Salvarea vine de la Frankfurt
07/04/2014 | Autor theophyle Categorii: Dosare, GeoPolitica, International |
Europa a intrat in perioada trascedentala a existentei ei. “Omul Providential” s-a transfoarmat intr-un grup numit Grupul din Frankfurt. Grupul de la Frankfurt este, într-adevăr, rezultanta unei fuzionări între ierarhia UE şi puterea financiară germană: un fel de Bruxelles pe malul Rinului. Aceasta nu ar fi fost posibilă în vremea dinaintea crizei, când existau scrupule referitoare la supremaţia germană. Acum germanii nu mai sunt concilianţi. “Problema acceptării unui model german a fost rezolvată de către pieţe”, a declarat recent un purtător de cuvânt al guvernului german. “Nu mai discutăm acum cu adevărat decât despre detalii şi despre amploarea măsurilor, nu despre natura lor”. Acest nou ton pugilistic este resimţit peste tot. Reprezentanţi ai UE sub acoperirea anonimatului sunt citaţi ca spunând lucruri de genul: “Da, treziţivă şi mirosiţi cafeaua. La asta v-aţi angajat cu toţii”.
N.B. Articolul a fost publicat in data de 11/03/2012 de Politeia Europeana
Cine sunt acesti oameni si cum s-a nascut acest grup? Cred ca “The Spectator” – “Spectatorul” raspunde destul de concludent la aceasta intrebare. “The Spectator” este este o instituţie a presei britanice. Fondat în 1828, este ziarul de referinţă al intelectualilor şi al elitelor politice britanice. Reputat pentru analizele sale ca şi pentru tonul său incisiv, aparţine din 1989 aceluiaşi grup ca şi The Daily Telegraph. Scrie saptamanalul respectiv:
Clădirea Operei vechi din Frankfurt – care a fost pe vremuri cea mai frumoasă ruină de pe urma războiului şi este acum cea mai uimitoare operă de restaurare – a devenit un simbol al renaşterii europene. În acest loc s-au întâlnit, luna trecută, Angela Merkel şi Nicolas Sarkozy împreună cu elita birocratică a UE, în cadrul a ceea ce s-ar fi numit – într-o altă epocă – un puci.
S-au săturat de summituri ale zonei euro, care reunesc lideri ce se deplasează ici şi colo, fără să ajungă la nicio concluzie. Era nevoie de un grup mai mic, care să-şi exercite puterea cu fermitate, dar în mod neoficial.
Planul era doar de a realiza o extravaganţă-pe-banii-contribuabililor normală, o petrecere pentru a sărbători plecarea lui Jean-Claude Trichet de la Banca Centrală Europeană. Helmut Schmidt, fostul cancelar al Germaniei, în vârstă de 92 de ani, care este considerat drept unul din naşii proiectului european, a spus demnitarilor reuniţi că “o criză a capacităţii de acţiune în sânul structurilor politice ale UE” este “un pericol mult mai mare pentru viitorul Europei decât supra-îndatorarea”. A venit vremea să fim fermi.
In declaraţiile sale, Angela Merkel a mărturisit că se simte frustrată de summiturile europene şi de obositoarele lor mecanisme democratice. “Capacitatea de a acţiona şi marja de manevră a UE s-a dovedit a fi înceată şi complicată”, s-a plâns dânsa. “Dacă vrem să exploatăm criza ca pe o oportunitate, trebuie să fim pregătiţi să acţionăm mai repede şi chiar şi în mod neconvențional”. Sarkozy a ajuns cu întârziere, dar fix la timp pentru scamatoria deceniului.
Planul de salvare al monedei euro, cu presupusul său trilion de euro de putere de foc, are numai 15 angajaţi. Ar putea fi posibil ca, la ora actuală, câteva persoane cu idei asemănătoare reunite în culisele Operei din Frankfurt să exercite o putere imensă asupra unui continet format din state-naţiune. Şi toate acestea în numele unităţii europene. Democraţia este privită cu precauţie – sau chiar cu aversiune – de către Grupul din Frankfurt, la fel precum şi pieţele. Traim drumul spre o noua forma a democratiei, sau poate aceasta transcendenta ne va conduce spre mana forte a unui dictator?
Citatele din “The Specatator” – Europe’s hit squad
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
Finalul editorialului se pare ca face o previziune:
“Opiniile lui Juncker referitoare la alegătorii enervanţi sunt celebre de când a formulat problema guvernului în felul acesta: “Ştim cu toţii ce avem de făcut, dar nu ştim cum să fim realeşi odată ce facem acest lucru”. Acum se întrevede o soluţie la problema lui Juncker(nota: actualul candidat PPE la conducerea UE). Este suficient să instaurezi diverşi lideri care nici nu au fost aleşi cum trebuie de la început, şi care nici nu vor încerca să atragă voturile ulterior. Şi să le ceri să facă ce doreşti.”
Buna ziua!
http://epochtimes-romania.com/news/merkel-transforma-frankfurt-in-centrul-tranzactiilor-cu-yuani—215261
Yuan-ul a intrecut euro-iul, pe piata mondiala in oct 2013, si s-ar putea sa-l inlocuiasca.
este multa ranchiuna britanica in articol. nu vor sa fie parte de UE, dar vor sa ia decizii pentru UE.
ranchiuna si ambivalenta.
Birocratia UE joaca in tabara euro-scepticilor – doresc “democratie”, ca forma de paralizie decizionala.
Vezi pozitia pro-rusa a lui Berlusconi.
De analizat si contractele partenerilor nostri europeni cu China!
Shopping european de zeci de miliarde
“Dincolo de potopul de contacte politice sino-occidentale – s-au poate tocmai pentru a mai degaja din presiunea acestora – Xi Jinping a adus cu sine în Europa o delegație formată din 200 de oameni de afaceri și responsabili economici guvernamentali. Dacă la Bruxelles (vizită la sediul UE) și Haga (participarea la „summit-ul nuclear”) accentul vizitei oficiale chineze a fost predominant politic (deși câteva miliarde de dolari s-au antamat și în negocierile din Olanda, cu un aport simbolic în domeniul lactatelor: experții olandezi urmează, între altele, să sprijine China în atingerea producției anuale de record de 40 de miliarde de litri de lapte), în Franța și Germania Xi Jinping a „marcat” puternic. Chinezii au semnat cu francezii 50 de contracte în valoare totală de 18 miliarde de euro (între care iese în evidență un acord de livrare către Beijing a 70 de Air-Bus-uri, dar și o implicare chineză masivă în acționariatul Peujeot) și au parafat alte afaceri de zeci de miliarde cu germanii, în cele mai diverse domenii: bancar (Deutsche Bank), automobile (BMW și Daimler), energetic (Siemens), reciclarea deșeurilor (Alba), medicamente (Bayer) etc.” ( sursa Ziua)
Batman, Batman! 🙂
Nu este un secret pentru nimeni ca “dezvoltarea” Chinei s-a făcut exclusiv prin furt intelectual. Dar in momentul asta au cash flow, buying power, finantele sunt in “regula”. R&D intr-un produs poate fi între 30si 80% de prețul de retail. Cum, in China, prețul este zero, succesul si competitivatea sunt asigurate,
toti au inceput C&D la R&D,putini au facut treaba corect!
Pana la urma, foooarte putini ar fi dipusi sa povesteasca cum au facut primul milion! 🙂
este si are si de ce sa fie. De 4 ani Germania face exact ce vrea si nu intotdeauna in interesul uniunii.
buna seara
cu tot pr-ul,cu toti banii,china are aceasi problema ca orice “oligarhie”
nu are sustenabilitate:nu are alta baza decat “gashca” si “gashca” e mult mai preganta in “imperiul celest”decat ,sa zicem,in cel otoman
china cel mai probabil va exploda nu va face implozie si asta se va intampla in mai putin de o generatie;
xi deja a realizat asta;el este un fel de gorbachev chinez
p.s. nimeni din “media”romaneasca nu a realizat ca alde dragnea a fost in china exact cand factorii de decizie-si acolo nu misca nimeni fara indicatii-erau in “turneu european”/dar,asta nu e de mirare
pai don dragnetti o fi avut viza de plecare in China prin Dragonul Rosu! 🙂
http://avanpost.wordpress.com/2014/02/17/grupul-bilderbuci/