Stiri regionale – 9 Noiembrie 2012
09/11/2012 | Autor theophyle Categorii: Regionale |
Candidaţii ARD au atacat guvernul USL. Candidaţii pentru funcţiile de deputaţi şi senatori ai Alianţei pentru România Dreaptă, în frunte cu Gheorghe Ştefan, primarul de Piatra-Neamţ, au mers, personal la Prefectura Neamţ, acolo unde au depus un material intitulat “USL – Au promis miere, au oferit fiere! Şase luni de minciuni, incompetenţă, abuzuri şi distrugere a reputaţiei internaţionale a României”. Actul a fost depus la cabinetul prefectului de Neamţ chiar de către Gheorghe Ştefan, care a fost însoţit de Luminiţa Vârlan, Mihaela Stoica, Laurenţiu Dulamă, Mircea Pintilie, Donisie Dumitraşcu, Viorel Strungariu şi Toader Mocanu. Imediat după ce actul a fost depus, candidaţii au revenit la sediul partidului de pe Republicii, acolo unde au susţinut o conferinţă de presă a cărui subiect a fost evident – Guvernarea USL. Candidaţii au atacat, pe rând, guvernarea actuală pornind de la “minciunile dinanintea numirii acestuii guvern”, în comparaţie cu “ceea ce se petrece în acest moment”.Ei au vorbit despre faptul că “USL a aruncat România în criză politică imediat ce a venit la conducere; că leul a scăzut, inflaţia a crescut; că reîntregirea salariilor s-a făcut cu doar 8% şi că salariul minim nu a fost majorat conform promisiunilor”. Au urmat declaraţii referitoare la reducerea CAS, la reducerea TVA la 9% pentru produsele agricole şi alimentare, aspecte care nu s-au produs nici după cele 100 de zile de când USL se află la guvernare. Integral in Realitatea Neamt
TIMISOARA. Încă o campanie…la ce să ne așteptăm? Nu prea inteleg rostul campaniilor electorale in Romania. Teoretic, ele sunt perioade in care candidatii si partidele isi expun oferta, adica planuri, viziune, proiecte, disponibilitati, sigur exagerate, dar edificatoare pentru profilul lor. Sunt perioade in care electoratul are ocazia sa se lamureasca ce vrea si la ce se poate astepta de la fiecare dintre competitori pentru a vota apoi cat mai avizat. In Romania asa ceva nu intra in discutie, iar campania pe care o avem in fata mi se pare cea mai putin edificatoare dintre toate. Sigur ca fiecare dintre formatiuni si-a facut un program electoral, un proiect de guvernare, insa prea mult din continutul acestor documente este nefezabil, cel putin in plan fiscal si economic. Atat ARD, cat si USL isi propun sa diminueze fiscalitatea, la termene diferite si in modalitati diferite. De la reducerea cotei unice, a contributiilor sociale, la reducerea TVA pentru alimente, avem o oferta de vis. Doar ca toate aceste reduceri, mai mult decat benefice desigur, depind de mersul economiei. Daca ea produce, daca exista crestere economica, daca se inmultesc locurile de munca, veniturile bugetare suplimentare pot compensa in termen scurt scaderea ca urmare a impozitelor mai mici. Cu atat mai mult cu cat si bugetul pensiilor, si cel al sanatatii sunt mereu pe deficit si inghit sume uriase. Daca economia gafaie, insa, golul ar bloca rapid tara. Este motivul pentru care FMI nu accepta reduceri de fiscalitate fara a avea indicii clare ca ele vor fi compensate. Problema este ca niciunul dintre competitori nu are planuri concrete si credibile pentru stimularea economiei, si guvernele PSD si USL au dovedit cu fapte ca nu au raspuns la aceasta provocare. Asa ca nu exista niciun temei realist pentru a crede ca o asemenea scadere de fiscalitate este fezabila, cel putin in viitorul apropiat. Integral in Vocea Timisului.
CLUJ. Românii simt, în buzunare, bilanţul guvernării Ponta. Au uitat ce au promis, iar acum, în prag de sărbători, simţim scumpirile pe pielea noastră. Candidatul ARD, la Colegiul 1, Camera Deputaţilor, Adrian Papahagi a făcut joi, într-o conferinţă de presă, coşul zilnic de cumpărături al românului de rând, arătând că în doar câteva luni de la venirea noii guvernări, alimentele s-au scumpit. O pâine, o cutie de lapte, un pachet de unt, şase ouă, un kilogram de cartofi, unul de zahăr şi unul de făină costă acum 32,46 lei față de 25,85 lei, cât costa înainte, a arătat el. Făcând un calcul simplu, reiese că se înregistrează o creştere a preţurilor cu 10, 15%. „Creşterea inflaţiei, scumpirea benzinei, producţia agricolă proastă, au dus la scumpiri ale unor produse. Românii trebuie să câştige cu 10 la sută mai mult acum, pentru a supravieţui cu strictul necesar. Acesta este bilanţul greu al Guvernului Ponta, în buzunarele românilor, pe care îl resimţim cu toţii, dincolo de toate analizele macroeconomice. Acest guvern iresponsabil, de şase luni se preocupă doar de obsesia lor, cu „Jos Băsescu“, şi nu cu traiul românilor“, a spus Papahagi. Liderul PDL Cluj, Daniel Buda a criticat, la rândul său guvernarea USL, acuzând că au „promis miere, dar au oferit fiere“. De altfel, democrat liberalii vor depune la Prefectura Cluj un document care prezintă cele „şase luni de minciuni, incompetenţă, abuzuri, şi distrugere a reputaţiei internaţionale a României“. Integral in Monitorul de Cluj.
BRASOV. Vor să ne reprezinte în Parlament. La data de 9 decembrie 2012 vor avea loc alegerile parlamentare cînd cetăţenii cu drept de vot îşi vor desemna reprezentanţii pentru Camera Deputaţilor şi pentru Senat. Colegiul nr. 1 a fost atribuit Ţării Făgăraşului. Şapte persoane rîvnesc fotoliul de deputat la acest colegiu, un independent şi şase reprezentanţi ai partidelor politice. La Senat sînt tot şapte candidaţi pe Colegiul nr. 1, Ţara Făgăraşului şi Rupea, toţi reprezentanţi ai partidelor politice. Făcînd un arc peste timp, putem spune că alegerile şi campaniile electorale nu diferă prea mult unele de altele. Candidaţii şi partidele care-i promovează se ceartă între ei, îşi aduc critici josnice, se minte foarte mult, se recurge la tertipuri ieftine pentru a lua faţa votanţilor, se manipulează electoratul, se oferă mese şi excursii. Mai tot timpul a fost valabilă zicala: ,,Scopul scuză mijloacele”.Să luăm ca exemplu alegerile din 1931 pentru Senat. Au fost doar doi candidaţi, unul de la liberali şi altul de la ţărănişti. Liberalii au desemnat un cîrciumar din Făgăraş, fără şcoală, iar ţărăniştii au impus de la centru un candidat şcolit, arhicunoscut, decan. Fiecare partid era sigur de reuşită, PNL prin cumpărarea voturilor, iar PNŢ prin calitatea candidatului. A cîştigat cîrciumarul liberal. Astăzi, procedura este similară. Se cumpără voturile, se impun de la centru candidaţi, în general, lipsiţi de calităţi. […]Candidaţii pentru Ţara Făgăraşului la alegerile din 9 decembrie 2012 Camera Deputaţilor: 1. Viorica Hutopilă- Independent, din Făgăraş, avocat.2. Marian Iulian Rasaliu- ARD, făgărăşean, locuieşte în Braşov, economist3. Daniel Cătălin Zamfir- PNL, impus de Bucureşti şi de conducerea USL de la Braşov. Nu are nimic în comun cu Ţara Făgăraşului, este născut la Petroşani şi locuieşte în Bucureşti, inginer. 4.. Toaso Imelda, UDMR, din Braşov, inginer 5.. Blaga Lucian Mihail- PP-DD, din Făgăraş, inginer.6. Gabriela Georgeta Miloiu- PRM, economist, Hîrseni 7. Paul Gabriel Babeţ- PER, Făgăraş, economist. Senat: 1. Gergely Janos, UDMR, din Ormeniş, jurist; 2. Bartus Geza Levente- PPMT, din Braşov, inginer, 3. Marius Coste, PP-DD, din Codlea, inginer. 4. Horaţiu Florentin Braga- ARD, din Făgăraş, dar locuieşte în Braşov, administrator de firmă 5. Mihai Stelian Rotaru, PRM, din Braşov, avocat 6. Laurenţiu Simonca, PER, din Braşov, economist 7. Sebastian Grapă, PNL, din Făgăraş, om de afaceri controversat. Integral in Monitor de Fagaras.
CRAIOVA. Grevista din Caracal a luat bani de la „Felix” Voiculescu. invăţătoarea Cristiana Anghel, candidatul Partidului Conservator in Colegiul 1 Senat din Craiova unde mai candidează fostul primar Antonie Solomon şi „vicele” Mărinică Dincă a încasat de la Antena 3 drepturi de proprietate intelectuală de aproximativ 3.000 de euro. Totodată, conform declaraţiei de avere, veniturile de profesor itinerant încasate de la Şcoala nr. 2 din municipiul Caracal au fost de 17.388 de lei. Cadrul didactic care în 2010 a stat 70 de zile în greva foamei a explicat în cadrul unei emisiuni, la România TV, că o parte consistentă din cei aproape 14000 de lei pe care i-a încasat din partea trustului patronat de Dan „Felix” Voiculescu au avut ca scop plata transportului cu trenul. „Dacă veneam la emisiune îmi plăteaţi biletul dus-întors? Dacă veneam la emisiune, postul dumneavoastră de televiziune îmi dădea bani dus- întors şi eu depuneam biletele. Am avut un contract şi mare parte a acestor bani sunt returnarea banilor mei plătiţi pentru drum. În acea sumă intră şi drepturile de autor şi returnarea banilor pentru călătorii. Probabil că sunt puse în ordine. E vorba despre drepturile de autor pentru anul 2011″, a precizat Cristiana Anghel. Potrivit declaraţiei de avere, soţul ei a încasat în ultimul an fiscal pensie militară de la Ministerul de Interne în valoare de 28.723 de lei. Cristiana Anghel are un credit de 16.000 de euro, un autoturism Audi A4 şi un apartament de 80 de metri pătraţi în Caracal. Învăţătoarea a declarat că este membru de onoare în Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD)- Craiova. Expres de Sud.
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
buna dimineata ! incet , incet dar parca incep sa miste si ai nostri 😀
Mneaţa!
Bună idee cu rubrica aceasta. Să ştim şi noi cum mişcă ARD-ul în teritoriu. 🙂