O lume nouă – cu sau fară noi
02/02/2013 | Autor theophyle Categorii: Editoriale, Magazin Politic |
Am crezut ca dupa terminarea alegerilor si formarea unui nou guvern, noua majoritate isi va vedea de treaba si va incerca sa conduca Romania asa cum a promis alegatorilor sai, fara a incerca sa sugrume si putinele reforme care au fost facute spre un stat de drept functional. Am crezut ca relatiile cu Europa se vor imbunatati intr-o perioada relativ scurta si posibilitatile economice si financiare ale statului roman se vor ameliora prin fondurile si cine stie, investitiile europene. Trebuia sa avem cele doua evenimente care s-au petrecut ieri ca sa ma trezesc din inocenta voluntar impusa. Ca sa inteleg cum merge treaba cu europenismul lui Ponta, realizand faptul ca premierul a devenit si comentatorul ultimativ al rapoartelor MCV legate de activitatile presei din Romania, bineinteles ne-fiind vorba de trustul Intact al lui “Ali-Baba” Varanu’, care se plimba cu covorul fermecat intre instantele judecatoresti si Senatul Romaniei. Dupa doua zile de cautare a ochelarilor, Crin Antonescu a reusit sa-i gaseasca si sa tina unul dintre cele mai anti-europene discursuri, chiar mai mult decat nivelul vitriolului din perioada cand respectivul a fost chirias temporar la Cotroceni. Cum vedem noi acest discurs, puteti citi in articolul lui @demeter publicat, aici.
Stiu ca pentru majoritatea cititorilor ceea ce NU se intampla in vecinatatea noastra intereseaza mult mai putin, de multe ori de loc, pentru ca noi traim aici si ne intereseaza in special ceea ce se intampla aici si in special in prezentul imediat. Perfect omenesc, interesul local si patriotismul local au fost aproape intotdeauna baza comportamentului comun al majoritatatii societatilor omenesti, chiar si dupa instalarea completa si desavarsita a statului national cu un secol si ceva in urma.
Analizele mele geopolitice nu prea isi gasesc comentatorii pentru ca oricat de conectati am fi noi, locurile si faptele descrise apar departe si fara o influenta imediata la ceea ce facem sau vom face maine sau saptamana viitoare. Poate da, poate nu!
Cat ne-am dori sa traim noi aici, societatea in care existam a intrat deja intr-o realitate bizara care ne alearga si noi trebuie sa alergam. Existenta noastra devine pe zi ce trece o vizita in “Tara minunilor lui Alice”. Traim in universul descris de Lewis Carroll sau poate in cel descris de George Orwell (1984)? Cine stie, poate o combinatie intre ambele.
Cred ca este clar pentru toata lumea, de la primul cititor de presa si pana la conducatorii lumii noastre ca lumea nu mai este echilibrata, ca de fapt echilibrele numai exista si ca toti ne indreptam spre crearea unor noi echilibre sau spre un haos care ne va mistui pe toti. Tranzitia se va face de fapt de la un echilibru la un alt echilibru. Perioada se numeste restaurarea echilibrului pierdut.
Scriam intr-un articol: Criza – si tot ce este legat de ea – are doua nume, primul se numeste “Dezechilibru”, al doilea se numeste “Neincredere”. In clipa cand se creaza o relatie in care un stat sau un grup de state produc enorm de mult si state care consuma enorm de mult fata de posibilitatile lor – ai creat un dezechilibru.
Deoarece nimic si nimeni nu poate trai intr-un dezechilibru, au creat niste instrumente pentru a dezamorsa sau in cel mai rau caz atenua momentan problema. Ai un picior mai scurt la masa pe care mananci, bagi cateva bucati de hartie sub piciorul scurt, il echilibrezi pentru un timp, dupa aia Dumnezeu e mare. Problema este ca deja nu mai stim ce sa punem sub piciorulul scurt si tot ceea ce punem nu prea mai merge, este nevoie de altceva.
Acest “altceva” se petrece sub ochii nostri – lumea se schimba, Europa se schimba si noi am reusit asta vara sa iesim din lumea buna indreptandu-ne spre un alt viitor anulat si alte sperante inselate.
Indiferent de ceea ce zice sau face regimul USL, viitorul Romaniei se va hotari intre functionalitatea relatiilor dintre un guvern respectabil la Bucuresti cu ceilalti membri ai Uniunii Europene si cu conducerea de la Brussels, indiferent de culoarea ei politica. Reprezentantii lui Felix Varanu’ trebuie sa inteleaga ca viitorul Romaniei nu este dependent de coabitarea cu Basescu, ci de coabitarea cu structurile Europene de la Brussels. Victor Ponta inteleaga ca amicii socialisti i-au dat cu mult flit si de la ei nu va veni speranta felixoizilor. Deci inainte de a continua sa raneasca Romania, acesti oameni trebuie sa se gandeasca de unde vor veni banii pentru pensionari si bugetari.
Din nefericire, globarizarea nu a adus numai un proces de integrare ci si multe fenomene de polarizare sociale, politice si economice, intre state si in interiorul acelor state. Criza pe care o petrecem intr-o forma sau alta de 5 ani este un side-effect al unui proces de integrare economica, care nu intotdeauna a decurs in parametrii controlabili (pentru a ma exprima decent). Criza a condus la un fenomen, care a dus la o regionalizare deja vizibila, creand cativa poli economici, existenti deja, dar pe care criza traita de noi i-a accentuat, aratand ca de fapt sub ochii nostri s-au creat niste constructii pe care nu le-am observat.
Astazi se poate vorbi de o federatie Nord Americana, SUA, care se contracteaza, ramanand intr-un fel sau altul dominanta inca in afacerile planetare. Putem discuta despre o China pe un drum de supra-industrializare rapida, care tinde spre auto-suficienta si care cauta piete de desfacere si de materie prima, in special in Africa si Orientul Mijlociu. Vorbim de ANZ (Australia si Noua Zeelanda), care pierzandu-si pietele traditionale (Marea Britanie) , care s-a alaturat Uniunii Europene si a trebuit sa respecte regulile Uniunii desi au avut destule facilitati pe care altii nu le-au avut. ANZ a facut singurul lucru posibil – s-au integrat regional, adica si-au desfasurat legaturile comerciale spre America de Sud.
America de Sud devine dupa dezastrul Argentinei din 2001 un continent socialist aproape in totalitate. Singura posibilitate de a inchide enormele discrepante sociale si de a trece la democratii adevarate este lichidarea oligarhiilor locale cu ajutorul unor regimuri egalitariste. Bineinteles ca Chavez – clovnul este departe de a fi un lider ideal, totusi cred ca exemplul “sindicalist” al Braziliei este necesarul politico-economic al Americii de sud. Situatia Americii de Sud este net superioara in aceasta criza economica mondiala fata de ceea ce ar fi putut fi intr-o situatie de oligarhie care i-a bantuit inainte cu un deceniu, doua.
India si Orientul Mijlociu sunt dependente de SUA – India economic si Orientul Mijlociu militar (in majoritatea lui, in afara de Siria si Iran). UE este prezenta extrem de putin in aceste locuri in primul rand din cauza lipsei unei politici externe coerente. Asadar pietele UE sunt minore si dependente in toate regiunile pe care le-am descris mai sus.
Fara extindere, Europa va muri economic. Europenii au fost si sunt “tool-makers” – constructori de aparatura si promotori ai industriei grele. SUA nu are nevoie de produsele Europene, le are pe ale ei. Europa a fost acum 4-5 decenii piata de desfacere tehnologica a Statelor Unite. Statele emergente cumpara mai putin decat vand in Europa. Orientul Mijlociu si Africa sunt piete care nu necesita inca nivelul produselor europene; la nivelele superioare si la nivelele inferioare China “rade” tot. China a devenit in ultimul deceniu “tool-maker” cu ajutorul tehnologiilor cumparate din Europa. America de Sud nu are inca suficient capital si necesitati pentru a adopta marfurile pe care Europa are sa le ofere.
Romania ar fi putut deveni un extraordinar pivot comercial pentru Europa – daca elitele conducatoare ar fi inteles cum. Din nefericire si fostii guvernanti si mult mai rau – cei actuali au acelasi tel bicisnic. Nici o diferenta intre dna Udrea-Cocos si dl Fenechiu, numele jocului se numeste promovarea interesului propriu. Din nefericire, avem cea mai jalnica clasa politica din cate sunt pe acest continent si mai rau crestem un popor de asistati sub vestitul slogan “ce se da astazi ?”!
Am trimis la Bruxelles un amalgam compus din oameni de o exceptionala calitate amestecati cu nebuni, puscariabili si incompetenti. Aici nu trebuie sa ne rusinam prea mult, sunt multi ciudati in Parlamentul European apartinand si altor natiuni, asa ca ne-am trimis si noi partea noastra.
Problema nu este acolo, problema ramane aici si aici se intampla lucuri grave. Papagalii de ieri sunt schimbati de papagalii de astazi. Singur lucru constant este lipsa de absorbtie a fondurilor Europene. Lipsa de proiecte, lipsa de fonduri locale pentru a atrage aceste fonduri, lipsa de finantare pentru a completa contributiile proprii, s.a.
Cetateanul roman stie ca trebuia sa fie mai bine dupa aderare, stie, dar de obicei nu se intreaba prea mult de ce nu este mai bine. Hipnotizat de noul lui LCD, cumparat pe creditul cu buletinul si greu de rambursat astazi, priveste cu consternare si cu resemnare cum hoarda de analisti, ziaristi politici, fosti, prezenti si viitori se ocupa de tot ce ceea ce socotesc Felix si diverse gasti de baroni locali ca trebuie, in nici un caz de fondurile Europene care stau pe vine, dar nu vin! Mi-am propus sa discut despre un model care ar putea fi fezabil si in Romania, o voi face in postarea de maine. In orice caz, premiza implementarii unui asemenea model, deocamdata la nivel de teorie, necesita o alta gandire si alt nivel de oameni care il pot intelege si implementa. Asadar vom discuta despre acest proiect dificil, dar fezabil. Daca dorim sau nu, daca stim sau nu, daca suntem pregatiti sau nu, traim intr-o lume noua, in care Romania poate sau nu poate exista.
Discursul prezidentiabilului Antonescu si atitudinile copilaresti ale lui Ponta ne situeaza in afara jocului global. Nimeni nu ne-a exclus, nimeni nu ne-a persecutat o facem noi pe mana guvernantilor nostri!
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
“O lume nouă – cu sau fară noi”
Cat optimism!
Mai degraba PESTE NOI!
🙁
“marea conspiratie mondiala” o sa fie VINOVATA! Noi? Nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu 🙁
Buna ziua,
Finanta mondiala si aginturile 🙂
l-ati uitat pe TB
(si buna ziua)
Buna,
Nu, si nu numai, din cauza lui – ninge, ploua este seceta, inflatie si salariile nu sunt marite. Tot din cauza lui ne urasc europenii, avand in vedere ca a cumparat toata mass-media din Europa si ii santajeaza conducatorii, care altfel ar fi fost cei mai buni prieteni ai USL-ului, poate chiar ar adera la USL
Ma refeream la TB doar in calitate de vinovatul lor de serviciu.
salut ! amara postare 😀
Salut Ziggy,
Postare amara intr-o realitate amar. Am primit mailul, incerc luni sa vad care este situatia
Multumesc !
“Discursul prezidentiabilului Antonescu si atitudinile copilaresti ale lui Ponta ne situeaza in afara jocului global. Nimeni nu ne-a exclus, nimeni nu ne-a persecutat o facem noi pe mana guvernantilor nostri!”.. poate ca daca porumbacu’ pucist lua drumu rahovei iar plagiatorul de renume mondial lua contact cu puscaria inca de pe timpul “sinuciderii” procurorului bihorean ..
Salutare !
Am fost si ramanem (cel putin deocamdata) poporul sanselor ratate.
Dupa `89 am avut cateva sanse pe care le-am ratat cu prea multa usurinta.
Sigur ca deruta majoritatii a fost provocata, intretinuta/amplificata de media aservita marilor borfasi, bine finantata din banii sterpeliti din buzunarele noastre.
Dar nici alesii nostri nu s-au omorat sa-si mentina credibilitatea, capitalul de incredere cu care au fost investiti, neonorandu-si promisiunile electorale.
Ba chiar comportandu-se, in foarte multe cazuri, la fel ca mafiotii lui Ilicescu.
S-a uitat ca erorile se deconteaza in final.
Din nefericire, nota de plata vine la noi toti.
Si suntem nevoiti sa o luam de la capat.
PS
Indivizii de teapa lui Ponta si Antonescu nu pleaca de buna voie din capul mesei.
E nevoie de actiuni care sa puna presiune pe ei, sa le strice somnul (demonstratii, proteste, greve etc.)
Pt. asta e nevoie de organizare.
Si nu vad, deocamdata, oameni in stare sa miste multimile, sa le scoata din amorteala.
Salut timi,
probail ca vor exista astefel de presiuni…intr-un tarziu 🙁
Stii cum se spune, mai bine mai tarziu…
Sa nu fie, totusi, mult prea tarziu. 🙁
Timi cu mana pe inima,
eu incep sa fiu cam pesimist ca sunt sanse de rezolvare rapide. Mailul din comentariu este functional? Vreau sa-ti trimit un mail
Da, e functional.
Trimis,
Multumesc 🙂
ok, se face. 🙂
salut tzepe. Mai ratate sanse decat au avut nemtii in ’45 …. Dar si-au sters lacrimile si s-au pus pe treaba. RO a avut un stat asistential (voit) pe vremea PCR si continua cu stat asistential pe vremea PC (R) -adica Felix. Intre timp au trecut generatii si romanul se naste cu “sa ni se dea”. Pana cand nu apare ideea inversa: “vrei? pune mana si fa!” vom mai rata sanse. Cei din diaspora stiu asta, cei ce vin in contact cu civilitatea [lucreaza la multinationale, au IMM, etc] invata asta. Pt. restul, Dzeu cu mila.
Dobitocul de la agricultura introduce “cardul electronic pt. accesul taranilor la tarabe”.
Asta e, probabil, o componenta esentiala a “strategiei” pt. agricultura a lui Felix. 🙂
Probabil ca Grivco are o firma care comercializeaza astfel de bazaconii
cre ca vreun bosketar de-al lui felix vinde “cardu’ electronic”
Pana la urma, noi ajungem boschetarii lui 🙁
noi deja suntem tratati ca fiind bosketarii si el stapanu’. pana cand? pana vom avea reprezentanti care NU au ce negocia cu alde felix .sa ne mai uitam in urma sa vedem cate contracte a obtinut felix de la guvernarea boc? n are sens. ca ne stricam seara.
Hai Tzepy ca nu d’asta nu iti plac usLASII.
Eu, in “nemernicia mea” as considera chiar o treaba buna 🙂
Din pacate, cam singura 🙁
Mi se pare aberant sa urmaresti mosii/babele care vind 5-6 kg de mere, ca sa-i impozitezi.
In loc sa tai evaziunea fiscala de la marii importatori de legume-fructe (care evaziune e apreciata cam la 80 % chiar de specialistii USL).
1. nu stiu daca e vorba de “mosi si babe”; incepem cu derogarile?
2. ACUM spun asta specialistii usLASI ?
3. am vazut cazuri de “taiat craca…” dar chiar asa crezi ca se intampla toata ziua?
Parerea mea este, ca trebuie judecata ACTIUNEA ca idee si nu emitatorul; habar n-ai ce idei bune au unii …. 🙂
salut tzepe. S-a creat acest MIT IMBECIL al taranului la taraba. Nu a fost si nu o sa fie. Taraba e activitate comerciala, asa ca cel de la taraba e comerciant nu taran. Ca vinde si din ce mai produce -si rezulta caracterul sezonier- sau vinde si pe ale “vecinului” nu schimba mitul. Acest mit este pernicios si trebuie combatut, caci se inscrie in marxismul micului produvator din agricultura (o fi fost valabil in 1850, dar nu azi). Oricine a trait in diaspora stie ….. PS. Piata de gros in Olanda exista deja in 1894.
Pai, din cate stiam eu, diviziunea muncii, al carei rost este mai mult decat evident, a aparut cam de mult; de ceva mai mult timp decat guvernul usLAS (sa zicem).
Pe urma, ce am vazut eu in ultimi peste 20 de ani (in primul rand la televizor) este doar o campanie anti capitalism bazata pe unele exemple “rele” si pe “intuitia” comuna: comert inseamna FURT si …atat.
D’aia “sar in sus” (ei si?) de cate ori vad absolutizarea 🙁
Ziua buna oameni buni,
Ma uit peste blogul lui Dancu. Deprimant. Din pacate remarc ca usl este tot in frunte. Renarc ca oamenii nu sunt deranjati ca au fost mintiti. Cred ca schmbarea de mentalitate se va produce foarte greu cu multa impotrivire din partea poporului usl.
Te uiti prea mult. Mai ia o pauza, mai ales de la un blog al unui socialist
salut. Care dintre romanii de peste 40 de ani nu a fost inoculat cu o zdravana doza de marxism, chiar din copilarie? Impilatorii capitalisti care sug sangele poporului, speculantii, samsarii, afaceristi, nu se aud si acum zilnic la oricare post de TV??? Inchide ochii si asculta-i pe uslamisti: auzi altceva decat marxism? Daca n-a zis tata Marx, inseamna ca nu exista UE, nu exista directive europene, nu exista infringment, nu exista limitarea deficitului, dar exista protectie sociala {niciodata n-a imteles contra cui}, exista granite economice [adica pot face franzela 0,5 ron sau 12 ron dupa pohta USL], exista granite la forta de munca [pot face ce salarizare sau fiscalitate vor Uslamul, ca oamenii nu-si muta resedinta], exista filtrarea informatiilor [ajunge in afara numai ce vrea uslamul] etc.
Din pacate romanii au ajuns masa de manevra in mana unor papusari 🙁 Romania si romanii au fost subiectul perfect in actiunea manipularii prin informatie si spalarii creierelor, metodele au fost rafinate dupa 90 si rezultatele se vad acum. Printr-o minune am intrat in UE, stau si ma gandesc cat ne mai tolereaza, ptr. ca indiferent de pozitia geostrategica costurile sunt extrem de mari ptr. ei, ptr. valorile democratice promovate 🙁
Sa intelegem ca s-a dat smenalul ptr. linsaj?
http://www.evz.ro/detalii/stiri/victor-ponta-si-masochismul-imprimat-antenei-3-1021992.html
Ma refeream la sondajul de pe pagina lui Dancu.
La noi schimbarea mentalitatii implica, probabil, schimbarea generatiilor.
Ciclul “brucanian”, inca 20 de ani.
Sau al lui Dumas, daca preferi. 🙂
bunä seara,
ca sä nu se acuze, ciorile dela antene, Ponta handicapatul
dä vina pe altzii,.iar cäcäräu n mai vrea MCV, -cum isi permit
astia ? el nu mai vrea.
iar escrocul Rus, ce trebuia condamnat pt. favorizarea infractorului bonbo,
a fäcut o adunare in cabana lui, unde se dau lectzii de hotzie,…….tipic USL
Dancu este si el o soparlä.
la sondajul lui Dancu a räspuns el si rus. si era 180 %
NISTE ESCROCI IMPOSTORI:
CE BEZMETICI VORBESC DE MONARHIE?
Romania nu are rege, categoric NU, iar mucegaiul oportunist
pute a securitate si o aventurierä bätranä pusä pe cäpätuit
asta mai trebuie romaniei, niste adunäturi cu pretentzii.
cum e posibil ca Ponta mitomanul, sä pästreze in guvern, un escroc
ordinar, färä rusine. omul este un nerusinat un mizerabil escroc.
vä datzi seama , cä romanii trebuie sä-i poarte presedintelui
BÄSESCU; recunostintzä vesnicä, färä el, era romania demult in groapä,
acum este randul romanilor, sä-i dea de pämant pe uslinosi.
Buna seara Theo,
Vad ca esti in forma astazi 🙂
eu chiar träiesc intr-o tzarä liberä,
pot sä spun ce simt si gandesc.
cat priveste monarhia, aici sunt descendentzi directzi din regi, inpäratzi,
dar au onoare, stiu panä unde sä meargä, isi castigä banii singuri.
Theo,
si blogul asta este o tara libera, pana nu mi-l dau jos. Daca mi-l dau jos o sa-l refacem pana au sa se plictiseasca 🙂
sigur, cadva se supärä cäcäräu, el vrea sä fie presedinte, chiar ieri.vrea sä fie la cotroceni
Gata theo, nu te mai supara nu e bine la sanatate 🙂
Salutare tuturor,
Am inteles ca Doby de la Agricultura introduce card electronic pentru babel/mosii care vand patrunjel in pietele agroalimentare . Poate il trage de maneca si pe Doby de la sanatate sa dea drumul mai repede la cardul de asigurat, ca vad ca si in Arad unde era programat un studiu pilot au intrerupt distribuirea.
In legatura cu incidentul Tonta- EVZ, lucrurile cred ca sunt usor invaluite in ceata. Prea des Andronic merge la postul lui Ghita. Culmea ca acel post a fost mai vehement impotriva CNA respectiv a deciziei CA Bucuresti de suspendare a licentei OTV. Oricum ceva e putred in Danemarca,
Salut Ion,
ai dreptate – toti sunt dubiosi. Andronic este aici, maine este vizavi. Din clasa lui Guse 🙁
Theopyle,
Dpdv statistic nr. stirilor/editorialelor legate de acest subiect a fost aprox. acelasi in fiecare cotidian central.
Buna Tzepelica,
Spui ca “La noi schimbarea mentalitatii implica, probabil, schimbarea generatiilor”
Pai eu cred ca o schmbare de mentalitate a avut loc dupa 23 de ani.Am devenit mai religiosi
“Românii au de două ori mai multe biserici decât şcoli sau spitale. Statisticile arată că, în ultimii 20 de ani, numărul bisericilor a crescut spectaculos, în vreme ce unităţile de învăţământ şi spitalele s-au împuţinat sub ochii noştri, potrivit Digi 24. Din acest punct cred ca depasim Iranul
hainoroc,
Normal. Prea Intronizatul s-a ocupat de cresterea numarului de biserici de proximitate sub marcile : biserica de la colt, orto-mic.ro, La doi pasi etc in timp ce de desfiintarea de spitale si unitati de invatamint s-a ocupat Boc, Funeriu si alti nelegiuiti
buna. In loc sa se duca ;la vot si SA SCHIMBE, s-au dus la biserica sa se roage sa li se dea.
Salut Last,
Pe langa Prea Intronizatul l-ai uitat pe Jiji. La nelegiuiti pe cseke attila. Te rog fara discriminari etnice
Aia sunt plevusca. Uitasem si HiperMegaMarketul Catedrala Mantuirii.
In curand:
Altarul de scara de bloc,
Loc mobil de donatie obligatorie pentru biserici.
Oh… si atatea altele care imi vin in minte dar nu vreau sa le spun sa nu le dau idei….. 🙂
Linga mine in 3 e o bisericuta micutza in care are loc doar popa si un microfon. Enoriasii si difuzoarele sunt afara. Garajul in care isi tine popa limuzina e un pic mai mare decit biserica. Oricum e omologata: e corner store, sau flagshop
Ideea este sa o puna pe roate. Asa pot tripla numarul bisericilor in 2 ani. Cam asa cum erau bibliotecile volante cu autobuzul. Ar creste numarul absolventilor de seminar ortodox plasati in job. productia de apa sfintita omologata si busuioc.
Pai daca sunt multi care se cer mantuiti,de ce sa nu le oferi un bilet direct. La noi la catolici facem halta in Purgatoriu.
zi asa….. esti catolic. Nu a rabdat soacra un ortodox la usa casei 🙁 Sau soacra e protestanta ?
Eugen, ideea ta e depasita. La mine la lucru acum 2 ani, pana sa se termine Biserica Studenteasca, preotul care din intamplare era fiul decanului, primind repartitia inaintea terminarii cladirii oficia slujbele la Rectorat. Aveam in plus si locuri pentru aprinderea lumanatilor pentru vii si separat pentru morti
Last,
DA. Nu a fost cazul. Nu
Taxa pe cele sfinte
Vin în întâmpinarea nevoilor guvernului lui Victoraş cu o propunere numai bună de pus în practică pentru a asigura mărirea cu patru procente a pensiilor. Să impozităm moaştele, sfinţii din calendar şi icoanele făcătoare de minuni. Suntem ţara cu cele mai multe moaşte pe cap de locuitor din Uniunea Europeană, prin urmare ar fi păcat să nu se profite de treaba asta. Dacă nu ne ajung sfintele moaşte, face Daniel o slujbă specială contra unei sume modice şi mai băgăm în condica cu moaşte nişte oase. Le găsim nişte nume de sfinţi neaoşi, băştinaşi de-ai noştri şi gata, am rezolvat cazul. La icoane făcătoare de minuni e chiar mai simplu. Aici trebuie un popă talentat în manipulare şi nişte oameni creduli. Iar dintr-ăştia avem căcălău. Poate chiar şi tabloul cu Ion Iliescu preşedinte să lăcrimeze niţel, la ochiul stâng. Doamne ajută, hai că se poate!
sursa – fermapolitica
Stai putin. ca nu e clar
Cine plateste taxa pe sfintii din calendar ?
1) Daniel&friends – nuuuu ! Aia iau taxa nu o dau.
2) pensionarii sau bugetarii – nuuu! ca aia sunt saraci
3) inteprinzatorii privati si salariatii acestora plus cei cu profesiuni liberale – aici chiar ar fi o posibilitate. – retinerea direct din stat sau un 1% pe cifra de afaceri.
Observator 2,
Afirmatia din text “Suntem ţara cu cele mai multe moaşte pe cap de locuitor din Uniunea Europeană” e putin fortata. Grecia ne intrece
Nope Last, pentru 3)
Ai nevoie de acordul FMI ori Erik de Vrijer e protestant
1)Vrijer daca e protestant sa protesteze acasa la el la tac-su. Noi suntem romani, pe veci aici stapani .
2) Pe FMI nu ii intereseaza sursa banilor care intra (adica daca guvernul impoziteaza chiorii cu un ochi si orbii cu 2 ) pe principiul Vespasian, ” banii nu au miros” pe FMI ii intereseaza banii sa intre .
Pai de aia poporu’ nostru se duce de rapa si isi pierde reperele morale. Dupa ce ca datorita privatilor, care nu dau destule taxe, tara asta este saraca si n’are bani ca sa dea la saraci, bugetari, pensionari, corupti,acum, tot datorita lor isi va pierde directia mormala….fireati ai dreaq de privati cari sujeti sanjele poporului si nu va mai ajunge…. (G/M)
Last,
1. cu intreprinzatorii musulmani ce te faci ca aia nu au sfinti.
2. Cu fraza “Noi suntem romani, pe veci aici stapani” vezi ca ii creste tensiunea socrelei, si tocmai anunta Tonta o masura de dreapta (le-a bagat la pensionari 10 lei/zi de internare in spital)
3. Nu mai trebuie suplimentari de taxe. Uite ce zice Tonta: “Vizita FMI se încheie cu rezultate concrete, s-a convenit forma finală a bugetului de stat și al bugetului asigurărilor sociale pe 2013. Un buget realist care alocă atât sumele necesare pentru funcționare, pensii, salarii, cât și cheltuilelile de investiții, a spus premierul Victor Ponta la finele întâlnirii cu FMI.”
.
S
🙂
Nu ma spune lu doamna soacra dar mie mi se pare corect sa ii taxeze la coplata pe pensionari, caci ei sunt beneficiari de spital si medicamente in majoritate. Asa vor decide daca stau 5 sau 10 zile in spital. – Si daca merita sa mai dea 50 lei vor sta, daca nu , nu.
Noi astia care ii platim taxe lui Ponta nu avem vreme de spital si analize.
Dupa cum ma vad ..workmaniac. cred ca voi crapa direct la locul de munca ….. fara sa mai trec pe la spital.
Ce te plangi, eu stiu ca daca nu voi avea o moarte violenta asa se va si intampla – mort peste tastatura
Pai si asta tot moarte violenta este. Lupta ideilor. 🙂
Lipoveanul care sapa santuri si bea un kil de vodca moare la el in pat. Noi astialalti la birou.
😆
sunteti sinistrii 🙁 toti vom muri la locul de munca, muncim ca sa platim taxe si impozite care se transforma in salarii, asistenta sociala, etc. ca sa tinem in spate un stat asistential 🙁
Stay calm Last,
1.Socrela se trateaza mai mult la Szeged, acolo demult exista coplata.
2.In ceea ce priveste vizitarea sau nu de catre tine a unui spital (Doamne fereste),asa am zis si eu pana in decembrie trecut cand am facut cunostinta cu caninii unui ciobanesc german. Pe de alta parte nici mult prea multa munca nu e buna. Vorba filosofului: Ce-i mult strica.
Pai m-am lamurit Ioane, 1 Esti dascal, si 2 Prea multa munca nu e buna, zici tu.
Clar suntem in lumi diferite si paralele.
Nope Last,
cu referire la afirmatia ta: “Pai si asta tot moarte violenta este. Lupta ideilor”
Socrate a murit lent
vad ca esti pus pe contrazis in seara asta ….
Socrate nu avea 14 bloguri ca Theophyle, in afara de alte angarale. 🙂
Last,
nu e vorba de contrazis dar e defectul meu profesional de dascal
Socrate n-a avut nevoie nici de papirus, el mergea in Agora si vorbea liber.
Si apoi daca vei sa fiu scrupulos mai corect ar fi moarte subita decat violenta,Dar gata cu aceste subiect putin macabru. Mai ales ca e sambata seara si colega de dormitor vrea sa vizionam Shakespeare in Love.
Ne auzim tomorrow. Sa ai in continuare o seara la fel de placuta ca a noastra.
Pai cu o nevasta ca Xantipa …… 🙂
Buna Dimineata,
Postare noua – Ziarul de Duminică – 3 februarie 2013