Şarlatani şi victime
25/07/2013 | Autor theophyle Categorii: Editoriale |
Şarlatanii si reformele inexistente. Clasa politica este bantuita de cateva mii de sarlatani, care pandesc oportunitati de a se “realiza” ajungand in primele randuri ale formatiunilor politice asa numite de “centru-stanga” sau “centru-dreapta”, bineinteles , cuvantul cheie a fost, este si probabil va fi “de centru”, exact punctul numitorului comun in care se ingramadesc toate promisiunile electorale care nu se vor respecta niciodata. De multe ori acesti sarlatani reusesc sa capteze atentia publica si sa-si promoveze interesele pana la varful piramidei politice in partidele lor sau chiar la nivel de guvernare.
Romania este intr-o stare de reforma continua. Zeci de reforme sunt incepute cu fiecare guvernare, primar sau consiliu local – fiecare partid se reformeaza pana isi innebuneste alegatorii si sustinatorii. Singurul lucru care nu se poate reforma este insa electoratul, care se imparte in doua categorii clare – aia de nu voteaza si ceilalti, care voteaza pentru un kilo de ulei-zahar-faina sau o promisune mai convingatoare decat a “celorlalti”.
Despre acesti sarlatani vom scrie in postarile luni septembrie dupa ce toti se vor intoarce din vacanta proaspeti pregatiti pentru noile sarlatanii pregatitoare anului electoral 2014. Promit ca o sa fie interesant!
Victime. Din toate cele trei judete campioane la votul de la referendumul si alegerile din 2012 – Teleorman, Olt si Mehedinti – se pleaca mai mult decat se vine, potrivit datelor furnizate de catre Institutul National de Statistica. Ultimul an in care acestea au inregistrat fenomenul invers – stabiliri de resedinta mai multe decat plecarile . Cele 3 judete aduna la un loc circa 6,1% din populatia Romaniei, iar din punct de vedere economic greutatile cu care cele trei judete se confrunta sunt semnificative. In 2011, soldul migrator al populatiei celor trei judete era negativ si se afla la un nivel de peste 2500 de oameni. Majoritatea celor plecati au preferat Capitala si zona Timisoarei. Din punctul de vedere al migratiei externe, in judetele regiunii se inregistreaza fluxuri de migratie externa mult sub media nationala. Judetele Gorj si Mehedinti au cele mai scazute valori ale migratiei temporare externe din tara cu scop de angajare, cei mai multi alegand Italia si Spania.
Cei circa 250.000 de pensionari care locuiesc in Olt, Mehedinti si Teleorman reprezinta circa 5% din pensionarii Romaniei, iar dintre acestia aproape 100.000 sunt in Teleorman. Nici unul dintre cele 3 judete nu exceleaza la capitolul investitii straine. Mehedinti si Dolj au inregistrat investitii directe de zero euro in 2011, in vreme ce Teleorman a atras 19,8 milioane de euro de la investitorii straini si 13.8 milioane de euro de la investitori romani. Banii astfel investiti au adus un plus de 343 locuri de munca. In 2010, cele 3 judete au atras 7,3% din totalul investitiilor straine directe atrase de Romania, potrivit calculelor BNR.
Intreaga regiune are un venit mediu lunar/persoana sub media pe tara. Locuitorii din Olt au venituri banesti medii lunare de 650 de lei/persoana (circa trei sferturi fiind reprezentate de salarii si prestatii sociale). O familie de 3 persoane are prin urmare un venit mediu lunar banesc de 2600 de lei. Cheltuielile lunare/gospodarie sunt de circa 2000 de lei, astfel incat gradul de economisire in zona este aproape zero. Intrucat nici companiile sau populatia nu s-a ingramadit la credite, nici restantierii nu sunt multi. In Mehedinti, creditele neperformante nu depasesc 10%. In Teleorman, creditele pentru locuinte nu depasesc 14% din totalul imprumuturilor bancare, fata de o medie de 22%. In privinta pensiei medii, daca la nivelul primelor trei luni din 2012 media pe tara era de 777 de lei, in Teleorman pensia medie nu depasea 674 de lei, in vreme ce in Mehedinti era de 731 lei iar in Olt-671 lei“.
Dragi prieteni, cei care doriti sa reprezentati o dreapta functionala in Romania, daca nu veti avea raspunsuri pentru acesti oameni, veti ramane inca un “program de reforma al clasei politice romanesti” – pe hartia aruncata la un cos de gunoi.
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
Buna ziua 🙂 .
Pentru segmentul acela de populatie, cu venituri atat de reduse, dreapta are o singura solutie, compusa din trei “leacuri”, ca din punguta cu”medicamente” a lui Winnetou: Popatin, Lopatin si Gropatin 😀 😀 😀 .
Serios vorbind, oamenii care se adapteaza la venituri atat de mici isi creeaza o “anvelopa” psihologica pe care nu mai au ambitia sa o sparga, spiritul intreprinzator nu-i bantuie 😀 , si probabil au si o varsta la care au abandonat multe din ambitii si idealuri, daca le-au avut vreodata.
Cred ca nu exista solutii de dreapta pentru ei, pe termen scurt, cu care sa-i atragi.
Pe termen lung cred ca nu poti sa-i faci sa gandeasca, pe multi dintre ei.
Vor ramane oamenii “feudalului”, ai celui care zice ca “le da”.
Parerea mea, desigur 🙂 .
Buna Gino,
zici tu ca ar trebui sa-i lasam mai departe lui Dragnea, ca ii lamureste el. E si asta o solutie. Problema este ca votul universal ii va aduce pe Dragnea si ai lui inca multi ani la putere. Poate trebuie gandit si altfel, nu? 🙂
Ce sa spun acum, eu am considerat ca este bine sa-ti stabilesti tzinte realizabile si sa-ti concentrezi eforturile spre ele.
De asemenea stiu ca americanii au un proverb care spune sa tintesti Luna poate vei nimeri hambarul ( the moon & the barn 😀 ).
Dar eu sunt un biet amator 😀 .
Probabil ca aiming the moon iti ofera a lot of range dar in cazul particular al rss-urilor invocate a hit on the barn ar insemna sa le faci praf cotetul gainilor 😛
Mi-am adus aminte tot proverbul:
“Tinteste stelele ca sa nimeresti Luna, tinteste Luna si o sa nimeresti hambarul.”
Pe scurt, este bine sa iti stabilesti scopuri inalte.
In cazul nostru cred ca sansele sunt mici in zonele respective. Dar mai lucreaza si natura, nu merg toate pe sarma, ca troleul 🙂 .
@gino 25/07/2013 at 3:55 pm
“Am realizat ca oamenii aceia saraci, beneficiari ai VMG-ului (in cel mai bun caz) nu au nici o perspectiva, nu prea au pentru ce muncii ca sa acumuleze. Ei traiesc de la o zi la alta. Au un nivel scazut de educatie, nu prea au calificari, nu au avut o slujba stabila si au sanse minime de a gasi una. Guvernul socialist nu face prea mare lucru pentru ei decat sa ii tina in starea in care sunt, pe ei si pe copiii lor.”
http://lacoltulstrazii.ro/2013/07/08/saracia-si-capcanele-ei/#more-16047
theophyle,
eu, cu toate ca nu mai vreau sa reformez pe nimini si nimica (din simplul motiv ca n’am reusit sa ma reformez nici pe mine insumi suficient), am totusi un raspuns scurt pentru oamenii aia, ca si pentru multzi dintre noi, asti’laltzi: nici o sperantza!
deci, “ura” si la gara/aeroport/etc!
salut Nikule,
da si asta ar fi o solutie. Ce facem daca astia inchid granitele. S-a mai intamplat- iti aduci aminte?
bun gasit
chestia cu “nici o sperantza” este de-acuma la nivel ceva mai all over Ro, chiar daca orase mai rasarite par ceva mai optimiste
buna arrletty,
da sunt si mai rasarite. problema ar fi cu astia mai putin “rasariti” 🙁
din pacate, si-n cele mai luminate, sunt muuulti din ceilalti
(inclusiv parte din familia personela, care au si scoli pe bune, de pe vremuri.. si nici n’au fost vreo secunda MdeP !!! si partea asta din familia mea voteaza, ca ma gindesc foarte serios s-o ajut cu ceva indigestii in acea zi din 2014, ca de convins – a fost imposibil – adica invata puiul pe gaina ? ceva de genul)
salut ! http://www.ziare.com/victor-ponta/premier/senatorul-valer-marian-a-facut-ce-a-zis-l-a-dat-in-judecata-pe-ponta-1248015 . nu stiam ca “hoha-nesian” e consilierul astuia :)) . tocmai el care denunta mafia psd sa fie consilier la un pesedist sau fost pesedist , ce-o mai fi acum ?
Seara buna.
Foarte buna radiografia, Theophyle. Si sunt de acord ca “dreapta” trebuie sa ofere solutii pt astfel de zone. Numai ca, asa cum sublinia si Gino mai sus, bipedele care s-au adaptat la un asemenea orizont* existential sunt cam dificil de scos din groapa. Adica pe cai normale, sociale, politice, economice etc.
Pe de alta parte este aproape imposibil sa vii cu o oferta pt “scarbiti” astfel incat sa contrabalansezi prezenta asistatilor la urne. Si chiar daca reusesti, ulterior apelezi la tot felul de “solutii-imorale” ca sa gubernezi. Astfel ca vb ta, daca “dreapta” vrea sa castige si sa-si impuna programul va trebui sa vina cu solutii. Asta pe termen scurt.
Pe termen mediu si lung insa oricat de sociali si iubitori ai aproapelui ne dam acum tot se va ajunge la “discriminari”. Si nu doar in rss ro. Dac-ar fi sa ma refer de ex doar la situatia din USA. Boom-ul economic din era Reagan a fost posibil si datorita exploziei demografice de dupa wwii. Acel segment de populatie deja ajunge la pensionare. In rss ro peste cativa ani se va ajunge la pensionarea decreteilor.
_______________________________________________________
* e cam pretentios termenul data fiind situatia
uitam ceva, legat de cele 3 judete infloritoare: ar fi de lucru cit China (orcit URSS-ul ? sau mai potrivit e CSI – ul?), pentru segmentul (subtirel rau) ONG.
Buna seara,
Pentru oamenii acestia nu exista solutii dincolo de butada “dupa noi, Potopul”. Ei stiu (chiar daca nu recunosc) ca nu sunt capabili sa duca o viata decenta pe propriile picioare, si, decat sa moara de foame, mai bine se multumesc cu sistemul de tip sindrom Stockholm: “noi va dam voturi, voi ne aruncati firmituri pentru subzistenta”. E un fenomen social de tip “learned helplessness”.
Genul asta de oameni, chiar si cand nu voteaza cu PSD (unii au votat, din plictis, Basescu in 2004 sau 2009), cand vad ca vin “dreptacii” cu omul gras si omul slab se intorc repede la dragostea dintai.
Si chestia care ma ingrozeste e ca si daca V. V. Ponta baga tara in faliment si baronii nu au ce sa mai dea, populatia asta va vota un partid extremist pe langa care PSD e parfum de crini.
Degeaba Barbu Mateescu ne atrage atentia sa nu fim elitisti si sa incercam sa aducem solutii pentru acesti oameni. Nu exista solutii de mileniu III pentru acesti oameni. Pentru astia trebuie un Assurnasirpal.
Desi nu pot fi de acord cu extremismul, principial ai dreptate Ovi. Chiar daca facem doar o simulare solutiile pt a echilibra o extrema stanga nu se gasesc decat in extrema dreapta.
Salut Ke 🙂
mi-e greu sa cred ca in sec XXI- (chiar si in Romania) nu ar exista solutii.
Doar combinate. Adica cel mult. Dar fara sa le tai macaroana astia nu se-nvata minte.
Exista sperante, dar doar pe termen lung (dar ne mai permitem guvernari toxice pana atunci?) ca aceste categorii sociale se subitaza in timp, ca oameni din Vest se mai intorc din diaspora, ca educatia ii mai scoate dintr-un astfel de mediu, DAR senzatia mea e ca entropia sociala (raspandita, de fapt, in tot Occidentul) e prea mare. Pana la urma, nu scrie nicaieri ca peste 100 de ani mai trebuie sa existe Romania sau chiar Occidentul.
Daca vrei niste rezultate in termen scurt, radicalismul este una din solutiile necesare pentru asa ceva, din nefericire nu prea merge cu democratia.
Pe alta parte, cu seminariile despre democratie pe acolo nu faci mare branza, oricum psd nu pierde vremea cu prostii de felul asta.
Si 2014 este un termen foarte scurt, chiar si 2016 incepe sa fie scurt.
Eu zic ca merge,
spre exemplu, ceea ce a incercat sa faca Lazaroiu cand a fost ministru. Sa vada cine primeste ajutoare si de ce. In clipa in alocatiile de ajutoare sunt date corect, cei care nu le mai primesc trebuie sa inceapa sa gandeasca “pozitiv” si sa caute “undite”.
Nu e doar asta, Theophyle.
Cu tot respectul dar in curand se va ajunge la situatia-n care n-o sa mai fie bani pt pensii. Indiferent cine va fi la gubernare. Si ce faci atunci? Dai in continuare ajutoare de fapt pomeni pt bipede care n-au muncit in viata lor si nivelezi in jos pensiile ptr oameni care au contribuit? Alegerea va fi simpla. Foarte curand.
Ken,
eu de o saptamana am inceput sa studuiez hartiile de lucru declasificate a lui Margaret Thatcher. Exista acolo un document interesant. -Economy: Central Policy Review Staff paper (“The Economy of the United Kingdom – Problems, Constraints, Opportunities”) Daca ai timp citeste acest document 🙂
http://www.margaretthatcher.org/document/114979
Saru’ mana. O sa-i acord atentia cuvenita.
Problema principala pe aici este ca s-a pus ajutorul inaintea contributiei. Rezultat al zecilor de ani de dominatie comu’ista. Pe stil vechi sau pe stil nou. Tot aia. si cu plus la minus avem si un buget de doi bani alimentat in proportie de 3/4 din taxe si impozite indirecte. Adica din specula. Din consum. Care poate sa scada “din-senin” si te trezesti si cu pantalonii-n vine si cu o a doua pereche de bilute. Din partea creditorilor. Chiar daca dreapta va face minuni intr-o asemenea situatie iti vine sa-i bagi in origini pe “dreptacii” care dadeau “pensii” minime garantate.
Ken eu cred ca trei drepturi trebuie garantate – restul castigate! Dreptul la viata, la avere castigata (sau dobandita) cinstit si libera miscare.
Clar! 😀
salut Ovi,
deci ii lasam la crocodilii lui Dragnea. Pentru ca nu avem chef sa trecem cu ei o noua “colectivizare” (ma refer la un program de re-educare in sensul ca daca vrei sa mananci trebuie sa si muncesti)
Exista sisteme de ecuatii fara solutie rationala. Si sunt si din alea care n-au nici de aia irationala.
Degeaba nu le dai mancare cand nu muncesc daca ii lasi sa voteze. Si mai e si problema cu “muieti is posmagii”…
theophyle,
un cunoscut de-al meu, lucrator la un consiliu judetean, nu din zona, mai din nord, dupa referendumul de anul trecut a fost obligat sa prezinte buletinul lui si ale membrilor familiei cu timbrul ca au fost la vot. Sub amenintarea ca isi pierde slujba.
Cu asta ne confruntam, ce solutie democratica ar fi fost aici, ca el nu s-ar fi dus?
Daca facea scandal cine se solidariza cu el?
Iti spun eu, nimeni care sa conteze, probabil nimeni, zero.
Trebuia sa-i dea in judecata! Sau sa se duca la DNA. Problema este ftica. O frica endemica de care nu putem scapa.
La care dna, Theophyle? Poti da peste “magistrati” si “procorori” pus chiar de pres cj. Si ai sburat in secunda urlatuare. Daca mai ai si fo 45-50 de ani… cine te mai angajeaza?
Deci, ramane asa – cam cum suntem astazi. Pai ce pretentii putem avea de politicienii “dreptei” impotente 🙁
Nu poate sa ramana asa. De schimbat se va schimba. Nu stiam daca-n bine sau in mai rau. Stii? pana si pensionarii de acum ar trebui sa aiba-n minte o singura grija: locuri de munca. Din pacate astia stiu doar sa ceara drepturi si gratuitati.
Eu cred cu toata seriozitatea ca daca politicienii nostri “de dreapta” ar lectrura putin arhivele Margaret Thatcher ar putea gasi o “mare” de idei si felul in care pot fi aplicate.
http://www.margaretthatcher.org/archive/
Cati morti au fost in Irlanda in urma manifestatiilor sindicale?
Pe alta parte unde era ministrul de interne Blaga cand politistii asaltau presedintia?
Alte locuri, alti oameni.
poate, eu insa cred ca lucrurile nu pot fi schimbate fara o presiune majora pentru a obtine un echilibru. Exact cum a facut-o Margaret Thatcher.
Pana in perioada ei, existau asistati care nu au lucrat o zi in viata lor desi aveau 40-50 de ani.
Sunt total de acord cu presiunea majora dar cine o aplica?
Cine sunt oamenii aia hotarati care sa actioneze la o facatura sindicala cum l-au extras pe Cozma dintre mineri si mai ales cine da ordinul?
Executanti priceputi ar fi.
militienii? he heeee… pe aici cam toata lumea se ia de fp-ii grasi care asupresc brivatii. Numai ca nu se stie bine ca un tablagiu are de la-nceput si salariu de-ncadrare de trei ori mai mare decat al unui medic/profesor/fp debutant si numeroase “drepturi”. Care n-au fost eliminate cum s-a-ntamplat la restu’ bugetarilor de rand. Nope. Pentru militieni s-au pastrat toate “drepturile” numai c-au fost reduse fiecare cu 25%. Ca sa n-o mai lungesc militienii erau ultimii bugetari care ar fi fost indreptatiti sa faca scandal. Principial vorbind. Ca sa nu ma refer la alte aspecte.
Buna seara,
iar da Ponta cu bata-n balta:
“Prezent joi, la Sibiu, premierul Ponta a fost intrebat in legatura cu situatia postului de televiziune, care a fost pus sub urmarire penala: “Nu am voie sa vorbesc despre anchete penale in desfasurare”.
“Ii consider si pe domnul Gadea si pe ceilalti niste jurnalisti extraordinar de buni si o sa particip in continuare si la emisiuni”, a precizat Victor Ponta.
salut Cedric 🙂
Tu chiar crezi ca omul asta stie ce spune?
buna seara ! cea mai buna veste pe azi : daca ponta- piaza -rea a facut declaratii pozitive despre pastorul gadea .. in proportie de 90 la suta gadea are sanse sa-l urmeze pe jiji la puscarie :))
Eteee… tu vrei sa-l piteasca doar pt 3 ani? C’mon…
e destul si 3 ani dar sa aiba tratamentul de aici http://ramnicusarat.iiccr.ro/ :D. si pupila lui felix la fel.
N-as merge pan-acolo.
Dar as face altceva. As obliga toti puscariasii sa plateasca pt “sejur”. In bani sau echivalent in munca. Necalificata. Asta e. Cand te situezi in afara societatii prin faptele tale nu poti avea pretentia sa ti se echivaleze “diplomele”. Ca sa nu mai spun ca nu poti huzuri acolo, scriind carti sau inscriindu-te la facultate pe banii celor pe care i-ai f***t. Deci la nivel de salariu minim. In iepoca un militar in termen avea solda de 6o de lei.
seara buna,
buna propunere, poate citeste cineva si copiaza/pune in practica ideea.
Ar putea citi chiar livusor-de-rss-tr care zicea c-ar fi bun un tunel intre rss moldova si rss muntenia sau rss transilvania. Sau ar putea citi chiar “dreptacii”. Faza e ca un puscarias a ajuns sa coste pe zi mai mult decat costa tratamentul standard al unui bolnav. Ca sa nu mai spun de comparatia cu patrupedele.
Buna seara.
de acord. iti dai seama ca pentru fraierul ala orice privare de restaurante, vacante de lux sau pantofi de “jme” e deja pedeapsa capitala. dar astia care fac propaganda bolsevic-comunista si “urineaza simbolic” pe mormintele martirilor nostri merita pedepse grele. astept ziua cand propaganda comunista sa fie la fel de pedepsita ca cei ce fac propaganda nazista.
Propaganda e la fel de nociva chiar si pt promovarea lucrurilor corecte, logice si/sau de bun simt. De acord insa ca acum ar trebui facuta pt echilibrare.
Pana la urma, cum zicea Adelu, exista doua Romanii. Poate ca daca Romania care nu a votat cu Adelu ar intelege ca nu e misiunea ei sfanta sa o converteasca pe cealalta si sa se multumeasca cu un scor cinstit de 20% si sa incerce sa creasca cu cate 1% pe an, poate, in timp lucrurile se vor schimba. Cum zicea cineva mai intelept ca mine, luminita de la capatul tunelului e farul trenului.
N-ar fi rau ca partidele extremiste sa fie infiltrate puternic de serviciile secrete. Ar putea neutraliza puterea turmei de bizoni…
eu cred ca sunt. In fiecqre tara sunt, in Germnia din nefericire rezultatele nu prea au fost bune. Ma refer la Germania actuala!
Pai… nici serviciile nu mai sunt ce-au fost. E drept ca avand trei razbele mondiale-n desfasurare e dificil sa te-mparti pe 4 fronturi. Ca sa nu spunem 5.
@theophyle
fascinante documentele din arhiva thatcher;
am mai citit documente declasificate,dar e prima data cand citesc documente din arhiva ” perfidului albion”
dau clasa!!!!
se vede magna charta si educatia si elitele si mai ales (g/m) inteleg de ce au gazonul asa de bun si doamnele palarii atat de fascinante;
citind asta dupa eseul prezentat lui blair -cred ca de alistair campbell-inca odata se vede ce inseamna ” guvernare”
nici o speranta pe meleaguri mioritice;
salut,
adevarul este ca eu le-am publicat sinteze imediat dupa declasificare pe situl meu de lucru 🙂 care nu poate fi accestat de tot poporul:
http://politeianet.wordpress.com/2011/09/16/britain-the-origin-of-the-ems-1978/
Ca o paralela, intamplator dar desprinsa din declasificarea din UK, iti recomand vizionarea Spooks a.k.a. MI5.
Meleagurile horror-itice difera cam de oricare altele in primul rand prin raportul dintre cei care pot intelege si socialisti. La noi e subunitar.
@ovi 8 05
deosebit de riscant! de regula ,daca nu intotdeauna,lucrurile scapa de sub control;
remember finantarea bolsevicilor de catre germania kaiserului….
care a fost scopul si ce rezultat au obtinut?
E riscant. dar poate ca in tara lui Caragiale nu se iau asa in serios lucrurile. Imagineaza-ti o situatie cu PSD si PNL care termina papica, bizonii nervosi se indreapta catre unul sau mai multe partide extremiste caricaturale gen DDTV si astea au grija sa faca pedagogie inversa cu bizonul.
Nu cred ca se sustine comparatia ta. Exportul lui Lenin in Rusia tarista a fost mai degraba un experiment social, unde ideea era tocmai lipsa controlului pentru a se observa cum evolueaza lucrurile. In situatia la care ma refeream eu, scopul este TOCMAI controlul. Se impiedica extremismul adevarat, si, in acelasi timp, se vaccineaza populatia de iresponsabilitate.
@ovi
cu tot respectul pentru opinia dvs:
ce sustineti seamana cu ‘experimentul lui frankestein”/nu merge nici macar intr-o comuna amarata;
la o scara redusa-in finante- inca nu au reusit sa ” controleze pietele” cu toate algoritmele,cu toate mintile stralucite,cum sa poata asa ceva cu o masa care reactioneaza imprevizibil?
doar nu va inchipuiti ca germania in 1917 a vrut ” sa experimenteze”?
Ok, probabil ca aveti dreptate. Poate ca doar din disperare si tinerete caut solutii de genul asta. De la teorie pana la practica e cale lunga.
Pai, cum sa-ti spun, pe cei tineri si disperati ne bazam si “noi”. 😀
Suna-ma. 😀 😀 😀
Avanpremiera (inca e doar joi): http://www.youtube.com/watch?v=L_fCqg92qks 😛
g/m 😀
Aflam de ce i-a dat Nitu NUP lui Nastase:
http://www.ziare.com/adrian-nastase/dna/lui-adrian-nastase-i-a-trecut-glontul-pe-la-ureche-miza-dosarului-in-care-fost-scos-de-sub-urmarire-penala-1248064
il pastea reintoarcerea in inchisoare taman cand era cu familia in concediu pe meleaguri exotice. Pai se facea sa ii strice bucuria bine meritata?
Eram sigur. Nu am mai comentat dar stiam ca are o pedeapsa cu suspendare care se reactiveaza la cea mai mica fapta penala.
peste 600 de cartuse detinute ilegal… Nu e pericol social… De parca l-am pus eu sa incalce o gramada de legi.
Buna Dimineata,
Postare noua – Revista Presei – 26 Iulie / Băşcălie estivală