Se termină vacanţa parlamentară şi nici lămâile nu mai ajută!
25/08/2013 | Autor theophyle Categorii: Editoriale, Ziarul de Duminica |
Pentru cine nu a vazut un alt parlament decat cel romanesc, lucrurile ar putea arata ciudate dar intr-un fel aproape normale, pentru cine a vazut, lucrurile ar putea fi traumatizante. Parlamentul Romaniei este cu adevarat reprezentativ pentru societatea in care traim, din punctul acesta de vedere nu am nici un dubiu. Pentru cine se considera cu adevarat democrat, cunoaste sensul si necesitatea democratiei, parlamentul nostru ar putea fi o mare incercare a acestor convingeri.
Cred ca parlamentarii romani sunt dintre cei mai pupaciosi din lume. Se pupa astia de rup! Barbati cu barbati, femei cu femei si mai normal, barbati cu femei sau viceversa. Pupaturile sunt interesante prin feluritele manifestari. Avem, asadar, pupaturi masonice de trei ori, stanga-dreapta-stanga. Avem pupaturi pseudo masonice tot de trei ori, invers. Avem pupaturi sobre – atingerea obrazului o singura data si bineinteles avem pupaturi moskovite tot de trei ori, cu stropi, fara insa cu finalul pe buze.
Dupa manifestarea primara, cred ca manifestarile lingvistice pot fi de o elocventa extrordinara. In parlamentul Romaniei exista apelative care incep cu mă si bă pana la excelenta, domnule presedinte/director/ profesor/inginer/avocat si coane. Bineinteles ca discutiile sunt pline de onomatopee de toate tipurile.
PNL-PC au detronat PSD in numarul turnatorilor si al securistilor din grupurile lor parlamentare. PNL se lauda astazi cu securisti cu acte, care au supt doctrinele liberalismului modern impreuna cu laptele matern, vajnici adepti ai economiei de piata si al capitalismului de sorginte criptocomunista.
PDL sub conducerea lui Blaga a devenit o stransura de oameni interesata numai de interesele proprii si care se santajeaza reciproc incercand sa obtina niste avantaje personale sau sa scape de DNA.
PSD-ul se ocupa numai de modul in care isi vor imparti ciolanul dupa ruperea aliantei. Deocamdata incearca cat pot sa arunce pisicile jigarite in curtile liberalilor. Ponta liber de orice activitate de administrare a tari se plimba pe la televiziuni explicand ca nu poate guverna din cauza lui Basescu.
Un cetatean cu tendinte antidemocratice ar considera dupa o vizita in parlamentul romanesc ca si unicameralul este o alternativa mult prea generoasa si ar vota pentru o optiune zerocamerala.
Mare problemă – se termină vacanţa parlamentară şi nici lămâile nu mai ajută!
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
un salut tuturor!
Madam Mănescu aere merite deosebite în tentativa de lovitură de stat din decembrie 2012. “Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea dispunerii şi efectuării de verificări privind posibila încălcare a independenţei justiţiei prin afirmaţiile publice de dată recentă ale europarlamentarului Ramona Mănescu și ale deputaţilor Varujan Vosganian şi Mihai Voicu, precum şi ale premierului Victor Ponta. Potrivit CSM, declarațiile acestora sunt legate de dosarul referendumului.”
Cum să nu fie de acord Ponta cu cineva pentru care aplicarea legii este facultativă?
Demnă apărătoare a drepturilor grupului infracțional organizat care se joacă de-a guvernarea României, Ramona Mănescu a cerut în plenul PE încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare. “Acest mecanism a devenit un instrument de presiune care s-a îndepărtat de la obiectivul sau tehnic, fiind politic în proporție de 80% şi doar 20% tehnic. Permanent, el a fost extins atât cantitativ, prin adăugarea de noi condiționalităţi, cât şi calitativ prin ridicarea standardelor inițiale, fără un temei juridic în tratatele constitutive sau tratatul de aderare”, a susținut în februarie anul curent parlamentarul european. Ziceți că nu merită nominalizarea la Ministerul Transformatoarelor?
Salut Sare,
perle demne de aceasta “doamna” la nivelul dragului sot primarul sectorului 6 din Bucuresti ruinat asa cum nu a fost niciodata!
Încă un merit al madamei Mănescu (merit de familie): “Numele mai multor politicieni din România apar în dosarul de prostituţie în baza căruia Andreea Marta, soţia fostului şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, este cercetată pentru coordonarea unei reţele de proxenetism. Potrivit România TV, ar fi vorba de Rareş Mănescu (USL), primar al sectorului 6 al Capitalei, de Marian Oprişan (USL), preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea, dar şi de deputatul PSD Cristian Rizea.”
Acum mai am o întrebare: dacă madama trăiește numai de la remunerația de bugetară a UE (de vreo 7 până la 12 mii de EURO pe lună), de ce se sancționează salarial și se declară satisfăcută de viitorul salariu de ministru la Ministerul Transformatoarelor? (poate chestia cu satisfacția diminuării îi vine și de la satisfacția căutată de soț la curve?)
http://adevarul.ro/news/eveniment/rtv-rares-manescu-marian-oprisan-cristian-rizea-implicati-dosarul-prostitutie-marta-blejnar-1_50ae20cc7c42d5a66399ebb3/index.html
sare,
ala numai cu stalpi de electricitate din sector nu s-a culcat. Isi tine doua amante la primarie. Bineinteles in doua locatii diferite sa nu fie galceava. Se poate scrie un roman!
Bun gasit
Ma indoiesc foarte tare ca productia mondiala de lamii&metoclopramid ne-ar ajunge
buna arrletty,
nici eu!
bunaziua
despre parlamentul romaniei e de ajuns un singur substantiv
scarba,cu “diminutivul” scarbosi
la modul serios,am cunoscut acum ceva zile un ziarist foarte respectabil si respectat prin bruxelles;e citit de toti “eurocratii”
afland ca sunt din romania m-a intrebat cum e posibil sa ne alegem un asemenea hal de inculti drept parlamentari;nedumerirea lui era autentica=omul cunoaste destui romani,priceputi,culti si destui parlamentari;despre ultimii cu exceptia catorva din pe mi-a spus ca sunt inculti,atat de inculti incat nu cunosc nici macar istoria tarii lor;nu se pune problema unor cunostinte despre doctrine politice sau economice/ concluziile: le puteti trage singuri,despre cine ne reprezinta;sa ne mai miram “ca romania nu exista” la discutii serioase?nu e cazul
Buna ziua intamplator,
ca respectivul s-a mirat e legitim, tu insa ai toate raspunsurile. Ei sunt exact ceea ce este acest electorat, nici mai mult si nici mai putin. Inculti, prosti si raivoitori.
Buna ziua,
nu-l plange nimeni pe SRS? Eu sunt indurerat:
http://www.evz.ro/detalii/stiri/crin-antonescu-a-renuntat-la-rosca-stanescu-din-cauza-lui-nini-sapunaru-1054163.html
SRS va face un Timpan Party, dup modelul Tea-Party
😆
da,
ma inabusesc lacrimile
…dar dânsul și-a găsit timp…
„Victor Ponta a felicitat-o pe Simona Halep pentru succesul de la New Haven: Este un moment istoric”
exact ca moartea lui Cioaba!
Intre timp, Ilie Nastase (care a imbatranit urat):
http://www.ziare.com/ilie-nastase/stiri-ilie-nastase/ilie-nastase-despre-performanta-simonei-halep-turnee-neimportante-1253377
a fost intotdeauna un tzigan netrebnic!
Off-topic: Am ramas dator cu o precizare li Stefan 🙂
Tratatul fiscal al UE este deja in vigoare, nu va intra in vigoare din 2015, cum scriai.
“Tratatul privind stabilitatea, coordonarea şi guvernanţa în cadrul Uniunii economice şi monetare” prevede ca “Prezentul tratat intră în vigoare la 1 ianuarie 2013, cu condiţia ca douăsprezece dintre părţile
contractante a căror monedă este euro să îşi fi depus instrumentul de ratificare, sau în prima zi a
lunii care urmează depunerii celui de al douăsprezecelea instrument de ratificare de către o parte
contractantă a cărei monedă este euro, aplicându-se data care intervine prima”.
A 12-a tara care l-a ratificat a fost Finanda, care a incheiat procedura pe 21 decembrie 2012.
Diferenta fata de celelalta tratate e ca de data asta statele care fac deficit peste 3% sunt date in judecata in fata CJUE. Acuma, ca una e pe hartie si alta in realitate…. vom vedea. Italia si Franta cred ca sunt printre primele care o vor incurca la nivel juridic 😆
Resalut
Da , a intrat in vigoare la data de 01.01.2013.
Mecanismul care obliga reducerea datoriei publice la maxim 60 % PIB , intra in vigoare la 01.01.2015 . Nici o speranta sa fie respectat/aplicat .
Ceva derogari , ceva probleme exceptionale (ca sint admise ) vor face sa ramina litera moarta .
inclin sa iti dau dreptate. Nu sunt convins ca va fi 100% litera moarta, insa nici nu am mari sperante.
@theo 4 09
nu,nu am putut sa-i spun asta;el imi ^punea in antiteza romanii pe care i a intalnit si sunt ok cu parlamenentarii pe care i a intalnit;de fapt cred ca i-am spus realitatea
raspunsul meu a fost ca selectia in politica nu e buna fiindca partidele au ajuns nishte clanuri(gashti?) eu am folosit “gangs” care sunt interesate numai de interesele de grup;oamenii seriosi,potential interesati de politica ,sunt exclusi de aceste gashti;am ami elaborat un pic despre cooperarea”transideologica/partinica” si calitatea media-asta o stia mai bine ca mine;
1. astept cu “emotie patriotica” clipa in care ponta ii va felicita pe castigatorii balcaniadei de tzintar;
totusi new haven e un turneu de usd 110 mii si in jur de 500 puncte atp/ e slabutz,nastase -ilie-are dreptate
2. cred ca guvernul ponta a depasit cu mult “competenta” guvernului petru groza,ala cu zaroni,ministru;
pe langa cele doua certitudini din viaa:moartea si plata taxelor trebuie sa o adaugam si pe a treia=se poate mai rau
Scuze, dar nu sunt de acord : o fi turneul slabut, nu ma pricep, dar nu este absolut deloc pedagogic sa lovesti asa intr-un tanar care depune toate eforturile pt a se afirma. Am lucrat cu studentii 40 de ani, dar nu le-am facut observatii ca sa-i desfiintez, niciodata. Unii pot fi dezamagiti de asemenea aprecieri, pot “depune armele”. Nu stii cum reactioneaza fiecare si ce sensibilitati are.
Si apoi, la ce ii foloseste lui Nastase aceasta afirmatie: are el elevi mai buni care au dus tenisul romanesc in frunte? Doar asa, sa dai intr-un tanar din sadism, cand tu traiesti din succesele trecute, nu-ti face cinste.
@cedric/buna seara
departe de mine gandul de a “descuraja”/ mi se pare total deplasat ca pm-ul sa felicite pe castigatorul unui turneu de tenis,chiar din categoria”prima”;
revenind la “incurajare/descurajare” nu cred ca poti ajunge in primii 20-cazul lui halep-daca ai un psihic slab; ce a vrut sa spuna nastase cred ca mai degraba e faptul ca inca nu e o “super sportiva” de top 10;ca s-a exprimat cum s-a exprimat e alta poveste;
daca ramane in top 20 si nu mai urca vom auzi probabil “o fura arbitrii” sau ” au ceva cu romanii”;
intamplator,chiar am discutat cu un antrenor roman de tenis despre halep-dupa seria de 3 castigate;parerea lui a fost ca nu va ajunge in top 5 fiindca nu are constitutia fizica necesara=inaltimea prea mica si sanii prea mari( cu toata operatia facuta): asta mi-a spus asta scriu
Cedric, sa iti spun ceva: daca Nastase avea atata tragere de inima si minte la antrenat elevi, comparat cu cate femei a “sedus”, acum Romania era nr.1 in tenisul mondial.
@intimplator, ai mare dreptate, mai multa decat crezi. Partidele au ajuns niste “gangs” deoarece sistemul politic e reglamentat de legea 14/2003, care e al naibii de restrictiva (dateaza din vremea lui Nastase, evident), facand aparitia si mai ales reusita unor noi partide aproape imposibila. Un om de stat adevarat ar lua la tinta, printre primele legi de care s-ar ocupa, aceasta lege, schimband-o radical in sensul:
– modificarii conditiilor de inscriere a unui nou partid politic (25.000 semnaturi din minim 18 judete)
– modificarii conditiilor de candidatura la euriparlamentare (lista de candidaturi insotita de mimin 200.000 semnaturi (!!!))
– relaxarii conditiilor unor candidauri independente
– prevederii de sanctiuni juridice dure pentru partidele si oamenii politici care incalca statul de drept
Aceasta lege (14/2003) este garantia ca nimeni si nimic nu va tulbura nomenclatura deja existenta .
Indiferent de traseism , numar de membri cotizanti ( acest numar e umflat din pix la fiecare partid , fara exceptie) , partidele si politicienii lor au avut grija sa nu fie deranjati de altii cu alte idei . (sau principii)
E o lege favorabila doar PSD ,PNL, PDL si restul gastilor care se numesc pompos partide .
perfect de acord. de aceea, daca as fi om politic de anvergura si as vrea sa schumb tin temelii viata politica, as incepe cu legea asta, pe care as rade-o radical.
Ne procopsim cu un ministru la transporturi, halal:
http://www.ziare.com/ramona-manescu/stiri-ramona-manescu/ramona-manescu-intrebata-cati-kilometri-de-autostrada-are-romania-nu-suntem-la-scoala-1253398
Cit timp dureaza pe post noul ministru al transporturilor ?
Berceanu a fost pe post 2 ani . Anca Boangiu ceva mai putin. Alexandru Nazare cam 3 luni . Silaghi cam 7 luni si Fenechiu doar 6 luni .
In ritmul asta de schimbari , se intelege ce haos poate fi la acest minister ?
buna seara. o canapista care a ajuns la pohta ce-a pohtit dupa zeci de comitete comitii si masterate http://www.mondonews.ro/cine-este-ramona-manescu-viitorul-ministru-al-transporturilor/
http://adevarul.ro/news/sport/simona-halep-cupele-mici-noi-1_521945c8c7b855ff560e4201/index.html . buna seara . de citit 🙂
Buna seara tuturor. Induiosatoare rezerva de cadre a PNL.
Buna Clemy,
de-a dreptul telenuvela. Iti dai seama ce o sa se intampla daca degeneratul de Antonescu devine presedinte 🙁
Fereasca Dumnezeu!
Buna seara, clemy 🙂
PNL nu are rezerva de cadre. PNL este ca o caracatita in care Rusanu e creierul, Antonescu e gura si tentaculele sunt “ministrii” si “parlamentarii”.
Salut city. Corecta caracterizarea data de tine PNL.
cine cerceteaza trecutul lui Rusanu vede exact care este si va fi viitorul PNL-ului. Liberalii lui peste.
Ca de obicei, Dan Badea e…magistral! 🙂 (diagrama din articol face toti banii)
http://www.danbadea.net/2009/05/18/averea-lui-dan-radu-rusanu/
salut , don rusanu se bucura de imunitate totala altfel nu-si putea dezvolta asemenea caracatita.
suveica a fostei Securitatii, normal. Ca toti capitalistii de carton ai Romaniei.
Sa-i ajute Dumnezeu pe romani daca astia raman la guvernare pana in 2016 si au si presidentia 🙁
@theo, la starea de acum a opozitiei, la nivelul de intelegere al electoratului, eu nu vad cum USL nu se mentine la guvernare pana in 2016. In plus, au sanse de peste 90% sa castige si presedentia. Nu neaparat prin Antonescu caruia ii dau mai putin de 45% sanse sa fie candidatul USL. Spun asta cu mare tristete.
clemy, daca ai adus vorba de opozitie… Ieri Sulfina Barbu a declarat ca MP are “pretentii prea mari” pentru cat reprezinta, intrucat MP “nu are structuri”. Cred ca PDL-ul merita sa ia in 2014 exact cate “structuri” mai au ei acum. Cat despre ceilalti din Opozitie, numai FC se chinuie sa isi faca o organizatie cat de cat solida (pentru ca un partid sa fie considerat matur, el are nevoie sa poata trimite la alegeri cate un om in foecare sectie de vot, adica, minim 18300 de membri).
Era o vreme cand PDL-ul avea “structuri solide”: vremea cand era la guvernare si toti voiau sa se imbogateasca. Acum sa ii vedem. Eu cunosc jde organizatii PDL in care exista doar presedintele (fost PSD) si cativa trepadusi.
@city, PDL-ul s-a intors la situatia organizationala din timpul lui Petrica Roman. Poate chiar mai rau ptr ca in momentul asta nu mai au cred nici o organizatie cat de cat solida. In plus, nu au nici lideri credibili. Sulfinica are oarecum dreptate legat de MP dar in cazul celor doua formatiuni se poate aplica proverbul “Rade ciob de oala sparta”. Scorul PDL la alegerile europene de anul viitor va fi jalnic. Si chiar merita sa fie asa. Nu as putea insa sa estimez care va fi rezultatul FC si MP.
Clemy, MP nu a cerut nimic de la PDL, insa PDL-ul mereu se pune in situatia de a fi fratele mai mare al Opozitiei. Nu maI reprezinta nimic. Cunosc organizatii intregi decimate si parlamentari care vor sa treaca (inca nu au trecut)… la MP. Evident, la MP. Nu au trecut la FC din motive de…. habar nu am. Probabil ca vor sa fie ca pe vremuri la PDL: Basescu cu gura si ei cu ciolanul (cat de mic).
Nici eu nu as putea spune nimic despre FC (Alianta DA, de fapt, daca se termina cu bine mascarada cu PNTCD-ul). Insa, pe teren lung, FC si MP au mai multe sanse de colaborare reciproca decat cu PDL-ul.
Sa vedem. Deocamdata, MP e in contratimp groaznic. Geniaalul Basescu, in loc sa isi faca partid in toamna lui 2011, cand era momentul (si a aparut, speculand enorma asteptare si oportunitate de un nou partid, tarcovnicul de Neamtu). Ca de obicei, TB a preferat sa astepte peste masura sa apara cineva care “reformeaza” PDL.
Dupa experianta Udrea Vs Blaga, numai un imbecil ar mai putea socoti ca MRU nu a facut bine inscrindu-se in PDL. Putea sa aiba el simpatia a mii de PDL-isti “ungureni”. il ingropau sefii PDL cum i-au ingropat pe Monica Macovei, pe Voimescu si pe Preda. E interesant ca am citit analize despre MRU scrise in februarie-martie 2012 in care mari corfei ai dreptei demonstrau ca el nu trebuie sa se inscrie in PDL, apoi aceiasi corifei ai dreptei sustinau ca MRU trebuia sa se inscrie in PDL sau ca trebuia sa participe cu FC separat in a;alegeri in 2012.
PS. O problema de logica politica pentru analistii de duzina din partea “dreapta”: de ce oare Tomac (membru PDL) nu a ramas in PDL sa “reformeze” partidul sperantelor prezidentiale? Las ca vin ele europarlamentarele si vom vedea ce scor obtine PDL-ul.
errata: “MRU nu a facut bine NEinscrindu-se in PDL”
a stiut dansul foarte bine cine e pdl. sa suni membri din guvern si sa i ameninti cu bataia sau cu moartea .. asta nu a fost partid ci grup mafiot cu firma de partid. iar cand s-au dat pe fatza a venit… Baselu si le a spus adio . sanki , ca de aia nu mai poate bleaga & co. cel mai clar si vizibil moment al gruparilor mafiote din RO a fost la motiunea care a daramat guvernul MRU. lucrare de manual.
acolo s-au cumparat parlamentari la bucata. Paramentari PDL, din maretul partid prezidential care “reforma tara”. Catalin Croitoru e un nume. MRU l-a sugerat, nu l-a spus direct.
cel care a pastorit maretul partid sa-si asume politica de resurse umane si toti tradatorii pe care i a tinut in functii.
si-a asumat : “Adio PDL”
da . sa impresioneze talibanii :)) ca daca scoate blaga nota de plata cu banii cheltuiti pentru toate campaniile electorale de pdl parca vad ca se impaca pe loc .
nu trebuie sa scoata decat numarul de semnaturi de sustinere si voturi de la europarlamentarele din 2009. stie el ale cui.
Oamenii de PDL au trecut, trec si vor trece la MP dintr-un motiv extrem de simplu: ei cred ca fiind perceput ca “partidul lui Basescu”, MP va beneficia automat de un 10-15% la viitoarele alegeri. Ceea ce este relative putin atunci cand ai un adversary care dupa un an de guvernare catastrofala se regaseste tot la aproape 60% intentie de vot. Si da, pe termen lung, intre MP si FC exista sanse de dialog dar cu conditia ca Basescu sa inteleaga ca nu mai poate fi vioara intai a opozitiei si ca tot el sa o lase din brate pe Elena Udrea.
Iar analistii poltici autohtoni fie nu au capacitatea mentala de a intelege adevarata situatie, fie le lipseste curajul de a spune lucrurilor pe nume.
Cat priveste scorul PDL la europarlamentare, eu cred ca nu vor reusi sa depaseasca 10% si scorul asta va fi atins doar daca intr-un moment de luciditate o proptesc pe Monica Macovei pe locul inai pe lista. Ceea ce este indoielnic in momentul asta.
in mod logic asa ar fi. ce te faci daca bleaga devine “constructiv” si participa la “consensul ” cu premierul mitoman? iar apoi sistemul, drept rasplata, cu ajutorul unor sondaje si latrine tv ti-l prezinta pe bleaga-pdl la un 22 % iar tovarasul martor dragnea are grija la “votare” sa iasa rezultatul corect, anuntat de institutiile care livreaza sondajele?
nici dracu nu il mai duce pe Blaga la 22%. Solutia reala e sa faci Opozitie la catarama, fara compormisuri. Blaga este pentru USL ce a fost Geoana pentru Traian Basescu: un adversar slab, previzibil, credul si fara pic de inteligenta.
Si asta este o posibilitate dar este relative redusa. USL, PSD nu are nevoie de un PDL care sa apara prea puternic. Asta se va intampla doar daca oamenii din spatele lui Ponta, sforarii, marii baroni, vor dori sa termine relatia cu liberalii lui Antonescu si sa propulseze la presedentie un personaj care sa para cel putin neutru. Ne vom lamuri in toamna asta daca PSD-ul vrea sa o rupa cu PNL-ul inainte de prezidentiale sau inainte de alegerile generale din 2016. Totul va depinde de mersul economiei.
Clemy, PSD-ul nu va anunta in toamna asta ceva. Au capacitatea de a scoate un candidat in aprilie-mai 2014 si de a-i face campanie 6 luni, cupland cu refeendumul de revizuire cu cvorum stabilit la 30%
Chiar daca legea cu cvorumul la 30% intra in vigoare intr-un an de la promulgare si se poate face un scrutin cuplat cum vrea PSD-ul (primul tur la prezidentiale + referendum constitutional cu 30%), exista o posibilitate juridica si constitutionala ca referendumul sa aiba loc tot cu cvorum de 50% 😈 Eu stiu cum.
Din pacate, depinde numai de Traian Basescu si nu cred ca o va aplica. Orgoliul e prea mare 🙁 Nu vreai sa discut insa acest aspect, insa retine ce spun. Daca TB va vrea sa impiedice cuplarea prezidentialelor cu un referendum la 30% cvorum, o poate face.
corect. insa usl are nevoie ca in Ro sa nu existe opozitie reala. asa ca pot mima una oferind partenerilor din pdl o anumita legitimitate. de fapt .. fac ceea ce fac de 20 ani : se joaca intre ei de a puterea si opozitia iar cand apare cineva ( cum a fost cazul cu guvernul Ungureanu) ,care nu-i din filmul lor.. isi dau baietii mana intre ei si rezolva situatia. cazurile : Stanisoara ,, frunzaverde etc sunt graitoare.
da. de aceea Ponta a incercat sa il legitimeze pe Blaga ca “opozitie”. Am urmarit conferimta aia de presa a lui Ponta: l-a lovit in schimb pe MRU luandu-i o afirmatie despre TB si rasucindu-o in mod pervers.
Din pacate, nimeni din partidul lui MRU nu era pe faza, sa il informeze; ca de obicei (o repet, ca e jun fapt), deficente in departamentele de “reactie rapida” (Comunicare si Politic). Momentul a trecut.
nu pot decat sa fiu de acord cu tine. FC si MP sunt condamnate sa colaboreze (nu fuziune, nu contopire, ci colaborare prin acorduri semnate), insa cel mai mare obstacol intr-o colaborare de lunga durata este, evident, orgoliul lui TB. Acum, sa nu ma intelegi gresit: orgoliul in politica e bun, insa in doze mici si nu cand ai fost 10 ani sef al statului si nu lasi in urma ta nici un partid realmente reformat. Dupa 9 ani iti faci repede partid nou, care sa fie curelusa de transmisie a dorintelor tale post-mandat? Hai pe bune? Cand PDL-ul era ditamai cureaua de trasnmisie dinspre Presedintie spre Guvern, greii PDL il sfidau pe Basescu de mama-mama, iar acesta inghitea jumati de masura, pe motvul ca “trebuie stabiltate” si “reformam statul”. Greseala maxima.
(Imi amintesc ca acum o emisiune la Realitate, in mai 2010 cand era vorba de necesara reducere a deficitului Videanu propunea nici mai mult nici mai putin decat concedierea tututor suplinitorilor din invatamant si marirea normelor celor calificati!!! Asta numai ca sa nu isi taie PDL-ul clientela. Iar Basescu facea sedinte cu PDL-ul la vila Lac 2 si se milogea de ei, insa deja se simtea ca a scapat fraiele)
http://www.gandul.info/stiri/ministrul-economiei-profesorilor-videanu-crede-ca-o-treime-dintre-profesori-nu-sunt-calificati-pentru-a-preda-si-lasa-de-inteles-ca-ar-trebui-concediati-6164992
Nici eu nu cred ca vor depasi (cu mult) 10%, iar despre MP nu cred ca face 10-15. Sa dea Dumnezeu sa faca, insa nu cred.
Iar cu MM, sa asteptam. Viata rezerva intotdeauna suprize, nu din cele mai placute.
Basescu a pierdut controlul asupra partidului imediat dupa ce a castigat un nou mandate si asta ptr ca baronetul PDL a inteles ca nu le mai poate sluji drept locomotive la alte alegeri. Dar privind retrospective ma gandesc daca a avut intr-adevar vreodata controlul deplin asupra partidului.
In ceea ce o priveste pe MM si eu astept. Vedem. Un an in politica este o eternitate.
in tara sunt 18.248 sectii de votare. fara un om in fiecare sectie, orice partid poate fi furat la greu. stim de la referendum.
Iti trebuie un numar dublu @city. Intai ptr ca trebuie sa ai un om in fiecare sectie de votare si apoi sa ai candidate in toate circumscriptiile, la toate nivelurile de la consilierul local (comuna, oras, judet), la primarii, presedentii de consilii judetene si Parlament. Si oamenii astia trebuie sa devina cunoscuti comunitatii cel putin cu un an-doi inaintea alegerilor.
stiu, stiu. ala era numarul minim-minim. Teoretic. E lung drumul, si anevoios.Ma tem ca resursa de rabdare a poporului fata de voata politica a ajuns la final si resursa de prostie pare inepuizabila 🙁
Romanul vrea rezultate rapide si nu are obisnuita lucrului teminic. Perseverenta nu este o calitate innascuta ci invatata. Iar noua ne lipseste si fundamental educational ptr asta. Nu vorbesc neaparat de sistemul de invatamant ci in primul rand de familie.
ce va fi daca antonescu va fi presedinte?
a dat raspunsul azi= sa se termine cu ani si dna!
probabil ca “nu se va termina” dar vor ancheta in stil comunist=cine nu e cu noi,e impotriva noastra
si,din pacate,va fi presedinte;cu “tema” asta si psd-ul e total de acord,la fel ca si celelalte gashti politice
Minerii RMGC și Comisia Parlamentară UNESCO – NECENZURAT – merita vazut
Comisia UNESCO a Parlamentului – Un nou departament al companiei miniere
Vizita de dez-informare la Rosia Montana — ministrul culturii și Comisia UNESCO au refuzat dialogul cu cei ce se opun proiectului minier!
Azi, 20 august, a avut loc în Roșia Montană o pseudo vizită de informare din partea Ministrului Culturii, Daniel Barbu și a Comisiei Permanente Comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO. Vizita s-a desfășurat, din momentul lansării invitațiilor către societatea civilă, și până la momentul în care Comisia a părăsit Roșia Montană, sub patronajul explicit și absolut al companiei miniere. Această deplasare din partea Comisiei și a ministrului Culturii, având scopul declarat de “informare și evaluare a proiectului la fața locului, din perspectiva riscurilor pentru patrimoniul cultural”, nu a fost anunțată și către organizațiile de specialiști care au întocmit documentațiile și solicitările de includere în Lista Patrimoniul Universal UNESCO a Roșiei Montane. Aceste solicitări au fost comunicate ministerului încă din 2009 și reamintite oficialilor cu ocazia acestei vizite.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=p43fV0UcYIw#t=189
Ei prieteni acum trebuie sa va las. Ma intorc la cartile mele (nu alea de joc ci alea de invatat). O noapte buna va urez.
Spor la invatat Clemy 🙂
Buna Dimineata,
postare noua – Revista Presei – 26 August / Vidul din capul lui Antonescu şi autostrăzile românilor