Războaiele pierdute ale românilor – munţii noştri aur poartă
18/09/2013 | Autor theophyle Categorii: Editoriale |
Vezi prima postare din ciclu. Romania are inca un potential serios in domeniul resurselor minerale, in special petrol, gaze naturale, sare, aur, argint si metale neferoase. Potrivit evaluarilor actuale, Romania dispune de peste 20 miliarde tone de resurse minerale neexploatate: minereuri feroase, neferoase, sare, nemetalifere, nisipuri, pietrisuri si roci ornamentale. Suntem pe primul loc in lume la sare, dar Salrom (Societatea Nationala a Sarii, n.r.) are si ea probleme. Lipsa banilor in sectorul minier din Romania face imposibila o dezvolare a sectorului fara investitii private nimeni nu mai stie cand se va putea vorbi de minerit modern in Romania. SURSA
În perioada 1990-2007, statul român a pompat în industria minieră din România subvenții în valoare peste 6 miliarde de dolari, la care se adaugă o pierdere din exploatare de aproape două miliarde de dolari, o parte din acesti bani au fost risipiti in eficientizari false in ecologizari si mai false, majoritatea lor au imbogatit baroni locali si nationali toti clientii PSD, PDL si PNL.
Industria minieră din România a pierdut, din 1990, peste 120.000 de angajați și alți 150.000 din industria orizontală. În anul 2005, în România mai existau 45.000 de mineri. Numarul de mineri din Romania a scazut in ultimii cinci-sase ani de aproape zece ori, la 21.000 mineri in 2010, fata de 200.000 mineri in 1995-1996. SURSA.
Comisia Europeană (CE) solicită statelor membre închiderea definitivă a minelor necompetitive până la 1 octombrie 2014 și subliniază că va permite acordarea de ajutor de operare numai întreprinderilor care au un plan de închidere. Proiectele „Închiderea Minelor și Atenuarea Impactului Social” și „Închiderea Minelor, Refacerea Mediului și Regenerare Socio-Economică (Minerit II)” Comisia Europeană (CE) solicită statelor membre închiderea definitivă a minelor necompetitive până la 1 octombrie 2014 și subliniază că va permite acordarea de ajutor de operare numai întreprinderilor care au un plan de închidere. Nimeni dintre toti cei pe care i-am intrebat, toti oamenii sistemului nu a putut sa ma lamureasca unde sunt acesti bani si ce s-a intamplat cu “Minerit I si II”. SURSA
***
România avea în anul 1900, la începutul secolului XX, 10,5 tone de aur. Rezerva s-a dublat în următorii cinci ani şi a ajuns la 22,5 tone în 1905, pentru ca apoi să urce constant până în 1940, când a atins maximul de 139,88 tone. Un important punct de inflexiune în această direcţie este perioada 1915-1920, când România a predat Rusiei tezaurul. Astfel, BNR avea mai puţin de 2 tone de aur în 1920, însă rezerva a revenit în următorii cinci ani pentru a ajunge la aproape 73 de tone în 1925, de la 64,1 tone în 1915, cu un an înainte de semnarea decretului de predare a Tezaurului.
După cel de-Al Doilea Război Mondial urmează o perioadă de 30 de ani în care datele privind rezerva de aur a BNR lipsesc din statisticile World Gold Council. Raportările reapar însă din 1973, la scurt timp după ce România a devenit membru al Fondului Monetar Internaţional. Statul avea atunci rezerve de aur de 71 de tone, care au crescut constant până în 1985, când au ajuns la 119 tone. Rezerva s-a înjumătăţit însă în 1987, la 48 de tone, şi a continuat să scadă în 1988, la 45 de tone, după decizia lui Nicoale Ceauşescu de a vinde aur pentru a rambursa datoria de stat.
După 1989, rezerva de aur a României a crescut constant până în 1999, fiind menţinută de BNR la 103-105 tone din 2000 până în present. Incepand cu anul 2000-2001 BNR a incetat sa cumpere aur extras in Romania.
În 1925, în România s-a realizat o prima bază de date privind toate zăcămintele naţionale. Şcoala românească de prospecţiuni geologice a crescut constant. Zăcămintele din ţară au fost cercetate permanent de mai multe organisme de specialişti şi înregistrate pe “profile”, adică secţiuni desenate ale ariilor prospectate geologic. În 1968, toate aceste date au fost înregistrate şi într-un calculator cumparat de la americani şi instalat într-unul din sediile Întreprinderii de Prospecţiuni şi Foraje “Geofizica”, în strada Biserica Amzei din Bucureşti. În 1971, cei de la prospecţiuni au mai cumpărat un calculator, Texas Instruments, pentru stocarea datelor. A fost instalat în alt sediu, în strada Coralilor din Capitală, unde se găseau şi profile geologice realizate în toată ţara . Pe baza acestor informaţii, Ceauşescu făcuse un plan de extracţie până în anul 2050.
După 1990, în imobilul din Coralilor s-au lucrat primele numere ale ziarului Adevărul. Ulterior, imobilul a fost cumpărat de omul de afaceri Ovidiu Tender, care desfăşoară activităţi în domeniul prospecţiunilor geologice etc. În fine, în 1992 a izbucnit un scandal în sediul din Coralilor: dispăruseră toate profilele geologice.
Intre 1948 si 1989 au fost extrase in Romania conform datelor oficiale aproximativ 400-420 de tone de aur din aceste extractii aproximativ 117-120 de tone de aur au fost trimise in URSS prin SovRom-urile care au functionat intre 1947-1956.
Minele aurifere dezvoltate in perioada comunista au fost: Roșia Montană – cu un potetential de aur si argint constatat in 1977: aur 317 tone si 1.600 de tone de argint; Certej – cu un potetential de aur si argint constatat in 1977: 68 tone de aur și 490 de tone de argint; Rovina – cu un potetential de aur si argint constatat in 1977: 129 tone de aur; Băița și Bihor – cu un potetential de aur si argint constatat in 1977: 38 de tone de aur, 66 tone de argint; perimetre în Maramures și Satu Mare – aur și argint in cantitati variabile care ajung la aproximativ 40 de tone de aur si 61 de tone de argint.
Continuarea periplului cu o analiza a ultimului deceniu (si un pic) in zilele urmatoare.
Constituţionalitatea legii RMGC
Redactat de @Cetatean
Presedintele Basescu a avut 100% dreptate cand a declarat ca, Guvernul trebuie sa semneze un document cu RMGC (Hotatare, memorandul, contract, etc), nu Parlamentul, pentru ca rostul Guvernului este reglementarea individuala, Parlamentul reglementeaza situatii generale. De aceea legea nu poate fi individuala, cum vrea Guvernul, cu “dedicatie”.
Traian Basescu se bazeaza si pe doua decizii ale CCR:
Decizia 600/2005 discuta problema principiala a reglementarii unor domenii prin legi aplicabile strict unor cazuri particulare (desi legea trebuie sa reglementeze general)
“Chiar în absenţa unei prevederi prohibitive exprese, este de principiu că legea are, de regulă, caracter normativ, natura primară a reglementărilor pe care le conţine fiind dificil de conciliat cu aplicarea acestora la un caz sau la cazuri individuale. Aşa cum rezultă din chiar titlul său, legea dedusă controlului are ca obiect de reglementare situaţia juridică a unor bunuri, identificate nu doar prin nominalizarea lor in terminis ori prin enunţarea unor criterii de identificare, cât mai ales prin precizarea apartenenţei lor la patrimoniul unei anumite persoane, fostul suveran al României, Mihai I. Indicarea apartenenţei bunurilor în chiar titlul legii nu are însă exclusiv finalitatea unui criteriu de identificare, de vreme ce acestea ar fi putut fi la fel de bine identificate prin simpla menţiune că fac parte din domeniul Peleş, ci în primul rând pe aceea de evidenţiere a raţiunii intuitu personae a reglementării. Or, în măsura în care domeniul de incidenţă a reglementării este astfel determinat, aceasta are caracter individual, ea fiind concepută nu pentru a fi aplicată unui număr nedeterminat de cazuri concrete, în funcţie de încadrarea lor în ipoteza normei, ci, de plano, într-un singur caz prestabilit fără echivoc.
Potrivit chiar expunerii de motive, însăşi raţiunea de a fi a acestei legi o constituie adoptarea unei reglementări speciale, derogatorii de la dreptul comun constituit de Legea nr. 10/2001
Explicatia lui @Citi: Subscriind acestei teze, Curtea ţine să precizeze că o atare derogare de la dreptul comun se poate realiza numai printr-o reglementare cu caracter normativ, aşa cum a fost cazul legilor speciale cu finalitate reparatorie care aveau în vedere colectivităţi de persoane [deci nu cazuri individuale de oameni – ca le legea de fata – sau de firme, ca la RMGC] Si aici vine argumentul CCR cum ca o lege nu poate reglementa expres ceva pentru un om sau o entitate juridica: În ipoteza în care, însă, reglementarea specială, diferită de cea constitutivă de drept comun, are caracter individual, fiind adoptată intuitu personae, ea încetează de a mai avea legitimitate, dobândind caracter discriminatoriu şi, prin aceasta, neconstituţional.
Aşa fiind, Curtea constată că Legea pentru reglementarea situaţiei juridice a unor bunuri care au aparţinut fostului suveran al României, Mihai I, contravine principiului constituţional al egalităţii între cetăţeni [la RMGC, contravine egalitatii in fata legii, ca numai firma RMGC va beneficia de acele facilitati fiscale si in special de posibilitatea de a face exproprieri in numele statului roman] , astfel cum îşi găseşte expresie în art. 4 alin. (2) şi art. 16 alin. (1) din Legea fundamentală, având caracter discriminatoriu şi, ca atare, este, sub acest aspect, în totalitate neconstituţională.
Soluţia legislativă adoptată pe calea prezentei legi nu utilizează ca premisă o anumită realitate socială, aşadar un “dat” obiectiv, ci o prealabilă înţelegere, altfel spus, un acord de voinţă între fostul suveran şi Guvern, realizat practic pe cale de ofertă şi acceptare. [asa e si la RMGC, Guvernul si RMGC au “negociat” si apoi se face o lege]
Decizia 970/2007 se incadreaza in aceeasi jurisprudenta: CCR isi mentine consideratiile.
Cu Adresa nr. CA/781 din 27 iunie 2007, Preşedintele României a transmis Curţii Constituţionale sesizarea de neconstituţionalitate asupra Legii privind atribuirea unei locuinţe generalului în retragere Marin Lungu.
În motivarea sesizării de neconstituţionalitate se arată că legea contravine prevederilor constituţionale ale art. 4 alin. (2) şi ale art. 16 alin. (1), întrucât legiferează o situaţie cu caracter personal, precum şi celor ale art. 1 alin. (4), art. 124 alin. (3) şi ale art. 126 alin. (1), deoarece încalcă principiile separaţiei puterilor în stat şi independenţei justiţiei.
Asupra unor aspecte constând în reglementarea prin lege a unei situaţii cu caracter personal, precum şi invocarea încălcării prevederilor constituţionale ale art. 4 alin. (2) şi ale art. 16 alin. (1), Curtea Constituţională s-a mai pronunţat prin Decizia nr. 600 din 9 noiembrie 2005. Cu acel prilej, în esenţă, s-a statuat că, şi “în absenţa unei prevederi prohibitive exprese, este de principiu că legea are, de regulă, caracter normativ, natura primară a reglementărilor pe care le conţine fiind dificil de conciliat cu aplicarea acestora la un caz sau la cazuri individuale”, că “este dreptul legiuitorului de a reglementa anumite domenii particulare într-un mod diferit de cel utilizat în cadrul reglementării cu caracter general sau, altfel spus, de a deroga de la dreptul comun, procedeu la care, de altfel, s-a mai apelat în această materie”, precum şi că, în ipoteza în care “reglementarea specială, diferită de cea constitutivă de drept comun, are caracter individual, fiind adoptată intuitu personae, ea încetează de a mai avea legitimitate, dobândind caracter discriminatoriu şi, prin aceasta, neconstituţional”. Aşa fiind, urmează să se constate că şi prezenta lege, care instituie un regim juridic intuitu personae, contravine, pentru considerentele reţinute în decizia menţionată, dispoziţiilor constituţionale ale art. 4 alin. (2) şi ale art. 16 alin. (1) şi, în consecinţă, este neconstituţională.
Explicatia lui @Citi: TB a avut dreptate cand a zis ca Guvernul trebuie sa semneze ceva cu RMGC (Hotatare, memorandul, contract, etc), nu Parlamentul, pentru ca Guvernul reglementeazqa individual, Parlamentul reglementeaza situatii generale. De aceea legea nu poate fi individuala, cum vrea Guvernul
***
Epilog: Fragmente din editorialul lui Ion Cristoiu de astazi
“Premierul Victor Ponta a descins din cerurile elicopterului guvernamental direct în mina turistică de la Roşia Montană pentru a ieşi la suprafaţă, dînd peste margini de triumf, cu minerii care-l aşteptau pe Crin Antonescu să-i scoată de acolo.
În viaţa mea de gazetar am văzut multe montaje literar-artistice de tip progandistic, mai ales că am apucat ultimii ani de domnie ai lui Nicolae Ceauşescu, cînd montajul literar-artitic propagandistic ţinea loc de toate: de politică economică, de pulpe de pui congelat, de presă liberă şi de prezervative fie şi la mîna a doua. […]
În spectacolul de prost gust – Victor Ponta în mină / Să ne dea lumină! – pe oamenii de bun-simţ din Români i-a oripilat strădania tuturor celor care angajaţi în comedia de la Roşia Montană să pară sinceri. Strădania lui lui Victor Ponta să pară sincer îngrijorat de soarta unor oameni despre care ştia că nu li se întîmplă nimic grav. Strădania minerilor să pară sinceri convinşi de descinderea premierului cînd ei tocmai de aia intraseră în mina muzeu: Ca să-i scoată de acolo, în direct la Tv, premierul Victor Ponta.
S-a spus că Victor Ponta a dat o lovitură de imagine. S-ar putea să fie aşa, deşi spectacolul a fost regizat de mîntuială.
Dar aşa, cu consilieri români şi cu un buget sărac spectacolului – Victor Ponta- omul păianjen, care salvează tot ce întîlneşte în cale – i s-a văzut cu ochiul liber sforile, ca nişte odgoane murdare de jeg.
Adevărata, marea lovitură, a dat-o însă Roşia Montană Gold Corporation.
Adevărata, marea lovitură publicitară.
Transmisia în direct la televiziunile de ştiri a premierului României vizitînd mina muzeu de care face atîta caz Compania s-a constituit într-un moment publicitar de excepţie.
Cîţi bani ar fi trebuit să pună la bătaie RMGC pentru a face o vedetă a vieţii noastre publice să vină la Roşia Montană, să fie filmată şi transmisă în direct de televiziunile de ştiri în timp ce vizita mina muzeu invocată de Compnaie în toate pliantele despre grija sa neţărmurită pentru prezervarea site-urilor arheologice?
Mulţi, desigur.
Victor Ponta a făcut-o pe gratis.
Dar, oare, chiar pe gratis?!” SURSA
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
buna ziua ! as mai adauga – apropo de Ovidiu Tender ( fostul client al avocatului victor ponta! ) ca este actionarul majoritat al firmeai prospectiuni SA – firma care a primit recent de la guvern “sarcina” sa alcatuiasca o harta a resurselor naturale din subsolul Romaniei .
si uite cum o mana spala pe alta si ambele spala obtazul 🙁
ti-am trimis si pe e-mail o completare la comentariu 😀
In Romania se spune “… si impreuna fura prosopul”
oare la ce or mai folosi facultatile de profil sau diversele colective de cercetare ? Dar Academia Ro ? Totusi, chiar nu pot sa cred in extinctia tuturor meseriasilor veritabili. (Doar ca astia, putinii, au un mare defect – fac stiinta/cercetare, nu si “bani oricum”)
buna ziua, off topic dar de rau augur
http://www.agerpres.ro/english/index.php/htcfeed/item/223553-Deputatii-au-aprobat-modificarea-competentei-DNA.html
Buna ziua 🙂
Parerea mea este ca nu-i mare lucru, un milion de euro este destul de mult, dna poate sa traga putin in jos prin metode inteligente si o eventuala contestatie pe modificarea asta ar trebui sa dovedeasca ca prejudiciul este mai mare de 1 mio. 😀 .
Poate ca se potriveste cuiva deja aflat in cercetari, nu imi dau seama, ca nu sunt specialist in drept dar imi place sa urmaresc.
Buna,
da, nu mi se pare de bine 🙁
Bună seara! E ca un îndemn pentru corupți „Go big or go to DNA!” 🙁
pentru maidanezii din pdl , care spun ca sunt in opozitie dar nu vor sa semneze o motiune de cenzura :http://www.ziare.com/stiri/proteste/peste-3-000-de-sindicalisti-din-transporturi-au-protestat-in-capitala-jos-jos-jos-guvernul-mincinos-1257609 . aduc aminte maidanezilor din pdl ( bine ca nu au luat mai mult la alegerile din decembrie 2012 ! ) ca atunci cand uslinosii au scos 300 dogari in strada , plagiatorul victoras iesea zbierand pe la tv ca Emil Boc tre’ sa si dea demisia ca asa cere “poporul” . de 2 saptamani mii de oameni , zecii de mii uneori, cer demisia lui premierului ponta insa asa zisa “opozitie” – pdl nu da niciun semn alegatorilor care i a trimis in parlament. hai Udreo – care esti politicianul cu ‘cel mai mare potential de crestere” , lasa vaicareala de la ‘interviurile” cu dan andronic si pune mangafalele din pdl sa semneze o motiune de cenzura si sa ceara demisia lui ponta !
astia se pregatesc sa rontaie si ei niste oscioare, u-i mai votez in viata mea chiar daca il aduc ca secretar general pe Sf, Pavel!
ww.enational.ro/dezvaluiri/serviciile-l-au-avertizat-pe-victor-ponta-ca-se-afla-in-„ghearele”-marilor-evazionisti-din-rai-ul-lui-radu-stroe-„banii-negri-sunt-la-liberali”-333508.html/
http://www.ziare.com/stiri/dna/deputatii-au-aprobat-modificarea-competentei-dna-1257583
USL-ul isi continua marsul spre protejarea legala a coruptiei.
Naspa. Fiecare atributie luata DNA-ului le ingreuneaza abilitatea de a instrumenta dosare contra mafiocratiei.
Salutare tuturor.
salutare tuturor 🙂
va citesc in fiecare zi, insa nu pot comenta, ca sunt super ocupat, din pacate.
Asa cum am scris si in fragmentele inserate de @Theophyle in postare, Basescu are dreptate. Jurisprudenta CCR e clara: nu se poate face o lege doar pentru o persoana sau o entitate individualizata sau pentru o situatie care vizeaza o singura entitate juridica (persoana sau firma). Legea reglememteaza universal, nu particular. or, legea dorita de Ponta pentru RMGC este o astfel de lege care vrea sa creeze o reglementare de care beneficiaza strict o anumita firma. Parlamentul reglementeaza general, organele administratiei publice (centrale sau locale) reglememnteaza particular.
Cu alte cuvinte, Ponta aplica metoda Nastase insa la scara mai mare, si mai proasta: legi cu dedicatie. Parlamentul voteaza, si alstfel Justitia nu isi mai poate baga nasul in manarelile la scara nationala, stiut fiind ca, in confirmitate cu art. 126, alin 6 din Constitutie
” Controlul judecătoresc al actelor administrative ale autorităţilor publice, pe calea contenciosului administrativ, este garantat, cu excepţia celor care privesc raporturile cu Parlamentul, precum şi a actelor de comandament cu caracter militar. Instanţele de contencios administrativ sunt competente să soluţioneze cererile persoanelor vătămate prin ordonanţe sau, după caz, prin dispoziţii din ordonanţe declarate neconstituţionale”.
deci Ponta stie ca daca ar da o HG sau un OUG pentru Rosia Montana, il poate inhata Justitia. Asa incat fuge sub protectia unui act aprobat de Parlament, pe care Justitia nu il poate evalua, desi acesta poate fi de o vadita hotie si manarie.
Art. 126, alin 6 e miza: Ponta vrea sa se puna la adapost sub acest articol si sub votul Parlamentului.
Intre timp, sa ne bucuram 🙂
Guvernul va reţine contribuţii de asigurări de sănătate pentru toate veniturile obţinute din chirii, indiferent dacă proprietarii acestor imobile au sau nu şi salarii la care se aplică deja CAS.
Potrivit unei ordonanţe de urgenţă elaborate de Ministerul Finanţelor după negocierile cu FMI şi aprobate de Guvern, contribuţiile pentru sănătate se vor plăti în limita a cinci salarii brute, respectiv cel mult 611 lei pe lună în acest an, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.
Eu nu mai inteleg nimic din economia romaneasca. Mai intii ies unii care zic ce cresteri nemaipomenite sint la industrie cu exporturile, dupa aia vin altii care anunta ca incasarea bugetara e cu multe miliarde sub asteptari. Chiar azi de dimineata se dadeau proorociri de crestere economica de 2.1% pe 2013 si dea dreptul vreo 5% in 2015.
Si ultima stire de pe hornews “Guvernul s-a angajat sa ia masuri pentru a se incadra in deficitul convenit cu FMI pentru acest an, de 14,7 milliarde lei, daca veniturile nu-si revin, dupa ce performanta slaba pe primele opt luni a determinat autoritatile sa ceara suplimentarea cu 1 miliard de lei a tintei de deficit la septembrie”.
Ce naiba de economie e asta care are tot felul de performante si crestere, iar incasarile sint calificate pe post de “performanta slaba”?
buna seara
raspuns” economie dupa ureche ‘ sau ” propaganda”
cresterea economica de anul asta e datorata a doua lucruri:
a.exportul
b. agricultura
exportul nu aduce bani la buget,tva-ul colectat=pricipalul ‘contributor’ al bugetului e inexistent/se ramburseaza exportatorului
‘cresterea’ exportului e de fapt intrarea ford craiova in productie si ‘duduitul’ daciei,adica un numar redus de salariati care au venituri mai mari
mai e ceva la servicii,dar nu cu impact mare
agricultura: nu e fiscalizata..deci
daca nu ai investitii care sa genereze consum intern nu poti avea crestere reala
si inca un lucru: cresterea ” reala” trebuie ponderata cu diferenta de la agricultura intre 2012 si 2013/in 2012 a fost scadere si anul asta,ca Dumnezeu a dat ploi la timp e productie buna aagricola; estimare proprie =e in jur de 1 pct,artificial in cresterea economica din aceasta diferenta
ar ramane ” real” 1 pct – 1.5 pct,care inseamna de fapt ZERO
studiu aplicat: rosia montana: 60 to aur/an inseamna cam 2 miliarde euro;astea ar duce la ” cresterea pib” cu 1,5 -2 pct/credeti ca se vor reflecta in incasari? cianura se va importa,vor lucra 600 oameni din care 300 straini/astia din urma sigur vor fi pe contracte de consultanta ca nu vor fi prosti sa plateasca impozitele aberante pe munca din romania/numai energia electrica va fi cumparata intern
ACUM – MRU pe realitatea!
http://webtv.realitatea.net/live
Seara buna
Domnule @intimplator
Buna si observatia cu aurul . Sint curios eu sa vad cum aurul de la RM va marii PIB mioritic . 🙂 Il cumpara BNR ? Cu ce ca asa cum scrieti dvs . nu are BNR si nici Tonta 2 miliarde euro anual sa il cumpere . Iar idea domnului Basescu , sa cumpere BNR in lei noi tipariti, e atit de ris cit si de plins .
E de remarcat succesul pe banda rulanta a privatizarilor si foamea disperata de incasari bugetare suplimentare (asa e cind fara calcule corecte , maresti salarii , bagi bugetari la pensie , recalculezi pensille “napastuitilor” pensionari speciali ) . oricum si prima rata din vinzarea frecventelor radio pentru telefonie a fost deja “papata” . Nici poveste sa poata realiza Romania un fond de investitii suveran (cit de mic ) cum visa domnul TB . Astia ciugulesc tot si se indatoreaza . Exact ca predecesorii lor . Adica drogati . 🙂
Buna seara,
Cazancioc sapa la DNA:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-15605380-delegari-functii-cheie-dna-procurorul-general-tiberiu-nitu-aprobat-delegarea-functie-trei-luni-pentru-lucian-papici-elenei-matiesescu-fruntea-unor-sectii-importante-vezi-text-mizele-unei-batalii-subte.htm
Buna seara,
avem mare noroc cu MCV! Altfel isi fac astia de cap. Sa speram ca nu mai indrazneste Cazanciuc sa-si faca misiunea in continuare. Dar e clar ca Dragnea e o piesa grea care nu trebuie sa ajunga la proces (dupa mintea lor).
buna ziua,
postare noua – Revista Presei – 19 septembrie / PSD îşi pregăteşte majoritate fără PNL.
Pe vremea lui Ceausescu se observa ca Romania era un stat, functiona ca o tara…
Intamplarea din 1992 poate fi folosita de unii ca argument in favoare pedepsei cu moartea.
Sper ca nu rezulta ca sunt vreun asazis nostalgic al lui Ceausescu sau al reintroducerii pedepsei cu moartea – doar al confiscarii averilor, cum recent am auzit ca se mai poarta pe la altii…
As mai aminti de “Mareloe Conducator” – sper ca e clar la cine si in ce fel ma refer acum…-, care recent declara ca nici un gram de aur nu trebuie sa iasa din tara…