Stiri regionale – 13 Noiembrie 2012
13/11/2012 | Autor theophyle Categorii: Regionale |
CLUJ. Tunisianul din Cluj acuzat de terorism trăia din alocația copilului. Tunisianul Hassine Mohamed Amin, reținut la Cluj-Napoca din cauza suspiciunilor că ar face parte din gruparea Al Qaeda, nu avea niciun loc de muncă și trăia din alocația copilului. Hassine și soția sa locuiau într-un apartament care figurează pe numele soacrei sale. El a abandonat în 2007 cursurile Facultății de Farmacie de la UMF Cluj, iar de atunci nu a avut niciun loc de muncă, dar nici prieteni. SRI îl suspectează că ar fi iniţiat legături cu reţelele teroriste din exteriorul României, fiind un ”cap de pod” al reţelei teroriste Al Qaeda. Tunisianul Hassine Mohamed Amin avea pe pagina de Facebook diverse citate din Coran, care ar fi putut să fie folosite ca mesaje criptate de dialog cu rețeaua din care făcea parte. Soția bărbatului susține contrariul și neagă orice implicare a acestuia în vreo rețea teroristă. ”El era cu familia. Dacă noi mergeam la cabană la Băişoara venea cu noi. Cu mine și cu fratele meu se înţelegea cel mai bine. Este absolut aberant să crezi că era terorist. Scria mesaje religioase, eu ştiam tot ce postează la el pe pagina de Facebook sau pe alte pagini de internet, dar de acolo şi până la a zice că e terorist e cale lungă”, spune Angela. Interesant este că de sâmbătă pagina de Facebook a fost ștearsă. Integral in Stiri de Cluj.
ALBA. La 17 ani de la moartea Seniorului s-a aşternut uitarea. S-a întâmplat ca ziua de duminică să fie chiar 11 noiembrie. Este ziua în care s-a stins unul din cei mai importanţi oameni politici români din ultimele decenii. Corneliu Coposu, pentru că despre el este vorba, s-a stins la 11 noiembrie 1995, la vârsta de 81 de ani. Lumea l-a uitat la Alba Iulia, nici un eveniment nu a marcat împlinirea a 17 ani de la moartea sa! Marele lider al PNŢCD-ului şi al opoziţiei româneşti a crezut cu tărie în destinul european al României. La un an de la moartea sa, Convenţia Democratică (din care făcea parte PNŢCD-ul) a preluat guvernarea şi a pus România pe un făgaş european. Şantajat de miniştrii PD-ului, premierul Victor Ciorbea a fost nevoit să demisioneze: primul premier democrat al României post-revoluţionare a căzut victimă şantajelor la care era supus de Traian Băsescu şi ceilalţi miniştri ai PD-ului. După 4 ani de guvernare grea, la alegerile din anul 2000 PNŢCD-ul nu a depăşit pragul electoral şi nu a mai intrat în Parlament. Cu toate acestea, se pare că menirea istorică a PNŢCD-ul fusese atinsă: după 45 de ani de comunism şi după marginalizarea pe plan internaţional în perioada regimului Iliescu, România era acceptată din nou în mijlocul naţiunilor democratice europene. Schimbarea s-a făcut greu, democraţia a renăscut cu mare dificultate în România post-revoluţionară, şi un mare merit (poate cel mai mare) în ceea ce priveşte reinstaurarea democraţiei şi economiei de piaţă l-au avut guvernele conduse de PNŢCD (1996-2000) în timpul regimului Constantinescu. Informatia de Alba
BACAU.Colegiul nr. 9 pentru Camera Deputaților: Hrebenciuc, singur împotriva tuturor. pe Colegiul 9 pentru Camera Deputaților, toți candidații susțin că sunt în război direct cu Viorel Hrebenciuc u cel mai vehement este candidatul ARD, Cosmin Curelea, care oferă 5.000 de euro celui care va semnala o mită electorală la 112. Colegiul electoral nr. 9 pentru Camera Deputaților este format din localitățile Ștefan cel Mare (primar PSD), Buciumi (PSD), Mănăstirea Cașin (PSD), Cașin (PC), Oituz (PSD), Slănic Moldova (PSD), Bogdănești (PSD), Pârgărești (PC), Tg. Trotuș (PSD), Tg. Ocna (PSD), Bârsănești (PSD) și Dofteana (PDL). Aici se vor lupta Cosmin Curelea (ARD), Attila Karoly Hegyeli (UDMR), Viorel Hrebenciuc (USL), Cristinel Aioanei (PP-DD) și Adrian Roșca (PER). Numărul alegătorilor înscriși în listele electorale permanente este de 60.990. Cosmin Curelea este fostul primar de Cașin. Are 37 de ani și este profesor de educație fizică. “Punctele mele tari, cât am fost primar, sunt că am realizat rețea de alimentare cu apă potabilă, canalizare, cămin cultural, grădiniță, rețea de gaze naturale, de salubrizare. Nu am fost în echipa domnului Viorel Hrebenciuc și de aceea nu am mai ajuns primar, pentru că a vrut să își netezească drumul în Colegiul 9. Dar și-a încurcat drumul rău de tot, a scăpat într-o comună de mine, dar acum mă are în 12 localități. Voi duce cu bine și a doua campanie electorală. Ofer 5.000 de euro celui care declară o mită electorală și sună la 112. Dacă ies deputat, vreau să las în fiecare localiltate câte un obiectiv. Sunt profesor, elevii mă cunosc, așa că am o rețea electorală formată din elevi majori. Predau în două licee din zonă. Nu voi lăsa nicio șansă unui personaj politic care nu a făcut nimic timp de 22 de ani”, declară Cosmin Curelea. Integral in Ziarul de Bacau.
GALATI. Războiul sindical din Combinat se mută în faţa Palatului de Justiţie. Cu câteva zile înainte de 16 noiembrie, data când reprezentanţii administraţiei Combinatului au invitat sindicatele să participe la prima întâlnire pe tema negocierii Contractului Colectiv de Muncă, sindicaliştii de la Solidaritatea, în frunte cu liderul de sindicat Gheorghe Tiber, aduc critici dure anumitor magistraţi, cât şi conducerii fosului colos siderurgic, pe care îi acuză că i-ar favoriza pe sindicaliştii de la Siderurgistul, precum şi pe cei de la FSS Metarom. Sindicaliştii de la Solidaritatea susţin că unii magistraţi gălăţeni de la Judecătoria Galaţi ar face jocul celor de la sindicatul Siderurgistul, care ar beneficia de sprijinul unui anumit partid politic, dar şi al administraţiei unităţii, pentru a obţine câştig de cauză în procesul care are ca miză obţinerea reprezentativităţii sindicale la nivel de unitate. „Am făcut plângere la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi împotriva judecătoarei care judecă dosarul prin care sindicatul Siderurgistul doreşte să obţină reprezentativitate la nivel de unitate şi ni s-a comunicat de către conducerea Parchetului că plângerea noastră a fost transmisă către DNA Galaţi în vederea soluţionării ei. Este inadmisibil ceea ce se întâmplă în justiţia gălăţeană, şi aici mă refer la judecătoarea care are spre soluţionare dosarul celor de la Siderurgistul, care doresc să obţină reprezentativitate şi care sunt sprijiniţi pentru acest lucru de un anumit partid politic care acum se află la guvernare şi de către administraţie. Am recuzat, din aceste motive, de două ori pe judecătoare, însă cererea noastră a fost respinsă iar vineri se stabilise ca termenul de judecată în dosarul celor de la Siderurgistul să fie 20 noiembrie. Integral in Monitorul de Galati.
Un absolvent de Filosofie cere statului bani, ca a ajuns boschetar. Ieseanul sustine ca a fost nevoit sa doarma impreuna cu boschetarii dupa ce “Protectia Copilului” l-a externat din camin la 26 de ani. Vrea pentru asta daune morale de 470.000 de lei. Autoritatile sustin ca tanarul a fost informat din timp ca a sosit vremea sa se descurce singur, si ca nu au facut decat sa respecte legea. Proces pe bani grei intentat de un tanar iesean impotriva Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGSAPC). Tanarul Romeo Troaca, de 26 de ani, blameaza institutia pentru ca l-ar fi lasat abuziv fara cazare si spune ca dupa ce a fost dat afara a fost nevoit sa doarma pe strazi, printre boschetari, fiindu-i permanent viata pusa in pericol. In cererea de chemare in judecata adresata Tribunalului, Romeo Troaca sustine ca este absolvent al Facultatii de Filosofie si Stiinte Politice din cadrul Universitatii „Al.I. Cuza”. Ieseanul spune ca a beneficiat de serviciile de cazare ale Complexului de Servicii Comunitare Bucium, din cadrul DGSAPC Iasi, pana pe 28 septembrie, fiind ulterior dat afara in prezenta unor politisti. Romeo Troaca sustine ca a solicitat reprezentantilor institutiei sa ii mai permita sa ramana in centrul din Bucium pana anul viitor, insa s-a lovit de fiecare data de refuzul autoritatilor. „Vineri, 28.09,2012, la ora 07.30, seful de centru impreuna cu asistentul social, psihologul, administratorul, asistenta medicala, educatorul de grupa si centralistul unitatii s-au prezentat in fata camerei mele, punandu-mi in vedere ca incepand cu data de 28.09.2012 nu mai am dreptul sa stau in Complex si ca mi se da timp pana la ora 11 sa imi fac bagajele si sa plec. La ora 11, cei din centru au chemat Politia. Pana la data de 01.10.2012 am dormit in strada la Gara, alaturi de boschetari, fiind permanent in pericol de a fi agresat. M-am spalat la toaleta din pasajul Unirii. Am ajuns sa dorm in frig, in ploaie si sa fiu alungat ca un caine comunitar in strada, fara ca nimanui sa-i pese”, sustine Romeo Troaca. Acesta mai spune ca, in perioada in care a fost anuntat ca va fi externat, a reusit sa-si gaseasca un loc de munca, iar dupa 1 octombrie, el a incetat sa mai locuiasca pe strazi. Integral in Ziarul de Iasi.
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
salut ! crunta situatia cu tanarul din iasi. nu stiu cat e de adevarat ( absolvent sau nu ) insa asa ca idee e trist. am citit si articolul integral , poate unii vor zice ca na multi isi gasesc job , iau viata in maini proprii si merg pe chirie etc neasteptand “pomeni” de la stat. insa nu stie lumea cati “pilosi” isi gasesc rapid cazari ieftine in campusurile studentesti din iasi si cati “familisti” invatati cu viata in tudor vladimirescu sunt “studenti pe viata” si ocupa locurile din camine .