Raportul MCV din ianuarie 2014: USL si uzurparea continua a Justitiei
23/01/2014 | Autor theophyle Categorii: Editoriale, Opiniile Politeia |
Redactat de @Cetatean
Cand vine vorba de rastalmacit realitatea, membrii grupului infractional organizat numit USL sunt neintrecuti. Sunt in stare sa spune ca, desi oamenii o duc tot mai greu, de fapt ei se scalda in bogatie ; ca desi premierul e un mincinos notoriu, de fapt e usa de biserica ; ca desi infractorii isi fac de cap in Parlament, aceasta institutie este de fapt modelul de corectitudine si onoare.
Prin urmare, laboratoarele de dezinformare ale PSD au clocit ieri la foc automat cateva mesaje de deturnare a raportului MCV incercand sa arate opiniei publice ca dracul e de fapt inger si infractorii din USL sunt de fapt sfinti.
Trei exemple de la USL(ca mai multe nu are rost) :
- Catalin Ivan, purtatorul de cuvant al PSD (pe care il poti banui ca are grave probleme la mansarda, daca ii citesti declaratiile) : « Se apreciaza si abordarea Guvernului pe subiectul modificarii Constitutiei, precum si colaborarea dintre Ministerul Justitiei si institutiile sistemului judiciar. In ansamblu, atitudinea Comisiei Europene din acest raport fata de de Guvern este pozitiva. Trebuie sa spunem adevarul si sa nu lasam exagerarile din unele zone media sau ale politicului sa primeze ».
- Corina Cretu, blonda lui Iliescu, care plangea ca o demoazelă (sanchi) cand ii scria lui Collin Powell si ii trimitea (precum o randunica KGB) poze in costum de baie: “raportul MCV arata ca statul de drept din Romania este consolidat, toate recomandarile fiind de natura tehnica”.
- Victor „Nu-e-treaba-mea” Ponta insusi ne-a cadorisit cu o mostra de interpretare politica, asa cum ii sta bine unui fost procuror de casa al PSD: « Am vazut raportul MCV si, indiferent de interpretarile politice, am auzit ce a spus purtatorul de cuvant al Comisiei Europene – Romania a facut progrese importante si substantiale. (…) Toate lucrurile care sunt trecute in raportul MCV trebuie prezentate si explicate intr-un mod echilibrat si profesionist, indiferent de modul in care, in traditia deja cunoscuta, vor fi speculate politic ».
Spre comparatie, interpretarea lui MRU si a Monicai Macovei :
« Comisia Europeana isi exprima preocuparea pentru independenta sistemului judiciar din Romania. Modificarile din Codul Penal au fost analizate in raport. Presiunea politica asupra justitiei este scandaloasa, iar parlamentarii USL, baronii si intreaga tagma a acolitilor lor se fac vinovati pentru aceste rapoarte. Este inadmisibil ca dupa atatia ani de munca, Romania primeste, la inceput de an 2014, un al treilea raport negativ de cand USL a preluat puterea. Ponta nu constientizeaza cat rau face tarii noastre » (MRU) ; « raportul MCV este devastator pentru USL. Nu romanii trebuie sa plateasca, ci USL si Ponta au tradat si tradeaza Romania si romanii pentru interesele baronilor. Toate minciunile si interventiile brutale in justitie ale lui Ponta, Antonescu si Voiculescu se reflecta foarte prost in Raportul MCV si arata lipsa vointei politice a USL pentru masuri anticoruptie ».
***
Carevasazica, „Romania” a facut progrese si infractorii din USL stau ca niste copii cuminti in seara de Ajun, asteptandu-l pe Mos Craciun-MCV sa ii premieze.
Cred ca sesizati linia de defensiva a USL: Romania a facut progrese, iar eventualele critici din raport tin doar de interpretare sau, in cel mai rau caz, sunt aspecte „tehnice” (C. Cretu) si trebuie „prezentate si explicate” (ca doar poporul e tampit si are nevoie de explicatii de la PSD) intr-un mod „echilibrat si profesionist” (V. Ponta). Adica asa cum o fac infractorii din USL.
Sa demontam asadar aceasta linie de aparare si sa vedem ce scrie cu adevarat in raportul MCV pe care il puteti citi in romana sau in engleza (raportul tehnic, cu mai multe date ci cifre).
I. A facut „Romania” progrese? Ce spune raportul MCV:
« În prezentul raport sunt evaluate progresele pe care România le-a înregistrat în cele două domenii principale ale MCV – reforma sistemului judiciar şi lupta împotriva corupţiei – de la publicarea rapoartelor amintite. Pe baza rapoartelor MCV publicate până în prezent se poate observa că progresele nu au fost uşor de obţinut, iar cele obţinute într-un domeniu pot fi îngrădite sau negate de regrese în alt domeniu ». Cred ca e clar : daca au fost obtinute progrese, ele au fost anevoioase, si acestea sunt acompaniate de regrese sau lovituri in alt domeniu.
Si ca sa fie clar pentru toti infractorii USL din Parlamentul 70% :
« În decembrie 2013, acţiunile Parlamentului au demonstrat că principiile şi obiectivele centrale ale reformei continuă să fie puse la încercare – pentru reiterarea acestor principii a fost necesară intervenţia Curţii Constituţionale. Din această cauză este deosebit de dificil să se evalueze caracterul durabil al reformei şi să se aprecieze dinamismul care există la nivel intern pentru asigurarea unei tendinţe general pozitive ».
In traducere: nu putem fi optimisti cu privire la schimbarea parului acestor lupi, care stau mereu la panda, gata sa dea lovituri de stat prin Parlament. E clar, deputatule Victor Viorel Ponta, membru al Camerei Deputatilor si Presedinte al PSD? E clar, Crin Antonescu, Presedinte al Senatului si co-presedinte al USL?
Daca exista progrese, atunci acestea nu sunt inregistrate gratie eforturilor USL, ci gratie unor intitutii si persoane care sunt din afara USL:
« Trebuie remarcat faptul că împrejurările dificile din 2012 nu au atenuat hotărârea unui număr mare de instituţii şi de persoane din România de a continua consolidarea progreselor ». Vom vedea care sunt acestea.
II. Presiunile asupra Justitiei.
Aici premiul I cu coronita ii revine lui Victoras Ponta, nenominalizat ca atare, insa usor de recunoscut sub vorbele diplomatice :
« Se pare că, din iulie 2012, atacurile de acest gen au scăzut în număr şi în forţă, însă ele continuă să existe. Există, de exemplu, cazuri de critică directă adresată unor instituţii judiciare şi unor magistraţi cu puţin timp înainte de pronunţarea unor hotărâri judecătoreşti care vizau persoane politice importante ».
Sa coroboram cu urmatoarele declaratii ale unui fost procuror de casa al PSD :
« daca aceiasi judecatori de la Curtea Suprema in unanimitate te achita, dupa care aceiasi te condamna e o chestiune ciudata”; « Din 2005, prin principalii săi colaboratori (ai lui Băsescu), doamna Macovei şi domnul Morar, nu doar împotriva lui Adrian Năstase şi în general împotriva adversarilor politici, a instituit acest sistem inclusiv prin dosare penale »; « cred că, din punct de vedere politic, cazul Adrian Năstase este perfect comparabil cu cazul Iulia Timoşenko ».
In cazurile declaratiilor lui Ponta, rebuie sa semnalez reactia imediata, taioasa si excelenta a presedintei ICCJ, Livia Stanciu, care a fost prima ce a solicitat Inspectiei Judiciare sa reactioneze :
« Nu-i este permis premierului Romaniei sa faca aprecieri privind actul de justitie. Sa lase judecatorii sa-si faca treaba. Declaratiile sale duc la decredibilizarea justitiei. Declaratiile premierului afecteaza independenta justitiei, inducand in randul populatiei un sentiment de neincredere. Toti magistratii sunt nemultumiti de aceasta atitudine ». Raportul Inspectiei, care arata ca Ponta a afectat independenta Justitie, il puteti citi aici (vi-l recomand, se citeste usor, si paginile 24-28 sunt dedicate lui Ponta) :
A, sa nu uit. „Progresele” facute de Guvernul Ponta ii revin Ministerului Justitiei doar la capitolul „dialog”. Insa blamul ii revine lui Ponta insusi:
„Ministrul Justiţiei a condus, de asemenea, o iniţiativă utilă de stabilire a unui dialog între media şi magistraţi. Relaţiile dintre aceştia ar putea fi îmbunătăţite printr-o mai bună înţelegere reciprocă, precum şi printr-o abordare profesionistă a instituţiilor judiciare faţă de mijloacele de comunicare în masă. Cu toate acestea, va fi dificil să se înregistreze progrese dacă magistraţii şi hotărârile judecătoreşti vor continua să fie ţinta unor critici lansate de persoane publice”. Persoanele publice nu sunt, evident, simplii cetateni, ci unii ca Ponta sau ca Dragnea.
Si ca sa fie clar ca nici Ponta ca sef al Guvernului nu se poate deroba de raspunderea privind sabotarea Justitiei:
« Se întâmplă deseori ca numărul mare de ordonanţe de urgenţă sau de proceduri parlamentare adoptate fără un grad minim de transparenţă să nu permită derularea unui proces adecvat de evaluare, consultare şi pregătire, chiar şi în cazurile în care urgenţa nu este clară. Drept urmare, judecătorii, procurorii, avocaţii, agenţii economici, administraţiile şi cetăţenii care trebuie să aplice legea sunt confuzi, se comit greşeli şi există un risc ridicat de ambiguităţi care ar putea fi folosite pentru o interpretare divergentă a legii ».
III. Respectarea hotararilor judecatoresti.
Parlamentul 70% USL obtine aici premiul pentru cel mai tupeist infractor:
„Din iulie 2012, magistraţii au fost nevoiţi de mai multe ori să se adreseze Curţii Constituţionale ca urmare a lipsei de voinţă a Parlamentului de a proceda la încetarea anumitor mandate pe baza unor hotărâri judecătoreşti definitive în care se stabilea incompatibilitatea unui parlamentar. Cea mai recentă hotărâre a Curţii Constituţionale în această privinţă datează din noiembrie 2013, dar Senatul nu a luat încă nicio măsură”.
Se aude, George Crin Laurentiu Antonescu, candidat al USL, parinte al Constitutiei Infractorilor, mare aparator al Justitiei de tiranul de la Cotroceni? Sau perna Dormeo de la Senat e prea moale pentru augustul tau somn de frumusete politica tomnatica? Si ca sa nu existe dubii asupra locului cu cel mai multi infactori in libertate pe metru patrat:
„Din păcate, practica din cursul toamnei anului 2013 nu a reflectat întotdeauna faptul că parlamentarii recurgeau la norme noi pentru a asigura o nouă rigoare în cadrul procedurilor. De exemplu, în ciuda îngrijorărilor exprimate în raportul din ianuarie [2013], Parlamentul nu a executat o hotărâre a Înaltei Curţi prin care se confirma o decizie a ANI”.
IV. Numirile in functie ale procurorilor-sefi.
Aici Cazanciuc, care primise anterior o bila alba, primeste 7 bile negre pentru numirile facute la Parchetul General, iar Nitu ia un sut pentru demiterea lui Papici si Alexandru :
« Încă o dată s-a pus capăt brusc numirilor temporare în posturi ad-interim, iar numirile au fost efectuate de către Ministrul Justiţiei fără respectarea deplină a procedurii de consultare a conducerii DNA. În urma criticilor exprimate de public şi de CSM a avut loc un al doilea proces de numire, caracterizat într-o mai mare măsură de consens, în cazul căruia normele au fost respectate şi care s-a soldat cu un set diferit de numiri permanente. Momentul ales a provocat, de asemenea, îngrijorări în rândul publicului în sensul că se făcea o legătură cu deciziile DNA privitoare la persoane politice, precum şi critici politice la adresa procurorilor » (evident, Ponta si Dragnea sunt iarasi vizati, mai ales ca demiterea intempestiva a lui Papici era cu dedicatie pentru masluitorul referendumurilor).
Din pacate, la acest capitol, si Presedintele Romaniei e atins si el aluziv pentru lipsa de transparenta in ceea ce a parut Comisiei (pe buna dreptate) un proces netransparent de numire si un parfum de negociere politica :
« Situaţia este mai dificilă în cazul parchetului, unde procesul de numire demarat în septembrie 2012 a avut o culoare politică accentuată care nu a putut fi atenuată de modificările aduse ulterior procedurii. Este posibil ca acest lucru să îi fi descurajat pe unii potenţiali candidaţi să îşi manifeste interesul pentru această poziţie. Pe lista finală a candidaţilor propuşi figurau câteva persoane cu rezultate bune în domeniul anticorupţiei. Cu toate acestea, la rezultatul global nu s-a ajuns în urma unui proces transparent, conceput să permită verificarea calităţilor candidaţilor şi derularea unei competiţii reale. Comisia a regretat decizia de a nu se urma o procedură solidă…”. Fara suparare, insa aceste observatii ale Comisiei puteau lipsi. Spre reamintire (si nu mai comentez procedura numirii lui Nitu de catre Presedinte), ca nu mai are rost
V. Parlamentul ca organ suprem al infractiunii
Comisia consacra lungi pasaje tentativelor Parlamentului de a se pune la adapost de verificarile inspectorilor de integritate si de anchetele procurorilor. Redau doar trei pasaje:
- „Mai concret, ANI şi conducerea acesteia s-au confruntat cu o serie de atacuri care au părut să coincidă, deseori, cu cazurile ANI împotriva unor înalţi reprezentanţi politici” (aici liberalii sunt cei mai vizati);
- „ Printre acestea se numără, de exemplu, tentativele de modificare a normelor privind incompatibilitatea în cazul reprezentanţilor aleşi la nivel local în vara anului 2013 sau recentele tentative de modificare a Codului penal, care au vizat scoaterea unor categorii întregi de persoane fizice de sub incidenţa normelor în materie de integritate, inclusiv a normelor în materie de conflict de interese”.
- „Acest lucru ar putea avea legătură şi cu modificările aduse Codului penal şi adoptate de Parlament în decembrie 2013 fără organizarea unei dezbateri sau a unei consultări publice prealabile. Organismele judiciare din România, inclusiv Înalta Curte şi Consiliul Superior al Magistraturii, şi-au exprimat îngrijorări grave cu privire la modificări, întrucât acestea ar avea ca efect scoaterea parlamentarilor din sfera de aplicare a legislaţiei aplicabile infracţiunilor de corupţie, precum luarea de mită, traficul de influenţă şi abuzul în serviciu. Din datele DNA reiese că un număr de 28 de parlamentari au fost condamnaţi sau sunt judecaţi pentru fapte de corupţie”.
Concluzia raportului MCV este clara, sa inteleaga toti infractorii din USL: reformele in Justitie si consolidarea statului de drept NU sunt ireversibile; doar in anumite parti ale societatii aceste obiective au prins radacini; Parlamentul continua sa incerce distrugerea cadrului de drept si numai CCR il opreste;
„Modificarea precipitată şi netransparentă a Codului penal în decembrie 2013 a declanşat o îngrijorare la scară largă, fiind percepută ca o atingere fundamentală adusă regimului juridic de combatere a corupţiei şi de promovare a integrităţii, în ciuda faptului că, prin constatarea caracterului neconstituţional al acestei modificări, Curtea Constituţională a demonstrat existenţa unui echilibru de puteri […] Această imagine are urmări asupra măsurii în care procesul de reformă din România poate fi considerat durabil. Rezistenţa principalelor instituţii competente în materie de anticorupţie la o presiune susţinută a arătat că reforma a prins rădăcini în părţi importante ale societăţii româneşti. La polul opus, uşurinţa cu care temelia reformei a putut fi atacată în Parlament a reamintit că nu există niciun consens în ceea ce priveşte urmărirea obiectivelor MCV”.
Avand in vedere ca se pregateste o aprobare in cea mai mare viteza in Parlament a unei Constitutii revizuite pentru linistea infractorilor, cred ca ne dam cu toti seama ca va fi care pe care, asa cum spunea Laura Stefan intr-un interviu acordat ieri:
„Penalii vor merge pana la capat, pentru ca sunt oameni care au foarte mult de pierdut, in termeni de libertate personala si de avere, asa ca nu cred ca se mai poate vorbi de o renuntare la lupta. Dar macar stim care sunt taberele, unde se situeaza CE si unde se situeaza penalii romani”.
Daca ei nu vor renunta, nu renuntam nici noi, caci Constitutia si legile nu trebuie sa protejeze infractorii, ci sa ii trimita la puscarie, indiferent ce „demnitati” publice ar avea acestia!
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
buna seara
” Spre reamintire (si nu mai comentez procedura numirii lui Nitu de catre Presedinte), ca nu mai are rost”
ba are rost . obsesiv , pana cand martorii lui basescu ( iubitori ai statului de drept ) vor pricepe ca jumatatile de masura fac mai mult rau decat bine !
:¢
Băsedații au numitor comun. Ponta vorbește la fel, Latrina 3 așișderea.
exact!
salut! 🙂
@ziggy, observatia aia nu are valoare in text. Conteaza substata postarii si ce a sps CE despre atacul la statul de drept dat mereu de USL. Tu ai dreptate pe fond, insa Dumnezeu stie de ce unii oameni aleg sa faca jumatate de bine cand sunt obligati sa incerce a-l face integral. In fond, evoluam mereu in zodia raului celui mai mic. Mereu va fi asa in politica. Pana cand? Pana cand vom decide noi.
La tema: ati mai vazut vreun US:-ist de calibru comentand MCV-ul? LD
on topic:
http://sareinochi.com/2014/01/23/avem-aproape-nebagat-in-seama-un-raport-mcv-ingrijorator-cine-va-salva-cateva-milioane-de-romani-daca-sistemul-mafiot-organizat-sub-forma-de-guvern-si-parlament-va-continua-sa-tina-captiva-romania/
si nitel off topic:
http://sareinochi.com/2014/01/23/un-sistem-in-care-nu-salvatorii-conteaza-ci-falsii-eroi-raed-arafat-este-unul-dintre-acesti-eroi-de-carton/
Buna seara,
raportul mi se pare prea cu manusi fata de situatia reala. Cel putin dupa mine, trebuia sa fie mai taios, fara posibilitate de “reinterpretare” favorabila de catre nemernicii astia care nu se dau in laturi de la nici o mistificare.
In alta ordine de idei, acum este o conferinta de presa la Spitalul de Urgenta Cluj. Mi se pare inutila, se lauda toti ce minuni au facut la accident. E un imbecil de “manager” care la fiecare conferinta de presa se baga in fata desi nu e medic, e economist. Habar n-are de medicina, e tipul politrucului.
Acum , aceasta conferinta mi se pare o facatura pt. Arafat si Nicolaescu , sa arate ce viteaz a fost Smurdul, sa-i spele de pacate, desi nu si-au facut decat datoria, in cel mai bun caz.
unde as mai adauga
Şi nimeni nu-i poate trage la răspundere pentru acesta. Chiar dacă la 15-17 kmest, sud-est de locul unde potrivit coordonatelor publicate de Antena 3, s-a găsit epava avionului BN-2 (marcat printr-o săgeată verde), pe muntele Mare (al treilea vîrf ca înălţime din Carpaţii Occidentali) la 1.828 m altitudine, se află o companie de radiolocaţie, înzestrată cu cel mai modern radar din dotarea armatei române –FPS-117 (pe hartă : pata mai deschisă la culoare deasupra căreia scrie Cluj/Alba )
https://maps.google.com/maps?q=46.554353,+22.9809&hl=ro&ll=46.488465,23.099442&spn=0.306817,0.414047&sll=37.0625,-95.677068&sspn=44.928295,52.998047&t=h&z=11
(sa vina Vocea Rusiei sa ne aduca aminte despre unitatea de radiolocatie din apropiere, MAI MARE RUSINEA)
dau aici link-ul sa nu se blocheze mesajul
http://romanian.ruvr.ru/2014_01_23/Accidentul-aviatic-din-Apuseni-Armata-romana-3039/
Daca e adevarat, astia ar trebui impuscati pentru nesimtire, lipsa de reactie, crima. Ce haos poate fi in tara asta, nici nu ne imaginam. Numai prin grija Celui de Sus mai existam, altfel am fi praf si pulbere demult!
Buna Cedric
Pana Cel de Sus a sa se plictieasca de noi si de prostiile moastre!
Aduc aminte ca radarul de pe Muntele Mare e la inaltime si cam greu sa vada “la vale” sau “in jos”. Virful Muntele Mare are o inaltime de 1.826 metri .
http://commondatastorage.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/original/17407057.jpg
Articolul e manipulare ordinara . La 15 km distanta , nici dracu nu aude un BN 2 cu motoarele turate la maxim . Ca nu e AN 24 .
In rest , la un moment dat avionul se confunda cu ecourile reliefului (cind coboara mult) si nu cred ca radarul NATO , “made in USA” amplasat la Muntele Mare are o asa mare discriminare.
Ce informati si nostalgici sunt sunt “baietii”, suferinta mare pe ei 👿
Din nefericire au dreptate in cea ce priveste haosul si modul de actiune al “salvatorilor”.
Ciao @mar
Dezastrul organizarii e evident . Prea multi cu functii si salarii mari obtinute prin pile , cunostinte relatii si fara raspundere efectiva . E boala grea IN TOT APARATUL DE STAT CENTRAL SI LOCAL. Nimic nu a fost reformat in acest domeniu (al angajarii si promovarii in munca ) de pe vremea RSR si PCR .
Isi bate joc Vocea Rusiei de dotarea strategica a Romaniei, in timp ce fara zeul Calafat si semizeul Ponta nu se misca nimic in medicina si in politica si mor cu zile oameni.
Mare, mare atentie la Vocea Rusiei care il ia in colimator pe Seful Marelui Stat Major, Stefan Danila, un patriot si un om ireprosabil, din cate stiu eu personal. Ce treaba are omul asta cu accidentul?! Niciuna! Vocea Rusiei il vaneaza de mult si acuma a gasit prilejul sa il atace.
doar i-a deranjat pe politrucii romani cand le-a atras atentia ca nu se mai pot cheltui banii publici pe toate rahaturile iar pilotii romani sa cada ca mustele .
MRU acum la Tele M Iasi
http://www.livestream.com/telem_iasi
Seara buna
Se remarca ca “avintul revolutionar” a tovaraselului Ponta a suferit o batuta de arest ? 🙂
Cu regionalizarea si modificarile pe codul penal anulate de CCR , cu Basescu si bugetul , cu tragedia asta aeriana , “carlanul” incaseaza tot mai mult ?
Ma intreb cum de nu a dat vina tragediei pe Basescu si basisti .
PNL il tine cu sula in coaste . 🙂
Ramine si asta in curind fara munitie de aruncat pe sticla . Faptele vorbesc singure .
Salutare !
Inca o idiotenie :
“Dronele sub 1 kg si cu camera foto/video necesita permis de zbor de la Autoritatea Aeronautica – noi reguli ale Ministerului Transporturilor.”
I-au deranjat filmarile cu drone la manifestatiile anti-RM ?
Astea pun in pericol aeronavele doar daca au aparatura video pe ele ?
Se simt, cumva, amenintati ca o sa-i vedem la kooru` gol, pe marginea piscinei personale? 🙂
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-16466116-dronele-sub-1-camera-foto-video-necesita-permis-zbor-autoritatea-aeronautica.htm
http://sorinamatei.blogspot.ro/2014/01/mesajele-psd-despre-accident-victor.html
Sorina Matei 🙂
Mesajele PSD despre accident: Victor Ponta a acționat “prompt”. Băsescu va decide dacă STS “dă socoteală”
Moartea a doi români folosită de PSD în scopuri politice pentru premierul Ponta.
1. PSD îl dezincriminează pe premierul Ponta spunând că a acționat “prompt” în cazul accidentului aviatic.
2. PSD susține că “au fost luate măsurile care se impun”.
3. PSD spune că va exista un alt act normativ “care va viza situațiile de urgență” iar din echipă va face parte și Raed Arafat. Important: situațiile de urgență sunt deja reglementate în mai multe acte normative.
4. PSD direcționează gestionarea situației și rezolvările spre președintele Traian Băsescu: “Rămâne de văzut dacă și președintele Traian Băsescu va fi de acord să ia măsurile care se impun sau se va opune, nu va fi de acord ca și conducerea STS să dea socoteală pentru modul în care au fost gestionate evenimentele”. De menționat că raportul Guvenului nu incriminează STS.
MCV.
5. PSD scrie că raportul MCV a constatat “progrese în domeniul Justiției”.
sa avem incredere ca tiberiu nupu va rezolva cazul ! :)) 😛
da 😀 il va acuza pe Zamfir.
cica ieri , cand toata tara era in febra catastrofei aviatice , pontacu a semnat pentru treaba cu datoria rompetrol.
da. am vazut stirea. i-a scutit de cateva sute de milioane de dolari.
http://www.nasul.tv/2014/01/23/exploziv-firma-familiei-ponta-a-facut-afaceri-cu-rompetrol-atat-sub-dinu-patriciu-cat-si-sub-kazahi/ 🙂
Se intimpla si la case mai mari . 🙁
Prabusit elicopter militar italian . Conditii meteo : ziua , fara vint , fara ploaie . A taiat un cablu de inalta tensiune si a cazut .
La bord erau un elev pilot si (ATENTIE) , generalul sef al aviatiei trupelor terestre italiene ,Giangiacomo Calligaris.
1. Mega general fost comandant al trupelor italiene in Afganistan , Kosovo , Irak Haiti , Ciad.
2 Virsta de 57 de ani si efectua orele de zbor prevazute in fisa postului.
Pricepi mai imitatie de ofiter Dogaru , Dobritoiu si restul gastii de impostori ca asta nu era pensionat ca voi , la 45 – 52 de ani ?
Ca a fost comandant in zone reale de lupta si nu a frecat scaunul ca voi cautind salarii , pensi si privilegii ? Cine a onorat uniforma , gradul si armata , voi sau omul asta ?
@stefan-bonasera
cand se vorbeste de armata italiana eu unul nu-mi aduc aminte decat de musolini si “succesul armatei italiene “in etiopia negusului
ca nu s-a pensionat,e de apreciat ,dar ca “mega general” am dubii
nu vreau deloc sa fiu roman”verde”dar nemtii apreciau in al doilea razboi mondial mult mai mult romanii decat italienii/manstein in special,si ala a fost general nu gluma
Seara buna
Nu s-a pensionat deoarece in Italia nu exista pensia anticipata pentru armata . 62 de ani virsta de pensionare. Oricum , alaturi de elevul pilot , au murit la datorie . 🙁
PS . Romanii si ungurii , cei mai injurati militari de catre germani . La Stalingrad . 🙂
trebuiau sa dea vina pe cineva/am avut un bunic acolo si “din cauza lui”nu-mi prea plac nemtii
oricum ,la p.sul dvs:nu e vorba de stalingrad:e vorba de atitudinea generala,si romanii ies mult mai bine decat italienii in perioada aia
jale la kiev !
Buna, adevarat 🙁 de la spatiu aerian pana la standarde/normative din constructii. Au fost abrogate cele scrise in vremea lui Dej si le-au armonizat pe cele din vremea lui Ceausescu 🙁
Scuze, era raspuns pentru Stefan 🙂
Calafat este la Digi24, suparat ca a fost verificat.
buna dimineata,
postare noua – Revista presei – 24 ianuarie / Şi noi când ne unim?