Politica: otrava noastra cea de toata zilele
16/06/2014 | Autor Cetatean Categorii: Editoriale |
Atunci cand fac revista presei, aleg subiectele care mi se pare cele mai relevante pentru informarea zilnica a cititorilor si incerc sa obtin un rezultat care sa fie cat mai echilibrat sub aspectul tipului de informatie. Exista, cel putin pentru mine, o regula nescrisa a bunei informari de dimineata, si aceasta s-ar putea enunta cam asa: care sunt stirile din care un strain ar putea sa isi faca o imagine fidela a realitatii politice si economice din Romania?
De ceva vreme, sunt eu insumi constrans sa postez la Revista Presei aproape numai stiri care emana otrava politica.Putine stiri economice se resimt tot de apasarea politicului. Un cetatean strain aflat in trecere prin Romania si care ar reusi (ipotetic) sa citeasca Revista Presei, ar pleca acasa cu impresia ca in aceasta tara se degaja zilnic in politica o enorma cantitate de energie negativa iar oamenii o inghit cum inghit apa: fara sa faca nazuri, intrucat e necesara pentru a trai.
Guvernul face numai blestematii, partidul si coalitia de conducere din Parlament arata ca o armata de furnici rosii puse pe jaf si distrugere, Opozitia nu exista sau, daca exista cu numele, nu se diferentiaza cu nimic de putere sub aspectul moralitati si principiilor (vezi stirea asta). Presedintele, aflat la final de mandat, isi cantareste (ne)atent sansele pentru viitor, prezidentiabilii dreptei sunt jalnici in “dialogurile” lor fara final despre “coagulare”, iar stanga nu are inca prezidentiabil decat impins cu sula in coaste de catre cei numiti “baroni locali” si pe care cu greu ai putea sa ii descrii unui strain, mirat sa auda ca exista in teritoriu oameni muritori mai tari decat Guvernul central si decat Justitia.
Politicienii romani administreaza zilnic electoratului otrava prin toate mijloacele posibile: declaratiile, actiunile, urarile, voturile lor in Parlament sunt tot atatea pilule de otrava care au menirea sa te deznadajduiasca, sa te faca sa abandonezi, sa iti iei lumea in cap (cate milioane de romani are diaspora?), sa devii si tu necinstit (ca mijloc de supravietuire) daca ai fost cinstit vreodata, sa ii trimiti pe toti undeva. Cand apare unul mai aparte (daca apare!) aceasta trebuie sa se adapteze, intrucat elecoratul, obisnuit cu pastilele de otrava zilnica, reclama si de la el aceelasi tip de actiune si de comportament.
NU AVEM PROCURORI SI LOCURI IN PUSCARIE CATI CANDIDATI LA ZDUP SI LA BALAMUC ARE CLASA POLITICA!
Am vazut certuri intre prieteni, cuvinte care dor aruncate ca pumnalele, amicitii care se destrama din motive politice. Recent, un coleg de serviciu pe care il cunosteam de cativa ani a obtinut o functie la PSD. O simpla salutare pe strada sau un telefon au devenit imposibile (desi colegul nu imi cunoaste optiunea politica). Omul s-a ajuns, vorbeste pretentios, are un nou statut social. Isi administreaza otrava in vena in fiecare zi la sedintele de partid si se considera sanatos si cu viata fericita, aducand in colectiv aerul unuia care vine de pe alt taram, cel cu “initiati”.
Oamenii normali care inca nu si-au luat zborul in diaspora desi isi doresc de mult (am doi cunoscuti) asteapta…nici ei nu stiu ce. Probabil un miracol sa ramana sau un dezastru ca sa plece definitiv.
Suntem o tara cu un dezastru demografic la orizont care nu mai poate fi evitat, ci doar diminuat ca amploare, in timp ce politicienii romani se dueleaza in blestematii. Avem mai multi pensionari decat oameni activi, in timp ce politicienii se intrec in promisiuni electorale si scaderi de CAS fara efect.
Cum de mai rezistam ca natie?! Sau suntem deja in putrefactie si inca nu ne dam seama, otraviti de razboaiele noastre politice zilnice ?
Instructiuni comentarii:
Pentru a comenta sub identitatea de pe blogul anterior TheophylePoliteia autentificati-va mai intai, apasand pe iconul corespunzator din formular. [ Ex. pentru autentificare Wordpress apasati iconul ]
Ziua buna tuturor!
For Those About To Rock, I Salute You!
Eu observ ca lucrurile au luat-o complet razna in mai multe puncte de pe mapamond. Dar se mai umbla cu manusi, inca, in multe dintre cazuri. Si se mai pastreaza si niste minime aparente. In plan secund se aude zanganit de cutite ascutindu-se de zor. Iar noi, nene, ne vedem de treburole noastre. Noi, in Romania, suntem, cu totul si cu toti, ca in filmul Furnicutze, si inca intr-o cascada cu minimum doua praguri; cel putin film in film si din alt film. Furnicutze 1: Opozitia (sa-i zic asa) fata de intregul politicului romanesc; niste rafuieli intestine. Furnicutze 2: Clasa politica din Romania fata de ce se intampla in plan global; alte reglari de conturi interne. Si parca numai Romania si politicienii ei ar mai exista pe lumea asta. Ma rog, nu mai pun la socoteala si galeriile de suporteri/fani/presa/gornisti aferente sus-zisilor politicieni romani, ca se complica treaburile la modul ideal, ba chiar durabil…
http://www.youtube.com/watch?v=OCy5461BtTg
Buna ziua!
Buna articol. Multumesc. Felicitari!
O zi frumoasa.
buna ziua tuturor!
excelent articol Citi 🙂
“Cum de mai rezistam ca natie?! Sau suntem deja in putrefactie si inca nu ne dam seama, otraviti de razboaiele noastre politice zilnice ?” —- macar de-ar fi razboaie politice : asta ar implica politicieni , idei , planuri si strategii. otrava e turnata in societatea romaneasca de razboaiele intre clanurile interlope si de parvenitii vanzatori de neam si tara , care se autointituleaza politicieni , analisti, jurnalisti sau cum mai vor ei.
Ziua, buna,
cred ca rezistam din inertie, cat mai putem 🙁 Gangrena, inainteaza incet si sigur. Nu cred ca mai sunt sanse pentru aceasta tara, pentru noi ca popor 🙁 Mare parte suntem sclavi pe plantatie, am ajuns mai rau ca in evul mediu, muncim pentru o casta care-si imparte privilegiile in marea famiglie transpartinica.
http://www.evz.ro/judecptori-de-la-curte-suprema-inculpati-pentru-spagi-in-petreceri-la-moulin-rouge-posete-si-pantofi-chanel.html
Poate că este adevărat. Dar mai există o luptă care nu este încă pierdută. Este vorba de conflictul civilizațional între Occident / cultura occidentală și Orient / culturi post-bizantine sau din asia de est. Conflictul ăsta nu e nici pe departe tranșat. Iar dacă nu vom rezista fiecare cum poate, acolo unde poate (în România sau aiurea), lumea asta care ne place, bazată pe rațiune, libertăți individuale, proprietate și piață liberă s-ar putea să nu mai existe. Nu cred că rezistăm din inerție, ci din instinct. De altfel rezultatul acestui conflict civilizațional va suprascrie orice se întâmplă pe teren în România, pentru că, în mod inevitabil, cultura câștigătoare va împinge granița.
Buna ziua,
Inca o reduta cucerita de PSD:
http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-17493055-bnr-fost-trasa-stanga-intra-voinea-gherghina-daianu-ies-cristi-popa-nicolae-danila-napoleon-pop.htm
Buna Cedric,
da, incet si sigur ne-am intors la anii 80 🙁 mai lipsesc mici detalii, care vor fi puse/definitivate intr-un timp foarte scurt.
http://www.biziday.ro/2014/06/16/isarescu-ultimul-mohican-intr-o-bnr-pesedizata/
Eu cred ca gresim grav in momentul in care operam cu notiuni de genul stanga si dreapta. De fapt nu exista decat stanga, esalonul fruntas al fsn-ului, denumit psd si repetentii acestora. Repetentii, nemaiavand loc la masa cu bucate s-au denumit dreapta, si de aia nu-i nici o diferenta intre putere si opozitie.
Daca vrem sa scapam vreodata de ei, punctul de plecare il reprezinta legea partidelor. Asa cum e ea croita acum, nu lasa loc decat reteleor mafiote conectate la buget si denumite partide. Cea mai bună dovada a acetsei talharii numite legea partidelor este scorul lui Nicusor Dan la primaria Bucurestiului.
@Sorin, gresesti cu ” Repetentii, nemaiavand loc la masa cu bucate s-au denumit dreapta,” , dar ai dreptate cu necesitatea unei legi a partidelor.
Buna ziua la toata lumea!
Buna maya! Ai emotii ptr meci?
sigur ! 🙂
dupa cum se stie, americanii nu-s inca prea faimosi in “soccer”, inca 🙂
🙂 Asa e. Ca sa-l citez pe sotul meu, American get beget, echipa de soccer a SUA care va castiga Cupa Mondiala este inca in clasele primare 🙂
Eu credeam ca sunt la preschool 🙂
Trebuie sa recunoastem ca, SUA are un “mare” adversar in aceasta seara 😉 🙂
Buna seara. Si eu m-am intrebat uneori cum de mai rezistam ca natiune sub povara mizeriei care ne acopera. Cred ca romanul, atata timp cat personal poate respire, accepta povara faradelegilor din jurul lui fara sa se revolte.
Buna seara.
Un raspuns ar fi ca asteptam in casa sa treaca furtuna.
Partea proasta ar fi ca dupa ce s-a mai linistit pe afara nu avem alta ocupatie decit sa mai inlocuim o tigla, doua, pe unde mai curge….
Dar care casă? Dacă ai o casă solidă poți aștepta să treacă furtuna. Dar noi stăm toți în corturi, cel mult. Toți ăștia care mâncăm o pâine un pic mai albă, ne-am construit o viață civilizată, dar e întreținută de pe o zi pe alta. Chiar crede cineva că o astfel de pojghiță de prosperitate te poate proteja de destructurarea treptată a țării? Cum va îmbătrâni corporatistul vesel într-o țară care nu-și poate plăti nici măcar pensiile? Ce faci când într-o bună zi ajungi pe mâna medicinei de stat? Unde te ascunzi atunci când vine vreun mic Hollande și-ți arde un impozit de 75% pentru că în România chiar și salariul unei profesii cu guler alb poate trece drept câștig nesimțit?
@td
depinde de orizontul de asteptare/depinde de ce ti-ai “fixat”
si-am mai spus-e esential sa fii in stare sa “gandesti liber”!!!!
daca un “corporatist” gandeste numai “euro/usd” e terminat
daca un “corporatist” gandeste numai ” o casa”, e terminat-va ajunge sa o aibe(poate),dar sa nu o poata intretine
in definitiv e acelasi mod de gandire al “patronilor romani”din anii 90=sa faca bani ca sa-si ia “masina”,”asistenta” si altele asemanatoare/unde au ajuns azi, e evident
daca gandesti tot timpul in termen de “cati bani fac”,vei sfarsi prin a nu avea nimic-“easy come,easy go”
intrebarile Dvs trebuie puse si odata ce ti le pui,sigur gasesti raspunsurisi raspunsurile sunt simple=nimic nu e gratis /intotdeauna platesti mai mult pentru ce primesti
platesti “in bani”sau platesti” cu familia”pe care incerci sa o ai sau platesti”cu libertatea de gandire”
ce spune @cetatean-despre acel cunoscut-e emblematic/tipul e “mare”azi/sunt sigur ca in 4-6 ani de acum va fi un alt frustrat,un “looser”
nu poti spune despre @cetatean asta! si-a ales calea= sa fie liber/e liber azi ,va fi si peste 4-6 ani
Da, exemplul lui @cetățean e emblematic pentru o anumită categorie de imaturitate și lipsă de valori. Ăștia de obicei sfârșesc prost. Dar oricum ți-ai alege drumul, trebuie să faci un compromis bun între obiective. Cu toții avem o limită de rezistență și fără să-ți asiguri nivelul material corespunzător se poate fisura și rezistența morală. De-aia mi se par foarte sănătoase valorile victoriene. Caracterul bun se sprijină și mai bine dacă are în spate solvabilitate și respectabilitate. Dacă nu, sunt multe feluri în care un om poate să se strice și să producă pagube înainte ca cei din jur să apuce să-și dea seama.
Un alt lucru care mi se pare că trebuie considerat în legătură cu “nimic nu e gratis” e că efectele necuantificabile ale “cumpărăturilor” care nu se fac cu bani sunt cele mai dăunătoare. Zona unde nu se poate plăti cu bani e foarte alunecoasă din punct de vedere etic și puțini reușesc să stea bine pe picioare dacă se joacă prea mult cu asemenea tranzacții.
“Dar care casă?”…. buna intrebare..
Eu ma gindeam la Romania…
@Tudor….ma lasa nervii cind citesc presa…numai mizerii…si indivizii astia habar nu au ca lumea incepe sa fiarba. Pe ei doare de functii si alte alea.
@DP Încă o dată, alianța de conjunctură între imbecili și proști. Unii își dau seama dar își văd de interesele lor. Vor fi primii la fugă dacă e cazul. Alții sunt proști, abrutizați și lacomi. Nu pot să uit recentele arestări cu șpăgari agramați care se plângeau că le trebuie bani ca să organizeze chermezele șefilor de partid. Pentru asemenea târâturi, starea de borfaș politic e cel mai înalt punct pe care îl pot ajunge în viață. Iar cei din spate îi folosesc în mod cinic. Bătrânii securiști și politruci nu se înconjoară niciodată cu oameni mai competenți sau mai deștepți decât ei. Preferă asemenea lepre pe care le folosesc, și la o adică le pot arunca gloatei (a se citi justiției). Presa e conformă cu publicul. E plin metroul de oameni aparent în regulă care citesc Click-ul sau Ring-ul. Nu prea am văzut în mâinile călătorilor vreo Dilemă sau măcar vreun Cațavencu. Asta vor, asta primesc. Trăiesc de azi pe mâine și se îmbată cu modul ăsta de viață. Devenim treptat o țară sud-americană, un fel de Mexic european.
@clemycali Românul nu crede în lege. N-o spun cu nici o plăcare, dar asta e realitatea. Românul cumsecade are un instinct moral al lui, dar nu crede în lege și de-aia nu-l mișcă fărădelegile. Iar instinctul lui moral se limitează la o lume simplă și de mult apusă: la membrii familiei și la conviețuirea dintre ei, la proprietatea fizică și curățenia din bătătură, la rolul celor mai puternici de a-i proteja pe cei mai slabi. Românul nu gândește în termeni de legi, instituții și checks and balances, nu le înțelege și nu le apără. Îi e bine la el în bătătură cu berea și micul pe masă și familia împrejur. Și atât. Dacă i le lași pe astea, se crede liber. Iar establishmentul știe asta și joacă exact pe cartea asta.
errata: imbecili și ticăloși.
@TD, correct. Dar eu imi amintesc ca aveam parte de familie si de micile bucurii ale vietii si pe vremea comunismului. Sigur, tata se spetea muncind (ca el practica initiativa particulara chiar si atunci datorita profesiei – tata este fotograf) ca sa avem parte de o mancare mai buna pe masa si vacante cat de cat decente. Este tare trist ca romanul nu reuseste, nici la un sfert de veac dupa 1989, sa depaseasca mentalitatea asta paguboasa.
Păi nu asta ținea tot sistemul în funcțiune? Refugiul familiei și lumea imaginară? Eu țin minte cum se juca bridge nopți întregi cu vin de țară pe masă, eventual în concedii făcute prin țară cu protbagajul plin de canistre. La mahala, micul și berea. La noi bridge-ul și cărțile aduse de prin delegații de pe afară de tata. Dar tot refugiere în spațiul privat. Și pentru fiecare din cei care după 89 au ales să se bată în piața liberă (cum au făcut-o ai mei) au fost probabil nouă alții care s-au ascuns și mai adâng în viața privată.
Inca un strop de otrava in Tara lui Papura Voda. Pur si simplu este bataie de joc, incredintare cu dedicatie si bani ptr. pusculita de partid 👿 – “Potrivit unui anunt de atribuire publicat pe site-ul http://www.e-licitatie.ro, Primaria Sectorului 3 a contractat, prin licitatie deschisa, firma TUD Business Consulting SRL, care va oferi servicii privind optimizarea si gestionarea lichiditatilor financiare pentru programele de investitii. Valoarea totala finala a contractului incheiat pentru o perioada de patru ani este de 7.725.500 de lei (aproximativ 1.755.000 de euro), fara TVA.
http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-17494362-primaria-sectorului-3-plati-1-75-milioane-euro-unei-firme-pentru-servicii-optimizare-lichiditatilor-investitii.htm
Pana si Funeriu a ajuns sa-l atace pe MRU 🙁
Nu ma mira faptul ca Funeriu il ataca pe MRU. Incearca sa isi pastreze locul in PMP si sa ramana in gratiile prezidentiale. Asta drept multumire ca MRU a incercat sa il ajute in Campania electorala. Dar de ce il ataca insa? Care e problema lui Funeriu?
Care loc? Am inteles ca nu s-a ales cu nimic in urma alegerilor.
Salutari tuturor…
Se pare ca lucrurile vireaza si mai aiurea 🙁 Il sustine in schimb pe Maior, ar fi garant ca lucrurile pot fi gestionate 🙁 Sincer, a inebunit lupul.
Este posibil ca si Antonescu sa intre in hora, dezvaluirile legate Iohannis le-a stricat “planul”.
il acuza ca a pierdut guvernul, ca nu a putut gestiona fenomenul. Cu alte cuvine ca nu a dat mana cu baronii. se pare ca omul a inceput sa-si scuture stratul de chit si sa i se veada adevaratul chip.
E aceeasi acuza pe care I-a adus-o si Berceanu si toti cei care au sustinut ca ar fi trebuit sa arunce in aer bugetul ca sa-si mituiasca parlamentarii. Omul a facut ce era mai correct ptr tara. Pacat ca Funeriu a intrat in hora asta.
Bună dimineața 🙂 Ce naște din pisică, șoareci mănâncă. Probabil că vorbele astea vor deveni un clișeu de-al meu pe acest blog.
Nu au existat oameni cu acces în funcții și la vizibilitate care să nu fi avut la un moment dat o ancoră, personală sau de familie, în vechiul sistem. Nu se putea altfel. Faptul că înțelegem că și-au depășit utilitatea și că e nevoie de ceva proaspăt, nu înseamnă să-i demolăm cu totul. Și-au făcut treaba. Atât au putut. Ce au făcut rămâne.
Dar uitați de mitul omului venit complet din afara establishmentului. Și din păcate establishmentul nostru e cel care e. Hai să vedem ce înseamnă asta pe câteva exemple. Sunt profesori universitari, oameni cu reale calități, care au fost cazați în case naționalizate. Pentru repartițiile alea, au trebuit să coopereze până la un punct. După 90 casele au fost revendicate iar ei s-au judecat cu moștenitorii de drept. Copiii lor au făcut școală bună, dar au crescut într-un mediu privilegiat pe care nu-l pot întreține singuri. Sunt educați și crescuți dependenți. Alt exemplu… pentru a ocupa funcții serioase de comandă, orice ofițer, oricât de profesional, a trebuit să ajungă secretar de partid. Deci fiecare tânăr crescut într-o familie militară, a fost implicit și sub influența unui fost secretar de partid și a conexiunilor acestuia. Procurori, avocați, cercetători I și șefi de institute… Mai are sens să continuăm?
Și încă un lucru important. Sistemul îi refuză în general pe cei care s-au rupt decisiv (în mod real și pe baze moral-ideologice). E bine să-i susținem pe cei care fac demersuri utile în societate și politică, dar trebuie s-o facem cu ochii deschiși și fără prea multă încredere. De establishment nu scapă nimeni, nicăieri în lume. Doar că ne trebuie unul pe care să-l putem respecta. Aici e de muncă.
Seara buna
http://discutii.mfinante.ro/static/10/Mfp/buletin/executii/Structuradatpub2000-2014MarRo.pdf
Tot politica este dar asta nu se inghesuie nimeni sa o analizeze pe sticla , in ziare sau parlament . In 2004 datoria publica lejer peste 55 miliarde lei noi . In Martie 2014 a ajuns la peste 269 miliarde lei (tot noi) Am depasit si pe italieni care aveau recordul mondial . Au reusit DOAR sa dubleze datoria publica in 10 ani . (1982-1992)
In democratia “originala” e un subiect interzis mai ales ca nu se vede mare branza din cheltuirea acestui munte de imprumuturi care a crescut cu aproape 500 % in 10 ani .
salutare si multumesc comentatorilor 🙂
buna ziua. dusmanul vegheaza. si saboteaza 🙁
Frica e mai periculoasă decât dușmanul însuși. Nu răspândiți zvonuri 🙂 Au mai căzut și alții care au folosit același VPS, cred (oricum ip-urile erau consecutive, și hostingul aparent același). Cred că providerul poate fi înjurat pe mai multe voci. Dar nu cred că se obosea cineva cu vreun DDOS ieri. Nu era nici campanie nici vreo postare critică.
De exemplu “alegatordedreapta.info”?
De exemplu 🙂 S-ar putea ca problema să fie generată de vreo vulnerabilitate de-a lor. Ar fi amuzant. Dar wordpress-ul costă, așa cum află toți adminii la un moment dat. Oricum am văzut că și-au pierdut și niște commenturi. Poate că i-a floodat cineva și au trebuit să facă restore din backup-ul de ieri. Cu atât mai amuzant cu cât le sugeram un fel de flooding pe unele mailuri în legătură cu ideea lor cu votul prin corespondență. Dar oricum, speculațiile nu rezolvă nimic. Putem da cu toții în bobi, dar numai bieții admini știu. Să-i lăsăm să-și vadă de treabă. Și nu, nu orice flooding e mâna dușmanului. Uneori e doar primul botnet care s-a agățat de tine. M-am trezit și eu într-o zi cu 7 milioane de useri făcuți într-o noapte undeva. Nu vreau să-mi amintesc ce-aveam la gură a doua zi.
E mai simplu 🙂
doar a treia zi pe net si un trafic de 1Gb la http:alegatoruldedreapta.info plus o caruta de functiuni interne – inca nefolosite pe bloguri , vezi prima postare este operationala din home page, iar commentul tau Tudor a fost mutat in zona de discutie urmand a fi remutat apoi, ei bine toate astea au mancat procesorul. Jetpackul costa intradevar. E prost, e indispensabil la inceput, dar e de schimbat.
Ori noi suntem in permanenta in trial and error , iar la content in chech and balance.
Oricum te mai asteptam cu propuneri pe subiectele in care chiar putem face ceva si nu doar palavragi.
Adică ați hackuit wordpress-ul zdravăn și livrați mult content fără cacheing și fără CDN 🙂 E și asta o explicație. Dar acum că v-ați dat de gol feriți-vă de ouăle clocite de la ceilalți chiriași ai serverului, că 1 GB de trafic în 3 zile nu e-n regulă. Lăsând gluma la o parte, bine că s-a rezolvat. Sperăm să nu se mai întâmple prea des.
E un pic mai complicat.
Nu ai ghicit. Ai alternativa sa mai incerci de doua ori sau ….. Daca vom mai discuta iti vom explica. Gandest-te ca pe piata asta aglomerata de bloguri nu merita sa iti construiesti un butic nou care sa vanda aceleasi tigari Malboro ca buticul din stanga si din dreapta.
Mai bine vezi apelul Ondinei Gherghut acest jurnalist de investigatie de exceptie facut pe FB care cere ajutor de la cine ajuta https://www.facebook.com/ondine.ghergut.3?fref=nf
Buna ziua,
de aseara a aparut “defectiunea”. Probabil a fost mai grava.
Si cate am fi avut de comentat azi!
Nu-i timpul pierdut…Putem semnala, de exemplu, ca ecologistii au bagat capul la cutie acum cand se pregatesc legi care ar trebui sa-i “zburleasca”. Din pacate am cateva vechi cunostinte “eco” care i-au dat bataie cu Rosia Montana dar acum tac chitic. Nu ne-am mai vorbit de multi ani, dar pe atunci erau oameni rezonabili si deschisi la minte, in nici un caz “hipsteri” din astia…
http://www.evz.ro/cum-poti-legaliza-distrugerea-masiva-a-padurilor-unde-sunt-eco-protestatarii.html
Mulți dintre ei sunt probabil și acum oameni rezonabili și deschiși la minte. Sunt oameni ca noi, care țin la niște cauze și care au nevoie de niște leadership ca să se organizeze și să se miște. Că au și ei joburi de ținut, copii de crescut, cariere și toate celelalte care le mănâncă timpul. Iar leadershipul ong-ist se mișcă doar când îi convine. Nu toți oamenii care vor să protejeze mediul sunt extremiști de stânga și nu toți cei care participă la diverse mișcări sunt usefull idiots. It is what it is.
Nu am spus chiar tot…Doamna de care vorbesc spune pe profilul de pe FB ca “Statele Unite se pregatesc de razboi pe teritoriul nostru” dar aparent ignora ca Rusia face de ceva timp razboi pe teritoriile altora. Cred ca ceva scartzaie. N-o stiam asa, si nici dependenta de leadership-ul vreunui ONG. E drept ca acum 10 ani nu discutam deloc din cele politice. Doar trecator mi-a criticat unele pareri cam prea “conservatoare” pentru gustul ei. Acuma dincolo de cele politice, se vede din avion ca ONG-urile sunt partinitoare.
Problema principală cu “societatea civilă” e că nu reprezintă interesele legitime ale unor comunități. Nu sunt oameni care au nevoie de rezolvarea unor probleme pentru a-și sprijini activitatea lor normală sau productivă ci fac din cauza lor activitatea însăși. Și de aici începe deformarea. Oricine e bun dacă-i finanțează. Cauza nu poate fi rezolvată ci doar extinsă, pentru că altfel își pierd obiectul muncii. Exercițiul cerșetoriei pentru cauză se compensează cu mândrie, entitlement și alte deformări emoționale. Subiectul e vast. Asta ca să nu mai vorbim de faptul că în România societatea civilă e condusă de prea puțini “civili”.
Da, e un mod trendy de a obtine “malaiul” necesar vietii.
Da, cerșetoria a devenit trendy. Și s-a umplut piața globală cu tot felul de indivizi care pot strânge o pălărie de bani din donații doar pentru că s-au transformat în icoană sau portdrapel pentru o idee, după care, în mod ipocrit, îi obrăzesc pe alții că-și vând produsele și serviciile, de parcă tot globul și toți profesioniștii ar putea trăi din pomenile credincioșilor (că oricum manifestările astea sunt un fle de pseudo-religie).
salutare! 🙂
Multumita tehnicianului nostru, suntem din nou online!
Puteti comenta in voie 🙂
A fost o problema de server, nu un cadou de la “prieteni”.
Ma bucur:)
Salutare !
“Potrivit procurorilor, traficul de influenţă a fost comis în biroul lui Ponta
Pentru a doua oară, procurorii DNA susţin faptul că Adrian Duicu făcea trafic de influenţă din biroului premierului Victor Ponta. În noul referat prin care au cerut prelungirea arestării lui Adrian Duicu, procurorii arată că baronul de Mehedinţi a fost prezent în biroul premierului. Procurorii spun că pe 13 iunie Adrian Duicu a fost prezent în biroul premierului Victor Ponta, unde premierul l-a chemat pe şeful Poliţiei Române, Petre Tobă pentru a-i cere să-l menţină în funcţie pe Constantin Ponea la Mehedinţi şi apoi să-l promoveze adjunct în cadrul direcţiei de Ordine Publică din structura centrală. Premierul Ponta a negat acest episod spunând că este vorba de ”o înscenare de presă”.”
http://www.gandul.info/stiri/judecatorii-au-confirmat-pentru-a-treia-oara-ca-adrian-duicu-facea-trafic-de-influenta-in-biroul-lui-ponta-din-palatul-victoria-stenograme-noi-duceti-va-si-omorati-i-cu-banii-12769093
Doamne poarta-i pasii unde merita ! 😀
Inca un habarnist/client politic, pe o functie gras platita:
“Cum explica Marian Sarbu, primvicepresedinte ASF, experienta de 9 ani ceruta de lege in domeniul financiar, al institutiilor de credit si/sau al institutiilor financiare nebancare: Am fost ordonator de credite!”
http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-17498358-cum-explica-marian-sarbu-primvicepresedinte-asf-experienta-9-ani-ceruta-lege-domeniul-financiar-institutiilor-credit-sau-institutiilor-financiare-nebancare-fost-ordonator-credite.htm
Nascut in `58, absolvent al fac. de Drept in …1990 !
Adica la 32 de ani.
Sclipitor/precoce individ ! 🙂
Din rezerva de cadre PCR, probabil…
http://www.csspp.ro/uploads/files/120703-marian-sarbu_lgsc.pdf
Mai bine mai tarziu o diploma de la “Spiru” decat niciodata
Buna ziua,
Paleologu a spus “A fi liberal, în accepţia originară a termenului, înseamnă a fi înţelegător, deschis, realmente uman. Aşadar, nu în ultimul rând, politicos”… insa pt Tariceanu e mai potrivit ceea ce spune Octav Bibere “Nesimţirea este o trăsătura a boului, care rage ca măgarul, dar se crede leu!” si “Unii oameni devin ticăloşi, doar pentru că nu le-a spus nimeni la timp că-s tâmpiţi”.
Ce-am mai citit azi: http://www.evz.ro/nici-stalin-nu-a-fost-atat-de-diabolic-statul-ii-arunca-pe-crestini-inapoi-in-catacombe.html
“Noua Stângă urmărește de fapt însăși anihilarea Creștinismului, izbind acum, cu toată forța coercitivă a statului, în Instituția sa fundamentală”.
Buna ziua,
dupa virarea BNR-ului si transformarea intr-o sinecura PSD au aparut si reactiile 🙁 In opinia mea este inceputul.
http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-17498976-ing-bank-independenta-bnr-putea-modifice-iar-intrarea-lui-voinea-lui-gherghina-bnr-starni-probabil-teama-actiunile-viitoare-ale-bancii-vor-menite-sustina-planurile-eexecutivului.htm
Ingrijorarea economistilor din ING Bank nu este singulara in peisajul bancar. Si alti oficiali din sistem spun ca lucrurile “s-au limpezit” cu privire la intentia Executivului de a-si subordona mascat politica bancii centrale. Voinea si Gherghina sunt exact de ceea ce BNR NU aveau nevoie. Iar indepartarea lui Popa este gestul de care se mira toti, mai ales ca se pare ca a existat un acord tacit al Guvernatorului in aceasta privinta”, au declarat pentru HotNews executivi din banking.
Guvernatorul- un oportunist fara scrupule!
Buna ziua
˝Suntem o tara cu un dezastru demografic la orizont ˝
Mai intai..poate sa ma lamureasca cineva:aceasta este un dezastru sau -conform lui Kenwood- o situatie fericita? Si inca nu destul de fericita, conform aceluiasi?
Mai apoi..Daca raspunsul este ca situatia demografica este un dezastru, cunoaste cineva despre existenta vreunui program articulat -de dreapta, de stanga, nu conteaza – care sa adreseze situatia aceasta ? Luati-le ca intrebari ale unuia nelamurit..
Exista vreo legatura intre dezindustrializare si emigratie?
Fapte:In 25 de ani s-au pierdut in jur de 4 milioane de locuri de munca.
Cat costa infiintarea unui loc de munca in industrie in Ro? Cifrele vehiculate merg in medie in jurul a 100 000-120 000 de euro/loc de munca.
Deci la valoarea minima, infiintarea a macar 1 milion de locuri de munca in industrie ar necesita investirea -cu retururi pe termen lung, specifice investitiilor industriale – a 100 miliarde de euro…
Am calculat bine? 100 miliarde euros sa recreezi 1 milion de locuri de munca din cele 4 pierdute (adevarat, nu toate in industrie) ?
Adica numai pentru a recreea in economie cele aprox. 38.000 locuri de munca disparute in urma privatizarii Petrom ar trebui atrase investitii de aproape 4 miliarde de euros?
Costul mediu al mentinerii unui loc de munca in economie se spune ca este de 1200…1500 euro, costul infiintarii unui nou loc de munca in locul unuia distrus este de 120.000 de euros..
Adica, daca recreerea unui nou loc de munca te costa de 100 ori mai mult decat mentinerea unui loc de munca, exista vreo solutie minune pe undeva macar sa stopezi acel dezastru demografic?
Sigur ca da, asta numai in cazul in care convenim ca declinul demografic e un dezastru si numai si numai daca ajungem la concluzia ca declinul demografic (cu componenta migrationista binecunoscuta) are macar o mica legatura cu disparitia locurilor de munca..Daca nu, nu
Are cineva vreo solutie de dreapta, stanga, nu conteaza? Stie cineva cum si de unde atragi/mobilizezi 100 miliarde de euros, investitie cu recuperare pe lung , pt macar un milion de locuri de munca?
Să le luăm pe rând. Declinul demografic e generat în principal de o mare criză de încredere. Țările în curs de dezvoltare arată clar că veniturile mici nu duc neapărat la scăderea natalității. Dar în afara cazului în care există un instinct puternic, întemeierea unei familii presupune încredere pe termen mediu și lung (nu neapărat prosperitate). Sporul demografic poate fi afectat și de o combinație de trai bun cu nivel înalt de educație, dar nu e cazul nostru. N-are rost să confundăm cauzele problemelor demografice ale țărilor dezvoltate cu ale noastre. Lipsa locurilor de muncă e și ea un element din ecuație, dar nu singurul.
Povestea cu “costul” unui loc de muncă e o abordare pe dos. E exact genul de abordare socialistă. Locurile de muncă nu trebuie să coste, trebuie să producă. Rolul muncii este să aduc valoare nouă în sistemul în care oamenii tranzacționează (numit convențional piață). Se numește valoare orice lucru (fizic sau nu) pe care alți oameni sunt dispuși să-l cumpere (nu neapărat pe bani). Dar oamenii tind să-și satisfacă nevoile/dorințele într-o anumită ordine de priorități, ordine descrisă rezonabil de piramida lui Maslowe (piramida nu e chiar exactă, e mai degrabă postulată nu demonstrată și ține de observație empirică). Deci oamenii consumă mai întâi produse fizice și servicii care țin de satisfacerea nevoilor lor primare (comodities, pază și protecție) și abia după aceea încep să cumpere produse de lux sau servicii generice, de exemplu.
Munca poate introduce în sistem tot felul de lucruri, dar ele nu devin valoroase decât dacă sunt tranzacționabile. Pentru a obține potențial de creștere (aproape) nelimitată, e deci nevoie de două lucruri:
1. Satisfacerea nevoilor primare (hrană, scule, bunuri de larg consum, servicii de bază) pentr a crea disponibilitatatea de a achiziționa alte lucruri (servicii, produse de lux, idei, proprietate intelectuală, etc.)
2. Un nivel bun de încredere în societate, pentru ca oamenii să nu se concentreze pe acumularea de rezerve și tezaurizarea unor bunuri de care nu au nevoie directă.
Dacă aceste două condiții sunt îndeplinite se poate crea o piață în care să fie loc de manifestare pentru intelect, creativitate și multe, multe servicii necorporale, unde nu e nevoie critică de materii prime și import. Într-un fel așa funcționează de multă vreme Statele Unite. Unii vor zice că ăsta-i consumerism și e din principiu rău. Dar practica arată că e mai sănătos așa decât să depinzi ca Germania de export de produse fizice pe 5 continente și import de materii prime de pe alte trei.
Deci ca să ne întoarcem la problema inițială și la soluție. 1. Declinul demografic e o problemă dacă vrem supraviețuirea României ca stat relevant pe hartă, altfel nu e neapărat o problemă. Populația crește oricum prea repede în alte locuri pe glob. 2. Soluția ar veni natural prin igienizarea mecanismelor politicii și ale pieței, instaurarea statului de drept și refacerea relațiilor de încredere între oameni.
Problema e în primul rând morală. Altfel, România n-are probleme. România poate hrăni potențial 80 de milioane de oameni și are populațiede 18-20. România are resurse limitate dar variate pe parte de materie primă și mai are potențial pentru extracție de gaze și petrol. Populația nu-i idioată decât din punct de vedere socio-politic. Deci situația n-ar fi atât de neagră dacă n-ar fi criza morală și politică. Iar sporul demografic s-ar întoarce singur dacă ar reveni la normal nivelul de încredere în societate. Majoritatea oamenilor sunt prea comozi să emigreze și nu-și pun probleme existențiale, așa că dacă pot avea încredere că societatea e stabilă pe 30-40 de ani se așează la casa lor. Va mai trece mult până să intervină problemele culturale de prea bine.
PS: Inclusiv conținutul acestui blog ar putea să constituie produs în piață, dacă societatea ar fi stabilă. De ce e greu să vinzi un abonament la conținut în România? Poate pentru că lumea e prea ocupată cu cumpăratul de pâine și eugenii?
@Tudor Dimitriu
De acord cu importanta parametrului ˝incredere˝.Am si comentat acum vre-un an doi pe acest forum tot pe tema increderii.
Numai ca increderea este o functie de predictibilitate..Adica de previzionare a viitorulu..daca intrebi omul simplu si chestionezi intelepciunea populara vei primi acelasi raspuns: ˝Ziua de maine˝.Daca intrebi pe cei care au emigrat de ce au facut-o iti vor raspunde in acelasi fel:˝ ca sa aiba un viitor˝.
Adica migratia are loc de la zone de incertitudine ridicata spre zone de incertitudine joasa, sau de predictibilitate ridicata..Acolo unde poti previziona un viitor si faci asta prin – vorba aia- inductie sau extrapolare pe baza a ceea ce vezi in prezentul sau in trecutul zonei de emigrare..Si ce vezi? Stabilitate mai ridicata, economica, politica, sociala administrativa, culturala samd..
In Romania e ca Revolutia aia continua a lui Trotki..Numai ca nu-i revolutie continua, e reforma continua..Toate se schimba continuu, de la legislatie pana la configuratiile politice, de la programa de invatamant preuniversitar pana la metodologia de admitere in facultati..Ce se face azi se darama maine, ca la Manastirea Argesului..Incertitudine, nesiguranta in toate spectrele..
Si atunci oamenii migreaza exact ca electronii, de la zone de incertitudine inalta spre zone de incertitudine joasa..
Ref.˝Unii vor zice că ăsta-i consumerism și e din principiu rău.˝
Cam pe la inceputul anului Liviu Voinea zicea ca lucreaza la un set de masuri pentru stimularea consumului. Isarescu a replicat ca stimularea consumului este o idee proasta.
Daca lucrurile sunt asa de simple cum le explicati, stanga-dreapta, intreb si io:care din cei doi are dreptate? Si care-i de stanga si care-i de dreapta? Cei care prescriu austeritate sau cei care prescriu consum?
Ma tem ca lucrurile sunt mai complicate de atat si s-ar putea ca la niveluri foarte inalte (FMI, BM, BCE samd) inca sa se mai dezbata daca anumite prescriptii sunt universal valabile sau variaza cu zona si epoca unde sunt aplicate..Sau altfel, sunt relative la timpul si spatiul in care se aplica..
Ref:˝Într-un fel așa funcționează de multă vreme Statele Unite˝
Modelul SUA este unic si nereproductibil in nici un loc de pe glob..Din foarte multe motive, cele geopolitice detaliate corect de Friedman..
si dolarul (care are acoperire de aprox. 3 la 1)
Aici nu avem neapărat viziuni diferite. Ce spun eu e că dacă încrederea și predictibilitatea nu sunt la cote dezastruase, omul de rând stă pe loc, chiar dacă aiurea ar putea trăi mai bine. Pentru că emigrarea are costul ei atât material cât și psihologic și nu cred că trebuie să intrăm în detalii. Când spun încredere mă refer inclusiv la o societate în care nu se minte cum se respiră și în care un om simplu poate să aibă încredere în cuvântul angajatorului, în prieteni, în familie, în partenerul de viață, în poliție, justiție și armată. Asta nu înseamnă neapărat loc de muncă asigurat sau prosperitate. Dar înseamnă onestitate și bun simț.
La capitolul consum, nu mă refer la consumul pe datorie. Mă refer la creșterea pieței de servicii și produse necorporale, care toate presupun un climat de încredere. Caz simplu. Am decis la un moment dat la nivel de familie că trei mașini la trei oameni e prea mult în traficul din București. Am renunțat la una. Am eliberat niște resurse financiare (că nu era o renunțare din lipsă de resurse). Dacă trăiam într-un climat de încredere și predictibilitate, grosul resurselor eliberate s-ar fi dus în servicii și produse necorporale și ar fi generat consum intern de ofertă internă (spectacole, software, muzică, menajeră part time, de exemplu). Așa, grosul acelor bani se duce în tezaurizare fizică sau bancară. Deci bani blocați, care nu asigură decât un scenariu de dezastru. De ce? Lipsă de încredere. Altfel există o limită de consum la produse fizice, la câte mașini poți să conduci și câtă mâncare poți să bagi în tine. O piață puternică trebuie să fie 80% servicii, bursă, idei, finanțe. Deci nu modelul american în sensul exportului de inflație ci în sensul stimulării de bucle de consum intern.
Buna ziua all 🙂
Daca doriti sa urmariti: MRU: În seara aceasta, de la ora 20.00, voi fi la Digi 24 alături de Cosmin Prelipceanu.
Pentru a urmări online, accesați următorul link:
http://www.digi24.ro/Media/TV/Live/Digi24
Scuze pentru intreruperea din cauza serverului. S-a mai intamplat de cateva ori. 😀
Victorie pentru egalitatea intre femei si barbati: “Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil, marţi, proiectul de lege iniţiat de Guvern care prevede egalizarea vârstei de pensionare la femei şi bărbaţi la 65 de ani.” Dar cate slujbe are o femeie normala?
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Social/Dupa+Senat+si+Comisia+de+munca+a+Camerei+a+dat+aviz+favorabil+Eg
Egalitatea interpretata intotdeauna in defavoarea cetateanului si doar cand ne convine noua.
salutare @p @TD 🙂
cand asteptarile si sperantele sunt f. mari si realitatea este mult sub acestea ptr. anumite grupuri de varsta/statistic/emigrarea in scop material este cea mai la indemana.Nu cred ca e o chestiune de incredere,e o chestiune numai si numai de morala(in primul rand raportata la modul crestinesc de perceptie-erau extrem de rare de ex. expresii de felul..asta n0are niciun D-zeu) si devotament fata de propriul neam/tara.Pana la un anumit nivel nici nu se poate opera cu notiunile astea din cauza educatiei/formarii.Pur si simplu vroiau cat mai mult in cat mai putin timp,pt. ca nu intelegeau cum oameni de langa ei,mult mai putini desigur dar cu nimic “superiori” lor reuseau ca sa-si faca vila masina excursii copiii instariti etc neafectati nici cu o pana de bratul justitiei atins si acesta de putregai.Nu puteau intelege noua ordine mondiala,noua politica noua oranduire …(toate cu ghilimele) Un wellcome abrupt si dureros ptr. generatii intregi nepregatite social-politic.Economic nici atat.Ca argument pot sa dau strainii pe care ii cunosc care acu multi ani,venind pe aici doreau ca sa faca investitii,rezumand, spuneau ca au incredere in viitorul/destinul romaniei.
Ticalosia mai marilor este cu atat mai mare cu cat s-a profitat de ignoranta acestor generatii pt. propria lor propasire prin orice metode mai ales furt.
Cifrele sunt concludente.Cu 10% din toate platformele economice avute(in general industriale) adica petrochimiile,dacia,frigiderele si aspiratoarele plus dezvoltarea pe orizontala si inca vreo cateva servicii producem de 10 ori mai mult decat in 89 (raport aprox. 6 mld si 60 mld $)
Daca toate platformele ar fi avut sansa astora cateva care au avut minti mai luminate si coloana mai dreapta(nici nu stiu ce sa iau in considerare,camioanele,tractoarele,utilajele grele,agricole etc,nu e judet/capitala) in care sa nu fi fost ceva ce putea avea o anumita anvergura ,ce sanse de dezvoltare am fi avut.Asisderea locuri de munca ptr. ca plus valoarea adaugata in sistem ducea la imbunatatirea multor altor ramuri ,de la agricultura la sanatate educatie cercetare etc.
Ori toate astea ar fi dus la reducerea cu multe procente a exodului.Asta ar fi fost aspectul pragmatic si vizionar pe care ar fi trebuit sa-l aiba urmasii lui ceasca.Dar n-au vrut decat sa-si imparta placinta lasata aburind pe masa(ilici dixit) iar proiectia acestei “aventuri” se vede pe deplin in societate
Solutii nu cred ca sunt,oricat de mult justitia isi va face datoria, morala se va prabusi in continuare din cauza dezechilibrelor majore care isi vor face rand pe rand aparitia.In primul rand nu vor lasa din maini puterea/masele de “manevra” sunt esentiale ptr. existenta lor mecanismele si parghiile vor fi in mainile lor,fara acestea in cativa ani li se destrama sandramaua apoi rata/sporul demografic,imigratia,raportul bogati saraci,lipsa educatiei de calitate, a antreprenoriatului etc etc
Urmarea mi se pare evidenta,vin vremuri grele.S-au pierdut pasi esentiali care nu mai pot fi refacuti in conditii de democratie(care si dansa costa)
Pentru perioada 1989-2000 vă dau dreptate. Și totuși nu cred că s-ar fi putut altfel. Scenariile what if au în general prea multe variabile ca să fie judecate dincolo de efectul imediat. Va trebui să ne concentrăm pe ce se întâmplă de acum înainte. Altfel ne vom plânge de milă și peste 20 de ani și vom fi în același loc (doar mai bătrâni și mai săraci).
pai cam aia e perioada,hai sa zic pana in apropierea aderarii.F.multi fosti colegi de scoli au sters-o,n-au mai rezistat.La scara nationala a fost si e un fenomen grav care isi va produce efectele mult timp.Solutiile daca vor fi vor veni f. greu.
ti-am citit comentariile pe alt blog ,sunt interesante si as zice pe alocuri entuziaste 😉
e optimism in ceea ce scrii.
de ce nu i-ai crede capabili de un golden shield,un “firewall” capabil sa inghete comunicarea in momente cheie cum sunt cele pe care le-ai mentionat ?Tot materialul,toata strategia planul se pot duce naibii. Eu ii cred capabili de asa ceva.Lupta de supravietuire/dezvoltare/adaptare a sistemului in folos propriu nu cunoaste limite.Altii(media) de la care se putea avea asteptari intemeiate au fost capabili sa nu prezinte miscarile de 45 k din strada,desi au fost clipe oportune politic. E clar ca nu s-a vrut.
Fara cateva legaturi puternice,pozitii cheie in cateva structuri e extrem extrem de greu,cred eu.Iar asta deja inseamna carlig politic chiar ancora inclusiv in zona media.Asta duce mai departe intr-o oarecare insiruire logica la niste conditionalitati care ar putea ca sa puna in pericol insasi onestitatea demersului de puternica amprenta civica.
ps. ma simt aiurea daca nu ma tutuiesti 🙂
Nu e neapărat optimism. Nici neapărat entuziasm. Nu promit acolo decât patru ore la fiecare două săptămâni, patru ore pe care le-aș putea aloca și altui proiect dacă-mi iese în cale unul mai bun până se mișcă ceva cu ăla. Am mers pe linia demersului lor pentru că e singurul mod de a face ceva util, mai ales în România. Țara asta e plină de oameni deștepți care se bat fiecare să-și impună ideea proprie. Așa nu se face nimic.
Pe ai noștri politruci îi cred în stare de orice. Nu cred neapărat că va merge. Dar mai știu și că am un privilegiu de care puțini se bucură. Un venit rezonabil, negrevat de rate, datorii, obligațiile sau sărăcia familiei. Nu am grija reală a zilei de mâine și nici familie, alta decât părinții și bunicii. De-aia cred că merita să mai fac și câte ceva util, chiar dacă pe termen mediu sunt orientat pe plecare (de-aia am și atâta timp de scris). Oricum ambițiile și creșterea personală trec în față, de unde și disponibilitatea declarată de timp (i.e. limitată).
Acum, orice demers are nevoie în primul rând de seriozitate. Pentru că dacă un demers civic este serios, poate atrage în timp oameni de alt calibru. La început cu toții suntem dispuși să participăm în proiecte interesante dar suntem circumspecți în a le populariza printre cele mai bune contacte, de frică să nu evolueze prost și să nu ne producă prejudicii în planul relațiilor personale. Dar dacă un proiect (al lor sau altul) capătă consistență, lucrurile se pot schimba. Nu toată diaspora românească e formată din căpșunari și nu toată stă în țări mari cu drum lung până la ambasadă. Să zicem că proiectul de pe acel blog capătă consistență și devine marketabil. Să mai zicem și un nume de țară cu mulți emigranți foști sau actuali deținători de pașaport românesc. Israel… Și imediat să uităm de fantezii și să ne întoarcem cu picioarele pe pământ 🙂
În privința onestității demersului, știu ce spui (rezolvat și cu tutuiala). Sunt de acord. De-aia și tot revin cu ideea de cluburi, cluburi, cluburi. Un club de 12 persoane care se cunosc personal e prin definiție onest, iar o rețea de astfel de cluburi e prin definiție legitimă. Dar asta nu înseamnă că se poate lupta doar fair play. Cred că știm cu toții despre ce oameni vorbim și cu cine avem de-a face. Fiecare face ce poate și cred că e important ca fiecare să contribuie cu ce competențe reale are, că e plină țara de ziariști care se cred ingineri, ingineri care se cred politicieni și politicieni care cred că le știu pe toate, deși abia se iscălesc.
Buna seara prieteni si bine v-am regasit pe net 🙂
buna Clemy 🙂
emotii mari pt usa.
grea victorie
Da, a fost un meci greu dar am invins. 🙂
buna seara
nicio institutie fara .. circ : http://www.ziare.com/media/cna/nou-scandal-in-cna-transmisiunea-live-oprita-sedinta-inchisa-fara-vot-jucan-acuza-incalcarea-legii-1306256
Sărind de la una la alta, s-ar putea ca știrea asta să fie un semn al unor lucruri care vor urma:
http://www.bbc.com/news/world-europe-27891018
Rămâne de văzut dacă-i vorba de arătatul pisicii sau pur și simplu se va juca mai departe pe linia limitării nivelului de alimentare cu gaze a Europei.
Buna dimineata, Revista Presei!
http://politeia.org.ro/stiri-revista-presei/revista-presei…e-la-65-de-ani/28808/
Buna dimineata.
Nu am scris de mult timp si va rog sa imi acordati circustante atenuante pentru amalgamul de idei si modul in care le prezint.
Fac parte din ciudata categorie a oamenilor dezvoltati ca adulti intr-o societate normala si intorsi in Romania sa aplice ce au invatat. Fara prea mult succes, acum.
De asemenea, fac parte din categoria oamenilor fara titluri sau educatie dovedita de diplome, dar cu extrem de multa experienta si o picatura de inteligenta.
Deja avem o problema…
Sunt acum in Romania si groaza cea mai mare este reactia populatiei la ce se intampla. “Normalul” este altul aici. Nu esti hot, esti descurcaret. Nu esti mincinos, doar spui oamenilor ce vor sa auda. Nu esti incult, impertinent si mahalagiu, le spui verde in fata. si tot asa
Eu ce sa fac? Pot sa plec oricand dar parca nu mai vreau. Aici e tara mea si aici e poporul meu. Lovit de nestiinta, amagit si saracit. Pot eu sa il indrept catre directia cea buna? Logica si raspunsul la incercarile mele imi spun ca nu. Dimensiunea mea (reprezint 0,000002 % din el) imi spune ca nu.
Cu toate astea, eu mai incerc. Pentru ca vreau ca profesorul sa ma educe, politistul sa ma apere, judecatorul sa faca dreptate, ciobanul sa creasca oi, taranul sa are pamantul, fotbalistul sa joace fotbal, “auto” sa repare masina, hotul sa plateasca si sa regrete, mincinosul sa nu fie bagat in seama iar conducatorii sa isi dea viata pentru tara lor.
Sunt eu anormal?