o (UNA) autostrada sau un (UNU) parc facute din banii mei, au EI vile si revelioane in Emirate. Ce sa fac eu cu ele? Din aceiasi bani, puteam sa am si eu alea, si ei pe ale lor, dar mai piano, asa… Cam asta e diferenta, totusi, oricat de corupta ar fi Italia.
251 miliarde (datoria in februarie 2014) – 69 miliarde (datoria din decembrie 2008) = 182 miliarde (la un curs de 4, 45 lei/1 € reprezinta 40 miliarde datorie publica din 2008 incoace ).
La un pret (excesiv) de 15 milioane euro/1km de autostrada se realizau 2.000 km de autostrazi (si nu amaratii aia de 648 km care in parte au fost construiti pe vremea impuscatului)
Le mai ramineau si 10 miliarde euro sa realizeze canalizari la sate astefl incat sa nu mai fie tara cu 42 % populatie cu buda in curte.
Evident banii se fura , se deturneaza la consumul unui clase politice (locale , centrale) si a clientelei.
Da, si pana la urma e vorba si de stil 🙂 , si de sume, si de ce ramane la vedere totusi, din banii aia…
Acum: strict despre autostrazi.
Or fi ei 648 de km cu totul, dar sunt facuti in epoci diferite si imprastiati pe te-miri-unde..
Daca scadem cam jumatate din km, aia facuti pe vremea Plumbuitului, mai ramane o nimica toata.
Daca mai si constatam ca nu exista, inca, o autostrada facuta de la zero si care sa lege doua orase mari (A si B) in Romania, riscam sa innebunim.
Daca vedem bugetele alocate pentru “autostrazi” in ultimii 10-12 ani, cei pentru care avem documente mai clare, si vadunam cheltuielile, chiar ne iesim din minti.
Si cum sa fie altfel cand iti dai seama ca din banii tai, din banii publici, in ciuda unor cheltuieli uriase si ritmice, nu s-a facut nici macar o (una) autostrada intreaga, de la A la B, in Romania. Intr-un sfert de veac.
cred ca esenta e alta
toti vrem “sa fim mintiti frumos”/e -as zice “contractul social al democratiei”-aia “inventata de atenieni”
-ca nu erau “greci”pe vremea aia
inaintea lor a fost moise cu “cele 10 porunci”sau tora-ca tot e azi sarbatoare la evrei
dilema de azi-ca mintotdeauna -este sau “crezi in cle zece porunci,sau crezi in platon”?
crezi in relativitate sau in certitudini?
pan la urma asta e frumusetea civilizatiei
marx-un excroc genial-a rasturnat paradigmele
@stefan anunta “ca mare victorie” arestarea primarului din venetia
pai ,in romania s-au arestat si condamnat de cativa ani primari si se tot aresteaza-probabil zilnic
e romania mai corupta decat italia?
dupa rapoarte -da/in realitate as zice ca nu
problema esentiala este “cat pot hotari,cei din societate”????
pana una alta cred ca sunt putine “colectivitati”in care se poate hotari!
us este una din ele/revolutia a inceput de la o taxa!
“beneluxul”ar fi alta-tot de la taxe a inceput revolta antispaniola
anglia a fost antemergator cu “magna charta”
pana una alta in romania nu am auzit/vazut ca cineva sa iasa “in strada”impotriva taxelor/
si ,un banc
o femeie intră într-o agenţie matrimonială:
-Aş dori pe cineva care să fie agreabil, virtuos, la locul lui, care să ştie să cânte şi să spună povestiri şi glume, să stea tot timpul cu mine acasă, dar să tacă dacă m-a obosit.
-Înţeleg ce vreţi, îi spune şefa agenţiei, dar cred că aţi greşit adresa: magazinul de televizoare e la 100 m pe dreapta
cam pe aici e romania si-de ce nu-italia
scuze ,ii uitasem pe “nemti”
in ce tara e posibil ca primul decident(cancelarul) sa semneze un contract si dupa ce nu mai e “decident”sa devina presedintele companiei in favoarea careia a semnat contractul?
raspuns:schroeder/germania
am intrebat multi,prea multi nemti,cum e posibil!!!!
raspuns:nici macar nu le-a trecut prin cap ca cineva poate fi corupt in tara lor!!!!
este absolut uluitor cum pot fi spalate mintile oamenilor
p.s. am senzatia ca sunt singur???!!!
Se explica oarecum de ce Frau Angela Merkel (CDU+CSU_Bavaria) e la al treilea mandat in fruntea Cancelariei. Acum sint intr-o coalitie negru(CDU+CSU)+rosu(SPD),Schröder e fost SPD. Probabil ca Schröder o sa fie ingropat in rusia dupa ce moare ,sau intr-un loc uitat ,intr-o padure. .
Nu neapărat. Platon nu înseamnă relativism, ci doar moderația indusă de conștiința faptului că orice implementare umană a unei idei e perfectibilă și limitată. Dar și pentru Platon, adevărul există, ideea există, efortul de apropiere de adevăr și de idee se vede în înseși încercările umane de implementare. Adevărul nu e relativ, iar estetica e strâns legată de adevăr, chiar dacă suntem limitați de percepțiile noastre (lucru important de acceptat pentru a nu cădea în fanatism). Platon și cele zece porunci se completează, nu se exclud. De fapt complementaritatea lor impregnează gândirea celor două mari biserici creștine. Iar democrația oferă un mod non-violent de a reflecta raporturile de forțe și tendințele din societate. Toate societățile au alternanță la putere. Cea democratică e mai frecventă și fără ghilotinări. Așezarea față de adevăr, libertate, mințitul frumos, etc. e o chestiune culturală. Până la urmă orice democrație funcțională reflectă cultura în care funcționează.
asta incerc si eu sa spun!!!
familia dvs a avut 8(parca)nationalitati/ a mea-in aceasi perioada-am reusit sa ajung pana pe la 1850- una;n-a plecat nimeni-pana la copiii mei de aici,si nimeni nu si-a schimbat “nationalitatea”
mi-am “facut ” si adn-ul/e un mix atat de interesant!
si revin-dezlanat- la perioada recenta
moshul meu,tatal meu ” a asteptat americanii”!!!
uite ca vin DAR NE SPUN UN LUCRU” vreti sa ramanem,depinde de voi”!!!!
polonezii -cred-inteleg
noi,romanii,intelegem oare?
nu cumva noi ramanem in paradigma” ii pacalim si pe astia”?
daca da,atunci eu unul sunt defetist si probail.decizia copiilor mei este corecta,si- inca nu decizie-sa plec din romania ,poate fi o alternativa valabila(culmea,asta la varsta de +60!!!)
Unii vor să-i păcălească. Alții sunt dezamăgiți că au venit să ofere un parteneriat, nu să ne ia responsabilitățile de pe umeri (același parteneriat pentru care unii ar ucide). Puțini înțeleg.
Defetismul nu-și are rostul. Cred că e vorba mai mult de o lămurire. E un proces lent prin care realizăm că obiectivele noastre nu sunt și cele ale nației. Miturile construite în școală se dezintegrează treptat. Întâi cad cele despre propria clasă socială în care ne învârtim cel mai mult. Mai târziu cad miturile despre alte segmente ale societății, pe măsură ce avem de-a face cu ele și constatăm că nu corespund cu povestea cu zâne de la orele de istorie și cele de română. După care înțelegem că n-are rost să vrei pentru oameni ceea ce ei înșiși nu vor. Accidental sau nu, prin creștere sau accident genetic, am ajuns o mână de oameni să fim reprezentanții unor culturi străine în România. Prin ceea ce vrem, prin ceea ce cerem și prin ceea ce facem, nu prea suntem români.
Odată ce lămurirea s-a încheiat, nu mai rămâne altceva de făcut decât să începem să ne raportăm direct la modelul cultural pe care îl reprezentăm și să nu ne mai raportăm la compatrioții noștrii ca la fratele rătăcit care trebuie adus înapoi pe drumul cel bun. Nu e fratele, n-a fost niciodată pe drumul cel bun ca să aibă unde se întoarce și nici nu crede că ăla e drumul cel bun. Din momentul în care nu ne mai propunem obiective pentru România, ci mai degrabă pentru noi înșine și pentru grupurile/comunitățile din care am ales să facem parte (e.g. breasla, prietenii, clanul, clubul…) , frustrarea scade și se poate lucra la rece. Și da, plecarea poate fi decizia corectă. Cel mai greu e să renunți la investiția de timp și nervi într-un obiectiv irealizabil. Odată renunțarea produsă, energiile se eliberează pentru altceva. Asta nu înseamnă că n-aș vrea să văd problemele rezolvate. Dar mai mult decât să fac ce ține de mine nu pot. Jobul ăsta e prea mare și pentru un singur om, și pentru 3%. Dar roata se va întoarce. Pe termen lung China poate fi o mare problemă pentru vest. Rusia n-are nici o șansă. Au deschis un conflict pe care nu-l pot câștiga și să sperăm că vor plăti o factură cât mai mare.
poate ca e unul din efectele globalizarii si pana la urma poate nici nu e chiar asa de rau,varfuri vor fi intotdeauna care sa tracteze indiferent ca e vorba de stiinta sau cultura.
Probabil cel mai mult sperie dinamica unei schimbari,schimbare acum fundamentala dar si incapacitatea de a fi si actor … ci doar un simplu spectator.Asta schimba complet paradigma de abordare culturala si readuce in prim plan vesnica lupta dintre vechi si nou.Ce e vechi e stabil si solid,ce e nou produce fibrilatii.
amusin un liiceanu sau ceva pe aproape
buna TD,frumos si filosofic spus 🙂
Mulțumesc. Să nu exagerăm, totuși. Clarificările și lămuririle sunt exerciții utile dar nu produc nimic nou. Domnul respectiv a mai și produs câte ceva original. Eu fac doar o cârpeală funcțională între filozofie de baltă, categoria amatori, și abordarea sădită adânc de politehnică, abordare care spune că lumea e un sistem format din multe cutii negre cu funcții de transfer care trebuie identificate. Corolarul e că ceea ce n-are funcție de transfer, buclă de reglare, ceva acolo și nu poate fi analizat nu există 🙂
🙂
Coruptia exista peste tot . Face parte din natura umana .
Una e sa reusesti ca guvernant sa o ti sub control la nivele scazute , fiziologice (prin metode de prevenire , control , destituire , justitie , imposibilitate pe viata de a mai fi angajat de stat fie el si votat ) si alta sa fie insasi esenta actului de guvernare (centrala sau locala).
Adica imbogatirea rapida personala , a familiei si rudelor , avansarea in partid datorita fondurilor “donale” legal sau ilegal , aducerea de multe voturi (cumparate) .
Aici e primordiala atitudinea colectivitatii .
In USA cind esti condamnat , nu te mai baga in seama nimeni , nici politicienii dar nici televiziunile . In Romania in schimb partidul te lauda , televiziunile te tin cap de afis ca “martir” . 🙁
@stefan
aveti dreptate,cu un amendament
pe vremea ” consiliului’ sau al familiei medici -in venetia si florenta nu existau teveuri sau interneturi
aici,da ,”orasele italiene” au cateva secole avans fata de romania
in “amarata” aia de siciliesau calabrie,e cam la fel/am fost pe acolo si chiar nu am vazut diferente in “teleormanul lui dragnea’ si regiunile alea-daca e vreo diferenta e ca “seniorii ” de acolo si-au putut permite sa lase “supusilor”ceva mai mult
si-un plus pentru romania- in teleorman n-am vazut semnalizatoate de circulatie folosite ca tinte de antrenament ca in calabria( a3?parca asta e autostrada )
@stefan
revin
cea mai proasta comparatie pentru romania -azi-e cu italia!!!
asa,sa nu uitam,”pretenul”lui nastase era berlusconi,”pretenul “lui ponta e pm-ul italiei de azi
cine se aseamana se aduna
p.s e spus de un mare admirator de chianti,barollo ,expresso.si,,,,/nu paste!
si ca tot vorbim de italia:singurul loc din europa in care cineva a vrut “sa ma faca la portofel” a fost napoli
cred ca era “unul in perioada de proba”/ghinionul lui ? eram din romania
Am ezitat in a pune acest comentariu….am inclusiv colegi germani,romani, italieni,spanioli, asiatici (india,indonesia). Dar din punctul meu de vedere italienii (cu 2 exceptii in cazul de fata) isi merita cu prisosinta peiorativul de “broscari”. Gura le e mare ….si atit, Nemtii sint dupa regulamente, Romanii sint dupa principiul …avem o treaba de facut .
Exact. Si uite asa ne intoarcem la discutiile de mai sus, alea legate de aparenta inexplicabilitate a acestui fenomen romanesc de compatimire a hotilor de catre pagubasi 🙂 …
Halt pe ziua de azi. Schlafen! 🙂
Din punctul meu de vedere, cea mai tare faza de azi ii apartine lui Obama. E discursul de la Varsovia. Zici ca i l-a scris McCain. Ma rog, poate ca sunt rautacios… Am ascultat spiciul in original, nu m-am mai complicat cu traducatorii de doi bani de pe la televizoarele de doua parale; macar sa fiu prost pe barba mea, la o adica 🙂 . Am ciulit urechile la aceasta dedicatie:
“Leaders must uphold the public trust and stand against corruption, not steal from the pockets of their own people”. Cum e? Gasiti (scris) tot ce a spus Obama, aici:
http://www.whitehouse.gov/the-press-office/2014/06/04/remarks-president-obama-25th-anniversary-freedom-day-warsaw-poland
Doamnelor si Domnilor, sa aveti o noapte nemteasca!
For Those About To Rock, I Salute You!
http://www.youtube.com/watch?v=L5Zbju8IF70
buna dimineata, revista presei! 🙂
http://politeia.org.ro/stiri-revista-presei/revista-presei-5-iunie/28476/