Stiri regionale – 6 Noiembrie 2012
06/11/2012 | Autor theophyle Categorii: Regionale |
CLUJ. Cea mai grea luptă se anunță la Colegiul 1 Senat. Cei care se vor înfrunta pentru câştigarea acestui colegiu sunt Peter Eckstein Kovacs (UDMR) (foto stânga), Alin Tişe (ARD) (foto centru) şi Mircia Giurgiu (USL) (foto dreapta). Colegiul senatorial 1 cuprinde colegiile 1 şi 2 Camera Deputaţilor. Lupta pentru câştigarea acestui colegiu va fi acerbă, fiind unul dintre cele mai grele colegii. Cu atât mai mult cu cât cei trei sunt candidaţi puternici, cu experienţă fie în politică, fie în administraţie. Fostul consilier prezidenţial Peter Eckstein Kovacs, care a mai deţinut trei mandate de parlamentar nu se teme de niciunul dintre contracandidaţii lui. Asta pentru că pentru el, Senatul nu are secrete. „Am o părere bună despre contracandidaţii mei, atât din PDL, cât şi din USL. Sunt oameni pe care îi cunosc şi care au ajutat comunitatea, sunt contracandidaţi puternici. Va fi o campanie pe proiecte, nu una negativă, pentru că eu am experienţa unor campanii pozitive. Nu mă tem de niciunul dintre ei, Senatul nu are secrete pentru mine. Tişe are experienţă în administraţie locală, dar nu are experienţă în politică. Deci aici am un plus, un punct în plus. În ce îl priveşte pe Giurgiu, a făcut într-adevăr multe, a stat la dispoziţia oamenilor. Giurgiu nu are, în schimb, cunoştinţele unui jurist. Şi foarte multe din proiectele sale au fost respinse de pe scaun, pentru că nu au fost riguros alcătuite“, a spus Peter Eckstein Kovacs. Eckstein Kovacs a avut trei mandate de senator între anii 1996 – 2008, iar în ianuarie 2009 a fost numit consilier prezidenţial pentru minorităţi naţionale. Peter Eckstein-Kovacs nu a intrat in Parlament la alegerile din 2008, cand a candidat in colegiul senatorial pentru Cluj-Napoca. Integral in Monitorul de Cluj.
TIMISOARA. Robu e gata pentru dictatura troianului. Timișoara – 30 de utilaje de la Drumuri municipale și 39 de utilaje de la Retim, cam asta-i zestrea cu care primarul Nicolae Robu așteaptă venirea zăpezilor. Adică tot cam ca anul trecut. E adevărat, s-a reabilitat stocul de lopeți și nu din fonduri europene.După ce a trecut în revistă utilajele, primarul Nicolae Robu este convins că iarna poate să vină în Timișoara fără să creeze probleme deosebite municipalității.Cum la fel de convins este că felul în care au acționat oamenii în anii trecuți a fost marea problemă și lipsa de organizare. Ceea ce nu se va mai întâmpla atâta vreme cât va fi primar. Dar iarna nu-i ca vara, cum a spus dușmanul de clasă al USL, așa că troienele poate să vină. Le va topi USL cu un referendum sau cu vreun minirecensământ…Timisoara Expres.
IASI. Premierul se teme sa nu fie luat de valul despagubirilor fostilor proprietari. Victor Ponta sustine ca o decizie pe tema restituirii proprietatilor revendicate va trebui adoptata dupa alegeri, prin consens politic. 16 miliarde de euro are Romania de platit in total. Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a amintit ieri ca Romania este obligata sa ia o decizie cu privire la restituirea proprietatilor confiscate in perioada comunismului pana in aprilie 2013, punctand ca trebuie sa existe consens politic pe aceasta tema. “Suntem obligati pana in luna aprilie 2013 sa luam o decizie clara si definitiva referitoare la problema restituirilor. Intre timp, doua lucruri au fost importante, in primul si in primul rand faptul ca au continuat controalele – am descoperit foarte multe situatii in care restituirile s-au facut in mod ilegal, adica intelegeti despre este vorba si dosarele sunt la Parchet -, iar al doilea lucru – o problema atat de importanta cum este cea a restituirilor trebuie sa faca obiectul unui consens politic”, a explicat liderul social-democrat. El a adaugat ca dificultatea nu consta in luarea deciziei, “pentru ca sigur noi vom avea majoritate”, ci faptul ca “acea decizie se aplica in ani de zile pentru ca este vorba de restituirea in natura, este vorba de reesalonarea pe un termen si atunci dincolo de campanie electorala, de declaratii sforaitoare pana in aprilie trebuie sa avem un consens politic pe aceasta tema fundamentala”. Integral in Ziarul de Iasi.
NEAMT. Un milion de buletine de vot pentru jumatate de milion de alegatori. Licitația pentru tipărirea buletinelor de vot a fost cîștgată de firma Lux Poly SRL Săvinești. Vor fi tipărite 525.000 de buletine de vot pentru alegerea candidaților la Camera Deputaților și tot atîtea pentru alegerea candidaților la Senat. Tipărirea buletinelor va costa circa 250.000 lei. Buletinele de vot care vor fi folosite la alegerile parlamentare din data de 9 decembrie vor costa aproape 250.000 lei. Luni au fost deschise cele patru oferte care au fost depuse, în urmă cu două săptămîni, la Prefectura Neamț. Dintre cele patru oferte, cea care a avut prețul cel mai mic a fost oferit de tipografia Lux Poly SRL Săvinești, care a depus o ofertă împreună cu o firmă din Bacău. “Prețul pentru o coală A4 tipărită este de 0,0114 lei. Pentru aceste alegeri vor fi tipărite aproximativ un milion de buletine de vot. Buletinele de vot vor costa cel mult 250.000 lei, deoarece un buletin de vot va avea mai mult de o pagină”, a afirmat Ilie Mitea, prefectul județului Neamț. Mai exact, se vor tipări 525.000 de buletine de vot pentru alegerea candidaților la Camera Deputaților și tot atîtea pentru alegerea candidaților la Senat. Prețul pe pagina tipărită a unui buletin de vot include TVA-ul și însumează cheltuielile de tipărire, tăiere, capsare și ambalare în pachete sigilate. Integral in Ziarul de Roman.
CRAIOVA.Război în trei pentru Parlament: greii PP-DD le dau fiori candidaţilor USL şi ARD. Ceea ce în Dolj se anunţa o competiţie în doi (Uniunea Social Liberală contra Alianţei România Dreaptă) s-a transformat, după achiziţiile din această toamnă ale PP-DD, într-o cursă în trei, cu multe colegii în care lupta se anunţă a fi una pe muchie de cuţit. Despre USL Dolj se poate spune că „joacă acasă“ în această campanie electorală, fiind multe colegiile în care liberalii, social-democraţii şi conservatorii (mai bine zis, la singular, conservatoarea – pentru că PC are un singur candidat în Dolj) sunt consideraţi a avea prima şansă. Şi ne referim aici, în primul rând, la unele dintre colegiile din mediul rural. Nu mai puţin de 9 dintre cei 15 candidaţi ai usl deţin şi în prezent un mandat de senator (Mircea Geoană şi Mario Ovidiu Oprea) sau de deputat (Ionuţ Stroe, Florentin Gust, Petre Petrescu, Claudiu Manda, Mihai Voicu, Valeriu Zgonea şi Ion Călin). Ceilalţi şase sunt Cristiana Anghel, Mihai Fifor şi Florea Voinea pentru Senat, Cosmin Enea, Nicolae Vasilescu şi Daniel Iane pentru Camera Deputaţilor. În ceea ce priveşte repartizarea pe partide, Partidul Social Democrat are 9 candidaţi (3 la Senat şi 6 la Camera Deputaţilor), Partidul Naţional Liberal are 5 candidaţi (unu la Senat şi 4 pentru Camera Deputaţilor), iar Partidul Conservator are un singur candidat (Cristian Anghel, la Senat). Alianţa românia dreaptă pare în pierdere clară de turaţie, în judeţul Dolj, iar lista candidaţilor confirmă această impresie. Din diferite motive, au dispărut nume grele, precum Antonie Solomon, Radu Berceanu sau Gelu Vişan, astfel că o parte din cei care candidează sunt relativ necunoscuţi de alegători şi vor trebui să tragă tare în campanie, dacă vor să convingă. Integral in Expresul de Sud.
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
Buna dimineata!
PSD arunca in lupta la Pitesti un “greu”: Catalin Radulescu. Pentru ca sunt prea multe spus despre acest infractor o sa pun link (scurtat) doar la cautarea pe Google dupa termenii “Catalin Radulescu” :
http://goo.gl/1fg7i
Problema este ca si pe (teoretic) partea corecta a baricadei (adica la ARD) sunt indivizi dubiosi ca afaceristul Bulf, acuzat ca era unul din traficantii cu combustibili in Serbia pe perioada embargolui.
Scuze…Bulf a fost acuzat ca a incalcat embargoul impus Irakului prin anii 90
Buna,
Multumesc pentru stire 🙂